22/09/2009 01:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλλεπάλληλα σοκ στην οικονομίαΜέσα σε μία ημέρα τρία κανόνια και μάλιστα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές είναι ασφαλώς πολύ βαρύ τίμημα για την ελληνική οικονομία και προοιωνίζεται πολύ δυσάρεστες εξελίξεις. Εξελίξεις που ξεπερνούν τις όποιες εξαγγελίες – υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ για καλύτερες ημέρες ή ακόμη και τις προσπάθειες της ΝΔ να αποδείξει ότι έχει κάνει δουλειά στα οικονομικά τα τελευταία 5,5 χρόνια. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και χρειάζονται σοβαρές απαντήσεις όχι φληναφήματα και φούσκες από τους πολιτικάντηδες που επιδιώκουν την άλωση της εξουσίας, αλλά μετά γαία πυρί μειχθήτω.

Οι δραματικές εξελίξεις στις ασφαλιστικές εταιρείες του ομίλου Ψωμιάδη αναμένεται να φέρουν νέα μπόρα και δεν αποκλείονται να έλθουν κακές ειδήσεις και από την τράπεζα του επιχειρηματία, την Aspis Bank.

Ο εκβιασμός των Γερμανών ιδιοκτητών των ναυπηγείων Σκαραμαγκά τινάζει στον αέρα την εργασία εκατοντάδων υπαλλήλων που θα μείνουν στους δρόμους ενώ άλλη μια ελληνική εταιρεία βάζει λουκέτο.

Το τρίτο σοκ της Δευτέρας έρχεται από την ναυτιλία όπου τρία πλοία του εφοπλιστή Μ. Αγούδημου, άλλοτε ισχυρού άνδρα του Πειραιά, κατάσχονται εξαιτίας χρεών της GA Ferries.

Σ' όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν τα προβλήματα και τα λουκέτα στο εμπόριο, τα κανόνια που σκάνε ή θα σκάσουν στις κατασκευές και άλλα δραματικά γεγονότα που καλύπτονται κάτω από μια  επίπλαστη ευφορία (για παράδειγμα εταιρείες από το χώρο των media που φυτοζωούν και τροφοδοτούνται από τις κρατικές διαφημίσεις και όχι μόνο).

Η κατάσταση μοιάζει να είναι πολύ σοβαρή και μη αναστρέψιμη και τα στημένα debate για εντυπωσιασμούς και παρέλαση τηλεοπτικών αστέρων δεν πιστεύουμε ότι βοηθάει τις εκατοντάδες οικογένειες που μένουν χωρίς δουλειά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Keep Talking avatar
  Keep Talking 22/09/2009 09:53:38

  Η κρίση ειναι ΕΔΩ ! Τωρα θα αρχίσουν να βαράνε τα μεγάλα κανόνια

 2. koinos_nous avatar
  koinos_nous 22/09/2009 10:34:15

  keep.....αποταμιευειν

 3. El Gekko avatar
  El Gekko 22/09/2009 10:52:04

  Ψωμιάδης: Η ασφαλιστική είχε το 67% της τράπεζας, συνεπώς η τράπεζα αποτελεί το μεγαλύτερο asset που πρέπει να διαφυλαχθεί !!!

  Αγούδημος: Το καλοκαίρι πέρασε τα κεφάλια μέσα.

  Ναυπηγεία: Ωστε δεν παραλαμβάνετε τα υποβρύχια και δίνετε τις φρεγάτες στους Γάλλους; Πάρτε μια προειδοποίηση και θα τα ξαναπούμε με την νέα κυβέρνηση.

 4. El Gekko avatar
  El Gekko 22/09/2009 11:00:39

  H Aspis Bank έχει ανακοινώσει δύο ενέργειες:
  1) Μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 2,11 ευρώ (από 2,71 σε 0,60) !!!!!!!!
  2) Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με 2 νέες για κάθε 1 παλαιά μετοχή.

  Τι πρέπει να γίνει και τι δεν πρέπει:

  Πρέπει να γίνει η μείωση της ονομαστικής αξίας (2,71-0,60)* 64.064.054 μετοχές = 135.175.154,00 ευρώ και να εσπιστραφεί το ποσό στους μετόχους. Η ασφαλιστική θα πάρει το 67% δηλαδή 90567353,14 ευρώ και όλο και κάποια τρύπα θα κλείσει.

  Δεν πρέπει να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου καθώς δεδομένου πως η ασφαλιστική δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει θα μειωθεί το ποσοστό της στο 22% στο νέο σχήμα.

  Αντίθετα θα πρέπει μετά την επιστροφή του κεφαλαίου της μείωσης στους μετόχους να αναζητηθεί αγοραστής για το 67% της Τράπεζας.

 5. krisis avatar
  krisis 22/09/2009 12:26:46

  Η κριση ειναι ενωμενη και δυνατη!!!!!

 6. Factorx avatar
  Factorx 22/09/2009 14:25:08

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η καταγγελία των συμβάσεων (2000-2002) για τα υποβρύχια από την γερμανική HDW και τα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. αφήνει άμεσα χωρίς απασχόληση 2000 εργαζόμενους, με κίνδυνο να μείνουν οριστικά στο δρόμο άνεργοι, αφού απειλούνται με κλείσιμο τα ιστορικά ναυπηγεία του Σκαραμαγκά.
  Είναι προφανές ότι η γερμανική εταιρεία εκμεταλλεύεται την προεκλογική περίοδο για να εκβιάσει ωμά το ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα αδίστακτα συμφέροντά της.
  Γι’ αυτή τη διαγραφόμενη μεγάλη εθνική, οικονομική και κοινωνική τραγωδία υπάρχουν και είναι πελώριες οι πολιτικές ευθύνες. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία με απαράδεκτο τρόπο εκποίησε χαριστικά έναντι ενός δις δραχμών (3.000.000 ευρώ) τα στρατηγικά ναυπηγεία Σκαραμαγκά στα γερμανικά συμφέροντα, με τεράστια προικοδότηση την παραγγελία των υποβρυχίων. Όπως εγκληματικές είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. για την απαράδεκτη ανοχή και κάλυψη που παρείχε στους εκβιασμούς, την ανεύθυνη διαχείριση και την αθέτηση των όρων των συμβάσεων από τη γερμανική πλευρά.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί για την πλήρη εξασφάλιση της απασχόλησης όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και την απρόσκοπτη συνεχή λειτουργία της επιχείρησης, η οποία σταδιακά οφείλει να περάσει στα χέρια του ελληνικού

 7. Factorx avatar
  Factorx 22/09/2009 14:25:42

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  ΠΕΝΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

  Η απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης για την αναστολή, εν μέσω προεκλογικής περιόδου της άδειας λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, General Union, General Trust και Σκούρτης ΑΕΕΓΑ, αφήνει κυριολεκτικά στο δρόμο, στο έλεος της ανεργίας και μάλιστα απλήρωτους για δεδουλευμένα πολλών μηνών, πάνω από 700 εργαζόμενους, προκαλώντας εκρηκτικά οικογενειακά δράματα κι ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ως απαράδεκτες και ακραία αντικοινωνικές μια σειρά νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες, στο όνομα της εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών, τιμωρούν πρώτα απ’ όλα και κυρίως τους εργαζόμενους σε αυτές τις εταιρείες με την εσχάτη των ποινών, που είναι η ανεργία, για ενδεχόμενες ευθύνες που έχει η ιδιοκτησία των εταιρειών αυτών καθώς και οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, με το ανεπαρκές πλαίσιο εποπτικών ελέγχων
  Αυτή την ώρα καλούμε την κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην υπάρξει καμιά δυσμενής επίδραση στην απασχόληση των εργαζομένων στις ως άνω ασφαλιστικές εταιρείες μέχρι να αναλάβει η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.
  Καλούμε, επίσης, όλα τα κόμματα, πρώτα απ’ όλα το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να δεσμευτούν εδώ και τώρα, δημόσια, ότι θα πάρουν μετεκλογικά, άμεσα, όλα τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η απασχόληση όλων των εργαζομένων στις εν λόγω εταιρείες και η εξόφληση των δεδουλευμένων τους.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει προς αυτή την κατεύθυνση τις ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΑΣΕ).

 8. Giannis76 avatar
  Giannis76 22/09/2009 17:42:05

  Η κρίση έρχεται και μαζί η χρεωκοπία της Ελλάδας! Κάτι ήξερε ο Καραμανλής που παραιτήθηκε, ασφαλώς και δεν είναι ανόητος. Απλά βιάζεται να τελειώσουν οι εκλογές για να μη χρεωθεί τα πολλαπλά κράχ που έρχονται.

  Μιλάμε ο Καραμανλής διέλυσε κυριολεκτικά την χώρα!

  • Keep Talking avatar
   Keep Talking @ Giannis76 22/09/2009 19:26:59

   Φεύγει και αφήνει στον Τζωρτζ την κρίση και τη γρίπη.

 9. Giannis76 avatar
  Giannis76 22/09/2009 17:46:19

  Και φυσικά ο ΓΑΠ δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα. Όχι γιατί είναι ανίκανος αλλά και μάγος να ήταν δεν θα μπορούσε να σώσει τον ασθενή! Η κρίση έρχεται σαν χιονοστιβάδα που θα σαρώσει τα πάντα της στο διάβα....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.