25/05/2010 16:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλαβάνος: αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο

Ο Αλέκος Αλαβάνος παρουσιάζοντας σήμερα με τους Γ. Αρσένη, Κ. Βεργόπουλο και Κ. Τσουκαλά, το βιβλίο του Κώστα Μελά «Η ΣΑΣΤΙΣΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ» τόνισε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

«Χθες ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ σε συνέντευξή του επισήμανε, σε σχέση με τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας του, ότι «κανείς δεν περίμενε ότι οι συνέπειες από την κρίση στην Ελλάδα θα ήταν τόσο εκτεταμένες».

Σε όλες τις κρισιακές φάσεις της σύγχρονης ιστορίας κάποια χώρα γίνεται το σύμβολο , το πεδίο δοκιμής νέων προτύπων, ο χώρος σύγκρουσης αντιτιθέμενων κοινωνικών δυνάμεων και προγραμμάτων. Κάποτε ήταν το Βιετνάμ της εισβολής, κάποτε η Γαλλία του Μάη, κάποτε η Αγγλία της Θάτσερ, κάποτε η Πολωνία της «Αλληλεγγύης». Σήμερα είναι η Ελλάδα.

Σήμερα στην πολιτική εξουσία της Ελλάδας βρίσκονται δυνάμεις που με τις πολιτικές δεκαετιών την οδήγησαν στην χρεοκοπία. Που με τους χειρισμούς των τελευταίων μηνών την οδήγησαν, από τη θέση του ισότιμου – υποτίθεται – εταίρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη θέση αποικίας.

Αυτό το πολιτικό σκηνικό, όπως ζητάει ένα διευρυνόμενο ρεύμα μέσα στην κοινωνία, πρέπει να σαρωθεί.

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Όσο γρηγορότερα τόσο μικρότερο κόστος θα έχει η εναλλακτική λύση.

Σε αυτό το πλαίσιο η ιστορία καλεί την αριστερά. Όχι για να μηδενισθεί το κόστος – αυτό θα υπάρξει. Αλλά για να μη πέσει στον κόσμο της εργασίας, και μάλιστα αποκλειστικά. Και για να τεθούν οι βάσεις για μια ανατροπή του εξοφλημένου παραγωγικού προτύπου της Ελλάδας. Με τη στήριξη σε ένα νέο δυναμικό και δημοκρατικό δημόσιο τομέα, την Παιδεία, την Τεχνολογία.»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 25/05/2010 16:43:30

  Να φύγει λέω κι εγώ, αλλά αυτοί που μπορούν να την διώξουν δεν τους βλέπω να πολυβιάζονται.

 2. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 25/05/2010 17:07:33

  Μα κυρ Αλέκο μας,λυπηθείτε μας επιτέλους.Πάψτε να περιφέρετε το χορτασμένον σαρκίον σας και τις γεμάτες τσέπες σας,ανά τας ρύμας και τας οδούς.Ελέγξτε επιτέλους το έρκος των οδόντων σας.Αλλα λέγω του γαμπρού κι άλλα της νύφης λέγω.Πως θα φύγει τούτη η κυβέρνηση καλό μου,όταν παντού και πάντα ,πρόθυμα σκύβετε γιά να σας πατήσει;Κάποτε σας λέγαν δεκανίκια.Τώρα που σας λένε σκαμνάκια,πως το βλέπετε κυρ Αλέκο μας;Δεν σας ενημέρωσαν τα caviar gauche συντροφάκια σας,πως σκέφτονται να βγάλουν κοινό πόρισμα γιά το Βατοπέδι μαζύ με το Πασόκ και το ΛΆΟΣ;;;Οχι;;;; Δεν το πιστεύω,Votre Altesse Alexandre....Δεν το πιστεύω........Γιά ρωτήστε λιγουλάκι Alexandre και μετά ξαναπροσπαθήστε να διώξετε αυτήν την κυβέρνηση.Tο τένις,η ιππασία,το bridge και οι descamisados,είναι η συνταγή που σκοτώνει.

 3. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 25/05/2010 17:11:00

  Συμφωνεί ο κ.Αλαβάνος να αναπτυχθεί τεχνολογία αιχμής όπως π.χ στρατιωτικών εφαρμογών;
  Και σε ποια Πανεπιστήμια; Αυτά που δεν "αφήνουν" να εργαστούν από τις καταλήψεις των "συνιστωσών";
  Μας δουλεύετε κύριε ή μας επεξεργάζεσθε;

 4. μαρκος avatar
  μαρκος 25/05/2010 20:04:09

  αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο

  Συμφωνώ με τον τίτλο και συμπληρώνω: ακόμα κι αν είναι να γυρίσει ο Καραμανλής!!

  Τα παρακάτω δεν τα διάβασα, συγχωρήστε με αλλά δεν μπορώ άλλο Αλαβάνο!

 5. CRAZY DOCTOR avatar
  CRAZY DOCTOR 26/05/2010 10:07:13

  μηπως ετοιμάζουν ενα νεο βρωμικο 89?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.