#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/09/2012 20:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αμερικανικό μοντέλο ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων



Το πρώτο βήμα για την εφαρμογή του αμερικανικού μοντέλου ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων, έκανε το υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία που κατέθεσε. Συγκεκριμένα, από κόσκινο θα περάσουν 8,5 εκατ. φορολογούμενοι οι οποίοι από εδώ και στο εξής δε θα ελέγχονται και θα φορολογούνται με βάση το εισόδημά τους αλλά και με βάση τις τραπεζικές καταθέσεις τους, τις καταναλωτικές τους δαπάνες σε μετρητά ή σε πιστωτικές κάρτες, τα δάνεια αλλά και μέσω της διασταύρωσης όλων των πηγών εισοδημάτων και αποταμιεύσεων.

Βασικό στόχος είναι να υπάρξει δικαιότερη φορολογική μεταχείριση και να αποκαλυφθεί το «μαύρο» χρήμα που τώρα δε δηλώνεται και δεν εμφανίζεται πουθενά.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η εφορία μέσω προγραμμάτων του συστήματος TAXIS θα αναλύει τη ρευστότητα του φορολογούμενου, δηλαδή το βιοτικό του επίπεδο, αν ζει πλουσιοπάροχα κτλ., τις αγορές διαφόρων προϊόντων που πραγματοποιούνται μέσα σε ένα έτος, τις δαπάνες για υπηρεσίες και ο,τι άλλο μπορεί να βοηθήσει ώστε να καταγραφεί η φορολογική συμπεριφορά του πολίτη.

Στη συνέχεια θα ελέγχονται όλες ανεξαιρέτως οι καταθέσεις των πολιτών και θα συγκρίνονται με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει διαχρονικά, αλλά και τις δαπάνες που έχουν πραγματοποιήσει κυρίως με μετρητά.

Με τον τρόπο αυτό θα προσδιορίζονται τα φορολογητέα εισοδήματα 8.500.000 πολιτών, τα ακαθάριστα έσοδα και οι εκροές και τα φορολογητέα κέρδη των επιτηδευματιών. Επί των αποτελεσμάτων που θα προκύπτουν θα εφαρμόζονται οι φορολογικοί συντελεστές.

Σε ό,τι αφορά στις τραπεζικές καταθέσεις και τις δαπάνες που έχουν πραγματοποιήσει οι φορολογούμενοι σε μετρητά, οι φοροελεγκτικές αρχές θα μπορούν να προχωρούν αυτόματα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες σε άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου και να εξετάζουν με αυτοματοποιημένη διαδικασία τις αναλήψεις και τις καταθέσεις συσχετίζοντας τα ποσά με τη φορολογική και καταναλωτική συμπεριφορά του πολίτη.

Έτσι, αν για παράδειγμα κάποιος απόκτησε με μετρητά περιουσιακά στοιχεία και δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει από τα δηλωθέντα εισοδήματά του τότε θα επιβαρύνεται με πρόσθετη φορολογία.

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ 54.000 που έβγαλαν 22 δισ. ευρώ στο εξωτερικό

Στο μεταξύ, μετά τη δέσμευση των λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων των φοροφυγάδων, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά άμεσα, από σήμερα, σε διασταυρώσεις στοιχείων σε 54 χιλιάδες φυσικά πρόσωπα που έχουν πραγματοποιήσει εμβάσματα χρημάτων στο εξωτερικό.

Πρόκειται για όσους έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2012 και που επιτέλους μάθαμε ότι αυτοί είναι περίπου 55.000 συμπατριώτες οι οποίοι επειδή φοβήθηκαν μην χρεοκοπήσουμε στέρησαν από την ελληνική οικονομία 22 δις ευρώ.

Η άμεση λήψη μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, του Υφυπουργού, Γιώργου Μαυραγάνη, του Eιδικού Γραμματέα ΣΔΟΕ, Στέλιου Στασινόπουλου, και υπηρεσιακών παραγόντων.

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα ξεκινήσουν - κατά προτεραιότητα- σε περισσότερα από τρεις χιλιάδες φυσικά πρόσωπα που έχουν πραγματοποιήσει εμβάσματα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας και στη συνέχεια θα επεκταθούν και σε αυτούς που έβγαλαν μικρότερα ποσά.

Για τις παραβάσεις που διαπιστώνονται από το ΣΔΟΕ προβλέπονται:  δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, επιβολή πολύ υψηλών προστίμων και απόδοση στο Δημόσιο των φόρων που αναλογούν στα μη δηλωθέντα ποσά.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. bladerunner82 avatar
  bladerunner82 07/09/2012 21:53:02

  FINALLY!!!

 2. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 07/09/2012 21:58:31

  Αφού είναι ανίκανοι οι κυβερνώντες να κάνουν κάτι,τότε πολύ καλές είναι και οι
  ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ.

 3. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 07/09/2012 22:03:28

  Επιτέλους να και μια πολύ καλή είδηση!

 4. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 07/09/2012 22:33:41

  Να δούμε

 5. δημης avatar
  δημης 07/09/2012 23:24:38

  ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΒΡΕ....
  -ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΖΑΝΕ ΤΗΝ ..ΤΥΦΛΟΜΥΓΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ....
  -ΕΝΩ ΤΩΡΑ...ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ...ΚΑΙ ΨΑΧΝΑΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ GAP- GAP....
  -ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΨΙΛΙΚΑΝΤΖΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ....
  -ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΔΙΣΚΕΤΤΑ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ..ΑΘΕΛΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΠΙΕΙ Ο..ΠΑΓΚΑΛΟΣ....
  -ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ...
  ΚΑΛΑ -ΚΑΛΑ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΙ.....
  -ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ Η΄ΚΙ ΑΝ ΔΕΙΞΑΜΕ ..ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΛΕΥΚΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ..ΜΕ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΛΕΥΚΟΙ....
  -ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΑΣ ΤΙΠΟΤΑ...
  -ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΓΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΜΕ ΤΑ Τ2 ΣΕ Τ10 ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ...
  -ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΑ ..ΕΙΠΑΜΕ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ...
  -ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΤΙΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ .....
  -....
  -....

 6. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 08/09/2012 00:07:09

  Πολύ καλή είδηση. Ο ΓΑΠ και ο Πάγκαλος με το Βενιζέλο τι έκαναν με τα στοιχεία τόσον καιρό; Μόνο χαράτσια επέβαλλαν! Προχώρα ΑΣ και να ενημερώνετε για τα σωστά επειδή η ψυχολογία είναι στο ναδίρ και θέλει δουλειά να γυρίσει...

 7. phillip theakos avatar
  phillip theakos 08/09/2012 00:08:57

  prota prepi na katargithi to aporito ton trapezon.ego ksexasa na diloso kati tokous kai tous plirosa diplasia

 8. giorgos avatar
  giorgos 08/09/2012 00:29:22

  Θα γινει της κατασχεσης το καγκελο.Το σχεδιο για αρπαγη της ακινητης περιουσιας σε πληρη εξελιξη.Πουλα την κληρονομια σου για να γλυτωσεις το σπιτι σου.

 9. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 08/09/2012 01:16:14

  WELL DONE!!!!
  Η συνέχεια στο περιουσιολόγιο ακινήτων και κινητών.
  Θα γελάσει κάθε πικραμένος.
  Αν μάλιστα καταφέρουν να βάλουν χέρι και στις εξωχώρειες (όπως κάνουν οι Βρετανοί για παράδειγμα), σε 1-2 χρόνια θα τρίβουν τα μάτια τους κάποιοι.
  Και τότε να δούμε οι υμνητές του συγκεκριμένου ''ελληνικού τύπου'' υγιούς ιδιωτικού τομέα τι θα λένε.
  Θα δούνε πως ακόμη και ο καημένος (!!!!) μεροκαματιάρης και ΄΄τίμιος΄΄ υδραυλικός (τυχαίο παράδειγμα και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη) έχει καβαντζάρει 1-2 σπιτάκια, 2-3 αυτοκινητάκια, μετοχές και καταθέσεις που σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογούνται με τα 8 χιλ. € μ.ο (στο αφορολόγητο δηλαδή) που δήλωνε τα τελευταία 5-10 χρονάκια. Για να μη μιλήσω, όχι για τις χιλιοειπωμένες περιπτώσεις γιατρών - δικηγόρων, αλλά για τις ΄΄δήθεν΄΄ χρεοκοπημένες εταιρείες με τους πάμπλουτους ιδιοκτήτες, οι οποίοι κάνουν μπαμ ακόμη και στον σπουδαστή ΙΕΚ οικονομικών ότι πρέπει να διωχθούν για απιστία έναντι των καταληστεμένων εταιρειών τους.
  Το ίδιο φυσικά θα γίνει και με κάποιους ΄΄συναδέλφους΄΄ Δ.Υ (ελάχιστους στο σύνολο, αλλά υπαρκτούς) κρίσιμων υπηρεσιών . Αυτοί ναι μεν δήλωναν αναγκαστικά το εισόδημά τους και έκαναν όλοι (όλοι; ) δήλωση πόθεν έσχες κάθε 2 χρόνια, αλλά φευ όλως τυχαίως ΄΄ξεχνούσαν΄΄ να δηλώσουν κάποια ακίνητα που αγόρασαν στο όνομα της γυναίκας, της κόρης , κ.λ.π . Βέβαια και αυτών η αποκτηθείσα περιουσία δεν αιτιολογείται από το νόμιμο εισόδημα παρά μόνο εάν είχαν κερδίσει το Τζόκερ. Εν τέλει δεν είχαν και καμία κύρωση εκτός αν έπεφτε καμία καρφωτή και κινούνταν κανένας ελεγκτής δημόσιας διοίκησης.

 10. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 08/09/2012 03:37:33

  Παλι θα πεσει μπολικο λαδι στο γραναζι της εφοριας...

 11. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 08/09/2012 09:07:24

  Είσαι άνεργος, άρρωστος, αλλά έτυχε ο πατέρα σου να πήρε ένα εφάπαξ και στο έβαλε στην τράπεζα(κοινώς ζεις με τα έτοιμα και φτωχοποιήσε αργά αλλά σταθερά) ή σου έχει γράψει ένα σπίτι; Κύριε μου έχεις χρήματα! Ζείσ σαν βασιλιάς! Πλουτοκράτης ρε! Δώσε επιπλέον φόρο για την Τρόικα μας. Ρε θα φύγετε νύχτα λέμε!

 12. Γεωργία avatar
  Γεωργία 08/09/2012 09:21:36

  Να δηλώνονται και οι offshores περιουσίες. Και εάν δεν τις δηλώνουν ή είναι προιόν φοροδιαφυγής και μαύρου χρήματος, να γίνονται κατασχέσεις της εδώ περιουσίας. Έτσι λειτουργούν τα κράτη.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Γεωργία 08/09/2012 12:29:54

   Γεωργία
   Ανάφερε ένα κράτος στόν κόσμο, τό οποίο κατάφερε αυτό πού ζητάς. Τόν έλεγχο τών offshores περιουσιακών στοιχείων. Ένα μόνο.

   ΥΓ: Μετά τό τρομοκρατικό χτύπημα στίς 9.11.01 οι αμερικανικές αρχές ανακάλυψαν ότι κάποιοι τό γνώριζαν εκ τών προτέρων καί έβγαλαν αρκετά χρήματα μέ τά «σωστά» πονταρίσματα στό αμερικανικό χρηματιστήριο. Η έρευνα τών κεφαλαίων θεωρήθηκε αδύνατη γιατί ήταν χρήματα μέ offshore προέλευση. Διαλύσανε τό Αφγανιστάν, τό Ιράκ, δημιούργησαν τίς φυλακές τού Γκουαντάναμο, αλλά αυτό τό νησάκι offshore αρνούνται κάν νά απαγορεύσουν τίς εμπορικές δραστηριότητες μέ προέλευσή του.
   Τυχαίο;
   Δέν νομίζω.

   • Γεωργία avatar
    Γεωργία @ Ιαπετός 08/09/2012 13:40:59

    Oι ΗΠΑ και νομίζω και το ΗΒ.
    Εκεί όταν βρίσκουν χρήματα Αμερικανών υπηκόων σε λογαριασμούς εκτός ΗΠΑ, τότε αυτά φορολογούνται κανονικότατα. Δεν έχει σε κάλεσα και στο περίμενε. Άπαξ και σε καλέσει η IRS , τότε την έχεις πατήσει.
    Δηλαδή, πες ότι βρίσκουν τον τάδε λογαριασμό του Τσοχατζόπουλου στην Λετονία, τότε αυτός φορολογείται κανονικότατα, και εάν αποδειχθεί ότι είναι προιόν μαύρου χρήματος τότε έχουμε κατάσχεσης περιουσίας του στην Ελλάδα.
    Οι Αμερικανοί φυσικά δεν είναι από την φύση τους κλέφτες του κράτους όπως είμαστε εδώ, αλλά θέλουν να αποφύγουν την φορολογία που την θεωρούν κλοπή.

    Λύσεις υπάρχουν, πολιτικοί να τα εφαρμόσουν δεν υπάρχουν.

    • Heaven avatar
     Heaven @ Γεωργία 08/09/2012 20:59:14

     έχετε απόλυτο δίκαιο!
     προσπαθήστε για παράδειγμα να ανοίξετε λογαριασμό στην Ελβετία: αν είστε αμερικανός πολίτης, έχετε πρόβλημα!!

 13. Κολαϊτης Σπ avatar
  Κολαϊτης Σπ 08/09/2012 09:41:43

  Μεχρι σήμερα το πολιτικό σύστημα (πολιτικοί-δημοσιογράφοι συντεχνίες δικηγοροι μηχανικοί ελευθεροι επαγγελματίεςκ.λ.π)τρέφονταν από την παραοικονομία και την φοροδιαφυγή διότι έκρυβαν τα εισοδηματά τους . Ο μοναδικός μηχανισμός εμφανισης των εισοδημάτων είναι η απόδειξη που θα έπρεπε να να δίνεται σε συναλλαγή Προφανώς αυτό δεν το θέλουν και για αυτό αποφεύγουν να εφαρμόσουν σύστημα που θα βασίζεται στις αποδείξεις και προτείνουν τώρα διασταυρώσεις σε εκατομ φορολογικές δηλώσεις . Αυτα είναι κόλπα για να συνεχίστεί το σύστημα της φοροδιαφυγής

 14. Άγγελος avatar
  Άγγελος 08/09/2012 11:50:48

  Όσο και να προσπάθησα να βρω το "αμερικανικό" σύστημα στην Αμερική, δεν μπόρεσα να το βρω. Ίσως να μπορούν να μας διαφωτίσουν άλλοι, πιο σοφοί. Αλλά η Wikipedia λέει τελείως διαφορετικά πράγματα:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Income_tax_in_the_United_States

  Νομίζω ότι οι γραφειοκράτες του Υπουργείου Οικονομικών προσπαθούν να εφαρμόσουν με άλλο περιτύλιγμα μια παλιά επιδίωξή τους, που αυξάνει τη γραφειοκρατία στο άπειρο και καταργεί κάθε έννοια οικονομικής ελευθερίας, χωρίς βέβαια να πατάσσει τη φοροδιαφυγή. Όπως δεν την πάταξε ποτέ κανενός είδους τεκμήριο.

  • Γεωργία avatar
   Γεωργία @ Άγγελος 08/09/2012 13:46:03

   Βγάζεις 30.000, ξοδεύεις 25.000, φορολογείσαι για 5.000
   Αν βγάζεις 30.000 και ξοδεύεις 35.000, τότε την έβαψες.
   Άλλο παράδειγμα, βγάζεις 15.000, έχεις υποθήκη-δάνειο 12.000, τότε πρέπει να αποδείξεις πως ζεις μόνο σε ένα σπίτι με 3.000.
   Δεν είναι όπως εδώ, που δηλώνουν 8.000 και έχεις σπίτι , αυτοκίνητο και πισίνα.
   Εκεί, η εφορία σε ελέγχει πραγματικά.

   • Γεωργία avatar
    Γεωργία @ Γεωργία 08/09/2012 14:05:40

    Και κάτι ακόμα: ο μισθωτός φορολογείται κατευθείαν και όχι την επόμενη χρονιά. Δηλαδή όταν παίρνει 30.000 το χρόνο, τότε αφαιρούνται αυτόματα οι κρατήσεις για την πρόνοια (social security ) , υγειονομική περίθαλψη(μόνο μέχρι πρώτης βαθμίδας), το κλιμακωτό εκπτωτικό αφορολόγητο(ανάλογα την κατάσταση, δηλάδή ανυπαντρος, οικογενειάρχης, κλπ).
    Είναι όλα ηλεκτρονικά και δεν κουράζεσαι όταν κάνεις την δήλωσή σου. Βασικά σου παίρνει πολλά η εφορία όταν πάιρνεις πολλά, αλλά εκεί αυτοί που δηλώνουν πάνω από 100.000, είναι δεκάδες εκατομμύρια και όχι όπως εδώ μερικές μονάδες χιλιάδων.!!!!
    Όταν κυκλοφορείς με τσερόκι, πρέπει να αποδεικνύεις και πως το πήρες ή και το συντηρείς.

 15. Αετιδευς avatar
  Αετιδευς 08/09/2012 12:59:23

  Παντως αν εφορολογειτο και η σοβαροτητα οι εμπνευστες αυτου του μεγαλειωδους σχεδιου δεν θα κινδυνευαν να φορολογηθουν. Εκτος αν μας πουν με ποιους μηχανισμους θα υλοποιησουν τους μεγαλεπηβολους σχεδιασμους τους. Εδω ειναι ανικανοι να αντιμετωπισουν την θηριωδη φοροκλοπη του Φ.Π.Α. που γινεται προς στα ματια τους, δεν μπορουν να εντοπισουν τις χιλιαδες μαγαζια λαθρομεταναστων που λειτουργουν λαθρα στο κεντρο της Αθηνας, δεν μπορουν να συλλαβουν τη φοροδιαφυγη που διαπραττουν χιλιαδες ιδιοκτητες ακινητων που νοικιαζουν και εισπραττουν εκατομμυρια απο λαθρομεταναστες. Ας κανουν πρωτα αυτα που ειναι τελειως στοιχειωδη και μετα ας προχωρησουν και σε αμερικανικα, κινεζικα και οποια αλλα συστηματα νομιζουν οτι θα τους εξασφαλισουν αιωνια δοξα. Προς το παρον και οσο υπαρχουν τετοιες εκκρεμοτητες ολα αυτα δεν ειναι τιποτα απο φουμαρα.

 16. tpe avatar
  tpe 08/09/2012 13:16:57

  ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΓΙΔΑ.

  Λοιπόν, για ακόμα μία φορά οι προθέσεις είναι καλές, αλλά...
  Βασικό προϋπόθεση για αυτό που περιγράφεται στο άρθρο είναι η on-line διασύνδεση ΚΕΠΥΟ - Τραπεζών - ΑΠΠΔ. Υπάρχει οποιαδήποτε περίπτωση η τελευταία να δώσει το ΟΚ να γίνεται παρακολούθηση; Μπα...

 17. Nik avatar
  Nik 08/09/2012 14:20:42

  Προμηνύεται ενδοκρατικός καυγάς., διότι όλα τα κράτη θέλουν να φορολογούν όλο το εισόδημα ατόμων που σχετίζονται με αυτά. Θα ΄γινει το έλα να δεις όταν πχ Ελληνας με βάση φορολογίας (Tax domicile) την Ελλάδα έχει εισοδήματα σε άλλες χώρες και αυτά έχουν ήδη φορολογηθεί εκεί. Και δεν μιλάμε για "παραδείσους" αλλά εταίρους μας στην ΕΕ τις ΗΠΑ, Αυστραλία, Νότιο Αφρική και γενικά όπου έχουν σταδιοδρομήσει Ελληνες.

  Η ανικανότητα εντοπισμού εισοδήματος στην πηγή δεν αντικαθίσταται με μηχανικού τύπου μέτρα και τεκμήρια.

 18. new age avatar
  new age 08/09/2012 16:05:44

  επιτελους κατι κινειται!
  για το παρελθον απαραιτητος ο ελεγχος ποθεν εσχες και διακινησης κεφαλαιων απο τοτε που μπηκαμε στο ευρω τουλαχιστον...
  για το μελλον, εσοδα μειον εξοδα με υποχρεωτικη χρηση φοροκαρτας και για ιδιωτες αλλα και για επιχειρησεις, ωστε τιποτα να μην μπορει να πωληθει ανωνυμα, αλλα και να κοστιζει ακριβα στον φορολογουμενο η ληψη υπηρεσιων χωρίς αποδειξη.
  ειδικα για την παροχη υπηρεσιων, η παραλληλη εφαρμογη ενος "ενσημου εργου" θα εδινε νομιμη λυση σε αυτους που περιστασιακα εχουν συμπληρωματικη απασχοληση (βοηθεια υπερηλικων, ιδιαιτερα μαθηματα, μικρες τεχνικες εργασιες κλπ).
  ας εφαρμοσουμε πετυχημενες συνταγες απο αλλα κρατη και ας μην προσπαθουμε να ανακαλυψουμε τον τροχο.

 19. Εφοριακός avatar
  Εφοριακός 08/09/2012 20:29:40

  55.000 θα ελεγχθούν απο το ΣΔΟΕ με τέτοια έλλειψη προσωπικού και με τόσες άλλες υποθέσεις που τρέχουν ; Σε πόσα χρόνια ;
  Χμμ κάτι δεν μ' αρέσει εδώ...
  Ελπίζω να μη δημιουργηθεί όπως συνήθως ,καμία ειδική κλειστή ελεγχόμενη ομάδα γι αυτό τον έλεγχο και όλα να γίνουν φανερά.
  Ο λαός έχει δικαίωμα να ξέρει ποιοί είναι αυτοί που για χρόνια τον έκλεβαν γιατί σ' αυτή τη χώρα θα τρελλαθούμε τελείως όταν ακούμε στα κανάλια ότι με σύνταξη 700 ευρώ και αφορολόγητο παλιά 12000 , οι συνταξιούχοι ήταν οι φοροφυγάδες που δεν έκαναν δηλώσεις.
  Επίσης το ΣΔΟΕ ειδικεύεται στον προληπτικό έλεγχο και κυρίως έλεγχο ΚΒΣ. Όχι ότι οι συνάδελφοι εκεί δεν μπορούν να κάνουν και έλεγχο εισοδήματος αλλά στο συγκεκριμένο κομμάτι εξειδικεύονται καλύτερα άλλες υπηρεσίες π.χ οι Δ.Ο.Υ.
  Φυσικά για θέματα προσωπικής ασφάλειας του κάθε καταθέτη δεν πρέπει να γνωστοποιηθεί το όνομα και το ποσό των καταθέσεων αλλά τουλάχιστο να μάθουμε ποιές κατηγορίες συμπολιτών μας μας έκλεβαν και όλοι θα βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.

 20. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/09/2012 20:44:02

  Επιτέλους! Στην χώρα της φαιδράς αγγουρέας, οι υπηρέτες του Δημοσίου συμφέροντος, μάθανε τα νέα για το κατόρθωμα του Κολόμβου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.