#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/12/2010 20:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αμερικανικές «χορηγίες» σε πολίτες, πολιτικούς και καθηγητές

Τη διάθεση δεκάδων χιλιάδων δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση, μέσω των πρεσβειών στην Αθήνα, τη Λευκωσία και την Αγκυρα, υπό τη μορφή επιχορηγήσεων σε ιδιώτες και φορείς μέχρι τουλάχιστον το 2008, αποκαλύπτουν αμερικανικά έγγραφα που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το «Εθνος της Κυριακής». Οσοι έλαβαν επιχορηγήσεις, ανάμεσά τους και πολίτες άλλων χωρών, υποχρεώθηκαν να υπογράψουν σχετικό συμβόλαιο.


Τα έγγραφα αποχαρακτηρίστηκαν από ομάδα ερευνητών στην Ουάσιγκτον ύστερα από την υποβολή σχετικού αιτήματος με κεντρική αναφορά στις δραστηριότητες των τριών πρεσβειών κατά την επίμαχη περίοδο προετοιμασίας του αντιδημοκρατικού και φιλοτουρκικού Σχεδίου Ανάν. Υστερα από προσπάθειες τεσσάρων ετών η αρμόδια αρχή της αμερικανικής κυβέρνησης παρέδωσε 1.331 συμβόλαια επιχορηγήσεων (grants) των τριών πρεσβειών, αφού προηγουμένως έσβησε τα ονόματα των παραληπτών. Ολα τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα φέρουν την υπογραφή του Theodore Sellin της υπηρεσίας Review Authority του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αμερικανικές πρεσβείες στις τρεις πρωτεύουσες στοχεύουν ως επί το πλείστον καθηγητές, πολιτικούς, δημοσιογράφους, ακόμα και εκπροσώπους του οικονομικού κόσμου και όλους αυτούς που θεωρούνται opinion leaders, ενώ συγχρόνως με αδρές χρηματοδοτήσεις οι Αμερικανοί μέσω οργανισμών των Ηνωμένων Εθνών (UNDP και UNOPS) αποκτούσαν πρόσβαση και επιρροή στη λεγόμενη Κοινωνία των Πολιτών. Το αρμόδιο πρόγραμμα για τις επιχορηγήσεις επίσημα στοχεύει στην ενημέρωση των παραπάνω για την πολιτική των ΗΠΑ, είτε για τις συγκεκριμένες χώρες είτε για το ΝΑΤΟ είτε για την αμερικανική πολιτική γενικότερα.

Τα συμπεράσματα


Στο πλαίσιο αυτό προσφέρουν σε πολίτες επισκέψεις στην Αμερική με πληρωμένα όλα τα έξοδα ή διοργανώνουν σεμινάρια σε πόλεις της Ευρώπης, στα οποία προσκαλούν Ελληνες, Τούρκους, Κύπριους και άλλους πολίτες για ενημέρωση και επιμόρφωση. Παράλληλα όμως από τα έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας προκύπτει ότι πολλές επιχορηγήσεις διατέθηκαν στην Κύπρο σε συγκεκριμένους φορείς για την προώθηση «δικοινοτικών προγραμμάτων» που περιελάμβαναν από κοινές εκθέσεις... Κεραμικής μέχρι την έκδοση CD με παραδοσιακά τραγούδια και τη λειτουργία ιστοσελίδας για τη χλωρίδα και την πανίδα της Κύπρου.

Η μελέτη των αποχαρακτηρισμένων εγγράφων οδηγεί και στο συμπέρασμα ότι κάποιες από τις επιχορηγήσεις χρησιμοποιήθηκαν και για άλλους σκοπούς. Για παράβειγμα:

Σε έγγραφο της 20ής Σεπτεμβρίου 2000 εγκρίνεται ποσό 2,960 δολαρίων και στη δικαιολογία για την επιχορήγηση αναφέρει «για να προωθήσει αμερικανικά...». Και το όνομα έχει σβηστεί, αλλά και το υπόλοιπο κείμενο, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να καταλήξει κανείς σε ασφαλές συμπέρασμα.
Σε έγγραφο της 25ης Σεπτεμβρίου 2000 αναφέρεται ότι δίνεται επιχορήγηση 9.500 δολαρίων. Και σε αυτό έχει σβηστεί το όνομα του παραλήπτη, ενώ ως δικαιολογία αναφέρεται ότι «είναι η πρώτη από μία σειρά». Το υπόλοιπο κείμενο έχει σβηστεί, με αποτέλεσμα να καταλήγει κανείς στο λογικό συμπέρασμα ότι ακολούθησαν και άλλες επιχορηγήσεις.
Σε έγγραφο με ημερομηνία 23 Μαρτίου 2000, η αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας φαίνεται να καταβάλλει 24,546 δολάρια αλλά η αιτιολογία παραμένει μυστική, καθώς ο αποχαρακτηρισμός του εγγράφου άφησε την πρόταση στη μέση. Γράφει: «ο δικαιούχος πρέπει να τα χρησιμοποιήσει?». Το όνομα του δικαιούχου έχει σβηστεί. Είναι αναγκαίο να διευκρινιστούν τα εξής:

1 Αν και το βασικό ερώτημα της έρευνας αφορούσε τον ισχυρισμό για επιχορήγηση πολιτών για να υποστηρίξουν το σχέδιο Ανάν, οι ερευνητές δεν μπορούν να υποστηρίξουν με βεβαιότητα ότι οι συγκεκριμένες επιχορηγήσεις αφορούσαν μόνο το σκηνικό που στήθηκε για επιβολή του κειμένου του τότε γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ερευνητές έχουν εξασφαλίσει τα ονόματα των οργανώσεων που έλαβαν επιχορηγήσεις για να στηρίξουν το σχέδιο Ανάν, αλλά υπήρξε ρητή άρνηση για να δοθούν τα ονόματα των μελών των διοικητικών συμβουλίων.

2 Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν τα ονόματα των πολιτών που υπέγραψαν για να λάβουν τις επιχορηγήσεις (grants) όπως περιγράφονται στα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα των πρεσβειών Αθήνας, Αγκυρας και Λευκωσίας.

3 Οι ερευνητές υπέβαλαν έφεση χωρίς να είναι γνωστό πότε θα ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα.

4 Το «Εθνος της Κυριακής» επικοινώνησε με Αμερικανούς αρμοδίους για να σχολιάσουν τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, αλλά λόγω χρόνου δεν κατέστη δυνατόν να συμβεί αυτό. Ομως, σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις έχουν τονίσει με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται για προσπάθεια δωροδοκίας ξένων πολιτών.Οταν προέκυψε θέμα αναφορικά με απόρρητο έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία για επιχορήγηση ποσού 10 χιλιάδων δολαρίων σε Κύπρια πολίτη, Αμερικανός εκπρόσωπος είχε κάνει την εξής δήλωση:

«Οι ΗΠΑ έχουν ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα βοηθείας στην Κύπρο που υπάγεται διοικητικά στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών και στοχεύει στην επανένωση της Νήσου και τη συμφιλίωση της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Την εποχή που διεξήγοντο οι διαπραγματεύσεις για το Σχέδιο Ανάν, υποστηρίξαμε προγράμματα που είχαν σκοπό να εξηγήσουν τους όρους του κατ’ ανάγκη πολύπλοκου σχεδίου με σαφή κατανοητή γλώσσα. Για παράδειγμα, προσφέραμε χρηματοδότηση για έρευνα, τη διατύπωση και την εκτύπωση του «Οδηγού των Πολιτών για το Σχέδιο Ανάν.» Η Πράσινη Βίβλος, όπως έγινε γνωστή, προσφέρθηκε στην Ελληνική, Τουρκική, και Αγγλική Γλώσσα. Δεν αποκρύψαμε την υποστήριξή μας στην προσπάθεια αυτή.

Είμαστε δικαιολογημένα υπερήφανοι για τις προσπάθειες υποστήριξης που παρέχουμε στις διακοινοτικές δραστηριότητες στην Κύπρο. Ισχυρισμοί ότι οι ΗΠΑ άμεσα ή έμμεσα πλήρωσαν κόσμο για να υποστηρίξει το Σχέδιο είναι προσβλητικοί και παντελώς ανυπόστατοι».

Πρεσβεία ΗΠΑ στην Αθήνα: Οι Ελληνες δημοσιογράφοι «είναι απλά αργυρώνητοι»

Οι Αμερικανοί στόχευαν πάντα τον δημοσιογραφικό κόσμο της Ελλάδας και έκαναν πολλές προσπάθειες για να τον «αλώσουν» χωρίς να υπάρχει απόδειξη ότι τα κατάφεραν. Σε απόρρητο έγγραφο με ημερομηνία 12 Ιουνίου 1981, ο Αμερικανός πρέσβης Μακλόσκι γράφει στον τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αλεξάντερ Χέιγκ, τα εξής προσβλητικά και απαράδεκτα για τους Ελληνες δημοσιογράφους:

«Από το 1974, ο αντιαμερικανισμός έχει καταστεί πια αξιοσέβαστος, όπως και διάφορες αριστερές θέσεις γενικά. Παρακινούμενοι από τα ανεύθυνα μέσα ενημέρωσης, πολλοί Ελληνες, και ειδικά οι νέοι, είναι πρόθυμοι να κατηγορήσουν τις ΗΠΑ ή/και το ΝΑΤΟ για πολλά από τα προβλήματα της Ελλάδας. Οι αντίπαλοί μας έχουν εκμεταλλευτεί έξυπνα τη ροπή των Ελλήνων να επιρρίπτουν ευθύνες σε άλλους για τις δικές τους ανεπάρκειες. Ο Τύπος είναι ιδιαίτερα ευάλωτος σε αθέμιτη εκμετάλλευση και δεκτικός σε σκανδαλοθηρίες, παρουσιάζοντας την αμερικανική κυβέρνηση και τις δραστηριότητες με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Ο απλός Ελληνας αναγνώστης τείνει να πιστεύει ό,τι βλέπει τυπωμένο. Επί πλέον, όταν κάτι εμφανισθεί στον Τύπο, είναι αδύνατο να διαψευσθεί.

Μάθημα αξιών.
Ως φυσικό επακόλουθο του Β (Σ.Σ.: του παραπάνω), πολλοί Ελληνες δημοσιογράφοι είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιηθούν ως αγωγοί. Μερικοί ίσως είναι πεπεισμένοι ιδεολόγοι. Οι περισσότεροι είναι απλά αργυρώνητοι (simply venal). Αυτή η τάση είναι επικρατέστερη τώρα που οι σχέσεις με τους κομμουνιστές δεν είναι πια ταμπού».

Στη συνέχεια ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρει τα εξής ανταποκρινόμενος στην εισήγηση της Ουάσιγκτον για την εισαγωγή ενός προγράμματος το οποίο φαίνεται να έχει σχέση με την αντιμετώπιση των Σοβιετικών: « 9. Η κυβέρνηση της Ελλάδος είχε, όντως, επιβάλει στο παρελθόν κάποιους περιορισμούς για τους Σοβιετικούς διπλωμάτες, αλλά η εντύπωσή μας είναι ότι δεν εφαρμόζονται αυστηρά σε αυτή τη φάση. Επιπλέον, έχουν υπό παρακολούθηση κάποια μέλη της σοβιετικής αποστολής εδώ, ειδικά στρατιωτικούς, και συνεχίζουν να ερευνούν το παρελθόν νέο-αφιχθέντων Σοβιετικών. Η σοβιετική επέμβαση στο Αφγανιστάν, καθώς και η πιθανότητα σοβιετικής επέμβασης στην Πολωνία έχουν αναβιώσει την ελληνική συνειδητοποίηση μιας σοβιετικής απειλής. Οι Σοβιετικοί και οι ανατολικο-ευρωπαίοι, όμως, συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους εδώ, ειδικά στους δημοσιογραφικούς κύκλους. Μερικοί συντάκτες μας έχουν πει ότι οι Σοβιετικοί κυκλοφορούν τακτικά σε δημοσιογραφικές αίθουσες τα βράδια με υλικό έτοιμο για δημοσίευση. Αρκετά από αυτά είναι ιδιαίτερα άξεστα/χοντροκομμένα για να χρησιμοποιηθούν, αλλά αρκετά σχόλια καταγράφονται. Πιο υπεύθυνα στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας γνωρίζουν για την δραστηριότητα αυτή, και μάλλον θα θέλανε να σταματήσει.

10. Για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω, η ελληνική κυβέρνηση θα ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητη με ένα πρόγραμμα τέτοιου είδους, και πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε προσέγγιση των Ελλήνων θα πρέπει να γίνει μέσω των καναλιών μυστικών υπηρεσιών (intelligence channels), την ΕΚ και το ΝΑΤΟ. Εχουμε επισημάνει μια αυξανόμενη τάση των Ελλήνων να καθοδηγούνται από το πώς οι εταίροι τους στην ΕΚ αντιδρούν σε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Σε μια περίπτωση σαν αυτή, θα επιφυλάσσονταν του δικαιώματος να διαφωνήσουν με τους εταίρους τους στην ΕΚ, ενώ αν η ΕΚ δεν εγκρίνει ομόφωνα για να στηρίξει το πρόγραμμα, αυτό θα δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα να γαντζωθεί από αυτό και να αρνηθεί. Πολύ προς τα έξω, η Ελλάδα δεν θα προχωρούσε με το πρόγραμμα αυτό περισσότερο από ότι οι μεγαλύτερες χώρες της ΕΚ. Εχουμε ήδη επισημάνει ότι η Ελληνες εκτιμούν προγράμματα που γίνονται μέσω ΝΑΤΟ και μερικές φορές ανταποκρίνονται περισσότερο σε μια πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ από ό,τι με ένα διμερές διάβημα. Αναφέροντας το πρόγραμμα αυτό στο βήμα του ΝΑΤΟ και της ΕΚ, θα καθησύχαζε συμμάχους που θα ήταν διστακτικοί να συμμετάσχουν ότι δεν είναι μόνοι τους στην προσπάθεια αυτή, και πιστεύουμε ότι αυτό θα ενίσχυε την πρωτοβουλία αυτή».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ - ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=45040953

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 05/12/2010 20:39:58

  Τώρα θα φταίμε εμείς αν τους λέμε πουλημένους?

 2. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 05/12/2010 21:03:39

  Καλά, εδώ μιλάμε για αστεία ποσά. Τόσο φτηνά λαδώνουν οι Αμερικανοί; Γι αυτό τους αγόρασε όλους η Siemens, χα-χα!

 3. anonymous avatar
  anonymous 05/12/2010 21:10:26

  Όταν φωνάζω εγώ στα σχόλια ότι όλος αυτός ο πόλεμος που γίνεται σε βάρος της χώρας είναι χρηματοδοτούμενος απ έξω και όλα τα γιουσουφάκια που φωνάζουν υπέρ της νέας τάξης το κάνουν με το αζημίωτο ξέρω τι λέω.
  Το σχέδιο περιλαμβάνει όλα τα πολυπολιτισμικά προγράμματα καθώς και το επικοινωνιακό μέρος. Στο επικοινωνιακό μέρος εντάσσονται και οι άναρχες. Όχι οι ίδιοι αλλά οι στρατολόγοι τους που τους φανατίζουν τους καθοδηγούν και τους ξαμολάνε στους δρόμους αφιονισμένους.

  • Ηνιοχος avatar
   Ηνιοχος @ anonymous 05/12/2010 23:28:54

   οχι αναρχες αναρχικοι να σου εξηγησω την διαφορα η την γνωριζεις
   ηδη και ειναι ολισθημα της γλωσσας?

   • Ηνιοχος avatar
    Ηνιοχος @ Ηνιοχος 05/12/2010 23:44:14

    αναρχος = ο κατ'εικονα και κατ'ομοιωση του Αναρχου
    Δημιουργου του Ακινητου Κινων

    ο αναγνωριζων ως Υπερτατην Αρχην
    μονον τον ανωτερω

    "αδιαφορωντας" για την κυριαρχια της
    της φυσικης υποστασης απο επιγειες
    εξουσιες βλεπε Διογενης/Βιας


    Αναρχικος=ατομο που ισχυριζεται οτι δεν αποδεχεται την επιγεια εξουσια , ορισμενοι συνεπεις με το πιστευω , αλλοι χρησιμοι συνεργατες της αορατης εξουσιας και των κατασταλτικων μηχανισμων επι αμοιβαιω ωφελος

  • gram avatar
   gram @ anonymous 06/12/2010 14:53:44

   Εισθε πράγματι καταπληκτικός, βαθύτατος γνώστης των τεκτενομένων και ιδιαιτέρως ακριβολόγος

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 05/12/2010 21:35:13

  ΟΚ. Παρακαλώ το Εθνος, που δεν είναι καθόλου Γερμανική εφημερίδα, να μας πει τις χορηγίες της Ζήμενς, ΜΑΝ, HDW, Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Βosch, Miele, Fujitsu Siemens, Audi, Mercedes, BMW, DT, VW και όοοοοοολων των έδω αντιπροσώπων τους στους αντίστοιχους παραλήπτες της Ελληνικής κοινωνίας.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 05/12/2010 21:44:34

   δεν ξεκιναει απο τις καταχωρησεις στα εντυπα του Πηγασου?!?!? τα σποτακια του ραδιοφωνου, διαφημισεις Μεγκα, καθως και ολες τις δουλειες στα Call Center του?? ( SMS διαγωνισμοι κλπ κλπ )
   απο τις διαφημισεις στις αποδειξεις των διοδιων.
   απο τα ποστερ στουε δρομους (του)...

   ΠΠ

  • anonymous avatar
   anonymous @ archaeopteryx 05/12/2010 22:08:57

   Δεν θεωρώ σωστό το συμψηφισμό. Από τη μια έχουμε ένα μηχανισμό από δήθεν μεγιστάνες του πλούτου, στην πραγματικότητα πράκτορες, ΜΚΟ πρεσβείες, μυστικές υπηρεσίες κλπ. που χρηματοδοτούν διάφορες δράσεις, κάτι πουλημένα καθηγητάκια Παν/μίου κάτι δημοσιογραφάκια κάτι προγραμματάκιδες και διάφορα άλλα κουμάσια για να μας διαλύσουν ως έθνος και από την άλλη έχουμε κάτι τύπους μαίτρ στο οικονομικό έγκλημα για να κάνουν τη δουλίτσα τους.
   Και τα δυο είναι κατακριτέα. Πάντως οφείλω να αναγνωρίσω στους Γερμανούς ότι ξεμπροστιάστηκαν από μόνοι τους. Οι Γάλλοι, που κι αυτοί πληρώνουν μίζες, και οι Αμερικάνοι το κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο.

   Σου θυμίζω πόσο ξεδιάντροποι ήταν οι Αμερικάνοι με το σχέδιο Ανάν. Τα είχαν χώσει στην Κύπρο σε κάποια εφημερίδα και όταν τους βγάλανε στη σέντρα είπαν χρηματοδοτήσαμε το επικοινωνιακό μέρος και καλά κάναμε.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ anonymous 05/12/2010 23:16:46

    Ούτε εγώ θεωρώ σωστό τον συμψηφισμό. Θέλω όμως να ξέρω ποιός μου κάνει τι. Θέλω να ξέρω ποιοί είναι οι εχθροί μου. Θέλω να ξέρω γιατί είναι εχθροί μου και τι θέλουν. Και αυτό, γιατί όταν έχει η ώρα για την μάχη, τουλάχιστον να ξέρω ποιον αντιμάχομαι. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Συμφέροντα υπάρχουν (και μέθοδοι, και ανοχές).

    • παγωτατζής avatar
     παγωτατζής @ archaeopteryx 05/12/2010 23:22:15

     EΤΣΙ ΑΡΧΑΙΕ! Ετσι ακριβώς....

    • oxoxo avatar
     oxoxo @ archaeopteryx 06/12/2010 01:08:49

     Ο βασικός εχθρός είναι οι πεμπτοφαλαγγίτες. Οι άλλοι τη δουλειά τους κάνουν. Αφού βρίσκουν.

  • man8os avatar
   man8os @ archaeopteryx 05/12/2010 23:27:54

   Αρχαιε, δεν λαδωνει μονο η μιζενς.
   Το μυστικο λαδωμα ειναι το ποιο επικυνδινο. Το λαδωμα που δεν γινεται για απλα εμπορικα συμφεροντα να φοβασαι. Οι Γερμανοι τις δουλειες τους περνανε. Οι Αμερικανοι τι τα τα κανανε τα εκ δολαρια που μοιραζανε? Σε τι πραγμα ξεπλενονταν?

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ man8os 06/12/2010 00:48:11

    Kαλά, σοβαρέψου... 2.960 και 10.000 και 20.000... Έχεις δει τα έξοδα για συμβούλους Τύπου μίας τυχαίας ελληνικής τράπεζας; Από τι ζούν τόσοι δημοσιογράφοι;

    Αν οι Αμερικάνοι πληρώνουν μίζες, σε διαβεβαιώ δεν είναι αυτές που λέει το Εθνος. Πες μου ότι βάζουν τους Γερμανούς και το κάνουν... Θα το πίστευα, αν δεν έιχε γίνει η Ζήμενς... Ή να το πιστέψω επειδή έγινε η Ζήμενς... Αααα... το παρατάω....

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/12/2010 22:13:51

  Το Casino Jack το ειδατε ??? Απιστευτος ο Κ. Σπεισυ.

  ΠΠ

 6. anonymous avatar
  anonymous 05/12/2010 23:30:09

  Ωραία και το συμπέρασμα είναι ότι είναι κακοί και οι δυο, οι Γερμανοί επειδή μας εκμεταλλεύονται οικονομικά και οι Αμερικάνοι επειδή προσπαθούν να μας διαλύσουν εθνικά.
  Προσωπικά θεωρώ τους Αμερικανούς σαφώς πιο επικίνδυνους.
  Ξέρεις τα λεφτά μπορούν να ξαναγίνουν, τις ανεμογεννήτριες μπορούμε να τις βγάλουμε αλλά την ψυχή μας δε θα μπορέσουμε να την ξαναβρούμε.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ anonymous 06/12/2010 00:34:44

   Δεν θεωρώ ούτε τον ένα ούτο τον άλλο "κακό" (εκτός αν είμαι ...Ρώσος)

   Την οικονομική απομύζηση (λίγο πιο δυνατό από εκεμτάλλευση) την βλέπω και την ζω, και δεν είναι ψευδαίσθηση.

   Οι Α/Γ είναι κομμάτι της απομύζησης

   Την εθνική διάλυση τώρα... Ποιός κάνει τι... Δεν είμαι στο μυαλό των Αμερικανών για να ξέρω τα κίνητρά τους. Πως τους ενοχλούμε; Ότι είμαστε εν δυνάμει Ρώσικη σφαίρα επιρροής; Και οι Τούρκοι; Ή έλεγχουν τους Τούρκους 100%; Και αν δεν, τι προτιμούν, Τουρκικό Αιγαίο; Δεν νομίζω... Διαιρεμένο το θέλουν. (Και σίγουρα όχι Ρώσικο)

   Η πολιτιστική μας διάλυση είναι έργο Αντρέα, συνειδητό ή τυχαίο. Η εδαφική μας ακεραιότητα απειλέιται από οικονομική διάλυση. Στα Βαλκάνια, βλέπω κοινά αντιρωσικά μέτωπα μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας, και κομφούζιο ή αλληλοσυγκρούμενα σε Βουλγαρία και Σκόπια.

   Τι κίνητρο έχουν οι Αμερικάνοι να μας διαλύσουν εθνικά; Το ζητούν οι Τούρκοι;

   Και ψάχνω για κίνητρα, γιατί με τις εντυπώσεις, δεν ξέρω τι είναι εντύπωση, τι είναι καθρέφτες, και μόνο με την υποψία των καθρεφτών μπερδεύομαι.

   Ή έβαλαν οι Αμερικάνοι τους Γερμανούς να μας διαλύσουν για να πετύχουν κάτι αυτοί... Να πετύχουν τι; Μόνο αν εμείς πιστεύουμε ότι "το πεπρωμένο μας είναι με τον Μόσκοβο" δημιουργούμε άγχη. Είναι;

  • Orestios avatar
   Orestios @ anonymous 06/12/2010 00:44:29

   Δες τα δίκτυα των maglevs Αρχαίε.

  • Orestios avatar
   Orestios @ anonymous 06/12/2010 00:51:26

   http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=213017

   Δες τί είναι η Transrapid να πεθάνεις από τα γέλια.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ anonymous 06/12/2010 00:55:28

   και αυτό όνειρο 1940... αλλά δεν πάει Σπάρτη... τι να το κάνουμε. Η Θεσσαλονίκη, αστεία αστεία είναι φιλέτο για τους Γερμανούς. Στην Κατοχή ήταν German administration, όχι Italian ή Bulgarian όπως τα ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

  • Orestios avatar
   Orestios @ anonymous 06/12/2010 01:10:32

   Έχει λιμάνι Αρχαίε στην Μεσόγειο.

  • Orestios avatar
   Orestios @ anonymous 06/12/2010 01:11:13

   5 ώρες με το maglev από Βερολίνο.

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ anonymous 06/12/2010 01:12:27

   Kαι είναι και ή αγαπημένη πόλη.....
   ......κάποιων λεφτάδων

  • anonymous avatar
   anonymous @ anonymous 06/12/2010 14:44:16

   Δεν καταλαβαίνω γιατί βάζεις στο παιχνίδι τους Ρώσσους. Οι Ρώσσοι είναι εξ ορισμού αναξιόπιστοι. Γι αυτούς εμείς έχουμε αξία για να μας χρησιμοποιήσουν και να μας ανταλλάξουν με κάτι άλλο. Το ίδιο κάνουν και οι Γάλλοι.
   Οι Αμερικανοί έχουν κίνητρο να μας διαλύσουν για να τους είναι πιο εύκολη διείσδυση προς Βορράν και κυρίως προς Ρωσσία μεριά.
   Εν πάση περιπτώσει το θέμα είναι να κοιτάμε τα συμφέροντα της χώρας μας και όχι τα εξυπηρετούμε τα συμφέροντα άλλων κρατών. Στην παρούσα φάση τόσο οι Γερμανοί όσο και οι Αμερικάνοι δε μας φέρονται με τον καλύτερο τρόπο.

 7. enianos avatar
  enianos 06/12/2010 08:53:31

  Δεν χρειάζεται πλέον να τους χρηματοδοτούν , το κάνουμε εμείς , με ιδιαίτερο ζήλο !Γιατί νομίζετε ότι χρωστάμε τόσα δις ?Τόσο ζώα πια!

 8. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 06/12/2010 12:44:31

  Ας θυμηθούμε λοιπόν τί έγραφε ο Δελαστίκ στο ΠΡΙΝ, το 2007 και γιαυτό απολύθηκε από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-ΣΚΑΙ μία ημέρα προ της ανάληψης της διέυθυνσης από τον Παπαχελά...

  "Φυτεύουν πράκτορες της Πρεσβείας
  στις εφημερίδες - Διασπορά πρακτόρων

  Αναδιατάσσουν τους πράκτορες τους στα ελληνικά ΜΜΕ οι Αμερικανοί, τοποθετώντας τους σε θέσεις κλειδιά τηλεοπτικών σταθμών και πρωτίστως εφημερίδων σ’ αυτή τη φάση. Τους μετακινούν μεθοδικά από το ένα έντυπο στο άλλο, επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες προβολής των αμερικανικών θέσεων. Έχοντας πλέον συνειδητοποιήσει ότι οι σχέσεις τους με ορισμένους εκδότες δεν αρκούν για να τους διασφαλίσουν το πέρασμα της αμερικανικής γραμμής και των αρχών που σταδιακά θα διαμορφώσουν μια ελληνική κοινή γνώμη ευνοϊκή προς τις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί ασχολούνται μεθοδικά με το να διασπείρουν τους πράκτορές τους στον ευρύτερο δυνατό αριθμό εντύπων, αποφεύγοντας άχρηστες υπερσυγκεντρώσεις ανθρώπων τους σε ορισμένα έντυπα, όσο σημαντικά και αν είναι αυτά.
  Το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν των μεγάλων ελληνικών εφημερίδων πολιτικής επιρροής έχει περιέλθει σε φάση «τέλους εποχής» λόγω εξάντλησης των βιολογικών ορίων των περισσότερων παραδοσιακών εκδοτών και λόγω υπέρογκων χρεών, διευκολύνει τα μέγιστα τα σχέδια των Αμερικανών.
  Αλλαγές κυοφορούνται και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς πολλών ΜΜΕ. Κυκλοφορούν ήδη αρκετές φήμες και πληροφορίες για μυστηριώδεις υπεράκτιες εταιρείες που γίνονται κάτοχοι αξιόλογων ποσοστών του μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών που κατέχουν ΜΜΕ. Η ουσία είναι πως ο αμερικανικός έλεγχος επί ελληνικών μέσων ενημέρωσης ουδέποτε ήταν τόσο ισχυρός όσο σήμερα, αν πιστέψει κανείς τα όσα λέγονται. Πρόκειται για εξέλιξη με μοιραίες πολιτικές επιπτώσεις. "


  καλοχώνευτο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.