21/03/2010 15:13
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανάμεσα σε Πάγκαλο και... Λαφαζάνη ο Τσίπρας

Την ώρα που ο  ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ δέχονται τα πυρά του Πάγκαλου, στην Κουμουνδούρου ξέπασε εσωκομματικός καβγάς με την ανοιχτή διαφοροποίηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη και μίας ομάδας στελεχών του «Αριστερού Ρεύματος».

Η διατάραξη των εύθραυστων ισορροπιών μπορεί να διαμορφώσει και μια νέα «κομματική γεωγραφία», εν όψει και του εκτάκτου Συνεδρίου. Η διάσταση απόψεων σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά -και όχι μόνο- θέματα στο εσωτερικό της πλειοψηφίας καταγράφηκε και στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Το άτυπο προς το παρόν «αντιευρωπαϊκό μπλοκ» υπό τον Π. Λαφαζάνη, με σαφή, όλο και πιο «αριστερά» χαρακτηριστικά, μπορεί να επιφέρει νέες «ισορροπίες» τόσο στον ΣΥΝ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κείμενο των θέσεων που παρουσίασε η Επιτροπή Θέσεων (μεταξύ αυτών Γ. Δραγασάκης, Αρ. Μπαλτάς, Γ. Μπαλάφας κ.ά.) υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία των μελών της ΚΠΕ, παρά την κατάθεση αντιπαραθετικού κειμένου από την Ανανεωτική Πτέρυγα και το «λευκό» περίπου 25 στελεχών του «Αριστερού Ρεύματος».

Το κείμενο του κ. Λαφαζάνη δεν είχε μόνο σαφή αντιευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, αλλά έθετε και ζητήματα που αφορούσαν την αλλαγή στρατηγικής του κόμματος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί η θέση για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σημειώνεται ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν στο «Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης» -πολιτική πρωτοβουλία του Αλέκου Αλαβάνου-, σχολίαζαν με σκωπτικό χιούμορ το κείμενο Λαφαζάνη, όχι γιατί διαφωνούσαν, αλλά γιατί η Κουμουνδούρου είχε κρατήσει σαφείς αποστάσεις από την «πλατφόρμα» του πρώην προέδρου του ΣΥΝ.

Πάντως, έτσι ή αλλιώς, η επανεξέταση όλων των ζητημάτων που αφορούν ακόμη και τη φυσιογνωμία του κόμματος της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς μπερδεύει το εσωκομματικό σκηνικό στην Κουμουνδούρου, θέτοντας το ερώτημα εάν στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος, αρχές Ιουνίου, αποσαφηνιστεί το θολό τοπίο.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=10752965#

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.