#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/04/2013 17:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αμήχανη Αυτοκρατορία 


"Κάθε ανθρώπου ο θάνατος λιγοστεύει εμένα τον ίδιο, γιατί είμαι ένα με την ανθρωπότητα. Για αυτό ποτέ σου μη στέλνεις να ρωτήσεις για ποιον χτυπάει η καμπάνα. Χτυπάει για σένα"

Τζον ΝτονΕίναι συζητήσιμο το εάν ο υπόλοιπος πλην ΗΠΑ κόσμος συμμερίζεται τον συγκινητικό ουμανισμό του Ντον, όσον αφορά την προχθεσινή τραγωδία στη Βοστώνη.

Και το κατά πόσον το Δυτικό Θεαματικό, τηλεοράσεις, διαδίκτυο, σχολιασμός, εικόνα, καταφέρνει να εκμαιεύσει ειλικρινή συμπάθεια από ανθρώπους οι οποίοι έχουν οι ίδιοι υποστεί τα πάνδεινα – όχι σπάνια από υπαιτιότητα των σημερινών στοχοποιηθέντων.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα ανάγκασαν τον Γιασσερ Αραφάτ να δώσει ο ίδιος την επομένη αίμα για τα θύματα της Νέας Υόρκης.
Σε μια συμβολική, αν και όχι τόσο επιτυχημένη, προσπάθεια να ανασκευάσει την εντύπωση που αποκόμισε η παγκόσμια κοινότητα για τη διάθεση των Παλαιστινίων απέναντι στο πλήγμα που είχαν δεχθεί οι Αμερικανοί.

Σήμερα, ο μουσουλμανικός κόσμος είναι λιγότερο εκδηλωτικός, ίσως επειδή έγινε πιο προσεκτικός. Όταν η παγκοσμιοποίηση έχει διαδώσει τις δυτικές αξίες σε κάθε γωνιά του πλανήτη έμαθαν ότι με το να εκδηλώνεις ανοιχτά την χαρά σου για τη δυστυχία του αντιπάλου σου, όπως συνηθίζεται στην αυθόρμητη Ανατολή, δεν κερδίζεις τίποτα.

Έμαθαν από τον Μαξ Νορντάου τη βάση του Δυτικού Πολιτισμού : τα κατά συνθήκην ψεύδη. Τη διαστρέβλωση της αλήθειας ως θεμέλιο της (συν)ύπαρξης. Έτσι, συμπάσχουν.

Οι αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη υπόρρητα θέτουν ξανά στην παγκόσμια κοινή γνώμη, κατά τον θρυλικό τίτλο «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;», το σε πρώτη προσέγγιση «ανήθικο» ερώτημα:
Ποιος λυπάται τους Αμερικανούς;

Ω, μα φυσικά όλοι. Καθένας συμπάσχει με τα θύματα, σε ατομικό επίπεδο. Με πρώτο το ΚΚΕ , που παλαιά φώναζε στις διαδηλώσεις «Φονιάδες των λαών – Αμερικάνοι». Και αμέσως μετά το Ιράν , που για την περίπτωση εγκατέλειψε τη ρητορική του « Μεγάλου Σατανά ».

Αλλά σε επίπεδο κρατικής υπόστασης; Ίσως, με σκοπό να προσεγγίσουμε την πραγματικότητα, να επαναδιατυπώναμε το ερώτημα :

Ποιος πραγματικά λυπάται την Αμερική;
Και ακριβέστερα : Ποιος αγαπά ειλικρινά την Αμερική - ώστε να τη λυπάται όταν δοκιμάζεται;

Εδώ οι απαντήσεις δεν χρειάζεται να αναζητηθούν από αλλότριους, στη Σερβία, στο Ιράκ ή στο Αφγανιστάν. Απαντούν οι ίδιοι οι Αμερικανοί. Ο George Friedman, ιδρυτής της Stratfor, είναι κρυστάλλινος : «οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπνέουν βαθύ μίσος και φόβο». [1]

Γιατί; «Είναι ένας γίγαντας που δεν συγχωρεί» [2], εξηγεί ο ίδιος.

Γίγαντας που καθημερινά διεξάγει μυστικούς πολέμους σε 120 (!) χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων όλες όσες έχουν ονομασία με κατάληξη «–σταν», με δύναμη 60.000 υπό τη διοίκηση των «Ειδικών Επιχειρήσεων» (Special Operations Command – SOCOM).

Τι ακριβώς κάνουν σε εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Αυτοκρατορίας είναι απόρρητο, αλλά οι αποστολές περιλαμβάνουν από την «επιχείρηση Οσάμα μπιν Λάντεν» μέχρι τους μηδέποτε αναγνωριζόμενους ως γενόμενους βομβαρδισμούς από μη επανδρωμένα βομβαρδιστικά (drones).

Ωστόσο εάν στην αναζήτηση βάλετε τις λέξεις drone+kills+children το Google «φέρνει» 105.000.000 αποτελέσματα.

Είναι η τελευταία εξέλιξη στην διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων που, με βάση τις μέχρι χθες ηθικές σταθερές, κρίνεται ότι έχει ανήθικο υπόστρωμα. Τουλάχιστον μέχρι πρότινος η πολεμική επιχείρηση απαιτούσε την προσωπική εμπλοκή και διακινδύνευση.

Αλλά σήμερα η ακίνδυνη εκ του μακρόθεν εξόντωση δικαίων και αδίκων αντιπάλων διαθέτει το «ακαταμάχητο» από την τεχνολογία επιχείρημα–απάντηση στο «γιατί έτσι;»: «επειδή μπορώ» (because I can).

Οι βομβαρδισμοί από μη επανδρωμένα αεροσκάφη επισήμως αποκαλούνται από τους Αμερικανούς “unattributed explosions”.

Εκρήξεις μη αποδιδόμενες σε κάποιους, ανεξήγητες εκρήξεις.

Η ειρωνεία για τους Αμερικανούς είναι πως οι εκρήξεις της Βοστώνης, μέχρι την ώρα που γράφουμε, παραμένουν και αυτές ανεξήγητες.

Από τη μεθόδευση δύσκολα μπορεί να είναι έργο κάποιου μονήρους δολοφόνου, από αυτούς που παράγει κατ’ αποκλειστικότητα η αμερικανική κοινωνία, οι οποίοι συνηθίζουν να αρπάζουν ένα νόμιμα πωλούμενο πολυβόλο και να «καθαρίζουν» όποιον βρίσκουν μπροστά τους.

Παρότι τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί όταν υπάρχει το προηγούμενο του Timothy McVeigh , ο οποίος πυροδότησε μια ισχυρότατη βόμβα σε δημόσιο κτίριο στην Οκλαχόμα Σίτυ στις 19 Απριλίου του 1995, σκοτώνοντας 168 άτομα.

Τα χτυπήματα στη Βοστώνη όμως μάλλον τεκμαίρουν την δραστηριοποίηση μιας οργάνωσης, ακόμα κι αν υπήρξε μονάχα ένας δράστης . Το αν είναι ισλαμιστές σε συνέχεια της τζιχάντ ή συντηρητικοί που επιδιώκουν τον περιορισμό της νομιμοποίησης λαθρομετανάστων ή άλλοι μένει να ευρεθεί.

Για τον μέσο άνθρωπο πρόκειται για θέμα δικαιοσύνης. Για την Αυτοκρατορία πρόκειται για θέμα ισχύος. Δεν μπορεί να χτυπά κάποιος στην καρδιά της ατιμώρητα, διαφεύγοντας.

Έτσι ο ειδικός πράκτορας του FBI Ρικ Ντελόριε ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι «θα είναι μία διεθνής έρευνα. Θα φτάσουμε στο τέλος της Γης για να εντοπίσουμε τους υπεύθυνους αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος. Θα κάνουμε τα πάντα για να τους βρούμε».

Και πολύ σωστά. Ονειρεύομαι τη στιγμή που ένας αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας θα δήλωνε πως θα κάνει τα πάντα για να συλλάβει με την κατηγορία της κατασκοπείας αυτούς που διενεργούσαν υποκλοπές σε βάρος του εκλεγμένου από τους Έλληνες πρωθυπουργού.

Αν και στην περίπτωση δεν θα χρειαζόταν διόλου να φτάσει  στο «τέλος της γης». Αρκεί να τον άφηναν να πεταχτεί μέχρι την Πλατεία Μαβίλη.

Προφήτης

[1], [2] George Friedman, «Τα επόμενα 100 χρόνια», Εκδόσεις Ενάλιος, σελ. 83

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ferdinand avatar
  ferdinand 18/04/2013 09:10:17

  Εγώ ονειρεύομαι τη στιγμή που ένας αξιωματικός της αστυνομίας θα δήλωνε πως θα κάνει τα πάντα για να συλλάβει τους δολοφόνους των υπαλλήλων της Μαρφίν.

 2. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 18/04/2013 09:19:13

  Οι ΗΠΑ έχασαν τον πόλεμο στο Βιετνάμ εξαιτίας και του γεγονότος ότι δεν είχαν το Ηθικό πλεονέκτημα (η κοινή γνώμη των ΗΠΑ ήταν διχασμένη).Τις τελευταίες δεκαετίες με το πρόσχημα της ισλαμοφοβίας και της ισλαμικής τρομοκρατίας επέτυχαν να αποσπάσουν την συναίνεση της Αμερικανικής κοινωνίας σε πολλές δράσεις τους ανα την υφήλιο υπο το πρόσχημα της επιβολής της Διεθνούς νομιμότητας

  Μην σας παραπλανούν λοιπόν οι "αποκαλύψεις" σε ότι αφορά την επίθεση.Αντίθετα να σας κάνουν πιο υποψιασμένους καθώς ως μεταδίδεται το FBI σε ανακοίνωση του τονίζει ότι δε φαίνεται να υπάρχει σύνδεση των επιστολών ρικίνης με τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.
  (Η ρικίνη είναι μια ισχυρή τοξίνη που εμπεριέχεται στους σπόρους του φυτού από όπου παράγεται το καστορέλαιο. Η εισπνοή ή απορρόφησή της μπορεί να επιφέρει το θάνατο.) Η συγκυρία της αποστολής, μία ημέρα μετά την επίθεση στη Βοστώνη, ανακαλεί μνήμες από την 11η Σεπτεμβρίου: Τότε, μετά τις επιθέσεις σε Νέα Υόρκη και Πεντάγωνο, εντοπίζονταν για ημέρες επιστολές «παγιδευμένες» με άνθρακα.

  Η ηγεμονία γεννά φορές την αλαζονεία η οποία και μετατρέπεται σε ύβρι , η νέμεσις αποτελεί πιστά πάντα.Αυτο ισχύει τόσο για τις υπερδυνάμεις ΄σοο και για τις περιφερειακές δυνάμεις οι οποίες και λειτουργούν ως βραχίονες άσκησης των πολιτικών τους

 3. GO avatar
  GO 18/04/2013 09:45:36

  Εύστοχη προσέγγιση, αν και η αναφορά στην Πλατεία Μαβίλη ελαφρώς διφορούμενη.

 4. B.Q avatar
  B.Q 18/04/2013 10:14:07

  ''Ποιος πραγματικά λυπάται την Αμερική;
Και ακριβέστερα : Ποιος αγαπά ειλικρινά την Αμερική – ώστε να τη λυπάται όταν δοκιμάζεται;''
  Ποιόν πραγματικά λυπάται η Αμερική; Ποιόν αγαπά ειλικρινά η Αμερική ώστε να τον λυπάται όταν - εξ αιτίας της- δοκιμάζεται, δυστυχεί, λιμοκτονεί, καταστρέφεται; Οι Αμερικανοί πολίτες, δεν είναι αυτουργοί της δυστυχίας που σκορπούν παγκοσμίως οι κυβερνήσεις που επιλέγουν, με μόνο γνώμονα την προσωπική τους ευημερία;
  Κι όλοι εμείς, πόσο αστείοι!!! Eμβρόντητοι μπροστά στις οθόνες μας, να διαρρηγνύουμε τα Nike ιμάτιά μας, σοκαρισμένοι από την απ΄ευθείας μετάδοση της φρίκης.....
  Μιά μόνο καλογυαλισμένη βόμβα from U.S.A στην αγορά του Ιράκ, σίγουρα θα κατέστρεψε, διαμέλισε, εξαφάνισε πολύ περισσότερους μαυριδερούς ανθρώπους, αλλά η ζωή δεν έχει εκεί την ίδια...αξία. Στα στόχαστρα, πάντα οι αθώοι....
  «θα είναι μία διεθνής έρευνα. Θα φτάσουμε στο τέλος της Γης για να εντοπίσουμε τους υπεύθυνους αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος. Θα κάνουμε τα πάντα για να τους βρούμε».
  Όσο όμως ο ίδιος εσύ εγκληματείς ασύστολα και υποκριτικά, δεν έχεις κανένα ηθικό έρεισμα να μας μιλάς για....εγκληματίες, πόσο μάλλον για τιμωρία και για.... δικαιοσύνη !!!!

  • euagelos avatar
   euagelos @ B.Q 18/04/2013 10:45:25

   Γι' αυτό αποκαλείται "Η Άγρια Δύση"

 5. akenaton avatar
  akenaton 18/04/2013 11:31:37

  Αγαπητέ αρθρογράφε, υπάρχει μια έκφραση του λαού μας που ταιριάζει με όσα γράφετε γάντι: "θέλει η π....να να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει". Χαρείτε ελεύθερα λοιπόν, όλοι εσείς οι "δεξιοί" αντιαμερικανοί (!) το αναπάντεχο μακελειό της Βοστώνης. Φαντάζομαι και η έκρηξη στο Τέξας θα σας προκάλεσε τα ίδια ευφρόσυνα συναισθήματα χαράς και αγαλλίασης για την "από ψηλά" τιμωρία των κακών αμερικανών. Επιτρέψτε όμως σε κάποιους άλλους να βλέπουν την μεγάλη αυτή χώρα ως αιχμή του δόρατος και κυματοθραύστη όλων αυτών των μισότρελων μουσουλμάνων, που χωρίς αυτήν, θα είχαν ήδη αιματοκυλήσει ολόκληρο τον πλανήτη, όπως προστάζει άλλωστε ο προφήτης και η πίστη τους.

  • Κυθήριος Τ. avatar
   Κυθήριος Τ. @ akenaton 18/04/2013 11:37:29

   Κυματοθραύστης φίλε akenaton,ἀλλά μήπως εἶναι κι ὁ σεισμικός μηχανισμός πού ἐνεργοποιεῖ τά τσουνάμια τῶν κυμάτων;

  • Δασκαλός avatar
   Δασκαλός @ akenaton 23/04/2013 04:41:13

   Παίρνετε μια ντουζίνα τανκς, ένα μυστρί και μία πλάκα
   κι αφού ξορκίσετε τον Μαρξ θεμελιώνετε ατάκα.
   Διαλέγετε ένα πτηνό ει δυνατόν με 2 κεφάλια
   το στήνετε στον Υμηττό με τα φτερά του σαν βεντάλια.

   Ελλάς ελλήνων Χριστιανών
   άνευ βουλής και εκλογών
   έτσι τα έθνη μόνο ζουν
   ταρατατζούμ ταρατατζούμ ταρατατζούμ

   Βάζετε για πρωθυπουργό της Σαντορίνης τον ωραίο
   και δε πειράζει για μετά τ’ αδίκημα είναι στιγμιαίο.
   Συγκέντρωσις είναι εφικτή το μάξιμουμ ενός ατόμου
   κι έτσι αποφεύγεται η ειρκτή και η εξάρθρωσις του ώμου.

   Ελλάς ελλήνων Χριστιανών
   άνευ βουλής και εκλογών κύριοι
   έτσι τα έθνη μόνο ζουν
   ταρατατζούμ ταρατατζούμ ταρατατζούμ

   Συλλήψεις είναι αποδεκτές Τρίτη, Τετάρτη και Σαββάτο
   αλλά μπορείτε κι από χθες για να τους έχετε από κάτω.
   Πρόσφορη μέρα για όλα αυτά μία απ’ τις τόσες του Απρίλη
   αρχίζετε πρωί πρωί και τελειώνετε το δείλι.

 6. Albert avatar
  Albert 18/04/2013 11:35:09

  Δεν έχω ακούσει τίποτα που να πλησιάζει έστω σε δήλωση υποταγής. Ψυχραιμία.

 7. periopos avatar
  periopos 18/04/2013 11:45:59

  "Επιτρέψτε όμως σε κάποιους άλλους να βλέπουν την μεγάλη αυτή χώρα ως αιχμή του δόρατος και κυματοθραύστη όλων αυτών των μισότρελων μουσουλμάνων, που χωρίς αυτήν, θα είχαν ήδη αιματοκυλήσει ολόκληρο τον πλανήτη, όπως προστάζει άλλωστε ο προφήτης και η πίστη τους".

  Έχετε σκεφθεί ποτέ, ότι εάν αυτή η "μεγάλη" χώρα δεν εξέτρεφε τους μισότρελους, σήμερα δεν θα είχαμε τόσα προβλήματα από τους μισότρελους;

 8. Γιώργος avatar
  Γιώργος 18/04/2013 12:03:54

  Συγνώμη κιόλας, αλλά όταν οι ΗΠΑ έκαναν δουλειά με την Αλ Κάιντα και τον Μπιν Λάντεν δεν ήταν μισότρελοι τότε οι μουσουλμάνοι; Τώρα γιατί οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τους Αδελφούς Μουσουλμάνους; Ο Μόρσι που υποστήριζε η Κλίντον σου αρέσει που πάει να περάσει την Σαρία;

  • akenaton avatar
   akenaton @ Γιώργος 18/04/2013 12:14:40

   Οπωσδήποτε οι ΗΠΑ έχουν κάνει και εξακολουθούν να κάνουν λάθη. Οπωσδήποτε θα προτάσσουν πάντα τα εθνικά τους συμφέροντα και καμιά φορά αυτά θα τους αναγκάζουν να "συμμαχούν" με τον διάολο. Η βασική τους όμως ιδέα ενάντια στον μουσουλμανικό φανατισμό είναι σωστή και διαχρονική.

 9. Γιώργος avatar
  Γιώργος 18/04/2013 12:04:26

  Λεπτομέρειες...

  • periopos avatar
   periopos @ Γιώργος 18/04/2013 12:14:11

   Λεπτομέρειες...που ανοίγουν το πλάνο που θέλουν κάποιοι, σώνει και καλά, να τα βλέπουμε όλα μονοδιάστατα.

   • akenaton avatar
    akenaton @ periopos 18/04/2013 13:22:36

    Είναι τελείως ανιστόρητο να λέμε πως φταίνε οι ΗΠΑ για την φανατίλα και την πολιτική τρέλα των ισλαμιστών. Ακόμη και αν δεν υπήρχαν εχθροί γι αυτούς, θα έπρεπε να τους εφεύρουν. Πάντα το ίδιο έκαναν από τότε που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο της ιστορίας.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ akenaton 18/04/2013 14:27:57

     Η φανατίλα προϋπήρχε από τότε που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο της ιστορίας. Απλώς έλειπαν η συστηματική οργάνωσή της και η λογιστική υποστήριξη. Αυτά παρέσχον οι αμερικάνοι και πλέον, ως αποτέλεσμα της μυωπικής αυτής πολιτικής, τα ταλεμπάνια διαθέτουν πια την τεχνογνωσία (τόσο για χτηπήματα όσο και για προπαγάνδα).

 10. GO avatar
  GO 18/04/2013 12:09:54

  Αρχίσατε να γυρίζετε τη νέα σειρά CSI Boston;
  Πόθεν προκύπτει ότι ο βομβιστής είναι μουσουλμάνος, μισότρελος, ολότρελος ή νουνεχής;

 11. akenaton avatar
  akenaton 18/04/2013 12:10:53

  Όχι αγαπητέ και φίλτατε Κυθήριε, τα τσουνάμι των μουσουλμάνων υπήρχαν πριν καν δημιουργηθούν οι ΗΠΑ. Μια ματιά στην ιστορία θα σας πείσει.

  • Κυθήριος Τ. avatar
   Κυθήριος Τ. @ akenaton 18/04/2013 13:48:55

   Δέν μπορῶ νά δεχθῶ κανέναν ὥς ἀνάχωμα,δύναμη ἀπόκρουσης τοῦ ἄλλου.Καί οἱ μουσουλμάνοι μέ τή βαρβαρότητά τους-πού ὁ λαός μας τήν ἔχει δοκιμάσει μεχρι τό κόκκαλο- καί οἱ ἀμερικάνοι μέ τή δική τους κεκκαλυμένη βαρβαρότητα,τῆς διπλωματίας τῶν ἐκκαθαρίσεων,μοῦ εἶναι τό ἴδιο ἀποκρουστικοί...
   Περισσότερο θά μποροῦσε νά λειτουργήσει ὥς κυματοθραύστης μιά ἰσχυρή καί πραγματικά ἐνωμένη σέ τέτοια θέματα,Εὐρώπη.

 12. akenaton avatar
  akenaton 18/04/2013 12:16:53

  Υβρίστε ελεύθερα, καμιά φορά οι ύβρεις αποτελούν παράσημα όταν προέρχονυαι από συγκεκριμένα πρόσωπα.

 13. GO avatar
  GO 18/04/2013 12:19:17

  Αναφέρεστε, προφανώς, στο υποκείμενο σχόλιο σας.

 14. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 18/04/2013 12:29:29

  Εύκολη η ειρωνεία για το νέο κακό που έπαθε η Αυτοκρατορία - ειδικά όταν μιλά κανείς από την "ασφάλεια" χώρας "που ...δεν έχει τρομοκράτες και τρομοκρατία".
  Άς βρεί πρώτα η Ελ. Αστ. τους τρομοκράτες δολοφόνους (χωρίς εισαγωγικά) της Μαρφίν, άς ξαναπιάσει τους σουλατσαδόρους του «Επαναστατικού Αγώνα», άς λύσει το πρόβλημά της με τα ελικόπτερα... Μετά το συζητάμε άνετα και για τις υποθέσεις κατασκοπείας.

 15. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 18/04/2013 12:35:03

  Σε επίπεδο κρατών και πολιτικής, δεν υπάρχουν φιλίες, συμπόνιες και αγάπες. Υπάρχουν συμφέροντα και πολιτικές. Σε επίπεδο ατόμων ναι, όλα αυτά υπάρχουν, αλλά τις περισσότερες φορές ελάχιστη σχέση έχουν με το "αίσθημα δικαίου" και περισσότερη σχέση με τις πολιτικές αντιλήψεις του καθενός, με τις καταβολές, τις προκαταλήψεις και του δεσμούς του. Η ανθρώπινη αντιμετώπιση είναι (θα έπρεπε να είναι) η λύπη και η συμπάθεια για κάθε θύμα ανεξαρτήτου εθνικότητας, χωρίς συμβιβασμούς και συμψηφισμούς.
  Αυτοί οι τελευταίοι είναι που με ενοχλούν. Γιατί τις περισσότερες φορές κρύβουν ικανοποίηση και εκδικητική διάθεση. Όταν κάποια παιδάκια σκοτώνονται στο Αφγανιστάν σε μια επίθεση που έγινε εναντίον των Ταλιμπάν, είναι αποδεκτό να εκφράζει κανείς τη λύπη του και στην αμέσως επόμενη πρόταση του να υπενθυμίζει του νεκρούς των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη; Δεν είναι αυτή έμμεση δικαιολογία των φόνων; Γιατί όταν κάτι συμβαίνει εναντίον αμερικανών γεμίζει ο κόσμος από άρθρα που δήθεν εκφράζουν τη λύπη τους αλλά μάλλον επιχαίρουν κρυφά, υπενθυμίζοντας όλα τα κακά των αμερικανών που επέφεραν αυτό το αποτέλεσμα και κλείνουν το μάτι υπονοώντας ότι "καλά τους κάναν";
  Δεν ήταν ποτέ ο Τύπος στη χώρα μας και σε πολύ ψηλό επίπεδο, αλλά πολλά από όσα γράφονταν μετά την επίθεση στη Ν. Υόρκη ήταν ντροπιαστικά για ένα Έλληνα και ξέρω πολλούς Έλληνες στην Αμερική που ένιωσαν οργή και ντροπή. Αν κάποιος θέλει να μιλήσει για τις επεμβάσεις των Αμερικανών στον πλανήτη, ας το κάνει παραμένοντας σε πολιτικά πλαίσια χωρίς τους συναισθηματισμούς του ανθρωπίνου πόνου. Κι αν θέλει να μιλήσει για τον ανθρώπινο πόνο, ας το κάνει χωρίς υποκρισία και συμψηφισμούς, ασχολούμενος κάθε φορά με το αντικείμενό του, χωρίς να ξεθάβει κατά το δοκούν κι όλους τους προηγούμενους πόνους που ακυρώνουν ή επιβεβαιώνουν την υποκείμενη πολιτική θέση.

 16. GO avatar
  GO 18/04/2013 12:45:18

  Το πρόσφατο "φράουλες και αίμα" πώς το είδατε;
  Κυματοθραύστης κι η Μανωλάδα;

 17. akenaton avatar
  akenaton 18/04/2013 13:01:12

  Παρακαλώ θεωρείστε το προηγούμενο σχόλιο ως μη γενόμενο, καθώς υπήρξε παρεξήγηση όσον αφορά την χρήση της λέξης "υποκείμενο". Ζητώ ταπεινά συγνώμη.

 18. B.Q avatar
  B.Q 18/04/2013 13:01:29

  @ periopos : E, τώρα κι εσείς....Μην παρουσιάζετε τα πράγματα ως τόοοοοσο περίπλοκα! Στον αφελή... λαουτζίκο, πρέπει να προσφέρεται πολτοποιημένη, εύκολη στην κατάποση τροφή, που να δικαιολογεί μέσω της τρομοκράτησης την επιλογή της φρίκης εκ μέρους των...''δικών μας'' (αφεντικών). Καλοί Αμερικανοί, κακοί Μουσουλμάνοι.
  Τέλος. Μη μπερδευόμαστε.....Έτσι τραγικά.

 19. Γιώργος avatar
  Γιώργος 18/04/2013 13:01:31

  Ναι, και γω εναντίον του μουσουλμανικού εξτρεμισμού και φανατισμού είμαι κλπ κλπ, εννοείται αυτό, αλλά λέω μήπως αυτός ο εξτρεμισμός τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πιο έντονος γιατί οι ΗΠΑ (οι κυβερνήσεις και οι μυστικές υπηρεσίες φυσικά, όχι ο λαός) τον βοήθησαν να γίνει πιο έντονος; Και φυσικά δεν πιστεύω σε λάθη σε τέτοιο επίπεδο, αλλά σε σκόπιμες ενέργειες. Δεν ήταν λάθος του Παπανδρέου π.χ. που μπήκαμε στο μνημόνιο, ήταν σκόπιμη ενέργεια.

 20. akenaton avatar
  akenaton 18/04/2013 13:07:20

  Δεν είπα πουθενά τέτοιο πράγμα! Παρανοήσατε. Μια γενική εκτίμηση έκανα.

 21. akenaton avatar
  akenaton 18/04/2013 13:08:24

  Ζήτησα συγγνώμη για το σχόλιο. Παρεξήγηση! Δέστε παρακάτω.

 22. Γιώργος avatar
  Γιώργος 18/04/2013 13:09:05

  Είπαμε, όπου θέλει η Υπηρεσία θα κάτσει η μπίλια. Ποντάρω σε λευκούς ακροδεξιούς αντικυβερνητικούς υπερσυντηρητικούς χριστιανούς που είναι υπέρ της οπλοκατοχής δίχως όρια και κατά των αμβλώσεων και των ομοφυλοφίλων.

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ Γιώργος 18/04/2013 13:31:22

   Είστε ο ίδιος Γιώργος που ποντάριζε προχθές σε Β Κορέα, Ιράν και Συρία και χθες σε μέλη του σαουδαραβικού βασιλικού οίκου; Η πραγματικότητα δεν υπάρχει περίπτωση να σας διαψεύσει, έτσι;

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ MAYRO XABIARI 18/04/2013 13:49:31

    Μάλλον δεν κατάλαβες το ύφος εκείνων των σχολίων (ειδικά εκείνου με τους Σύριους και τους Βορειοκορεάτες), αλλά είναι λογικό γιατί αλλιώς είναι ο γραπτός λόγος και αλλιώς ο προφορικός, δεν μπορείς να περάσεις την ειρωνεία. Για τον 20χρονο Σαουδάραβα από το Fox το έμαθα, αλλά μπορεί να είναι και μουφιά του καναλιού (χτες είπανε ότι αυτός ο Σαουδάραβας απελάθηκε...). Η τελευταία σου πρόταση ήταν απαραίτητη για να μου την πεις; Κέρδισες τίποτα;

    • MAYRO XABIARI avatar
     MAYRO XABIARI @ Γιώργος 18/04/2013 19:28:26

     Δε θέλω να την πω σε κανέναν. Ήταν εμφανώς ειρωνικό το ύφος σας, υπονοούσατε ότι η "Υπηρεσία" θα τα ρίξει σε Συρία, Β. Κορέα κλπ. όπου έχει συμφέρον. Σήμερα λέτε ότι θα τα ρίξει σε αντικυβερνητικούς υπερσυντηρητικούς. Δηλαδή, το να υπάρχουν πραγματικοί ένοχοι και να συλληφθούν αυτοί οι πραγματικοί ένοχοι, το αποκλείετε. Όποιοι και να αποδειχθεί ότι το έκαναν δε θα πείτε "εκεί ήθελε η Υπηρεσία να κάτσει η μπίλια;"
     Αν ακόμη θεωρείτε ότι δεν κατάλαβα καλά, συγχωρείστε με, αλλά γίνετε σαφέστερος.

 23. Γιώργος avatar
  Γιώργος 18/04/2013 13:10:24

  Αν ρωτήσουμε την Πρεσβεία θα μάθουμε πολλά για όλους αυτούς που αναφέρεις...

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Γιώργος 18/04/2013 13:31:38

   ...θα μάθουμε για τον Μαζιώτη απο το Μπατόν Ρούζ, Λουιζιάνα, και την Ρούπα από το Μοντγκόμερι, Αλαμπάμα, "Heart of Dixie".
   Που να πήγαν και τι να κάνουν τώρα αυτά τα παιδιά; Ψαρεύουν αλλιγάτορες στον Μισσισίπι;

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ Uncle Stgm 18/04/2013 19:19:51

    Μάλλον χάνους στην Ελλάδα ψαρεύουν...

 24. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 18/04/2013 15:58:44

  Είναι αδύνατον να καταννοήσουμε τί κρύβεται ακριβώς πίσω από το γεγονός της Βοστώνης. Είναι όμως μία αφορμή για κάποιους για εκτόνωση του αντιαμερικανισμού τους και για κάποιους άλλους μια ευκαιρία τόνωσης των φιλοαμερικανικών τους αισθημάτων. Το βέβαιο είναι ότι το γεγονός φανέρωσε ένα μούδιασμα της αμερικάνικης κυβέρνησης η οποία φαίνεται ότι κάθε μέρα που περνά στριμώνχνεται περισσότερο στη γωνία. Έχει ανοίξει πολλά μέτωπα, έκανε πολλούς εχθρούς και πρόδωσε πολλούς από τους φίλους της και συμμάχους. Μάλλον βρίσκεται σε δυσχερή θέση και το μόνο που την ενδιαφέρει τώρα είναι να μην γίνει αυτό αντιληπτό. Μάλλον δεν το καταφέρνει.

 25. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 18/04/2013 17:16:27

  200 κάπου χρόνια από τό Ναβαρίνο, όπου τά πολύ χαρακτηριστικά λόγια τού Πόε (Αλ Ααρααφ)....

  Spirits in wing, and angels to the view,A thousand seraphs burst th' Empyrean thro'
  Young dreams still hovering on their drowsy flight-Seraphs in all but "Knowledge," the keen light
  That fell, refracted, thro' thy bounds, afar,O Death! from eye of God upon that star:
  Sweet was that error- sweeter still that death-Sweet was that error- even with us the breath
  Of Science dims the mirror of our joy-To them 'twere the Simoon, and would destroy-
  For what (to them) availeth it to know That Truth is Falsehood- or that Bliss is Woe?
  Sweet was their death- with them to die was rife With the last ecstasy of satiate life-
  Beyond that death no immortality-But sleep that pondereth and is not "to be'!-

  ....δείχνουν τό δρόμο πού υπαγόρευε, ήδη από τότε, η κανιβαλική, "φιλοσοφία" πού μάς έφερε στό "σήμερα"!

 26. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 18/04/2013 18:06:40

  O ανεπτυγμενος κοσμος αισθανεται αλληλεγγυος με την Αμερικη.Ο υπαναπτυκτος όχι αλλά και εκει οι γνωμες ποικιλλουν.
  Απο τις πιο φιλοαμερικανικες χωρες ειναι οι παλιοι εχθροι Γερμανια και Ιαπωνια και Βιετναμ ,ισως γιατι ο πολεμος καθαριζει τις σχεσεις.Οι πιο αντιαμερικανοι ειναι λαοι που ποτε δεν πολεμησαν με τις ΗΠΑ αλλα ειναι κομπλεξικοι και αποδιδουν τα δικα τους λαθη και προβληματα στους Αμερικανους.
  Οι ισλαμιστες ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα : πριν απο την επιθεση της 11/9 οι Αμερικανοι τους ειχαν υποστηριξει σε διαφορα μετωπα αλλά αυτοι μνησικακουσαν.
  Η αιτιολογια που βρηκε ο μπιν Λαντεν για τη δραση τους ηταν για τα πανηγυρια : ο αμερικανικος στρατος που πηγε για να υπερασπισει τη χωρα του απο το Ιρακ στον πολεμο του Κολπου "μολυνε" το ιερο εδαφος της.
  Αλλη χαρακτηριστικη περιπτωση ειναι το διπολο Ινδιας - Πακισταν.Παρα το γεγονος οτι οι ΗΠΑ σε ολους τους πολεμους των δυο αυτων μαλλον εκλιναν προς το Πακισταν,ο αντιαμερικανισμος ειναι πολυ μεγαλυτερος απ οτι στην Ινδια και η εξηγηση ειναι οτι το Πακισταν ειναι χρεωκοπημενο ενω η Ινδια ανερχομενη οικονομικη δυναμη.

 27. hgemwn avatar
  hgemwn 18/04/2013 18:52:55

  Που κολλάει ο Μπουταρης στο συγκεκριμένο θέμα; Μάλλον έχετε κι εσείς τις εμμονές σας.

 28. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 19/04/2013 11:52:03

  Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό πόρτα – πόρτα στο Γουώτερταουν της Μασσαχουσέτης, για τη σύλληψη του δεύτερου υπόπτου για το φόνο αστυνομικού του ΜΙΤ. Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, ενώ χρησιμοποιήθηκαν από τους υπόπτους εκρηκτικοί αυτοσχέδιοι μηχανισμοί, που μοιάζουν με χύτρες ταχύτητας. Ο πρώτος ύποπτος εξέπνευσε από τα τραύματά του. Απ’ ότι φαίνεται πρόκειται για τους βομβιστές του μαραθωνίου.

 29. αλέξανδρος παύλιος avatar
  αλέξανδρος παύλιος 23/04/2013 17:19:50

  Βεβαίως η Αμερικάνικη κυβέρνηση είναι μουδιασμένη γιατί βρήκε σε 4 μέρες τους τρομοκράτες που ήταν κρυμένοι μέσα σ' ένα πλήθος εκατοντάδων χιλιάδων ενώ οι δικές μας πού βέβαια είναι εξαιρετικά δημοκρατικές, γιατί δεν τολμούν να κάνουν τίποτα και επομένως δεν ενοχλούν κανένα, δεν μπορούν να βρούν αυτούς που τα σπάνε στο Σύνταγμα, φάτσα στις κάμερες και λίγα μέτρα από την αστυνομία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.