#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/05/2010 12:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αμετροέπειες…

Αγαπητέ Φάκτορα,

Αυτός τώρα πως το παίζει;  Lady Ashton της οικονομίας;  Ή πάει να βάλει
τα γυαλιά στον Βγενόπουλο και τον Berlusconi;!  Αμετροέπεια φίλε μου.
Χαιρετισμούς

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/582919/Article.aspx

Κατεξοχήν πολιτική χαρακτήρισε την κρίση που βιώνει τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μυτιληναίος Α.Ε. κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Η χώρα έγινε στόχος κερδοσκόπων, ως ο πιο «αδύναμος κρίκος» του ευρωπαϊκού Νότου.

Με αφορμή ερώτηση μετόχου κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση, ο κ. Μυτιληναίος περιέγραψε πώς ανέβαιναν τεχνητά τα spreads, συμπαρασύροντας και τις αγορές.

Κερδοσκόποι κατάφερναν στην αρχή της ημέρας, είπε, να διαμορφώνουν υψηλότατα πλασματικά spreads με ελάχιστα κομμάτια. Η υψηλή τιμή καταγραφόταν, τα διεθνή οικονομικά πρακτορεία έβγαζαν έκτακτα reports για «νέο ρεκόρ spread στα ελληνικά ομόλογα» και οι αγορές έπαιρναν τη σκυτάλη. Οι μεγάλες χτυπούσαν το ευρώ, οι μικρές τα χρηματιστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. popolaros avatar
  popolaros 12/05/2010 13:55:12

  Δεν έχει και άδικο για την τεχνιτή 'κρίση'.

 2. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 12/05/2010 15:30:48

  Mετά τον Trichet, Axel Weber στο τιμόνι της ΕΚΤ (κατά την Γερμανική Handelsblatt). Μετά τον Γάλλο ο Γερμανός. Ύστερα λένε μερικοί-μερικοί ότι έσπασε ο "Άξονας"! Τι απορρυθμισμένα ρουλεμάν, έλεος!

 3. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 12/05/2010 15:39:50

  Ο κ. Ευάγγελος γνωρίζει πάντως πολύ καλά αυτά που είπε, από πρώτο χέρι. Όσοι παρακολουθούν την μετοχή της εταιρίας του, με λίγες γνώσεις Τεχνικής Ανάλυσης, θα καταλάβουν.
  Τελικά, κάνει τζιζ να μιλά κανείς για χειραγώγηση, ειδικά ένας που το ξέρει καλά το κόλπο; Τόσο "ιερές αγελάδες" πιά η Goldmann και η J.P.; Πρέπει να τη "σφάξει" ο ίδιος ο Βernanke αυτοπροσώπως για να μη θυμώσει ο Βισνού;

  • antiathlitikos avatar
   antiathlitikos @ Sic transit gloria mundi 12/05/2010 15:54:50

   Πολύ καλό! Λες μαζί με το υπέρτατο πνεύμα να (μη) θυμώνει και η βουδιστική του απόσχιση; ...

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ antiathlitikos 12/05/2010 16:02:09

    Ο αποσχισμένος βουδιστής κυβερνήτης της Κινέζικης Κεντρικής Τράπεζας, συμποσιάζεται σήμερα στη Γενεύη, κεκλεισμένων των θυρών, με τους συναδέλφους της ΕΚΤ, FED, τον Monsieur Strauss-Kahn του ΔΝΤ και άλλους κυρίους και κυρίες. Θ' αργήσουμε, αλλά ασφαλώς θα μάθουμε κάποτε άν συμφώνησαν στο δεύτερο πιάτο για αγελαδινή μπριζόλα.

 4. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 12/05/2010 15:48:20

  "Κερδοσκόποι κατάφερναν στην αρχή της ημέρας, να διαμορφώνουν υψηλότατα πλασματικά spreads με ελάχιστα κομμάτια. Η υψηλή τιμή καταγραφόταν, τα διεθνή οικονομικά πρακτορεία έβγαζαν έκτακτα reports για «νέο ρεκόρ spread στα ελληνικά ομόλογα» και οι αγορές έπαιρναν τη σκυτάλη. Οι μεγάλες χτυπούσαν το ευρώ, οι μικρές τα χρηματιστήρια.
  Όταν το δεκαετές ελληνικό ομόλογο έφτασε στις 1.047 μονάδες βάσης, ζήτημα ήταν αν άλλαξαν χέρια 10 ομόλογα στην τιμή αυτή. Η συνέπεια ήταν φυσικά να βγουν δισεκατομμύρια από το σορτάρισμα της αγοράς. Όλα ξεκινούσαν από το παιχνίδι στο spread με ελάχιστο κόστος μερικών χιλιάδων ευρώ».
  Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια, για το μηχανισμό της τερτώδους μόχλευσης έχω ήδη γράψει: Είναι ο κινητήρας της απορρυθμισμένης καζινο-μηχανής.
  Και στη συνέχεια:
  Ο κ. Μυτιληναίος συμφωνεί με την άποψη παράγοντα της ΕΚΤ που μειοψήφησε κατά την ψήφιση του μηχανισμού, με το σκεπτικό ότι «τα μέτρα είναι μορφίνη στον ασθενή, δεν είναι η θεραπεία». Η μόνη «θεραπεία» που ενδείκνυται, κατά τον κ. Μυτιληναίο, είναι η οικονομική ένωση, με κοινή οικονομική πολιτική, που θα καθορίζεται κεντρικά, από ένα κοινό υπουργείο Οικονομικών.
  Τρέχει πολύ ο Μυτιληναίος, αλλά ένας κλασικός ή κευνσιανός οικονομολόγος, θεωρητικά, μάλλον θα συμφωνούσε.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Sic transit gloria mundi 12/05/2010 16:01:19

   Εχεις ρέντα σήμερα.
   Φοβερά σχόλια!

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Κώστας Ροδινός 12/05/2010 16:04:04

    Ευχαριστώ, με ερεθίζει μόνον η πραγματικότητα!
    Απίστευτα πράγματα, η φαντασία ωχριά!

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 12/05/2010 16:07:31

    Οπως ξέρεις η πραγματικότητα ενίοτε όχι μόνο ξεπερνά τη φαντασία,αλλά την κάνει να φαίνεται μονότονη!

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Κώστας Ροδινός 12/05/2010 16:09:54

    Ιδού άλλο ένα πραγματικό-πραγματικό γεγονός:
    Από Ιανουάριο 2011 η Εσθονία έχει Ευρώ (17ο μέλος της Ευρωζώνης)! Το ανακοίνωσε η Κομισιόν.
    Αφήστε τα σκυλιά να γαυγίζουν, το καραβάνι συνεχίζει το δρόμο του (Γερμανική λαική σοφία: Lassen Sie die Hunde bellen, das Karawan geht weiter) !
    Δεν εκπληρούν βέβαια τα κριτήρια οι λοιποί αιτούντες: Βουλγαρία, Τσεχία, Λεττονία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία και, άκουσον άκουσον,...Σουηδία). Είπα ήδη κάτι γι πραγματικότητα και φαντασία.
    h**p://www.spiegel.de/wirtschaft/0,1518,694525,00.html

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Κώστας Ροδινός 12/05/2010 16:24:07

    Μάλλον ο Όλι Ρέν την έκανε τη ζημιά: Οι πρώην Σοβιετικοί Εσθονοί είναι γλωσσικά συγγενείς με τους Φινλανδούς, όπως οι Πορτογάλοι με τους Ισπανούς.
    Οι γείτονες και αδελφοί σκανδιναβοί Σουηδοί τι φταίγανε όμως, και μείνανε έξω από τον νυμφώνα; Τσαντίστηκε η "αδελφή" Νόκια και δεν ήθελε να έχει Ευρώ και η Έρικσον ;

   • zonitis avatar
    zonitis @ Κώστας Ροδινός 12/05/2010 16:24:20

    Συγνωμη για την διορθωση
    ...die Karawane zieht weiter

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Κώστας Ροδινός 12/05/2010 16:26:17

    Danke und entschuldigen Sie bitte! Es geht auch so!

  • greekpoliticalreview avatar
   greekpoliticalreview @ Sic transit gloria mundi 12/05/2010 16:05:22

   Πραγματικά , είσαι όαση εδώ μέσα!!

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Sic transit gloria mundi 12/05/2010 16:56:22

   Αμάν αυτοί οι κερδοσκόποι... Αγορά χωρίς βάθος δεν βγάζει χρήματα, ακόμα και αν βγούν, είναι τσιμπολογήματα. Τα πολλά χρήματα βγήκαν όταν, σε βάρους του Ελληνικού λαού, σφυρίζαμε κλέφτικα, και κάποιοι μεγαλοinsiders ξεφορτώνονταν θέσεις από τον Οκτώβριο μέχρι πρόσφατα. Προφανώς δεν πρόλαβαν όλοι, αλλά ήρθε το ΔΝΤ να τους βοηθήσει. Όποιος φωνάζει κατά των "κερδοσκόπων" στηρίζει αυτούς που, έχοντας χάσει τον άμπακα, θέλουν με ξένα λεφτά, να περιορίσουν την χασούρα τους. Είμαι με τους κερδοσκόπους! Χώστε και πη_ήξτε τις κουφάλες (τώρα που πληρώνει ο ξένος φορολογούμενος). Εμείς, το αγγούρι το έχουμε φάει. Να φάνε αγγούρι και αυτοί που τόσο καιρό δάνειζαν τους λαδιάρηδες.

   Το έγκλημα είναι το Κράτος που δεν μειώνεται, οι φόροι που δεν μειώνονται, και το ξεζούμισμα του ιδιωτικού χρήματος από το Κράτος. Και τα δάνεια που δίνονται για να συνεχίζεται το έγκλημα. Ακόμα και αν το ιδιωτικό χρήμα είναι προϊόν εγκλήματος, είναι πιο χρήσιμο στις τσέπες των εγκληματιών από ότι στα σαγόνια αυτού του Κράτους. Αυτού του Κράτους. Όταν έχουμε Δικαιοσύνη ανεξάρτητη από το Κράτος και τους Νομοθέτες, θα αναθεωρήσω την ενοχλητική άποψή μου.

 5. anonymous avatar
  anonymous 12/05/2010 15:54:06

  Κύριοι αν δεν το έχετε καταλάβει ο στόχος ήταν να μας πετάξουν με το ζόρι από τις αγορές για να μη μπορούμε να δανειστούμε και να μας βάλουν στο ΔΝΤ πάλι με το ζόρι.
  Το επόμενο βήμα είναι να ξεπουληθεί η Ελλάδα πλήρως όχι μόνο οικονομικά.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ anonymous 12/05/2010 17:00:33

   πολλοί είναι οι στόχοι, αλλά τελικά ένας είναι. Να μην χάσουν πολλά λεφτά οι Ξένες (και Ελληνικές) Τράπεζες που έχουν ή είχαν ομόλογα. Θα χαθούν λεφτά από τα ομόλογα (πέρα από αυτά που έχουν χαθεί), και το ζητούμενο είναι τα τα φάνε οι φορολογούμενοι και όχι οι Τράπεζες. Για αυτό ο Γερμανικό λαός βρίζει. Νομίζει ότι βρίζει τους Έλληνες... Λάθος. Τις πιστώτριες τράπεζες πρέπει να βρίζει, και τις γερμανικές και τις γαλλικές. Η διαχειριστική φαυλότητα των Ελλήνων είναι η πηγή, αλλά το πρόβλημα είναι οι Τ-ρ-ά-π-ε-ζ-ε-ς.

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 12/05/2010 16:45:43

  Ο Ευάγγελος είναι ένας έξυπνος άνθρωπος που όμως ανακάλυψε το καρτικοδιαιτιλίκι και άλλες δραστηριότητες (που έχουν αναγραφεί και στο Economist)

  Δυστυχώς για αυτόν, η δουλειά του buy low - sell high και arbitrage στο ηλεκτρικό ρεύμα, καλή για αυτόν, κακή για τους Έλληνες, δεν με νοιάζει αν εξυπηρέτησε μερικούς παίρνοντας τα Άσπρα Σπίτια, αλλά, μακροσκοπικά είναι λόγο ντροπή.

  Με τις αεριοδουλειές του έχει μπει στην τσέπη μου γιατί έχει γίνει σπόνσορας δημιουργίας του άρρωστου πλέγματος αέριο+ΑΠΕ για ισχύ βάσης. Τρελό και άρρωστο και φαύλο. Οι γνώσεις του σε trading ομολόγων με αφήνουν ΠΑΓΕΡΑ αδιάφορο. Ο ίδιος ζει από trading χρημάτων φορολογουμένων. Τα παίρνει, και τα κρατάει. Όλα τα άλλα είναι για βιτρίνα. Παρακαλώ τους πολτικούς της ΝΔ να τον προσέχουν, εκτός αν θέλουν και αυτοί κάτι.

 7. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 12/05/2010 18:17:38

  Me to T+10, ti tha ginei????

 8. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 13/05/2010 00:42:28

  Εν τω μεταξύ οι εφοριακοί συνεχίζουν ακάθεκτοι τα κλασσικά με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο μετά τις περικοπές...λολ φοβεροί τύποι , εντελώς στο κόσμο τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.