#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/04/2012 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και φόβοι για θερμό επεισόδιο

Τουρκικές έρευνες σε Ρόδο και Καστελλόριζο για πετρέλαιο!(Ανανεωμένο) Προβληματισμός επικρατεί στην Αθήνα από τη νέα σοβαρή πρόκληση των Τούρκων στο Αιγαίο, μια εβδομάδα πριν από τις εθνικές εκλογές. Η κίνηση της Άγκυρας να δημοσιεύσει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τη χορήγηση άδειας για πετρελαϊκές έρευνες στην περιοχή της Ρόδου και του Καστελλόριζου συνιστά ποιοτική κλιμάκωση της τουρκικής αμφισβήτησης κυριαρχικών και απορρεόντων από το Διεθνές Δίκαιο ελληνικών δικαιωμάτων, καθώς παρεμβαίνει με τον πιο επίσημο τρόπο σε περιοχές που ανήκουν πέραν πάσης αμφιβολίας στην υφαλοκρηπίδα της χώρας μας. Εξ ου και η σκληρή ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία υπογραμμίζεται ότι η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης «αντιβαίνει στους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας, που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο» και ότι «σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας και του εθιμικού δικαίου, περιοχές που αναφέρονται στις εν λόγω αποφάσεις περιλαμβάνουν και ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Οι αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας είχαν ληφθεί στις 16 Μαρτίου 2012 από το Υπουργικό Συμβούλιο της γείτονος. Διπλωματικές πηγές έλεγαν τον «Ε.Τ.» ότι ανάλογη κίνηση της Τουρκίας είχε υπάρξει και το 2009 και ότι η νέα αντίδρασή της οφείλεται στη διαπίστωση ότι ο προγραμματισμός για την έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα υλοποιείται, παρά τη ρευστότητα και τη μεταβατική κατάσταση που διέρχεται η χώρα εν όψει εκλογών, καθώς όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμφωνούν ότι η πρέπει να προχωρήσουν η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και η άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές ελληνικού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Μεσογείου. Και βέβαια η Αγκυρα ανησυχεί ότι η (καθυστερημένη) δραστηριότητα της Ελλάδας θα «κουμπώσει» με τις εξελίξεις στην Κύπρο και το Ισραήλ.

Το ΥΠΕΞ συντάσσει το σχετικό φάκελο με τα νομικά και άλλα στοιχεία και επιχειρήματα για να προβεί στα σχετικά διαβήματα και σε ενημέρωση των εταίρων και των συμμαχικών οργανισμών.

Φόβοι για «θερμό επεισόδιο» στο Καστελόριζο

 Η ωμή αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων εκ μέρους της Τουρκίας, με την απόφαση εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών σε τρεις περιοχές νοτίως της Ρόδου και του Καστελόριζου, προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό γιατί αφενός η πολιτική κατάσταση στη χώρα μας είναι ρευστή και αφετέρου διότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις προγραμματίζουν για το δεύτερο 15ημερο του Μαΐου δύο μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις.

Πρόκειται για την αεροναυτική άσκηση «Deniz Gordu» και την αποβατική «Efes». Η πρώτη διεξάγεται σε δεσμευμένες περιοχές σε ολόκληρο σχεδόν το ανατολικό Αιγαίο με τη συμμετοχή ναυτικών, αεροπορικών δυνάμεων και υποβρυχίων, ενώ η δεύτερη υλοποιείται συνήθως στα τουρκικά παράλια απέναντι από τη Χίο και τη Σάμο. Οι δύο αυτές ασκήσεις πολλές φορές χρησιμοποιούνται από την Αγκυρα για αμφισβήτηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.  Επιτελείς του ελληνικού Πενταγώνου εκφράζουν φόβους για κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο την περίοδο που θα διεξάγονται οι δύο τουρκικές ασκήσεις. Θεωρούν πως η άκρως προκλητική ανακοίνωση πετρελαϊκών ερευνών σε τρεις περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου δεν είναι καθόλου τυχαία. Η Αγκυρα θέλει να στείλει σαφές μήνυμα σε Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ πως δεν θα δεχθεί τον αποκλεισμό της από την αξιοποίηση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο και όπως εκτιμούν αξιωματικοί ίσως επιχειρήσει ακόμη και «θερμό επεισόδιο» στο Καστελόριζο, το οποίο θέλει με κάποιο τρόπο να «εξαφανίσει» από το  χάρτη. Μία πιθανή πολιτική αστάθεια στη χώρα μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου πιθανώς να προσπαθήσουν να την εκμεταλλευτούν οι Τούρκοι προκειμένου να προωθήσουν τις αξιώσεις τους.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας παρακολουθεί προσεκτικά και αξιολογεί την κατάσταση που διαμορφώνεται από τις κινήσεις της Αγκυρας, συνιστώντας πάντως σε «ανοιχτή γραμμή» με το υπουργείο Εξωτερικών ψυχραιμία. Η επίσκεψη του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, συνοδεία σύσσωμης της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων στο Αγαθονήσι, στο Φαρμακονήσι και τη Σάμο ήταν συμβολική και με μηνύματα στην Τουρκία, ενώ η απάντηση μέσω «twitter» του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου σε δημοσίευμα που εμφανίζει τους στρατιωτικούς ως τους λιγότερο χαμένους από τις μειώσεις μισθών και τις περικοπές αποσκοπεί στην τόνωση του ηθικού και του φρονήματος στο Στράτευμα, σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο.

Antinews -  Ελεύθερος Τύπος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 27/04/2012 23:31:36

  Σε λίγο δε θα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η Ρόδος και το Καστελλόριζο είναι ελληνικά νησιά. Εκεί μας κατάντησαν ο ΓΑΠ και η παρέα του. Πρέπει να περάσουν από ειδικό δικαστήριο το συντομότερο. Η εθνική μας υπερηφάνεια δεν αντέχει άλλη ταπείνωση.

 2. factorx avatar
  factorx 27/04/2012 23:38:55

  Ενόχλησε την Τουρκία τα όσα αναφέρει το νέο βιβλίο ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, για την καταστροφή της Σμύρνης το καλοκαίρι του 1922 που αντικατέστησε την παλαιότερη έκδοση με το περιβόητο «συνωστισμό» της κυρίας Μαρίας Ρεπούση.

  Χαρακτηριστικός είναι το δημοσίευμα της Milliyet. «Βρικολάκιασε το πνεύμα πολέμου στον γείτονα» αναφέρει το δημοσίευμα, τονίζοντας πως στο νέο βιβλίο ιστορίας «υπάρχουν πολύ βαριές διατυπώσεις αναφορικά με την είσοδο του τουρκικού στρατού στην Σμύρνη», εκφράζοντας παράλληλα ενόχληση για το γεγονός πως ο «συνωστισμός» αντικαταστάθηκε με το «διωγμό» των Ελλήνων.

  Έως τώρα, στο βιβλίο ιστορίας, η καταστροφή της Σμύρνης αναφερόταν με το επίμαχο : «Στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα»

  Η αναφορά αυτή, όπως και άλλες στο βιβλίο της κυρίας Μαρίας Ρεπούση, που στις επικείμενες εκλογές είναι υποψήφια βουλευτής με την Δημοκρατική Αριστερά, είχαν προκαλέσει οργή και αγανάκτηση.

  Στο νέο βιβλίο Ιστορίας που θα διδάσκεται από την επόμενη σχολική χρονιά στους μαθητές της Στ' Δημοτικού, έχει τίτλο «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου», και έχει γραφτεί από τους καθηγητές Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ι.Κολιόπουλο, Ιακ.Μηχαηλίδη και τους εκπαιδευτικούς Χ.Μηνάογλου και Αθ.Καλιανιώτη.

  Όσον αφορά το ιστορικό γεγονός, το νέο βιβλίο αναφέρει : «Oι Tούρκοι μπήκαν στη Σμύρνη. Πυρπόλησαν την ελληνική και την αρμενική συνοικία, ενώ ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος παραδόθηκε στο μουσουλμανικό πλήθος και θανατώθηκε. Σκηνές ανείπωτου πόνου εκτυλίχθηκαν στο λιμάνι, όπου κατέφυγαν για να γλιτώσουν από τη φωτιά, ικετεύοντας για μια θέση στα συμμαχικά πλοία».

 3. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 27/04/2012 23:54:43

  Ωστόσο στο βιβλίο της Ιστορίας της Γ΄Λυκείου Γενικής Παιδείας στη σελίδα 91 - 92 υπάρχει παράθεμα από το βιβλίο "Το όραμα της Ιωνίας" του Michael Lewlyn Smith με σημαντικές λεπτομέρειες για τα μαρτύρια στα οποία υπεβλήθηκε από τον τουρκικό όχλο ο μητροπολίτης Χρυσόστομος.
  http://digitalschool.minedu.gov.gr/modules/units/?course=DSGL106&id=1034
  (ανοίγετε το pdf που λέει : Βιβλίο μαθητή κεφάλαιο Γ).

 4. The Saint avatar
  The Saint 28/04/2012 00:38:58

  Eίναι πραγματικά ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ να σκέφτεται κανείς τα έργα και τις ημέρες του ΓΑΠ και της σαπρόπαρέας του αυτα 2,5 χρόνια πίσω...
  Ειναι πραγματικά ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ να απαριθμεί κανεις τίς αλλαγές που σημαδεύουν, απαξιούν κυριολεκτικά τα ήθη, τα έθιμα, την κουλτούρα, και ακόμη χειρότερα ακυρώνουν με τον πλέον χειρότερο αντιδημοκρατικό τρόπο τους αγώνες -αιματηρούς επι το πλείστον- γενεών γιά μιά καλύτερη Ελλάδα.
  Ειναι πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ το ότι αυτοί οι δοσίλογοι, αυτοί οι εθνοπροδότες, τα μοιράκια της νεοταξικής λαίλαπας, οι όψιμοι οσφυοκάμπτες, βρίσκονται και κυκλοφορούν ελέυθεροι, και άκουσον άκουσον, κάποιοι απο αυτούς διεκδικούν απο τον λαό εκ νέου την εξουσία.
  Ευχομαι και παρακαλώ Τον Μεγαλοδύναμο να βοηθήσει, να σκεφτούν επιτέλους οι νεοέλληνες, τι πρέπει να πράξουν στις εκλογές που έρχονται.

 5. kotstak avatar
  kotstak 28/04/2012 02:28:00

  Δυστυχώς, οι “πολιτικοί φελλοί”, δε δίνουν απλά φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ, δεν εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των νταβατζήδων.
  “Τρέχουν τα σάλια” των Τούρκων, όταν βλέπουν τους “πολιτικούς φελλούς” να αποδυναμώνουν τον Σαμαρά.

  Ευτυχώς για μας, και δυστυχώς για τους Τούρκους, ο “Λεφτά Υπάρχουν ο 2ος ” ΔΕΝ θα πετύχει το σκοπό τον οποίο με ευλάβεια εξυπηρετεί.

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 28/04/2012 08:51:43

  «Νέο-Οθωμανικές Φιλοδοξίες στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή»
  Συντάκτης: Γεώργιος Ε. Σέκερης – Διπλωματικό Περισκόπιο
  Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2011 11:37

  «Επίμετρον

  Η Aγκυρα αιωρείται μεταξύ των νέο-οθωμανικών φιλοδοξιών της και της διατήρησης των δεσμών της με τη Δύση. Η οποία, από την πλευρά της, εξακολουθεί να επιθυμεί διακαώς την παραμονή της Τουρκίας στο δυτικό πλέγμα. Το πιθανότερο δε είναι ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός – ο οποίος, παρά τις τολμηρές πρωτοβουλίες του και συχνά ακραίες δημόσιες δηλώσεις του, δείχνει να γνωρίζει στην πράξη τα όριά του – θα αποφύγει τη ρήξη με τις δυτικές δυνάμεις. Και συνακόλουθα και μια ένοπλη αναμέτρηση με το υπό δυτική προστασία Ισραήλ. [xx] Τούτο όμως ουδόλως σημαίνει ότι θα επιδείξει κατ’ ανάγκην ανάλογη αυτοσυγκράτηση σε σχέση με την Κυπριακή Δημοκρατία – και την Ελλάδα. Eναντι των οποίων η παρούσα τουρκική ηγεσία συνεχίζει κατ’ ουσίαν την πολιτική των κεμαλιστών προκατόχων της. Ειδικότερα δε σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό – μείζον εθνικό θέμα για το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της γείτονος – μας θέτει ανυποχώρητα το δίλημμα: εικονική ομοσπονδία αλά Ανάν ή ευθεία διχοτόμηση με περιορισμένα εδαφικά και άλλα ανταλλάγματα. Oλα δε δείχνουν ότι επωφελείται της «κρίσης των υδρογονανθράκων» για να εμπεδώσει την τελευταία – άνευ ανταλλαγμάτων.»

 7. Thrilos avatar
  Thrilos 28/04/2012 11:57:24

  Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ' όσο φαίνονται. Γιατί ο προδότης ο Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες μου, είχε φτάσει στο σημείο, μετά από μυστικές διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους, να συμφωνήσει στο μοίρασμα του Αιγαίου, με υποχώρηση δική μας στο θέμα του Καστελλόριζου και αντίστοιχη των Τούρκων σε βορειότερες περιοχές, που δεν έχουν μεγάλο ενεργειακό ενδιαφέρον..Και αυτός ήταν ο λόγος που είχαμε μια αναταραχή στο Στράτευμα, πριν τον σχηματισμό της Κυβέρνησης Παπαδήμου, αν θυμόσαστε, που ο Μπεγλίτης αντικατάστησε ξαφνικά την ηγεσία του. Ήταν δε ένας από τους λόγους, πέρα από την αποφυγή της εξόδου μας από την Ευρωζώνη που είχαν αποφασίσει οι Γερμανοί μετά την "έμπνευση" του Γιωργάκη για δημοψήφισμα, που ο Σαμαράς συναίνεσε στη στήριξη της Κυβέρνησης Παπαδήμου, στην οποία η ουσιαστική συμμετοχή του ήταν μόνο τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών, προκειμένου να έχει τον έλεγχο της δυσμενούς αυτής εξέλιξης στα Εθνικά μας θέματα...Όπως αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, τα πράγματα δεν είναι απλά και έχουν κι άλλες προεκτάσεις και γι αυτό πρέπει να προσέξουμε πολύ τι θα ψηφίσουμε, για να μην οδηγηθούμε σε περιπέτειες και Εθνικές συμφορές, παρασυρόμενοι από λαϊκίστικες κορώνες και από την οργή, που διακατέχει όλους μας επί δικαίων και αδίκων. Δυστυχώς, ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να ειπωθούν δημοσίως κι έτσι πηγαίνουμε να ψηφίσουμε, αγνοώντας άλλα, εξ ίσου σοβαρά με τα οικονομικά, θέματα...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Thrilos 28/04/2012 15:55:05

   Πόσο δίκιο έχεις αλλά είναι πολύ θολωμένος ο λαός μας από τα ΜΜΕ που κρύβουν την ουσία...

 8. Pluto avatar
  Pluto 28/04/2012 18:58:28

  Ειστε βέβαιοι οτι οι εκ ΝΔ προερχόμενοι κατάφεραν να ελέγξουν το θεσμικό παρα-κράτος καί τους εντολοδόχους ξένων δυνάμεων στο ΥΠΕΞ καί το Αμυνας;;

 9. factorx avatar
  factorx 28/04/2012 19:16:21

  Προφανώς έχεις βαλθείς να μας διασκεδάζεις

 10. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 29/04/2012 10:50:57

  Λαθος στιγμη διαλεξαν οι τουρκογυφτοι να εκμεταλευτουν… μην ξεχνατε οτι απο 6 Μαιου λογω μη αυτοδυναμιας (ειναι η γνωμη μου) ο τιμημενος ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ απαλλαγμενος απο ενδοτικες και ψοφοδεεις πολιτικες εξουσιες εχει την ευκαιρια να στειλει στο διαολο τους μογγολους ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ (αλλα δεν τον αφησαν οι παγκαλοσημιτηδες) ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΜΙΑ…

  Αυτη την φορα οι τουρκογυφτοι θα πληρωσουν ακριβα.. δεν υπαρχουν λυμπερηδες και παγκαλοι να τον γλυτωσουν..

 11. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 30/04/2012 09:46:07

  Θά ἂφηναν οἱ Τούρκοι ἀνεκμετάλευτη τήν εὐκαιρία τῆς πολιτικῆς ἀστάθειας καί χαλάρωσης λόγω ἐκλογῶν,τοῦ πολιτικοῦ σκηνικοῦ στήν Ἐλλάδα νά πάει χαμένη; Προσπαθοῦν νά προλάβουν τίς ἀνακηρύξεις Α.Ο.Ζ. ἒκ μέρους τῆς Ἐλλάδος,ἢ,,νά μήν ἀφήσουν νά τίς ἀνακηρύξει ποτέ...Γι' αὐτό ἓνας ἀκόμη λόγος παραπάνω νά προσπαθήσουμε ὃλοι γιά αὐτοδύναμη κυβέρνηση Σαμαρᾶ στίς 7 Μαίου...,δέν τολμῶ νά σκέφτομαι τί θά κάνουν οἱ Τούρκοι στό Καστελλόριζο ὃσο ἐδῶ στήν Ἐλλάδα θά περιφέρονται οἱ ἐντολές σχηματισμοῦ κυβέρνησης ἀπό κόμμα σέ κόμμα...

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 30/04/2012 13:34:50

   Η οριοθέτηση είναι το θέμα. Αν υπογράψει η Αίγυπτος άστους να κουρεύονται. Τα ζώα τα δικά μας που δεν υπέγραψαν το 2004 για να μη στεναχωρήσουν την Τουρκία.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ anonymous 30/04/2012 15:38:12

    Θά ὑπογράψει ἡ Αἲγυπτος;

    • anonymous avatar
     anonymous @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 30/04/2012 16:13:43

     Τη συμφέρει διότι ξεκινάει γεωτρήσεις αμέσως. Αν η Αίγυπτος πει ότι δεν αναγνωρίζει το Καστελόριζο, και πάει να κάνει κονέ με την Τουρκία εμείς δε θα αναγνωρίσουμε και μπλοκάρονται τα πάντα. Αν όμως Ελλάδα, Κύπρος κι Αίγυπτος πουν αναγνωρίζουμε το Καστελόριζο, τότε η Αίγυπτος μπορεί να ξεκινήσει έρευνες. Μετά άσε την Τουρκία να φωνάζει.

     Επίσης μη σου διαφεύγει αυτό. Είμαστε στην ΕΕ και η ΕΕ χρειάζεται ενέργεια. Αν θέλει την ενέργεια πρέπει να βάλει πλάτη. Οπότε η Τουρκία θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Ας τσιλημπουρδίζει όσο θέλει.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ anonymous 30/04/2012 19:32:02

      Ἀνώνυμε,σέ εὐχαριστῶ πολύ,ὁμολογῶ ὃτι μαθαίνω πράγματα πού οὒτε τά φαντάζομαι.Τί εἶναι τό πρόγραμμα αὐτό πού μοῦ λές παρακάτω;
      Υ.Γ.:Μέ ἐκπλήσεις εὐχάριστα πού γνωρίζεις τό Τσιρίγο!

    • anonymous avatar
     anonymous @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 30/04/2012 16:17:10

     Και μια και είσαι από το Τσιρίγο ψάξε στο google για το Euro Asia interconnector. 1 δις πρόγραμμα.

 12. Αι Σιχτίρ! avatar
  Αι Σιχτίρ! 30/04/2012 11:34:09

  Casus Belli τώρα για πιθανή υλοποίηση της παραπάνω προκλητικής τουρκικής απόφασης!

 13. yianna avatar
  yianna 30/04/2012 12:03:24

  Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται. Μόνο αυτό μας έλειπε..

 14. Αι Σιχτίρ! avatar
  Αι Σιχτίρ! 30/04/2012 12:13:52

  διορθ. ευκταία μία αποφασιστική δήλωση Σαμαρά!

 15. Antig;onh avatar
  Antig;onh 30/04/2012 15:58:39

  Μακάρι να βγω ψεύτρα, αλλά υπάρχει φόβος να το εκμεταλλευτούν οι δικοί μας ώστε να εξασφαλίσουν αναβολή των εκλογών.

 16. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 30/04/2012 16:31:14

  Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα! Ο ΓΑΠ το Μάιο του 2010, αντί να σταθεί μπροστά στην Ακρόπολη για να ανακοινώσει την υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ περνώντας το μήνυμα πως αυτή δεν πωλείται, επέλεξε το Καστελόριζο για να δείξει από πού είναι διατεθειμένος να ξεκινήσει το ξεπούλημα.

  Τώρα λοιπόν και πριν προλάβει να παραδώσει ο διάδοχός του την κυβέρνηση στον Αντώνη, οι τοκογλύφοι ζητάνε το προσύμφωνο να γίνει οριστικό συμβόλαιο, γιατί ξέρουν πως αν δεν το πάρουν τώρα μετά θα έχουν πρόβλημα.

  Αυτό θαρρώ πως είναι μία εκδοχή που κάπως στέκει, γιατί αν υποψιαστώ πως επιδιώκουν να ανεβάσουν το θερμόμετρο για τους προφανείς λόγους που σχεδόν όλοι ψυχανεμιζόμαστε, τότε μάλλον τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα θα εξαρτώνται μέρα με τη μέρα μετρώντας προσεκτικά τα «κουκιά»!

 17. NIKOS avatar
  NIKOS 30/04/2012 17:00:11

  Το ωραίο είναι ότι εμείς τους παρακολουθούμε !!! Ε ρε γέλια !! Τόσα χρόνια πέρασαν και δεν τόλμησε ένας από αυτούς τους Μακακες που κυβερνούσαν να φωνάξει ότι άδω είναι Ελλάδα , και αυτά τα γαϊδούρια σήμερα ζητούν ψήφο !!!!

 18. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 30/04/2012 17:20:57

  Γι'αυτο λες να συνεκκλιθη το ΚΥΣΕΑ προχθες;

 19. avanti avatar
  avanti 30/04/2012 17:42:57

  Η Τουρκία από μόνη της δεν θα έκανε ποτέ τίποτα, συνήθως πρέπει να έχει την έγκριση..... άρα δεν πιστεύω ότι από μόνοι τους θα προβούν σε κάποια ενέργεια, εκτός και αν έχουν τέτοια εντολή, οπότε τα πράγματα αλλάζουν . Θυμάστε τις φοβέρες προς Ισραήλ & Κύπρο όταν ξεκίνησαν τις έρευνες πριν μερικούς μήνες, δέκα πολέμους έκαναν & ακόμη πολεμάνε!

 20. FALCON avatar
  FALCON 30/04/2012 19:24:04

  Οι Τούρκοι μετράνε αντιδράσεις κατά την πάγια τακτική τους. Πρώτα δημοσιεύουνε στην εφημερίδα , παίρνουν αντιδράσεις από Ελλάδα και αλλού, και μετά περνάν σε σχέδιο νόμου για έναρξη εφαρμογής πίεσης. Ο νόμος είναι Τουρκικός χωρίς βάση στο διεθνές δίκαιο και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν νόμο και τον αφήνουν στο ψυγείο για κάποια χρόνια. Μέχρι χθες, αρκετοί ώριμοι αναλυτές στην Ελλάδα έλεγαν ότι η πολιτική ηγεσία στην Τουρκία έχει περιορισμένη εξουσία λόγω των στρατηγών και αυτό επηρεάζει την επίλυση των προβλημάτων. Αν και οι στρατηγοί πήγαν φυλακή τα προβλήματα αυξάνονται, συνεπώς η εκτίμηση ήταν λάθος και ήταν λάθος γιατί οι αποφάσεις είναι του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας (ΣΕΑ) όπου προεδρεύει ο πρόεδρος της δημοκρατίας και όχι της κυβέρνησης . Το θερμό επεισόδιο το ακούμε κάθε φορά που έχουμε κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις , ποιος έκανε την εκτίμηση ρίσκου για ένα τέτοιο επισόδειο; εκτός αν πουλάει. Στην πράξη, κάθε κίνηση της Τουρκίας χρειάζεται βαθιά ανάλυση και εκτίμηση για το προσδόκιμο όφελος που επιδιώκει σε όλους τους τομείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης περπάτησαν. Η αντίδραση σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι μελετημένη και συντονισμένη. ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΑ ΤΕΛΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.