#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/01/2010 20:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αμάν πια με αυτή την εμμονή των τρομοκρατών με τα αεροπλάναΤελικά τι παίζει με τους τρομοκράτες και τα αεροπλάνα; Γιατί  δεν ανατινάζουν ποτέ μα ποτέ τα λεωφορεία, τα τρένα ή τα μετρό της Αμερικής; Μη με παρεξηγείτε. Δεν είναι ότι θέλω να αρχίσουν να διαφοροποιούνται ως προς τους στόχους τους, απλά δεν καταλαβαίνω γιατί  αυτή η εμμονή των τρομοκρατών, στο μοναδικό μεταφορικό μέσο που απολαμβάνει πλήρους, και πάρα πολύ ακριβής προστασίας…

Μήπως τους αρέσει να μας θυμίζουν πως παρά τις τεράστιες δαπάνες για την ασφάλεια, στην ουσία δεν έχουμε ασφάλεια; Μήπως τελικά αυτός να είναι και ο απώτερος σκοπός τους; Να μας δείξουν  δηλαδή,  πως μπορούν να χτυπήσουν όπου θέλουν, και παρά την οποιαδήποτε προετοιμασία μας. Ή μπορεί και να θέλουν να δημιουργούν ήρωες ανάμεσα στους απλούς καθημερινούς ανθρώπους… Ή ακόμη μπορεί και αυτοί οι ίδιοι να είναι τόσο άχρηστοι και ανοργάνωτοι, όσο δηλαδή και εκείνοι  στους οποίους έχουμε αναθέσει την ασφάλειά μας. Ποιος να ξέρει άραγε;

Το μόνο που πραγματικά γνωρίζω, είναι πως η ασφάλεια των αεροδρομίων έχει προ πολλού φτάσει σε σημείο, που πλέον είναι ταπεινωτική και προσβλητική για τον υποψήφιο επιβάτη, και μάλιστα χωρίς κανένα νόημα… Κάθε φορά που αποφασίζω να πετάξω, μου φαίνεται πως οι ελεγκτές ασφάλειας όλο και βρίσκουν κάποια καινούργια δικαιολογία προκειμένου να μου αφαιρέσουν κάποιο αθώο αντικείμενο. Το να φέρω ως δώρο στον κολλητό μου ένα μπουκάλι κάποιου τοπικού οινοπνευματώδους, έχει καταντήσει τόσο εύκολο, όσο και το να ψηφιστεί μια παγκόσμια δεσμευτική απόφαση για τις κλιματικές αλλαγές. Εν τω μεταξύ, μια έρευνα του 2006, αποκάλυψε πως μυστικοί πράκτορες, μπόρεσαν και πέρασαν ψεύτικες βόμβες στα αεροσκάφη, παρά τον έλεγχο ασφαλείας, σε ποσοστό 60% των φορών που το προσπάθησαν.  Μια νέα έκθεση πάλι, αναφέρει πως οι μετοχές των αεροπορικών εταιριών έχουν πάρει τη κατιούσα, λόγω των φόβων των επενδυτών ότι οι επιχειρηματίες ταξιδιώτες θα προτιμούν στο μέλλον να μη ταξιδεύουν αεροπορικώς αλλά να συνεννοούνται μέσω του Skype. Έχουν άδικο;

Όπως λέω και στους φίλους μου, προσωπικά προτιμώ να εξυπηρετούμαι γρήγορα μέσα στα αεροδρόμια, και ας υπάρχει η απειροελάχιστη πιθανότητα πως κάποιος τρελαμένος θα με ανατινάξει, παρά να υποβάλλομαι σε αυτή την απαράδεκτη φαρσοκωμωδία. Άλλωστε ποια η διαφορά με το ρίσκο που παίρνουμε κάθε φορά που ανεβαίνουμε σε λεωφορείο, σε τρένο ή σε κάποιο καράβι;

Καταλαβαίνω πως πολλοί από εμάς δεν το βλέπουν έτσι. Δυστυχώς, τα διάφορα μέτρα ασφαλείας των αεροδρομίων είναι πάντα έτσι σχεδιασμένα, ώστε να κάνουν τον κόσμο να αισθάνεται πιο σίγουρος  για την ασφάλεια της πτήσης του,  παρά για μειώσουν τη πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης στη πτήση. Προς το παρόν, δεν ξέρω ποια μέτρα ασφάλειας θα ληφθούν στα αεροδρόμια, απλά ελπίζω πως θα έχουν να κάνουν με την αποτροπή τυχόν επιθέσεων και όχι με τις τιμές των μετοχών.

 Michael Hogan, Vanity Fair

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/01/2010 21:29:46

  Ο κύριος vanity fair λέει μακακίες, και είναι πολύ μακριά να του το πω να το εμπεδώσει... Προφανώς δεν πετάει συχνά για να ανέχεται να πάρει κάποιο ρίσκο. Η αεροπορική τρομοκρατία είναι το δυνατό όπλο για τους παλαβούς. Ενα αεροπλάνο έχει περισσότερο αντίκτυπο από το Cole στα μάτια του κόσμου. Αν καταλαβαίναμε ότι έχουμε μπεί σε παγκόσμιο πόλεμο, θα είμαστε και εμείς και στο Αφγανιστάν, και την Υεμένη. Α, ξέχασα... οι φίλοι μας οι Άραβες.

  Η Ελλάδα πολεμάει Ανατολίτες, Πέρσες, Άραβες και Τούρκους, όσο υπάρχουμε.

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/01/2010 23:41:42

  Το προβλημα ειναι βαθυτερο και ισως οι Αμερικανοι αρχισουν να το καταλαβαινουν.
  http://www.nypost.com/p/news/opinion/opedcolumnists/lying_to_ourselves_sjQTP9OuIQIrjE0oaYch2K

 3. The Predator avatar
  The Predator 02/01/2010 02:37:40

  ΟΤΑΝ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ.

  ΟΣΟ 1000 ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΜΗΡΟ ΤΙΣ ΗΠΑ, Η "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ The Predator 02/01/2010 13:59:21

   Μπράβο, ισλαμολάγνε, τη βρήκες τη λύση: να απαιτήσουμε να ξανα-ανοίξει το Άουσβιτς.

   Επειδή, όμως, δεν έχουμε όλοι διψήφιο δείκτη νοημοσύνης, να σου θυμίσω ότι ο Bin Laden στο διάγγελμά του για την επίθεση της 9ης Σεπτέμβρη, ο ί δ ι ο ς είπε ότι εκδικείται για τα περισσότερα από 80 χρόνια ταπείνωσης και ντροπής που έχει υποστεί το Ισλάμ.
   Αν γνώριζες Ιστορία θα ήξερες ότι η διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Ισραήλ έγινε το 1948. Και αν γνώριζες αριθμητική θα ήξερες ότι αυτό δεν έγινε πριν από 80 χρόνια. (Αλλά επιτρέπει το Ιερό Κοράνιο να μάθετε και τίποτα άλλο;;;)

   Τί εννοούσε, λοιπόν, ο Bin Laden με τα 80 και πλέον χρόνια;
   Σίγουρα όχι το κράτος του Ισραήλ.
   Η απάντηση είναι ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε με βεβαιότητα.
   Η λογική όμως λέει ότι αυτό που συνέβη πριν 80 και κάτι χρόνια και είχε σχέση με το Ισλάμ, ήταν η κατάρρευση του χαλιφάτου, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Δηλαδή, η "λύση" που προτείνεις αγγίζει περισσότερο το δικό μας κράτος. Την Ελλάδα μας.
   Και δε λες κάτι καινούργιο: Απλά το λες και εσύ στα μουλωχτά. Διότι οι απόψεις σου είναι 100% δραγώνειες.
   Με λίγα λόγια μας λέτε να επιστρέψουμε στο Ισλάμ ό,τι του ανήκει: Free Gaza Movement, ISM και ότι εμείς είμαστε παλιορατσιστές-έλληνες που δήθεν σφάξαμε τους καλούς οθωμανούς και πρέπει να φτύσουμε αίμα σήμερα, επειδή τότε οι πρόγονοί μας ανέτρεψαν εκείνο το ωραίο χαλιφάτο.
   Δε θα σας περάσει, όπως δε σας πέρασε και τότε. Και ξέρεις γιατί; Γιατί πάντοτε θα υπάρχουν άτομα σαν και εμένα. Που δε θα καταπίνουν την προπαγάνδα σας. Και κυρίως επειδή η γη αυτή είναι ποτισμένη με αίμα. Και μην ονειρεύεστε ότι θα σας παραδωθεί αναίμακτα, παρά την πλύση εγκεφάλου και τα σχέδια των πολιτικών μας.
   (Το ψευδώνυμο σου είναι εμπνευσμένο από το γνωστό σύστημα; Αυτό που ισχυρίζονται οι ισλαμοφασίστες ότι το χακάρουν;)

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Jasmin 02/01/2010 14:24:57

    Στο CNN εκεινη την ημερα οι αναλυτες το ειπαν καθαρα : ο μπιν Λαντεν αναφεροταν στην καταργηση του χαλιφατου και του σουλτανατου των Οθωμανων απο τον Κεμαλ το 1922 που θεωρειται συμφορα απο τους ισλαμιστες σε ολο τον κοσμο και στοχος τους ειναι η αναβιωση του.Στα ελληνικα καναλια δεν ειπαν τιποτα και ολοι οι δημοσιογραφοι αναρωτουνταν τι εννοει ,τι εγινε πριν 80 χρονια κλπ.
    Φαινεται σαν τα τελευταια 60 χρονια ελληνικης ιστοριας με τη διαπαλη δεξιας-αριστερας,τις ΗΠΑ και την ΕΣΣΔ να εχουν σβυσει απο το μυαλο των ανθρωπων αιωνες συγκρουσεων με το ισλαμ.Τωρα ομως που θα εχουν δικαιωμα ψηφου και θα κανουν αισθητη τη παρουσια τους θα το θυμηθουν.

 4. Nick avatar
  Nick 02/01/2010 10:26:23

  Όσο η οικονομία οδεύει στη κλίμακα του depression, τόσο περισσότερο θα αυξάνονται οι κοκκινο-πορτοκαλί συναγερμοί.

  Όρεξη έχουν τώρα να βγάζουν Εθνοφυλακή στους δρόμους των ΗΠΑ...

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Nick 02/01/2010 14:06:44

   Κάνε έναν κόπο και διάβασε οποιοδήποτε σοβαρό βιβλίο για τα αίτια της τρομοκρατίας.
   Αυτό που ισχυρίζεσαι περί φτώχειας, είναι η αναπαραγωγή μιας μεγάλης διαστρέβλωσης. Που γίνεται ακριβώς για να δικαιολογήσει την τρομοκρατία και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.
   Οι τρομοκράτες δεν είναι απελπισμένοι φτωχοί.
   Και κυρίως δε ζουν ως φτωχοί. Και φυσικά φέρονται ως στυγνοί καπιταλιστές και στρατολογούν φτωχούς ως φτηνό κρέας.
   Είναι, όμως, αστείο να μιλάς για οικονομική εξαθλίωση όταν ο πρόσφατος Νιγηριανός είναι γιος τραπεζίτη... Φτώχεια-Καταραμένη φτώχεια!!!

   • Nick avatar
    Nick @ Jasmin 02/01/2010 14:36:09

    Τα αίτία τα ξέρω και δεν έχω κανέναν ανάγκη για να μου τα αναλύσει.

    Οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να ανοίξουν όσα μέτωπα χριεάζονται για να τραβήξουν τη προσοχή του κόσμου από την οικονομική εξαθλίωση και κατάρρευση.

    "Terror 2010". Κάτι ήξερε ο Gerald Celente...

    • Jasmin avatar
     Jasmin @ Nick 02/01/2010 15:53:15

     Επιμένω να διαβάσεις οποιοδήποτε βιβλίο
     για ανάλυση των αιτιών της τρομοκρατίας, ιστορική αναδρομή και μορφές της παγκόσμιας τρομοκρατίας. Και ιδεολογικό διαχωρισμό της αριστερής τρομοκρατίας.
     Ειδικά, ως Έλληνας. Γιατί θα διαπιστώσεις πως κάποιοι αντέγραψαν την σπαρτιάτικη κρυπτεία
     και κατασκεύασαν ένα τερατούργημα.
     Και αν δε θέλεις να διαβάσεις, γιατί προφανώς δε θέλεις να αναθεωρήσεις τις προκάτ ιδέες που κάποιοι χρόνια φυτεύουν στο κεφάλι σου,
     τότε προσπάθησε να μιλάς σαν άνθρωπος
     και όχι σαν αιμοδιψές ον.
     Αυτά περί φτώχειας που "γεννά δικαιολογημένα" την τρομοκρατία να πας να τα πεις στη μάνα του Αξαρλιάν. Και στα παιδιά και τους γονείς των θυμάτων της 17Ν και όλων των δολοφόνων που δρούσαν και δρουν στην Ελλάδα.
     Και στη θέση σου, από ανθρωπιά και από φόβο επίσης, δε θα προκαλούσα τη μοίρα μου. Με ANFO στην Ελλάδα, να τα θυμηθείς αυτά που γράφεις όταν ανατινάξουν συγγενή σου. Ή εσένα. Οι φτωχοί πλην τίμιοι τρομοκράτες...
     Αλλά τέτοιοι είμαστε στην Ελλάδα, όλοι μας λίγο ή πολύ διεφθαρμένοι, με μηδενική αυτεπίγνωση και αυτοσεβασμό και κυρίως με αδιαφορία για τον διπλανό μας. Και για αυτό τελικά, επάξια βρισκόμαστε στον πάτο

  • Nick avatar
   Nick @ Nick 02/01/2010 16:14:18

   Αυτά περί φτώχειας που “γεννά δικαιολογημένα” την τρομοκρατία να πας να τα πεις στη μάνα του Αξαρλιάν. Και στα παιδιά και τους γονείς των θυμάτων της 17Ν και όλων των δολοφόνων που δρούσαν και δρουν στην Ελλάδα.
   ------------------------

   Καλά, εγω μιλάω για "στημένη τρομοκρατία" από CIA/NSA για να τραβήξουν τη προσοχή του κόσμου των ΗΠΑ από την οικονομική κατάρρευση και βρούν πάτημα για επέμβαση σε Υεμένη/Πακιστάν/Ιράν και εσύ μου μιλάς για την εξ Ανατολών τρομοκρατιά που δημιουργήθηκε ως ανταπάντηση στη Δύση επειδή ανακατέυονταν στα εσωτερικά των Αραβικών χωρών, τη στήριξη που δίνουν στις διευθαρμένες κυβερνήσεις που καταπίεζαν και καταπιέζουν τον Αραβικό κόσμο για να μπορούν οι Δυτικοί να έχουν φθηνές πρώτες ύλες, που στηρίζουν το Ισραήλ ο καθένας για το δικό του λόγο, κλπ κλπ. ή μου πετάς για 17Ν και Αριστερή τρομοκρατία και δεν ξέρω εγώ τι.

   Αν δεν μπορείς να καταλάβεις αυτή τη διαφορά, τι να σου πω...

   • Jasmin avatar
    Jasmin @ Nick 02/01/2010 17:01:59

    Αγαπητέ, νομίζεις ότι αφού δεν είμαστε ικανοί να λύσουμε τα δικά μας αντίστοιχα και πολύ μικρότερης κλίμακας προβλήματα,
    μπορούμε να λύνουμε διεθνή προβλήματα σε δυο-τρεις γραμμές;

    Και αν το πάμε, όπως το πας εσύ,
    τί σε κάνει να νομίζεις ότι η οικονομική αποσταθεροποίηση δεν είναι ένα είδος σύγχρονης τρομοκρατίας;
    Οι μυστικές υπηρεσίες των προηγμένων κρατών ασχολούνται εδώ και πολλά χρόνια με αυτόν τον κίνδυνο.

    Επίσης, γιατί μιλάς για "απάντηση στη Δύση"; το Ισλάμ δεν έκανε επεκτατική πολιτική παραδοσιακά; Έχεις ξεχάσει τις δυο μάχες που έχασε το Ισλάμ στη Βιέννη; Ή τί δουλειά είχαν οι άραβες στην Ισπανία και οι οθωμανοί στην ανατολική Ρώμη; μήπως ήταν γηγενείς και δεν το ξέρω;
    Και γιατί διαφοροποιείς την αριστερή τρομοκρατία από την ισλαμική; Ο Κάρλος το Τσακάλι έχει ασπαστεί τον ισλαμισμό και έχουν γίνει ακόμα και βιβλίο οι απόψεις που έχει εκφράσει για την επανάσταση και το ρόλο του ριζοσπαστικού Ισλάμ. Δυστυχώς, Nick, ο κίνδυνος υπάρχει και αυτόν τον κίνδυνο αντιμετωπίζουμε σήμερα και στη χώρα μας.

 5. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 02/01/2010 19:44:06

  Αξίζει πάντως να γνωρίζουμε πως ο κάθε ένας αξονικός τομογράφος που υποχρεωτικά έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα αερδρόμια (ακόμη και στα ελληνικά) κοστίζει από 3-5 εκατομμύρια ευρώ. Υπολογίστε πόσους έχουμε, πόσοι χρειάζονται, ποιοί και που τους κατασκευάζουν, τους συντηρούν με ανταλλακτικά κλπ. υπολογίστε και όλα τα ενδιάμεσα λαμόγια με τις μίζες τους, μέχρι να τοποθετηθούν στα αεροδρόμια… και κρίνετε από μόνοι σας.

  • koronia96 avatar
   koronia96 @ Strange Attractor 04/01/2010 12:26:48

   Για να μπουν και στα νοσοκομεία τι πρέπει να γίνει; Μήπως να βάζαμε κανένα γκαζάκι στον Ευαγγελισμό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.