Αλέξης Τσίπρας: Ο Τζάμπας έρχεται...
14/09/2014 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλέξης Τσίπρας: Ο Τζάμπας έρχεται...

Αυτό το «λεφτά υπάρχουν» που κατέστρεψε τη χώρα και τον Γ. Παπανδρέου, το χρησιμοποιεί και ο Τσίπρας και πιστεύει ότι θα πείσει τον κόσμο.

Υπέκυψε στον λαϊκισμό και τις ασφυκτικές πιέσεις των συνιστωσών ο Αλέξης Τσίπρας και τα έδωσε όλα στη Θεσσαλονίκη. Όχι ότι ήθελε και πολύ για να κάνει εξαγγελίες α λα Τσοβόλα, είναι γνωστό άλλωστε ότι θα έκανε τα πάντα για να γίνει πρωθυπουργός. Και συμμαχίες με τον διάβολο και θα κατέβαζε και τον ίδιο τον αντίχριστο προκειμένου να τα καταφέρει.

Στη Θεσσαλονίκη τελικά δεν μοίρασε απλά… μπουγάτσες. Κι αν οι Θεσσαλονικείς είχαν λίγο περισσότερο χιούμορ θα έπρεπε να του πετάνε τα γνωστά τρίγωνα Πανοράματος μαζί με τους κορνέδες.

Βεβαίως για να πούμε και του στραβού το δίκιο ο Τσίπρας έγινε απλά ένας πολιτικός σαν τους άλλους, μέχρι που η Ελλάδα μπήκε στην κρίση. Ένας πολιτικός και εν δυνάμει πρωθυπουργός που μοιράζει δώρα χωρίς αντίκρισμα. Που δίνει υποσχέσεις ακοστολόγητες και στην καλύτερη περίπτωση εκτός τόπου και χρόνου. Και που με τζάμπα μαγκιές πιστεύει ότι θα εντυπωσιάσει. Θα το δείτε και στη συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους. Μ’ αυτό το κουτσαβάκικο ύφος θα επιτεθεί στους πάντες και στα πάντα. Θα υποσχεθεί ξανά τα ίδια και θα φύγει με τον αέρα του νικητή, του εξολοθρευτή της κυβέρνησης.

Στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς επιβεβαίωσε ότι η χώρα ζει σε ένα θέατρο του παραλόγου. Αυτό το «λεφτά υπάρχουν» που κατέστρεψε τη χώρα και τον Γ. Παπανδρέου, το χρησιμοποιεί και ο Τσίπρας και πιστεύει ότι θα πείσει τον κόσμο. Όμως, η εποχή που έδιναν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς έχει περάσει. Η εποχή που ο κόσμος τσίμπαγε με τα ξεροκόμματα που μοίραζαν οι πολιτικοί έχει τελειώσει. Και θα το καταλάβει και ο Τσίπρας σύντομα, όσο κι αν προσπαθεί να γίνει ο… Ρέντσι της Ελλάδας.

Τι είπε στη Θεσσαλονίκη; Σε περίληψη υποσχέθηκε ότι:

1.Θα καταργήσει το μνημόνιο από τις πρώτες ημέρες και θα ανακοινώσει Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης. Έτσι θα μπορούσε βεβαίως να είναι η ονομασία ενός άλλου μνημονίου, αλλά τι σημασία έχει; Η αριστερή νιρβάνα να είναι καλά. Γιατί ακόμη και σήμερα δεν έχει καταλάβει ότι μνημόνιο είναι οι δεσμεύσεις που παίρνει η χώρα όταν δανείζεται. Όταν θα πάψει να παίρνει δάνεια, τελειώνει και το μνημόνιο, κι αυτό ήδη έχει δρομολογηθεί.

2.Μεταξύ των κοστολογημένων μέτρων, ύψους 2 δισ. ευρώ, που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας είναι και:

•Άρση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης

•Αποκατάσταση μέρους των χαμηλότερων συντάξεων

•Διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας και αύξησή του

•Κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ

•Ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές και χρέη στο δημόσιο

•Παύση ποινικών διώξεων για χρέη προς το δημόσιο

•Αντιμετώπιση φοροδιαφυγής

•Αντιμετώπιση λαθρεμπορίου καυσίμων

•Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και αντικατάσταση με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας

•Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ

•Κόκκινα δάνεια: δημιουργία ενδιάμεσου φορέα

•Δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού

Αν τα αναλύσει κανείς αυτά προφανώς δεν είναι 2 δισ. αλλά τουλάχιστον 4-5 φορές υψηλότερο ποσό αλλά η κοστολόγηση θα γίνει σύντομα. Όμως, ποιος δεν θα ήθελε τα παραπάνω αρκεί να λύσει ορισμένες απορίες. Με 12.000 αφορολόγητο που ίσχυε πριν καιρό δεν την είχαν γλιτώσει και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες που δήλωναν 11.999 ευρώ εισόδημα; Και τότε δεν την πλήρωναν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι;

Επίσης, γιατί 751 ευρώ ο μισθός και όχι 1.000 ευρώ; Γιατί τέτοιες τσιγγουνιές; Εδώ ο μισθός έχει φτάσει 400 ευρώ και οι εργαζόμενοι παρακαλάνε για μια δουλειά κι αυτός θα νομοθετήσει όπως γουστάρει;

Τι θα κάνει για τα κόκκινα δάνεια που έχουν ξεπεράσει τα 70 δισ. ευρώ; Θα φτιάξει ενδιάμεσο φορέα και θα κάνει λέει… σεισάχθεια; Θα περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, διαγραφή μέρους των οφειλών για όσους δανειολήπτες που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και, ως γενική αρχή, αναπροσαρμογή των οφειλών έτσι ώστε η συνολική εξυπηρέτησή τους σε τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς να μην ξεπερνά το ⅓ του εισοδήματος του δανειολήπτη. Θα χαρίσει χρήμα δηλαδή η κυβέρνηση της αριστεράς.

Μίλησε για δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας. Θα δώσει κουπόνια σίτισης για 300.000 οικογένειες ενώ όλοι οι Έλληνες (και οι ξένοι φυσικά) θα έχουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη. Θα αξιοποιήσει εγκαταλελειμμένα κτίρια και θα εξασφαλίσει 25.000 διαμερίσματα για να μένουν μέσα με επιδότηση στο ενοίκιο 4 ευρώ/τ.μ. και θα δώσει αμέσως το δώρο των Χριστουγέννων, ως 13η σύνταξη, σε 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως €700 ευρώ. Αυτό και μόνο το μέτρο κοστίζει πάνω από 500 εκατ. ευρώ, αλλά δεν πειράζει. Ο Τσίπρας ανακάλυψε τη μηχανή που κόβει χρήμα.

Είπε και πολλά άλλα όπως διαγραφή χρέους της Ελλάδας όπως έγινε το 1953 με τη Γερμανία. Τους δανειστές τους ρώτησε ή θα βάλει τη χώρα σε περιπέτεια τύπου Αργεντινής;

Θα πάει και το πετρέλαιο θέρμανσης στα 90 λεπτά, θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα βάλει Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Θυμίζουμε ότι τέτοιος υπήρχε κι εφόσον ο Τσίπρας είπε ότι δεν θα γίνονται πλειστηριασμοί μέχρι 300.000 ευρώ να υποθέσουμε ότι από εκεί πάνω θα μπει ο φόρος. Μα τότε τα έσοδα δεν είναι πάνω από 100-150 εκατ. όταν ο ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται σε 2,7 δισ. Που θα βρει τα υπόλοιπα άραγε;

Είπε κι άλλα πολλά που υπό κανονικές συνθήκες θα έβγαζαν ένα λογαριασμό πάνω από 8-10 δισ. Όμως στον κόσμο του Αλέξη Τσίπρα τα βλέπουν αλλιώς. Και ναι, μπορούμε να το πούμε με άνεση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μερικές χιλιάδες χρόνια μετά τον Χριστό θα είναι ο πρώτος που με μια κίνηση θα ταΐσει όλους τους Έλληνες.

Και μην ξεχνάμε: Θα δημιουργήσει και 300.000 θέσεις εργασίας. Μα αυτό το πρόγραμμα δεν κοστίζει 4-5 δισ. ευρώ; Που θα τα βρει άραγε;

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό και μαζί και τον εαυτό του», ενώ είπε και ότι είναι «απολύτως ακατάλληλος» να διαπραγματευθεί και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει τη σύγκληση «Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Χρέους» για τη διαχείριση της υπερχρέωσης της Ευρωζώνης.

Να φανταστούμε ότι τον ακούει η Μέρκελ και οι δανειστές και τρέμουν.

Αλλά ας σταματήσει το αστείο με τον Τσίπρα. Δεν είναι απλά ένας δημαγωγός που δεν χρειάζεται να τον παίρνουμε στα σοβαρά. Είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος που απειλεί τη χώρα, κι αυτό κανείς δεν πρέπει να το επιτρέψει να συμβεί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. aprosarmoistos avatar
  aprosarmoistos 14/09/2014 07:24:20

  Σ' αυτη΄τη χώρα ο Τσίπρας είναι το πρόβλημα...

 2. George N avatar
  George N 14/09/2014 07:38:10

  Κι όμως υπάρχει μια στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ρεαλισμό. Δεν πάει στα 1200 ο κατώτατος, δεν υπάρχει πια κοινωνικό χαρτζιλίκι για τα παιδιά, δεν θα προσλάβει 100,000 στο δημόσιο για να μειωθεί η ανεργία. Το ταξίδι προς τον πραγματισμό ξεκίνησε και σε μερικά χρόνια ή στην χειρότερη δεκαετίες αν μείνει στην αντιπολίτευση ή σε λίγες μέρες αν γίνει κυβέρνηση θα φτάσει. Το σημαντικό δεν είναι τι λέει ο Τσίπρας ή τι δεν λέει όπως πχ ένα ρεαλιστικό σχέδιο για το τι μπορεί και πως να παράγει αυτή η χώρα. Το σημαντικό είναι ότι μια ολόκληρη κοινωνία μαθαίνει ότι πολιτική δεν είναι ο ΑγιοΒασιλητισμός. Είναι μια τρομερά επώδυνη και γεμάτη απογοήτευση διαδικασία που την περάσανε και άλλες κοινωνίες, να φτάσουν δηλαδή στο σημείο να κουνήσουν συγκαταβατικά το κεφάλι σε αυτό που είχε πει η Θάτσερ: No one would remember the Good Samaritan if he'd only had good intentions; he had money as well.

 3. makis Stefanatos avatar
  makis Stefanatos 14/09/2014 08:20:52

  Πολύ πρόχειρη ομιλία..δεν άκουσα λέξη για την Δικαιοσύνη, το κορυφαίο για μένα πρόβλημα της Χώρας..κατά τ' άλλα οι έλληνες πολιτικοί έχουν παράδοση σε φούμερα εξαγγελιών στην ΔΕΘ, στα Ζάππεια και όπου αλλού...

 4. Λαέρτιος avatar
  Λαέρτιος 14/09/2014 08:59:51

  Αν η κυβέρνηση είχε εφαρμόσει κατ΄ελάχιστο αυτά που είχε υποσχεθεί πριν τις εκλογές του 2012, κανείς δεν θα άκουγε τον Τσίπρα σήμερα. Δυστυχώς όμως φρόντισε να διαψεύσει όσους την στήριξαν και υπερφορολόγησε ότι υπάρχει και δεν υπάρχει για να διατηρεί ακόμη και σήμερα στο δημόσιο εκατοντάδες ή και χιλιάδες άχρηστους οργανισμούς (που καλά καλά ακόμη δεν ξέρουμε πόσοι είναι) και χιλιάδες αργόσχολους, εκατοντάδες χρυσοκάνθαρους συμβούλους και παρασυμβούλους κοκ.

 5. Φίλτατος Αγαπητός avatar
  Φίλτατος Αγαπητός 14/09/2014 10:01:18

  Δυστυχώς όμως ο κόσμος, όσο κι αν ξέρει οτι οι εξαγγελίες αυτές είναι εξωπραγματικές, γοητεύεται από την γενική κατεύθυνση όσων άκουσε. Και ίσως ποντάρει στο γεγονός πως στο θέμα των κοινωνικών παροχών, θα υπάρχει και μια Αριστερή Πλατφόρμα που θα σηκώνει σκόνη απειλώντας θεούς και δαίμονες αν δεν υλοποιηθεί έστω το 1/4 των υπεσχημένων.Στην πράξη βέβαια είναι ξεκάθαρο πως από το στόμα του Τσίπρα θα ακουστεί κάποια στιγμή η δήλωση πως «οι δεσμέυσεις αυτές στην ΔΕΘ ίσχυαν σε περίπτωση αυτοδυναμίας του κόμματος που δυστυχώς δεν ήρθε» ενώ και οι ψηφοφόροι του θα λένε αριστερά και δεξιά «ας του δίνατε αυτοδυναμία». Αργότερα οι ίδιοι ψηφοφόροι και υποστηρικτές του θα βλέπουν να εξελίσσεται μπροστά τους το ένα αίσχος μετά το άλλο και να μένουν με το στόμα ανοιχτό, αλλά αφού κάνουν τη σκληρή κριτική τους στο «περιβάλλον του προέδρου που δεν τον συμβουλεύει καλά» αμέσως μετά θα λένε αναμεταξύ τους πώς παρ’ όλα τα... “επικοινωνιακά” λάθη πρέπει η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη θητεία της αλλιώς «θα έρθει στην εξουσία η επάρατος δεξιά, θα καταστραφεί η χώρα, θα χυθεί η καρδάρα με τη pinacolada και θα καταρρεύσει το σύμπαν». Οι ανόητοι.

  • Crevettes à la provençale avatar
   Crevettes à la provençale @ Φίλτατος Αγαπητός 14/09/2014 11:02:17

   Η χοντροκομμένη ειρωνεία της δεύτερης παραγράφου σου, είναι ξεκάθαρο ποιον και ποιους στοχεύει. Λοιπόν; Πες μας και το δια ταύτα.

   • Φίλτατος Αγαπητός avatar
    Φίλτατος Αγαπητός @ Crevettes à la provençale 14/09/2014 11:48:10

    Εγώ ειρωνεία; Το άκουσα κι αυτο...

   • Αντιγόνη avatar
    Αντιγόνη @ Crevettes à la provençale 14/09/2014 15:19:38

    Σιγά μην μας πει καθαρά ο ψόφιος κοριός, ποιόν ακριβώς περιγράφει. Όλοι εξάλλου το καταλάβαμε. Ρολάκι υποδύεται ο ατάλαντος και θέλει πολύ να ...κρυφτεί, μα το πλεόνασμα ανοησίας του, ποτέ δεν τον αφήνει.

    • Crevettes à la provençale avatar
     Crevettes à la provençale @ Αντιγόνη 14/09/2014 17:05:23

     Με σιγουριά πια, διαγιγνώσκω ότι δεν πρόκειται για πενθερόπληκτο. Η αρχική εντύπωσή μας ήταν εσφαλμένη και χρήζει αναθεωρήσεως.

     • Αντιγόνη avatar
      Αντιγόνη @ Crevettes à la provençale 14/09/2014 21:22:37

      Τι να πω; Μπορεί να έχετε και δίκιο, πάντως όποιος κι αν είναι ο λόγος που τα 300 του έχουν γίνει 120, ένα δράμα ζεί ο δόλιος!

 6. iconology2009 avatar
  iconology2009 14/09/2014 10:13:47

  Είχα την περιέργεια να μάθω πώς θα αναδιατυπωθεί το "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!" του Παπανδρέου από τον μόνο αυθεντικό πολιτικό του κληρονόμο, τον Αλέξη Τσίπρα. Καθαρή περιέργεια, τίποτε άλλο ουσιαστικό-δεν το επιτρέπει άλλωστε η προσωπικότητα του κληρονόμου. Τώρα πια ξέρω.

 7. toxo avatar
  toxo 14/09/2014 10:19:51

  Περί λαθρομεταναστών και αντιρρατσιστικού δεν άκουσα τίποτε.Ελπίζω να ερωτηθεί στην συνέντευξη τύπου.

  • ΑΧΙΛΛΕΥΣ avatar
   ΑΧΙΛΛΕΥΣ @ toxo 14/09/2014 22:28:01

   Δεν θα μεταδοθεί για να μη χάσουμε ψήφους. Είναι επικίνδυνος αντίπαλος

 8. ΚΠ avatar
  ΚΠ 14/09/2014 10:29:42

  Δυστυχώς το πόπολο θα τσιμπήσει. Θα με θυμηθείτε....

  • Eva avatar
   Eva @ ΚΠ 14/09/2014 12:34:32

   Θα τσιμπήσουν οι wannabe δημόσιοι υπάλληλοι και βολεψάκηδες οι οποίοι δεν ξέρω αν ανήκουν υποχρεωτικά στο πόπολο (όπως το εννοείς)

   • οτιναναι avatar
    οτιναναι @ Eva 14/09/2014 15:03:55

    Ναι φίλε μου δίκιο έχεις. Οι βολεμένοι και οι ΔΥ θα τσιμπήσουν. Αυτοί που δεν έχουν στο ήλιο μοίρα, που ενώ παίρνουν τον βασικό μισθό πληρώνουν στο κράτος 2 μισθούς, που έχουν ένα σπιτάκι 80τμ και πληρώνουν άλλον έναν θα τρέξουν να ψηφίσουν και με τα δυο χέρια ΝΔ. Όντως δίκιο έχεις μόνο οι βολεμένοι

   • Yet avatar
    Yet @ Eva 14/09/2014 15:29:45

    Τι; Δε θα τσιμπήσουν λες οι Τραπεζίτες; Ούτε οι Βιομήχανοι; Ούτε οι φοροφυγάδες κι οι νταβατζήδες; Ε, τότε δεν κάνει δουλειά! Καλά το σκέφτεσαι. Άμα οι στυλοβάτες του συστήματος δεν τον στηρίξουνε, σίγουρα άκλαυτος θα πάει. Ας κοιμηθούμε ήσυχοι. Ουδείς κίνδυνος υφίσταται.

 9. MCA avatar
  MCA 14/09/2014 10:30:17

  Δεν είπε μόνο ότι λεφτά υπάρχουν, αλλά και πόσα θα είναι αυτά. Τρία δις μόνο τον πρώτο χρόνο. Εδώ είναι το δυνατό αδύνατο σημείο της χθεσινής ομιλίας και όχι η παροχολογία. Μπορεί να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο καυσίμων, να εισπράξει γενικά;

  • Θόδωρος 17.06.201? avatar
   Θόδωρος 17.06.201? @ MCA 14/09/2014 13:48:04

   Μ' αρέσει που αναρωτιέστε.. Δεν καταλαβαίνετε ότι την τομή σ' όλα αυτά την έκανε μόνο ο ΑΣ. Και μάλιστα υπό "τυχαίες" ευνοϊκές συνθήκες? Δεν θα γινόταν τίποτε και ποτέ αν δεν υπήρχε η κρίση κι αν δεν ήταν ο ΑΣ. Και πάλι πολλά δεν έχουν γίνει ακόμα. Οι έχοντες πληρώνουν λιγότερα γι' αυτά που τους αναλογούν. Απέχουμε ακόμα από το: "από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνάμεις του στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του". Στον σωστό δρόμο είμαστε αλλά έχουμε απόσταση να διανύσουμε..

   • Θόδωρος 17.06.201? avatar
    Θόδωρος 17.06.201? @ Θόδωρος 17.06.201? 14/09/2014 13:54:09

    Εγώ πάντως θα πληρώσω λιγότερο με τον ΕΝΦΙΑ φέτος.. Κι αυτούς ή αυτές που αντιδρούν χυδαία γιατί θίγονται οι "γαιοκτήμονες" ψηφοφόροι τους θα μπορούσα να δείξω που τους έχω γραμμένους.. Το ξέρω, δεν θα διαρκέσει πολύ.. Αλλά κάντο, Πρόεδρε, για όσο κρατήσει..

    • Ανεξάρτητος avatar
     Ανεξάρτητος @ Θόδωρος 17.06.201? 14/09/2014 19:25:05

     Εγώ πάντως θα πληρώσω παραπάνω, γιατί ο "ενφιας" μπήκε και στον "αέρα" του σπιτιού μου. Εύγε σε όσους το σκέφτηκαν όλο αυτό.

  • ΑΧΙΛΛΕΥΣ avatar
   ΑΧΙΛΛΕΥΣ @ MCA 14/09/2014 22:23:37

   Γιατί να μην μπορεί. Τι έχει να χάσει? Αλλοι του ετοίμασαν τις λίστες. Ας τις εξαφάνιζαν αν ήταν άξιοι λωποδύτες...

 10. Σώτος avatar
  Σώτος 14/09/2014 11:38:28

  Πάντως με αυτά που άκουσα είμαι σίγουρος ότι ο Τσίπρας θα γίνει πρωθυπουργός και όσες προφητείες για την πορεία της Ελλάδας δεν έχουν επαληθευθεί ήδη θα γίνουν πραγματικότητα. Και δεν κάνω πλάκα ακόμα και αν με θεωρήσει κάποιος φαιδρό. Πρέπει να χτυπήσουμε πάτο για να αλλάξουμε.

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 14/09/2014 18:53:20

  H ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ http://youtu.be/k4__KKEBWVM “… Γνωρίζουμε τα χρόνια προβλήματα αυτής της πόλης, έχουμε βασανιστεί αρκετά για να βρούμε τις λύσεις τους. Για το πώς θα ελευθερωθεί η δυναμική της Θεσσαλονίκης, που τη πνίγει ο υδροκεφαλισμός και η εσωστρέφεια του συγκεντρωτικού και διαπλεκόμενου κράτους. Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί και πρέπει να αναλάβει στην αναγκαία διαβαλκανική συνεργασία και τη βαλκανική συνανάπτυξη Ιδιαίτερα στους τομείς του πολιτισμού, της οικονομίας και του περιβάλλοντος. Πόσο δε μάλλον στις μέρες μας, σ’ ένα περιβάλλον διεθνούς αναστάτωσης, αβεβαιότητας και ρευστότητας, έχουμε ανάγκη, η Θεσσαλονίκη η Βόρειος Ελλάδα, να γίνει το επίκεντρο ενός νέου περιφερειακού πόλου συνανάπτυξης και σταθερότητας ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΩΧΥΜΕΝΕΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ, ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ, ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΑΝ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Σ’ ένα τέτοιο διεθνή περίγυρο η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να συμπεριφέρεται ως υπεύθυνη ευρωπαϊκή δύναμη αλλά, με ρόλο αξιόπιστου συνομιλητή διεθνώς. ΟΧΙ, του τελευταίου τροχού της άμαξας! Του παρακολουθητή των εξελίξεων. Ασφαλώς εντός των δυνατοτήτων της, αλλά με τόλμη χωρίς Σύμπλεγμα Πολιτικού Επαρχιωτισμού." (0:19-3:36) *** "Ένα έθνος μπορεί να επιβιώσει με τους ανόητούς του, ακόμη και με τους φιλόδοξους. Δεν μπορεί όμως ν’ αντέξει, τη προδοσία στο εσωτερικό του. Ένας εχθρός στις πύλες είναι λιγότερο τρομερός, επειδή είναι αναγνωρίσιμος και κρατάει τη σημαία του ανοιχτά. Ο εντός των τειχών προδότης, όμως, κινείται ελεύθερα και οι πονηροί του ψίθυροι σαν θρόϊσμα των φύλλων στους δρόμους ακούγονται και φτάνουν μέχρι και στις αίθουσες της ίδιας της κυβέρνησης. Επειδή ο προδότης, δεν φαίνεται ότι είναι προδότης. Σε τόνους οικείους, με τα θύματά του ομιλεί, έχει το πρόσωπο ίδιο με το δικό τους και τα επιχειρήματά τους και τους κάνει έκκληση για τη προστυχιά που βρίσκεται ριζωμένη βαθιά στις καρδιές των ανθρώπων. Ο εντός των τειχών προδότης, σαπίζει τη ψυχή του έθνους, κρυφάεργάζεται και άγνωστος μες τη νύχτα αποδομεί τους πυλώνες της πόλης, μολύνοντας το Πολιτικό Σώμα, έτσι ώστε αυτό, να μη μπορεί πλέον ν’ αντισταθεί. Ένας δολοφόνος είναι λιγότερο επίφοβος."~Μάρκος Τύλλιος Κικέρων (106-47 πΧ) Ύπατος της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας, πολιτικός, νομικός, συνταγματολόγος. Από τους κορυφαίους ρήτορες και συγγραφείς στη Λατινική γλώσσα. {Cicero: “Τhe enemy within” : GoodReads/ a-nation-can-survive-its-fools-and-even-the- ambitious}. * To 1828, o Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, μίλησε για τους ”Νενέκους” (του δασκάλου Βασ. Φουρτούνη) http://fourtounis.gr/arthra/2014/06/19/19-06-2014a.html *** Και η φωνή του, πριόνι στ' αυτιά. Στη Villa D' Este, προφανώς κάποιοι εργάσθηκαν υπερωριακά.

 12. Attik avatar
  Attik 14/09/2014 20:45:07

  παντως για τον εποικισμό με ισλαμοφασιστες Υπάρχει μια διακομματική γάργαρα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.