#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/08/2012 20:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ακόμη και οι τραπεζίτες προειδοποιούν: Η ανοχή της κοινωνίας δεν είναι δεδομένη«Στην σημερινή συγκυρία, οι αποφάσεις για την περικοπή των κοινωνικών δαπανών κατά 11,5 δισ. ευρώ είναι μονόδρομος. Η κυβέρνηση, όμως, οφείλει ταυτόχρονα να πείσει ότι θα νοικοκυρεύσει το κράτος και θα βάλει τάξη στη δημοσιονομική διαχείριση. Ο εξορθολογισμός, πάντως, της δημόσιας διοίκησης και η μείωση του μεγέθους του κράτους προχωρούν βραδέως, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε ορισμένους τομείς. Έτσι, αργά ή γρήγορα, η κυβέρνηση θα αναγκασθεί να περικόψει και πάλι το εισόδημα των συνταξιούχων και να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων στο δημόσιο», εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

«Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ανοχή της κοινωνίας στο φαινόμενο της αποδόμησης του βιοτικού επιπέδου όσων δεν έχουν πλέον την δυνατότητα να εργασθούν και της απαξίωσης του ανθρώπινου δυναμικού των δημοσίων υπηρεσιών και επιχειρήσεων, όπου πολλοί δουλεύουν σκληρά χωρίς να αμείβονται όπως πρέπει, για να αμείβονται πολλοί άλλοι χωρίς ουσιαστικά να δουλεύουν», προσθέτουν οι αναλυτές της Τράπεζας.

Στο οικονομικό δελτίο της Alpha Bank αναφέρεται επίσης μεταξύ άλλων ότι «η αισιοδοξία που έχει αρχίσει να επικρατεί διεθνώς ότι η Ελλάδα τελικά θα τα καταφέρει δημιουργεί προσδοκίες για αλλαγή σελίδας στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής» και επισημαίνεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να λάβει όλα τα απαραίτητα προς τούτο μέτρα και η Τρόικα να συμβάλει με την αναμενόμενη έκθεση προόδου στην εδραίωση αυτών των προσδοκιών. Η έκθεση αυτή αναμένεται να είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα και να οδηγήσει στον τερματισμό κάθε συζήτησης περί εξόδου της χώρας μας από το Ευρώ και στην αποδέσμευση της δόσης των 31,5 δις.ευρώ τον Οκτώβριο του 2012».

Με το Μνημόνιο, αναφέρεται στο οικονομικό δελτίο της Alpha Bank «διαταράχθηκαν οι συμβιωτικές σχέσεις του κράτους με τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Ανατράπηκαν οι καθιερωμένες πρακτικές της επιχειρηματικής δράσης, και, κυρίως, του κρατικοδίαιτου επιχειρείν, που βασιζόταν σε αδιαφανείς διαδικασίες προμηθειών του Δημοσίου και συμβάσεων έργων, σε ανοχή στην παραβατική συμπεριφορά μη συμμόρφωσης στην φορολογική, εργατική, ασφαλιστική, περιβαλλοντική κ.λπ. νομοθεσία, στην απουσία ταχείας διεκπεραίωσης των δικαστικών διαφορών, και, εν γένει, σε ένα ιδιότυπο σύστημα οικονομικού dumping που συντηρούσε στην ζωή μία σειρά από επιχειρήσεις με τεράστιο κόστος, για την οικονομική και κοινωνική ευημερία του τόπου. Ταυτόχρονα, ανατράπηκαν και οι καθιερωμένες πρακτικές διεκδικητικών επιδιώξεων και πελατειακών σχέσεων στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα της χώρας».

(antinews, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 30/08/2012 20:43:28

  Σιγά μην τους νοιάζει η κοινωνία, εκείνο που τους καίει είναι πως η κοινωνία δεν θα έχει πλεον ούτε ένα ευρω για να πληρώνει τις έστω διακανονισμένες δόσεις των δανείων

 2. takis 400 avatar
  takis 400 30/08/2012 20:54:12

  με πηραν τηλεφωνο απο την συγκεκριμενη,απαλλαγη τοκων και 70 τοις εκατο εκπτωση στο κεφαλαιο,τι σημαινει?

 3. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 30/08/2012 21:21:56

  Ὅτι σέ συμπάθησαν ἰδιαιτέρως καί ὁσονούπω θά σοῦ χαρίσουν καί τό ὑπόλοιπο...

 4. je te connais par la folie terrible du peuple avatar
  je te connais par la folie terrible du peuple 30/08/2012 21:47:31

  http://media.photobucket.com/image/syriza/Giannis81/Various/1e015412.jpg?o=10

  μη μασάτε.

 5. kotstak avatar
  kotstak 30/08/2012 23:52:48

  Για το χρήμα που έδιναν με την “σέσουλα” οι τράπεζες σε εκδότες και καναλάρχες, για το χρήμα που έδιναν με το “σταγονόμετρο” σε εξαγωγικές επιχειρήσεις και σε μικρές βιοτεχνίες, για το χρήμα που δεν έδιναν στους εκκολαπτόμενους “Bill Gates”, δεν λέει τίποτα η έκθεση.
  Κακό σημάδι, μάλλον δεν συμμορφώθηκαν οι τραπεζίτες.

 6. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 31/08/2012 07:16:39

  Αμορτισσέρ γιά απορρόφηση κραδασμών μέχρι να περάσουν τα μέτρα.

 7. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 31/08/2012 07:17:25

  Κατά γενική και παγκόσμια ομολογία, ο Ελληνικός λαός έχει επιδείξει .. αξιοθαύμαστη ανοχή και καρτερία!
  Σε κανένα μέρος του κόσμου, καθώς λένε, δεν έχουν ληφθεί τόσο σκληρά και τόσο άδικα μέτρα χωρίς να ανοίξει μύτη.
  Ίσως και γι΄αυτό η Τρόικα εξακολουθεί τις ανάλγητες πιέσεις και την επιβολή εξόφθαλμων αναποτελεσματικών μέτρων, αλλά και η Κυβέρνηση να επιμένει και να το ομολογεί άλλωστε, στη λήψη άκρως άδικων μέτρων και μάλιστα σε βάρος της πιο αδύναμης τάξης στο να αντιδράσει, στους Συνταξιούχους!!
  Πάντως στη φυσική υπάρχει ένα απαράβατος νόμος, "το κρίσιμο σημείο", πέραν του οποίου ανατρέπεται η υφιστάμενη ισορροπία!
  Και τότε ούτε το χέρι του Θεού δεν μας σώζει!

  • kotstak avatar
   kotstak @ ΝΤΙΝΟΣ 31/08/2012 09:48:27

   Σε κανένα μέρος του κόσμου, καθώς λένε, δεν έχουν ληφθεί τόσο σκληρά και τόσο άδικα μέτρα χωρίς να ανοίξει μύτη.

   Δεν υπήρχαν, δεν υπάρχουν, ούτε πρόκειται να υπάρξουν, σε κανένα μέρος του κόσμου, τόσο παράλογα, περίεργα και “ύποπτα” κεκτημένα.
   Δεν υπήρχε, δεν υπάρχει, και ούτε πρόκειται να υπάρξει, κανένα μέρος στον κόσμο, που οι πολίτες του παράγουν πέντε και καταναλώνουν δέκα.
   Δεν υπήρχε, δεν υπάρχει, και ούτε πρόκειται να υπάρξει κανένα μέρος στο κόσμο, που οι πολίτες του να μην αντιλαμβάνονται ότι εάν αγοράζουν εισαγόμενα θα μειωθεί ο μισθός τους.
   Η Τρόικα δεν αφαιρει χρήμα από την Ελλάδα. Τρόπο διανομής του χρήματος προτείνει.
   Προ της κρίσεως, όταν παίρναμε εύκολα και ακούραστα δανεικά δηλαδή, λόγω των δανεικών, η συνολική ποσότητα του κυκλοφορούντος χρήματος ήταν περίπου 25 δις.
   Σήμερα είναι περίπου 15δις
   Εάν δεν δημιουργηθεί ένα κίνημα υπέρ των ελληνικών προϊόντων, του χρόνου θα είναι 10 δις.
   Στο τέλος κάθε μήνα αυτό το χρήμα μοιραζόμαστε.

   Η Ελλάδα πάσχει από “το σύνδρομο του ΑΤΜ”©

 8. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 31/08/2012 11:49:43

  kotstak,
  Με άλλα λόγια, οι υπερασπιστές του μνημονίου,διατείνονται ότι , γιά όλα τα δεινά φταίνε όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες, οι οποίοι ξόδευαν περισσότερα από οτι εισέπρατταν.
  Όχι κύριοι, ο μέσος Έλληνας, ο μισθωτός , ο συνταξιούχος, ο μεροκαματιάρης, αγωνίζονταν για το προς το ζην. Αυτοί που πραγματικά νέμονταν τα αγαθά της ΕΕ και του ευρώ,ήταν τα λαμόγια και οι διάφορες κοινωνικές ομάδες που και σήμερα βρίσκονται στο απυρόβλητο των μέτρων.
  Επίσης, οι και τότε δανειστές μας, σίγουρα ήξεραν την οικονομική μας κατάσταση, ενώ είναι απολύτως βέβαιο ότι εμείς είχαμε πλήρη άγνοια, αλλά τους συνέφερε να μας δανείζουν για πολλούς λόγους, άσχετους με το συμφέρον της Ελλάδας. Μην ξεχνάτε τι ελέχθη και στο Γερμανικό κοινοβούλιο για τα κέρδη της Γερμανίας προερχόμενα από την κρίση στην Ευρωζώνη!
  Και μην ακούω , για τους ταλαίπωρους δανειστές μας, που αγωνίζονται να διασφαλίσουν τα χρήματα τους , που κατά καιρούς μας έδωσαν και θέλουν να τα πάρουν πίσω! Χρωστάμε 350 δις, ξέρετε πόσα από αυτά αφορούν καθαρά δανεικά και πόσα τόκους και το σπουδαιότερο πανωτόκια;
  Και συνεπώς , φίλο Τροικανοι και φίλο Μνημονιακοί, αυτή τη στιγμή "δολοφονούνται " από την Τρόικα, αυτοί που ευθύνονται λιγότερο ή καθόλου. Σ΄ αυτούς εστιάζεται η Παγκόσμια απορία για την μέχρι τώρα επικίνδυνη απάθεια και νοσηρή απραξία!!

 9. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 31/08/2012 14:21:16

  Στο πιο πάνω σχόλιο μου και στην προτελευταία παράγραφο, να γραφεί "..δάνεια.." αντί "..δανεικά.."

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.