#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/10/2012 11:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλλαγές στο Μαξίμου: Στα χέρια ενός ψυχίατρου η συνεννόηση της κυβέρνησης

Επαναλειτουργεί γενική γραμματεία Πρωθυπουργού στο Μαξίμου

[caption id="attachment_184019" align="alignnone" width="575" caption="Ο κ. Βαρτζόπουλος"][/caption]

Νέοι συσχετισμοί έχουν διαμορφωθεί στο εσωτερικό σύστημα εξουσίας του Μεγάρου Μαξίμου το τελευταίο διάστημα και άρχισαν να αναδεικνύονται πρόσωπα που έχουν αναλάβει «δύσκολες»-πολλές φορές παρασκηνιακές-αποστολές.

Το βασικό όμως πρόβλημα τις τελευταίες ημέρες για το σύστημα του Μαξίμου ήταν η έλλειψη συνοχής του κυβερνητικού σχήματος και η ασυνεννοησία που επικρατεί μεταξύ υπουργείων, η οποία όπως φάνηκε τις προηγούμενες ημέρες είναι μια μεγάλη πληγή.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει κατανοήσει πλήρως τι γίνεται σε κάθε υπουργείο, αλλά επειδή δεν μπορεί να συνεχίζει να ασχολείται ο ίδιος με όλα, αποφασίστηκε μια κίνηση για να ελεγχθούν καλύτερα οι κυβερνητικές δραστηριότητες και ειδικά οι ενέργειες των υπουργών.

Με βάσει το σχέδιο του Σαμαρά, θα επαναλειτουργήσει η γενική γραμματεία πρωθυπουργού που είχε δημιουργηθεί επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, αλλά ατόνισε και δεν λειτούργησε επί Λουκά Παπαδήμου.

Επί ημερών Παπανδρέου, γενική γραμματέας ήταν η Ρεγγίνα Βάρτζελη και αντικείμενό της ήταν η υποβοήθηση του έργου του πρωθυπουργού. Αυτό το ρόλο θα τον αναλάβει πλέον ένας ψυχίατρος, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, πρώην υφυπουργός Υγείας, εκ Θεσσαλονίκης και από τους θερμούς υποστηρικτές του Σαμαρά.

Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο, η απόφαση Σαμαρά είχε ληφθεί εδώ και καιρό και ο Βαρτζόπουλος το γνώριζε, όπως και ελάχιστοι συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Δεν ήταν τυχαίο ότι την ημέρα της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ ο Βαρτζόπουλος (για τους φίλους…«Βαρτζό») ήταν στο Μαξίμου και όσοι τον είδαν αναρωτήθηκαν τι έκανε εκεί.

Παράλληλα θα συνεχίσουν να συνομιλούν με υπουργούς για να επιλύουν διαφορές. ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Κώστας Μπούρας, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και του υπουργικού συμβουλίου, Τάκη Μπαλτάκο,

Όμως, η επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου ανέδειξε προ ημερών τα πρόσωπα που κινούνται μεθοδικά, και πάντα υπό τον έλεγχο του ίδιου του Πρωθυπουργού για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από το μνημόνιο.

Κεντρικό ρόλο σε αυτό το σύστημα ελέγχου εφαρμογής του Μνημονίου έχει ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης που διατηρεί κι αυτός γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι ο βασικός οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού και αποδείχθηκε πολύ…ευέλικτος. Πρόσφατα ανέβηκαν και οι μετοχές του Σταύρου Παπασταύρου, γραμματέα διεθνών σχέσεων της Ν.Δ. που έχει οριστεί και ο εκπρόσωπος του Σαμαρά για να «ξεπαγώσει» το μνημόνιο συνεργασίας Γερμανίας-Ελλάδας που είχε υπογραφεί από την εποχή του Παπανδρέου.

Για να προωθηθούν τα 89 διαρθρωτικά μέτρα (prior actions) και επομένως να δοθεί και το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις ευρώ, σχηματίστηκε στο Μαξίμου και μια νέα ομάδα,  "κρούσης" τη λένε και απαρτίζεται από τέσσερα πρόσωπα.

Σε αυτή την Ομάδα Κρούσης, ή task force του Μαξίμου, συμμετέχουν εκτός από τον κ.Παπασταύρου, ο κ. Μπαλτάκος (λόγω θέσης επεξεργάζεται σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπουργό και προωθεί στην Βουλή την σχετική τροπολογία), αλλά και οι Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου οικονομικών, Γιώργος Μέργος και Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.

Η ομάδα συγκροτήθηκε από τον Σαμαρά πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, μετά από μια επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Οικονομικών με σκοπό να επιλύεται κάθε τεχνητό, ή νομοθετικό πρόβλημα που αφορά στις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν το επόμενο διάστημα

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. atsicrete avatar
  atsicrete 13/10/2012 11:15:45

  .. Φήμες πως ο κ. Βαρζόπουλος προμηθεύτηκε ικανή ποσότητα από ζουρλομανδύες , προ της αναλήψεως των καθηκόντων του , ελέγχονται ως απολύτως ανακριβείς .. :-)

 2. Κάνω ότι δεν βλέπω avatar
  Κάνω ότι δεν βλέπω 13/10/2012 12:14:00

  Φάκτορα, έλεγξε αυτό: https://www.economist.com/node/21564603

 3. factorx avatar
  factorx 13/10/2012 12:27:19

  http://www.antinews.gr/2012/10/12/183846/

  • Κάνω ότι δεν βλέπω avatar
   Κάνω ότι δεν βλέπω @ factorx 13/10/2012 12:36:56

   Πιο γρήγορος κι από σφαίρα του Κλιντ.

   • factorx avatar
    factorx @ Κάνω ότι δεν βλέπω 13/10/2012 12:49:31

    Μερσί

 4. Κάτων avatar
  Κάτων 13/10/2012 13:21:51

  Έχω καιρό να γράψω Φάκτορα, επειδή έλειπα στο εξωτερικό. Μένω έκπληκτος με την "ευλυγισία" του Λαζαρίδη. Γιατί τον θυμάμαι να γράφει κι εδώ και αλλού διαπρύσια αντιμνημονιακά άρθρα. Και τώρα έγινε ...διαχειριστής του Μνημονίου που τον εκτιμά ιδιαίτερα ο ... Σόιμπλε. Μήπως λοιπόν πρέπει να μιλάμε για "ευκαμψία" και όχι "ευλυγισία";

 5. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 13/10/2012 14:04:38

  Επιτέλους - με την αξιοποίηση ψυχιάτρου γι αυτόν τον ρόλο διαφαίνονται σημεία αξιοκρατίας. Επίσης, ψυχιατρος πρέπει να αναλάβει τις επαφές με τον κ. Τομσεν.

 6. georgios feraios o thettalos avatar
  georgios feraios o thettalos 13/10/2012 14:50:06

  Καλή επιτυχία και καλό κουράγιο στο Δημήτρη Βαρτζόπουλο.Οι γνώσεις ψυχιατρικής θα είναι πολύτιμες στην κυβέρνηση.

  • nestor avatar
   nestor @ georgios feraios o thettalos 13/10/2012 17:14:44

   Πραγματικά ο καταλληλότερος αφού σπούδασε ψυχιατρική στην Γερμανία.

 7. νταβελης γιωργος avatar
  νταβελης γιωργος 13/10/2012 19:32:20

  Τα περισσοτερα απο τα 9 σχολια αναφερονται στην επιστημονικη καταρτιση του Βαρτζοπουλου.Εκεινο που δεν αναφερεται στο αρθρο ,ισως γιατι δεν ειναι γνωστο,ειναι το κοφτερο μυαλο του και βεβαια η συνδικαλιστικη του εμπειρια και η καθημερινη επαφη με τα προβληματα και τουσ συμπολιτες μας αποτο 1974 δηλ.απο τα φοιτητικα χρονια.Αν υπηρχε συνδικαλιστικη-κομματικη συντα
  ξη θα επρεπε να την ειχε παρει μετα απο 38 χρονια συνεχους προσφορας. Ολα αυτα τα ειδε ,τα αξιολογησε ο ΣΑΜΑΡΑΣ και πηρε την αποφαση .Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ το εχω ξαναγραψει εχει αναγκη απο ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ που δυστυχως ειναι λιγοι η δεν εχουν χρησιμοποιηθει ακομη ενας απο αυτους σιγουρα θα μπορουσε να ειναι ο Βαρτζο.
  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ γνωριζει και αλλους αξιους με διαθεση προσφορας,απομενει να τους χρησιμοποιησει .Τα παραδειγματα του Πρηγκιπα Αλεξανδρου Υψηλαντη
  και του Ταγματαρχη Χριστοδουλου Τσιγαντε ειναι μολις χθες.
  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΡΘΙΟΙ .

  δημιουργωντας ενα συγχρονο σωμα ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ.

 8. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ avatar
  ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ 13/10/2012 21:45:41

  τωρα σωθηκε η κυβερνηση...οι λαθος επιλογες συνεχιζονται...οι φελλοί επιπλέουν όπως πάντα...πες μου το φίλο σου να σου πω ποιός είσαι θα έλεγα εγώ στον Βάρτζ...και λυπάμαι Βαρτζ που σου χάλαγα τη σούπα...δεν ήξερα ότι τελικά έχεις τόση δύναμη...λυπάμαι ειλικρινά για το κατάντημα μας...

 9. Λάιλαψ avatar
  Λάιλαψ 13/10/2012 21:57:41

  Τώρα να φανταστώ οτι όλους αυτούς τους πληρώνει ο ελληνικός λαός;
  Θα πεθάνωωωωω.

 10. Stathis Restemis avatar
  Stathis Restemis 16/10/2012 09:30:22

  O Δημήτρης Βαρτζόπουλος δεν προέκυψε σήμερα στη Νεα Δημοκατία.Δυστυχώς ομως σήμερα η μνήμη ειναι μειονέκτημα.Στο πέρασμα του χρόνου απο το 1974 και μετα υπηρετησε ιδεες και αξίες και σταθηκε απόλυτα καθαρός και αποτελεσματικός στην κυβερνητική θέση που του ανέθεσε η κυβέρνηση Καραμανλή. Ο Αντώνης Σαμαράς και η παραταξη χρειάζονται ανθρώπους σαν τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο με επιστημονική καταρτιση , πολιτική εμπειρία και επαφή με την κοινωνία.Καλή επιτυχία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.