03/07/2013 12:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανάλγητοι και εκτός τόπου και χρόνου οι δανειστές μας

Τόμσεν: «Μήπως θα πρέπει να ξαναδείτε το θέμα των συντάξεων για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό;»

Βρούτσης: «Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί να μειωθούν οι συντάξεις. Η κυβέρνηση είπε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους».

Τόμσεν: «Δεν σας είπα τι να κάνετε, αλλά μήπως θα πρέπει να ξαναδείτε, να συζητήσετε το θέμα των συντάξεων; Υπάρχουν αποκλίσεις σε πολλά μέτρα. Δεν βλέπουμε πώς θα καλυφθεί ένα δημοσιονομικό κενό που είναι 1 με 1,5 δισ. ευρώ. Άλλωστε το μέσο επίπεδο των συντάξεων στην Ελλάδα είναι στα 915 ευρώ, όταν σε άλλα κράτη, όπως η Γερμανία, το μέσο επίπεδο είναι στα 830 ευρώ».

Αυτός είναι ο σοκαριστικός διάλογος του επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος και αποδεικνύει ότι οι δανειστές μας όχι μόνο είναι ανάλγητοι αλλά είναι και εκτός τόπου και χρόνου. Και παρά τα εγκληματικά λάθη που έγιναν με το δημοσιονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, επιμένουν να διαλύσουν τη χώρα. Ισως τελικά δεν πρόκειται περί ανικανότητας, αλλά για οργανωμένο σχέδιο καταστροφής της Ελλάδας. Και δεν είμαστε συνωμοσιολόγοι, όμως, αυτά που ζητούν για άλλη μια φορά οι τροικανοί είναι εξωπραγματικά. Δεν είναι απλά ότι ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει νέα, σκληρά μέτρα, επομένως την άλλη μέρα να καταρρεύσει και να πάμε σε εκλογές.

Είναι ότι βλέπουν έναν αριθμό, που μπορεί και να μην είναι κι έτσι, κάνουν συγκρίσεις και βγάζουν συμπεράσματα.

Παίρνουν οι Ελληνες συνταξιούχοι περισσότερα από τους Γερμανούς, υποστηρίζει ο Τόμσεν, άρα πρέπει να κόψουμε κι άλλο τις συντάξεις. Προφανώς ο κ. Τόμσεν δε λαμβάνει υπόψη του ότι στη Γερμανία το κοινωνικό κράτος είναι πιο ενισχυμένο απ΄ ότι εδώ που αναγκάζονται οι συνταξιούχοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν την υγεία τους.

Προφανώς για τον Τόμσεν δε σημαίνει τίποτε ότι οι ξένες πολυεθνικές, Γερμανικές, Δανέζικες και άλλες, βγάζουν τεράστια κέρδη στην Ελλάδα επειδή πουλάνε τα προϊόντα τους πολύ ακριβότερα.

Προφανώς ο ξεφτιλισμένος αυτός χαρτογιακάς δεν αντιλαμβάνεται ότι στον εργασιακό τους βίο οι Γερμανοί παίρνουν πολλά περισσότερα και μπορούν ν αποταμιεύουν για τα γεράματά τους πολλά περισσότερα απ’ ότι οι Ελληνες.

Η πρόταση-βόμβα ήρθε καθώς οι δανειστές θεωρούν αμφίβολο ότι θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και ότι θα κλείσει η μαύρη τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία που, όπως είπαν, είναι γύρω στο 1,5 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η συζήτηση ξεκίνησε από ερώτηση του Ματίας Μορς για τις προόδους στο θέμα είσπραξης ληξιπρόθεσμων χρεών και σε ποιο στάδιο βρίσκεται το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών που θα έπρεπε να λειτουργεί από την 1η Ιουλίου, αλλά θα είναι έτοιμο μετά από περίπου 2 μήνες, καθώς υπηρεσιακοί παράγοντες προβάλλουν προσκόμματα στη διάταξη που θα βάζει ιδιώτες, αντί διοικητικούς, ως επικεφαλής του ΚΕΑΟ.

Ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι το νομοσχέδιο είναι σχεδόν έτοιμο, αλλά ερωτηθείς πότε θα λειτουργήσει απάντησε σε έναν με δύο μήνες. Εκεί ήρθε και η παρέμβαση του Π. Τόμσεν για να φτιάξει την κατάσταση.

Από τα μέχρι στιγμής έργα και ημέρες της τρόικας στην Ελλάδα διαπιστώνει κανείς ότι η πίεση είναι πολύ μεγάλη για μέτρα και νέες περικοπές. Και δημιουργούν ασφυκτικό πολιτικό κλοιό αφού ένα ενδεχόμενο ακόμη σκληρών μέτρων θα προκαλέσει πολιτική αναταραχή με άμεση συνέπεια την προσφυγή στις κάλπες. Τότε ο κ. Τόμσεν ας πάει να πάρει τα δανεικά του από τον… Βούτση κι όχι από τον Βρούτση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. blue nile avatar
  blue nile 03/07/2013 13:05:04

  Ο Τόμσεν προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του.
  Τα αφεντικά του είναι που θέλουν το ξύλο.
  Αφήνουν την Ελλάδα να βουλιάζει μη παραδεχόμενοι την πλήρη αποτυχία του προγράμματος γιατί αν το κάνουν θα πρέπει να παραδεχθούν το ίδιο για τα αντίστοιχα προγράμματα της Ιρλανδίας της Πορτογαλίας και όλα όσα πάνε να επιβάλουν σε Ισπανία και Ιταλία ενώ εμείς καταστρεφόμαστε.
  Μακάρι μετά τις γερμανικές εκλογές να τελειώσει ο παραλογισμός.
  Όμως αν ο Σαμαράς δεν έχει συμφωνήσει κατ'ιδίαν με τη Μέρκελ κάτι τέτοιο τότε γρήγορα θα δικαιωθούν όσοι λογικότατα υποστηρίζουν εδώ και τρία χρόνια ότι η υπακοή στα μνημόνια που διαλύσαν την κοινωνική οικονομία αντί να μας διατηρεί μέσα στην ευρωζώνη μας οδηγεί με μεγαλύτερες πιθανότητες εκτός αυτής.

  • Dino avatar
   Dino @ blue nile 03/07/2013 18:51:49

   Ακριβώς. Μετά τις εκλογές θα φανεί αν υπήρξε deal πέρυσι το καλοκαίρι γι' αυτό και δεν κουνήθηκε φύλλο. Αν όχι, θα έχουν δικαιωθεί όλοι οι απέναντι. Πιστεύω ότι ο Σαμαράς το ξέρει αυτό.

 2. Γιάννης Ιωάννου avatar
  Γιάννης Ιωάννου 03/07/2013 13:16:15

  Τα 830 ευρώ που αναφέρει είναι αυτά του α'πυλώνα που περιλαμβάνει μόνο την κύρια σύνταξη;

  Διότι ο Γερμανός παίρνει άλλες δύο συντάξεις, την λεγόμενη επιχειρησιακή και την ιδιωτική.

  Και για να προλάβω κάποιους, ο μ.ο. ηλικίας συνταξιοδότησης των Γερμανών είναι στα 61,9 ενώ σ'εμάς, και χωρίς τους ασφαλιστικούς νόμους Λοβέρδου και Βρούτση, είναι στα 61,8.(στοιχεία ΟΟΣΑ).

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ Γιάννης Ιωάννου 03/07/2013 13:38:39

   Εννοει τον πρωτο πυλωνα και συγκρινει την πληρη συνταξη στην Ελλαδα με τον μεσο ορο ολων των γερμανικων συνταξεων. Δηλαδη υπολογιζει και τις γερμανικες μη πληρεις.

   • Γιάννης Ιωάννου avatar
    Γιάννης Ιωάννου @ Zugzwang 03/07/2013 17:26:02

    Άρα η σύγκριση είναι άτοπη.
    Διότι ο μ.ο. Γερμανικής σύνταξης δεν μπορεί να υπολογισθεί, γιατί το σύστημα είναι μικτό(κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό) και εξαρτάται από τις εισφορές που έχει δώσει ο ασφαλισμένος, είτε στην επιχείρηση που δούλευε ή είτε και ιδιωτικά.
    Αυτό δεν το ήξερε ο Βρούτσης και δεν απάντησε στην «μισή αλήθεια του Τόμσεν»;

 3. Απείθεια avatar
  Απείθεια 03/07/2013 13:28:17

  Καθόλου εκτός τόπου και χρόνου δεν είναι οι τοκογλύφοι μας. Είναι απλά και σήμερα όπως εξ αρχής, απόλυτα αφοσιωμένοι, κινούμενοι αυστηρά εντός του προδιαγεγραμμένου προγράμματός ΤΟΥΣ. Του προγράμματος που υπερασπίζεται αποκλειστικά και παντίοις τρόποις, τα οικονομικά συμφέροντα που υπηρετούν.
  Δεν βρίσκονται εδώ για να...κατανοήσουν, ούτε για να μας συμπονέσουν, ούτε για να φανούν απέναντί μας ελεήμονες!! Δεν ενδιαφέρονται να αναλύσουν και να εξηγήσουν. Για να μας διαλύσουν ήρθανε οι άνθρωποι, να Κινεζοποιήσουν, να προετοιμάσουν τις ιδανικές συνθήκες για την Ελλάδα Ειδική Οικονομική Ευρωπαϊκή Ζώνη των 200 € μισθού, της απόλυτης μιζέριας και των ανύπαρκτων συντάξεων. Όσο αντιπαλεύουμε τη λογική και την αλήθεια κι αναζητούμε απελπισμένα....εξηγήσεις και ...συνεννόηση, χάνουμε απλά ασκόπως κι άλλον απ΄τον ελάχιστο εναπομείναντα, πολύτιμό μας χρόνο....

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ Απείθεια 03/07/2013 13:42:40

   Ποσο δικιο εχετε Βασιλισσα!

   • DebbyTant avatar
    DebbyTant @ Zugzwang 03/07/2013 17:47:34

    Εκτος απο δικιο εχει γροθια? Οχι? Καλα κρασια.
    Τι σοι βασιλισσα ειναι χωρις ισχυ?

    • Απείθεια avatar
     Απείθεια @ DebbyTant 03/07/2013 23:36:00

     Έχω ένα ...σκήπτρο εκεί πέρα, αλλά το χρησιμοποιώ μόνον για τους αναιδείς. Μήπως θέλετε μία μικρή επίδειξη;; :-) Αν επιμένετε.....

 4. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 03/07/2013 13:31:59

  Με τη διαφορά, να πει κανείς στον κουστουμαρισμένο αλήτη κ. Τόμσεν, ότι ο γερμανός παππούς, με το ίδιο κόστος ζωής στη Γερμανία (στα τρόφιμα μικρότερο), δεν δίνει δεκάρα για τα παιδιά και τα εγγόνια του, αφήνω τα ανήψια του...Η διαφορά με τον έλληνα παππού, που τα δίνει όλα μέχρι σημείου υπερβολής, τεράστια...

 5. nikos nikidis avatar
  nikos nikidis 03/07/2013 13:42:46

  Βρούτση, γερά, πάρ' τους τα μυαλά.......

  • Απείθεια avatar
   Απείθεια @ nikos nikidis 03/07/2013 16:54:17

   Το κακό είναι, οτι και ν΄ αποχωρήσει το ΔΝΤ (τάχα διαφωνώντας) αφού μας κατακρεούργησε πριν, θ΄ακολουθήσουνε οι Νεοναζιστές Σόϊμπλε-Μέρκελ και οι ευαίσθητοι ΒορειοΕυρωπαίοι συνεταίροι τους, για να επιβάλλουν τα δικά τους νέα και ....βελτιωμένα ''μνημόνια'', που θα διαιωνίσουν την εξάρτηση, την εξαθλίωση και την υποταγή μας.
   Απάντηση σ΄αυτό που εντός ολίγου έρχεται, ο κ. Βρούσης φυσικά και δεν έχει...
   Ο κ. Αντώνης Σαμαράς όμως και να μην έχει, ΟΦΕΙΛΕΙ πλέον να βρεί.

   • Απείθεια avatar
    Απείθεια @ Απείθεια 03/07/2013 16:55:04

    Βρούτσης

 6. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 03/07/2013 14:35:36

  Για να κάνω ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ στο περιβάλλον μου , με τους συνταξιουχους
  1) ο συμπέθερος παπας -καθηγητής , βγήκε σύνταξη ως καθηγητής και με όλες τις περικοπές παίρνει 1200 ευρώ στο χέρι , παραμένει στην μισθοδοσία της ενορίας ως παπάς με 1100 ευρώ , χωρίς τα έξτρα . (ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΣΟΚ)
  2) ο άλλος συμπέθερος συνταξιούχος δεη , απο τα 50 , παίρνει την σύνταξη εδώ και 20 χρόνια , μια χαρά είναι ο άνθρωπος , έχει κτίσει και δυο σπίτια ως συνταξιούχος που ελάμβανε 2800 καθαρά επι 18 χρόνια τον μήνα , και τώρα δυσανασχετεί που έχει κατεβεί στα 1400 ευρώ. (ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΝΔ)
  Εισόδημα παράλληλο αδήλωτο αγροτικό 15000 τον χρόνο .
  3) Κουμπάρος συνταξιούχος ΟΤΑ , μπήκε σκουπιδιάρης , έφυγε " συντηρητής αυτοκινήτων¨ στα 55 του .(ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΣΟΚ)
  Συνταξιούχος , εδώ και δέκα χρόνια , ξεκίνησε απο 1500 , εχει κατεβεί στα 1000 ευρω . Η κόρη στον ιδωτικο τομέα για 400 ευρώ , με σπαστά ωράρια .

  Δεν αναφέρομαι σε μπατσους ( ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ), συνταξιούχοι στα 48 , αλλα η σύνταξη κάτω απο 1350 ευρώ δεν ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ , νέοι άνθρωποι σπαρίλες στα κεφανεια να τα ξύνουν  Τι έχει αλλάξει σήμερα ?
  Ανεργοι - αρα δεν υπάρχει αιμοδοσία ασφαλιστικού !!!
  Πτωχευμενοι ελληνες του ιδιωτικού τομέα !!

  Αυτοί που τα έπαιρναν απο το δημοσιο , συνεχίζουν με λιγότερα , όμως ΣΙΓΟΥΡΑ και πολυ περισσότερα απο τα νέα παιδιά , ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (Ηλικίες 45 ΚΑΙ ΑΝΩ )
  Που εχει άδικο ο ΤΟΜΣΕΝ ?

  ΓΙΑΤΙ το 1, 5 δις να το χρεωθεί παλι η αγορά ?

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 03/07/2013 20:38:47

   Εμένα γνωστός μου ανώτατος αξιωματικός συνταξιούχος με το ζόρι παίρνει 1400Ε και έχει πολεμήσει σε Κύπρο, έχει κάνει κατάσκοπος, έχει τρέξει στα εξωτερικά σε πρεσβείες κπλ. Και οι υπόλοιποι γνωστοί συνταξιούχοι είναι στα 600-900. Δεν είναι ισχυρά τα επιχειρήματα με μικρό δείγμα.

  • Γιάννης Ιωάννου avatar
   Γιάννης Ιωάννου @ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 03/07/2013 23:17:12

   Είμαι Σχης με 31 πραγματικά, 6 χρόνια στις καταδρομές και παίρνω 123ο ευρώ.
   Που τα βρήκε τα 1350, πραγματικά μόνο ένα φάντασμα μπορεί να το εξηγήσει.
   Απλά προς πληροφόρησή σου, οι υπόψη αστυνομικοί, ζήτημα είναι να παίρνουν 900 ευρώ με 30 χρόνια πραγματικά.

  • Κώστας Τ avatar
   Κώστας Τ @ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 04/07/2013 19:36:45

   Γιατί μπάτσος ρε ΦΑΝΤΑΣΜΑ; Αυτοί ψάχνουν τους δολοφόνους αλβανούς σήμερα!!! Η εμπάθεια σου δεν σε κάνει αντικειμενικό και δίκαιο........

 7. panos2 avatar
  panos2 03/07/2013 16:07:11

  Συμφωνα με τα στοιχεια του "ΗΛΙΟΣ"

  2 συναξεις παιρνουν 929.936
  3 συνταξεις παιρνουν 297.899
  4 συνταξεις παιρνουν 50.628
  5 συνταξεις παιρνουν 11.036

  και παει λεγοντας μεχρι που 2ατομα παιρνουν ως 10συνταξεις!!

  αυτο ειναι απαραδεκτο υπαρχουν κοντα 350000 που παιρνουν 3συνταξεις και ανω!!!

  Σε χωρα με κριση!

  εχουν γινει σφαγες στους συνταξιουχους και κοντα 1,5εκατ παιρνει πολλαπλες συνταξεις  Πηγή:www.capital.gr
  Πηγή:www.capital.gr

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ panos2 03/07/2013 20:39:43

   Στις 2 είναι επικουρικό ταμείο η 1 σε όσους δούλεψαν σε βαρέα επαγγέλματα.

 8. panos2 avatar
  panos2 03/07/2013 16:08:46

  Πρεπει στη χωρα να μην υπαρχει διπλη συνταξη ειναι απαραδεκτο περα για περα και επιφερει απιστευτη πτωση στα εσοδα

  Αφουν γινουν αυτες οι περικοπες τοτε και μονο να κοπουν παλι συνταξεις

  αλλιως το κρατος θα δινει την εντυπωση οτι βολευει 1εκατομμυριο δικους του!!

 9. Σ.Κ.Μ. avatar
  Σ.Κ.Μ. 03/07/2013 17:44:31

  Ένα χρόνο που φούσκωνε το έλλειμμα του ΕΟΠΠΥ στο 1,2 δις, δεν το έβλεπε κανένας στην Κυβέρνηση [Πρόεδρος ΕΟΠΠΥ, Υπουργείο Υγείας, Κυβέρνηση];;; Έπρεπε να έρθουν οι "αλήτες, χαρτογιακάδες με τα κουστούμια" για να το πάρουμε είδηση και ... να παραιτηθεί ο πρόεδορς του ΕΟΠΠΥ εκ των υστέρων ;;; Άρα αλλόυ είναι το πρόβλημα και όχι στο ύψος της ελληνικής ή της γερμανικής σύνταξης. Αν ήμασταν εντάξει στις υποχρεώσεις μας, κανένας δεν θα έκανε νύξη για μείωση συντάξεων. Εξ άλλου, αν συμβεί κάτι τέτοιο, προβλέπω γενικό ξεσηκωμο του Γένους των Ελλήνων, που δεν αντέχουν άλλες θυσίες.
  Να μάθουμε να εφαρμόζουμε με επιτυχία τους στόχους μας ή να έχουμε έγκαιρους μηχανισμούς ελέγχου των mile stones.
  Ο νέος Αντιπρόεδρος π.χ., αντί να γυρίζει από δω και από κει σαν ΥΠΕΞ, ας αναλάβει να στήσει τους αναγκαίους μηχανισμούς ελέγχου σαν Αντιπρόεδρος.
  Όταν όλα θα δουλεύουν ρολόι στο Ελλαδιστάν η τρόικα θα έχει φύγει. Χαρτογιακάδες παντός καιρού είναι, πολιτικάντηδες σίγουρα δεν είναι.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Σ.Κ.Μ. 04/07/2013 10:44:22

   Δυστυχώς, έχει δίκιο.
   Άλοθι στην ανικανότητα και στη ηθική σήψη αναζητούμε κράζοντας την "Τρόικα".

 10. tassos.κ avatar
  tassos.κ 03/07/2013 18:39:31

  ετά από πόσα χρόνια θητείας παίρνουν σύνταξη οι βουλευτές και πρώην βουλευτές; Και πόσες συντάξεις παίρνουν; Πόσες εισφορές έχουν καταβάλλει; Την έχουν ανάγκη;

 11. περιμπανού avatar
  περιμπανού 03/07/2013 19:23:59

  Με 830 ευρώ το μήνα μπορεί να ζήσει ο κ Τόμσεν;
  ....α, και να έχει να πληρώσει και χαράτσι για το σπίτι που μένει η οικογένειά του!
  Αηντε να το καμαρώσουμε!!!!

 12. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 03/07/2013 22:24:23

  Τόμσεν: «Δεν σας είπα τι να κάνετε, αλλά μήπως θα πρέπει να ξαναδείτε, να συζητήσετε το θέμα των συντάξεων; Υπάρχουν αποκλίσεις σε πολλά μέτρα. Δεν βλέπουμε πώς θα καλυφθεί ένα δημοσιονομικό κενό που είναι 1 με 1,5 δισ. ευρώ. Άλλωστε το μέσο επίπεδο των συντάξεων στην Ελλάδα είναι στα 915 ευρώ, όταν σε άλλα κράτη, όπως η Γερμανία, το μέσο επίπεδο είναι στα 830 ευρώ».

  Και στην Μποτσουάνα είναι 7$! Να την πάρουμε ως παράδειγμα; Ρε ουστ από δω πουλημένα τομάρια!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.