#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/04/2011 12:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αμερικανοί και ΔΝΤ ανησυχούν αν ο Γιώργος θα τα "βγάλει πέρα"(Ειδικού Συνεργάτη για το Anti-news). Μόλις μια βδομάδα πριν από τη σύναξη στη Ουάσιγκτον για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, με την παρουσία των υπουργών Οικονομικών των μελών του Οργανισμού, μια  από τις  πιο γνωστές Δεξαμενές Σκέψης (Think Tanks ), το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS )  οργάνωσε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση υπό μορφή Σεμιναρίου για την ελληνική οικονομική κρίση στο πλαίσιο σειράς παρόμοιων σεμιναρίων του Κέντρου  για την ευρύτερη Ευρωπαϊκή Οικονομική Κρίση.

Τα όσα ακούστηκαν στη συζήτηση ήταν λίγο- πολύ γνωστά, αλλά εκείνο που προκάλεσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι σε αυτή τη συζήτηση ήταν κεντρικός ομιλητής ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Λουκάς Παπαδήμος και αρκετοί των παρευρεθέντων - μεταξύ των οποίων ήταν και ανώτερα στελέχη της αμερικάνικης κυβέρνησης -αναρωτήθηκαν "ψιθυριστά" μήπως η παρουσία Παπαδήμου στην Ουάσιγκτον τις ήμερες αυτές της συνόδου του ΔΝΤ σημαίνει κάτι παραπάνω από όσα φαίνονται διά γυμνού οφθαλμού.

Η "απορία" αυτή ενισχύθηκε από το γεγονός ότι αρωγός στην εκδήλωση  ήταν η ελληνική κυβέρνηση και, κατά τους Αμερικανούς, που αντιλαμβάνονται όπως είναι φυσικό τη σημειολογία του ΓΑΠ  και παρακολουθούν την εσωτερική ανταρσία του ΠΑΣΟΚ,  οι οποιεσδήποτε εικασίες έγιναν εκ μέρους τους ήταν απολύτως φυσιολογικές.

Και ποιες ήταν αυτές οι εικασίες; Μήπως προετοιμάζεται "τράμπα" μεταξύ Παπαδήμου και Παπακωνσταντίνου στο Υπουργείο Οικονομικών;

Καθόλου παράλογο, σύμφωνα με κάποιον εκ των παρευρεθέντων, δεδομένου ότι διακινούνται αυτή τη στιγμή σενάρια ανασχηματισμού και επί πλέον φαίνεται να υπάρχουν παραινέσεις της τρόικα προς τον ΓΑΠ για ένα ολιγομελές - ίσως 15μελες- κυβερνητικό σχήμα, χωρίς υφυπουργούς για τις "ανάγκες των καιρών" και την αποφυγή των προ ημερών φαινόμενων. Θα το πράξει ο ΓΑΠ ; Θα φανεί σύντομα.

Αλλά ιδού και το βασικό απόφθεγμα Παπαδήμου στην ομιλία του, για το οποίο, μάλιστα, ήταν και κατηγορηματικός: " Η αναδιάρθρωση ούτε επιθυμητή είναι ούτε αναγκαία".

Όταν το είπε αυτό ο Παπαδήμος, κατά παρευρεθέντες εκεί, φάνηκε να υπομειδιά ο Juergen Kroeger, διευθυντής της Κομισιόν και αντικαταστάτης του παραιτηθέντος Σερβάς Ντερούζ.

Αλλά και από την πλευρά του ο Κρέγκερ που συμμετείχε μετέπειτα στο πάνελ της συζήτησης φάνηκε καθησυχαστικός για την πορεία της ελληνικής υπόθεσης, αλλά αυτό βέβαια έγινε για ευνόητους λόγους μιας και  επρόκειτο περί δημοσίας συζήτησης.

Κατά τους γνωρίζοντες, ο Κρέγκερ ανησυχεί σοβαρά για τα όσα βλέπει στην Ελλάδα και, κάτω από τις παρούσες συνθήκες, δεν θεωρεί ικανό τον ΓΑΠ να τα "βγάζει πέρα" με τους εσωτερικούς τριγμούς στο κόμμα του. Αυτός πιστεύει - όπως λένε  οι γνωρίζονται -πως μόνο ευρωπαϊκοί πολιτικοί λόγοι σώζουν αυτή τη στιγμή την Ελλάδα.

Λίγο πιο πέρα οι Αμερικανοί του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ( NSC ) κάτι σιγοψιθύριζαν εν είδει, "εν αναμονή τελούμεν"...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 11/04/2011 12:31:51

  δεν έχουν και άδικο ...

 2. anonymous avatar
  anonymous 11/04/2011 12:41:37

  …Λίγο πιο πέρα οι Αμερικανοί του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ( NSC ) κάτι σιγοψιθύριζαν εν είδει, “εν αναμονή τελούμεν”…

  ?????

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 11/04/2011 13:07:22

  Το θέμα δεν είναι αν ο ΓΑΠ θα (εξαναγκαστεί να) κάνει δεκαπενταμελές υπουργικό σχήμα ή όχι. Το θέμα είναι, το όποιο σχήμα, αν θα βυθίσει τους Έλληνες ακόμα βαθύτερα στην εξαθλίωση.

  • ataktos avatar
   ataktos @ Αυριανιστής 11/04/2011 13:22:38

   αι αι

 4. anonymos avatar
  anonymos 11/04/2011 13:10:19

  Γελάει ο κόσμος με τα σενάρια που μπορει να πείσουν μόνο μερικούς εμμισθους δημοσιοκάφρους και κάποια τσιράκια. Εντελώς τελειωμένοι είναι Γιωργάκης Πασοκ. Σαμαρα ζήτα εκλογές είναι η ώρα να τους αποτελείωσουμε.

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/04/2011 13:23:35

  Παπαδήμος
  - Η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους δεν είναι ούτε χρήσιμη αλλά ούτε και απαραίτητη τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην υποδιοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας σε σεμινάριο στην Ουάσινγκτον.

  Ο κ. Παπαδήμος υποστήριξε ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή της στην εφαρμογή του οικονομικού της σχεδιασμού, στην συλλογή των φόρων, στη δημοσιονομική πειθαρχεία στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας αλλά και στην εφαρμογή ενός φιλόδοξου αλλά εφικτού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
  --------------------------------
  Der Spiegel.
  Σοβαρή διαφωνία έχει προκύψει ανάμεσα στον Ζαν Κλοντ Τρισέ και ορισμένους υπουργούς Οικονομικών αναφορικά με την ικανότητα της Ελλάδας να εξυπηρετήσει το χρέος της και να βγει ξανά στις αγορές τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με το Der Spiegel.
  Οικονομία
  News_EmailΕκτύπωσηΑγαπημένα
  Μοιραστείτε το άρθρο Επικοινωνία με συντάκτηΜέγεθος Κειμένου

  Ο Λουκάς Παπαδήμος για το χρέος

  11/04/2011 | 06:01Τελευταία Ενημέρωση 06:01 11/04/2011

  προηγούμενο1 από 1επόμενο
  Διαφημίσεις GoogleΜαλβίδες Ταξίδια -70%Αξέχαστες Εμπειρίες από τη Groupon Εγγραφείτε Δωρεάν Τώρα!www.GROUPON.gr/Athens

  Σχετικά

  VIDEO

  Περί αναδιάρθρωσης ο λόγοςΠερί αναδιάρθρωσης ο λόγος,

  Η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους δεν είναι ούτε χρήσιμη αλλά ούτε και απαραίτητη τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην υποδιοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας σε σεμινάριο στην Ουάσινγκτον.

  Ο κ. Παπαδήμος υποστήριξε ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή της στην εφαρμογή του οικονομικού της σχεδιασμού, στην συλλογή των φόρων, στη δημοσιονομική πειθαρχεία στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας αλλά και στην εφαρμογή ενός φιλόδοξου αλλά εφικτού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

  Ο πρόεδρος του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, προειδοποιεί για επικείμενο έλεγχο των δαπανών του ελληνικού δημοσίου.

  Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο κ. Γιούνκερ υπογραμμίζει τις ανησυχίες των ευρωπαίων εταίρων πως η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να περιορίσει το άνοιγμα της διαφοράς μεταξύ δαπανών και εσόδων.

  Σοβαρή διαφωνία έχει προκύψει ανάμεσα στον Ζαν Κλοντ Τρισέ και ορισμένους υπουργούς Οικονομικών αναφορικά με την ικανότητα της Ελλάδας να εξυπηρετήσει το χρέος της και να βγει ξανά στις αγορές τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με το Der Spiegel.

  Ο Τρισέ, σύμφωνα με το δημοσίευμα αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα, καθώς φοβάται ότι η Ευρωζώνη και οι τράπεζες που διαθέτουν ελληνικά ομόλογα θα υποστούν ζημιά από μία τέτοια συζήτηση.

  Όπως αναφέρει το περιοδικό, διαφωνία αυτή καταγράφηκε σε τηλεφωνική συνδιάσκεψη του προηγούμενου Σαββάτου.

  Εκτός από τον Τρισέ, στην τηλεφωνική συνδιάσκεψη έλαβαν μέρος οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας καθώς και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

  Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα ο κ. Σόιμπλε θεωρεί τη συμπεριφορά του Τρισέ στην αντιμετώπιση των αγορών κεφαλαίου υπερβολική και έως ένα βαθμό αναξιόπιστη.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  τι να σχολιασω εγω???

  ΠΠ

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 11/04/2011 13:34:58

  Ο Τρισέ τι παριστάνει;
  Όταν έδωσε την εντολή να αυξήσει η ΕΚΤ δεν γνώριζε τάχαμου ότι θα επιβαρύνει και άλλο το χρέος;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 11/04/2011 13:35:24

   να αυξήσει τα επιτόκια

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 11/04/2011 13:35:40

  Άκουσα στο ράδιο τον βουλευτή του Πασόκ Λιντζεράκη να λέει ότι τα μέτρα του Παπακωνσταντίνου δεν θα φέρουν ούτε €1 στα ταμεία του κράτους.
  Κατηγόρησε επίσης τη κυβερνητική πολιτική για τα φρουτάκια (ανεξέλεγκτο τζόγο).

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Strange Attractor 11/04/2011 13:36:34

   Λιντζέρη.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Strange Attractor 11/04/2011 13:40:40

    Αυτόν πάντως, ήδη κάποια παπανδρεϊκά μπλογκς τον "δίνουν" ως οργανωτή αντιπαπανδρεϊκού δείπνου στο σπίτι του πριν από λίγες μέρες.

  • anonymos avatar
   anonymos @ Strange Attractor 11/04/2011 18:26:23

   Δεν λέει τίποτα προσπαθεί να σώσει το σαρκίο του καταλαβαίνεις είναι από Β Πειραιά και προσπαθεί να κριφθεί εκεί σαρώνει η ανεργία και η ένδεια.

 8. xbab avatar
  xbab 11/04/2011 13:39:05

  Ο Σαμαράς στήριξε πολιτική αντιμνημονιακή και δικαιώθηκε πανηγυρικά.
  Ο Σαμαράς μίλησε στο Ζάππειο για αποκρατικοποιήσεις και 50 δις και δικαιώθηκε.
  Ο Σαμαράς μίλησε για εθνική κλατάθλιψη και δικαιώθηκε. Το πήραν οι από εκεί και το κάνανε σλόγκαν.
  Που είναι η περίφημη επικοινωνιακή ομάδα της ΝΔ;
  Μα τόσο ανίκανη είναι να διαχειριστεί μια εύκολη υπόθεση.
  Που είν αι τα ΜΜΕ;
  Τα γιουσουφάκια και πράσινα παπαγαλάκια τα κάνουν γαργάρες αυτά.
  Μα δεν είναι ένας χριστιανός να τους τα υπενθυμίσει και να τους πεί ότι υπάρχει εναλλακτική διακυβέρνηση.
  Τόση απάθεια, τόση αδράνεια πρώτη φορά βλέπω. Δεν θέλω να πιστεύω ότι εκεί στη Συγγρού είναι ανεπαρκείς, άβολοι και φοβιτσιάρηδες, δειλοί και ποιόν φοβούνται;
  Πως θα ανακάμψουμε λοιπόν;
  Θα κάνουμε μετεγγραφές από το εξωτερικό;
  Άντρες-γυναίκες;
  Εμ αμάν πια....

  • αντιλαικος avatar
   αντιλαικος @ xbab 11/04/2011 14:32:49

   Η "εξεγερση", xbab , αυτη τη φορα θα γινει απο την υγιη βαση.
   Χθες ο Strange το εγραψε.
   Ο καθενας απο μας θα γινει "κινουμενη βομβα".
   δεν χρειαζομαστε ΚΑΝΕΝΑΝ και ΚΑΜΙΑ απο τη Συγγρου.
   Μονο μπροσταρη τον Αντωνη Σαμαρα.
   Και θα δεις!!

 9. PELIAS avatar
  PELIAS 11/04/2011 13:46:12

  Μήπως είναι καιρός να πούμε φτάνει πιά με τα παιγνιδάκια σας; Μήπως ήλθε το πλήρωμα του χρόνου να πούμε "έξω τα δικά μας πετρέλαια" και μάλιστα τώρα που η τιμή τους σκαρφλώνει ραγδαία και σε επιβεβαίωση (;) της Pravda ότι, οι μέρες μας μυρίζουν την άφιξη του 3ου Π.Π.;

  Γιατί μπορεί στο παρελθόν κάποιοι ασυνείδητοι και ανθέλληνες Υπουργοί και Πρωθυπουργοί να έβαλαν υπογραφές χωρίς να ενημερώσουν τους Έλληνες για την δέσμευση του υπογείου πλούτου της χώρας μας, όπως το ίδιο συνέβη και με τους Αλβανούς, που οι πετρελαιοπηγές τους στην Αδριατική εδώ και χρόνια βρίσκονται σε ακινησία,

  ΑΛΛΑ

  στην περίπτωση που η χώρα μας πλησιάζει στον θάνατο λόγω εξαντλήσεως, οι συμβάσεις και οι υπογραφές των δεσμεύσεων αυτών πάνε περίπατο. Εκτός άν βγούν και μας πούν ξεκάθαρα ότι, τελούμε υπο κατοχήν και σε τέτοιες περιπτώσεις ο θάνατος θεωρείται σαν φυσικό επακόλουθο.

  Και δέν βρίσκεται ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ να πεί στους ληστοσυμμορίτες που μας κυβερνούν δέσμιοι των υπερατλαντικών υποδείξεων και εντολών ότι, όταν θα αρχίσει να τρέχει το δικό μας πετρέλαιο μέσα σε λίγα μόνο χρόνια η Μέρκελ, και όχι μόνον αυτή, θα μας χρεωστάει πολλαπλάσια του σημερινού λογιστικού χρεόυς της Ελλάδος.

  ΠΕΡΙΜΕΝΩ απαντήσεις σε επισκέψιμο χώρο για να μπορώ να φέρω στην δημοσιότητα όλα τα επιχειρήματα που διατίθενται.

  ΠΕΛΙΑΣ

 10. Φίλος avatar
  Φίλος 11/04/2011 14:14:03

  Ξέρουμε τίποτε για την σύνοδο που έγινε-γίνετε αυτές τις μέρες στο Bretton Woods με πρωτοβουλία του Sorros για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και το νέο νομισματικό σύστημα;

 11. man8os avatar
  man8os 11/04/2011 14:49:55

  Το πιο κρισιμο τεστ θα ειναι στις 15 Απριλιου.

 12. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 11/04/2011 15:04:53

  Για τον xbab:

  Ο Σαμαράς πασχίζει μόνος του. Το 90% των "συνεργατών-βουλευτών και μη", είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πολύ λίγοι, ασήμαντοι και, ταυτόχρονα, επικίνδυνοι. Αντώνη Σαμαρά πάρε σκούπα και φαράσι. Είμαστε όλοι δίπλα σου να σε στηρίξομε και οχι να σε υπονομεύσομε, όπως οι οιό πάνω αναφερθέντες.

 13. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 11/04/2011 15:05:39

  ...οι πιό πάνω........

 14. Giorgos avatar
  Giorgos 11/04/2011 15:27:20

  Πού δικαιωθηκε ο Σαμαρας ? Στο μηδενισμο χρεους σε 1 μιση χρονο? Η στο πανηγυρι λαικισμου των 50 δις που ειναι κοινο μυστικο μεταξυ ολων (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΕΚΤ,ΔΝΤ) οτι ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε κι απλως πλαναται στον αερα για να ροκανισουν χρονο και να πανε στο 2013?

  Χωρις φιλικη αναδιαρθρωση του ελληνικου χρεους και μεγαλυτερη αποφασιστικοτητα του Παπανδρεου να συγκρουστει με τα σπλαχνα του ΠΑΣΟΚ , τις συντεχνιες και των μανδαρινων , το αδιεξοδο ειναι θεμα ημερων..

  Και θα το δειτε.

  • Syntagmatikos avatar
   Syntagmatikos @ Giorgos 12/04/2011 01:42:55

   Μέχρι στιγμής έχει σχεδόν δικαιωθεί σε όλα. Στο οτι η ύφεση θα ήταν βαθύτερη απ'ότι υπολογίζαν, στο ότι ο πληθωρισμός θα ήταν πολυ μεγαλύτερος, στο ότι τα έσοδα του κράτους θα μειώνονται σημαντικά λόγω ύφεσης κλπ. Επίσης όταν έκανε λόγο για αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας τον έλεγαν μάγο και χάρι πότερ και τώρα θα ξεπουλήσουν όσο όσο γιατί από πέρυσι και δεδομένης της ύφεσης, η τιμή που μπορεί να πιάσει κάθε περουσιακό στοιχείο του δημοσίου, έχει πέσει σημαντικά. Μπορώ να γράψω και άλλα 10 αλλά δεν θέλω να κουράσω

 15. koinos_nous avatar
  koinos_nous 11/04/2011 15:56:39

  "Και ποιες ήταν αυτές οι εικασίες; Μήπως προετοιμάζεται “τράμπα” μεταξύ Παπαδήμου και Παπακωνσταντίνου στο Υπουργείο Οικονομικών;"
  Δεν φαναταζομαι οτι υπαρχει ανθρωπος τωρα που θα ελεγε ναι να γινει υπουργος οικονομικων με το GAP πρωθυπουργο.

 16. Kyriakos avatar
  Kyriakos 11/04/2011 16:01:10

  Σίγουρα δεν αμφιβάλει κανείς ότι εάν είχαμε μά κυβέρνηση ΝΔ, αυτή τη στιγμή θα είχε γίνει επανάσταση, φυσικά με τη αφιλοκερδή βοήθεια των ΜΜΕ.

  Το θέμα από εδώ και πέρα είναι ο πρόεδρος της ΝΔ, να καταφέρει να προβάλει τις δικές του θέσεις και να βγει μπροστά. Πρέπει να βγει μπροστά και δεν το κάνει!!!
  Θεωρώ ότι επικοινωνιακά η ΝΔ πάσχει και όποιος διαφωνεί μάλλον είναι εκτός πραγματικότητας!

 17. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 11/04/2011 16:23:32

  είπαν:
  Λ. Παπαδήμος ” Η αναδιάρθρωση ούτε επιθυμητή είναι ούτε αναγκαία“
  Aυτά είναι ανέκδοτα για ιθαγενείς.
  Η Ελλάδα πριν κάνει οτιδήποτε είναι απαραίτητο να ακυρώσει το μνημόνιο στη βουλή.

  • anonymos avatar
   anonymos @ o βουνίσιος 11/04/2011 18:28:42

   Καλά αυτός ο Παπαδήμος ώς τι ομιλεί ώς πολίτης? έχει κάποιο θεσμικό ρόλο? Αντε παιδάκι μου κάτσε εκεί στας Ευρώπας δεν χρειαζόμαστε σωτήρες και μάλιστα του είδους σου.

 18. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 11/04/2011 16:27:21

  Εαν "τα βγάλει πέρα" ο γιωργάκης τα βγάζουμε πέρα κι εμείς, ως έλληνες, ή μήπως όχι ? Τι να του ...ευχηθούμε ?

 19. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 11/04/2011 17:02:22

  Καλή σύνταξη λοιπόν !

  • anonymos avatar
   anonymos @ o βουνίσιος 11/04/2011 18:29:43

   Ε όχι να πληρώνουμε σύνταξη σαυτόν που έκοψε τις συντάξεις.

 20. Brankaleon avatar
  Brankaleon 11/04/2011 18:40:34

  Είναι θαυμάσιο να ανησυχούν τα κοράκια.
  Και θα ανησυχούν ακόμα περισσότερο όσο συνεχίζεται αυτή η νηνεμία.
  Μια τέτοια νηνεμία συμπιέζει ακόμα περισσότερο το ελατήριο.
  'Οσο περισσότερο συμπιέζεται, τόσο καθίσταται και περισσότερο χαοτική και ανεξέλεγκτη η πορεία της "μπίλιας".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.