13/10/2007 15:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλήθειες για το πετρέλαιο θέρμανσης και την κυβέρνηση

Φίλος (βλ. εδώ)  γράφει τα εξής ενδιαφέροντα για το πετρέλαιο που δίνουν ίσως την πραγματική διάσταση στην υπόθεση. Άλλωστε, στην πολιτική ισχύει πάντα το αντίστροφο:
«Μη τσιμπάτε! Ξέρουν και παραξέρουν πολύ καλά τι κάνουν! Απλώς, δεν τους πολυενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες. Έσπευσαν να προαναγγείλουν 2,5 μήνες νωρίτερα την εξίσωση των ειδικών φόρων στο πετρέλαιο για να έχει όλο τον καιρό μπροστά του το κύκλωμα των καυσίμων να κάνει αποθεματοποιήσεις σε τιμή των 60 λεπτών το λίτρο και να το πουλήσει από 1.1.2008 προς 1 ευρώ! Σάμπως το ίδιο δεν είχαν κάνει και με τα τσιγάρα πριν 2 χρόνια και έκαναν κάτι καπνοβιομήχανοι τρελές αποθεματοποιήσεις και πουλούσαν φτηνότερα από άλλες εταιρίες για κάνα τρίμηνο - τετράμηνο μπας και πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς; Αλλά και με τον ΦΠΑ το ίδιο δεν είχε γίνει το 2005; Που ξανακούστηκε να προαναγγέλλεται για αργότερα αύξηση ΦΠΑ αντί να αποφασίζεται η αυθημερόν αναπροσαρμογή του;»

Στο apomesa αναρτήθηκε εξάλλου το εξής:

«Αντί να ταλαιπωρούν εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές, γιατί δεν συλλαμβάνουν τους λαθρέμπορους πετρελαιάδες; Γιατί δεν θεσπίζουν δρακόντεια μέτρα για τους απατεώνες; Γιατί δεν έχουν κλείσει στη φυλακή ούτε έναν από τους ασύδοτους παραβάτες; ΠΡΟΣΕΞΤΕ όσο απλό είναι το όλο σύστημα διανομής πετρελαίου:
ΥΠΑΡΧΟΥΝ δύο διυλιστήρια.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ συνολικά 15 εταιρείες πετρελαιοειδών.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ περίπου 800 βυτιοφόρα…
ΔΕΝ είναι, λοιπόν, πιο εύκολο (ευκολότατο) να ελέγχονται οι παραπάνω, με σκληρότατες ποινές για τους παραβάτες (αφαίρεση αδείας, φυλάκιση, μεγάλα πρόστιμα κ.λπ.) αντί να ταλαιπωρούν τους αθώους φτωχούς καταναλωτές;
ΚΑΙ αναρωτιούνται οι πολίτες: Δεν υπάρχει ούτε ένα κοινό μυαλό στην κυβέρνηση να σκεφθεί τα απλά και αυτονόητα αυτά πράγματα;»

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξάκτινος avatar
    Εξάκτινος 13/10/2007 16:16:02

    Κατά τη γνώμη όσα και να φάνε σε τρεις μήνες θα είναι τα τελευταία. Σωστή η κίνηση με την εξίσωση των τιμών. Απλά πρέπει να ρυθμιστεί το τεχνικό μέρος. Είμαστε τόσο σκατομίζεροι σα λαός που αντιδρούμε για το πως θα πάρουμε τα λεφτά πίσω. Αντί να πούμε καλά κάνετε και χτυπάτε τα κυκλώματα να κάνουμε κι εμείς λίγο υπομονή να βγάλουμε άκρη. τι καταλάβαμε τώρα? Απλά κάποιοι θα κάνουν αποθέματα. Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Για να τους πιάσουν όλους αυτούς είναι αδύνατο. Είναι επικίνδυνοι μαφιόζοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.