#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/12/2013 16:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλαβάνος: «Μίλησα με τον εξομολόγο μου για τον Τσίπρα»!


Αστράφτει και βροντά το τελευταίο διάστημα ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος κατά πάντων και κυρίως κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της Αλέξη Τσίπρα, που αποτελούν δημιουργήματα του ίδιου του Αλέκου Αλαβάνου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ένας κατεξοχήν αριστερός επικαλείται στην πολεμική κριτική του κατά του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος και ειδικά κατά των πρώην συντρόφων του …το Θεό!  


Με συνέντευξή του στο real fm ο Αλέκος Αλαβάνος κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «ταυτίζεται» με τον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ στον «εκφοβισμό της κοινωνίας» για μια έξοδο απ’ το ευρώ και μάλιστα απευθύνει τη μομφή στο ΣΥΡΙΖΑ πως δίνει διαπιστευτήρια υποταγής στις Βρυξέλλες. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν επικεφαλής του «Σχεδίου Β» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι κρίμα. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο ταυτίζεται με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπέρ της επιλογής υποταγής στις Βρυξέλλες, αλλά και συμμετέχει στην καμπάνια τρομοκράτησης της κοινωνίας, προκειμένου να αποδείξει ότι και αυτή διαθέτει "λευκό ποινικό μητρώο" απέναντι στην νομιμότητα της Ευρωζώνης. Η νομιμότητα όμως αυτή ισούται με μια πατρίδα βαριά τραυματισμένη και εξουθενωμένη. Εμείς δεν πτοούμαστε ούτε από τους εκφοβισμούς Σαμαρά ούτε από τους εκφοβισμούς Τσίπρα».

Ο Αλέκος Αλαβάνος πάει παραπέρα στην κριτική του κατά των πρώην συντρόφων του και χαρακτηρίζει ψέμα τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να καταργηθεί το μνημόνιο μέσα στην ευρωζώνη. Λέει πολύ χαρακτηριστικά ότι «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι καταργείται το μνημόνιο μέσα στην ευρωζώνη είναι ψέμα. Αν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ –συνεχίζει– έχουν την κεντρική ευθύνη για το κακό που γίνεται στο λαό, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την κεντρική ευθύνη για τη σύγχυση σε μεγάλο μέρος του»!

Επιπρόσθετα ο Αλέκος Αλαβάνος δηλώνει, εμμέσως πλην σαφώς, μετανιωμένος για την επιλογή του να αναδείξει στην αρχηγία του Συνασπισμού και εν συνεχεία του ΣΥΡΙΖΑ τον Αλέξη Τσίπρα. «Για όλα όσα κάποιοι θεωρούν πολιτικές αμαρτίες έχω μιλήσει με τον εξομολόγο μου» απαντά στην ερώτηση αν «μετάνιωσε που έδωσε το δαχτυλίδι στον Αλέξη Τσίπρα».

Πάντως απ’ τα πυρά του Αλέκου Αλαβάνου δεν ξεφεύγει ούτε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Αριστερή Πλατφόρμα με τους οποίους συμπίπτει ως προς το ζήτημα της εξόδου της Ελλάδας απ’ το ευρώ, την οποία θεωρεί και αυτός «μνημονιακή φυλακή» της πολιτικής του Βερολίνου. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά καλεί την εσωκομματική αντιπολίτευση της Κουμουνδούρου να διασπάσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «σήμερα σε μια κρίση ταυτότητας, ύπαρξης και προοπτικής για την Ελλάδα, δεν μπορεί το συμφέρον του κόμματος να μπαίνει πάνω από τη σωτηρία της πατρίδας και του λαού. Σήμερα απαιτείται μια χωρίς όρους και όρια ειλικρίνεια απέναντι στον ελληνικό λαό… … Υπαίτια για αυτό δεν είναι μόνο η ηγεσία αλλά και όλα τα στελέχη του που την συγκαλύπτουν». Επί της ουσίας ο Αλέκος Αλαβάνος απευθύνεται στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και του λέει πως η παραμονή του στην αξιωματική αντιπολίτευση αποτελεί άλλοθι για τον Αλέξη Τσίπρα και τις θέσεις του «Τέξας».

Μάλιστα ο Αλέκος Αλαβάνος εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τη σημερινή ηγεσία και γραμμή που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, καλύπτει το χώρο της συστημικής κεντροαριστεράς και στη βάση αυτή πιστεύει ότι δεν έχουν μέλλον τα σενάρια για ανασύστασή αυτού του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των 58.

Ο Αλέκος Αλαβάνος ερωτηθείς για το πώς κρίνει τον υπουργό Οικονομικών απαντά: «Δεν προσωποποιώ συνήθως την κριτική μου. Για τη ζημιά που γίνεται στην Ελλάδα και στους Έλληνες από τις πολιτικές της τρόικας, ούτε ο Θεός δεν έχει δικαίωμα να τους συγχωρέσει».

Η στάση του Αλέκου Αλαβάνου ειδικά σε ότι αφορά την κριτική του προς το ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα την Αριστερή Πλατφόρμα και ον Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει την αφετηρία της στην προσπάθεια του «Σχεδίου Β’», του νέου πολιτικού κόμματος στο οποίο ηγείται ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να κατέλθει στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, εθνικές ή ευρωεκλογές. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε επαφές εδώ και αρκετούς μήνες με τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tassos.κ avatar
  tassos.κ 11/12/2013 17:35:22

  Συμφωνεί ή όχι ο οποιοσδήποτε, για τη θέση του Αλαβάνου, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι είναι σαφής και ξεκάθαρη

 2. Anonymous avatar
  Anonymous 11/12/2013 17:44:10

  Ξαφνικά μου ήρθε μια φλασιά για έναν τ'υπο που είχε χαθεί στην έρημο. Την ταινία "Παρίσι-Τέξας" του Βέντερς. Επειδή δεν την θυμάμαι και πολύ, και επειδή την θεωρώ επίκαιρη, θα την ψάξω στα ντιβιντάδικα

 3. nemesis avatar
  nemesis 11/12/2013 18:19:53

  Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ο ευρωσκεπτικισμός και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, συζητιέται έντονα στο εσωτερικό όλων των κομμάτων, και πολύ περισσότερο στη βάση τους. Ωστόσο, οι πολίτες προσλαμβάνουν αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις μιας τέτοιας προοπτικής, και αισθάνονται πως βρισκόμαστε ως χώρα σε αδιέξοδο...Η λύση ως γνωστόν στα πολιτικά αδιέξοδα, είναι μία: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!!!

 4. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 11/12/2013 19:12:11

  Όποιος δεν έχει πειστεί ότι το συμφέρον της Ελλάδος είναι στην ευρωζώνη μπορεί να υποστηρίξει τις θέσεις Αλαβάνου ή οποιουδήποτε άλλου, άλλωστε υπάρχει πληθώρα αντιευρωπαϊκών θέσεων. Για τους υπόλοιπους, σαν και μένα, δεν υπάρχει άλλη λύση πλην της Ν.Δ. ΤΥΦΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ!

  • AkriAkri avatar
   AkriAkri @ MantisKalhas 12/12/2013 14:10:47

   ....Καιρό είχατε να επαναλάβετε την ...κεφαλαία προτροπή σας στην εκούσια τυφλότητα! Είχα αρχήσει να πιστεύω πως από θαύμα είχατε δεί επί τέλους το φως! Ο Τειρεσίας πάντως ήτανε που είχε το ...πρόβλημα.
   Ο Κάλχας, μάλλον διέθετε όραση ιέρακα.... Για ...δείτε το!

   • MantisKalhas avatar
    MantisKalhas @ AkriAkri 12/12/2013 21:58:29

    Ο μάντης έχει υπομονή και αρκετή επιμονή να επαναλαμβάνει τα αυτονόητα όμως σίγουρα δεν είναι ανόητος να προσπαθεί να πείσει εσάς και την παρέα σας για το συμφέρον σας. Κι' όμως....γυρίζει....

 5. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/12/2013 19:58:18

  Ο Αλαβάνος πάντως δεν μπορεί να κατηγορηθεί για υποκρισία. Η θέση του στα ζητήματα είναι καθαρή και μπορείς να συμφωνήσεις ή να αντιπαρατεθείς σε αυτήν με σεβασμό και όρους πολιτικούς.

  • tassos avatar
   tassos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/12/2013 23:49:38

   Ακριβώς την ίδια άποψη έχω κι εγώ. Είναι , αν μη τι άλλο, ξεκάθαρος.

 6. foros1 avatar
  foros1 11/12/2013 20:18:36

  οντως το συμφερον της Ελλαδας ειναι στην ευρωζωνη.
  ομως δεν θα δεχθω ποτε ο δικος μου μισθος ή η συνταξη μου να γινει πχ 300 ευρω, και ο μισθος αυτων που μας λενε να κανουμε υπομονη, να ειναι 6000 ευρω.
  τοτε θα προτιμησω την δραχμη και "γαία πυρί μιχθήτω".
  ετσι απλα!

  • tassos avatar
   tassos @ foros1 11/12/2013 23:48:27

   :))

 7. TopGunZ avatar
  TopGunZ 12/12/2013 10:41:20

  Το θέμα είναι πότε ο Τσίπρας θα μιλήσει με τον ψυχολόγο του για τον Τσίπρα...

  • Νιόβη avatar
   Νιόβη @ TopGunZ 12/12/2013 17:12:02

   Κορυφαίο!

 8. Νονός avatar
  Νονός 12/12/2013 11:07:14

  Καθαρές η βρώμικες οι θέσεις Αλαβάνου, για μένα προσωπικά εκείνο που αξίζει προσοχής είναι τα όσα λέει για Λαφαζάνη... Κάτι ψήνεται εκεί πίσω κι ο Αλέξης μάλλον δεν το έχει πάρει χαμπάρι...

 9. Βιβή avatar
  Βιβή 12/12/2013 11:11:50

  Ας μη λησμονούμε ότι ο Αλαβάνος εκτός όλων των άλλων είναι κι ο μέντορας του Τσίπρα. Στα όσα λέει, αν το καλοσκεφτείτε, μου δίνει να καταλάβω ότι τον θεωρεί και ανισόρροπο... Νομίζω πως οτιδήποτε άλλο σχολιάσουμε εμείς είναι περιττό.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Βιβή 12/12/2013 20:55:53

   Μά αὐτό ἀκριβῶς εἶναι πού κάνει τήν κρίση του προβληματική!
   Ὅταν τόν προωθοῦσε δέ τόν ἔβλεπε;

  • AkriAkri avatar
   AkriAkri @ Βιβή 12/12/2013 21:24:56

   '' Νομίζω πως οτιδήποτε άλλο σχολιάσουμε εμείς είναι περιττό.''
   Έτσι είναι. Απλά σκύψτε και ασπαστείτε με σεβασμό την δεξιάν χείραν του σοφού κ. Αλαβάνου. Σας ...κάλυψε, σας ικανοποίησε, σας αποκοίμισε ......
   Όνειρα γλυκά λοιπόν.

 10. Τζόνι Ντεπ avatar
  Τζόνι Ντεπ 12/12/2013 11:16:48

  Τι πάθανε τελευταία οι αριστεράντζες και έχουν ξεσαλώσει ρε παιδί μου; Είδαν το βάζο με το μέλι και αληθωρίσανε; Έλεος πια... Αχ κατακαϋμένε ψηφοφόρε... Με την οργισμένη σου ψήφο, έδωσες ελπίδα στον κάθε πικραμένο να ονειρεύεται οφίκια... Μη μου παραπονιέσαι μετά, καλά να πάθεις!

 11. Μπουμπού avatar
  Μπουμπού 12/12/2013 11:24:38

  Προσέξτε τώρα... Έχουμε από τη μια πλευρά Τσίπρα, Λαφαζάνη, Ανταρσία, Αλαβάνο και Κωνσταντοπούλου μη ξεχνιόμαστε και από την άλλη, τις παραδοσιακές δυνάμεις με τα όποια λάθη τους, Σαμαρά με Βενιζέλο και τον κυρ Φώτη ακόμα... Ε με συγχωρείτε, θεωρεί κανείς πως όλοι αυτοί της... μεγάλης αριστεράς, αποτελεί εναλλακτική επιλογή; Όχι ευχαριστώ, δεν θα πάρω! Μια τόσο κρίσιμη περίοδο, προτιμώ τουλάχιστον τη σοβαρότητα και την σκληρή προσπάθεια με τα όποια λάθη γίνονται παρά θεωρητικές - φιλοσοφικές αναζητήσεις ουτοπικού χαρακτήρα εμποτισμένες με δόσεις παράνοιας και ανοησίας.

 12. Σωτηρία avatar
  Σωτηρία 12/12/2013 11:34:56

  Η πραγματικότητα για μένα είναι ξεκάθαρη. Οι άνθρωποι αυτοί δεν αλλάζουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύουν στην έξοδο της χώρας από το ευρώ κι ο Τσίπρας κάνει ντρίμπλες απλά για δημόσιες σχέσεις. Με λίγα λόγια, όλοι αυτοί παίζουν επικίνδυνα με την αξιοπιστία της χώρας σε βαθμό προδοτικό. Ας μην τρέφουμε λοιπόν αυταπάτες. Δεν αλλάζουν, απλά υποκρίνονται. Πόσο πιο ξεκάθαρα να το πει πια ο Αλαβάνος;

 13. Νώντας avatar
  Νώντας 12/12/2013 11:42:47

  Σε όλα όσα λέει ο Αλαβάνος, υπάρχει μια πολιτική σκοταδιστική που αν επικρατήσει γυρνά τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω. Το ζητούμενο είναι ότι ο Αλαβάνος, με την παρέμβασσή του δίνει το σύνθημα για μια γενικότερη στροφή της πολιτικής του χώρου που εκπροσωπεί κατα κύριο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δύναμη που έχει ο Αλαβάνος, παρότι παροπλισμένος σχετικά τελευταία. Δηλώσεις όπως αυτές του Λαφαζάνη και του Μητρόπουλου θεωρώ πως χτυπάν καμπανάκι στον Αλέξη. Προβλέπω καινούργια κωλοτούμπα σύντομα...

 14. alex avatar
  alex 12/12/2013 15:58:01

  μοιρασμα της εκλογικης πιτας , προφανως προσχεδιασμενο

  ο παλιος μενει 'πισω' σαν εντιμος ιδεολογος που ειναι για να κρατησει τα προσχηματα ,την παλια ιδεολογια(για την περιπτωση που το κομμα ξαναγυρισει σε ποσοστα του ενος χεριου) και για να γινει αποτρεπτικο αντιβαρο σε συνιστωσες που απειλουν με εξοδο απο μαντρι, ενω ο νεος τα δινει ολα για την εξουσια και κανει μια σοσιαλιστικη περι-στροφη καβαλα πανω στον ταυρο απο το τεξας, αντιγραφωντας το ιεκ πασοκ και τρεχοντας να προλαβει την - καθυστερημενη - μεταλλαξη του κεντροαριστερου χωρου στην ελληνικη 'ελια', σε μια μαχη που θα κριθει απο την συγκρουση του παπανδρεικου - αμερικανικης χροιας - πασοκ που εχει γινει (σημερα) ουρα (αυριο τι?) του συριζα και του σημιτικου - γερμανικης χροιας - εργολαβικου πασοκ, ενω στην μεση ο κ.βενιζελος αβουλος περιμενει να μαθει το πολιτικο του μελλον...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.