24/06/2010 22:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αμφισβητείται από το Ελεγκτικό Συνέδριο η συνταγματικότητα του Ασφαλιστικού !

Αντισυνταγματικές κρίνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου βασικές διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για το Συνταξιοδοτικό, το οποίο δεν φαίνεται να αντέχει τη βάσανο του δικαστικού ελέγχου καθώς έρχεται σε αντίθεση  με το Σύνταγμα, τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά και στη νομολογία ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων.

Ειδικότερα, μέλη της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, επικαλούμενα τα άρθρα 73 και 98 του Συντάγματος, φέρονται να κρίνουν καταρχάς πως το επίμαχο νομοσχέδιο για να τύχει επεξεργασίας το νομοσχέδιο από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα έπρεπε να αφορά μόνο συνταξιοδοτικά ζητήματα των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.

Επιπλέον, η Ολομέλεια φέρεται να διατυπώνει ενστάσεις όσον αφορά τη συνταγματικότητα διάταξης του νομοσχεδίου που καταργεί το άρθρο 9 του Συνταξιοδοτικού Κώδικα και αναφέρεται στην αναλογία μισθού - σύνταξης.

Η κατάργηση αυτή, σύμφωνα με την Ολομέλεια, είναι αντίθετη με αποφάσεις των Ολομελειών των Ανωτάτων Δικαστηρίων, αλλά και του Μισθοδικείου.

Ακόμη, ζητήματα αντισυνταγματικότητας εγείρονται και για:

-Τις διατάξεις εκείνες του νομοσχεδίου με τις οποίες ενοποιούνται Ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης με Επαγγελματικά Ταμεία.

-Τις ρυθμίσεις οι οποίες εμπλέκουν ισχύουσες διατάξεις που αφορούν τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΙΚΑ και των Ταμείων του Δημοσίου Τομέα.

Τέλος, η Ολομέλεια αναμένεται να τοποθετηθεί και για τα όρια ηλικίας των δημοσίων υπαλλήλων για την έξοδο από την ενεργό υπηρεσία, τα οποία όπως φέρεται να κρίνει, δεν είναι ξεκάθαρα.


http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=72732

ΣΧΟΛΙΑ

 1. axbax avatar
  axbax 24/06/2010 22:33:27

  Μωρέ μπράβο,πέντε στα έξι νομοσχέδια αντισυνταγματικά ο Λοβέρδος! Φαντάσου να μην ήταν συνταγματολόγος...Με σκονάκια πέρναγε πτυχίο και μεταπτυχιακά;

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ axbax 25/06/2010 00:00:52

   Αντικειμενικά, δεν φταίει ο Λοβέρδος. Πακέτο πήγαν με τον Βενιζέλο σε θέσεις έτοιμοι να καούν.

 2. Orestios avatar
  Orestios 24/06/2010 22:36:09

  Μία είναι η βόμβα. Αυτή στου ΠΡΟΠΟ.
  Ανάθεμα αν ακούσει κανείς για την αντισυνταγματικότητα τις επόμενες εβδομάδες.

 3. axbax avatar
  axbax 24/06/2010 23:10:45

  γνωστό και παλιό κόλπο, αλλά μην είσαι σίγουρος ότι πιάνει πια...

 4. anonymos avatar
  anonymos 25/06/2010 12:14:23

  Αυτή είναι πραγματική βόμβα

 5. Orestios avatar
  Orestios 25/06/2010 17:21:50

  Να αλλάξει το Σύνταγμα γρήγορα. Δεν είναι δυνατόν το έκτρωμα του GAP να παρεμποδίζεται από ένα κείμενο. Σύνταγμα είναι μόνο το μνημόνιο, γιατί το στηρίζει ο "πιο σοσιαλιστής" από όλους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.