#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/09/2011 19:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ακόμα και τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να σώσει το "κράτος ΠΑΣΟΚ"Με αφορμή την διαδικασία εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναβιώνει το κομματικό κράτος της δεκαετίας του 1980. Παρότι κορυφαία κυβερνητικά στελέχη… διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι η επιλογή του πλεονάζοντος προσωπικού θα γινόταν από το ΑΣΕΠ, αποδείχτηκε ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Την τύχη κάθε απασχολούμενου στο Δημόσιο και την υπαγωγή του ή όχι στην εργασιακή εφεδρεία και στο «γολγοθά» της απόλυσης θα κρίνουν οι διορισμένες «πράσινες» διοικήσεις των οργανισμών, ή των φορέων με πλεονάζον προσωπικό. Το ΠΑΣΟΚ εμπλέκει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού στη «φάμπρικα» της εφεδρείας και μετατρέπει μια ανεξάρτητη αρχή σε «φερετζέ» της κυβερνητικής αυθαιρεσίας. Μάλιστα, με ευκολία συνδέει το όνομα του ΑΣΕΠ (μιας Αρχής που είναι αρμόδια για τις προσλήψεις) με το πογκρόμ των απολύσεων, περιορίζοντας το ρόλο του στην τοποθέτηση των «πλεοναζόντων» σε πίνακες κατάταξης. Όταν, δηλαδή, θα έχουν γλιτώσει από την εφεδρεία τα «δικά τους παιδιά» και τα αντικειμενικά κριτήρια θα ισχύσουν για εκείνους που θα έχουν πλέον ελάχιστες ελπίδες να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται στους… διαδρόμους φορέων και οργανισμών, ήδη έχουν «πέσει» τα πρώτα τηλέφωνα προς τις διοικήσεις, οι οποίες μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου θα στείλουν στην εφεδρεία τουλάχιστον το 10% του προσωπικού, με στόχο να προστατευτούν «ημέτεροι» από την υπαγωγή στις σχετικές λίστες.

Σύμφωνα με τον ΓΓ της ΑΔΕΔΥ Ηλ. Ηλιόπουλο, στις υπηρεσίες και στους οργανισμούς που μπαίνουν πρώτοι στη διαδικασία της εργασιακής εφεδρείας, ήδη διάφορα «παπαγαλάκια» υπουργών, διοικητών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ πλησιάζουν εργαζομένους, τους οποίους θεωρούν ότι πρόσκεινται πολιτικά στο κυβερνών κόμμα, και τους τάζουν… διατήρηση της θέσης εργασίας τους, εφόσον δεν αντιδράσουν, αλλά τουναντίον στηρίξουν τα νέα μέτρα.

Για τους υπόλοιπους, τους μη κομματικούς «φίλους» του ΠΑΣΟΚ, δίνεται μόνο η ευκαιρία να επιλέξουν με ποιο τρόπο θα απολυθούν, προσθέτει ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, επισημαίνοντας ότι αυτό το οποίο επιχειρεί η σημερινή κυβέρνηση απολύοντας με το «έτσι θέλω» και χωρίς κριτήρια εργαζομένους, θυμίζει το ΠΑΣΟΚ των αρχών της δεκαετίας του 1980, όταν με εντελώς αυθαίρετο τρόπο προχωρούσε σε χιλιάδες προσλήψεις προσωπικού, με μοναδική προϋπόθεση την κατοχή κάρτας από τις «πράσινες» κλαδικές.

«Κυκλοφορεί ένας πίνακας με εκείνους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση. Η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων που είναι ένα βήμα πριν από τη συνταξιοδότηση θέλει να παραμείνει στην εργασία. Υπάρχουν πολλοί που έχουν δάνεια και δεν θα μπορούν να αποπληρώνουν ούτε καν τις δόσεις. Στους διαδρόμους ακούγονται πολλά. Λέγεται ότι ασκούνται πιέσεις προς τη διοίκηση, προφανώς από κομματικά στελέχη», σημειώνει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΙΓΜΕ, Γιάννης Κατσίκης.

Εκπρόσωποι εργαζομένων καταγγέλλουν ότι πιέσεις δέχονται και υπάλληλοι για να βγουν άμεσα στη σύνταξη, ώστε να αποφύγουν την εφεδρεία. «Κατατίθενται αθρόα αιτήματα για πρόωρη συνταξιοδότηση. Μέχρι την Τρίτη είχαν υποβάλει σχετικό αίτημα τέσσερις συνάδελφοι και μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα οι αιτήσεις έφτασαν τις 26. Οι εργαζόμενοι ζουν πλέον με το φόβο της στοχοποίησης. Σε συνάντηση πριν από λίγες ημέρες, η διευθύντρια προσωπικού ανέφερε ότι η εγκύκλιος ορίζει πως στο καθεστώς θα υπαχθεί τουλάχιστον το 10% των υπαλλήλων. Δηλαδή, άφησε να εννοηθεί ότι έχει την ευχέρεια να στείλει περισσότερους στην εφεδρεία», λέει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, Μανώλης Δανδουλάκης.

Σημεία και τέρατα συμβαίνουν στους οργανισμούς αστικών συγκοινωνιών και σιδηροδρόμου, μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Εργαζόμενοι διαγκωνίζονται μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας ό,τι «μέσο» διαθέτουν, προκειμένου να αποφύγουν την ένταξή τους σε καθεστώς εφεδρείας.

Η κυβέρνηση έχει σπείρει τρόμο και φόβο στους εργαζομένους, οι οποίοι στην απελπισία τους να μη χάσουν τη δουλειά τους «εκλιπαρούν» όποιον βρίσκουν που μπορεί να τους τάξει ότι δεν θα μπουν στη λίστα εφεδρείας. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, καταφεύγουν στους κατά τόπους «παράγοντες» του κυβερνώντος κόμματος, ζητώντας την παρέμβασή τους.

Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της τραγωδίας, καθώς οι περισσότεροι από τους εργαζομένους «τρώνε πόρτα» ή τους γεμίζουν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε κατάσταση αμόκ, ιδιαίτερα όσοι έχουν οικογένειες και υποχρεώσεις. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη ΛΑΡΚΟ παίζονται «χοντρά παιχνίδια» με τους συμβασιούχους. Ακούγεται ότι συμβασιούχους ορισμένου χρόνου επιχειρείται να τους μετατρέψουν σε αορίστου με διαδικασίες-εξπρές, στο πλαίσιο των πελατειακών σχέσεων του ΠΑΣΟΚ.

Από τον "Ελεύθερο Τύπο" 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 20/09/2011 20:01:50

  Μα γιατί να μας κάνει εντύπωση; Υπάρχει μήπως αμφιβολία, για το πως θα εφαρμόσει την εφεδρεία και τις απολύσεις; Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ, πάντα έτσι δρούσε ,έτσι κυβέρνησε όλα τα χρόνια και έτσι συνεχίζει να κυβερνά. Το μόνο που θα κυττάξουν είναι να διατηρήσουν τον κομματικό στρατό και τώρα μάλιστα με πρόσχημα την τρόικα , θα ξεφορτωθούν τους άλλους. Γι'αυτό έχουν αλώσει το δημόσιο, για να κάνουν ότι θέλουν.

  • Αληκτώ avatar
   Αληκτώ @ Diamond Angel 21/09/2011 12:36:06

   Οι διορισμοί στο δημόσιο είναι αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα γιατί αυτοί ήταν ανέκαθεν η πελατεία των διεφθαρμένων πολιτικών. Πρόβλημα που διογκώθηκε επί Παπανδρέου πατέρα! που τον νεκρανασταίνουν κάθε προεκλογική περίοδο. Και θα συνεχίσουν να το κάνουν όσο υπάρχουν κοντόφθαλμοι και βολεμένοι.
   Το θέμα είναι πως θα ξεφορτωθούμε όλη τη σαπίλα της πράσινης εξουσίας.
   Γιατί μην τρέφουμε αυταπάτες. Πάλι τα ίδια θα ψηφίσουν στις εκλογές.

 2. The Saint avatar
  The Saint 20/09/2011 20:10:45

  Αυτό ήταν και είναι το ΠΑΣΟΚ! (και όχι μόνο βέβαια...)
  Τα "δικά μας" παιδιά να μείνουν ΥΠΟ την προυπόθεση ότι θα ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ τα νέα μέτρα, δλδ να μη βγούν στους δρόμους...
  Α, ρε τι να σας κάνει το Γουδί εσάς?
  Να γκρεμιστεί η βουλή μαζι με εσάς μέσα....
  Κάνατε το κόσμο να γίνουν ρουφιάνοι δικοί σας...
  Οξω

 3. Αμυδρός avatar
  Αμυδρός 20/09/2011 20:14:16

  Αυτό για όσους χαίρονταν που θα απολύονταν Δ.Υ. και θα καθάριζε το Δημόσιο από τους κηφήνες. Τους τίμιους, εργατικούς και ανένταχτους θα απολύσουν. Οι διαπλεκόμενοι (που οι περισσότεροι είναι οι τεμπέλιδες του Δημοσίου) δεν θα αγγιχτούν γιατί ξέρουν πολλά. Συνεχίστε να χαίρεστε αντικρατικιστές τώρα που διαπλοκή, το ρουσφέτι, το φακελάκι και το γρηγορόσημο θα πάει σύννεφο.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Αμυδρός 20/09/2011 20:22:50

   Ψιλά γράμματα είναι αυτά για τους κοινωνικούς αυτοματιστές...

  • popolaros avatar
   popolaros @ Αμυδρός 20/09/2011 22:49:29

   Είμαι φορτηγατζής.
   Είμαι ταξιτζής.
   Είμαι Δ.Υ.
   Είμαι Δεητζής.
   Είμαι αεροσυνοδός.
   Είμαι πρόωρα συνταξιούχος.
   Είμαι λοχίας και χωροφύλακας.
   Είμαι εφοριακός.
   ....
   Μέχρι να πάνε στον αγύριστο οι δοσίλογοι.

 4. tpe avatar
  tpe 20/09/2011 20:16:18

  Γιατί δεν κάνουν κάτι απλό; Ας μάθουν πως να γράφουν στο κινητό τους αυτά που τους λένε. Και μετά να δούμε τι θα κάνουν τα χρυσά μου.

 5. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 20/09/2011 20:38:58

  Κανουν το αυτονοητο για το Πασοκ,για λαλακες τους εχετε,30 χρονια οτι εκτισαν να το γκρεμισουν σε μια νυχτα?γι αυτους ο κομματικος τους στρατος ειναι ολη τους η ιδεολογια,τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσοτερο¨καταληψη της εξουσιας με οποιοδηποτε τιμημα και διατηρηση των δικων μας στον σκληρο πυρηνα του κρατους.Το γουρουνι μουρη δεν αλλαζει για οσους αυταπατασθε οτι το Μπατσοκ σκεφτεται το καλο ολων μας.

 6. chrisovergisk avatar
  chrisovergisk 20/09/2011 20:51:36

  πλέον είναι ολοφάνερο "pasok uber alles" ...και πώς τον είχε πεί ο Τσίπρας? πινοσέτ !

 7. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 20/09/2011 21:12:51

  Εγώ έχω να κάνω μια απλή πρόταση στο ΠΑΣΟΚ λοιπόν:

  θέλει μείωση του δημοσίου τομέα;

  Ας διώξει λοιπό όλους τους έκτακτους που προσέλαβε φέτος και όσους ωρομισθίους των κυβερνήσεων Σημίτη ταχτοποιήθηκαν με το ΠΔ 164 ( κυβέρνηση της ΝΔ στο Δημόσιο)...τολμά; ή είναι άριστοι και αρεστοί;

  Ορίστε αμέσως πάνω από 55,000 ψηφοφόροι που είναι και εκτός διαγωνισμών ΑΣΕΠ...λοιπόν;

  ΥΓ

  το ΠΑΣΟΚ ακόμα και τώρα σας δουλεύει, διατηρώντας το σκληρό του πυρήνα και κάνοντας εξυπηρετήσεις....
  Σαν τον Υφυπουργό που χαίρεται που μείωσαν το κόστος κατά 5% ...μόνο που οι μειώσεις στο μισθό είναι 20% τα υπόλοιπα κύριε Υφυπουργέ;

 8. doonies avatar
  doonies 20/09/2011 21:18:50

  και ενω συμβαινουν ολα αυτα
  ενα ουφο ονοματι Καραογλου
  βγαινει και αμολαει τις μπαρουφες του περι Ηρακλη
  για να μαζεψει ψηφαλακια στην πολη του
  δυστυχως καθε μη βαμμενος κομματικα
  που προσπαθει να βρει κατι για να ελπιζει,
  μετα την θαυμασια εμφανιση Σαμαρα στην Θεσσαλονικη
  ξαναπογοητευεται βλεποντας στην τηλεοραση
  αποτυχημενους καραγκιοζηδες
  σαν τον Μαρκοπουλο,τον Ντινοπουλο,τον Αντωναρο,τον Πακη
  τι να σου κανει ενας Φαηλος
  οταν εχεις να κανεις με ενα στρατο γυμνοσαλλιαγκων
  αληθεια θελω ειλικρινα καποιος να μου απαντησει
  ποιος ειναι πιο αποκρουστικος
  ο Αδωνις η ο Ντινοπουλος

  • Kωστας Ε. Χριστοδουλου avatar
   Kωστας Ε. Χριστοδουλου @ doonies 21/09/2011 00:24:08

   Oί πάντες !!!!

  • Pikis avatar
   Pikis @ doonies 21/09/2011 10:28:01

   +1000

 9. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 20/09/2011 21:19:30

  Η ψυχοσύνθεση αυτού του καθεστώτος δεν αλλάζει. Πρώτα θα βγει η ψυχή του και μετά το χούι του, όπως λέει κι ο λαός. Προφανώς οι Θανάσηδες δεν πρόκειται να αφήσουν τα κεκτημένα αμαχητί. Θα την πληρώσουν τα συνήθη θύματα με το βασικό μισθό, χωρίς τις βαρειές διασυνδέσεις και χωρίς προϋπηρεσία στην αφισοκόλληση.
  Άρα φίλοι μου, το πρόβλημα δεν είναι να απολυθούν οι υπεράριθμοι (για να χαρούμε εκδικητικά εμείς που δουλεύουμε 14 ώρες την ημέρα χωρίς δικαιώματα και προνόμια) αλλά να εξανδραποδιστεί η νοοτροπία της κομματικής φαυλοκρατίας που εκποίησε την πατρίδα.

 10. dino avatar
  dino 20/09/2011 21:27:42

  Πας μη πασοκος,περιττος με λιγα λογια.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ dino 20/09/2011 22:10:39

   χα! θα ενταχθεί στον ελληνικό θησαυρό παροιμιών!

 11. GMG avatar
  GMG 20/09/2011 23:44:53

  "Ο λύκος κι αν εγέρασε και άλλαξε το μαλί του
  ούτε τη γνώση άλλαξε ουτε την κεφαλή του..."
  Αυτοί που διόγκωσαν το Δημόσιο Τομέα τη δεκαετία του '80 με τις προσλήψεις χιλιάδων ημετέρων θα έρθουν τώρα "αξιοκρατικά..." να εξορθολογίσουν το Δημόσιο....!!! Χα, χα, χα.... Στα τσακίδια μια ώρα νωρίτερα... Μας έχουν διαλύσει!!!

 12. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 21/09/2011 01:01:43

  Ε τωρα λιγο υπερβολικα τα λες,μας φταιει το γαιδουρι μην βαραμε και το σαμαρι.Ε οχι και τον Καραογλου.

 13. Kostas avatar
  Kostas 21/09/2011 08:18:18

  Να ξεκινήσουν τις απολύσεις με εκείνους που προσέλαβαν από το 2009 και μετά, κατά παράβαση της σχετικής αναλογίας 5 συνταξιοδοτούμενοι : 1 προσλαμβανόμενος. Οι περισσότεροι με κομματικά κριτήρια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.