Αλ. Τσίπρας: Αριστερό εμφύλιο εμείς δεν θα ανοίξουμε - Όποιος θέλει να πενθήσει, έχει το δικαίωμα να πενθήσει
29/08/2015 13:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλ. Τσίπρας: Αριστερό εμφύλιο εμείς δεν θα ανοίξουμε - Όποιος θέλει να πενθήσει, έχει το δικαίωμα να πενθήσει

"Δεν παραδίδουμε τα όπλα"

«Παρά τις δυσκολίες θα καταφέρουμε να περάσουμε τον δύσκολο κάβο, για να υπερασπιστούμε τις μεγάλες αξίες, τους εργαζόμενους τους ανέργους», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του κόμματος.

Είπε ότι «συζητάμε, συνεδριάζουμε, αποφασίζουμε, δρούμε σε ένα πολεμικό πολιτικό τοπίο», ότι «όλο αυτό το διάστημα δεν σταματήσαμε να δίνουμε μάχες με πείσμα και αποφασιστικότητα για να διεκδικήσουμε το δίκιο του ελληνικού λαού». «Παλέψαμε», τόνισε, «με θεριά, μέσα κι έξω από τη χώρα, ούτε μια στιγμή όμως δεν δειλιάσαμε να πάρουμε ρίσκα, να ξεπεράσουμε τα όρια, να φτάσουμε μέχρι το τέλος».

Απάντησε σε όσους λένε ότι αυτός ο αγώνας πήγε χαμένος: «ας φανταστούμε πού θα ήταν η χώρα, η συμφωνία και η αριστερά χωρίς αυτόν τον αγώνα. Τι συμφωνία θα έφερνε αλήθεια ο Σαμαράς αν έμενε πρωθυπουργός;».

Αλ. Τσίπρας: Αριστερό εμφύλιο εμείς δεν θα ανοίξουμε - Όποιος θέλει να πενθήσει, έχει το δικαίωμα να πενθήσει

«Στο τέλος πήραμε μια δύσκολη επιλογή να μην αποδεχτούμε τη μαζική αυτοκτονία που μας ετοίμαζαν οι πιο ακραίες συντηρητικές δυνάμεις στην Ευρώπη», είπε και τόνισε ότι «έχουμε απόλυτα ήσυχη τη συνείδηση μας, είμαστε περήφανοι για τις επιλογές μας αλλά και για κάθε σπιθαμή που κερδίσαμε στο έδαφος της διαπραγμάτευσης, και σήμερα είμαστε πάλι εδώ με τις αμυχές του πολεμιστή που δεν παραδόθηκε και την αποφασιστικότητα και την εμπειρία για να συνεχίσουμε τον αγώνα».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι στην εκλογική μάχη θα κριθεί το δικαίωμα του λαού να συνεχίσει να αγωνίζεται και να ελπίζει.

Με το βλέμμα στους αποχωρήσαντες, σημείωσε ότι «θα μπορούσαμε να παραμείνουμε αμόλυντοι και άσπιλοι, να υποκριθούμε ότι εκτός ευρωζώνης μπορούμε να εγγυηθούμε το ίδιο και καλύτερο επίπεδο για τους πολλούς, να παραδώσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού στη μανία του παλαιού πολιτικού καθεστώτος». «Αν δεν λερώναμε τα δικά μας τα χέρια ποιος θα ξελάσπωνε το μέλλον;» διερωτήθηκε, για να σημειώσει ότι «είμαστε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και τις δικές μας αδυναμίες, προσπαθώντας να ανοίξουμε δρόμους, προχωρώντας μπροστά ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν».

«Δεν παραδίδουμε τα όπλα, συνεχίζουμε τη μάχη, είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε μπροστά, μόνο μπροστά», σημείωσε, για να επισήμανει: «Όποιος θέλει να πενθήσει, έχει το δικαίωμα να πενθήσει, όποιος θέλει να αποδράσει, έχει το δικαίωμα να αποδράσει». «Εμείς προχωράμε μπροστά, μόνο μπροστά», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας την επίθεση στους αποχωρήσαντες τόνισε: “Και το μεγάλο ρεύμα του Όχι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το αφήσουμε ούτε στους νεκροθάφτες του, ούτε στους αυτοδιορισμένους αντιπροσώπους του. Δικό μας πρωτίστως είναι το Όχι. Εμείς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι που άνοιξε διάπλατα και με τεράστιο ρίσκο την πόρτα για να περάσει η λαϊκή βούληση με το δημοψήφισμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όλοι εμείς, στηρίξαμε το Όχι και παλέψαμε γι' αυτό, όταν όλες οι δυνάμεις της αντιδραστικής παλινόρθωσης βυσσοδομούσαν και τρομοκρατούσαν, χέρι με χέρι με τους πιο σκληρούς από τους δανειστές. Αυτό το Όχι δεν θα το χαρίζουμε σε κανέναν. Ανήκει στον ελληνικό λαό και στην κυβέρνηση που του έδωσε την ευκαιρία να το εκφράσει. Και το στήριξε ως το τέλος...

Το ΟΧΙ δεν ήταν, ΝΑΙ στη δραχμή, όπως ισχυρίζονται τώρα ορισμένοι πραγματοποιώντας απίστευτη λαθροχειρία, αφού κανένας τους τότε δεν τόλμησε να το ισχυριστεί. Αντίθετα εγώ ζήτησα το όχι για να φέρω καλύτερη συμφωνία από αυτή που μας πρότειναν... Αυτό το βαθύτερο περιεχόμενο του Όχι, η πιο ειλικρινής έκφραση της αντίστασης του ελληνικού λαού, είναι ο πυρήνας του προγράμματός μας για τη νέα τετραετία. Με αυτό το Όχι θα βαδίσουμε συντρόφισσες και σύντροφοι...”.

«Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην πληγή που άνοιξε στο σώμα του ΣΥΡΙΖΑ η μετατροπή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας σε μειοψηφία, η ανατροπή ουσιαστικά και τυπικά της κυβέρνησης από τα μέσα, η ασχήμια της διάσπασης και της εκμετάλλευσής της από τους οπαδούς της αντιδραστικής παλινόρθωσης.
Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε σε βάθος αυτό το ζήτημα. Θα γίνει και πρέπει να γίνει κι αυτό στην ώρα του.
Τώρα, στις συνθήκες της δύσκολης μάχης, θα αντιμετωπίσουμε και πρέπει να αντιμετωπίσουμε με την απαραίτητη πολιτική αυστηρότητα όσους εγκατέλειψαν τις γραμμές μας και στράφηκαν εναντίον μας με βαριές, συκοφαντικές θα έλεγα, κατηγορίες. Αλλά αριστερό εμείς εμφύλιο δεν πρόκειται να ανοίξουμε. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ανοίξουμε.

Γιατί ο αντίπαλος ήταν και παραμένει το παλιό καθεστώς και το παλιό σύστημα εξουσίας που σηκώνουν κεφάλι.
Θα επαναλάβω λοιπόν ότι τώρα είναι ώρα να βγούμε στους δρόμους, στις πλατείες, στα καφενεία, στα χωριά και στις πόλεις, για να μεταφέρουμε ένα και μόνο μήνυμα.

Ένα μόνο: Είμαστε παρόντες, όρθιοι, συνεχίζουμε αυτό που μόλις αρχίσαμε. Ζητάμε ισχυρή εντολή να συνεχίσουμε αυτό που μόλις αρχίσαμε. Και σαν μέλη του κόμματος ζητάμε ο ένας από τον άλλο το αυτονόητο:
Να μείνουμε στη θέση που μας έταξε η περίσταση με γνώση και επίγνωση, με σταθερότητα και αποφασιστικότητα, με τόλμη και αρετή απέναντι σε όσους θέλουν να μας σπρώξουν στην ήττα, ή στο βάλτο.
Και να ανοιχτούμε χωρίς κανένα φόβο και κανένα δισταγμό στην κοινωνία που μας περιμένει.
Γιατί εκεί σύντροφοι, στην κοινωνία που αγωνιά, αμφιβάλλει, αναρωτιέται, περιμένει, ελπίζει, θα κριθούμε όλοι κατά τα λόγια και κυρίως κατά τα έργα μας... Θα νικήσουμε. Όχι για να επιβιώσει το κόμμα μας. Για να ζήσει ο λαός. Να είστε σίγουροι για αυτό".

Με σύνθημα: «Μόνο μπροστά», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι «από τη μία είναι το παλιό πολιτικό σύστημα», «απέναντι μας είναι όλο το παλιό που έσπρωξε τη χώρα στην τραγωδία, που μας στοιχειώνει και μας βάζει τρικλοποδιές σε κάθε βήμα».

«Από την άλλη», υπογράμμισε, «είναι η Αριστερά, εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, που θέλουμε να γκρεμίσουμε με κοινωνικές μάχες αυτό το καθεστώς που χτίστηκε τόσα χρόνια». «Είμαστε καταδικασμένοι να δώσουμε αυτή τη μάχη και να τα καταφέρουμε, και θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν είναι εύκολες και δεδομένες οι μεταρρυθμίσεις και τα μεγάλα διλήμματα πολιτικής που έχουμε μπροστά μας. Τόνισε πως όμως στη δύσκολη αυτή μάχη «καταφέραμε να ανοίξουμε ρωγμές όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στη συμφωνία». «Με τον Ευκλείδη τον Τσακαλώτο διαπραγματευόμασταν 17 ώρες για να σώσουμε τη δημόσια περιουσία», είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στο σώμα της σύσκεψης και σε όλα τα μέλη του κόμματος, τους κάλεσε να συστρατευτούν όλοι στη μάχη. «Όλοι μας πρέπει να πάρουμε θέση στη μάχη», επισήμανε.

Το μεγάλο «Όχι» του δημοψηφίσματος, σημείωσε, «δεν πρέπει να το αφήσουμε ούτε στους νεκροθάφτες του, ούτε στους αυτοδιοριζόμενους αντιπροσώπους του». «Είναι», τόνισε, «το "Όχι" του λαού, της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε τα ρίσκα, που έδωσε τη μάχη μέχρι το τέλος. Αυτό το "Όχι" δεν τελείωσε με τις διαπραγματεύσεις και θα καθοδηγεί τη δράση μας για πολύ καιρό». «Με αυτό το "Όχι" θα βαδίζουμε το επόμενο διάστημα στις αποσκευές μας», σημείωσε.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. λαέρτης avatar
  λαέρτης 29/08/2015 14:24:31

  αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους τους νεοδημοκράτες που σκέφτονται να ψηφίσουν ΑΝΘΕΛ , ΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑ ή ΣΥΡΓΕΛΑ , σε κάθε νοήμονα Έλληνα και σε κάθε ένα που θα ήθελε να ζήσει σε μια δημοκρατική χώρα μακριά από εμπόλεμες καταστάσεις και σοβιετική ατμόσφαιρα ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΞΑΝΑΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ??????

  • George N avatar
   George N @ λαέρτης 30/08/2015 07:45:21

   Ισχυρό επιχείρημα αλλά φοβάμαι ότι δεν οδηγεί πουθενά αν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και για θετική ψήφο...φυσικά μπορεί να υπάρξουν τα αντίθετα αποτελέσματα αν οι προτάσεις δεν είναι σημαντικές ή ακόμα χειρότερα αν δεν είναι πειστικές. Πάντως η ΝΔ σε αυτόν τον τομέα αργεί σε σημείο παρεξηγήσεως....

   • λαέρτης avatar
    λαέρτης @ George N 30/08/2015 13:14:31

    αφού δεν βρίσκετε αρκετά σε αυτά που λέει η ΝΔ τότε ψηφίστε τους άλλους ... στο κάτω κάτω εσείς θα ζήσετε σ αυτή τη χώρα...

    • George N avatar
     George N @ λαέρτης 30/08/2015 19:54:58

     Καλά εγώ δεν ψηφίζω και ούτε χρειάζεται να ζήσω εδώ. Το θέμα είναι αλλού. Μπορεί μόνο με την αρνητική ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ να βγει πρώτη η ΝΔ? Γιατί αυτό μοιάζει να λέτε....

 2. deltaplus avatar
  deltaplus 29/08/2015 14:29:01

  Τι πας και λες στον κοσμο ρε πινοκιο.....πες τους την αληθεια:αμολυσα τον μπαρουφακι να πηγαινοερχεται στις βρυξελες εξη μηνες και αφου τα κανε θαλασσα και φαγαμε και τους ελεγχους κεφαλαιων το παιξα δημοκρατης κανοντας στροφη 180 μοιρων και φυγαν ολα τα συντροφια ακομη και η γατα που μου αφησε ο ΣΑΜΑΡΑΣ πηγε με τον λαφαζανη....βεβαια πληρωσε ο λαος κατι 60 δις παραπανω αλλα εμαθα καποια πραγματα που δεν τα ειχα μαθει ουτε στο δεκαπενταμελες ουτε στα πεζοδρομια με τις πορειες, βεβαια πολλα δεν ξερω ακομη αλλα ΨΗΦΗΣΤΕ ΜΕ κανω προσπαθεια να γινω δεξιος μπας και τα μαθω.μαζεψα ολους τους καθηγηταραδες στον τσιριζα αλλα ματαια, ψαχνανε να βρουν αριστερη πολιτικη δεν βρισκανε και μολις το πηρα αλλοιως αμεσως βρηκανε θεμα και συννενοηθηκαν με την ευρωπη...αυτα .

 3. Vassilis avatar
  Vassilis 30/08/2015 06:30:11

  Με αυτό το "Όχι" θα βαδίζουμε το επόμενο διάστημα στις αποσκευές μας. Στο καλο και ακομα παραπερα Αλεξη...

 4. tt avatar
  tt 30/08/2015 09:16:58

  ΟΧΙ, ΟΧΙ , σας εκλιπαρώ, μην "συνεχίσετε αυτό που αρχίσατε", 700.000 παρανομοι φτάνουν για 300 χρόνια, δεν θελουμε αλλο, φτάνει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.