#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/12/2013 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αμφισβητείται σοβαρά "από τα μέσα" η ηγεσία του ΚΚΕΣε ανοιχτές κινήσεις αμφισβήτησης της ηγεσίας του ΚΚΕ προχωρούν ολοένα περισσότερα στελέχη και μέλη του, βλέποντας ότι τόσο κατά τη διάρκεια του τελευταίου, 19ου Συνεδρίου του, όσο και μετά, γίνονται μαζικές εκκαθαρίσεις όλων όσων διαφωνούν με την ομάδα που αυτή τη στιγμή είναι επικεφαλής στο κόμμα. Πολλοί μάλιστα, έχουν φτάσει στο σημείο να δημιουργήσουν ακόμα και σάϊτ, μέσω των οποίων ασκούν ευθεία και δριμεία κριτική στην ηγετική ομάδα γύρω από τον γραμματέα του ΚΚΕ, Κουτσούμπα. Πίσω από αυτόν, όπως σημειώνουν οι ίδιοι οι πολυπληθείς διαφωνούντες, είναι η κ.Παπαρήγα και "η φράξιά" της.

Τέτοια σάϊτ είναι η "Νεα Σπορά" ( http://www.neaspora.gr/) που, κατά πληροφορίες απαρτίζεται από στελέχη, τα οποία συνεχίζουν να μένουν εντός του ΚΚΕ, και η αντίληψή τους είναι "η αλλαγή της κατάστασης από τα μέσα", και ότι "δεν χαρίζουμε το ΚΚΕ στις ομαδούλες που θέλουν να μετατρέψουν το κόμμα σε μια απομονωμένη-σεχταριστική οργάνωση". Το δεύτερο είναι ο "Εργατικός Αγώνας", στον οποίο μετέχουν νυν αλλά και διαγραμμένα μέλη του κόμματος (http://ergatikosagwnas.gr/EA/). Υπάρχουν επίσης, και αρκετά άλλα, μεταξύ των οποίων κάποια δημιουργήθηκαν από απολυμένους δημοσιογράφους του Ριζοσπάστη.

Ενδεικτικό της στάσης των συγκεκριμένων σαϊτ, και ειδικά της "Νέας Σποράς", είναι ότι στην ιστοσελίδα κυριαρχούν τα "τσιτάτα" του Χαρίλαου Φλωράκη, θέλοντας έτσι να στείλουν, έστω και εμμέσως, ένα μήνυμα στη σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ για τα κακώς κείμενα εντός του κόμματος, και ότι βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την "κληρονομιά" που άφησε ο Χ.Φλωράκης. Να σημειωθεί, όπως καταγγέλλουν, ότι η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ έχει επιδοθεί σε μια επιχείρηση μαζικής εκκαθάρισης όλων των στελεχών και μελών που διαφωνούν μαζί της. Όπως είναι γνωστό, η επιχείρηση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, μεταξύ άλλων, στον Ριζοσπάστη, όπου έχει απολυθεί μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων, ως επί το πλείστον μέλη του κόμματος που έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις από την ηγεσία του.Η κριτική που ασκείται στην ηγεσία, εκτός της λανθασμένης πολιτικής της σε αυτή την περίοδο ακραίας οικονομικής και πολιτικής κρίσης, και του απομονωτισμού που διακρίνει τον Περισσό, εστιάζεται και στις "αντιδημοκρατικές" εσωτερικές διαδικασίες στο κόμμα. Χαρακτηριστικό της σκληρής κριτικής και αντιπαράθεσης που υπάρχει στο εσωτερικό, είναι και κείμενο, το οποίο είδε το φώς της δημοσιότητας πρόσφατα στη "Νέα Σπορά", με τίτλο "Απαράδεκτα ιδεολογικά πραξικοπήματα". Εκεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφέρεται ότι η σημερινή ηγεσία του κόμματος κάνει ό,τι θέλει, δίχως καν να ρωτά τη βάση του ΚΚΕ. Με αφορμή λοιπόν, αυθαίρετες, όπως παρατηρείται, ερμηνείες αποφάσεων του Κόμματος από το Πολιτικό Γραφείο του, στο κείμενο αναφέρεται: "Η «Νέα Σπορά» αυτή τη στιγμή δεν μπαίνει στο περιεχόμενο του κειμένου του ΠΓ του Κόμματος. Θα επανέλθει. Βάζει, όμως, ένα θέμα κομματικής διαδικασίας, που εμφανίζει μια ηγεσία να κάνει ό, τι θέλει και να μην τηρεί στοιχειωδώς την κομματική δεοντολογία. Αυτό το «δικαίωμα» δεν το έχει η ηγεσία του Κόμματος" (αναλυτικά το κείμενο: http://www.neaspora.gr/?p=1067).

Ένα ακόμα ενδιαφέρον κείμενο που γράφτηκε φέτος τον Αύγουστο στο ίδιο σάϊτ, αφορά την πολυσυζητημένη πώληση του 902. Και σε αυτό το ζήτημα ασκείται δριμεία κριτική στην ηγεσία του ΚΚΕ (http://neaspora.blogspot.gr/2013/08/902.html). "Η ηγεσία του Κόμματος -αναφέρεται- είναι εκτεθειμένη στα μέλη του Κόμματος για το σύνολο της οικονομικής διαχείρισης που έκανε. Και οι ευθύνες αυτές θα πρέπει να αποδοθούν. Και όταν μιλάμε για ηγεσία δεν αναφερόμαστε για ένα και μόνο πρόσωπο, τη θέση του/της Γραμματέα, που έτσι κι αλλιώς έχει τις περισσότερες ευθύνες. Μιλάμε για ολόκληρο το Π.Γ. και για ολόκληρη την Κ.Ε.". Και σε άλλο σημείο, τονίζουν οι συντάκτες του κειμένου: "Τα κομματικά μέλη δεν παραχώρησαν καμία άδεια στην ηγεσία του Κόμματος για την πώληση του ραδιοφωνικού 902, γιατί δεν ρωτήθηκαν. Με ποια, λοιπόν, εξουσιοδότηση η ηγεσία του Κόμματος αποφάσισε να εκχωρήσει και το ραδιοφωνικό 902; Τέλος, η ηγεσία του Κόμματος παρέμεινε σχεδόν η ίδια και μετά το 19ο Συνέδριο. Κατά πόσο η ηγεσία αυτή, που οδήγησε το Κόμμα στην απώλεια του 50% σχεδόν της εκλογικής του δύναμης και το έφερε στην οικονομική κατάρρευση, μπορεί να εισφέρει στην πολιτική και οικονομική του ανάκαμψη;"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δημης avatar
  δημης 01/12/2013 11:56:42

  ;;;;;;;;;;;; !!!!!!!!
  Αυτό δεν θυμίζει το "πολεμάω το σύστημα από τα μέσα";;;;;
  Άκου λέει δημοκρατία ;;;;
  -Πώς βρε παιδιά ;;;; Με τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό;;;;;;;
  "Κατά πόσο η ηγεσία αυτή, που οδήγησε το Κόμμα στην απώλεια του 50% σχεδόν της εκλογικής του δύναμης και το έφερε στην οικονομική κατάρρευση, μπορεί να εισφέρει στην πολιτική και οικονομική του ανάκαμψη"
  Γιατί ;;;;;δεν απολύει ,με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ;;;;
  Δεν τηρεί τις "βίβλους και τας γραφάς ";;;;
  Διάβασε ανάποδα Λένιν ερμήνευσε διαγώνια τον Στάλιν ,αποκατέστησε τον Άρη;;;;;;
  Και το κυριώτερο ..
  Δεν προμήθευσε και προμηθεύει "απόφοιτους " από το ΙΕΚ -ΤΕΕ ΚΝΕ " τη μεγάλη του γένους σχολή, το πολιτικό σύστημα με ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ;;;;;;;

 2. Σωτηρης avatar
  Σωτηρης 01/12/2013 12:37:45

  Καμια αμφισβητηση δεν υπαρχει αντικειμενικα. Πουθενα δεν αναφερονται συγκεκριμενα ονοματα.
  Το να αναφερεις SITE σαν αποδειξη ειναι σαν να θες να κανεις εγχειρηση επειδη στο ειπε ο περιπτερας της γειτονιας σου...

  Τον Φλωρακη κανεις δεν τον αποκαθηλωνει καθως αυτος με την σταση του στο 13 συνεδριο υποστηριξε την διαλυση του ΣΥΝ αρα ντε φακτο με τις πραξεις του ειπε οτι εκανε λαθος και προσπαθησε και αυτος να το διορθωσει.
  Η εκτιμηση μου ειναι οτι επι ματαιω περιμενουν καποιοι διασπαση του ΚΚΕ. Δεν παιζει.
  Αντιθετα πολυ πιθανη ειναι μια συγκυβερνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ...

 3. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 01/12/2013 17:55:51

  Περισσότερο ακόμη κι από τους μη ανήκοντες ή έχοντες σχέση με το ΚΚΕ έχουμε διακαή πόθο εμείς, οι απλοί κομμουνιστές και άλλοι αριστεροί που αγωνιστήκαμε για το κόμμα αυτό ανιδιοτελώς να μπει βαθιά το μαχαίρι της κάθαρσης και για τα οικονομικά του.
  Εγώ προσωπικά στηλιτεύω τα κακώς κείμενα εδώ και 15 χρόνια. Το κόμμα είναι δικό μας, εμάς των μελών και φίλων και όχι του Μαίλη ή του Κουτσούμπα.

 4. Tasos avatar
  Tasos 01/12/2013 19:14:47

  Αν ο συγκεντρωτισμός στο ΚΚΕ ήταν πράγματι δημοκρατικός, καμία ανάγκη δε θα υπήρχε για τις διάφορες ιστοσελίδες που ασκούν κριτική καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα (δε θα κάνω εγώ δίκη προθέσεων).

  Πάντως ένα πράγμα έχει σημασία, οι απόψεις να μη φιμώνονται κι αν είναι λανθασμένες να απαντώνται τεκμηριωμένα από το ΚΚΕ και την ηγεσία του, όχι με ύβρεις και μονότονη επανάληψη της κατηγορίας περί "προβοκάτσιας". Γιατί η χειρότερη ζημιά για το Κόμμα είναι να αντιμετωπίζεται ως προβοκάτσια η ίδια η πραγματικότητα.

 5. ΚΠ avatar
  ΚΠ 01/12/2013 20:20:50

  Παλιά μου τέχνη κόσκινο.
  Στο ΚΚΕ διαχρονικά δεν υπήρχε ο παραμικρός δισταγμός να εξοντωθεί ακόμη και ένα πολύ σημαντικό στέλεχος, ακόμη και με μία αβάσιμη κατηγορία.

 6. agnwstos avatar
  agnwstos 02/12/2013 13:47:17

  Η παρρησία της γνώμης είναι μεγάλο πράγμα. Αν δε είσαι κομμουνιστής έχεις ευθύνη και υποχρέωση να λες τη γνώμη σου. Συμφωνείς ή διαφωνείς. Και όταν διαφωνείς σημαίνει ότι νοιάζεσαι για το Κόμμα, και το λες για το καλό του όπως εσύ το καταλαβαίνεις.
  Αυτό όμως απέχει παρασάγγας από Α)τη δημοσιοποίηση αυτών των απόψεων Β)το άθλιο εφεύρημα της ανωνυμίας.
  Δημοκρατικός συγκεντρωτισμός σημαίνει λέω ό,τι θέλω, ψηφίζω υπερ ή κατά ή λευκό , εισηγούμαι αν κρίνω κάτι διαφορετικό προσπαθώ με τα επιχειρήματα μου να πείσω αν το πιστεύω τους συντρόφους μου ανοιχτά μπροστά σε όλους στην οργάνωση μου,χωρίς ομάδες και μυστικά ραντεβουδάκια . Αν δεν πείσω, αν μειοψηφήσω τότε ακόμα και αν δεν έχω πειστεί δείχνω εμπιστοσύνη στο συλλογικό κριτήριο. Συνεχίζω να λέω την άποψή μου αλλά στη ζωή κάνω ό,τι περισσότερο μπορώ για να εφαρμοστεί η απόφαση της πλειοψηφίας,αυτό που προτείνει η Κ.Ε. Αυτός είναι τελικά και ο μοναδικός τρόπος να κριθεί χωρίς υποκειμενισμούς αν είχα δίκιο εγώ που μειοψήφησα ή η άποψη που πλειοψήφησε. Και εδώ είμαστε...

  Σε κάθε περίπτωση ο πιο λογικός δρόμος είναι να πει κανείς ότι αυτά τα σάιτ είναι πρακτόρικα, ασφαλίτικα, κρατικά.
  (Για την ανωνυμία που και εγώ χρησιμοποιώ εδώ , δε μιλάω στο όνομα κανενός κόμματος, δεν ισχυρίζομαι ότι έχω κάποια ιδιότητα)

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ agnwstos 02/12/2013 16:23:27

   Πολύ σωστά τα λες.
   Βασικά, αυτά τα δυο sites φτιάχτηκαν πριν από το 19ο συνέδριο για να οργανώσουν και να προκαλέσουν μια θεαματική διάσπαση κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.
   Απ ότι φαίνεται όμως απέτυχαν, έχουν απομονωθεί από τη βάση του κόμματος και αναλώνονται πλέον σε ανταρτοπόλεμο και συκοφάντηση.

  • Tasos avatar
   Tasos @ agnwstos 03/12/2013 18:40:34

   Σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο. Έτσι οφείλει ο κάθε κομμουνιστής να λειτουργεί. Βέβαια, αυτό προϋποθέτει τη δυνατότητα να επιτρέπεται η διατύπωση της διαφορετικής άποψης εντός κανόνων του καταστατικού, δίχως συνέπειες.
   Κάτι τέτοιο όμως, δε συμβαίνει σήμερα στο ΚΚΕ. Ακόμα και όσοι διετύπωσαν διαφορετική άποψη στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, αντιμετωπίστηκαν από την Κ.Ε. με άθλιους χαρακτηρισμούς, προσωπικές προσβολές κατά κατάφορη παραβίαση κάθε κανόνα διαλόγου. Η κατηγορία μάλιστα του σ. Μαΐλη περί "καρμπόν άρθρων", προσέβαλε κάθε διαφωνούντα και προϊδέασε για τη μέλλουσα αντιμετώπιση της διαφορετικής άποψης. Τα παραδείγματα είναι πολλά για αυτές τις συμπεριφορές και το πιό πρόσφατο αποτελεί το άρθρο του ΠΓ σχετικά με την ανάκτηση των επαναστατικών χαρακτηριστικών του Κόμματος.
   Εξακολουθώ λοιπόν να επιμένω ότι αντί να αντιμετωπίζει το Κόμμα τους φορείς απόψεων, έστω και αντικαταστατικά-φραξιονιστικά δημοσιευμένες, θα ήταν χίλιες φορές ωφελιμότερο να απαντά τεκμηριωμένα σε αυτές. Για παράδειγμα, τα ζητήματα που βάζει η Νέα Σπορά στο άρθρο "Απαράδεκτα δεολογικά πραξικοπήματα" θα απαντηθούν ποτέ; Έστω και μόνο εντός του Κόμματος, στις ΚΟΒ.
   Δικαιούται το ΠΓ να προκαταβάλλει μελλοντικές συνεδριακές αποφάσεις;
   Δικαιούται να μιλά εξ ονόματος κάθε κομμουνιστή σχετικά με το αν, πως και πότε απώλεσε το ΚΚΕ τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά;
   Δικαιούται να διεκδικεί το ρόλο της ευθύνης ανάκτησης αυτών των χαρακτηριστικών όταν μέλη του ψήφισαν αποφάσεις Συνεδρίων που σήμερα χαρακτηρίζει ως οπορτουνιστικές;

   • εναςάσχετος avatar
    εναςάσχετος @ Tasos 03/12/2013 19:22:51

    Κατά ποιον τρόπο το ΠΓ "προκαταβάλλει μελλοντικές συνεδριακές αποφάσεις"?
    Σε ποιό σημείο χαρακτηρίζονται "οπορτουνιστικές" αποφάσεις Συνεδρίων που ψηφίστηκαν από τα μέλη του?

    Μπορείς να μας τα εξηγήσεις αυτά, λίγο πιο αναλυτικά?

    • Tasos avatar
     Tasos @ εναςάσχετος 03/12/2013 19:50:51

     Κατά ποιον τρόπο το ΠΓ “προκαταβάλλει μελλοντικές συνεδριακές αποφάσεις”?


     Από τη στιγμή που κρίνονται αποφάσεις Συνεδρίων, μέσα από κείμενο του ΠΓ και όχι μέσα από την προβλεπόμενη καταστατική διαδικασία, από την υποβολή θέσεων προς συζήτηση στις ΚΟΒ και ψηφοφορία, δημιουργεί ένα "προηγούμενο", φέρνοντας προ τετελεσμένων την κομματική βάση.

     Σε ποιό σημείο χαρακτηρίζονται “οπορτουνιστικές” αποφάσεις Συνεδρίων που ψηφίστηκαν από τα μέλη του?

     Από τον τίτλο ήδη. Όταν το ΠΓ μιλάει για αποκατάσταση των επαναστατικών χαρακτηριστικών του Κόμματος, είναι αυτονόητο ότι έχει προηγηθεί απώλειά τους. Πες μου, ειλικρινά, αν το ΚΚΕ απώλεσε τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του, έπαψε δηλαδή να είναι επαναστατικό κόμμα, σε τι μετατράπηκε τότε, αν όχι σε οπορτουνιστικό;
     Πέρα από τον τίτλο όμως - που συμπυκνώνει το νόημα όλου του άρθρου - υπάρχουν πολλά εδάφια στο άρθρο που τον επαληθεύουν. Εγώ προσωπικά εκτιμώ ότι μία τέτοια αντιμετώπιση του Κόμματος από το ΠΓ, προσβάλλει πάνω απ' όλα τα ίδια του τα μέλη και τις θυσίες τους.
     Ερώτηση: Έχεις μπροστά σου την ΚΟΜΕΠ;

     • εναςάσχετος avatar
      εναςάσχετος @ Tasos 03/12/2013 21:43:47

      1. Δηλαδή η ηγεσία ενός κόμματος, δεν μπορεί να γράψει ένα κείμενο? Θα θεωρείται ότι αυτό το κείμενο δημιουργεί προηγούμενο και φέρνει προ τετελεσμένων γεγονότων τη βάση?
      Τώρα εσύ προσβάλλεις τη βάση.

      2. Ναι, το ΚΚΕ κινδύνεψε τουλάχιστον δύο φορές να γίνει ρεφορμιστικό. Το 68 και το 91.
      Για να μην αναφέρουμε και την περίοδο της παρανομίας πριν τη χούντα, όποτε μέσα στα πλαίσια της ΕΔΑ, το "ρεύμα" του μετέπειτα (εσωτερικού), έλυνε κι έδενε εκμεταλλευόμενο την αποδιοργάνωση και την απουσία σημαντικού αριθμού στελεχών.
      Όχι δεν έχω μπροστά μου την ΚΟΜΕΠ, αλλά και να την είχα, δεν νομίζω, ότι μπορεί εδωπέρα να γίνει εκτεταμένη συζήτηση πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο.

     • Tasos avatar
      Tasos @ εναςάσχετος 04/12/2013 18:04:52

      Αντί άλλης απάντησης, θα ήθελα την άποψή σου για το είδος της κυβέρνησης Αλιέντε. Πώς θα τη χαρακτήριζες; Θα την αποκαλούσες ποτέ ως αστική κυβέρνηση; Σαν να λέμε, κυβέρνηση Σαμαρά; Κι αν κάποιος την αποκαλούσε αστική, πώς θα τον χαρακτήριζες αυτόν;

 7. mezapos avatar
  mezapos 02/12/2013 16:47:29

  "Σε κάθε περίπτωση ο πιο λογικός δρόμος είναι να πει κανείς ότι αυτά τα σάιτ είναι πρακτόρικα, ασφαλίτικα, κρατικά"

  Οχι μόνον δεν δίνεις κάποιο στοιχείο για να αποδείξεις τους ισχυρισμούς σου, αλλά ξυπνάς μαύρες μνήμες κομματιού της ηγεσίας του ΚΚΕ (που ακόμα και σήμερα προσπαθεί να σβήσει το ΚΚΕ και γενικότερα η Αριστερά), περί πρακτόρων κ.λ.π. Ασε τώρα, να μην θυμηθούμε Μπλουμπίδηδες, Μπελογιάννηδες, ακόμα και τον Αρη, ρε. Ντροπή. Με το ίδιο σκεπτικό κι εγώ θα σου πώ ότι και στην ηγεσία του κόμματος σήμερα, μετά από όλο αυτό το μακέλεμα που έχει κάνει η "φραξιονιστική ομάδα Παπαρήγα", κάνουν περίπατο οι ρουφιάνοι της ΕΥΠ. Γιατί, εξάλλου, λίγοι ΚΥΠατζήδες έχουν περάσει από το ΚΚΕ;

 8. agnwstos avatar
  agnwstos 03/12/2013 11:22:45

  mezapos

  Η διαφορά είναι πως η ηγεσία του ΚΚΕ μιλάει με ονοματεπώνυμο και λέει την άποψή της επώνυμα. Δεν κρύβεται από τα μέλη του ΚΚΕ. Και ανεξαρτήτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με αυτά που λέει κάνει κριτική επίσης επώνυμα.
  Τα sites αυτά τι κάνουν;
  Αν είναι μάγκες να μιλήσουν στις ΚΟΒΕΣ τους, να κινηθούν εντός των πλαισίων του Καταστατικού. Στο κάτω κάτω αν δεν είναι ασφαλίτες (που πιστεύω ότι είναι) θα αναγκαστούν να βγουν επώνυμα να μιλήσουν.
  Γιατί; Μα γιατί αν πράγματι τους νοιάζει η πορεία του Κόμματος όπως λένε δε θα κάτσουν για πολύ ακόμα στο περιθώριο του διαδικτύου όπου κανένα σχεδόν κομματικό μέλος δε τους δίνει σημασία και κανέναν δεν επηρεάζουν. Αν θέλουν να πείσουν καλοπροαίρετα για τις απόψεις τους θα μιλήσουν εκεί που πρέπει. Αλλιώς επιμένω η ανωνυμία είναι πρακτόρικη μέθοδος.

  ΥΓ: Για να καταλάβεις ότι είναι ατελέσφορο να μιλάς για τον Πλουμπίδη σου λέω το εξής: δε θα έλεγα ούτε ασφαλίτη ούτε πράκτορα κάποιον που μέσα στο ΚΚΕ θα έλεγε τη διαφορετική άποψη του , τα επιχειρήματά του και μετά θα εφάρμοζε τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Μπορεί να διαφωνούσα μαζί του και να ερχόμουνα σε διαπάλη αλλά δε θα τον έλεγα ασφαλίτη. Όταν όμως η διαφωνία εκτρέπεται του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού και χρησιμοποιεί την ανωνυμία και την ομαδοποίηση, ε τότε μιλάμε για άλλα πράγματα.

 9. opca avatar
  opca 04/12/2013 15:47:26

  Για να σας ρωτήσω ρε agnwstos και εναςάσχετος, ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός ισχύει και για αυτούς που δεν είναι μέλη του ΚΚΕ; Οι Λιόσης και Καλτσώνης και άλλοι (που υπογράφουν άρθρα στον Εργατικόαγώνα) δεν είναι μέλη του ΚΚΕ για τρία χρόνια και. Επίσης, οι αναρτήσεις τους ξεκινάνε από όταν δεν διαφαινόταν στον ορίζοντα ούτε οι εκλογές ούτε το συνέδριο.
  Αν νομίζεται ότι επειδή κάποιος διαφωνεί και “τα χώνει” δημοσίως, είναι χαφιές, τι να πω, μπράβο σας.
  Κάτι τελευταίο, ο “πατέρας” του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού και της ενότητας του κομμουνιστικού κόμματος, δεν είχε πρόβλημα να πει ότι αυτά είναι δευτερεύοντα μπροστά στην υπόθεση της επανάστασης. Πέραν του τι είπε ο Βλαδίμηρος, ο Ζαχαριάδης (επί εμφυλίου) είχε πει, όταν του ζήτησαν τα ρέστα οι λίγοι αξιωματικοί που απέδρασαν από την εξορία, ότι έπρεπε να παραβιάσουν την κομματική απόφαση που έλεγε να κάτσουν στα αυγά τους για να μην προκαλέσουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.