#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/02/2011 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αμάν πια με τα στελέχη της ΝΔ που βγαίνουν στην τηλεόραση

Είναι γεγονός ότι για πρώτη φορά σε 16 δύσκολους πολιτικά μήνες, η κυβέρνηση έχασε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έτρεχε ασθμαίνουσα πίσω από τις ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας για το πωλητήριο που έβαλε στην Ελλάδα η Τρόικα.

Δεν μπορεί όμως να πει κανείς το ίδιο και για ορισμένα από τα στελέχη της ΝΔ που μονοπωλούν τις τηλεοπτικές εμφανίσεις – είτε επειδή το επιδιώκουν μόνοι τους, είτε επειδή τα κανάλια τους θεωρούν εύκολα ...θύματα για να τους ξεσκίζουν οι ΠΑΣΟΚοι .

Δεν μπορεί κάποιος να τους πει να λένε αυτό μόνο;Είναι η σελίδα 40 της παρουσίασης που έκανε ο Σαμαράς στις 7 Ιουλίου 2010 , παρουσιάζοντας το σχέδιο εξόδου. Μόνο για ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ μιλάει...

Βγαίνουν στα κανάλια λένε ό,τι τους κατεβαίνει και ο κόσμος νομίζει ότι τα λέει ο Σαμαράς

Σαν εκείνον που βγήκε την Παρασκευή στην τηλεόραση για να πει οτι το ΠΑΣΟΚ ...αντιγράφει το πρόγραμμα της ΝΔ

‘Ελεος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ηλίας avatar
  Ηλίας 15/02/2011 13:03:33

  Για να φτάσει να επιστρατευθει ο Σταμάτης στα δελτία...

 2. ΑΡΕΣΜΑΡΕΣ avatar
  ΑΡΕΣΜΑΡΕΣ 15/02/2011 13:06:15

  Για ''αξιοποίηση"μιλάει και ο GAP, αλλά δυστυχώς και οι δύο εννοούν ξεπούλημα.Τι να κάνουμε χρειάζονται και χορηγοί τέτοιες δύσκολες ημέρες.Δυστυχώς η συγκεκριμένη ανάρτηση ( ενώ εκτιμώ το blog σου) νιώθω ότι προσβάλλει τη νοημοσύνη μου.

  • Factorx avatar
   Factorx @ ΑΡΕΣΜΑΡΕΣ 15/02/2011 13:22:06

   Επι αυτών που λέει η κάρτα, έχεις να πεις τίποτα;

 3. kakofonix avatar
  kakofonix 15/02/2011 13:11:58

  Η καθεστωτική προπαγάνδα έχει αρπαχτεί από την αμφίσημη λέξη ''αξιοποίηση'' και χτυπάει ανελέητα για να ισορροπήσει τις εντυπώσεις, να πειστεί ο πράσινος νοικοκυραίος, ότι και οι άλλοι ίδιοι είναι, τα ίδια λέγανε, μείνε στο μαντρί.

  Η κατάσταση είναι απλή. Η Ε.Ε., με τον πιο επίσημο τρόπο, απαιτεί πωλήσεις γης εδώ και τώρα, αξιοποιώντας δεσμεύσεις του μνημονίου.

  Σε αυτή την επίθεση, οι πολιτικοί οφείλουν να απαντήσουν με σαφήνεια.

  Ο ΓΑΠ βγήκε ήδη να δηλώσει ότι δεν πουλάει ελληνική γη.

  Είναι σαφές ότι αυτή η δήλωση από τα χείλη ενός πρωθυπουργού είναι βαρυσήμαντη και μπορεί να εξωθήσει διακρατικές σχέσεις στα άκρα.

  Από την άλλη πλευρά, στη ΝΔ κοιμούνται ακόμα. Καμία ουσιαστική δήλωση, καμία ουσιαστική δέσμευση, την ώρα που το σύστημα προπαγάνδας αλωνίζει ανενόχλητο.

 4. Στάθης Δ avatar
  Στάθης Δ 15/02/2011 13:22:08

  Ο Χ. Λαζαρίδης , στα επεξηγηματικά του άρθρα από 12/07/2010 (Πως θα απαλλαγούμε από το Μνημόνιο), μιλούσε για πώληση:

  "..Όταν θα πουληθούν τα ακίνητα που έχουμε βάλει για πώληση (μέσα σε διάστημα 3-5 ετών, δηλαδή 1-3 πρόσθετα χρόνια μετά τη διετία), τότε θα ξεχρεώσουμε την προχρηματοδότηση και θα έχουμε στα χέρια μας άλλα 30 δισεκατομμύρια ρευστότητα, που θα μπορούμε να τη μοιράσουμε ανάμεσα στην κάλυψη τρεχόντων ελλειμμάτων και πρόσθετη εξαγορά (μείωση) χρέους"
  h-p://filoisamara.blogspot.com/2010/07/blog-post_9475.html

  • καινός avatar
   καινός @ Στάθης Δ 15/02/2011 14:14:06

   Χο!

   Και μετά βγαίνουν κάποιοι και λένε για της δηλώσεις των βουλευτών...

   Φάκτορα, και εγώ λυπάμαι για την ανάρτηση! Ας αποκτήσουν πρώτα μια κοινή γραμμή για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τις θέσεις τους.

   Και στο φινάλε, το ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ μπορεί να σημαίνει και πώληση. Δεν νομίζω να σου φαίνεται περίεργο αυτό, προπαντός με την "ερμηνεία" που παίρνουν οι λέξεις από το (ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ στη δουλειά του) επικοινωνιακό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ.

  • Χρύσανθος Λαζαρίδης avatar
   Χρύσανθος Λαζαρίδης @ Στάθης Δ 15/02/2011 14:48:26

   Καλό είναι να δημοσιεύεται ολόκληρο το κείμενο κι όχι ένα μόνο μέρος του.
   Σε εκείνο το σχόλιο - "επεξηγηματικό", όπως το χαρακτηρίζει ο φίλος - προσπαθούσα να εξηγήσω τι είναι η "προείσπραξη" δηλαδή το bridge financing. Και επικαλέστηκα το παράδειγμα της πώλησης, γιατί αυτό εξηγείται πιο εύκολα.
   Αλλά και σε αυτή την περίπτωση, εξηγούσα ότι η πώληση δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αμέσως γιατί αυτό θα είναι "ξεπούλημα". Όταν πουλάς υπό πίεση, σου δίνουν τη χειρότερη τιμή.
   Και στο απλό παράδειγμα, λοιπόν, είχα αποκλείσει το ξεπούλημα...
   Μπορείς να βάλεις τα ακίνητα για πώληση, να προεισπράξεις ένα μέρος της αντικειμενικής αξίας τους σήμερα και να τα πουλήσεις, αν θέλεις να τα πουλήσεις, μετά από χρόνια (5 τουλάχιστον χρόνια αργότερα, στο υποθετικό συνάριο στο οποίο αναφέρεται το σχόλιο) αφού έχεις βρεί κατάλληλη τιμή κι αγοραστή. Για να βγάλεις πολύ περισσότερα και απ' αυτά που δανείστηκες (προεισέπραξες) και από την (αρχική) αντικειμενική αξία.

   Το bridge financing κάνει ακριβώς αυτό: Επιτρέπει να διαχωριστεί ο χρόνος είσπραξης ρευστού (με προείσπραξη) και ο χρόνος πώλησης (πολύ αργότερα).
   Το ανέφερα ως ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ του πώς μπορεί να λειτουργήσει το bridge financing. Όχι ως συστατικό της προτασης της ΝΔ.
   Ανέφερα ακόμα, ότι για να γίνουν όλα αυτά (ακόμα και η προείσπραξη έναντι πολύ μελλοντικής πώλησης) τα ακίνητα πρέπει να "καθαρίσουν". Δηλαδή να καθαρίσουν οι τίτλοι, να προσδιοριστούν οι χρήσεις και οι συντελεστές δόμησης. Ώστε να αποκτήσουν αξία (που σήμερα δεν έχουν) ή να πάρουν υπεραξία...
   Αυτά όλα απαιτούν νομοθετική παρέμβαση.
   Αλλά προείσπραξη μπορεί να γίνει και ΧΩΡΙΣ μελλοντική πώληση. Κι αυτό είναι το κύριο συστατικό της πρότασης μας όταν αναφερθήκαμε στο bridge financing.

   "Προεισπράττεις", έναντι μελλοντικών εσόδων από το ακίνητο, όχι έναντι μελλοντική του πώλησης: Σε δανείζει η Τράπεζα σήμερα και τα έσοδα από το ακίνητο ξεπληρωνουν την Τράπεζα τα επόμενα χρονια.
   Ή (πολύ πιο σύνθετη μορφή αυτή) προεισπράττεις έναντι μελλοντικών "υπεραξιών" γής.
   Η "προείσπραξη" έχει πολλές εφαρμογές. Η προείσπραξη έναντι πώλησης ήταν το πιο απλό και εύληπτο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ που χρησιμοποίησα. Η προείσπραξη έναντι μελλοντικών εσόδων και υπεραξιών, ήταν πολύ πιο κοντά στον πρόταση της ΝΔ.

   Για να το πώ μια φορά ακόμα: αυτό το παράδειγμα bridge financing το χρησιμοποίησα γιατί είναι πιο απλό, αλλά δεν είναι αυτό που κυρίως αφορά την πρόταση της ΝΔ που είναι, πρωτίστως, προείσπραξη εσόδων από εκμετάλλευση (μέσω Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ακίνητης Περιουσίας) και υπεραξίες (μέσω εταιριών holding). Όχι προείσπραξη έναντι μελλοντικής πώλησης.
   Γι' αυτό και η πρότασή της ΝΔ προέβλεπε εξ αρχής Real Estate Αμοιβαία και Real Estate Holding Companies. Γι' αυτό και αναφερόταν σε business plans κλπ. Αν ήταν να πουλήσουν τι τα θέλανε όλα αυτά;

   Κι εδώ μπερδέψαν κάποιοι το "πουλάω μερίδια" (από Αμοιβαία) ή "πουλάω μετοχές" (από εταιρίες Holding) με το "πουλάω γή".
   Δεν καταλαβαίνουν ότι όταν πουλάς μερίδια πουλάς "δικαιώματα εκμετάλλευσης", όχι κυριότητα γής.
   Κι όταν πουλάς μετοχές από εταιρίες Holding, πουλάς "δικαιώματα εκμετάλλευσης και δικαιώματα από μελλοντικές υπεραξίες", όχι κυριότητα γής.

   Δεν καταλαβαίνουν. Και προσπαθούν να αποδειξουν, από ένα παράδειγμα που χρησιμοποίησα μεταξύ άλλων, για το τι σημαίνει "προείσπραξη", ότι εννοούσαμε "πώληση γής".

   Αλλά κι έτσι να ήταν τα πράγματα πάλι ξεπούλημα δεν ήταν, γιατι τονιζα ότι δεν πουλάμε ποτέ υπό πίεση!

   Εδώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός βγήκε σε παγκόσμιο ακροατήριο (στο Economic Club της Νέας Υόρκης) το Σεπτέμβριο και μίλησε για ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΩΛΛΗΣΕΙΣ! Και βρήκαν ένα δικό που "επεξηγηματικό κείμενο σε κάποιοι blog" για το τι εστί bridge financing, για να θεμελιώσουν ότι "και η ΝΔ θέλει να πουλήσει"!
   Όταν η ίδια η πρόταση Σαμαρά στις 7 Ιουλίου στο Ζάππειο εξηγει ρητά ότι αποκλείουμε το ξεπούλημα και την απώλεια κυριότητας.

   Δηλαδή τι θέλουν να πούν; Ότι με διάβασε ο Πρωθυπουργός και πείστηκε;
   Και δε μου τηλεφωνούσε, ο ευλογημένος, να λύσουμε την παρεξήγηση;
   Εμείς φταίμε τώρα, που προωθείτε ξεπούλημα, όταν εμείς σας λέγαμε αυτό πάνω απ' όλα να ΜΗ κάνετε;
   Έλεος....!

   • Μανώλης Μενεγάκης avatar
    Μανώλης Μενεγάκης @ Χρύσανθος Λαζαρίδης 15/02/2011 15:35:23

    Πες τα κ. Λαζαρίδη. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας σε συνδυασμό με την σύγχυση και τον όγκο άχρηστων πληροφοριών που μας βομβαρδίζουν καθημερινώς βρίσκουν εφαρμογή σε τέτοιου είδους προπαγανδιστικές προσπάθειες του συστήματος ΠαΣοκ. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να επαναλαμβάνει συνεχώς και με κάθε ευκαιρία την παρουσίαση του οικονομικού της προγράμματος διότι ακόμα και στα ανώτερης μόρφωσης κοινωνικά στρώματα περνάει η προπαγάνδα ότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου σε συνεργασία με ΔΝΤ είναι δήθεν μονόδρομος και αναπόφευκτο. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να κάνει "λιανά" το πρόγραμμά της σε όλο τον λαό. Από τους αποφοίτους Δημοτικού μέχρι τους καθηγητές Πανεπιστημίου. Αλλιώς, πώς θα δημιουργήσει ρεύμα εμπιστοσύνης υπέρ της σε μια εποχή γενικευμένης απαξίας του πολιτικού συστήματος;

    • Μανώλης Μενεγάκης avatar
     Μανώλης Μενεγάκης @ Μανώλης Μενεγάκης 15/02/2011 15:40:04

     Μάλιστα, οι απόφοιτοι Δημοτικού είναι αυτοί που θα καταλάβουν πιο εύκολα ένα πρακτικό, λογικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα που στηρίζεται στην ανάπτυξη και όχι στην ύφεση και την αύξηση του χρέους όπως κάνει το παπανδρεϊκό μνημονιακό πρόγραμμα. Από εμπειρία μου καταλαβαίνω ότι αυτοί που τέλειωσαν πανεπιστήμιο είναι πιο εύπιστοι διότι μπερδεύονται με τα νούμερα, τα επιτόκια, το μεγάλο μέγεθος του χρέους και το δήθεν αναπόδραστο της αναδιάρθρωσης, δηλαδή ασχολούνται με το δέντρο και χάνουν το δάσος.

     • Μανώλης Μενεγάκης avatar
      Μανώλης Μενεγάκης @ Μανώλης Μενεγάκης 16/02/2011 00:30:22

      Εννοώ ότι είναι εύπιστοι προς τη δήθεν αναπόφευκτη κατρακύλα που έχει πάρει η οικονομία με υπαιτιότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου.

     • Μανώλης Μενεγάκης avatar
      Μανώλης Μενεγάκης @ Μανώλης Μενεγάκης 16/02/2011 00:31:55

      και εύπιστοι ως προς τη δήθεν αναγκαιότητα των (καταστροφικών) μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση τα οποία δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερη ύφεση

   • siakkas avatar
    siakkas @ Χρύσανθος Λαζαρίδης 15/02/2011 18:09:21

    +100
    Η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης και δει της αλήθειας και ο παραπάνω ορθός λόγος πρέπει να αναδημοσιευτεί και να γίνει κατανοητό το τι έλεγε ο Σαμαράς όταν μιλούσε για αξιοποίηση.
    Το ζητούμενο όμως στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μνημονιακή κυβέρνηση Gap. ΚΑΙ όλοι η παραπάνω διαδικασία έχει να κάνει ουσιαστικά με χρηματιστηριακά παράγωγα και αντιλαμβάνεστε τις τραγικές επιπτώσεις που θα έχει ο κάτοχος του τίτλου ιδιοκτησίας (Ελληνικό δημόσιο) όταν ¨παίζει¨με υποθηκευμένους τίτλους και ο αγοραστής στο κόλπο του bridge financing είναι ο ίδιος με τον έχων τον υποθηκευμένο τίτλο του ακινήτου. Αγοράζει τη γή σου με 1$ όπως πουλήθηκαν τα κρατικά αεροπλάνα της Αργεντινής επι ΔΝΤ της για 1$ το ένα!
    Συγνώμη δεν είμαι εμπαθείς αλλά δεν τους έχω εμπιστοσύνη όταν φέραν το μνημόνια για να ξεχρεωθεί αυτός ο έρμος κ όμορφος Τόπος και ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ αφού οι ΙΔΙΟΙ με τεχνάσματα Τ+10 μας οδήγησαν ΕΔΩ!!
    Και μην ξεχνάμε...ΟΠΟΙΟΣ ¨παίζει ¨ με Κρατικά ομόλογα (Τ+10) είναι ένοχος εσχάτης προδοσίας.
    ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

   • Στάθης Δ avatar
    Στάθης Δ @ Χρύσανθος Λαζαρίδης 16/02/2011 11:47:29

    Κ. Λαζαρίδη καλημέρα

    Θα μου επιτρέψετε μερικές παρατηρήσεις:

    1. Η αναφορά μου στο σχόλιο σας έγινε γιατί πιστεύω ότι ενώ (επί της ουσίας) και τα δύο κόμματα εξουσίας κινείστε στους ίδιους άξονες, απλά ερίζετε (πρός τέρψην του φιλοθεάμονος κοινού) για την "πατρότητα" και την "ορθότητα" των προτεινόμενων (και αναγκαίων έτσι οπώς μας καταντήσατε) λύσεων
    2. Το ότι παρέθεσα μία παράγραφο έγινε για λόγους χώρου, η αναφορά της πηγής (άρα και η πρόσβαση στο πλήρες κείμενο) ελπίζω να το αποδεικνύει
    3. Για τους έχοντες κοινή λογική είναι αυτονόητο ότι πρέπει και να πουληθούν κρατικά ακίνητα (είτε γή είτε κτήρια), φτάνει πιά ο φαρισαϊσμός περί ξεπουλήματος που ανάλαφρα πετάτε ο ένας στον άλλο από την βολική θέση της αντιπολίτευσης (οι κραυγές του ΠΑΣΟΚ για ασφαλιστικό, ΟΛΠ κλπ είναι πρόσφατες θυμίζω).
    4. Για κάποιους από τους πολίτες αυτής του τόπου όμως, τα πράγματα (πιστεύω ότι) είναι λίγο αλλιώς. Ποσώς ενδιαφερόμαστε πλέον για το ποιό από τα δύο κόμματα έκλεψε, διέφθειρε, ασέλγησε περισσότερο πάνω στην δόλια την πατρίδα, ή για το ποιό από τα δύο μιλάει για "κάθαρση", "επανίδρυση", "νοικοκύρεμα", "επαναστάσεις του αυτονόητου" και άλλες επικοινωνιακές (τζάμπα) πομφόλυγες (το μερίδιο της εκάστοτε ελλάσσονος αντιπολίτευσης είναι επίσης μεγάλο και ειδικά για την αριστερά απογοητευτικό).
    5. Αδιαφορούμε επίσης για το ποιός, πότε και πώς μίλησε πρώτος (sic) για "αξιοποίηση" της δημόσιας περιουσίας, λές και υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα πάνω στις ιδέες, λές και δεν ξέρουμε τι κρύβει η λέξη "αξιοποίηση" όταν εκφέρεται από κυβερητικά (ανεξαρτήτως χρώματος) χείλη.
    6. Ενδιαφερόμαστε όμως για την σωτηρία του τόπου, και δυστυχώς δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο, δεν βλέπουμε μια τίμια και λυτρωτική αυτοκριτική και κάθαρση (oύτε η «νέα» ΝΔ ούτε το «νέο» ΠΑΣΟΚ έχετε προέλθει από παρθενογέννηση), δεν βλέπουμε το παραμέρισμα των στενά κομματικών οφελών μπροστά στο κοινό καλό, βλέπουμε τα ίδια ιδιοτελή, ανεπαρκή και φαιδρά πρόσωπα, την αναπαραγωγή εντέλει των πιό άθλιων πρακτικών που ευδοκίμησαν στην Ελλάδα τα τελευταία (35, 50, 100...) χρόνια. Κρίμα
    7. Τέλος, αντιπαρέρχομαι τα περί "φαιοπράσινης προπαγάνδας", είναι κατανοητή η ανάγκη του (μανιχαϊστικού και άρα εύκολου) διαχωρισμού μεταξύ "καλών" και "κακών", το "διακύβευμα" (που είναι και του συρμού) είναι υψηλό εξάλλου: η κατάληψη και η νομή της εξουσίας.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Στάθης Δ 15/02/2011 15:08:06

   Aν πουληθούν τα διαμμερίσματα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία νοσοκομείων προϊόντα αποδοχής κληροδοτημάτων, πού υπάρχει πρόβλημα.
   Σήμερα πολλά από αυτά είναι ημικατεστραμένα ή ξενοίκιαστα ή νοικιασμένα για ψίχουλα.
   Είναι δυνατόν ένα Δημόσιο νοσοκομείο να νοικιάζει, να συντηρεί και να πληρώνει κοινόχρηστα όταν μένουν ξενοίκιαστα διαμμερίσματα ή να κυνηγάει τους ενοικιαστές που δεν πληρώνουν ?
   Όταν μιλάμε για μη εκποίηση δε μιλάμε -φαντάζομαι- για το 30 ετών, 3άρι στα Κ.Πατήσια ιδιοκτησίας "ΣΩΤΗΡΙΑΣ"?
   Και υπάρχουν χιλιάδες τέτοια.

 5. STAM avatar
  STAM 15/02/2011 13:22:25

  Παρακολούθησα τον γραμματέα του Κόμματος μας (της ΝΔ) στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. Όταν ο Πάγγκαλος έλεγε ότι εμει΄ς δεν μιλήσαμε ποτέ για πώληση αλλά μόνο για αξιοποίηση δεν του είπε (δεν ήξερε;) ότι ο ίδιος ο Παπανδρέου τον Σεπτέμβριο το 2010 είχε μιλήσει για πώληση και μάλιστα με απ'ευθείας ανάθεση.
  Επιπλέον όταν τον διέκοπταν και δεν τον άφηναν να μιλήσει έπρεπε να αντιδράσει περισσότερο δυναμικά. Αμάν πια με τα σαλόνια.

 6. Στάθης Δ avatar
  Στάθης Δ 15/02/2011 13:25:16

  @ φactorx
  Are you talking to me?

  • Factorx avatar
   Factorx @ Στάθης Δ 15/02/2011 13:30:25

   Περίμενε , θα πάρεις τώρα την απάντηση.
   Και γιατί αλλάζεις ψευδώνυμο;

   • Στάθης Δ avatar
    Στάθης Δ @ Factorx 16/02/2011 11:02:42

    Οπως πολύ εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε, χρησιμοποιώ πάντα το ίδιο nick εδώ και τρία χρόνια. Ευτυχώς αποσύρθηκε η "περίεργη" αναφορά στο "εν κρυπτώ", θα το εκτιμούσα αν αναγνωρίζατε το (εκ παραδρομής πιστεύω) λάθος σας

 7. butcher avatar
  butcher 15/02/2011 13:30:09

  Σαν εκείνον που βγήκε την Παρασκευή στην τηλεόραση για να πει οτι το ΠΑΣΟΚ …αντιγράφει το πρόγραμμα της ΝΔ
  ==
  Και χτες (νομιζω?) ο Σταματης στο ΜΕΓΚΑλο χαμαιτυπειο ηταν απαγοητευση σκετη.Τον ξεσκισανε τρεμοπρετεντερηδς και με εκανε και εφυγα .
  Δεν το αντεχα. Τον γελοιοποιησανε ...
  Αφου μου εκανε συμπαθη ακομα και εκεινο το ροβλια..

  Ειπαμε η Ν.Δ πασχει στο επικοινωνιακο πεδιο.
  Υστερει δραματικα...

  • Factorx avatar
   Factorx @ butcher 15/02/2011 13:39:56

   Μεγάλε, μην βγάζεις τα απωθημένα της ΠΟλιτικής Ανοιξης εδώ. Καλός ήταν ο Σταμάτης και νομίζω οτι ήταν η πρώτη φορά που βγήκε

   • butcher avatar
    butcher @ Factorx 15/02/2011 13:53:46

    Πλακα μου κανεις τωρα?
    Εγω εφυγα την στιγμη που τον αρχισε ο πρετεντερης και τον γελοιοποιησε. Ποια ΠΟΛ ανοιξη μου λες τωρα???
    Δεν τον ξερω τον Σταματη ,πρωτη φορα τον βλεπω ,αλλα ειναι ανοησια να παει στο ΜΕΓΚΑ..
    Θα τον ξεσκισουν εκει.
    Ας αρχισει απο μικροτερα καναλια να παρει λιγακι τον αερα και μετα προχωραει.

    Και δεν εχει σημασια αν ειναι καλος και μετραει.
    Σημαντικοι ανθρωποι ειναι ΜΗΔΕΝ στην τηλεοραση.

 8. απορία! avatar
  απορία! 15/02/2011 13:42:39

  To "αξιοποίηση" πολυφορέθηκε τελευταία... δεν το εμπιστεύομαι αν δεν το ακολουθεί η ¨μη πώληση".

  Όσο για τους βουλευτές της ΝΔ, μερικούς παλιούς τους βλέπω στην τιβι και ανακατεύομαι!!!
  Αλλά σχεδόν όλοι (μου κάνει φοβερή εντύπωση παίδες!) δειχνουν να μην ξέρουν καν το πρόγραμμα και τις τωρινές θέσεις του κόμματος!!!!!!!!! Απίστευτο!!!!!!!

 9. Αστραπόγιαννος avatar
  Αστραπόγιαννος 15/02/2011 13:45:51

  Η κατάσταση με τα ΜΜΕ είναι γνωστή. Ακόμα και να αλλάξει χωρίστρα ο Σαμαράς θα το κάνουν θέμα. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει και αντίλογος από τα στελέχη της ΝΔ. Ενοχικά και φοβικά, κερώνουν μπροστά στην πρώτη ερώτηση της Τρέμη ή το μειδίαμα του Πρετεντέρη. Φωτεινή εξαίρεση ο Τζαβάρας που παραλίγο να τους οδηγήσει σε τηλεοπτικό χαρακίρι. Τα θερμά μου συγχαρητήρια επίσης στον Μιχελάκη ο οποίος φαίνεται να μην χαμπαριάζει από την διαμορφωμένη μιντιακή ομερτά των τελευταίων 20 χρόνων και τους τα χώνει κανονικά. Η ΝΔ πρέπει άμεσα-χτες-να δημιουργήσει μια ομάδα μιντιακής κρούσης με επικοινωνιακά στελέχη τα οποία αφενός ξέρουν τα Μέσα, αφετέρου δεν τους κρατάνε από πουθένα οι νταβατζήδες ώστε να μασάνε τα λόγια τους.

  • xbab avatar
   xbab @ Αστραπόγιαννος 15/02/2011 16:58:56

   Συμφωνώ κι εγώ Αστραπόγιαννε
   Έτσι είναι όπως τα λες.
   Χρειάζονται δυναμικά νέα στελέχη, πλήρως ενημερωμένα, που να μην αφήνουν τίποτα να πέσει κάτι.
   Στις τόσες ανακρίβειες και την παραπληροφόρηση της τηλεόρασης θα πρέπει, άμεσα, στελέχη να βγαίνουν στον αέρα και να αποκαθιστούν την αλήθεια.
   Ειλικρινά πνιγόμαστε όταν γίνεται...παιχνίδι στην tv χωρίς τη συμμετεοχή στελεχών της ΝΔ.
   Και κάτι άλλο με την ευκαιρία αυτή. Καλά το δελτίο ειδήσεων του mega. Αλλά τι θα γίνει με τους ανεκδιήγητους της πρωινής ζώνης αυτού του καναλιού;
   Δεν βλέπει, δεν παρακολουθεί κανείς τι γίνεται;

 10. rs avatar
  rs 15/02/2011 13:48:01

  Κάνετε ένα λάθος.
  Η πώληση/αξιοποίση προϋποθέτει και αγοραστή. Σιγά μην βρεθούν αυτοί που θα δώσουν - και μάλιστα όταν ξέρουν οτι "καίγεσαι" - όσα λέτε οτι θα μπούν στα ταμεία.
  Αυτά είναι "ασκήσεις επι χάρτου".
  Εκτός αν εννοείτε "δοσοληψίες" τύπου Βατοπεδίου ή ΑΓΕΤ (τί θυμήθηκα τώρα ε!).

 11. cveng avatar
  cveng 15/02/2011 13:53:57

  εγω εχω να ρωτησω τα εξης,αν καποιος ξερει να μου απαντησει:
  οταν λεμε αξιοποιηση ακινητων δημων και κοινοτητων τι εννοουμε;δηλαδη εχει ο δημος ταδε ενα οικοπεδο.πως μπορει να αξιοποιηθει αλλιως απο την πωληση;
  συμβασεις παραχωρησης και ΣΔΙΤ για λιμανια κτλ.με αυτη την κυβερνηση;συμβασεις μακροχρονιας παραχωρησης με αυτη την κυβερνηση;αυτο ειναι λυση δηλαδη;
  αναπτυξη παραθεριστικης κατοικιας;;τι ειναι αυτο;παραλιακα οικοπεδα του δημοσιου να πωληθουν σε ιδιωτες για αναπτυξη παραθεριστικων κατοικιων;τα νουμερα των οικοδομων τα εχετε δει;τις τιμες των υλικων(αν μιλαμε για μικρους ιδιωτες εννοω);αν και παλι για πωληση μιλαμε,οχι για αξιοποιηση.
  συναψη ενυποθηκων δανειων;απο ποιον;απο τις ελληνικες τραπεζες;με τι ορους;τι εγγυησεις θα δωσει το κρατος;με τι ''μουτρα'';;
  Γενικη Γραμματεια Δημοσιας Περιουσιας;μια υπηρεσια που να κρατα στατιστικα δηλαδη,απλα για να ξερουμε τι εχει και ποιος φορεας το εχει.γιατι μια γραμματεια που να ελεγχει ολα τα ακινητα του Δημοσιου το θεωρω φαουλ και αν δεν κανω λαθος δεν γινεται κιολας.
  Ως προς τα μεγαλα ακινητα,ολυμπιακα ακινητα,αεροδρομιο ελληνικου κτλ,εκει συμφωνω με τον πινακα.να φυγουν απο τα χερια του κρατους για να γινει κατι με δαυτα επιτελους.αλλα και παλι για πωληση μιλαμε.ή μαλλον για παραχωρηση για τα επομενα 100 χρονια,οσο δηλαδη ειναι ο χρονος ζωης αυτων των κατασκευων!
  Σε καθε περιπτωση και σε περιληψη,δεν εμπιστευομαι αυτη την κυβερνηση(για την ακριβεια καμια ελληνικη κυβερνηση)να διαχειριστει την ακινητη περιουσια της και ειδικα σε αυτη την χρονικη στιγμη.
  Αν αρχισουν ολοι δημοι,υπηρεσιες,φορεις να βγαζουν στο σφυρι καθε ακινητο και καθε οικοπεδο σε ολες τις γωνιες της Ελλαδας,θα καταρρευσει εντελως η κτηματαγορα και κατεπεκταση μεχρι ενος βαθμου θα δοθει κ η χαριστικη βολη στην κατασκευη.
  Επισης ακουγεται δεξια και αριστερα οτι αυτη η ευκαιρια ''αξιοποιησεων'' που θα προωθησει το Πασοκ,θα δωσει επιτελους λυση και στην κατασταση στο κεντρο της Αθηνας...

  • juliet avatar
   juliet @ cveng 15/02/2011 14:49:39

   Αξιοποίηση ακινήτων δήμων σημαίνει ανάθεση εκμετάλευσης για 20 το λιγότερο χρόνια και μετά να περιελθει στο δήμο.Ως επι τω πλείστω μπαίνουν σε πρόγραμμα με ίδια συμμετοχή και χρηματοδότηση ανάλογη της περιοχής,με υπερτιμολόγηση τους έρχεται σχεδόν τσάμπα.Δε συμφέρει έτοιμο,δεν έχει κέρδος ,και ειδικά με τις σημερινές συνθήκες που όλοι λίγο πολύ έχουν το πορτοφόλι τους κλειστό,θα δώσει χρήματα χωρίς να είσαι βέβαιος για την απόσβεση.Ακόμη και ο ξένος θα βρεί περισσότερες ευκαιρίες στη Βουλγαρία,στη Τουρκία ακόμη και στην Αλβανία ,το ξεπούλημα έπεσε σε χρόνια ισχνών αγελάδων.

  • Kasut avatar
   Kasut @ cveng 15/02/2011 19:17:27

   Καταρχην η οποια αξιοποιηση ακινητων θα υπαρξει οταν πρωτον καθοριστουν οι χρησεις γης και συνταχθουν δασολογιο και κτηματολογιο. Ουδεις ξενος επενδυτης θα το παιξει ηρωας τυπου Κωνσταντακοπουλου. Επειτα ποια ακινητα θα αξιοποιηθουν? Τα κατασχεμενα οικοπεδακια στις εσχατιες της χωρας η οι χωροι φιλετα? Μαλλον το δευτερο. Στην συνεχεια ειμαστε σε θεση να αποφυγουμε την πωληση ακινητων? Αποψη μου ειναι πως οχι, αναγκαστικα θα περιλαβει και πωλησεις ακινητων. Θα επενδυσει κανεις στο Ελληνικο χωρις την κυριοτητα του οικοπεδου? Θα επενδυατε εσεις μερικα δις χωρις να εχετε τον χωρο δικο σας? Οποτε καλο ειναι η ΝΔ αντι να μιλαει με μισολογα που δεν πιστευει κανεις, να βαλει και στο λεξιλογιο της την λεξη που καιει αλλα ειναι αληθινη. Δηλαδη μεταξυ των αξιοποιησεων θα υπαρξουν και πωλησεις.

 12. Theoprovlitos avatar
  Theoprovlitos 15/02/2011 14:04:52

  Δεν ξερω κι εγω αν πείστηκα από αυτα που ακουγα το πρωι στην ΝΕΤ (αν και δεν το ειδα από την αρχη). Η ΝΔ ας ξεκαθαρισει καποτε την θεση της εκτος αν εσκεμμενα ειναι ετσι λιγακι πολιτικά... bisexual.

  Το εκμεταλλευτηκε παντως το blog των Ροίδη & Λασκαρατου

  Πάντως ο πρωτος διδάξας αποκρατικοποιήσεων - ξεπουλήματος ήταν ο Μητσοτακης δια του τότε υπουργου του κου Στεφανου Μανου (ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση) που ειχε διαμορφωσει και ειδικο κλιμακιο αποκρατικοποιήσεων πριν τον ριξει ο Σαμαρας και χαλάσει η μπίζνα στη μέση.

  Ο κος Μανος επανεμφανισθηκε τελευταίως δυναμικα με την συμμετοχή στελεχών του στους δυο μεγαλους Δημους, Αθηνων και Θεσσαλονικης υπό την σημαια του ΠΑΣΟΚ, με ατζεντα η οποία αφορα σε οικοπεδα στην Κερατέα, οικοπεδα στην θεσσαλονίκη (επί της οδου Λασκαράτου) κλπ.

  Οποτε ο νοων νοείτω...

 13. Theoprovlitos avatar
  Theoprovlitos 15/02/2011 14:18:33

  Εδω ετερος καπαδόκης, προστατης (με την έννοια του Don Corleone) της Gay νυχτας και παρατηρητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιχειρηματίας πορνό και προωθητης του... Ντιντισμου και του σεξισμού με το ΔΩΡΕΑΝ (σε καιρους κρισης) έντυπό του που απευθύνεται στην νεολαία, επίσης επιτίθεται στην ΝΔ.
  Ανάμεσα στο ποιους θαυμαζει συγκαταλέγεται και προαναφεθείς πολιτικος του συνεταίρος. Συγκοινωνούντα δοχεία άραγε; Ειναι πάντως πολύ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ...

 14. petros avatar
  petros 15/02/2011 14:39:49

  Λοιπόν παίδες ο Τζαβάρας με εντυπωσίασε και σε εντελώς προσωπικό επίπεδο. Πέταγα πριν κάνα μήνα και κάτι για Μόναχο και ήταν στο αεροπλάνο όλη η ομάδα της εξεταστικής για τη Siemens που πήγαινε να "ανακρίνει" το Χριστοφράκο. Λοιπόν κάποιος τυχαίος συνταξιδιώτης πήγε κάτι (αρνητικό/ ειρωνικό) να πει στο Τζαβάρα και ο δικός σου κάθισε 20 λεπτά και με πλήρη υπομονή και γερή επιχειρηματολογία τον βούλωσε με δύναμη και σθένος. Είναι λίγο παραπάνω δυναμικός, αλλά όλο το λεωφορείο κρεμόταν από τα χείλη του και δεν ήθελε να κατεβεί στο terminal.

 15. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 15/02/2011 14:42:01

  Το ένα θέμα είναι η εμφάνιση αυτών των στελεχών, το άλλο η έννοια της αξιοποίησης.

  Για το πρώτο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, εγώ βρίσκω την εμφάνιση των στελεχών της ΝΔ απογοητευτική. Εκτός του ότι είναι αδιάβαστοι, δεν έχουν τεχνική και στυλ. Και δεν έχουν γνώση του μέσου και του επιπέδου των συζητήσεων αυτών. Οι περισσότεροι είναι άχρωμοι ρητορικά και ενδυματολογικά, θυμίζουν συνοικιακούς πλασιέ που κάνουν δουλειά ρουτίνας. Στο επίπεδο των εντυπώσεων χάνουν από τις φτηνές ταχυδακτυλουργίες και το στήσιμο των στελεχών του "λαος" και του πασοκ. Τον μόνο που πρόσφατα θυμάμαι ότι είχε κάποιο νεύρο και χιούμορ ήταν ο Δήμας, που δεν είναι και ο αντιπροσωπευτικότερος του σαμαρικού τρόπου σκέψης. Κάποτε πρέπει να βγούν μπροστά νέα στελέχη, νέα πρόσωπα, κάτι που να δίνει την εντύπωση ότι υπάρχει κάτι άλλο πίσω από αυτή την μετριότητα, κάτι που τείνει να εξελιχθεί και να αντικαταστήσει το φθαρμένο κατάλοιπο της καραμανλικής διακυβέρνησης. Και προπαντός νέος λόγος. Η εξαίρεση κάποιων εξάρσεων του Σαμαρά δεν αρκεί και δεν πείθει για την επάρκεια του κόμματός του.

  Όταν μιλάς για "αξιοποίηση" που θα φέρει λεφτά, προφανώς αυτή θα περιλαμβάνει και πωλήσεις. Ο Γιούγκερ χρησιμοποίησε τον όρο divestment, αν δεν κάνω λάθος. Δηλ, εκποίηση περιουσιακών στοιχείων. Εννοείται ότι αν κάτι δεν μπορείς να το "αξιοποιήσεις" επικερδώς στο άμεσο μέλλον, κτήρια, ή εξοπλισμό, πρέπει να το πουλήσεις. Δεν βγαίνει αλλιώς συμπέρασμα. Το θέμα είναι αν θα βρεθούν οι πωλητές, ή οι "αξιοποιητές", και, αν βρεθούν, αν η τελική σούμα θα είναι 50.

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ Professor Moriarty 15/02/2011 19:16:31

   αν θα βρεθούν οι αγοραστές, διορθώνω

 16. Brain avatar
  Brain 15/02/2011 14:58:58

  Η αλήθεια είναι ότι και ο Σταμάτης δεν πήγε καλά χθες βράδυ στο MEGA και ο Λυκουρέντζος απέναντι στον Πάγκαλο στο Χατζηνικολάου, σε αντίθεση με Μηταράκη στο ΣΚΑΙ και Μαρκόπουλο στον Πρετεντέρη που πήγαν πολύ καλά.

  • γιωργος avatar
   γιωργος @ Brain 15/02/2011 15:25:44

   Ο Μηταρακης ειναι πολυ καλος,αλλα ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη.Ακομα και ο Σταϊκουρας λιγος ειναι.Οι υπολοιποι που ανεφερες ειναι αθλιοι.Ο Μαρκοπουλος την προηγουμενη εβδομαδα στον Χατζηνικολαου ηταν μηδεν.Χειροτερος απο ολους ο Παναγιωτοπουλος.Αξεχαστο το βατερλω του στον Πρετεντερη...

 17. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 15/02/2011 15:05:38

  Το θέμα της (όποιας) αξιοποίησης Δημόσιας περιουσίας είναι λεπτό, αλλά είναι κατά βάση ένα πρακτικό, όχι ιδεολογικό θέμα.
  Δυστυχώς, κάθε προσπάθεια ορθολογικού χειρισμού της (και έγιναν τέτοιες προσπάθειες, αμυδρές έστω, τόσο από τη ΝΔ τον Ιούλιο, όσο και - ακόμα αποσπασματικότερα - από το ΠΑΣΟΚ), καπελώνεται στη συνέχεια από πολιτικάντικους χειρισμούς και αερολογήματα - ιδεολογήματα - τροφή για οπαδούς περιορισμένης νοημοσύνης.
  Η λέξη "αξιοποίηση" έγινε τραβηγμένο ματζούνι που δεν σημαίνει πιά τίποτε, η κραυγαλέα τύπου MEGA - συνθηματολογία περί "εκποίησης" πίπτει επί δικαίων και αδίκων. Η συζήτηση στη "φωλιά του κούκου", που βλέπω στην ανάρτηση αυτή, είναι η κατάληξη τέτοιων μεθοδεύσεων.
  Ιδού και ο Α.Π. σήμερα, με την πρόταση για κοινοβουλευτικό και συνταγματικό (παρακαλώ) φραγμό, σε κάθε μεταβίβαση δημόσιας γής.
  Θα έλεγα στον οποιοδήποτε, πράσινο, μπλέ ή κανελλί με βούλες, ότι πονηρά παιχνιδάκια με τέτοιες κοφτερές λεπίδες δεν επιτρέπονται: Ο κίνδυνος αυτοτραυματισμού είναι δυσανάλογα μεγάλος με το ενδεχόμενο (κομματικό) όφελος.

 18. ganasta avatar
  ganasta 15/02/2011 15:14:30

  Φάκτορα,
  Γιατί κάποιοι επιχειρούν να ερμηνεύσουν τον Σαμαρά, όταν μιλάνε τα λόγια του:
  Ζάππειο, 7 Ιουλίου 2010
  …Εδώ λοιπόν, μπαίνουμε στο κεφάλαιο «αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας».
  Κατ’ αρχήν να εξηγήσουμε ότι αξιοποίηση δεν σημαίνει «εκποίηση».
  Δεν σημαίνει «να πουλήσουμε ασημικά».
  Δεν σημαίνει να «βγάλουμε στο σφυρί», μνημεία, ή χώρους που συνδέονται με την ιστορία μας ή με την εθνική μας ασφάλεια.
  Τίποτε απ’ όλα αυτά!
  «Αξιοποιώ» σημαίνει δίνω αξία σε κάποιο περιουσιακό στοιχείο που ως τώρα παραμένει ανενεργό ή απαξιώνεται...
  Σημαίνει να μετατρέψουμε ένα μέρος του δυνητικού μας πλούτου σε «Ενεργητικό».
  Και παρακάτω:
  Όλα αυτά είναι έργα συμβάσεων παραχώρησης και ΣΔΙΤ και αποτελούν μορφές επικερδούς αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας μας χωρίς να χάνεται η κυριότητα...
  Τότε σου είχα γράψει ένα σχόλιο, ότι αυτή η παρουσίαση- η οποία έδειχνε ότι υπάρχει και άλλος εκτός του μνημονίου δρόμος- πρέπει να εκλαϊκευτεί ώστε να γίνει κτήμα του ελληνικού λαού.
  Δυστυχώς οι Ρηγηλάριοι ως συνήθως κοιμήθηκαν και άφησαν μόνο του τον πρόεδρο.
  Έστω και έτσι αυτή η παρουσίαση έρχεται και πάλι στο προσκήνιο.
  Αλλά και πάλι βλέπω ότι το κόμμα ενοχικά αντιμετωπίζει το θέμα.
  Τι διάβολο δεν μπορούνε να συνεννοηθούνε!
  Ούτε και τώρα που ο πυρήνας των προτάσεων Σαμαρά έρχεται στην δημοσιότητα;;

 19. Aggelos avatar
  Aggelos 15/02/2011 15:22:49

  παιδια,,με το μπαρντον..

  αυτον τον καημενο ψευδο το Σταικουρα τι τον βγαζουνε?
  δεν μπορω να τον παρω σοβαρα οταν μιλαει?


  ο Μηταρακης ναι,,να βγαινει παντου,,αλλα οχι και ο Σταικουρας..

 20. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 15/02/2011 15:52:55

  Αποτελεί δυστυχία οι εκπρόσωποί μας στα κανάλια να αποτελούν liability για τον Αντώνη Σαμαρά. Με λυπεί αφάνταστα, ειδικά που το ΠΑΣΟΚοκράτος βρίσκεται υπό κατάρευση.

 21. Orestios avatar
  Orestios 15/02/2011 16:18:16

  Ποιός από την ΝΔ είπε πως το ΠΑΣΟΚ αντιγράφει την ΝΔ και είναι ακόμη στην θέση του?
  Όνομα θέλω για να ξέρουμε τί φίδια έχουμε στον κόρφο μας.

  • cveng avatar
   cveng @ Orestios 15/02/2011 16:28:49

   φανταζομαι ειρωνευεσαι...παντως εγω διαπιστωσα οτι ολο το κομμα το ειπε και επισημα!οταν η πρωτη ανακοινωση που εβγαλε ελεγε: επιτελους το πασοκ ερχεται στα λογια μας(ελευθερη μεταφραση),τι γαματοι που ειμαστε,εμεις τα λεγαμε απο το καλοκαιρι και μας κοροιδευατε κτλ για αξιοποιηση βεβαιως βεβαιως....

 22. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 15/02/2011 16:28:51

  Τι άλλο θ' ακούσουμε και θα διαβάσουμε, σ' αυτό το μάταιο κόσμο!
  Όταν θ' ακουστεί, με στεντόρεια φωνή, "φέρτε πίσω το Μητσοτάκη", του λόγου μου θ' αναφωνήσω "τα είδα όλα, νύν απολύεις τον δούλον σου Δέσποτα"!
  Ο Θείος (κατά κόσμον, Sic transit gloria mundi).

 23. Aris. A avatar
  Aris. A 15/02/2011 16:34:25

  Δεν σοβαρεβόμαστε λίγο.

  Εδώ ο κόσμος καίγεται και εμείς κάνουμε καλιστεία αν τα είπε καλά ο ένας ή ο άλλος στα κανάλια.

  Τι θέλουμε λεκτικούς πυγμάχους ή σκεπτόμενους και αποτελεσματικούς πολιτικούς.

  Ο κόσμος πλέον δεν τσιμπάει από τηλεοπτικούς θεατρινισμούς.

  Οι πολιτικοί είναι για να βγαίνουν να λένε δύο κουβέντες και τελείωσε όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

  Παράλογες απαιτήσεις έχουμε από το πολιτικό προσωπικό να είναι επαγγελματίες της της τηλεόρασης και τους καταντήσαμε γλάστρα του Πρετεντέρη και του Χατζηνικολάου.

  Αμάν ποιά με την μυθοποίηση της δύναμης της τηλεόρασης.

 24. Ακροβολιστής avatar
  Ακροβολιστής 15/02/2011 17:03:21

  Στην πλειονότητά τους πάντως είναι απογοητευτικοί, σαν να είναι σε άλλο κόσμο... και δεν μπορούν να σταθούν απέναντι σε επαγγελματίες ψεύτες, δημοσιογράφους και πασόκους...

 25. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 15/02/2011 17:09:20

  Κατά τη γνώμη μου τρία είναι τα προβλήματα:
  1. Οι περισσότεροι πηγαίνουν εντελώς απροετοίμαστοι. Ούτε τα βασικά της επικαιροτητας δεν γνωρίζουν.

  2. Δεν έχουν μάθει ακόμα τους τηλεοπτικούς κανόνες διαλόγου.

  3. Στα περισσότερα πάνελς, οι συνθέσεις είναι στημένες προς όφελος της κυβέρνησης.

  Θα πρόσθετα και ένα τέταρτο. Πολλά στελέχη τς Ν.Δ. δεν έχουν το τσαγανό να τα βάλλουν με τους παρουσιαστές όταν τους προσβάλλουν.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Κώστας Ροδινός 16/02/2011 08:10:02

   Για να το κάνεις αυτό είναι απαραίτητη μια προϋπόθεση:
   να μην έχεις σκελετούς στη ντουλάπα σου.
   Έχουμε τέτοιους εκπροσώπους?

 26. paulos1951 avatar
  paulos1951 15/02/2011 18:11:02

  ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟΣ MEGA(ΥΠΟΡΓΟΣ ΠΑΣΟΚ)-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ =2

 27. Kasut avatar
  Kasut 15/02/2011 19:10:55

  Υπαρχουν 2 θεματα. Το ενα ειναι η απελπισα προσπαθεια της ΝΔ να πεισει πως δεν θα υπαρχει πωληση της ακινητης περιουσιας. Ας ξεκαθαρισουμε πως αξιοποιηση σημαινει και ΠΩΛΗΣΗ μεταξυ αλλων. Οποτε ας μην παιζουν πολεμους οπισθοφυλακων. Το δευτερο θεμα ποσο θα ειναι το ποσοστο πωλησεων εναντι "αξιοποιησεων" και τουλαχιστον το παραδειγμα που αναφερει ο κυριος Λαζαριδης ειναι θεωρητικα ορθο ομως ας μας εξηγησει ποιες τραπεζες θα προεξοφλησουν τις εισπραξεις οταν δεν δανειζουν πλεον και εγγυαται η φερεγγυιοτητα τους απο την ΕΚΤ, ποια αμοιβαια εχουν ρευστοτητα και στο κατω κατω ποιος δεν θα πιεσει να αγορασει κοψοχρονια την στιγμη που ειμαστε με την πλατη στον τοιχο. Η αλλιως ποιος θα δεχθει bridge financing και δεν θα πιεσει πληρη κυριοτητα? Και ας μην ξεχναμε ποιος βρισκεται στην αναγκη χρηματων.

 28. Striker avatar
  Striker 15/02/2011 21:23:29

  Απαράδεκτοι, άνευροι, θλιβεροί και απολογητικοί. Έμοιαζαν σαν χαμένοι και όταν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ τους έλεγαν "λέμε τα ίδια" δεν είπαν το στοιχειώδες, ότι το πρόγραμμα του Σαμαρά δεν είναι α λα καρτ για να συμφωνούν σε ότι θέλουν, αλλά η αξιοποίηση είναι στα πλαίσια μιας συνολικής και εντελώς διαφορετικής οικονομικής πολιτικής από αυτή του μνημονίου.

 29. Apollonios avatar
  Apollonios 16/02/2011 00:47:34

  Έτσι είναι Κώστα, και χειρότερα...
  Έχουν εκλεγεί απίστευτες μετριότητες δυστυχώς...
  Πάσχει το κόμμα συθέμελα, από τη βάση του...
  Και είναι μεγάλη η κουβέντα που πρέπει να γίνει στο θέμα αυτό.

 30. ANNITA avatar
  ANNITA 16/02/2011 08:46:11

  Αξιοποίηση σημαίνει εκμεταλλεύομαι σωστά ένα αντικείμενο προκειμένου να μου αποδίδει εφ όρου ζωής και όχι να μου δώσει την λύση προσωρινά και με ελάχιστο κέρδος. Η πώληση δημόσιας περιουσίας, είναι ακριβώς αυτό, προσωρινή λύση. Αν όμως νοικιάζαμε την περιουσία αυτή σε μια συμφέρουσα τιμή για αρκετά χρόνια, το κέρδος θα ήταν διπλό, ισως και τριπλό. Δηλαδή: Σίγουρα αυτοί που θα νοίκιαζαν θα ήταν η Ελίτ της ευρώπης η κάποιου άλλου κράτους, δεν έχει σημασία, εφόσον θα είχε το κράτος από αυτούς ένα σταθερό εισόδημα να ξεχρεώνει τα ψεύτικα χρέη, απ την άλλη θα άνοιγε ένα άλλο κεφάλαιο που λέγεται τουρισμός, θάχαμε την ελπίδα τουλάχιστον ότι θα έρχοταν με αυτό τον τρόπο λιγάκι ποιοτικοί άνθρωποι στην χώρα μας. Με το ξεπούλημα όμως που γίνεται δεν νομίζω ότι θα συμβεί αυτό, το χειρότερο σίγουρα θα συμβεί και για τον τουρισμό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.