#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/06/2010 14:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αμετανόητος ο Benjamin NetanyahuΤο επίσημο Ισραήλ δηλώνει αμετανόητο, τουλάχιστον όσον αφορά στα λεγόμενα του ηγέτη του. Σε σημερινή του ανακοίνωση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu απέρριψε τις διεθνείς κριτικές που δέχεται η χώρα του, λέγοντας πως ο αποκλεισμός της Γάζας είναι απαραίτητος προκειμένου να προστατευτούν το Τελ Αβίβ και η Ιερουσαλήμ από επιθέσεις πυραύλων. «Το Ισραήλ γίνεται αποδέκτης μιας διεθνούς υποκριτικής επίθεσης», είπε. Και συνέχισε λέγοντας πως ο στολίσκος των ακτιβιστών είχε ως μοναδικό στόχο να  σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό και όχι να φέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. «Αν έσπαζε ο αποκλεισμός, τότε θα ακολουθούσαν δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες   άλλα πλοία… και το καθένα από αυτά θα μπορούσε να μεταφέρει πολλούς πυραύλους» είπε.

Τα σχόλια αυτά έγιναν λίγες μόλις ώρες αφού και οι τελευταίοι κρατούμενοι ακτιβιστές έφτασαν στο αεροδρόμιο Ben-Gurion προκειμένου να απελαθούν.

Ο Netanyahu συνέχισε την αμετανόητη στάση του λέγοντας πως μερικοί από τους ακτιβιστές που σκοτώθηκαν από τα πυρά των Ισραηλινών κομάντο, «…ήθελαν να πεθάνουν, για να γίνουν μάρτυρες του αγώνα τους». Και πρόσθεσε πως «Δεν μιλάμε για το πλοίο της αγάπης. Ήταν μια επιχείρηση σχεδιασμένη από τρομοκράτες».

Όσον αφορά στις ΗΠΑ,  η NY Times αναφέρει πως η κυβέρνηση Ομπάμα θεωρεί το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας ως  αστήρικτο μακροπρόθεσμα, και θα πιέσει για λήψη άλλης μορφής  μέτρων ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ πληθαίνουν οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων της αιματηρής επίθεσης της Κυριακής. Σύμφωνα με το ΑΡ, οι Ισραηλινοί κομάντος επιμένουν πως τα όπλα τους ήταν για paint ball και μόνο, ενώ τα περίστροφα τα είχαν αποκλειστικά για λόγους αυτοάμυνας. Όπως λένε, οι περισσότεροι ακτιβιστές στα 6 πλοία δεν πρόβαλλαν αντίσταση όταν οι κομάντος κατέβηκαν από τα ελικόπτερα τύπου Black Hawk, αλλά αυτοί που ήταν στο σκάφος Mavi Marmara ήταν προετοιμασμένοι, και επιτέθηκαν βίαια στους στρατιώτες.

S.A.  (NY Times, AP, Daily Telegraph)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 03/06/2010 14:36:08

  Dura lex sed lex εκτός και αν συντασσόμαστε με τις δηλώσεις Πάκη και ΓΑΠ ότι είναι ευλογία να έχεις αφύλακτα σύνορα και να μπαίνει όποιος γουστάρει. Επίσης είναι τουλάχιστον υποκριτικό να ωρυόμαστε για τους ανθρωπιστές της ΜΙΤ όταν έχει γίνει καταγγελία ότι τους 4 Έλληνες που καήκαν στη Μαρφίν τους δολοφονήσανε άτομα που μιλούσαν σπαστά ελληνικά και κανείς δεν ασχολείται πλέον.

 2. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 03/06/2010 15:26:29

  Ο Νετανιάχου δεν είναι “αμετανόητος”. Είναι απλώς “αμετακίνητος”.

  Θα προσπαθήσω να συνθέσω λίγα κομμάτια από το παζλ.

  Οι Τούρκοι ήταν αυτοί που κατέκτησαν την Μέση Ανατολή και εποίκισαν τα αραβικά εδάφη μέσω της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας τους, βάζοντας έτσι τέρμα στον Αραβικό ιμπεριαλισμό στην περιοχή της Μεσογείου που διήρκεσε από τον 7ο ως το 11ο αιώνα.

  Το μόνο κοινό που είχαν οι Τούρκοι με τους Άραβες ήταν η θρησκεία. Οι Άραβες, αν και όταν μιλούν με δυτικούς παριστάνουν ότι το ξεχνούν αυτό αναφερόμενοι αποκλειστικά στην μετέπειτα ευρωπαϊκή ημι-αποικιοκρατία, στην πραγματικότητα το γνωρίζουν πολύ καλά. Ότι ήταν υποτελείς στους Τούρκους ομοθρήσκους τους για πολλά χρόνια.

  Οι Τουρκία με το νέο μεγαλοϊδεατικό δόγμα των αλα Τούρκα νεο-ϊσλαμιστών προτείνει στους Άραβες της περιοχής της Μ. Ανατολής ένα νεο-οθωμανικό deal: Να αναλάβει εργολαβικά την προώθηση των “δικαίων” τους βασιζόμενη στην κοινή θρησκεία τους, στην ισχύ της στην περιοχή, και στις προσβάσεις που έχει στην Δύση. Στην ουσία θέλει να τους πουλήσει “προστασία” σε αντάλλαγμα την πολιτικο-οικονομική διείσδυσή της, και ενδεχομένως και στρατιωτική, στον ευρύτερο μεσανατολικό χώρο.

  Για να το πετύχει αυτό, θέλει να μπει στο παιχνίδι μέσω του “αδύνατου κρίκου”, που είναι οι Παλαιστίνιοι. Οι τελευταίοι καθώς αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι από τους Άραβες, έχουν παραδοθεί εδώ και καιρό στις διαθέσεις της Ιρανικής μιλίτσιας, της Χαμάς. Ανάμεσα στις συμπληγάδες του Ισραήλ και του Ιράν, το παλαιστινιακό μοιάζει να έχει περιέλθει σε αδιέξοδο. Εδώ προσπαθεί να παρέμβει η Τουρκία με το νέο δόγμα.

  Η Τουρκία βλέποντας ότι η διείσδυσή της προς την Δυτική Ευρώπη έχει φτάσει σε κάποιο νεκρό σημείο, καθώς βλέπει ότι η πλήρης ένταξη δεν προχωρά, στρέφεται ενεργητικά προς την εγγύς Ανατολή.

  Όμως, οι Αμερικανοί, νομίζω ότι δεν θα αποδεχτούν την ενεργητική ανάμειξη της Τουρκίας στο μεσανατολικό. Όχι τόσο από μεγάλη αγάπη προς το Ισραήλ, αλλά γιατί πιστεύω ότι φοβούνται πως αυτό θα δημιουργήσει μία πρόσθετη αιτία τριβών και ανταγωνισμών στην περιοχή.

  Μία αυξημένη επιρροή της Τουρκίας στην περιοχή δεν θα δημιουργήσει εντάσεις μόνο με το Ισραήλ, αλλά πολύ σύντομα και με τη Σαουδική Αραβία και με την Αίγυπτο ενδεχομένως. Με τις σημερινές πολύ ευαίσθητες ισορροπίες, με το Ιραν να απειλεί να γίνει πυρηνική δύναμη, και το Ισραήλ να έχει σαφείς κόκκινες γραμμές, οι Αμερικανοί δεν θα επιτρέψουν ανατροπή του status quo.

  Παραθέτω για τρίτη φορά απόσπασμα από χθεσινή ανακοίνωση του Λ. Οίκου που νομίζω ότι επιβεβαιώνει την παραπάνω εκτίμηση:

  The president affirmed the importance of finding better ways to provide humanitarian assistance to the people of Gaza without undermining Israel’s security. (Telegraph)

  Το παραπάνω το είπε ο Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερντογάν. Τι συμπέρασμα βγαίνει; Εμένα μου φαίνεται ότι όχι μόνο ΔΕΝ καταγγέλλει το Ισραήλ, αλλά στην ουσία δέχεται εμμέσως ότι απειλήθηκε η ασφάλεια του Ισραήλ. Τραβάει δηλαδή (διπλωματικά) το αυτί του Ερντογάν. Άρα, πιθανότατα η Αμερική ήταν ενημερωμένη για μία δυναμική αντιμετώπιση εκ μέρους του Ισραήλ.

  Βέβαια η Τούρκοι ακολουθούν με συνέπεια την όποια πολιτική υιοθετούν και το σημαντικό είναι ότι πάντοτε έχουν μία πολιτική. Είναι νωρίς να προβλέψουμε αποτελέσματα, αλλά ίσως υπάρχει κάτι μεσοπρόθεσμα διαπραγματεύσιμο για την Τουρκία.

  Αυτό που εγώ βλέπω στο βάθος είναι το καθεστώς του Β. Ιρακ μετά την αποχώρηση των Αμερικανών. Οι Τούρκοι μπορεί τελικά να δεχθούν αναδίπλωση στις ορέξεις που έχουν στην Μέση Ανατολή, σε αντάλλαγμα με την μη-ανακήρυξη αυτόνομης Κουρδικής οντότητας στα ανατολικά σύνορά τους.

  • ακτιβιστής avatar
   ακτιβιστής @ Professor Moriarty 03/06/2010 16:14:29

   έχω μιά απορία επώνυμε: Λες να τα έχει βρει με τους Ιρανούς; είτε για να φάει τους Κούρδους, είτε για πετρέλαια, είτε σε διατεταγμένη υπηρεσία "προσέγγισης";

   • ακτιβιστής avatar
    ακτιβιστής @ ακτιβιστής 03/06/2010 16:20:20

    συγγνώμη, η απορία είναι για τον καθηγητή Μοριάρτυ. Από τον πολύ ακτιβισμό, όχι μόνο κουφάθηκα, αλλά δεν βλέπω κιόλας!

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ ακτιβιστής 04/06/2010 00:08:07

    Από την πλευρά των ΗΠΑ και των Ομπαμικών ασφαλώς υπάρχει το σενάριο να χρησιμοποιηθεί η Τουρκία ως ενδεχόμενη γέφυρα προσέγγισης με το Ιραν. Πιθανότατα να θέλουν να αναθέσουν στο δίπολο Τουρκία-Ισραήλ να παίξει τους ρόλους του καλού και κακού μπάτοσυ, αντίστοιχα. Ωστόσο είναι σαφές ότι η Τουρκία έχει πλέον πάψει να αρκείται στο παραδοσιακό μοίρασμα της τράπουλας από την Ουάσιγκτον. Ζητά ουσιαστική αναδιανομή ισχύος στην περιοχή. Εκεί αρχίζουν οι τριβές και το πράγμα είναι σε εξέλιξη. Και τα υπόλοιπα που αναφέρεις ασφαλώς είναι πάνω στο "τραπέζι".

  • ΦΩΝΗ avatar
   ΦΩΝΗ @ Professor Moriarty 03/06/2010 17:59:26

   «Η Τουρκία βλέποντας ότι η διείσδυσή της προς την Δυτική Ευρώπη έχει φτάσει σε κάποιο νεκρό σημείο, καθώς βλέπει ότι η πλήρης ένταξη δεν προχωρά…»
   Δεν συμφωνώ.
   Η Τουρκία έχει βάλει το πόδι της στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδος πλέον.
   Ξέρει κανείς, τι ακριβώς περιέχουν οι 21 συμφωνίες που υπογράφτηκαν με την Τουρκία; Τι έκανε ο ΓΑΠ στην Θράκη; Η Δραγώνα γιατί έδινε συνεντεύξεις και μιλούσε για δίγλωσσα σχολεία και μουφτήδες από το 2011; Αλλά ξέχασα έκανε καλή δουλειά, με λεφτά του των ελλήνων φορολογουμένων, όταν ήταν στη Θράκη με την ΜΚΟ της.
   Ο Νταβούντογλου όταν ήρθαν με τον Ερντογάν, μίλησε για οικονομική συνδιαχείρηση της Ελλάδος
   Άσχετα πως μεταφράστηκε. Όπως μεταφράζουν στα ΜΜΕ και τη ΦΥΡΟΜ, ως Σκόπια, ενώ όλοι οι ξένοι, την ονομάζουν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Έτσι για εγχώρια αποβλάκωση.

   Με αρχηγό την Τουρκιά δεν πήγανε κι οι έλληνες στη Γάζα; Από πού ξεκίνησαν;
   Γιατί ο ΓΑΠ, δείχνει, θυμωμένος με το Ισραήλ;
   Ποιος είπε να πάνε κάποιοι με ελληνική σημαία;
   Αντί να τραβήξει το αυτί της κάθε ΜΚΟ, …τραβάει το αυτί του Ισραήλ. Τον παίρνει;
   Αλλά ξέχασα αυτός χρηματοδοτεί τόσες ΜΚΟ,
   να μη φανεί ότι κάνει έργο μέσα από αυτές;
   Μαζί με την Τουρκία θα κάνουμε τις βρωμιές, από δω και πέρα.

   Δεν ξέρω που πάει να μας μπλέξει.
   Αυτό που ξέρω είναι, ότι εγώ δεν είπα ότι θέλω τον Τούρκο ή οποιονδήποτε άλλο συνέταιρο στην χώρα μου.
   Τα υπόλοιπα είναι ικασίες.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ ΦΩΝΗ 04/06/2010 00:22:55

    Εννοώ ότι η πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ μάλλον είναι απίθανη, ιδίως μετά την κρίση. Το έχουν δηλώσει ήδη Γερμανία και Γαλλία, άσχετα από το τι λέει η περιθωριακή πλέον Ελλάδα. Ακόμη και στην Τουρκία υπάρχει μία σημαντική τάση που θεωρεί ότι δεν την ωφελεί η πλήρης ένταξη. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Τουρκία δεν θα προσπαθήσει να αποκομίσει τα μέγιστα ως προς την σχέση της με την Ευρώπη και με γνώμονα πάντα το εθνικό της συμφέρον, όπως έκανε πολλές φορές στο παρελθόν. Η Τουρκία θα επιδιώξει τα μέγιστα, και προς την Ανατολή, και προς Δύση.

    Προσοχή όμως. Ο Π. Κονδύλης είχε πεί πριν αρκετά χρόνια ότι όταν η Ευρώπη πεί το "όχι" στην Τουρκία, ενδεχομένως τα "σπασμένα" θα κληθεί να τα πληρώσει η Ελλάδα. Δηλαδή, σε αντάλλαγμα, η Ελλάδα θα κληθεί να κάνει "παραχωρήσεις" σε Αιγαίο και Κύπρο, ΑΟΖ κλπ. Ενδεχομένως σε αυτή τη διαδικασία να βαδίζουμε τώρα.

 3. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 03/06/2010 15:37:04

  Μετά την κάθετη διαίρεση σε "παλαιστινιακό" και "ισραηλινό" κόμμα που συντάραξε τον παρόντα ιστότοπο τις τελευταίες ημέρες, πολύ θα ήθελα να πληροφορηθώ την αντίδραση της "Ντορικής" πλευράς για τα γεγονότα. "Mπετόν" (και με ποιό "κόμμα"); Διαίρεσις, φαγωμάρα και σ' αυτούς; Ή απλώς αναζήτηση και διάλογος εν των μέσω της ομίχλης; Είπαμε, δύσκολο σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες και too much fog.
  Ακούει κανείς από το απέναντι μαγαζί;

  • χελιδόνι avatar
   χελιδόνι @ Sic transit gloria mundi 03/06/2010 16:22:17

   Η Ντόρα λείπει στο εξωτερικό για δουλειές.
   Μόλις πάρει ΓΡΑΜΜΗ κι επιστρέψει, θα σας απαντήσει εκτεταμένα!
   ευχαριστώ

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ χελιδόνι 03/06/2010 21:50:10

    Είμαι όλος αυτιά!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Sic transit gloria mundi 03/06/2010 21:58:54

   Δεν μπορω παρα να μιλησω για τον εαυτο μου.Υποστηριζα παντα το Ισραηλ για ενα και μονο λογο : επειδη το ΠΑΣΟΚ,το ΚΚΕ και η Σοβιετικη Ενωση υποστηριζαν τους Αραβες.
   Σημερα δεν υπαρχει Σοβ.Ενωση αλλα υπαρχει ακομη ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.
   Δεν βλεπω το λογο να αλλαξω.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 03/06/2010 22:07:23

    Αυτό που λες τώρα μου δίνει αφορμή για να γράψω κάτι άλλο που σκεφτόμουν σήμερα άσχετα από σένα. Όσοι εδώ πέρα τείνουν να υποστηρίξουν σχεδόν την Τουρκία στο ζήτημα της επίθεσης, μου θυμίζουν κάτι Ολυμπιακούς ή Παναθηναϊκούς, που δεν χαίρονται τόσο όταν κερδίζει η δική τους ομάδα, αλλά όταν χάνει ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα. Έτσι τώρα, ενώ έχουμε τη δυνατότητα η δική μας ομάδα να πάει καλύτερα στο γεωπολιτικό "πρωτάθλημα", ορισμένοι με (δικαιολογημένα ή όχι δεν εξετάζουμε) αντιισραηλιτικά αισθήματα, προτιμούν να ηττηθεί ο κατ' αυτούς εχθρός, από το να πάμε καλά εμείς.

    Να παίζει δηλαδή ο Παναθηναϊκός με τον χι αντίπαλο που προηγείται του Ολυμπιακού, να κυνηγάει ο Ολυμπιακός τον αντίπαλο του Παναθηναϊκού στη βαθμολογία και να προτιμάει ο οπαδός του Ολυμπιακού να κερδίσει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού, κι ας μην πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα! Κάπως έτσι και με Τουρκία-Ισραήλ.

    Τώρα, κάτι παρόμοιο μου θύμισες εσύ με τη στάση σου απέναντι στο Ισραήλ. Δεν σε πιστεύω όμως, γιατί μου φαίνεται πολύ επιφανειακό για τα δεδομένα σου.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 03/06/2010 22:16:49

    Θα μπορουσα να προσθεσω οτι αφου στους εχθρους του Ισραηλ προστεθηκε - αν προστεθηκε και η Τουρκια - στους προηγουμενους ειναι ενας παραπανω λογος να υποστηριζω το Ισραηλ.
    Φοβουμαι ομως οτι πραγματι η Ελλαδα ειναι στο ρολο της ομαδας που ελπιζει να χασει ο αντιπαλος καθως δεν εχει καμμια ελπιδα η ιδια να παρει το πρωταθλημα.
    Το πως καταντησε ετσι ειναι αλλο ζητημα.

   • man8os avatar
    man8os @ ψυχραιμια 03/06/2010 22:19:10

    Και αν φυγουμε απο το ευρω θα υποβιβαστουμε στην β ευρωπαικη κατηγορια.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 03/06/2010 22:20:01

    Κάνεις τεράστιο λάθος. Αν παίξουμε μπάλα, το πρωτάθλημα είναι δικό μας. Όχι μόνον το τοπικό, και το παγκόσμιο ακόμη.

    Είμαστε πολύ καλύτεροι από τους δυτικούς, γι' αυτό. Και από τους ανατολικούς φυσικά - αλλά γι' αυτούς το ξέρουμε ήδη.

    Το κακό είναι ότι δεν έχουμε ελληνικό κράτος, έχουμε προτεκτοράτο. Μόλις αποκτήσουμε ελληνικό κράτος, θα αλλάξουν όλα.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 03/06/2010 22:25:30

    Παρ οσα μου εχει συρει θα ηθελα εστω και το 5% των οσων πιστευεις περι Ελλαδος να ηταν αληθεια.
    Φοβουμαι ομως οτι η ολη αντιληψη περι προδοτων μοιαζει με οπαδους μιας ομαδας που χανει και φταει η πουλημενη διοικηση,ο διαιτητης κλπ ενω στη πραγματικοτητα δεν εχει ομαδα.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ ψυχραιμια 03/06/2010 22:35:57

    Πάντως Επώνυμε, προσωπικά, άν και δεν είμαι φαν του Κ. Καραμανλή του Α', προσυπογράφω και προσυπέγραφα πάντοτε ότι "ανήκομεν εις την Δύσιν", είμαστε οργανικό μέρος της.
    Εις την Δύσιν και με την τότε έννοια (επί διπολικού κόσμου), και με την τωρινή: Τώρα, εκτός από τους παλαιούς Δυτικούς, Δύση είναι επίσης π.χ. η Πολωνία, η Τσεχία, η Βουλγαρία, η Εσθονία, ακόμη και η Ουκρανία, και θά έλεγα επίσης και η Ρωσική Ομποσπονδία ως Ευρασιατική χώρα!
    Τείνει να σημαίνει αυτό που θα λέγαμε "Χριστιανικό κόσμο" ως σύνολο; Έτσι φαίνεται εκ πρώτης όψεως, αλλά είναι τεράστιο θέμα, μη μπούμε σ' αυτό.
    Μ' αυτή την έννοια, επιμένω ότι εμείς δεν έχουμε δουλειά με τα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ της Μεσανατολικής "Champion League". Άν το Ισραήλ για ιστορικούς λόγους (Ευρωπαίοι Εβραίοι) συμμετέχει στα Ευρωπαικά "πρωταθλήματα", αυτό το βρίσκω άκρως καλοδεχούμενο.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ ψυχραιμια 03/06/2010 22:38:26

    Η αθλητική παραβολή για το Ισραήλ, ισχύει και για την Τουρκία, για άλλους λόγους, όχι ιστορικούς αλλά γεωγραφικούς.

   • man8os avatar
    man8os @ ψυχραιμια 03/06/2010 22:40:39

    Και εμεις παιζουμε διπλο πρωταθλημα. Αγωνιζομαστε και στα Ευρωπαικα γηπεδα, αλλα και σε αυτα της Μεσης Ανατολης.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 03/06/2010 22:42:17

    Έχω ζήσει σε περισσότερες από μία δυτικές χώρες (μεγάλο πλεονέκτημα για να καταλάβεις τη Δύση, αν ζήσεις μόνον σε μία πολλά πράγματα δεν τα καταλαβαίνεις για τις διαφορές Ελλάδας-Δύσης) και είμαι βέβαιος ότι δεν είμαστε Δύση. Έχουμε κοινά στοιχεία με τη Δύση, αλλά δεν είμαστε Δύση. Και αυτό, γιατί έχουμε πολλά στοιχεία κοινά με την Ανατολή. Και έχουμε και κάποια που είναι εντελώς δικά μας.

    Η Δύση λοιπόν μας θεωρεί Ανατολή, η Ανατολή μας θεωρεί Δύση, εμείς απεχθανόμαστε ως κομπλεξικοί την Ανατολή και κοιτάμε με ζήλια προς τη Δύση μην τυχόν και μας πει κανείς ανατολίτες.

    Όμως, μπορώ να μιλήσω σε επίπεδο επιστήμης, τουλάχιστον. Ένας καλός Έλληνας είναι καλύτερος από διακόσιους καλούς δυτικούς. Έχω μείνει πολλές φορές έκπληκτος από τη δυτική ανεπάρκεια. Απλώς, δεν έχουμε θεσμούς. Κι αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα. Η ομάδα είμαστε εμείς. Το πρόβλημα είναι ο προπονητής και η διοίκηση. Εκεί πάσχουμε. Αν τα παιχνίδια είναι συνέχεια στημένα και ο προπονητής νοιάζεται για την πάρτη του, πού να παίξει η ομάδα;

    Όμως οι παίκτες μας είναι οι καλύτεροι. Και αυτό φαίνεται στο μοναδικό τομέα που δεν παρεμβαίνει το ελληνικό κράτος: στη ναυτιλία. Αν αφεθούν ελεύθεροι οι Έλληνες να δημιουργήσουν, σύντομα θα είναι οι πρώτοι παντού παγκοσμίως.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 03/06/2010 22:46:21

    @ sgtm

    Tη διαφορα Δυσης - Ανατολης την εχει περιγραψει ο Ορχαν Παμουκ με μια φραση : Οταν εισαι καπου και αναφερονται στο 1453 με τον ορο "αλωση της Πολης" ή "πτωση της Πολης" ξερεις οτι εισαι στη Δυση.Οταν αναφερονται στα ιδια γεγονοτα με τον ορο "κατακτηση της Πολης" ή ¨απελευθερωση της Πολης" ξερεις οτι εισαι στην Ανατολη.
    Γαλλοι,ΙΤαλοι,Γερμανοι -ακομη και η Μερκελ- και φανταζομαι και οι Ισραηλινοι ειναι στην πρωτη κατηγορια.Τουρκοι,Αραβες-ακομη και οι Παλαιστινιοι-και Περσες στη δευτερη.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ ψυχραιμια 03/06/2010 22:58:10

    Η Πόλη - Νέα Ρώμη, και ο Βόσπορος, ως ομφαλός, σημείο τομής, όριο. Η Ευρώπη και η Ασία. Γι αυτό η ίδια η Πόλη, όντως, δεν είναι ούτε Δύση ούτε Ανατολή. Μάλλον είναι και τα δύο.
    Άλλοι, ορισμένοι Καθολικοί κυρίως, που θέλουν τους Ορθόδοξους "γνήσια Ανατολή", βάζουν ένα τέτοιο όριο στον ποταμό Δρίνο, σύνορα Βοσνίας-Ερζεγοβίνης με τη Σερβία, το διαχωριστικό όριο του Μεγάλου Θεοδοσίου, όταν "έσπασε" στα 2 την αυτοκρατορία.
    Ανάλογα με την ιστορική περίοδο (και την επιλογή του παρατηρητή, θα έλεγα), το σύνορο αυτό Δύσης - Ανατολής ταλαντώνεται πέρα δώθε: Πότε στο Βόσπορο, πότε στο Δρίνο.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ ψυχραιμια 03/06/2010 23:12:41

    Ένα ϊστορικό πικάντικο:
    Ο Μέττερνιχ έλεγε: "Στην Λάντστράσσε της Βιέννης αρχίζει η Ασία".
    Ο δρόμος βρίσκεται στο 3ο Δημοτικό διαμέρισμα της Αυστριακής πρωτεύουσας και οδηγεί ανατολικά.
    Είναι αλήθεια, το όριο Ανατολής-Δύσης έχει να κάνει πολύ με υποκειμενικές προτιμήσεις του εκφέροντος τη γνώμη.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 03/06/2010 23:17:16

    Ναι αλλα δεν υπαρχει συγκριση των διαφορων δυτικου και ανατολικου χριστιανισμου με τις διαφορες που εχουν με το ισλαμ.Αυτο το επανανακαλυπτουν τωρα οι Ευρωπαιοι που αφησαν να εγκαταστασθουν μειονοτητες στα εδαφη τους.
    Το συνορο ειναι ο Εβρος.Απο το ποταμι και περα αρχιζει ο κοσμος του Ισλαμ μεχρι την Ινδια.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 03/06/2010 22:22:40

   Είναι εξαιρετικά πολύπλοκο πρόβλημα, έχει προιστορία, αναστατώνει όλα τα κομμάτια τού πολιτικού φάσματος (όχι μόνον στην Ελλάδα).
   Η ιδιαιτερότητα της σχέσης μας ως Ελλάδα με το Ισραήλ ως κράτος και την τοποθέτησή μας στην σύγκρουση του με τον Αραβικό κόσμο (πέρα από τα ιστορικά και γενικά ιδεολογικά - πολιτικά, περί αντισημιτισμού, σιωνισμού, τί θα γίνει με το Παλαιστινιακό κράτος κτλ), έχει σχέση με 2 κυρίως πράγματα, κατά τη γνώμη μου:
   1. Πετρέλαιο - εφοπλιστική δυαστηριότητα (άς μη το αγνούμε αυτό, όταν αναρωτιόμαστε γιατί ο σαφής Ελληνικός "φιλοαραβισμός" - και της ΝΔ, ψυχραιμία).
   2. Στρατηγικά - γεωπολιτικά προβλήματα (βλέπε Τουρκία).
   Αυτά χρειάζονται βεβαίως διερεύνηση. Από κεί και πέρα όμως, το να συρόμαστε μέσα στη δίνη και να γινόμαστε εμείς ως χώρα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μέρος του πολύπλοκου Μεσανατολικού Προβλήματος, από την Παλιστινιακή ώς το Ιρακινή και Κουρδική συνιστώσα του, το βρίσκω εξαιρετικά άσκοπο και θα έλεγα επιζήμιο και επικίνδυνο.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Sic transit gloria mundi 03/06/2010 22:29:03

    Ειναι αληθεια οτι και η δεξια ηταν φιλοαραβικη ακριβως λογω των εφοπλιστων -και της παροικιας στην Αιγυπτο.
    Αλλο ομως ο μετριοπαθης φιλοαραβισμος και αλλο ο θορυβωδης τυπου ΠΑΣΟΚ με Κανταφι,Αμπου Νινταλ και αλλα λουλουδια.
    Προσωπικα ομως ο καθενας πιστευει οτι θελει.
    Συμφωνω οτι η Ελλαδα δεν εχει κανενα λογο να ανακατευθει.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Sic transit gloria mundi 03/06/2010 22:31:59

    χαίρομαι που το λές αυτό περι φιλοαράβων εφοπλιστών. Πιστέυω ότι εξηγεί πολλές προκαταλήψεις στην Ελλάδα, ακόμα και τον θυμικό αντιαμερικανισμό από το 89 και μετά (με λίγη βοήθεια από τους Γερμανούς).

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Sic transit gloria mundi 03/06/2010 22:40:43

    Oχι,αρχαιε τιν αντιαμερικανισμο δεν τον εξηγει.
    Οι εφοπλιστες ευνοηθηκαν απο τις ΗΠΑ με τα Λιμπερτυ και ξερουν οτι την ελευθερια των θαλασσων στην οποια βσιζεται η ελληνικη εμπορικη ναυτιλα την εγγυαται ο πολεμικος στολος των ΗΠΑ.Απλως θα ηθελαν πιο φιλοαραβικη και την αμερικανικη πολιτικη αλλα δεν γινεται.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 03/06/2010 22:49:11

    Ο Ελληνικός "αντιαμερικανισμός", πέρα από τα ιστορικά (Κύπρος, Χούντα), έχει εκτός των άλλων και έντονα "φρουδικά" στοιχεία, συλλογικού ασυνείδητου: Αγάπη (με ανομολόγητο θαυμασμό) ανάμικτη με μίσος, η Αμερική, ο τρόπος ζωής της και το Αμερικανικό όνειρο, ως "σκοτεινό αντικείμενο του πόθου".
    Ξέρω, δύσκολα θα συμφωνήσουν οι πιό πολλοί, και δεν ερμηνεύει, αλλά είναι ιστορικά διαμορφωμένο: Μετανάστευση κτλ.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Sic transit gloria mundi 03/06/2010 23:01:40

    stgm, περίπου όσοι θυμούνται τις προσπάθειες για διχοτόμηση αρχες 10ετίας 60, άλλο τόσο θυμούνται χούντα και Κύπρο. Την Γάζα ίσως την θυμούνται. Κύπρο; Δεν λέω ότι έχεις άδικο, αλλά οι αντιαμερικάνοι του 2000 ή του 2010 μάλλον δεν ξέρουν ούτε που είναι η Κύπρος (άσε που είναι η Αμερική). Άλλο παίζει, αλλά δεν το ξέρω.

    Τι νομίζεις; η μετανάστευση έχει αυξήσει ή μειώσει τον αντιαμερικανισμό;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Sic transit gloria mundi 03/06/2010 23:13:40

    Eκεινο που παιζει αρχαιε ειναι πολυ απλα οτι ο αντιαμερικανισμος εκπορευεται απο την κορυφη του πολιτικοδημοσιογραφικου συστηματος.Φυσικα δεν εχει καμμια σχεση με την Κυπρο -ισως εχει μονο στους εθνικιστες.
    Η πλειοψηφια εχει ξεχασει τα περι Κυπρου.Τα κομματα που καλλιεργουν τον αντιαμερικανισμο δεν θελουν μια ανταγωνιστικη οικονομια αλλα μια κρατικοδιαιτη.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Sic transit gloria mundi 03/06/2010 23:20:43

    Σήμερα δεν έχει πια, αλλά ιστορικά ο αντιαμερικανισμός ρίζωσε στην Ελλάδα μέσω Κύπρου. Η αριστερή-κομμουνιστική προπαγάνδιση του αντιαμερικανισμού ποτέ δεν θα ρίζωνε στη συντηρητική Ελλάδα, αν δεν έβρισκε ηθικό έρεισμα στα όσα έγιναν στην Κύπρο.

    Σήμερα λειτουργεί, σε σχέση με το τότε, η δύναμη της αδράνειας σε μεγάλο βαθμό. Οι νεώτερες γενιές μαθαίνουν ότι η Αμερική είναι "κακιά" έτσι αόριστα, κάνουν και ένα σωρό πολέμους βέβαια, ενώ οι παλαιότεροι δεν θυμούνται κιόλας πότε και πώς πείστηκαν ότι η Αμερική είναι κακιά.

    Νομίζω ότι ένας βασικός λόγος αντιαμερικανισμού είναι και ότι κατά βάθος έχουμε ακόμη στο συλλογικό μας ασυνείδητο την παλιά αυτοκρατορική συνείδηση, ως έθνος, και δεν μπορούμε να χωνέψουμε ότι κάποιος άλλος κάνει κουμάντο σήμερα. Υπάρχει δηλαδή και το στοιχείο της ζήλιας και του κόμπλεξ για όσα έχει καταφέρει η Αμερική και δεν έχει καταφέρει η σημερινή Ελλάδα. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην περίπτωση της Γαλλίας.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 03/06/2010 23:21:00

    Σκοτεινό και θολό archaeopteryx, too much fog που λέω, και στα ψυχαναλυτικά είμαι ερασιτέχνης.
    Η μετανάστευση είναι άτιμο πράγμα από ψυχολογική άποψη, το έχω ζήσει, τέλειωσε για μένα, αλλά δεν με αφήνει το σύνδρομο. Όταν είμαι στη χώρα του Σίλλερ, του Μπέρτολτ Μπρέχτ, του Μαύρου Δάσους και της μπύρας, επιθυμώ τη χώρα του Ομήρου, του Σολωμού, της ωραίας θάλασσας και του φαγητού της μάνας μου (νοσταλγία). Όταν είμαι στη δεύτερη, επιθυμώ την πρώτη (φυγή). Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 03/06/2010 23:29:37

    Επώνυμος ,
    η παλιά αυτοκρατορική συνείδηση ως έθνος (Βυζάντιο) ίσως έχει να κάνει με το “φρουδικό”, το συλλογικό ασυνείδητο, που λέω. Ανάλογο και της Γαλλίας. Υπάρχει και το Γερμανικό, αλλά εκεί επισκιάζεται από το αίσθημα ενοχής, που είναι πανίσχυρο και δύσκολα θα μειωθεί.
    Έτσι ο Γερμανικός αντιαμερικανισμός είναι πολύ "απαλός" - και στους αριστερούς, με εξαίρεση νεοναζί και πολύ σκληρούς ακραίους αναρχοαριστερίστες.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 03/06/2010 23:34:45

    Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η συζήτηση, καληνυχτίζω όμως, η πρωινή δουλειά...

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Sic transit gloria mundi 03/06/2010 23:42:48

    Γιατι πολεμησαν μαζι τους.Ενα απο τα παραδοξα του αντιαμερικανισμου ειναι οτι δεν υπαρχει στους λαους που πολεμησαν με την Αμερικη ισως γιατι δεν εχουν κομπλεξ και μυθους.
    Οι Γερμανοι και οι Ιαπωνες ειναι απο τους πιο φιλοαμερικανικους λαους.Οι Βιετναμεζοι δεν εχουν κανενα προβλημα.
    Οι Γαλλοι ειναι πιο αντιαμερικανοι απο τους Γερμανους παρα τη συμμαχια και οι Ελληνες πιο αντιαμερικανοι απο τους Σερβους που βομβαρδισθηκαν δεκα χρονια πριν.
    Φυσικα τη μονη επιθεση κατα των ΗΠΑ στις 11/9 την εκανε ενας προερχομενος απο μια μονιμη συμμαχο των ΗΠΑ,τη Σαουδικη Αραβια οπου υπαρχει τεραστιος αντιαμερικανισμος παρα το οτι τους εσωσαν επανειλημμενα.
    Ο Μπιν Λαντεν ειναι το προτυπο του αντιαμερικανου : οι Αμερικανοι του δινουν λεφτα και οπλα για τον ιερο πολεμο του κατα των Σοβιετικων,οι Αμερικανοι σωζουν τη χωρα του απο το Σανταμ το 1991 αλλα αυτος ακριβως γιαυτο στρεφεται εναντιον τους επειδη "προσβαλλεται" που τον εσωσαν γιατι νομιζε οτι μπορουσε να σωθει μονος του -πηγε στο βασιλια και του προτεινε να παει στο μετωπο να αντιμετωπισει τους Ιρακινους με τους μουτζαχεντιν του και ο βασιλιας τον εδιωξε γιατι ειχε μυαλο και ηξερε οτι τα τανκς του Σανταμ θα τους εκαναν μια χαψια.
    Γενικα ειναι κομπλεξ και οι λαοι που πραγματικα πολεμησαν με την Αμερικη δεν το εχουν.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Sic transit gloria mundi 03/06/2010 23:45:49

    Πράγματι. Αυτοί που πολέμησαν με τους Αμερικανούς έχουν ηττηθεί και το έχουν πάρει απόφαση.

    Θα σου μεταφέρω όμως συζήτηση πολύ σοβαρών Γερμανών μπροστά μου: "πρέπει να ξέρεις καλά τον εχθρό" (αναφερόμενοι στην Αμερική). Ρωτάω εγώ "μα είναι η Αμερική εχθρός;". Καμία απάντηση. Ξέχασαν ότι ήμουν μπροστά και δεν ήμουν "δικός τους".

    Σύνδρομο της Στοκχόλμης ονομάζεται στην ψυχολογία.

   • koreatis avatar
    koreatis @ Sic transit gloria mundi 04/06/2010 14:35:56

    Δεν νομιζω οτι εχει να κανει σε τιποτα η εφοπλιστικη δραστηριοτητα με το φιλοαραβισμο. Δυο-Τρεις οικογενειες μπλεχτηκαν με τους αραβες και οχι λογω εφοπλιστικης δραστηριοτητας. Ετυχε να ειναι και εφοπλιστες. Οσοι αλλοι απλα μπλεχτηκαν για αλλες επιχειρηματικες δραστηριοτητες π.χ. κατασκευαστικες, κλπ. Δεν εχει να κερδισει τιποτα ο ελληνικος εφοπλισμος απο τον προσεταιρισμο των αραβων, γιατι στην τελικη δεν διακινουν αυτοι το πετρελαιο...οι πετρελαικες το διακινουν και αυτες δεν ειναι αραβικες.

    Παντως απ'οσο γνωριζω οσοι απο τους εφοπλιστες μπλεχτηκαν με τους εβραιους (μπορεις να γνωρισεις καποιους βλεποντας το αστερι του δαυιδ στην τσιμινιερα ή στη μασκα των πλοιων) θεριεψαν πολυ γρηγοροτερα.

 4. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 03/06/2010 15:37:34

  Δέν ψηφίζουμε γιά πρωθυπουργό ἕναν Νετανιάχου,νά δῆτε γιά πότε λύνονται ὅλα τά προβλήματα μέ τούς γύρω γείτονες καί ἰδιαιτέρως μέ τούς ἀπέναντι;
  Ξέρω,θά μέ ἀποκαλέσετε φασίστρια,σιωνίστρια κλπ.Λίγο μέ ἐνδιαφέρει ἡ γνώμη τῶν ἄλλων.
  Μέ ἐνδιαφέρει ἡ ἀξιοπρέπεια καί σωτηρία τῆς πατρίδος μου.
  Προτιμῶ νά φοβοῦνται τήν Ἑλλάδα,παρά νά κυκλοφορῆ τό ὄνομά της ἀνά τήν ὑφήλιο, μέ τά διάφορα ἐπίθετα πού κυκλοφορεῖ τώρα.

  • Mαρινα avatar
   Mαρινα @ Kὀριννα 03/06/2010 16:20:51

   Κι οπως παντα,εισαι μια απ' τις φωνες τις λογικης εδω μεσα.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Kὀριννα 03/06/2010 16:53:58

   έμαθες πώς αποκαλούνται στην Πόλη οι Έλληνες πρόσφατα?

   "Γιουνάν μπατίρ"

   • Mαρινα avatar
    Mαρινα @ δρόμος 03/06/2010 16:56:37

    Μονο το πως σκεφτονται αυτοι που ξερουν να σκεφτονται με απασχολει κι οχι πως σκεφτονται οι βαρβαροι γενοκτονοι απο διπλα.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 03/06/2010 16:58:47

    Μαρίνα, κι εγώ προτιμώ να με φοβούνται, όπως λέει η Κόριννα, παρά να με ειρωνεύωνται...ποιός? οι Τούρκοι!

   • Mαρινα avatar
    Mαρινα @ δρόμος 03/06/2010 17:00:00

    Οσο για μπατιρ ,να ρθουν να δουν τους πατριωτες τους εδω στην ολλανδια που οχι μονο δεν δουλευουν οι περισσοτεροι,μα εχουν τιναξει στον αερα το κοινωνικο συστημα της χωρας,με το χερι μονιμως απλωμενο για να ταισουν τα 10 παιδια που γεννησαν βιαζοντας την ξαδερφη τους.

 5. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 03/06/2010 16:14:32

  Aγαπητη Κορρινα
  Αυτο δεν θα συμβει ποτε!
  Για δυο λογους:
  Πρωτον διοτι ο πατριωτισμος ειναι υπο διωγμον ΕΚΤΟΣ λυομενου Ισραηλ.
  Δευτερον διοτι στα ιερα βιβλια των Ελληνων δεν υπαρχει πουθενα αναφορα στον τοκισμο.
  Η πατριδα μας εχει οπλα για να την φοβουνται και να την σεβονται παγκοσμιως και δεν της χρειαζονται πρακτικες και "προσωπικοτητες" των απογονων του συρφετου του Οσαρσηφ.

  • Mαρινα avatar
   Mαρινα @ Aris lalidis 03/06/2010 16:23:24

   Και ποτε τις εφαρμοζει αυτες τις πρακτικες, γιατι εγω βλεπω την Ελλαδα να κατακερματιζεται και να μετατρεπεται ξανα σε μερος της οθωμανικης αυτοκρατοριας?

   Πες μου σε παρακαλω ενα παραδειγμα για να χαρω!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Aris lalidis 03/06/2010 16:56:37

   "Γιουνάν μπατίρ"

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Aris lalidis 03/06/2010 17:30:31

   Πολύς σεβασμός της Ελλάδας έπεσε τελευταία, από το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να επαιτεί ή να χυδαιοχειρονομεί, ως τον Παρθενώνα με τουρκική σημαία και τους γερμανούς να χαίρονται που πούλησαν την Ελλάδα στους τούρκους και γλίτωσαν τα λεφτά τους, ως το ότι οι σκοπιανοί αποκαλούνται "μακεδόνες".

   Είμαι της πεποίθησης: αν δε σε σέβονται, να σε φοβούνται.

 6. GreenHorses avatar
  GreenHorses 03/06/2010 16:14:53

  Ο νιετανιάχου κοιτάζει τι χώρα του εμείς ας κοιτάξουμε την δική μας.

  • nancy avatar
   nancy @ GreenHorses 03/06/2010 16:20:56

   Αφιερωμένο εξαιρετικώς στους αριστερίζοντες συριζαίους. Τα Λιόσια και γενικώς η δυτ. Αττική δεν είναι τόσο μακρυά όσο πήγαν και ούτε χρειάζονται καράβια.

 7. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 03/06/2010 16:48:39

  Ari Lalidi
  κατάλαβα τί ὑπονοεῖς καί σωστά τά λές.
  Ὁμως ἡ φράσις σου..λυομένου Ἰσραήλ.μοῦ ἔφερε στόν νοῦ τήν τριλογία τοῦ Προμηθέως-ἡ λεγομένη "κοσμογονική Τριλογία"- ἀπό τήν ὁποία μάς λείπει "ὁ Προμηθεύς Λυόμενος" καί "ὁ Προμηθεύς Πυρφόρος";
  Τἰ ἐννοεῖς; κάτι ἴσως δέ κατάλαβα μέ τήν λέξι"λυομένου"

 8. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 03/06/2010 17:33:01

  Όλοι αυτοί που ωρύονται για την Γάζα και τη βαρβαρότητα του Ισραήλ, βγήκαν ποτέ να πουν το παραμικρό για την κατεχόμενη Κύπρο και τις βαρβαρότητες των τούρκων κατά των ελλήνων; Όχι. Κι έτσι αντιλαμβάνεται κανείς πόσο ρατσιστές είναι και πόσο υποκριτές όσον αφορά τον ανθρωπισμό τους...

  • GreenHorses avatar
   GreenHorses @ Φωτεινή 03/06/2010 18:39:27

   Ε το ριζοκάρπασο δεν το ξέρουν πιθανόν να μην έχει μπικικίνια εκεί.

 9. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 03/06/2010 18:45:22

  Kὀριννα
  Λυομενο( απο το ρημα λυω=αποχωριζω,αποσυνθετω,παυω,καταργω,βαζω τερμα).
  Το λυομενο λοιπον κρατος του Ισραηλ,του οποιου η υπαρξη αποτελει ΥΒΡΙ στη Μεση Ανατολη,νομοτελειακα θα διαλυθει.Εξ ου και ο ορος "λυομενο".
  Το μεγα ζητημα για τον Ελληνισμο ειναι το ΓΕΓΟΝΟΣ οτι χαλκευματα των σιωνιστων εχουν δρομολογησει δεκαετιες τωρα τη μεταφορα μεγαλου μερους των ομοφυλων τους στην Κυπρο και στη Μακεδονια,ιδιαιτερα στη Θεσσαλονικη.
  Η μελετη της ιστοριας της Κυπρου,ιδιαιτερα της εισβολης των τουρανομογγολων,της κατοχης της και του ρολου ΣΗΜΕΡΑ του εβραικου στοιχειου στο νησι θα μας βαλει σε σκεψεις.
  Αναμενεται αλυσιδα γεγονοτων των οποιων τα προσφατα αποτελουν προεισαγωγη.
  ΥΓ.Υπαρχουν καποιοι φιλοι οι οποιοι καλοπροαιρετα οπως θελω να πιστευω επιχειρουν να εμφανισουν ως μονοδρομο την επιλογη μεταξυ βαρβαρου κι απολιτιστου τουρανομογγολισμου και ταλμουδικου εβραισμου.
  Το Ελληνικο πνευμα ειναι ξενο και προς τους δυο.
  Υ.Γ.Κοριννα χαιρομαι που γραφεις στη γλωσσα των Ελληνων με τις περισπωμενες,τις δασειες ,και τις ψιλες σου.Δυστυχως αδυνατω,ας οψεται η τεχνολογια.Ζηλευω....

 10. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 03/06/2010 19:59:40

  Ari Lalidi,
  ὅμως κάνω λάθη,λές καί τά πλήκτρα δέν μέ ὑπακούουν,καί νευριάζω.
  Μέ βοήθησε ὁ γυιός μου(πού δέν μοῦ χαλᾶ ποτέ χατῆρι,γι΄αὐτό ὅλες οἱ γυναῖκες πρέπει νά κάνουν τουλάχιστον ἕναν γυιό) μέ τό Keyman greek.
  Λεπτομέρειες δέν μπορῶ νά σοῦ πῶ διότι δέν ἔχω καλές σχέσεις μέ τήν τεχνολογία.

  Τώρα γιά τόν "Προμηθέα Λυόμενο"-φυσικά δέν ἔχει τήν ἴδια ἔννοια-ὅταν "λυθῆ"ἀπό τόν Ἡρακλῆ(νομίζω) ὁ Ἑλληνισμός, πού τόν συμβολίζει ὁ Προμηθέας, θά φέρη τό Πῦρ τῆς γνώσεως-"Πυρφόρος"-στόν κόσμο.Ἄς ἐλπίζουμε λοιπόν.
  Δέν ξέρω πράγματι γιατί μοῦ ἦρθε αὐτό στόν νοῦ.

 11. Tassos avatar
  Tassos 04/06/2010 12:31:01

  Υπόψην (για το αντιαισθητικό του πράγματος) ότι μέσα στο ένα Ελληνικό πλοίο ήταν κι ο ...Τσιγαρίδας , (ο γνωστός, του ΕΛΑ). Μην το πάρουν πρέφα οι Εβραίοι και γίνουμε ρόμπες.

 12. Mαρινα avatar
  Mαρινα 05/06/2010 22:38:22

  Φωτεινουλα,εγω αλλιως το ξερω:Για να σε σεβονται πρεπει να σε φοβουνται,δεν αναφερομαι στο προσωπικο επιπεδο φυσικα.

 13. Mαρινα avatar
  Mαρινα 05/06/2010 22:39:48

  Να ρωτησω αν εισαι φιλολογος?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.