13/09/2009 13:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα τους κάνουμε την χάρη

Αισιόδοξος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα «αντέξει» στις εκλογές πετυχαίνοντας ένα καλό αποτέλεσμα εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ.Τσίπρας, δηλώνοντας υπερήφανος που θα είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός ο οποίος διεκδικεί σταυρό. Μεταφέρει το μήνυμα ότι το πολιτικό σύστημα δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα με την «ενοχλητική Αριστερά», ενώ για ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ απαντά ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προγραμματικές συγκλίσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που έδωσε στο «Βήμα της Κυριακής» εκφράζει την αισιοδοξία του, επειδή ξεπεράστηκαν τα προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταφέραμε με πλήρη δημοκρατική συνεννόηση να διευθετήσουμε τα ανοιχτά θέματα και να βάλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάταξη εκλογικής μάχης. Υπάρχει αισιοδοξία και συσπείρωση στον κόσμο μας και νομίζω ότι με σοβαρή δουλειά θα πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος δηλώνει υπερήφανος που είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που θα διεκδικεί σταυρό. «Είμαι περήφανος που θα είμαι ο πρώτος πρόεδρος κόμματος με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση που αρνείται να εκλεγεί ex officio στην επόμενη Βουλή».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογραμμίζει ότι το πολιτικό σύστημα δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα «με την ενοχλητική παρουσία της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς».

«Λυπάμαι αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για την απόφαση του Αλέκου Αλαβάνου να μην είναι υποψήφιος, ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι είναι προσωπική του επιλογή και απολύτως σεβαστή.

«Είμαι σίγουρος ότι θα δώσει τη μάχη για τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί από τη θέση που ο ίδιος επιλέγει», τονίζει.

Υπογραμμίζει ότι δεν θα υπάρξει μετεκλογικό τοπίο χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στο θέμα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ τόνισε χαρακτηριστικά:

«Οι συνεργασίες έχουν ως προϋπόθεση σοβαρές προγραμματικές συγκλίσεις. Και οι συγκλίσεις αυτές δεν υπάρχουν. Η μόνη ορατή προγραμματική σύγκλιση αυτή τη στιγμή στο πολιτικό πεδίο είναι η κοινή προγραμματικής αφασία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αντί avatar
  αντί 13/09/2009 15:01:57

  Όλο το παιχνίδι το έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον περασμένο Δεκέμβρη, χάνοντας τους πιο μετριοπαθείς για να ισχυροποιήσει τη θέση του στους περισσότερο ακραίους.

  Αντί να πάνε να τα μαζέψουν κοντεύουν, να διώξουν και τους τελευταίους ανανεωτικούς.

  Μετά τις εκλογές, άσχετα με το αν θα πάει καλά ή όχι, έχει να γίνει χαμός!!

 2. Andreas avatar
  Andreas 13/09/2009 16:56:41

  Συμφωνώ αλλά επίσης πιστεύω ότι ρόλο έπαιξε και η παλαιολιθικού τύπου αρνητική στάση κινημάτων που συνδέονται απευθείας με τον Συνασπισμό και την Ανοιχτή Πόλη με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της διπλής ανάπλασης. Χωρίς δυστυχώς να αναφέρομαι μόνο στους παναθηναϊκούς που δεν είναι καθόλου αμελητέοι βέβαια

 3. αντί avatar
  αντί 13/09/2009 18:32:02

  Ίσα-ίσα, στο συγκεκριμένο θέμα η στάση του ΣΥΝ ήταν πολύ σωστή.
  Οι ψηφοφόροι στους οποίους απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ τέτοια στάση ζητούν. Να τα βάζει με τα μεγάλα συμφέροντα και το κράτος όταν αυτοί τα βρίσκουν μεταξύ τους ενάντια στο κοινό καλό.

  Οι κορμοράνοι ήταν αρλούμπες, αλλά δεν είναι εκεί το ζήτημα.

  Οι παναθηναϊκοί είναι πρόβατα, όπως όλοι οι οπαδοί, και ακούνε ό,τι τους λένε οι εκάστοτε μισθοφόροι που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ΠΑΕ.

  Υ.Γ. Και εγώ Παναθηναϊκός είμαι αλλά δεν θέλω να γίνει κανένα γήπεδο αν είναι να γίνει ταυτόχρονα ένα ακόμα τεράστιο εμπορικό κέντρο του Βωβού για να αγοράσει καινούργιο συνολάκι η κόρη του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.