20/04/2008 13:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ακόμα και το λάδωμα θέλει τέχνη...»

Στο blog στης Βουλής τα έδρανα (βήμα πληροφόρησης και διαλόγου των κοινοβουλευτικών συντακτών) δημοσιεύτηκε ένα ενδιαφέρον post με τίτλο  Γραφιάδες των λαών Αμερικάνοι! (ή μην τα λέτε ρε σε μας!) , το οποίο λέει μεταξύ άλλων τα εξής: 

«Η εφημερίδα "Τα ΝΕΑ" έδωσε το Σάββατο, 19 Απριλίου, μια ολόκληρη σελίδα σε κάποιον Ηλία Κανέλλη για να αποτιμήσει κριτικά το βιβλίο που έβγαλε πρόσφατα ο κορυφαίος Έλληνας Δημοσιογράφος ,Κώστας Παπαϊωάννου από τον Καστανιώτη, με τίτλο «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Κάποιοι στην δική μας πιάτσα λένε πως ήτανε λάθος. Εγώ λέω ότι ήτανε προσβολή! Τέτοια πράγματα πρέπει να ανατίθενται σε κάποιον ισοϋψή...Αλλά τι τα θες; Δεν υπάρχουνε πια Καραπαναγιώτηδες ώστε να εκτιμούνε, στις μέρες μας...
Αν κατάλαβα καλά την κριτική του, ο κ. Κανέλλης- που είναι ξένος στη γήινη γλώσσα του Παπαϊωάννου-  έχει και ιδεολογικές διαφωνίες. Και ψελλίζει κάτι για "εθνικολαϊκισμούς" και παρόμοια, για να καθαρίσει με ένα βιβλίο το οποίο βασίζεται σε σκληρό ρεπορτάζ, αυθεντικό βίωμα και επίμονη έρευνα που μόνο στόχο έχει να μας ξεστραβώσει, δείχνοντας με τον παλιό γλαφυρό δημοσιογραφικά τρόπο, πως γίνηκε και από τους Άγγλους μέχρι τους Αμερικανούς αλλάξαμε απλά νταβατζήδες και η χώρα μοιράστηκε κυνικά πάνω σ΄ ένα "κωλόχαρτο"! Για Δεξιούς κι Αριστερούς το βιβλίο είναι πολύτιμο!..
Στο μεταξύ, ας ενημερώσει κάποιος και αυτόν τον φουκαρά τον Κανέλλη, ότι ο Παπαϊωάννου που δεν το διαλαλεί κι ούτε πέρασε ποτέ από το ταμείο, έχει καθίσει φυλακή για να μπορεί να μιλά ελεύθερα σήμερα ο πάσα ένας ... Έχει τη σημασία του, να είσαι παρών όταν πρέπει...Και ας προσθέσουμε, ως γενική παρατήρηση, ότι -παρόλα αυτά...- υπάρχει αρκετός κόσμος που είναι τόσο αυτάρκης ώστε να αντέχει το αηδιαστικό θέαμα των προσκυνημένων...

Υ.Γ. Δεύτερη γενικότερη παρατήρηση:Έχουνε πέσει πολλά αμερικανικά λεφτά στην πιάτσα -πάντα πέφτανε! - και το ξέρουμε! Μην καρφώνεστε ορισμένοι ….! Ακόμα και το λάδωμα θέλει τέχνη...»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σπύρος avatar
  Σπύρος 20/04/2008 13:56:00

  O κύριος Κανέλλης παλιός συνεργάτης τού ΑΝΤΙ,όπου κάποια στιγμή διεκόπη η συνεργασία γιατί προφανώς το περιοδικό δεν κάλυπτε τίς ΄πολυπολιτισμικές΄του ανησυχίες και εν συνεχεία αγαπημένο παιδί τού ΔΟΛ ανήκει στούς φανατικούς εκείνους εθνομηδενιστές πού χρόνια τώρα διαλαλούν τήν πραμάτειά τους...
  Οταν δολοφονήθηκαν οι Ισαάκ και Σολωμού είχε γράψει ένα κατάπτυστο άρθρο,όπου τούς παρομοίαζε μέ τούς Γκρίζους Λύκους...
  Οποια πέτρα και να σηκώσετε θα τον βρείτε να συκοφαντεί τούς μεγάλους ελληνες ποιητές μας και ταυτόχρονα να ειρωνεύεται την λέξη ΄πατρίδα΄όπουδήποτε...
  Διαπνέεται από μίσος πρός οτιδήποτε αφορά στην ελληνικότητα φερόμενος ως Λουξεμβούργιος..
  Τελευταία τό χαρτί του είχε αρχισει να ΄καίγεται΄αλλά φαίνεται πώς ΄Ξανά πρός την δόξα τραβά΄..
  Προφανώς τά κάνει όλα αυτά γιά να απαρνηθεί την Μανιάτικη ρίζα του..Τού πέφτει βαρειά φαίνεται...
  Πώς γίνεται τώρα να ξέρω για τον Λιάκο όλα αυτά??
  Ε,πηγαιναμε σχολειό μαζί γιά έξι χρόνια στην Καλαμάτα...
  Και η αλήθεια είναι ότι είχαμε και καλούς φιλολόγους ...
  Μάλλον δεν τούμεινε τίποτα απ΄όλα αυτά..
  Μετά φαίνεται εκσυγχρονίστηκε πολύ...
  Κρίμα πού δεν τον έχω συναντήσει τα τελευταία χρόνια....
  Θα τού θύμιζα την ΄Απολογία Νομοταγούς ΄τού Ανγνωστάκη,αλλά δεν βαριέσαι...Απο την συλλογή Στόχος.
  ΄Γράφω ποιήματα στά πλαίσια που ορίζουν οι υπεύθυνες υπηρεσίες.
  Πού δεν περιέχουν τη λέξη:Ελευθερία,τη λέξη:Δημοκρατία
  Δεν φωνασκούν:Κατω οι Τυραννοι ή:Θανατος στούς Πορδότες
  Πού παρακάμπτουν επιμελώς τα λεγόμενα φλέγοντα γεγονότα
  Γράφω ποιήματα άνετα και αναπαυτικά γιά όλες τίς λογοκρισίες
  Αποστρέφομαι τετριμένες εκφράσεις όπως:σαπίλα ή καθάρματα ή πουλημένοι
  Εκλέγω σέ πάσα περίπτωση τήν αρμοδιότερη λέξη
  Αυτή πού λέμε ΄ποιητική΄:Στιλπνή,παρθενική,ιδεατώς ωραία.

  Γραφω ποιήματα πού δέν στρέφονται κατά τής καθεστηκυίας τάξης..΄

  Γειά σου ρε Λιάκο,Υγεία πάνω απ΄όλα.

 2. polytexnitis avatar
  polytexnitis 20/04/2008 15:54:56

  Έχουνε πέσει πολλά αμερικανικά λεφτά στην πιάτσα -πάντα πέφτανε! - και το ξέρουμε! Μην καρφώνεστε ορισμένοι …

  Μη μιλάτε λοιπόν, μην κριτικάρετε βιβλία εκτός κι αν είστε ελληναράδες πατριώτες, γιατί αυτό σημαίνει ότι "τα παίρνετε" από την πρεσβεία. Κι αν τα παίρνετε για να λέτε αυτά που λέτε, είστε επομένως προδότες επί πληρωμή. Όχι ότι είμαστε εμείς εθνοφασίστες του κερατά που δεν αντέχουμε κάθε αντίθετη άποψη, εσείς είστε πουλημένοι και βγάλτε το σκασμό...

 3. factor y avatar
  factor y 20/04/2008 16:02:36

  Έτσι είναι, όταν χάνεται το μέτρο κι όταν εκτελείς εντολές, γράφεις αυτά που γράφει ο συγκεκριμένος κύριος στα ΝΕΑ...

 4. ntinos avatar
  ntinos 20/04/2008 16:21:47

  "όσοι τολμούν να διαταράξουν την εθνική ομερτά, είναι αλήτες, ανθέλληνες, δημοσιογράφοι"

 5. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 20/04/2008 17:39:25

  Υ.Γ. Δεύτερη γενικότερη παρατήρηση:Έχουνε πέσει πολλά αμερικανικά λεφτά στην πιάτσα -πάντα πέφτανε! - και το ξέρουμε! Μην καρφώνεστε ορισμένοι ….! Ακόμα και το λάδωμα θέλει τέχνη...»
  ΚΟΥΚΙΑ ΤΡΩΩ, ΚΟΥΚΙΑ ΜΟΛΟΓΑΩ, λεει η παροιμια. ο fantomas λεει , ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ

 6. ananeosi avatar
  ananeosi 20/04/2008 20:38:22

  φαίνεται ότι την κριτική, που για το περιοδικό ΑΝΤΙ ήταν η ουσία της ύπαρξης του, δεν μπορούν να την δεχτούν οι ανώνυμοι καταχραστές του ονόματός του έστω και με διαφοροποιημένο τίτλο στην ηλεκτρονική του έκδοση. Καθώς κρίνουν επώνυμους δημοσιογράφους ας μας πουν το όνομά τους για να μπορούν οι αναγνώστες να βγάλουν τα ασφαλή συμπερασματά τους. Διαφορετικά κινδυνεύουν να κατηγορηθούν ως κοινοί συκοφάντες!

 7. "χωσιά" avatar
  "χωσιά" 21/04/2008 00:17:35

  Για να δούμε ποιος είναι και ποιος δεν είναι "Έλληνας", θα πρέπει να δώσουμε τον ορισμό του, κατ' αρχάς. Από την στιγμή που δεν υπάρχει ορισμός, ο καθένας μπορεί να φαντάζεται ό,τι γουστάρει και να ισχυρίζεται πως αυτός δεν νομίζει, δεν πιστεύει, ΑΛΛΑ-, ...γνωρίζει και ξέρει το σωστό. Το ίδιο κάνει, βέβαια, κι ο απέναντι. Κι αρχίζει να γίνεται Χάβρα Ιουδαίων, αντί για ελληνική συν-ζήτηση. Διότι: "Απαιδεύτου έργον τους άλλους εγκαλείν", -είπε ο Επίκτητος.

  Για να μην μας εγκαλεί ο Παππούς, λοιπόν, θα πρέπει να ξέρουμε απ' έξω κι ανακατωτά την ελλ. Μυθολογία, από το ΧΑΟΣ (εκ του "χέω" = χύνω), που ...γέννησε τα πάντα, (πλην του Έρωτα!), μέχρι τον Κατακλυσμό του Δευκαλίωνα, πατέρα του ΈΛΛΗΝΑ. Και όλη την ελλ. Προ-ιστορία, από τον Έλληνα, ώς τον Τρωικό πόλεμο, τον Όμηρο, τον Ησίοδο και τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 776 π.Χ. Μετά, αρχίζουν τα ...εύκολα. Η Ιστορία 2784 χρόνων!

  Με μια περίοδο, ΟΜΩΣ, 1967 χρόνων σκλαβιάς! Ήταν τέτοια αυτή η σφαλιάρα, που ..."ξεχάσαμε τ' όνομά μας", κυριολεκτικά! Από Έλληνες, -επειδή κατάντησε το "Έλλην" από τους χριστιανούς βρισιά-, τ' αλλάξαμε σε κάτι πιο τρέντι και λουστρινάτο, τότε: ..."Ρωμηοί"! (Όπως οι Σκοπιανοί, σήμερα, θέλουν να ονομασθούν ψευδεπίγραφα "Μακεδόνες", για "να πάρουν πόντους", να μεγαλοπιαστούν!).

  Από το 1821 υπάρχουν, ΞΑΝΑ, τα "Ελλάς" και "΄Ελλην" ως πολιτικές συνιστώσες. Το "τι" σημαίνει, όμως, "Έλλην-ας" πολίτης, παραμένει ...αδιευκρίνιστο απ' ΟΛΑ τα ελλ. Συντάγματα, μέχρι σήμερα (!). Ο ορισμός των πρώτων Συνταγμάτων "Έλληνες είναι οι εις Χριστόν πιστεύοντες κάτοικοι της Ελλάδος" είναι καταγέλαστος, βέβαια.

  Έχει κάποιος κάτι άλλο, καλύτερο να προτείνει; Πρέπει, ρε, παιδί μου, να μάθουμε "τι" είμαστε. Τι λέτε και σεις;

 8. Σπύρος avatar
  Σπύρος 21/04/2008 01:54:45

  Είναι απολύτως θεμιτό και νόμιμο να κρίνονται δημόσια πρόσωπα,που κατέχουν θεσεις εξουσίας..
  Αυτό ισχύει και γιά τούς δημοσιογράφους φυσικά..
  Απόφαση τού Αρείου Παγου..
  Και επιτρέπεται και η σκληρή κριτική .
  Τι πάθαν πάλι και σκούζουν...
  Ε,καλά τραβάτε ρωτήστε τον Λιά εάν έγραψε ή οχι άρθρο που παρομοιαζε τον Ισαάκ και τον Σολωμού με Γκρίζους Λύκους...
  Θα το θυμάται δεν μπορεί...
  Εχει ΄αποδομήσει΄και αρκετούς Ελληνες ποιητές επίσης...
  Καλό παιδί,αλλά ξεστράτισε..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.