#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/08/2012 19:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλλάζει το κλίμα στις σχέσεις με την Γερμανία (το παρασκήνιο της συνάντησης Σαμαρά - Μέρκελ)Χρειάστηκαν τρεις ώρες παραμονής του Αντώνη Σαμαρά στην Καγκελαρία προκειμένου να σβήσουν –τουλάχιστον προς ώρας- τα λάθη και οι κάκιστες επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης. Οι παλινωδίες της κυβέρνησης Παπανδρέου και οι λαναθασμένοι χειρισμοί είχαν οδηγήσει τις σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας σε κάκιστο σημείο, κάτι που ασφαλώς δεν είναι και ότι καλύτερο για τη χώρα μας η οποία έτσι κι αλλιώς στηρίζεται στις αποφάσεις του Βερολίνου. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μετά το επίσημο γεύμα, Σαμαράς και Μέρκελ τα είπαν ξανά επί 40 λεπτά στο γραφείο της Καγκελαρίου, σε μια συνομιλία που δεν είχε προγραμματιστεί.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη Γερμανία, κατάφερε να πείσει την Αγκελα Μέρκελ ότι υπάρχει στην Ελλάδα αξιοπιστία και ειλικρίνεια. Ότι η νέα κυβέρνηση, με τη δύναμη που της δίνει η τρικομματική στήριξη, μπορεί να προωθήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

«Έχω πειστεί ότι η Ελλάδα προσπαθεί. Έχετε τη στήριξή μας», φέρεται να είπε η Καγκελάριος στον Αντώνη Σαμαρά, αίροντας τις επιφυλάξεις των τελευταίων τριών ετών.

Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία του ταξιδιού του πρωθυπουργού στο Βερολίνο, κάτι που θα επιβεβαιωθεί και στο Παρίσι. Όταν Παρασκευή πρωί κυκλοφορεί στη Γερμανία σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, το οποίο επεξεργάζεται το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, και λίγες ώρες μετά η ίδια η Αγκελα Μέρκελ «βάζει πλάτη» στην προσπάθεια της Ελλάδας, αυτό ασφαλώς δεν μπορεί παρά να είναι παρά μια μικρή νίκη στη μάχη που δίνει η κυβέρνηση.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που πρέπει να χρεωθεί στον Σαμαρά είναι το μήνυμα της Μέρκελ στις Κασσάνδρες της εξόδου που μέρα νύχτα απεργάζονται σχέδια για αποβολή της Ελλάδας και δημιουργούν αρνητική ψυχολογία. Ο Σαμαράς έθεσε το θέμα και επίσημα αλλά και ανεπίσημα και η Καγκελάριος συμφώνησε να βοηθήσει σ΄αυτό σταματώντας τα αρνητικά δημοσιεύματα και τις δηλώσεις από κυβερνητικά στελέχη που «βουλιάζουν» κάθε μέρα την Ελλάδα στην κατάθλιψη.

Στις καθ' ιδίαν  συνομιλίες Α. Σαμαράς εξήγησε ότι το βασικό μας πρόβλημα στην οικονομία είναι η αρνητική ψυχολογία, η οποία πηγάζει από την έλλειψη οικονομικής δραστηριότητας και από τα μηνύματα που λαμβάνουν οι αγορές παγκοσμίως. Ανέφερε ως παράδειγμα ότι τραυματίστηκαν οι σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας οι οποίες για πολλά χρόνια ήταν εξαιρετικές. Πώς να επενδύσει κάποιος σε μια Ελλάδα η οποία καθημερινά γίνεται πρωτοσέλιδο για άσχημους πάντα λόγους;

Επειδή κάποιοι εδώ στην Αθήνα έσπευσαν να πουν ότι δεν τέθηκε το θέμα της επιμήκυνσης, οι πληροφορίες μας λένε ότι ο Σαμαράς το έβαλε στο τραπέζι αλλά ως αποτέλεσμα της ελληνικής προσπάθειας για αποκατάσταση της αξιοπιστίας της. Βήμα – βήμα δηλαδή να γίνει η προσπάθεια άρσης των επιφυλάξεων των ξένων και μετά να δοθεί η επιμήκυνση. Πρώτο μέλημα για τον πρωθυπουργό, όπως κατέστησε σαφές, είναι η επόμενη δόση του δανείου για να μπορούν να πληρωθούν  μισθοί και συντάξεις και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για να αυξηθεί η ρευστότητα στις αγορές.

Η ελληνική πλευρά τόνισε επίσης ότι με τα μέτρα δεν πάει άλλο, ότι είναι η τελευταία φορά που συζητά και εφαρμόζει ένα τέτοιο πακέτο μέτρων και ζήτησε  μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα με αλλαγή της ψυχολογίας και αλλαγή της στάσης των εταίρων μας.

Στην κατ’ ιδίαν σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για την Ελλάδα με τον Σαμαρά να τονίζει με έμφαση ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι απίστευτες κι ότι η ασφυξία στην οικονομία εξαιτίας των μέτρων δημιουργεί απώλεια εισοδημάτων και αύξηση του ελλείμματος. Η Μέρκελ αναγνώρισε και τις θυσίες αλλά και τη ματαιότητα αυτού του φαύλου κύκλου.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο Αντ. Σαμαράς είπε ότι «δε θέλει η Ελλάδα ανομίες στο μακροβούτι που κάνει», αλλά χρηματοδότηση για να πάρει ανάσα.

Τόσο μεταξύ των δύο ηγετών όσο και μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό, παρά το γεγονός ότι τέθηκαν ορισμένα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν κυρίως τις ιδιωτικοποιήσεις, τη φοροδιαφυγή, τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας. Η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε για τις αποκρατικοποιήσεις ενώ πρότεινε τη δημιουργία ενός ελληνικού αναπτυξιακού fund στο οποίο θα συμμετέχει η κρατική γερμανική επενδυτική τράπεζα και Έλληνες ιδιώτες.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της φοροδιαφυγής και τα μέτρα που έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει η Αθήνα. Επίσης, ο Σαμαράς με στοιχεία έδειξε στους Γερμανούς ότι η ύφεση έχει φτάσει σωρευτικά το 20% και με το πακέτο των 11,5 δις ευρώ θα φτάσει το 30%. «Δεν έχει ξαναγίνει σε καμιά χώρα του κόσμου», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει επαφή του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Μαυραγάνη, με τις ελβετικές αρχές για συμφωνία σχετικά με τις καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες. Επί Γ. Παπανδρέου είχε υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών το ποίο έμεινε ανενεργό. Ο Α. Σαμαράς όρισε τον κ. Παπασταύρο υπεύθυνο για την ενεργοποίηση αυτής της συμφωνίας.

Στο τραπέζι έπεσε και το καυτό θέμα των λαθρομεταναστών με το Σαμαρά να λέει στη Μέρκελ ότι η κατάσταση στη Συρία θα επιδεινώσει το πρόβλημα και να τονίζει ότι η Ελλάδα δαπανά πάρα πολλά για τη φύλαξη των συνόρων της.

Εξαιρετικό το κλίμα και στη συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με τον Β. Σόιμπλε ο οποίος καμιά σχέση δεν είχε με τον Σόιμπλε που μέρα - νύχτα μας «στολίζει». Φέρεται μάλιστα να έδωσε τον αριθμό του κινητού του λέγοντας: «Να με παίρνεις όποτε θες».

Σε συνομιλίες που είχε ο πρωθυπουργός με τους δημοσιογράφους εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επαφές και είπε ότι είναι αισιόδοξος για την επόμενη δόση του δανείου.

Συμπερασματικά: Το κλίμα αλλάζει, η Γερμανία βλέπει ότι υπάρχει σταθερή και σοβαρή κυβέρνηση και τα πάντα θα κριθούν σε περίπου 20 ημέρες. Τότε θα δοθεί η έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία. Όμως, το γεγονός ότι θα πάψουν πια να μας σταυρώνουν καθημερινά, αυτό μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κλέων avatar
  Κλέων 24/08/2012 19:39:24

  Μετά τις μεγάλες ήττες των μνημονίων της SIEMENS και του PSI, είναι νίκη να μην συνεχίζουν να μας σταυρώνουν;
  Από πότε η αλλαγή ψυχολογίας, στην δική μας περίπτωση, μπορεί να επιφέρει την οποιαδήποτε αλλαγή στην οικονομική δραστηριότητα και στις επενδύσεις;
  Άλλα πράγματα φέρνουν τις επενδύσεις και ακούνε στο όνομα αποκρατικοποιήσεις.
  Τώρα πως το μακροβούτι από άπνους θα γίνει ανάσα, μόνο οι "ειδικοί" το γνωρίζουν.

  • Κάτων avatar
   Κάτων @ Κλέων 24/08/2012 19:50:12

   Είπαμε να κάνετε κριτική αλλά να ξέρετε και τι λέτε. Και ο πλέον κακόπιστος αλλά αντικειμενικός πολίτης διαπιστώνει ότι το κλίμα άλλαξε. Λίγο αλλά άλλαξε. Και φυσικά αν σταματήσουν οι επιθέσεις των ξενων ΜΜΕ θα βλετιωθεί το επενδυτικό κλίμα. Κατα τα άλλα έχεις πάρει χαμπάρι οτι η Ισπανία ζητά να μπει στο μνημόνιο κι αν μπει δεν θα υπάρχουν λεφτά για την Ελλαδίτσα, οπότε ράους;

  • Anaconda avatar
   Anaconda @ Κλέων 24/08/2012 22:01:14

   Η στρατηγική ύφεση που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα μέσω των Μνημονίων έχει ξεπεράσει προ πολλού το σημείο που μπορούσε να ανασχεθεί μέσω της αλλαγής ψυχολογίας. Οι επιπτώσεις στα fundamentals είναι τόσο μεγάλες που δεν είναι εφικτή η αντιστροφή της επενδυτικής λογικής, με όποια ψυχολογία. Ακόμα και κανένα απιπλέον μέτρο να μην υπογραφεί, πράγμα δύσκολο έως απίθανο, η κατάσταση θα χειροτερεύει. Χρειάζεται άλλου επιπέδου αντιμετώπιση, όχι συγκριτική στατική και οριακή ανάλυση.
   Όσο για τη Siemens, φανταστείτε τί διαπραγματευτικό εργαλείο θα ήταν η αξιοποίηση της αξίωσης αποκλεισμού, όπως προβλέπεται βάσει κοινοτικού δικαίου, από όλους τους διαγωνισμούς στην Ευρώπη. Απλά η Siemens θα έκλεινε. Όποιος ξέρει τί σημαίνει Siemens και τί στρατηγικά υπαρξιακό ρόλο παίζει στο Γερμανικό κράτος, καταλαβαίνει τί λέω. Χαρακτηριστικά αναφέρω μια ατάκα που είχε πει ένας υψηλόβαθμος project manager της Siemens: "η μόνη εταιρία που έχει περισσότερα υποκαταστήματα σε όλες τις χώρες οτυ κόσμου είναι η Καθολική Εκκλησία!" - και τα περαιτέρω σχόλια περιττεύουν:... Αυτό που υπέγραψε ο Στουρνάρας όχι μόνο την εξαγνίζει από αυτά που ξέρουμε ότι έκανε αλλά και αφαιρεί το δικαίωμα να διεκδικηθούν αποζημιώσεις από το Ελληνικό κράτος από οτιδήποτε βγει στο μέλλον για την περίοδο μέχρι σήμερα!
   Όσο για τα χαμόγελα, θα υπενθυμίσω ότι δεν ήταν συνάντηση Κινέζων, οι οποίοι γελάνε από αμηχανία: οι Έλληνες γελάμε όταν ελπίζουμε και οι Γερμανοί γελάνε όταν είναι σίγουροι για τη νίκη.

 2. gio avatar
  gio 24/08/2012 19:43:02

  Ας ειναι καλα ο Ομπαμα και οι Αμερικανικες εκλογες.....

  • Κλέων avatar
   Κλέων @ gio 24/08/2012 19:47:33

   Μία ζωή εξαρτώμεθα από τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στο εξωτερικό.
   Γιατί να αλλάξει κάτι τώρα, που είναι και πιο ζόρικα τα πράγματα;

   • Κάτων avatar
    Κάτων @ Κλέων 24/08/2012 19:51:30

    Τι προτείνεις να πάρουμε τα άρματα με τον Αλέξη επικεφαλής; Να πλακώσει ο Σαμαράς την Μέρκελ στις ψιλές;

    • Lampros avatar
     Lampros @ Κάτων 27/08/2012 20:01:41

     Όχι, αρκεί που τον πλακώνει αυτή στις γρήγορες...

     Στις επόμενες εκλογές θα ψάχνουμε τον επόμενο «σωτήρα», και η χώρα θα είναι σε ερείπια...

  • Αριστόδικος avatar
   Αριστόδικος @ gio 24/08/2012 19:48:25

   Αγαπητέ άγγιξες την ουσία στον πυρήνα της.
   Τίποτα δεν θα κινηθεί μέχρι τας Αμερικανικάς εκλογάς.

   Είναι εντολή και όχι επιθυμία.
   Μετά θα δρομολογηθεί το grexit γιατί το 2013 έχουμε εκλογές στη Γερμανία ;

   • gio avatar
    gio @ Αριστόδικος 24/08/2012 21:59:06

    Το 2013 θα υπαρξει ανακαμψη ,τουλαχιστον απο το πρωτο τριμηνο και μετα, θα ισσοροπησουν οριαμενοι δεικτες και θα αρχισουν να κινουνται ανοδικα

    • The Vorlon avatar
     The Vorlon @ gio 24/08/2012 22:21:17

     Μα φυσικά! Με το νέο πακέτο καταστροφικών μέτρων-μνημόνιο volume 378.01-η ανάπτυξη από το 2013 είναι το μόνο βέβαιο αποτέλεσμα..

  • Τί να λέμε; avatar
   Τί να λέμε; @ gio 24/08/2012 22:44:54

   Να θυμήσω τί συνέβη την επομένη μέρα επανεκλογής του Τζωρτζ Μπους ΙΙ, αφού πρώτα πήρε τις ψήφους των Ελληνοαμερικανών: η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναγνώρισε επίσημα τα Σκόπια ως Μακεδονία...οι εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ θα σημάνουν το εναρκτήριο λάκτισμα για...πολλά...αυτό όποιος δεν το είδε εδώ και ένα χρόνο να μη ξαναασχολήθεί με τα πολιτικά...

 3. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 24/08/2012 19:56:19

  εν ολίγοις σε 20 μέρες θα ξέρουμε ακριβώς το πότε θα δωθεί “βιώσιμη εθνική λύση” στο δράμα μας...

 4. Κάτων avatar
  Κάτων 24/08/2012 20:03:50

  Τι έγινε βρε παιδιά; Η πρεσβεία ενω πριν ένα μήνα συκοφαντούσε τον Σαμαρά ως συνεργάτη της Μέρκελ, τώρα παίρνει επανω της το παιχνίδι;

 5. xp avatar
  xp 24/08/2012 20:05:45

  Στο στρατό υπάρχουν δεκάδες ή και εκατοντάδες σχέδια.Τι θα γίνει εαν ...εαν ....κτλ.Δεν δημοσιοποιείται τίποτε.Το να βγαίνουν επιτροπές για την έξοδο και μπιλντ να κοροιδεύει τον Σαμαρά σημαίνει ότι προετοιμάζονται.Ο Σαμαράς σαν βρεγμένη γάτα είναι...Απλά θα μας δώσουν και δωράκι και μάλλον αυτό διαπραγματεύεται....

  • Factorx avatar
   Factorx @ xp 24/08/2012 20:26:26

   Ολα τα ΜΜΕ μιλάνε για αλλαγή κλίματος και για πολύ καλή παρουσία του ελληνα πρωθυπουργού κι εσύ μας λες οτι ο Σαμαράς ήταν σαν βρεγμένη γατα. Θα προτιμούσες να βάλει την Μέρκελ κάτω και να την αρχίσει στις σφαλιάρες; Πόλεμο δεν έχουμε; Το γερμανικό κατεστημένο δεν πιέζει για έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ; Το να δηλώνει η Μέρκελ ενώπιον του Σαμαρά οτι θέλει την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ, τι έιναι; Ήττα;

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ Factorx 25/08/2012 17:18:51

    Όλα τα Ελληνικά ΜΜΕ θέλεις να πείς. Γιατί αν διαβάσεις κανένα ξένο θα δείς "λίγο" διαφορετικό κλίμα.

    • Factorx avatar
     Factorx @ Ηλίας 25/08/2012 17:25:18

     Μάλλον εσύ πρέπει να διαβάσεις και κανένα ξένο έντυπο:
     http://www.antinews.gr/2012/08/24/176124/

 6. Αριστόδικος avatar
  Αριστόδικος 24/08/2012 20:12:19

  Μετά από σχεδόν 3 χρόνια επιθέσεων, σήμερα είδα χαμόγελα και χαμηλούς τόνους.
  Γιατί όμως εγώ ανησυχώ περισσότερο τώρα;

  Ίσως επειδή είμαι κακόπιστος ή επειδή πριν τη μπόρα υπάρχει πάντα μια μικρή περίοδος ησυχίας.
  Θα δείξει.

 7. Αριστόδικος avatar
  Αριστόδικος 24/08/2012 20:15:20

  Πάντως την τελευταία φορά που έλεγξα, η Ευρώπη συνέχιζε να είναι υπό Αμερικανική κηδεμονία.
  Η 'κρίση' πιστεύω μας το επιβεβαίωσε πανηγυρικά, για όσους το είδαν βέβαια.

 8. Ραβινος avatar
  Ραβινος 24/08/2012 20:18:34

  Ετσι ακριβως !Να ξερουμε τι λεμε !Οταν λεμε ''Άλλα πράγματα φέρνουν τις επενδύσεις και ακούνε στο όνομα αποκρατικοποιήσεις.'' και δεν καταλαβαινουμε οτι ΚΑΝΕΝΑΣ σοβαρος επενδυτης δεν ερχεται να δωσει ευρω και να παρει δραχμες τοτε πραγματι δεν ξερουμε τι λεμε!Να τονισουμε και κατι αλλο στον Κλεωνα οτι χωρις PSI SIEMENS κλπ ευρω γιοκ !Γκεγκε !

  • Lampros avatar
   Lampros @ Ραβινος 27/08/2012 20:00:31

   Ναι, χωρίς να κατεβάσουμε το βρακί, ευρώ γιοκ.

   Οπότε να το κατεβάσουμε, ε;

 9. "ΝΤΑΝΤΟΝ" avatar
  "ΝΤΑΝΤΟΝ" 24/08/2012 20:34:18

  "Αλλάζει το κλίμα στις σχέσεις με την Γερμανία... " !

  Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ !!!!!!!!!

  • Factorx avatar
   Factorx @ "ΝΤΑΝΤΟΝ" 24/08/2012 22:22:19

   Καλώς τον Νταντόν. Όταν η Μέρκελ δηλώνει πως "θελει την Ελλάδα στο Ευρώ" και ότι "Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου, ώστε η Γερμανία να τείνει χείρα βοηθείας έτσι ακριβώς όπως το θέλει και η Ελλάδα, για να μπορέσει η Ελλάδα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της" τι είναι;

   βεβαίως δεν πήρε φεύγοντας ο Σαμαράς τις γερμανικές επανορθώσεις, ούτε ζήτησαν συγνώμην γονυπετείς οι Γερμανοί για τον Πόλεμο, οπότε έχεις δίκαιο

   • ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
    ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ @ Factorx 25/08/2012 00:08:26

    Όταν η Μέρκελ δηλώνει: "Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου, ώστε η Γερμανία να τείνει χείρα βοηθείας έτσι ακριβώς όπως το θέλει και η Ελλάδα, για να μπορέσει η Ελλάδα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της" σημαινει θα χωσω πιο βαθια το χερι μου και θα αρπαξω οτι της εχει απομείνει.Read between the lines!

    • Factorx avatar
     Factorx @ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 25/08/2012 00:28:46

     Focus: «Η Μέρκελ οδεύει με το Σαμαρά προς την επιμήκυνση»
     De Morgen: Η Ελλάδα θα καταφέρει τελικά να εξασφαλίσει την επιμήκυνση της υλοποίησης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που διεκδικεί
     Bloomberg: H Merkel στηρίζει τον Σαμαρά στο ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας, απαnτώντας στις κριτικές

     κλπ κλπ
     http://www.antinews.gr/2012/08/24/176124/

     ΦΥΣΙΚΆ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

     (το γραφω με κεφαλαία για να το καταλαβουν ορισμένοι φίλοι που επιμένουν να κρίνουν την επίσκεψη εφ όλης της ύλης και οχι ως συγκεριμένο βήμα - καταστροφολογικά δηλαδή)

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ Factorx 25/08/2012 00:13:04

    Στην παρουσα φαση η Μερκελ δεν μπορουσε ουτε καν να υπαινιχθει κατι το διαφορετικο. Θα ηταν σημα διαλυσης Οποτε δεν ειναι να πολυ ενθουσιαζομαστε κιολας..

  • κύριος Χ avatar
   κύριος Χ @ "ΝΤΑΝΤΟΝ" 25/08/2012 03:48:22

   Τα ειπε ρε παιδια ο Ομπαμα τι συζηταμε?
   Μεχρι τις εκλογες στο Αμερικα η Ελλαδα θα ειναι στο ευρω. Μετα το Νοεμβριο δλδ και αφου συνεχιζουν να προετοιμαζονται για το Grexit, και εδω φυσικα θα γινεται του κουτρουλη ο γαμος, βλεπε πετρελαιο θερμανσης, ιδιωτικοποιησεις κτλ, η Ελλαδα θα παρει απο 'μονη' της τις αποφασεις, μεσω της μη επιτευξης των στοχων του προγραμματος.
   Και τοτε η σκληρη προεκλογικη Γερμανια θα ετοιμασει το κλιμα για Grexit λογω ανικανοτητας, μη εφαρμογης συμφωνηθεντων κτλ και λιγο πριν τις Γερμανικες εκλογες bye bye euro...

   Σοβαρα τωρα ειναι δυνατον να βγαινει απο τον Προεδρο της Αμερικης 'Κρατηστε την Ελλαδα στο ευρω μεχρι τις αμερικανικες εκλογες' και εδω να μην κουνιεται φυλλο????????????????????

 10. xp avatar
  xp 24/08/2012 20:37:13

  Φακτορ ,δεν ενοώ το στυλ του με το "σαν βρεγμένη γάτα" ,ενοώ το σύνολο της συμπεριφοράς(δηλώσεις κτλ).Εσύ που είδες αλλαγή κλίματος στα ΜΜΕ? Εδώ φιλοξενούμενος ήταν και σήμερα ανακαλύφθηκαν επιτροπές,η μπιλτ έβγαλε τα δικά της κτλ.Φυσικά ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν πάει για να ρίξει σφαλιάρες ,διαπραγματεύευεται.Εκτιμηση για το μέλλον κάνουμε ,που δεν εξαρτάται από τον Σαμαρα κατά 95%.Αν πιστεύεις ότι οι γερμανοί είναι καλά παιδιά ,διάβασε ιστορια!

  • Factorx avatar
   Factorx @ xp 24/08/2012 22:17:40

   1. Το κλίμα το περιγράφουμ, όσο μπορούμε. εδώ: http://www.antinews.gr/2012/08/24/176089/

   2. ¨Οταν η Μέρκελ κάνει 40λεπτη εκτός προγράμματος συνάντηση με τον Σαμαρά σημαίνει, θες δεν θες, οτι κάτι άλλαξε.

   3. Πιστεύω οτι ο Σαμαράς πήρε παραπάνω από όσα μπορουσε στη συνάντηση αυτή κι αυτό θα το δούμε στην συνέχεια

   Πως τα ξερω αυτα; Μίλησα με μέλη της αντιπροσωπείας και Γερμανούς πριν σας ενημερώσω. Δυστυχώς δεν ήμουν παρόν στις συνομιλίες

   • Παρατηρητής avatar
    Παρατηρητής @ Factorx 24/08/2012 23:27:44

    με τι επιπέδου Γερμανούς εαν επιτρέπεται;

 11. bladerunner82 avatar
  bladerunner82 24/08/2012 20:37:26

  ΑΝ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ (IRS?) KAI ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ.
  ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΣΑΜΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΛΩΝΟΠΟΙΟΥΝ.

 12. τσαλες avatar
  τσαλες 24/08/2012 20:42:35

  Φυσικά και υπάρχει αλλαγή κλίματος, αυτό φυσικά για να είμαστε ειλικρινείς πιστώνετε στον υπ. οικ, ο οποίος μία μέρα πριν έβαλε στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ το σκάνδαλο siemens και το ξε-πλυνε μια χαρά!! 330 εκατομυριάκια λέει και αν τα δείτε γράψτε με!
  Ά και μη ξεχνάμε πως αν είχαμε τα "φρύδια" να καταδικάσουμε την siemens δε θα ξανά έπαιρνε δουλειά στην Ευρώπη ποτέ.
  Πάντως αν παίρναμε και eurofighter μαζί με κάνα leopard τότε να δείτε, μέχρι τεμενάδες θα έκανε η madam ..

 13. xp avatar
  xp 24/08/2012 20:42:49

  Η κυβέρνηση Ομπάμα φέρεται να πιέζει τις χώρες της Ευρωζώνης να αναβάλλουν τυχόν αρνητικές αποφάσεις για την Ελλάδα, δηλαδή ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ, μετά τις προεδρικές εκλογές στις 4 Νοεμβρίου, σύμφωνα με με βρετανικές κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Independent.

  Σύμφωνα με τις πηγές της βρετανικής εφημερίδας, Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να κριθεί ότι δεν έχει κάνει αρκετά για να εκπληρώσει τους στόχους της και η δόση να μην εκταμιευτεί, γεγονός το οποίο θα προκαλούσε αυτόματα την έξοδό της από την ευρωζώνη, εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

 14. Enzo avatar
  Enzo 24/08/2012 20:45:27

  κρατατε ολοι μικρο καλαθι.
  Εκθεση Τροικας , Αμερικανικες εκλογες και στο τελος οι Μαγιας.
  Ωραια Χριστουγεννα θα κανουμε φετος.

  • kitsos avatar
   kitsos @ Enzo 24/08/2012 22:43:12

   21/12/2012 ειπαμε?

 15. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 24/08/2012 20:46:19

  Και ας υποθέσουμε ότι είναι έτσι που τα λες.

  Υπάρχει άλλος πολιτικός σήμερα στην Ελλάδα εκτός από τον Σαμαρά που θα φέρει σε πέρας καλύτερα τις διαπραγματεύσεις που λες;

  Φαντάσου στη θέση του κανέναν Αβραμόπουλο, καμμία Ντόρα, τον Μπέννυ ή ακόμα χειρότερα τον Αλέξη...

 16. xp avatar
  xp 24/08/2012 20:52:05

  Αποψη για το μέλλον όχι μομφή για τον Σαμαρά!

 17. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 24/08/2012 21:19:29

  Μας αρέσει ή όχι, με την πλάτη στον τοίχο βρισκόμαστε. Το να κινδυνολογούμε ή να θριαμβολογούμε, αποτελεί άχρηστο ....μελλοντολογικό αντανακλαστικό. Σε ελάχιστο χρόνο θα έχουμε πλέον τις οριστικές απαντήσεις στα ερωτήματά μας και τότε αναλόγως, θα πράξουμε. Καμιά εμπιστοσύνη δεν αξίζει να έχουμε στους άθλιους συμφεροντολόγους, .....εταίρους, τοκογλύφους εκβιαστές. Αυτοί ούτε άλλαξαν, ούτε ποτέ θ΄αλλάξουν. Εμείς όμως, αλλάξαμε ηγεσία, κι αντί για έναν πρόθυμο προδότη, σήμερα μάς εκπροσωπεί επί τέλους ένας άνθρωπος ικανός, που σέβεται την Ιστορία, την πατρίδα και τα ιδανικά μας. Δεν είναι ο superman ούτε ο Θεός ώστε να μετατρέψει σ΄εύφορη πεδιάδα την άγονη έρημο, αλλά είναι απόλυτα βέβαιο οτι θα κάνει το καλύτερο δυνατό για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ας περιμένουμε λοιπόν με ψυχραιμία την εξέλιξη των γεγονότων, σίγουροι πως ότι, μα ότι κι αν γίνει, ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΒΙΡΥΝΘΟ, ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Μ΄ΑΥΤΟΥΣ, Ή ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ......
  ,

 18. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 24/08/2012 21:23:29

  :-) Λαβύρινθο...

 19. Κλέων avatar
  Κλέων 24/08/2012 21:23:46

  Tο ύφος αυτό εκεί που συνευρίσκεσαι.
  Γκέγκε;

 20. Storm avatar
  Storm 24/08/2012 21:35:43

  "Η ελληνική πλευρά τόνισε επίσης ότι με τα μέτρα δεν πάει άλλο, ότι είναι η τελευταία φορά που συζητά και εφαρμόζει ένα τέτοιο πακέτο μέτρων και ζήτησε μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα με αλλαγή της ψυχολογίας και αλλαγή της στάσης των εταίρων μας".
  "Επίσης, ο Σαμαράς με στοιχεία έδειξε στους Γερμανούς ότι η ύφεση έχει φτάσει σωρευτικά το 20% και με το πακέτο των 11,5 δις ευρώ θα φτάσει το 30%."

  Δηλαδή , και αν κατάλαβα καλά, η βάση συζήτησης για την επιμήκυνση είναι το 30% ύφεσης αθροιστικά, γιατί ΚΑΙ τα μέτρα θα τα πάρουμε στο σύνολό τους ΚΑΙ ξέρουμε τι επιπτώσεις θα έχουν...
  Το μόνο παρήγορο δηλαδή είναι ότι θα είναι για "τελευταία φορά";
  Κάτι από το "καλό κουράγιο" του Όλι μου θυμίζει...

  • Factorx avatar
   Factorx @ Storm 24/08/2012 22:12:15

   Γιατί δεν βλέπεις στην δήλωση και το αντίστροφο; Ο τι ο Σαμαράς τους είπε ουσιαστικά "μέχρι εδώ και τέρμα και μέτρα" - τελευταία φορά και πρέπει να ακολουθήσει η ανάπτυξη - τέρμα οι εκβιασμοί;

   • Storm avatar
    Storm @ Factorx 24/08/2012 22:55:26

    Aγαπητέ, το βλέπω.
    Το θέμα είναι ότι ούτε αυτά που ζητάνε οι "φίλοι" μας μπορούν να γίνουν, ούτε τώρα, ούτε σε μικρό χρονικό διάστημα.
    Έχουν ξεπεραστεί τα όρια ανοχής.
    Δεν μπορούν να παρθούν άλλα μέτρα με περικοπές εισοδημάτων παρά μόνο σε σκανδαλωδώς προνομιούχους τομείς όπως οι ΔΕΚΟ.
    Δεν γίνεται.
    Δεν υπάρχουν αντοχές για 14 δις.
    Δεν το λέω εγώ, το ακούς καθημερινά, παντού.

 21. xp avatar
  xp 24/08/2012 22:00:48

  Δεν μπορεί ο κυβερνήτης της καλιφόρνιας να υποκαταστήσει τον Ομπάμα,όσο ικανός και να είναι ,ότι και να κάνει.Στην ΕΕ κατ ουσίαν ο οικονομικός Ομπάμα είναι η Μέρκελ.Ο φόβος είναι υπαρκτός:Πολλές φορές οι Γερμανοί αποδείχθηκαν λαμόγια χειρίστου είδους.Ιστορικά !Οποιος θέλει του το εξηγώ!!!

 22. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 24/08/2012 22:10:10

  Από ότι κατάλαβα μέχρι τώρα, η χώρα εκπροσωπήθηκε στήν συνάντηση στό Βερολίνο από πρωθυπουργό, πράγμα όχι καί τόσο αυτονόητο τά τελευταία χρόνια.
  Ο Σαμαράς δέν τόπαιξε Αντώνης, κατά τό Γιώργος, σέ αυτή του τήν επίσκεψη καί απαξίωσε νά εκπροσωπήσει μιά χώρα τού τρίπτυχου: «σουβλάκι, τσατζίκι, ούζο». Η αντιπολίτευση, στήν Ελλάδα, συνέχισε μέ τίς παραδοσιακού τύπου δηλώσεις: «ήξεις αφήξεις ού έν πολέμω θνήξεις», αποφεύγοντας, όπως ο διάβολος τό λιβάνι, νά βάλει κάπου ένα κόμμα καί πολλοί σχολιαστές συνεχίζουν μέ φανατισμό νά στήνουν ξύλινο τείχος στήν Ακρόπολη περιμένοντας τούς Πέρσες.

 23. panos avatar
  panos 24/08/2012 22:49:08

  Ευχομαι στον ΑΝΤΩΝΗ να ειναι ο αναμορφωτης της ΕΛΛΑΔΑΣ που θελει ολη η κοινωνια. Η κοινωνια της αναπτυξης της εργασιας της προοδου και οχι η κοινωνια του βολεματος της κλεπτοκρατιας του ρουσφετιου και του ωχαδερφισμου. Αυτο απαιτει ΡΗΞΕΙΣ θυσιες και παραμερισμα του πολιτικου κοστους, γιατι σαν χωρα εχουμε φτασει να ειμαστε το πτυελοδοχειο του καθε ανεπτυγμενου κρατους (και οχι αδικα). Αν θελουμε να γινουμε ΕΥΡΩΠΗ πρεπει ολοι να αλλαξουμε νοοτροπια της γιατι ειχαμε την ατυχια 30 χρονια να μας κυβερνανε οι φαυλοι, οι νεοπλουτοι, τα παιδια του πολυτεχνειου και οι οπαδοι του παλαι ποτε σοβιετ. Τα δανεικα τελειωσαν αυτη ειναι η αληθεια και δεν γινεται να μας φταινε παντα οι αλλοι και εμεις να πλαθουμε και συνομοσιολογιες για να κρυψουμε τα μεγαλα ελλατωματα μας.

 24. δρόμος avatar
  δρόμος 24/08/2012 23:05:21

  Για όσους αμφισβητούν την αλλαγή του κλίματος: δείτε την τοποθέτηση Χατζημαρκάκη στον Χατζηνικολάου, και το καινούργιο στυλ του δελτίου ειδήσεων του Σκάι. Αυτά και μόνο φθάνουν για να καταλάβετε.

 25. abc avatar
  abc 24/08/2012 23:34:15

  Τελικά ήταν τόσο εύκολο...
  Απο σήμερα οι Ελληνες δεν είναι Τεμπέληδες,διεφθαρμένοι, φοροφυγάδες,λαμόγια, αξίζουν τις θυσίες του Γερμανικού λαού για χάρη τους και η βοήθειά τους δεν είναι πεταμένα λεφτά σε βαρέλι δίχως πάτο...
  Τι ωραία που είναι τελικά η πολιτική. Πολύ ανώτερη απο το θέατρο.
  Ο χτεσινός κλέφτης, αφερέγγυος, λωποδύτης, σήμερα γίνεται μ' ενα τσάφ, έντιμος, ισότιμος, φερέγγυος εταίρος που προσπαθεί σκληρά. Κι αυτό με μια επίσκεψη του Σαμαρά αυτοπροσώπως. Μ' αλλα λόγια, στις τρείς επισκέψεις ξεχρεωνόμαστε και αρχίζει και πάλι η ανάπτυξη και η ανταγωνιστκότητρα της Ελληνικής οικονομίας... Θαύμα,θαύμα...Τι κρίμα γι αυτούς που βιάστηκαν να αυτοκτονήσουν...

  • Factorx avatar
   Factorx @ abc 25/08/2012 00:32:16

   Φτηνός λαικισμός και απέραντος μαζοχισμός. Μου θυμίζεις κάποιους που επειδή δεν είχαν προλάβει να τους πιάσουν επί χουντας έκαναν όιτι μπορούσαν για να τους πιάσει η αστυνομία και να φάνε ξύλο για να ηρωοποιηθούν.

  • dim avatar
   dim @ abc 25/08/2012 02:08:24

   Ναι, τόσο απλό είναι. Το δίλλημα των δεύτερων εκλογών ήταν ξεκάθαρο, και ο ελληνικός λαός αποφάσισε. Είχε να επιλέξει τι είναι τελικά? Έντιμος, φερέγγυος, υπεύθυνος ? ή Λαμόγιο, αφερέγγυος, μπαταχτσής, τζογαδόρος, τσαμπουκαλής?

   Από το 45% των κεντροδεξιών-δεξιών, το 30% σχεδον επέλεξε υπευθυνότητα, και το άλλο 15% τζόγο και βία....

   Από το 55% των κεντροαριστερών - αριστερών, το 27% περίπου επέλεξε λαμογιά, τσαμπουκάδες, διαιώνιση του βολέματος κλπ, και το 19% επέλεξε την Ελλάδα εντός της Ευρώπης, με επαναδιαπραγμάτευση....

   Έτσι το 49% της συγκυβέρνησης με ηγέτη τον υπεύθυνο αρχηγό του πρώτου με διαφορά κόμματος, υλοποιεί τώρα την εντολή του ελληνικού λαού. Με τρόπο υπεύθυνο, εντιμο και αποφασιστικό, και με γνώση των οικονομικών θεμάτων, να μπεί η χώρα και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης, τελειώνοντας μια για πάντα με τις εγκατεστημένες αρρωστημένες πρακτικές του παρελθόντος (φοροδιαφυγή, μαϊμού μισθοί - συντάξεις, βολεμένοι αργόσχολοι, προκλητικές αμοιβές και συντάξεις, και μια ολόκληρη γενιά νέων με πτυχιά, μεταπτυχιακά κλπ να έχει ως στόχο ζωής να μπεί σε κάποιο υπουργείο, κάποια δημόσια τράπεζα κλπ)

 26. EL CID avatar
  EL CID 25/08/2012 00:07:13

  Μια ζωή, το πρόβλημα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ήταν το εξής: δίνουμε γη και ύδωρ και λαμβάνουμε ως αντάλλαγμα μερικά ψυχία (α! και να μην ξεχνάμε και τις φιλοφρονήσεις των ξένων, οι οποίες είναι τζάμπα...). Εκείνο το περίφημο αναγκαστικό δάνειο υπέρ του Άξονος, καθώς και το ελληνικό χρυσάφι που μεταφέρθηκε για... ασφάλεια στη Νότια Αφρική, τί απέγιναν; Κανείς δεν θα βρει την τόλμη να τα θέσει και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων; Αλλά, τί λέω τώρα; Αφού άλλαξε άρδην το κλίμα στις διμερείς σχέσεις. Από το 2013 θα τρώμε πάλι με χρυσά κουτάλια... Αγαπητοί μου συμπατριώτες, εάν θέλετε να συνεχίσετε να βαυκαλίζεσθε με το κουτόχορτο που μας ταΐζουν οι πολιτικοί επί δεκαετίες, είναι δικαίωμά σας! Εγώ πάντως, βαστάω εφεξής πολύ μικρό καλάθι, ειδικά όταν ακούω πανηγυρισμούς από τις χώρες της εσπερίας. Όταν προδωθεί άπαξ η εμπιστοσύνη σου, μετά είναι πολύ δύσκολο να ξαναεμπιστευθείς.

 27. tpe avatar
  tpe 25/08/2012 00:07:23

  Εγώ εξακολουθώ να κρατάω το μικρό μου καλάθι, όχι το μεγάλο.
  Η Μέρκελ δεν ξέρω τι είπε πίσω από τις πόρτες, μπροστά όμως ήταν ξεκάθαρη. Θα περιμένω λίγο ακόμα πάντως.

 28. firiki2010 avatar
  firiki2010 25/08/2012 01:09:01

  Κανείς δεν μπορεί να πει ότι έγινε κάτι εντυπωσιακό και όσοι εμφανίζονται ότι περίμεναν ή απαιτούσαν κάτι εντυπωσιακό ή δεν καταλαβαίνουν ή υποκρίνονται. Το ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή διαφορετικό κλίμα είναι αναμφισβήτητο και αυτό το διαφορετικό κλίμα, ένα αίσθημα μεγαλύτερης ασφάλειας για το μέλλον, είναι απαραίτητη -αλλά όχι επαρκής - προϋπόθεση για να πετύχει η προσπάθεια της χώρας.

 29. Tasos avatar
  Tasos 25/08/2012 01:16:51

  Εδω και μήνες πάντως πολλοί λένε ότι θα ρθει η ώρα που η εξτρά ζωή για τη κυβέρνηση θα ρθει όταν τα μμε θα πανηγυρίζουν για τη προσυμφωνημένη επιμήκυνση. Στο ζουμί όμως ακόμα δε μάθαμε τίποτα. Χρειάστηκαν καμια 30+ χρόνια να αρρωστήσει το κράτος και τώρα λέμε ότι αντί για 2 χρόνια γιατρειάς θα μας αφήσουν να το κάνουμε 3-4? Ε και?
  Αν θέλουν να είμαστε στο ευρώ ας πιέσουν για τις μεταρρυθμίσεις χωρίς τα χαράτσια. Δημοσιονομική προσαρμογή σε 2 χρόνια για ζημιά 30ετιας δε γίνεται. Εκεί αν θές λές ότι διαπραγματεύεσαι. Εκεί που θα το δει και ο κόσμος. Τι να το κάνω αν πρέπει να κάνεις κι άλλη ζημιά με 13,5 δις μέτρα περικοπών απλά και μόνο για να δείξεις προθέσεις αλλά από την άλλη να λες ότι αυτά τα μέτρα θα μου φέρουν πιο πολύ ύφεση. Ε, αφού δε θες ύφεση μη πάρεις αυτά τα μέτρα, αφού "έπεισες" τη κακιά μέρκελ ότι λες αλήθεια. Αν τα πάρεις σημαίνει ότι δεν έπεισες αλλά σου πε η άλλη "πάρε τα μέτρα (του θανάτου) για να πειστώ".

 30. TALIMAN.. avatar
  TALIMAN.. 25/08/2012 02:05:12

  Πανυγηριζουμε λες και έγινε κάτι ανεπανάληπτο με το που είπε ο Σαμαρας ότι "είμαστε περήφανος λαός μπλα μπλα " ενώ το " είμαστε χώρα διεφθαρμένη" που είπε ο ΓΑΠ μας πείραξε .. Χαχα λες και έδωσε σημασία η Μερκελ στην δήλωση αυτή .. Το μηνυμα είναι το ίδιο που βγαίνει και λέει κάθε φορά εδω και 2,5 χρόνια τώρα.. Αφού μας ξέρουν πλέον και δεν μας πιστεύουν σε ότι και αν γίνει .. Μονο με την τροικα συζητουν ..
  Δεν μπήκαμε με πλαστα στοιχεία στην ΕΕ ; Όλοι δεν το παρεδεχονται πλέον; Δεξιοί και Αριστεροί; Μας ξέρουν απο παλιά αλλα καναν τα στραβά μάτια μήπως και διορθωθουμε.. ΑΛΛΑ η υπομονή έχει και τα όρια της.. ΕΙΜΑΣΤΕ λαμόγια και μισουμε ο ένας τον άλλο, τέλος! Έζησα και δούλεψα σε ένα project στην Ολλανδία για 2 χρόνια , επέστρεψα πέρσι ... Τι εχω να πω; Είμαστε τουλάχιστον 20 χρόνια πίσω απο αυτούς σε ολα! .. και φυσικά δεν ανηκωμεν στη δυσην...

 31. Πανηγυρτζής avatar
  Πανηγυρτζής 25/08/2012 02:22:37

  Δεν έχω ψηφίσει ποτέ Σαμαρά, πόσο μάλλον ΝΔ...τον τελευταίο καιρό όμως έχω αρχίσει να βλέπω ότι υπάρχει επιτέλους ένας σοβαρός πολιτικός στην Ελλάδα...ελπίζω στο τέλος να μην διαψευστώ....αν συνεχίσει έτσι ο Σαμαράς θα κυβερνάει για πολλά χρόνια...

 32. akisenv avatar
  akisenv 25/08/2012 03:10:34

  Περα απο τις εκτιμησεις τα δεδομενα παραμενουν 24% ανεργεια, 7% υφεση, 24% μειωση του ΑΕΠ απο το 2008, 80-100 δις εκροες καταθεσεων. Και Φυσικα οι περικοπες 13,5 δις για το υπολοιπο του 2012 και για το 2013 και 2014. Αυτα ειναι μερικα μονο απο τα μαρκοοικονομικα δεδομενα που αποτελουν κατα γενικη ομολογια και εκτιμηση την οικονομικη χωρα της χωρας. Σε οτι αφορα τις κοινωνικες επιπτωσεις καλυτερα να μην αναφερθουμε με λεπτομεριες μιας και κατι τετοιο οδηγει στην καταθλιψη και την απογοητευση.
  Με βαση τα μακροικονομικα δεδομενα λοιπον η Ελληνικη οικονομια βρισκεται σε τροχια βεβαιης χρεοκοπιας εντος λιγων μηνων αν οχι μερικων εβδομαδων.
  Ειναι σιγουρο πως τα προσδοκομενα εσοδα απο την φορολογια και τις εκτακτες (τακτικες πλεον) εισφορες καθως και τα χαρατσια δεν προκειται να φθασουν τα προυπολογισμενα ποσα. Αυτο θα οδηγησει σε ληψη νεων μετρων και φυσικα σε καταρρευση της καταναλωσης. Αυτο οδηγει και στην καταρρευση της οικονομιας λιγες εβδομαδες αργοτερα.
  Η Μερκελ και η Γερμανικη διπλωματια νιωθει αρκετα ισχυρη στην Ε.Ε τοσο ωστε να της ανοιξει η ορεξη για να επιστρεψει η Γερμανια γεωπολιτικα σε παραδοσιακα παλια της λημερια πριν απο την ηττα του Β παγκοσμιου πολεμου, την Βαλκανικη και την Μεση Ανατολη. Θα εχετε παρατηρησει το εντονο ενδιαφερον των Γερμανων για την Συρια και την εμμεση στρατιωτικη εμπλοκη της με πλοια υποκλοπων στην Ανατ. Μεσογειο ενω ενισχυει την στρατιωτικη της παρουσια στο Κοσοβο με προχθεσινη ανακοινωση της.
  Η Γερμανια δειχνει να αυτονομειται γεωστρατηγικα απο την υπολοιπη Ευρωπη και αργα αλλα σταθερα να επιθυμει πιο ενεργο ρολο στο πεδιο ασκησης της διεθνους πολιτικης στην Μεσογειο και οχι μονο...
  Στην Βαση αυτης της πολιτικης δυστυχως η Ελλαδα παλαι ποτε ισχυρος παιχτης στην Βαλκανικη και την Ανατ. Μεσογειο, εγινε το οχημα και το φοβητρο για την υλοποιηση της φιλοδοξης Γερμανικης πολιτικης στην περιοχη.

 33. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 25/08/2012 10:29:55

  Ελάχιστος στόχος της συνάντησης ήταν μια δήλωση παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ και να σταματήσουν αυτές οι δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας. Ο δεύτερος στόχος ήταν να ξεκινήσει η επαναδιαπραγμάτευση. Αν έγινε θα φανεί στο μέλλον

 34. ms avatar
  ms 25/08/2012 12:41:35

  Καιρό ειχαμε να δούμε σοβαρό, μετρημένο και αποφασιτικό πρωθυπουργό. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα πετύχει και θα βάλει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.