24/11/2009 17:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο στον ΚαναδάΟ βρετανικός φαρμακευτικός όμιλος GlaxoSmithKline ανακοίνωσε σήμερα ότι "συνεχίζει να ερευνά" τους λόγους για τους οποίους μία παρτίδα του εμβολίου του κατά της πανδημικής νέας γρίπης H1N1 προκάλεσε κατά τα φαινόμενα σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένα άτομα στον Καναδά. Εκπρόσωπος του ομίλου δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η εν λόγω παρτίδα ( η οποία, όπως είπε, στην πραγματικότητα δεν "ανακλήθηκε", απλώς ο όμιλος ζήτησε στις υγειονομικές αρχές να μην την χορηγήσουν στον πληθυσμό) περιελάμβανε 172.000 δόσεις του εμβολίου, έναντι των 7,5 εκατομμυρίων δόσεων που η GlaxoSmithKline είχε κυκλοφορήσει στη χώρα, με την ονομασία Arepanrix. Αυτή η παρτίδα φαίνεται πως προκάλεσε "ένα ελαφρώς πιο αυξημένο" ποσοστό ισχυρών αντιδράσεων από τις 1/100.000 που θεωρούνται αναμενόμενες από παρόμοια σκευάσματα, όπως ένα αναφυλακτικό σοκ, μία αλλεργική αντίδραση στην καρδιά ή τους πνεύμονες και οι οποίες θα μπορούσαν να αποβούν σε ορισμένες περιπτώσεις μοιραίες. Η εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει πόσες δόσεις της επίμαχης παρτίδας χορηγήθηκαν. Είπε πάντως ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίζεται κανονικά στον Καναδά, ενώ η GlaxoSmithKline και η δημόσια υπηρεσία υγείας του Καναδά συνεχίζουν να ερευνούν τα αίτια αυτής της κατάστασης. Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα στη Γενεύη ότι παρά τα περιστατικά αυτά δεν αλλάζει τη σύστασή του για τον εμβολιασμό του πληθυσμού σε μεγάλη κλίμακα, καθώς αυτός παραμένει το πιο αποτελεσματικό μέσο αντιμετώπισης του ιού που κρίνεται "επιθετικός". "Πρώτα απ' όλα πρέπει να κατανοήσουμε αυτό που συνέβη στον Καναδά", κατέληξε ο εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ενας απο Τοροντο avatar
  ενας απο Τοροντο 24/11/2009 18:23:47

  Συμφωνα με το Associated Press, προκειται για 6 (εξι) αλλεργικα κρουσματα. Στον Καναδα εχουν ηδη εμβολιαστει 7.5 εκατομμυρια ανθρωποι.

  Μην γινομαστε παρανοικοι...

 2. skeptiki avatar
  skeptiki 24/11/2009 19:11:51

  Σωστά το παρανοικό δεν είναι αυτό, το ότι ονομάζουν επιθετικό έναν τόσο ήπιο ιό είναι παρανοικό....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.