#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/04/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλήθειες και ψέματα της ΠρωταπριλιάςΜέρα που ’ναι, με τους απανταχού ψεύτες και τσαρλατάνους ανά την Ευρώπη να γιορτάζουν την 1η Απριλίου, κι εδώ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια θα μπορούσε να γίνει ακόμη και… εθνική εορτή. Το τι ψέμα ακούσαμε τόσο καιρό από πολλούς και το τι αλήθειες έχουν αποκρυβεί δε λέγεται.

Η Πρωταπριλιά είναι ίσως μια ευκαιρία να αντιληφθούμε ότι μόνο με μεγάλες αλήθειες από εδώ και πέρα μπορεί να σωθεί η χώρα. Διότι το πρώτο και μεγαλύτερο ψέμα είναι ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει. Αντιθέτως, ο κίνδυνος είναι μεγάλος και το δράμα της Κύπρου το απέδειξε. Όλοι φοβόντουσαν το ατύχημα, κι αυτό που έγινε στην Κύπρο ήταν καραμπινάτο ατύχημα. Αν και τα μεγέθη είναι μικρά, η βόμβα που έσκασε έχει κάνει βαθιά ρωγμή στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Κι αν θέλουμε να πούμε πράγματι αλήθειες τότε η πρώτη είναι ότι η Ευρώπη έχει καταρρεύσει ως μια ένωση χωρών που βοηθά η μία την άλλη και βρίσκουν καταφύγιο οι πιο αδύναμοι.

Στα καθ’ ημάς, έχουν ακουστεί πολλά ψέματα αλλά και πολλές αλήθειες από όλα τα πολιτικά κόμματα. Αν, ωστόσο, θέλουμε να πάμε παρακάτω, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση οφείλουν να μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας. Για το μέλλον της χώρας, την ανάπτυξη, το ευρώ αλλά και για την ικανότητά τους να κυβερνήσουν αυτή τη χώρα. Διότι από άχρηστους έχει γεμίσει ο τόπος.

Πρωταπριλιά σήμερα, όμως, πρέπει να μην ξεχνάμε ένα δόγμα: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια ή αλλιώς «Το ψέμα βγάζει λουλούδια, αλλά δεν βγάζει καρπούς».

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Είναι αλήθεια ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν είναι πλέον νέα. Έχει σχεδόν 10 μήνες ζωής και κάθε προσπάθεια δικαιολόγησης των λαθών είναι αν μη τι άλλο αστεία. Επομένως, πρέπει να πάψουν ορισμένα κυβερνητικά στελέχη να λειτουργούν ως «ερασιτέχνες» την ώρα που καίγεται ο τόπος. Και είναι αλήθεια ότι κάποιοι υπουργοί αλλά και ανώτατα στελέχη της κρατικής μηχανής κοιμούνται ακόμη με τα τσαρούχια.

Είναι ψέμα ότι η κυβέρνηση κατέρρευσε τον Μάρτιο, όπως προέβλεπε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο χέρι της δε είναι να μακροημερεύσει και δε πάει να φωνάζει ο Τσίπρας. Από την άλλη, όμως, είναι αλήθεια ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο κι αύριο μπορεί ένα θέμα να ρίξει την κυβέρνηση και να επικρατήσει χάος. Αυτό κανείς δεν πρέπει να το ξεχνά.

Είναι αλήθεια ότι και η προηγούμενη και η παρούσα κυβέρνηση μας είπε ψέματα. Με πρώτο και καλύτερο ότι θα βγούμε στις αγορές, θα υπάρξει ανάπτυξη, θα ανασάνει ο κόσμος και άλλα τέτοια. Είναι αλήθεια ότι η χώρα συνεχίζει να βουλιάζει, είτε επειδή η συνταγή είναι λάθος είτε επειδή δεν έχουν γίνει πολλά από εκείνα που έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί εδώ και δεκαετίες.

Είναι ψέμα ότι πάνε όλα καλά, και ο προϋπολογισμός, και οι αποκρατικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις. Όποιος το λέει αυτό απλά κοροϊδεύει τον κόσμο που έχει μάτια και βλέπει.

Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του. Αλλά φράγκα δεν έχει και όποιες αποταμιεύσεις έχουν γίνει καπνός ενώ ότι απέμεινε μπήκε στα…στρώματα υπό το φόβο του κουρέματος.

Είναι ψέμα ότι δεν κινδυνεύουν οι όποιες καταθέσεις έμειναν κάτω από 100.000 ευρώ. Στην Κύπρο άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και όσο η Γερμανία θα κάνει κουμάντο στην Ευρώπη κανείς πλέον δε θα κοιμάται ήσυχος.

Είναι αλήθεια ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ένα… ψέμα. Τάζει λαγούς με πετραχήλια, χαρίζει μισθούς και συντάξεις, αγκαλιάζει κάθε φτωχό και καταφρονεμένο αλλά δεν έχει σχέδιο διακυβέρνησης. Είναι αλήθεια ότι αυτοί που βλέπουν εναλλακτική στον Τσίπρα θα καταλάβουν σύντομα πόσο κάλπικοι είναι στην Κουμουνδούρου.

Είναι ψέμα ότι η κυβέρνηση αλλά και η δημοκρατία ολόκληρη δεν κινδυνεύει από τη Χρυσή Αυγή. Αντιθέτως, είναι η μεγάλη αλήθεια ότι αυτά τα καθάρματα απειλούν την ομαλή δημοκρατική λειτουργία της χώρας. Και είναι αλήθεια από την άλλη ότι όσο θα υπάρχει φτώχεια, εξαθλίωση, αδυναμία του κράτους να λύσει προβλήματα όπως το μεταναστευτικό, τόσο οι ορδές των βαρβάρων θα κατουράνε στην πόρτα του καθενός από εμάς. «Αν θέλετε τη συμπάθεια των μαζών, πρέπει να λέτε τα πιο ηλίθια και τα πιο χοντρά ψέματα». Ποιος το είπε αυτό; Το ίνδαλμα του Μιχαλολιάκου, ο Χίτλερ, τον οποίο μιμείται κατά γράμμα.

Είναι επίσης αλήθεια ότι υπάρχει και η άλλη βία. Αυτή που  αποθεώνεται από τους ψευτοαριστερούς επαναστάτες και καλύπτεται ενίοτε κι από τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Όσο δεν υπάρχει γενική κινητοποίηση και καταδίκη τόσο η τρομοκρατία θα κυριεύει τη χώρα και θα αποδεικνύει πόσο ψεύτικο είναι το πολιτικό σύστημα που υπόσχεται την ασφάλεια των πολιτών.

Είναι αλήθεια ότι στην παρούσα κυβέρνηση βλέπουμε, καλώς ή κακώς την τελευταία ευκαιρία. Επειδή, όμως, αυτό το έχουμε ξαναπεί πριν από μήνες, τώρα λέμε ότι η ανοχή έχει τελειώσει. Αν δε γίνει κάτι τους επόμενους 2-3 μήνες θα σωθεί και το καντήλι της χώρας. Και θα τους πάρει και θα μας πάρει ο διάολος όλους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δημης avatar
  δημης 01/04/2013 07:58:45

  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ....

 2. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 01/04/2013 09:05:05

  Καλό μήνα! Κι ὅμως,ἡ Πρωταπριλιά εἶναι ἡ μέρα μέ τίς
  περισσότερες ἀλήθειες,ἡ πιό ἀληθινή ἡμέρα! Γιατί ὅ,τι παράξενο ἤ
  λογικοφανές εἰπωθεῖ,γνωρίζεις ὅτι θά 'ναι ψέμα,ἐνῶ ὅλες τίς ἄλλες
  ἡμέρες δέν ξέρεις πότε σοῦ λένε ἀλήθεια καί πότε ψέματα...

  • Queen For The Black Side avatar
   Queen For The Black Side @ Κυθήριος Τ. 01/04/2013 10:53:45

   Καλημέρα και καλό μήνα. Κάθε μέρα, Πρωταπριλιά είναι στην Ελλάδα!

   • Κυθήριος Τ. avatar
    Κυθήριος Τ. @ Queen For The Black Side 01/04/2013 11:26:29

    Καλημέρα Βασίλισσά μου,καλό μήνα!
    Γι' αὐτό,ἔτσι γι' ἀλλαγή,ἄς ποῦμε σήμερα μόνο ἀλήθειες...

 3. Μαριος Σιδας avatar
  Μαριος Σιδας 01/04/2013 10:37:21

  μια αληθεια για το τι συμβαινει στις ελληνικες οικογενειες.
  ειναι αληθεια οτι ειμαι ανεργος 3,5 χρονια τωρα
  ειναι αληθεια οτι ψαχνοντας για δουλεια, σε νεο καταστημα του βασιλοπουλου στην ναυπακτο μου προσφεραν αυστηρα 4ωρη εργασια για 192 ευρω. αυτη ειναι αναπτυξη, μα την αληθεια! δυστυχως με συμφερει να παραμεινω ανεργος στην αθηνα.
  ειναι αληθεια οτι ο αδερφος μου εμεινε ανεργος απο τη δουλεια του μετα απο 11 χρονια δουλειας με μισθο γυρω στα 1400 ευρω, ενω εκλεισε κ ενα μικρο μαγαζι που ειχε με τη γυναικα του μενοντας κ οι δυο ανεργοι για πανω απο δυο χρονια. ειναι αληθεια οτι πληρωναν ενα σκασμο λεφτα σε ασφαλιστικες εισφορες, φορους, αποδοσεις φπα κ ο,τι αλλο χρειαζοταν να αποδιδουν στο κρατος. νομιμοι σε ολα τους, ειναι αληθεια αυτο. πριν περιπου ενα μηνα ξαναβρηκε δουλεια. μισθος? 450 ευρω. μπορει να ακουγεται σαν ψεμα, ειναι ομως αληθεια.
  ειναι αληθεια οτι ο πατερας μου μετα απο 36 χρονια σκληρης -επαναλαμβανω για αποφυγη παραξηγησεων σκληρης- κ γεματη ευθυνες δουλειας ειδε τις απολαβες του να μειωνονται κατα 65%!!
  ειναι αληθεια οτι το 2007 αποφασισαμε οικογενειακως να δημιουργησουμε μια επειχειρηση με ο,τι οικονομιες ειχε μαζεψει ο πατερας μου μια ζωη κ πουλωντας ενα κομματι γης που ειχε, συνεπικουρουμενος κ απο μενα κ τον αδερφο μου απο την εποχη που κ οι δυο δουλευαμε με αξιοπρεπεις απολαβες. μια επενδυση που σταματησε στη μεση, εχοντας δαπανησει περι τα 200.000 ευρω κ χωρις τραπεζικο δανεισμο. βλεπετε, σκεφτηκαμε οτι προτιμαμε να φτιαξουμε κατι με τις δικες μας δυναμεις κ ας μας επερνε λιγο χρονο παραπανω για να το ολοκληρωσουμε παρα να το παιξουμε... "νεοπλουτοι". ειναι αληθεια οτι τωρα η επενδυση αυτη ρημαζει κ περιμενει να συσσωρευτει ενα χρεος στην εφορια απο αδυναμια καταβολης χαρατσιων κ φορων ωστε να μας το παρει το κρατος.
  αυτα συμβαινουν στην ελληνικη οικογενεια κ ακομα χειροτερα. ειναι αληθεια οτι λεω κ "δοξα το θεο" (προς το παρον) γιατι οντως συμβαινουν κ χειροτερα.
  αληθεια, πιστευει κανεις οτι αυτο το κρατος δεν ειναι ΕΧΘΡΟΣ του πολιτη?
  δεν τα γραφω αυτα για να κλαφτω. κ ειναι αληθεια οτι εγω προσωπικα ολο αυτο το διαστημα δεν εχω καταφερθει εναντιον κανενος. δ. υπαλληου, ιδ. υπαλληλου, ταξιτζη, ελευθερο επαγγελματια. δεν εχω καμια διαθεση να στοχοποιησω καποιον. ολοι εχουμε το μικρο ή μεγαλο μεριδιο ευθυνης. η ωρα ομως καλει για ομονοια, συμπνοια κ αλληλουποστηριξη. γιατι μας ενωνουν κοινες επιδιωξεις κ κοινοι δεσμοι. εμας, οχι αυτων που αποτελουν το βασικο ΕΧΘΡΟ μας.

 4. Tonia G. avatar
  Tonia G. 01/04/2013 11:09:55

  Αν αυτό που συνέβη στη Κύπρο (απόφαση Eurogroup για κούρεμα) αντί να δημοσιευόταν στις 16/3, τελικά ανακοινωνόταν σήμερα, θα υπήρχε έστω κι ένας που θα το πίστευε;;;
  Εκεί έχουμε φθάσει ως πολίτες αυτής της χώρας. Να μη ξέρουμε πια τι είναι αλήθεια και τι ψέμα. Ή μάλλον τα αδύνατα να γίνονται πλέον δυνατά...
  Δυστυχώς επιβεβαιόνονται όλοι όσοι δεν είχαν εμπιστισύνη στην ΕΕ. Δεν με νοιάζει για Ρώσους και Αμερικανούς. Στην ΕΕ όμως και ειδικά στο ευρω μέλλον για μας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ... Πιόνια χειρότερα από πριν έχουμε καταντήσει.

 5. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 01/04/2013 11:27:42

  H κατάσταση είναι τραγική. Οι μόλις 700 χιλ των δημ υπαλ μόλις που τα φέρνουν βόλτα και δουλεύουν σαν τα σκυλιά ολη τη μέρα. Ίσα ίσα καταφέρνουν να πληρώσουν το δάνειο για το μικρό τους σπιτάκι και το χιουντάι που αγόρασαν. Τα δύο τους παιδιά για μπορέσουν να αγοράσουν από ένα iphone δουλεύουν λούστροι στο σύνταγμα.
  Τα πράγματα γίνονται χειρότερα στη τάξη των περήφανων γηρατειών, τους συνταξιούχους. Μετα βίας κάποιος γνωστός μου, ανύπαντρος ακόμη και ο καημένος 51 χρονών, βγήκε προ διετίας στη σύνταξη και σήμερα παίρνει μόλις 1000 ευρώ. Αναγκάζεται ο καημένος να δουλέψει τα λίγα (περίπου 100) στρέμματα που του άφησε ο μακαρίτης ο πατέρας του. Μα με μόλις 150 ευρώ/στρέμμα επιδότηση τί να πρωτοπληρώσει ο έρμος;
  Μάνι μάνι η τραγική οικονομική κατάσταση έχει αγγίξει το 50% του πληθυσμού με αυτά που ανέφερα.
  Τί να πεί κανείς όμως και για τους ελεύθερους επαγγελματίες; Οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι φαρμακοποιοί, οι μηχανικοί. Μονομιάς λες και στέρεψε η αγορά. Μα αυτοί παιδί μου δεν πήραν ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι τώρα. Πώς κατέρρευσαν έτσι; Και τους κατηγορούν κάποιοι και για κρατικοδίαιτους. Μόνο τις αποδείξεις που κόβουν κάθε μέρα σκέφτομαι και τους λυπάμαι πραγματικά.
  Αμ οι αγρότες! Μιλάμε για εξαθλίωση. Τώρα που θα πιάσουν δουλειά και μέχρι τον Οκτώβρη τί έχουν να τραβήξουν οι άνθρωποι; Ούτε στη Μύκονο δεν μπορούν να πεταχτούν μια βόλτα. Θα πρέπει να περιμένουν τον άλλο χειμώνα για να ξενιτευτούν για χειμερινές διακοπές. Χάλια.
  Μέσα σε όλα αυτά έχω να επισημάνω ότι υπάρχει άλλη μία τάξη που υποφέρει. Είναι ο Έλληνας επιχειρηματίας. Δεν πήρε τόσα χρόνια ούτε ένα ευρώ κρατικό χρήμα, ήταν συνεπέστατος απέναντι στους υπαλλήλους του και στο κράτος. Απέδιδε το Φ.Π.Α κάθε τρίμηνο και όταν έκανε ετήσια φορολογική δήλωση δεν προλάβαινε να εκκαθαριστεί. Ήταν έξω από την εφορία με το κομπόδεμα.
  Μέσα σε όλα αυτά έρχεται και η στρατιά των ανέργων. Τους βλέπω στην καφετέρια από το πρωί και μαυρίζει η ψυχή μου. Μα δεν βρίσκεται ούτε ένας να τους προσφέρει μεροκάμματο 50 ευρώ; Για ποιούς τους περνάει; Αν θες φίλε εργάτη με 25 ευρώ να πάρεις έναν Πακιστανό, οι Αλβανοί πλέον δεν έρχονται. Εξάλλου 10 ευρώ μου δίνει ο μπαμπάς μου - ανήκει σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες - και δεν χρειάζεται καν να ιδρώσω. Ο καφές παρεπιπτόντως είναι πικρός να ούμε δικέ μου.

  Υ.Γ: Ας πούμε τώρα και ένα ψέμα: Υπάρχουν πράγματι συνάνθρωποί μας οι οποίοι αδικήθηκαν και σήμερα βιώνουν την κρίση. Όλοι μας έχουμε δίπλα μας κάποια περίπτωση. Το να προσπαθούμε να τον εκμεταλλευτούμε ψηφοθηρικά για να πάρουμε την εξουσία είναι ό,τι χειρότερο μπορούμε να προσφέρουμε στην κοινωνία μας.

  • και τότε έπεσε σιωπή... και κάποιος avatar
   και τότε έπεσε σιωπή... και κάποιος @ Δεξιόχειρας 02/04/2013 00:57:52

   " Μα καλά εσύ τι δουλειά κάνεις; "
   και συνέχισε, καθώς -όπως διαπίστωσε με τρόμο- η σιωπή καλά κρατούσε.
   Έπρεπε να τα πεί όλα τώρα αλλιώς θα τον περνάγαν για λογικό, και -πιστέψτε με- αυτό δεν ήταν κάτι που ήθελε να λερώσει το βιογραφικό του.
   "Δημόσιοι υπ., συνταξιούχοι, ελ. επαγγελματίες, αγρότες, άνεργοι, επιχειρηματίες... αχά... ίσως είσαι ιδ. υπάλληλος"
   μα και αυτοί, σκέφτηκε, για κάποιον ελ. επαγγελματία ή επιχειρηματία δουλεύαν... μα φυσικά ξέραν ότι το μεγάλο αφεντικό έκανε λαδιές με το δημόσιο... "φυσικά", είπε φωναχτά κατα λάθος... άρα ούτε ιδ. υπάλληλος είσαι...
   άρα...
   ...
   ...
   ναι!
   το βρήκα!
   "Μα τον Αλλάχ και το Βούδα..." αλήθεια πως λένε τον δικό μας θεό; -σκέφτηκε... Θεό; απλά με κεφαλαίο θ; έχουμε σοκολάτα με ονοματεπώνυμο αλλα για τον θεό μας δεν σκεφτήκαμε ακόμη κάτι...
   "Μα τον Αλλάχ και τον Βούδα και τον πατέρα του Χριστού"...
   "Ήσουν σε βαθιά κρυογωνική κατάψυξη τα τελευταία 50 χρόνια... είσαι... ο Μπάρμπα Στάθης!!!"
   (Χειροκροτήματα - Τέλος σκηνής- Έξοδος πάνω δεξιά (το κόκκινο x ) -Χασμουρητό- Όνειρα γλυκά)

   • Δεξιόχειρας avatar
    Δεξιόχειρας @ και τότε έπεσε σιωπή... και κάποιος 02/04/2013 08:42:36

    Είμαι ένας από τους παραπάνω. Αυτό τί σημαίνει; Ότι δεν πρέπει να λέμε την αλήθεια; Μήπως η αλήθεια έτσι αποκτά αξία;

 6. Kostas avatar
  Kostas 01/04/2013 13:08:20

  Χρόνια πολλά στο Ελληνικό πολιτικό σύστημα. Χρόνια πολλά στους Ελληνες πολιτικούς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.