21/03/2012 00:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ακόμη 7,4 εκατ. αμοιβές σε συμβούλους!

Άλλα 4 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν οι χρυσοπληρωμένοι σύμβουλοι του Βενιζέλου και άλλα 3,4 θα πάρει το IIF (Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο) ως πρόσθετες αμοιβές. Με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής ο Σαχινίδης δίνει 7,4 εκατ. ευρώ, χωρίς να εξηγήσει γιατί πρέπει να πάρουν πρόσθετες αμοιβές.

Τα 4 εκατ. θα μοιραστούν δικηγορικό γραφείο Cleary, Gottlieb Steen & Hamilton LLP, που έχει οριστεί ως διεθνής νομικός σύμβουλος, και η Lazard Freres, ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, οι οποίοι έχουν ήδη πάρει πάνω από 70 εκατ. ευρώ. Δηλαδή συνολικά θα πάρουν 74 εκατ. Και σ’ αυτά πρστίθενται τα 3,4 εκατ. στο IIF: γενικό σύνολο: τουλάχιστον 77,4 εκατ. ευρώ!!!

Να θυμίσουμε τώρα πως πληρώνονταν οι σύμβουλοι με βάση τις αποφάσεις του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους:

-η Cleary, Gottlieb Steen & Hamilton LLP είχε σύμβαση που προέβλεπε αμοιβή 6.000.000 ευρώ και 1.500.000 ευρώ έξτρα αμοιβή για κάθε μήνα που παρατείνεται η σύμβαση. Υπολογίστε ότι η σύμβαση έληγε στις 6 Οκτωβρίου και το PSI ολοκληρώνεται τέλη Μαρτίου και θα βρείτε ότι παίρνει συνολικά κάπου 15 εκατ. Τα 6.000.000 ευρώ της αμοιβής συν 9 ακόμα (1.500.000 x 6 μήνες) για τους έξι μήνες που έχουν περάσει.

-η Lazard Lazard αμείβεται με το 0,015% επί του ονομαστικού ποσού του χρέους που θα ανταλλαγεί ή θα επαναγοραστεί. Θα πάρει δηλαδή κοντά 60 εκατ. ευρώ.

Λεφτά υπάρχουν για τους συμβούλους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ano-kato avatar
  ano-kato 21/03/2012 01:42:21

  Ποιός ψήφισε είπαμε την δανειακή σύμβαση απόψε που μαζί με αυτή ψηφίστηκαν και αυτές οι "αμοιβές";Αυτούς να ρωτήσετε να σας πούν για το θέμα αυτό.

 2. Ioustinianos avatar
  Ioustinianos 21/03/2012 08:57:39

  Ας απαντήσουν όλοι οι υπέρμαχοι του "ανοίγματος" του επαγγέλματος του δικηγόρου:
  Με ποιο διαγωνισμό ανέλαβε την εκπροσώπηση(sic) της Ελλάδας η εν λόγω ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ εταιρία Cleary, Gottlieb Steen & Hamilton LLP;
  Έγιναν προσφορές και από άλλες τέτοιες εταιρίες και απορρίφθηκαν γιατί η εταιρία αυτή έκανε την πιο οικονομικά προσιτή προσφορά;;;;
  Ποια τα κριτήρια με τα οποία επελέγη η εταιρία αυτή, όταν στο site της αναφέρει ότι "εργάζεται" από το 1949 στην Ευρώπη προωθώντας την Παγκοσμιοποίηση και ότι διετέλεσε νομική σύμβουλος του Ζαν Μονέ για την ένωση της Ευρώπης;;;;;
  Ζήτω η παγκοσμιοποίηση.........Το ότι εμείς οι Έλληνες θα είμαστε στους σκλάβους - δούλους του συστήματος δεν φαίνεται να ενοχλεί κανέναν από τους κυβερνώντες μας, αρκεί να είμαστε μέσα στο σύστημα.
  9.000.000€ η δικηγορική εταιρία για "δουλειά" 6 μηνών.
  Αυτά είναι....
  Και ενοχλεί το κράτος και τις τράπεζες το ποσό των 70€ (θέλουν να το κάνουν 40€), που δίνουν στους δικηγόρους τους για να βγάλουν μια διαταγή πληρωμής κατά οφειλέτη τους που τους χρωστά 20.000€, γι' αυτό ζητούν τη διάλυση των δικηγόρων...
  Βρε άντε και γαμηθ....τε

  • Ioustinianos avatar
   Ioustinianos @ Ioustinianos 21/03/2012 09:07:37

   Για τα 40€, θέλω να τονίσω ότι από το Σεπτέμβριο η έκδοση Διαταγής πληρωμής θα αποτελεί ΠΑΓΙΑ πράξη του συμβολαιογράφου, ο οποίος θα αμείβεται με το φύλλο. Σήμερα για ένα πληρεξούσιο 2 φύλλων λαμβάνει από τον ιδιώτη πελάτη το ποσό των 30€.
   Σίγουρα θα ωφεληθούν οι "καταναλωτές".
   Το ότι δημιουργούνται με τον τρόπο αυτό περίπου χίλιοι νέοι απόβλητοι στην κοινωνία σίγουρα δεν ενοχλεί τους καταναλωτές - ψηφοφόρους,
   Οι απόβλητοι είναι οι μέχρι σήμερα ανεξάρτητοι δικηγόροι που υποχρεώνονται να κλείσουν τα γραφεία τους. Δεν είναι βέβαια άνεργοι μιας και δεν εγγράφονται στον ΟΑΕΔ.
   Αυτή είναι η νέα κοινωνία της Ελλάδας του 2012.....

 3. franc avatar
  franc 21/03/2012 10:19:53

  Tι λέει επ' αυτού ο Σαμαράς? Επιτρέπεται να κόβονται οι μισες συντάξεις των ελλήνων για να πληρώνονται πλουσιοπάροχα αυτά τα συγκεκριμένα άτομα?
  Πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει να έχει τους διπλάσιους βουλευτές και τους τριπλάσιους υπουργούς και υφυπουργούς απο τη Δανία και μάλιστα με αρνητική απόδοση αφού συνεχίζουν να χρεώνουν τη χώρα?

 4. gram avatar
  gram 21/03/2012 14:05:09

  Μήπως κανείς γνωρίζει πόσα περίπου έχει δώσει μέχρις στιγμής στους απανταχού του κόσμου συμβουλους, ο εξ' αυτών προερχόμενος Κ. Μητρόπουλος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.