#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/03/2012 22:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αμνηστία στην Ζήμενς από την κυβέρνηση - γκαουλάϊτερ της ΜέρκελΈχουμε γράψει κατά καιρούς ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας και γενικότερα οι κυβερνήσεις που δημιουργούνται σε καταστάσεις εθνικής ανάγκης, είναι οι καλύτερες για πολλών ειδών διευθετήσεις. Για να κλείνονται συμφωνίες, να κουκουλώνονται σκάνδαλα, να δημιουργούνται άλλα σκάνδαλα ή να μοιράζεται η πίτα στους νταβατζήδες που καραδοκούν.

Το ζήσαμε με την κυβέρνηση Ζολώτα που μοίρασε δουλειές με... φούντες στους εθνικούς προμηθευτές.

Ζήσαμε για να... ξαναζήσουμε το ίδιο έργο. Η κυβέρνηση Παπαδήμου, με την απόφαση που πήρε σήμερα, έβαλε οριστική ταφόπλακα στο μεγαλύτερο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Η Siemens πέρασε από την Κολυμβήθρα του Σιλωάμ και μπορεί πλέον «καθηγιασμένη» να διεκδικήσει έργα στην Ελλάδα. Αλλωστε, τα επόμενα χρόνια θα είναι τόσα πολλά τα λεφτά της μοιρασιάς που δε θα επέτρεπαν τους Γερμανούς να μείνουν έξω από το παιχνίδι.

Η συμφωνία για το κλείσιμο της υπόθεσης, πέρασε ομόφωνα από το υπουργικό και επιβεβαίωσε τις διαρροές των προηγούμενων ημερών. Δεν επιβεβαιώνεται αν αυτή τη στιγμή στη Γερμανία έχουν ανοίξει σαμπάνιες. Τα βασικά σημεία της συμφωνίας υποτέλειας στη Μέρκελ (αφού ήταν απαίτησή της για να προχωρήσει το νέο δάνειο) είναι τα εξής:

Η Siemens μας ζητά συγγνώμη. Συγκινημένοι όλοι οι Ελληνες πρέπει να τρέξουμε στα καταστήματα να αγοράσουμε ό,τι συσκευή της εταιρείας υπάρχει.
Υπόσχεται ότι θα ανοίξει στην Ελλάδα εργοστάσιο παραγωγής, μια επένδυση 60 εκατ. ευρώ και 700 θέσεων εργασίας. Αυτό τι είναι; Χάρη; Διότι απ' ότι καταλαβαίνουμε η εταιρεία θα διεκδικήσει μεγάλο κομμάτι των έργων τα επόμενα χρόνια, οπότε ένα εργοστάσιο παραγωγής δεν είναι χαριστική επένδυση, αλλά αναγκαιότητα για τη Siemens. Πως λοιπόν εμφανίζεται ως επιτυχία το εργοστάσιο;
«Η διαπραγμάτευση είχε ως αντικείμενο την αποκατάσταση της τυχόν βλάβης που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο». Αυτό γράφει η ανακοίνωση του κ. Βενιζέλου. Τυχόν βλάβη είναι τα δισεκατομμύρια που χάθηκαν για την Ελλάδα επειδή κάποιοι έκλειναν συμφωνίες με μίζες; Μήπως μας λένε ότι είναι και... τυχόν σκάνδαλο η όλη υπόθεση; Αρα έχουμε και... τυχόντα εκατομμύρια στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ (κι όχι μόνο), τυχούσες αποδράσεις του Χριστοφοράκου και του Καραβέλα. Και γιατί χάθηκε τόσο χρόνος για μια... τυχόν βλάβη; Βρε δεν ντρέπονται καθόλου;
Δέχεται η Siemens συμψηφισμό ύψους 80 εκατ. ευρώ για απαιτήσεις που έχει από το ελληνικό δημόσιο. Και Κερατάδες δηλαδή και δαρμένοι.
Θα παράσχει άλλα 90 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση φορέων και δραστηριοτήτων του ελληνικού δημοσίου. Χωρίς καμιά άλλη ερμηνεία. Ποιοι θα είναι οι φορείς και οι δραστηριότητες; Ποιος θα μοιράσει τα λεφτά; Σαν πολύ... χρήμα κάτω από το τραπέζι μας φαίνεται.
Μας παράσχουν επίσης και επενδυτική στήριξη. Θα βγαίνει δηλαδή η Siemens και θα λέει ότι η ελληνική οικονομία έχει τεράστιες δυνατότητες και θα ενθαρρύνει κι άλλους παγκόσμιους παίκτες να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Σα να λέμε, θα μαζευτούν πέντε – έξι φίλοι της Siemens και μαζί μ' αυτή θα έρθουν να ξεκοκκαλίσουν τη χώρα.
Θα φτιάξουν λέει και μια επιτροπή που θα διερευνήσει σε ποιους τομείς θα επενδύουν οι Γερμανοί. Ετσι για να προετοιμάσουν το έδαφος για το που θα γίνει το φαγοπότι.
Και το κορυφαίο. Δεσμεύεται η εταιρεία να συμμορφωθεί με τις ελληνικές αρχές. Θα είναι μάλιστα και σε επιτήρηση, όπως οι φυλακισμένοι που βγαίνουν με αναστολή.  Επίτροπος Εταιρικής Συμμόρφωσης θα ελέγχει τη Siemens η οποία μάλιστα δείχνει και... μεταμέλεια για το παρελθόν της.
Στη συμφωνία αναφέρονται επίσης τα εξής:

1.     Το ελληνικό Δημόσιο (στενός δημόσιος τομέας και το Δημόσιο ως μοναδικός μέτοχος εταιρειών) αναγνωρίζει την συνεργασία της Siemens υπό την νέα  διοίκησή της στην διερεύνηση των υποθέσεων που σχετίζονται με δραστηριότητες διαφθοράς, πληρωμές ή υποσχέσεις πληρωμών προς τρίτους, ή άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Siemens έως το έτος 2007.

2.     Το ελληνικό Δημόσιο δηλώνει ότι η Siemens σήμερα αποτελεί αξιόπιστη και υπεύθυνη επιχείρηση, υπό την έννοια του άρθρου 45 της Οδηγίας 2004/18 ΕΚ, ώστε να αίρονται εμπόδια συμμετοχής της εταιρείας σε δημόσιους διαγωνισμούς.

3.     To ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από  τις αστικές και διοικητικές  αξιώσεις και πρόστιμα κατά της Siemens, σε σχέση με τις υποθέσεις που αφορούν δραστηριότητες διαφθοράς, πληρωμών ή υποσχέσεων,  πληρωμών προς τρίτους, ή άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Siemens έως το έτος 2007.

Δηλαδή κάναμε και «δήλωση» ότι οι Γερμανοί είναι καλοί άνθρωποι, τίμιοι επιχειρηματίες ενώ φροντίζουμε να κλείσουμε κι άλλα σκάνδαλα που θα προκύψουν. Πάντως, μέχρι το 2007 διαγράφονται όλες οι βρομιές της Siemens.

Μπράβο, λοιπόν, στην ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά στον κ. Βενιζέλο που χειρίστηκε την υπόθεση. Τώρα μπορεί άνετα ο υπουργός Οικονομικών να αναλάβει να εξαγνίσει και το ΠΑΣΟΚ. Αφού έκλεισε το σκάνδαλο της Siemens τι είναι να κλείσει και το σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 08/03/2012 22:50:21

  Θα ανοίξει προφανώς το... "ολοκαίνουργιο" εργοστάσιο που είχε... κλείσει πρόπερσι στη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας στην ανεργία εκατοντάδες υπαλλήλους.

  Αλλά, σε ένα λαό με μνήμη αμοιβάδας, γιατί να μην πουλήσει επενδυτηλίκι; Αφού ξέρει ότι τα πρόθυμα νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια θα τη δοξολογήσουν κιόλας!

 2. Simon Bolivar avatar
  Simon Bolivar 08/03/2012 22:53:37

  Θα δούμε τις θέσεις και των κομμάτων όταν θα περάσουν από την βουλή αυτά. Μήπως και κάποιοι άλλοι πουν ότι η συμφωνία είναι συμφέρουσα και υπερψηφίσουν.

 3. kostis avatar
  kostis 08/03/2012 23:10:06

  απο το ολοτελα καλη κι η Παναγιωταινα.. Θα μπορουσαμε να μη παρουμε δεκαρα τσακιστη.. Οι Γερμανοι δωσαν εστω κι αυτα.. Πληρωσαν.. Απο τους Ελληνες συνεργατες τους απατεωνες ποιοσ πληρωσε? Ποιος πηγε φυλακη? ΚΑΝΕΝΑΣ

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ kostis 08/03/2012 23:14:31

   Αστειεύεσαι; Μέγιστη ευεργεσία! Μην παραλείψουμε να στήσουμε και τοτεμικό χορό γι' αυτή τη μεγαθυμία που μας δείχνουν. Σ' ευχαριστώ, ω Εταιρεία!

   • kostis avatar
    kostis @ Αυριανιστής 09/03/2012 00:08:41

    Αυτο λεγεται ρεαλ πολιτικ αγαπητε μου.. Μπορει να μη παιρνεις το μεγιστο αλλα παιρνεις το εφικτο.. Και τα αλλα τα ηρωικα ειναι για να χαιδευουν αυτια..

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ kostis 09/03/2012 03:43:54

   Μην βάζεις τόσο ψηλά τον πήχη να σε φτάνουμε.
   Όσο για την εν λόγω "εταιρεία" ..........
   Nothing is over till is over!

 4. karenin avatar
  karenin 08/03/2012 23:11:11

  Για να είμαστε δίκαιοι, αυτοί τουλάχιστον δέχθηκαν να πληρώσουν. Δεν ξέρω βέβαια αν η ζημια ήταν μεγαλύτερη. Το 10% όμως που εμπαινε καπέλο, σε δικούς μας κατέληγε. ιδιωτες στελέχη, πολιτικοί, κομματα. Εδω τι γίνεται. Πάλι διακοματική αμνησία;

 5. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 08/03/2012 23:11:13

  Πῶς τό καταλαβαίνω ἐγώ μέ τό φτωχόμου τό μυαλό;: δεχθεῖτε τή συγνώμη,γιά νά δεχθοῦμε τή συνεργασία σας καί μή ζητᾶτε ρέστα,γιατί θά σᾶς ζητήσουμε κερατιάτικα.

 6. Γ.Μ avatar
  Γ.Μ 08/03/2012 23:46:02

  Ολο χαρα η Σταη ειχε τον Κυριακο.Περιμενω ολο αγωνια αυριο τον Τροτσκυ, τον Αυτια, και την ξανθια απο το Ριζοβουνι ποιον εξαγνισμενο θα πλασαρουν.

 7. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 08/03/2012 23:49:09

  Καλά για την ¨κληρονομική δεξιά¨ από το 1832 ( με το ¨ξεκίνημα¨ της Βαυαροκρατίας ) δεν είμαστε νέο-αποικία σε συνέχεια της Οθωμανικής , αλλά ¨ανεξάρτητο κράτος με ισότιμες σχέσεις με τυς συμμάχους μας¨ ... , όμως σήμερα και για την ¨κληρονομική αριστερά¨ ( με πυρήνα το ¨Κ.Κ.Ε.¨ και τις Εξωκοινοβουλευτικές πολύ/super - αριστερές οργανώσεις ) -ΔΕΝ- είμαστε Αποικία υπό ξένη κατοχή , απλά κυβερνά η ¨ρωμαλέα αστική τάξη¨ της Ελλάδας συνεργάζεται ¨ισότιμα¨ με το ξένο κεφάλαιο . Έχουμε έναν ¨συνήθη καπιταλισμό¨ όπως στην Γερμανία/ΗΠΑ ... Κατοχή θα είχαμε ή θα έχουμε μόνο εάν η Bundeswehr κάνει παρελάσεις στο Σύνταγμα ..., όπως παλαιότερα η Reichswehr . Αλλά και σε μια τέτοια περίπτωση θα λένε πως ¨δεν¨ είναι ξένη κατοχή, αλλά απλά ¨συμμαχικές δυνάμεις της αστικής μας τάξης¨ που ήρθαν με το ΝΑΤΟ/Ευρωστρατό/Ευρωχωροφυλακή...

 8. Aris. A avatar
  Aris. A 08/03/2012 23:54:51

  O Ευάγγελος Αβέρωφ κράτησε όρθια την ΝΔ την εποχή που το Πασόκ σάρωνε με το σύνθημα "αέρα αέρα να φύγει η χολέρα".

  Ο Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός με το σύνθημα "κάτω οι κλέφτες του Πασόκ¨ και Κάθαρση.

  Ο Καραμανλής εξωράισε-εκσυγχρόνισε τα παραπάνω δύο συνθήματα και έγινε κυβερνήτης με το σύνθημα της αποπασοκοποίησης και επανίδρυσης του κράτους.

  Κατέρρευσε ύστερα από την περιβόητη συνέντευξη της Θεσσαλονίκης όπου αμνήστευσε προκλητικές συμπεριφορές υπουργών του και έχασε το ηθικό πλεονέκτημα.

  Ο Σαμαράς θα πάει από ότι φαίνεται στις επόμενες εκλογές αφοπλισμένος από την δυνατότητα να αποτελέσει τον εγγυητή της τιμωρίας όσων καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα και έφεραν την χώρα σε αυτά τα χάλια.

  Με δεδομένο ότι η οικονομική πολιτική της επόμενης κυβέρνησης είναι σχεδόν αποφασισμένη και με δεδομένα τα σενάρια συγκυβέρνησης ΝΔ Πασόκ που ήδη καλλιεργούνται στην ουσία ο Σαμαράς πάει χωρίς κανένα χτυπητό σημείο διαφοροποίησης από το Πασόκ.

  Αν συμβεί κάτι τέτοιο:

  α) Τα δύο μεγάλα κόμματα οδηγούνται αλά μπρατσέτο στον γκρεμό αφού επιδεικνύουν μοναδική αδυναμία κατανόησης των κοινωνικών αιτημάτων εξοργίζοντας τους πολίτες.
  Η κοινωνία απαιτεί τιμωρία των επίορκων και συμμετοχή του πολιτικού συστήματος στο κλίμα σκληρής λιτότητας που επιβάλεται στους υπόλοιπους.

  β) Ο Σαμαράς αποκόπτεται από τον σκληρό πυρήνα των οπαδών της ΝΔ που είναι κατά κύριο λόγο αλλεργικοί στην ατιμωρησία και την φαυλότητα που επικρατεί. Το Πασόκ τον παρασέρνει στην λογική του όλοι ίδιοι είναι και τον βουτάει στην κολυμπήθρα των αμαρτημάτων του.

  Πολύ σύντομα μετά τις επόμενες εκλογές και μετά την πλήρη εφαρμογή των μέτρων των μνημονίων μετά τον επόμενο Σεπτέμβρη δηλαδή θα ζήσουμε την πλήρη διάλυση και αποξένωση των υπαρχόντων κομμάτων από την κοινωνία.

  Είναι ξεκάθαρο ότι η χώρα κάθε μέρα που περνάει μετατρέπεται σε επαρχία του Γερμανικού κεφαλαίου το οποίο προετοιμάζεται για την μεγάλη μάχη με το Αγγλοσαξωνικό μοντέλο και τον πόλεμο με τις ανερχόμενες οικονομίες της Ινδίας Βραζιλίας Κίνας και Ρωσσίας.

  Η Ελλάδα χάνει και τους ελάχιστους βαθμούς ελευθερίας που είχε και η τύχη όλων μας εξαρτάται από την μακροθυμία και ευαρέσκεια του Βερολίνου.

  Αν είμαστε τυχεροί πιθανόν να μας επιτρέψουν μια αξιοπρεπή διαβίωση στην πατρογονική γη και τα σπίτια μας που από ότι φαίνεται θα τους ανήκουν και ουσιαστικά.

  Επειδή όμως η ιστορία δείχνει ότι οι Γερμανοί την κρίσιμη ώρα δεν σεβάστηκαν ούτε τον δικό τους λαό πόσο μάλλον θα σεβαστούν εμάς τους σταφιδιάρηδες Μεσόγειους.

  Μας περιμένουν δύσκολες ώρες.

  Επειδή παρά την αφασία και την μέθη που μας διακρίνει πιστεύω στα κοιμώμενα αντιστασιακά μας γονίδια πολύ σύντομα θα αναζητηθούν τα πρόσωπα εκείνα που θα ηγηθούν της προσπάθειας για εθνική χειραφέτηση και θα είναι πρόσωπα έξω από αυτά που πρωταγωνιστούν σήμερα.

  Η διαδικασία εξεύρεσης του νέου θα είναι επίπονη μακρόσυρτη αλλά θα υπάρξει.

  Ας ελπίσουμε ότι τότε δεν θα είμαστε άτυχοι και δεν θα ξαναβρούμε μια άλλη γεννιά του Πολυτεχνείου μπροστά μας.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Aris. A 09/03/2012 02:01:21

   ακριβως όπως τα γραφεις aris..'προσωπα έξω απο αυτα που πρωταγωνιστουν σημερα'
   η διαδικασια εξευρεσης του νέου όμως δεν εχει ξεκινήσει ακόμα
   θα καθυστερήσει κι αλλο - και θα ξεκινησει σαν ακαριαία αντιδραση σε δυνατό σόκ

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Aris. A 09/03/2012 03:11:05

   Άρη, τα σέβη μου

 9. ΜΠ avatar
  ΜΠ 09/03/2012 00:24:55

  same all, same all, SHAME ALL ...

 10. Ορθογραφική "αμνηστία" avatar
  Ορθογραφική "αμνηστία" 09/03/2012 02:03:31

  Προφανώς ο συντάκτης του άρθρου έχει "αμνηστεύσει" εδώ και καιρό τις ορθογραφικές του γνώσεις.

  Η αμνηστία γράφεται με γιώτα.

  Σας παραθέτω και το σχετικό λήμμα από το λεξικό του Μ. Τριανταφυλλίδη.

  αμνηστία η [amnistia] O25 : η άρση της ποινικής δίωξης για αδικήματα ομάδας υποδίκων ή καταδίκων, πράξη επιείκειας με την οποία η πολιτεία παραιτείται από την τιμωρία εγκλημάτων που διαπράχτηκαν εναντίον της: Γενική ~. O ανώτατος άρχοντας έχει δικαίωμα να δίνει ~ μόνο για πολιτικά αδικήματα. Διεθνής Aμνηστία,διεθνής οργάνωση για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και την απελευθέρωση των μη ποινικών κρατουμένων. [λόγ. < ελνστ. aμνηστία, αρχ. σημ.: `ξεχασιά΄]

  • factorx avatar
   factorx @ Ορθογραφική "αμνηστία" 09/03/2012 02:08:12

   Καλά ντε

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ Ορθογραφική "αμνηστία" 09/03/2012 03:47:21

   Να μαντέψω?
   Είσαι ο νέος υπουργός "ομιλείτε Ελληνικά"?

 11. yianna avatar
  yianna 09/03/2012 07:05:26

  Είμαστε ακόμα στην αρχή. Τα αναγγελθέντα μέτρα δεν έχουν εφαρμοστεί, επομένως οι αντιδράσεις είναι χαλαρές. Η αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας μόλις αρχίζει.
  Η ΝΔ έχασε το ηθικό πλεονέκτημα την εποχή που ήταν κυβέρνηση, με τους φλούφληδες και τα νόμιμα και ηθικά.
  Η άποψή μου είναι ότι η συμπεριφορά της κάθε Siemens και των ανθρώπων της στην Ελλάδα, ήταν γνωστή από πολύ παληά, ωστόσο δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης με εξεταστικές στημένες.
  Στα ευνομούμενα κράτη είναι αντικείμενο της Δικαιοσύνης που λειτουργεί όσο το δυνατόν ανεξάρτητα, φροντίζοντας για τη συμμόρφωση με τους νόμους.
  Έτσι λοιπόν το ξεκαθάρισμα θα πρέπει να ξεκινήσει από εκεί. Γιατί οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης είναι στο απυρόβλητο? Δική τους ευθύνη είναι ότι όσοι διασπάθησαν το Δημόσιο χρήμα είναι ελεύθεροι, ενώ στη φυλακή είναι τα μικροκλεφτρόνια. Ποιές είναι λοιπόν οι θέσεις της νέας ΝΔ επί του θέματος?
  Μέχρι στιγμής σιωπή. Σε όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία σιωπά και χαϊδεύει αυτιά. Όμως έτσι, είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε τα ίδια και τα ίδια. Επομένως προτιμώ αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα, κυβέρνηση ΝΔ, με αδιάφθορα και καινούργια πρόσωπα, και 100 γκαουλάϊτερς να μας προστατεύουν από το κακό παρελθόν μας.

 12. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 09/03/2012 09:52:15

  Η αμνηστία στη Ζήμενς είναι επακόλουθο της αμνηστίας που το σάψιο πολιτικό σύστημα έχει δώσει στον εαυτό του.

 13. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/03/2012 11:34:28

  Μέλος της πολυεθνικής ΜΚΟ "Ζαχαροπλάστες χωρίς σύνορα" (25χρονος από το Βερολίνο), έρριξε επιτυχώς τούρτα στον Ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, χθες, στην Διεθνή Έκθεση Υψηλής Τεχνολογίας, η οποία πραγματοποιείται στο Αννόβερο.
  Από απόσταση ενός μέτρου, έφυγε με υπέροχο φάλτσο!
  Ζηλεύετε έ;

 14. ti na leme tora avatar
  ti na leme tora 09/03/2012 13:05:09

  Καλά που πήγαν οι κόκκινες γραμμές του κ. Σαμαρά? ΟΙ αντιπρόεδροι της Ν.Δ. γιατί συμφώνησαν? Η κυβέρνηση έγιεν για το PSi αν δεν κάνω λάθος.
  Δηλαδή τελικά συναίνεση σε όλα....

 15. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/03/2012 16:06:19

  H πιό σύγχρονη φυσικός στη Γερμανία είναι Ελληνίδα: Η Φωτεινή Μαρκοπούλου - Καλαμάρα.
  h**p://szmstat.sueddeutsche.de/texte/anzeigen/37095
  Καταλαβαίνουμε άραγε, γιατί ως χώρα βουλώνουμε τα μάτια μας, κόβουμε τ' αυτιά μας και τη μύτη μας, πυροβολούμε τα πόδια μας και πάει λέγοντας;
  Άν έμενε εδώ, αντί να κάνει έρευνα και να διδάσκει, θα την έβαζαν να μπλέξει σε 30μελή (!) πανεπιστημιακά εκλεκτορικά σώματα, που ψηφίζουν για προαγωγές καθηγητών, για χρηματοδοτήσεις κτλ, με βάση συσχετισμούς κλικών, κομματικών παρατάξεων και μεγάλων - δήθεν - ακαδημαικών "οικογενειών".
  Κατα τα άλλα, για την κακομοιριά μας φταίνε αυτοί "που χθές ήταν πάνω σε δέντρα και έτρωγαν βελανίδια".

 16. dem avatar
  dem 09/03/2012 16:54:04

  Δεν φταιει το πρασοκ, δεν φταίει η ΝΔ, δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι καταραμένοι οι Γερμανοί που δεν μας δίνουν άλλα ευρώπουλα...
  Δεν είμαστε τεμπέληδες, δεν είμαστε λαμόγια
  είμαστε μόνο κοπρίτες
  που λένε πολλά λόγια...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.