22/06/2010 20:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλλαγές Λοβέρδου για τα μάτια του κόσμου - κάνουν πίσω οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Μόνο ντροπή θα πρέπει να αισθάνεται κανείς από τις διαρροές για το κλίμα που επικράτησε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που ενημερωνόταν από τον Λοβέρδο για το εργασιακό – ασφαλιστικό. Κάποιοι λοιπόν βγήκαν στα κανάλια και είπαν ότι το κλίμα δεν ήταν και τόσο κακό, ότι οι αλλαγές του Λοβέρδου ικανοποίησαν τους πράσινους βουλευτές κι ότι εν πάση περιπτώσει δεν έγινε ο κακός χαμός, ούτε απειλείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης. Με λίγα λόγια οι βουλευτές, ακόμη κι αυτοί που έλεγαν πόσο άδικες είναι οι ρυθμίσεις “κατάπιαν” τα λόγια τους και τελικά σιώπησαν μπροστά στο φόβο πρόωρων εκλογών που θα έθετε σε κίνδυνο τις βουλευτικές θεσούλες τους. Ετσι αποφάσισαν να στηρίξουν τα νομοσχέδια για να... μη χρεοκοπήσει η χώρα, αλλά να χρεοκοπήσουν οι πολίτες τους.

Και εξηγούμαστε γιατί οι αλλαγές είναι για το θεαθήναι:

Είπε ο Λοβέρδος ότι στο εξής :

- οι επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν νέους θα τους απαγορεύεται να απολύσουν αντίστοιχο αριθμό παλαιών εργαζομένων ώστε να μην υπάρχει αδικία. Μα ποια επιχείρηση θα ρωτήσει το κράτος ποιους θα απολύσει όταν θα βάζει ως ζήτημα την επιβίωσή της; Και ποιος θα τους ελέγχει; Το υπουργείο που δεν μπορεί να ελέγξει ποιους και πόσους υπαλλήλους έχει;

- Θα υπάρξει ενιαίος κατάλογος κοινής αποδοχής για τη διαιτησία. Τουλάχιστον εδώ προς ώρας δεν καταργείται η διαιτησία αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον.

- Ο ΟΑΕΔ θα δίνει 15%-20% του μισθού για νέους κάτω των 21 ετών που παίρνουν μισθούς κάτω κι από τον κατώτατο όριο. Δηλαδή ο διαλυμένος και υπερχρεωμένος ΟΑΕΔ θα βρει λεφτά να επιδοτεί τους χαμηλόμισθους. Και μέχρι πότε θα το κάνει αυτό; Κι αν είναι να βρει λεφτά από το κράτος γιατί δεν δίνουν απευθείας το μισθό στους νέους και ανακοινώνουν την παρέμβαση του ΟΑΕΔ;

- Αύξησε το χρόνο προειδοποίησης μιας απόλυσης στους 6 μήνες από 4 για όσους εργαζόμενους είναι άνω των 55 ετών. Δηλαδή το πρόβλημα είναι οι δύο μήνες της προειδοποίησης; Δεν είναι ότι ο 55άρης δεν θα μπορεί να βρει δουλειά ή να βρει θα παίρνει μισθούς πείνας; Αυτό είναι το δίχτυ ασφαλείας της κυβέρνησης. Επίσης, ο χρόνος προειδοποίησης απόλυσης από τον εργοδότη για όσους εργάζονται έως 5 χρόνια γίνεται ένας μήνας πριν. Για όσους εργάζονται έως 10 χρόνια η προειδοποίηση γίνεται δύο μήνες, εργαζόμενος έως 15 χρόνια στους τρεις μήνες, εργαζόμενος έως 20 χρόνια η προειδοποίηση του εργοδότη γίνεται στους τέσσερις μήνες και από 20 χρόνια και πάνω η προειδοποίηση αυξάνεται στους έξι μήνες.

- Ισως το μόνο θετικό είναι η επέκταση του δικαιώματος αυτασφάλισης με επιβάρυνση του εργοδότη για εργαζομένους άνω των 55 ετών -και όχι άνω των 57 όπως αναφέρεται στο ΠΔ.

- Οι εργοδότες που απολύουν εργαζομένους άνω των 55 ετών, θα πρέπει να πληρώνουν το 50 -80% (αναλόγως της ηλικίας του εργαζομένου) του κόστους της αυτασφάλισης των απολυμένων. Και πάλι ο γαλαντόμος ΟΑΕΔ θα πληρώνει το υπόλοιπο ποσοστό.

- Παράλληλα, ο Λοβέρδος δεν έκανε πίσω για το όριο 5% των απολύσεων αλλά είπε ότι για επιχειρήσεις κάτω από 200 εργαζόμενους το ποσοστό θα είναι αναλογικά σε μικρότερο ποσοστό.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ψεύτικες αλλαγές με σκοπό να ξεπεράσει το σκόπελο των πράσινων βουλευτών, ένα σκόπελο που, όμως, είναι κι αυτός ψεύτικος αφού οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησαν να σταθούν στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 22/06/2010 20:46:39

  Εφ' όσον παραδέχονται ότι πειραματίζονται, δεν μένει παρά να πειραματιστεί και ο λαός.

 2. ΔΙΚΑΙΟΣ13 avatar
  ΔΙΚΑΙΟΣ13 22/06/2010 21:04:52

  Αρλεκίνοι θλιβεροί μαυρογυαλούροι....

  • Graekus avatar
   Graekus @ ΔΙΚΑΙΟΣ13 22/06/2010 22:40:52

   ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ ... ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ !
   Ο ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΕΝΤΙΜΟΣ.
   ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ/ΔΝΤ ΕXOYN ΩΣ ΙΝΔΑΛΜΑ ΤΟ "ΓΚΡΟΥΕΖΑ".

   ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ: "ΜΑΖΕΥΩ ΠΕΤΡΕΣ ..."

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Graekus 23/06/2010 08:27:47

    Μαζεύω ντομάτες και τις αφήνω να σαπίσουν μέχρι το φθινόπωρο.

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/06/2010 22:33:38

  Ειδικα το 2μηνο ειδοποιηση για απολυση θα μας σωσει απο τα πανοτοκια και το ΔΝΤ !!! ειναι για κλαμματα ολοι τους. Φυσα πρασινος πουνεντες στον εγκεφαλο τους, ΑΠΕς. Καλα ο ΓΑΠ εχει κενο μεσα.. οι υπολοιποι ??

  ΠΠ

 4. Πεπιτο avatar
  Πεπιτο 22/06/2010 23:29:04

  μα γιατι δεν αντιδρα κανεις;

 5. axbax avatar
  axbax 22/06/2010 23:41:07

  άμα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και πετάει πέτρες θα τον κράξετε όμως.

 6. arsen avatar
  arsen 23/06/2010 07:31:07

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ, ΑΠΛΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ.ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΙΔΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΤΑΣΕΙΣ,ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ.ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ 150-160 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ;ΑΛΛΑ ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΚΑΣΤΟΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ, ΑΥΤΟ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

 7. Hot dog avatar
  Hot dog 23/06/2010 09:43:40

  ....ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
  Κι ο Λομβέρδος λιβανίζει τα μέτρα του μνημοσύνου.
  Άλλο ένα διάταγμα που πριν το ψηφίσουν θα προβλέπεται "Ορθόδοξο" και μετά τη ψήφιση του μόλις διαβάσουν τα "ψιλά γράμματα" θα μετατραπεί σε ..."διαμαρτυρόμενο".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.