#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/10/2009 02:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ακόμα και στις κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις η «οροφή» της Ντόρας είναι το 30%Οι κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις, το τεχνητό κλίμα, η ισχύς του Καραμανλισμού, η διαδοχή στη ΝΔ και τα ρητορικά ερωτήματα

Όλες οι δημοσκοπήσεις συμφωνούν ότι ένα 30% των ψηφοφόρων της ΝΔ προτιμά την κα Μπακογιάννη. Πρακτικά πρόκειται για ένα μειοψηφικό ρεύμα, έναντι του Καραμανλισμού, ο οποίος κυριαρχεί στο εσωτερικό της ΝΔ. Η εμφάνιση πολλών υποθετικών υποψηφίων για την διεκδίκηση της αρχηγίας στοχεύει στην αλλοίωση της πραγματικότητας και της διαστρέβλωση της αλήθειας

 Το 2007 μετά την ήττα του ΠΑΣΟΚ και την άμεση εκδήλωση του ενδιαφέροντος του Βαγγέλη Βενιζέλου προκειμένου να αναλάβει την ηγεσία του Κινήματος, κάποιες δημοσκοπήσεις σαν έτοιμες από καιρό κατέγραφαν τις τάσεις που κυριαρχούσαν στην εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ. Αρχικά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων έδειχναν σαφή υπεροχή του Ευάγγελου Βενιζέλου έναντι του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος τελικά επανεξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τη βάση, ενώ ήταν εμφανής η διάθεση κάποιων κέντρων διαμόρφωσης της κοινής γνώμης να επηρεάσουν την κοινή γνώμη υπερ του κ. Βενιζέλου. Στην πορεία οι πρώτες δημοσκοπήσεις διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Σήμερα μετά την εκλογική της συντριβή, η Νέα Δημοκρατία πραγματοποιεί come back στην εσωστρέφεια. Το «πάθημα» του Ευάγγελου Βενιζέλου έγινε πάθημα και «κακό προηγούμενο» για όλους τους επίδοξους ηγήτορες των κομματικών μηχανισμών και των πολιτικών φορέων εξουσίας. Με εξαίρεση τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος εξεδήλωσε αμέσως και αιφνιδιαστικά ενδιαφέρον να αναλάβει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας οι υπόλοιποι υποψήφιοι υπήρξαν προσεκτικοί. Βέβαια, οι υποψηφιότητες των κ Σαμαρά, Μπακογιάννη και Αβραμόπουλου υπήρξαν εξαρχής περίπου δεδομένες.

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους καταγράφοντας σαφή υπεροχή της κας Μπακογιάννη έναντι των υπολοίπων πιθανών ενδιαφερόμενων για την διεκδίκηση της αρχηγίας της ΝΔ.

Η τελευταία δημοσκόπηση, εκείνη της που διενέργησε η εταιρεία FOCUS για λογαριασμό της εφημερίδας Real News εμφανίζει την κα Ντόρα Μπακογιάννη ως την επικρατέστερη για την ανάληψη της ηγεσίας της ΝΔ, αφού στην προτίμηση των ερωτώμενων καταλαμβάνει το 30%, ενώ ακολουθούν με 15,7% ο Αντώνης Σαμαράς, με 14,7% ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με 14,1%, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 9,7%, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με 7,5% και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με 1,9%.

Εντύπωση προκαλεί ότι στους πιθανούς υποψηφίους συμπεριλαμβάνεται ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αν και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται για την προεδρία. Την ίδια εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι οι ερωτήσεις περιλαμβάνουν τους κ. Σπηλιωτόπουλο και Στυλιανίδη.  Για ποιον λόγο, όμως, συμβαίνει αυτό, σε κατά παραγγελία δημοσκόπηση μιας εφημερίδας που λέγεται έντονα ότι «τα έχει βρει» με την κα Μπακογιάννη; Εδώ και λίγο καιρό λέγεται ότι ο εκδότης της Real News κ. Νίκος Χατζηνικολάου έχει πραγματοποιήσει deal με την κα Ντόρα Μπακογιάννη. Ρητορικό λοιπόν το ερώτημα.

Όλες οι δημοσκοπήσεις συμφωνούν ότι ένα 30% των ψηφοφόρων της ΝΔ προτιμά την κα Μπακογιάννη. Πρακτικά πρόκειται για ένα μειοψηφικό ρεύμα, έναντι του Καραμανλισμού, ο οποίος κυριαρχεί στο εσωτερικό της ΝΔ. Η εμφάνιση πολλών υποθετικών υποψηφίων για την διεκδίκηση της αρχηγίας στοχεύει στην αλλοίωση της πραγματικότητας και της διαστρέβλωση της αλήθειας σχετικά με τον καταστατικό χάρτη των συσχετισμών μέσα στην Νέα Δημοκρατία με στόχο να επηρεαστεί η κοινή γνώμη, κυρίως εκείνοι που θα κληθούν να ψηφίσουν για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας και να δημιουργηθεί ψυχολογικό αβαντάζ στο στρατόπεδο της κας Μπακογιάννη.

Στην τελική ευθεία για την εκλογή προέδρου της ΝΔ ο τελικός συνυποψήφιος της κας Μπακογιάννη πιθανότατα θα κερδίσει το μεγαλύτερο τμήμα των Καραμανλικών, οι οποίοι πάντοτε θεωρούν τον «μητσοτακισμό» ξένο σώμα εντός της Νέας Δημοκρατίας, μιας παράταξης βαθιά «καραμανλικής», κυρίως ως προς το σύστημα διαχρονικών αξιών που πρεσβεύει στην πολιτική ζωή του τόπου.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη πως θα καταγραφόταν η προτίμηση των ερωτώμενων από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων αν εμφανίζονταν δύο υποψήφιοι. Σίγουρα κάποιοι διαδραματίζουν το ρόλο του «λαγού». Προς το παρόν είναι εμφανής ο τρόπος με τον οποίο τα αποτελέσματα των ερευνών καταγράφουν την εικονική πραγματικότητα πολυδιάσπασης του «καραμανλισμού», την ίδια ώρα που το «ταβάνι» της κας Μπακογιάννη είναι το 30%.

Το ερώτημα σχετικά με το ποιοι παραγγέλνουν, τώρα, τις δημοσκοπήσεις μόνο ρητορικό μπορεί να είναι. Επόμενος αρχηγός της ΝΔ, ανεξάρτητα από όσα ακούγονται περί deal Καραμανλή – Μπακογιάννη ή παράδοσης του «δακτυλιδιού» και διακινούνται από κέντρα της εγχώριας διαπλοκής τα οποία είναι γνωστό σε ποιο πρόσωπο παρέχουν στήριξη, θα είναι εκείνος που θα πάρει με το μέρος του τον κύριο όγκο του ισχυρότατου «καραμανλικού» μπλοκ. Μέχρι τότε η μάχη θα είναι σκληρή και μέχρι έστω και αν οι δημοσκοπήσεις θα επιχειρούν την δημιουργία τεχνητού κλίματος υπέρ της κας Μπακογιάννη

 Διαβάστε κι αυτό: «Μητσοτακισμός»: ένα μειοψηφικό ρεύμα Χανίων, Ευρυτανίας και παρατρεχάμενων αυλικών εν Αθήναις

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σπύρος avatar
  Σπύρος 11/10/2009 02:49:19

  Και ειναι και Αψηλή οποτε κερδίζει καί κανα-δυό ποντάκια ............

 2. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 11/10/2009 09:44:30

  Καλά το πιστέψαμε το 30%
  Βρε ούστ λες και δεν ξέρουμε.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Κασσάνδρα 11/10/2009 09:47:19

   εμείς ξέρουμε, η θειά μου στο χωριό όμως είδε το ωραίο το κορίτσι με το καθαρό και τίμιο βλέμμα να είναι πρώτο

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 11/10/2009 10:17:01

    Η Θοδωρα και ο Isnogood.

    ΠΠ

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 11/10/2009 10:05:39

  Για αυτό τόσο καιρό ορισμένοι από εμάς φωνάζουν, εκλογή από τη βάση γιατί όσο περισσότεροι ψηφίσουν τόσο δυσκολότερο θα είναι για οποιονδήποτε να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα.
  Πέρα από το άνοιγμα της βάσης στη κοινωνία, έστω και ένας μη εγγεγραμμένος να ψηφίσει πάλι κέρδος είναι, ποιος θα τολμήσει να πει φεύγω ή υπονομεύω ένα θετικό αποτέλεσμα μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ψήφων;
  Αφήστε που οι δημοσκόποι και τα ΜΜΕ πάλι θα κλαίνε....

 4. kanis avatar
  kanis 11/10/2009 10:43:45

  Η εικονογράφιση αφορά τον χαρακτηρισμό "lame duck" ?

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/10/2009 10:50:29

  Συμφωνω και εγω με την εκλογη απο τη βαση.Η ιστορια ομως λεει οτι ο μονος διεκδικητης της αρχηγιας που δεν εγκατελειψε ποτε τη ΝΔ -μεχρι στιγμης του λαχιστον- ειναι η Ντορα.
  Τα του Σαμαρα ειναι γνωστα.Γνωστα ομως ειναι και τα του Αβραμοπουλου που εκανε δικο του κομμα,παραπλανησε και εξεθεσε τον Καραμανλη με το περιφημο γευμα στο Διονυσο στις εκλογες του 2000 που κρινονταν στον ποντο και γυρισε οταν καταλαβε οτι το ΚΕΠ (οχι το γραφειο του Δημοσιου,το κομμα του) δεν ειχε καμμια ελπιδα.

 6. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 11/10/2009 10:51:32

  το καρφί έγραψε...
  http://static.news247.gr/data/content/0/n101/128602_b.jpg

 7. Σαος avatar
  Σαος 11/10/2009 11:07:10

  Κάντε μια διαδικτυακή βόλτα να δείτε τα διάφορα, δήθεν ανεξάρτητα, blog πως έχουν λυσσάξει υπέρ της Ντόρας ενώ ρίχνουν χολή για τον Σαμαρά. Μ' αυτά και μ' αυτά η ΝΔούλα θα χάσει την βάση της και θα καταρρεύσει! Να μη πω ότι θα γίνει το τρίτο κόμμα.

  • Κασσάνδρα avatar
   Κασσάνδρα @ Σαος 11/10/2009 11:09:20

   όπως; σε ποια αναφέρεσαι;

   Οταν γλείφεις ένα αχώνευτο κακό του κανείς παρα καλο

 8. Ο ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ avatar
  Ο ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ 11/10/2009 11:10:55

  Με βάση τα όσα αναφέρει το καταστατικό της ΝΔ το μόνο που μπορεί να κάνει το έκτακτο συνέδριο είναι η εκλογή νέου αρχηγού με την τρέχουσα σύνθεση.

  Ειδικότερα θέματα που αφορούν την διαδικασία εκλογής Προέδρου, καθορίζονται από τον Ειδικό Κανονισμό που εγκρίνεται από την Κεντρική Επιτροπή.

  Τροποποίηση του καταστατικού μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τακτικό συνέδριο και έπειτα από προσυνεδριακό διάλογο.

  Η «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» και το γενικότερο κλίμα- προεκλογικά και μετεκλογικά- που επικρατεί στη βάση του κόμματος μας οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα πως η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι η ΝΔ βρίσκεται σε «τροχιά αυτοδιάλυσης»

  • Κασσάνδρα avatar
   Κασσάνδρα @ Ο ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ 11/10/2009 11:14:29

   ας πάρει πόδι το Μητσοτακέικο και τι στο κόσμο...

 9. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 11/10/2009 11:19:30

  Κοιτάξτε, αρκετοί απλοί ψηφορόροι της ΝΔ δε θα έλεγαν όχι στην Ντόρα. Είναι επικοινωνιακή και τα media την έχουν επιβάλλει εδώ και τόσα χρόνια ως την επόμενη αρχηγό. Αν ήξεραν βέβαια τι σημαίνει κλίκα Μητσοτάκη, δε θα ήθελαν να τη δουν ούτε ζωγραφιστή.
  Ο Σαμαράς από την άλλη ήταν αναγκαστικά εξαφανισμένος εδώ και πολλά χρόνια. Οι νέοι τον μάθανε ως υπουργό Πολιτισμού. Δε γίνεται λοιπόν σύγκριση.
  Παρ'όλα αυτά ο Μητσοτακισμός παραμένει μειοψηφία γιατί δεν αντιπροσωπεύει τίποτα άλλο παρά συμφέροντα, επιχειρηματικά και προσωπικά. Αν υπάρξει συσπείρωση πίσω από ένα υποψήφιο, η Ντόρα θα χάσει.

 10. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 11/10/2009 11:37:49

  Δεν καταλαβαίνω:

  -ορισμένοι κρύβονται πίσω από το καταστατικό και θέλουν εφαρμογή του γιατί πιστεύουν ότι θα βγουν άνετα
  -ορισμένοι θέλουν εκλογή από τη βάση γιατί πιστεύουν ότι θα νικήσουν
  -άλλοι είναι υποψήφιοι για να εξασφαλιστούν το αύριο
  κλπ

  Υπάρχει ένα καταστατικό, που είναι σίγουρο ότι αν εφαρμοστεί θα οδηγήσει σε συμμαχίες, συγκρούσεις και αμφισβητήσεις.
  Από την άλλη εγώ θέτω ένα απλό ερώτημα τόσο καιρό: ποιος θα αμφισβητήσει ένα αποτέλεσμα της βάσης; Ακόμα και να το αμφισβητήσει θα έχει βουλευτές και στελέχη χωρίς ψηφοφόρους.
  Ορισμένοι φωνάζουν και υποστηρίζουν:
  -είναι πιστή η Θεοδώρα δεν έφυγε ποτέ
  -είναι καλός ο Αντώνης
  -είναι νέος ο Αρης
  -είναι λύση ο Βαγγέλης
  -είναι ο Δημήτρης
  -είναι ο Πανίκας

  Έχω να πω ότι κανείς από τους παραπάνω δεν μου αρέσει ως λύση σήμερα, απλά γιατί οι κύριοι Υπουργοί έχουν και αυτοί ευθύνες για το -10. Δεν μπορεί πάντα να φταίει ο προπονητής για την μπάλα της ομάδας και όχι παίχτες.Κλειστές πόρτες και συμπεριφορές δεν είχε μόνο ο Πρωθυπουργός.
  Ας παρουσιάσει όμως ο καθένας τη γνώμη του τις απόψεις του και το όραμά του και ας αποφασίσει και αυτή η έρμη βάση μια φορά.
  Ο νέος αρχηγός ας κάνει πχ 05/2010 ένα τακτικό συνέδριο και ας εκλεγεί γραμματέας, φαρισαίος, καρεκλοκάτοχοι και να επικυρωθούν οι θέσεις.
  Οι κύριοι και η κυρία πρέπει να καταλάβουν ότι την βάση δεν την ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή η καρέκλα που θα κάτσουν. Αυτή τη συμπεριφορά πληρώνουμε και αν ορισμένοι κρύβονται πίσω από την εφαρμογή του καταστατικού ας τη διαλύσουμε την παράγκα να φτιάξουμε ένα νέο μαγαζί.
  Ελεος με τους βαρόνους, πάνε οι υποψήφιοι να δουν τον Εβερτ, τον Μητσοτάκη, ή μιλά ο Βαρβιτσιώτης και τραγουδά ο Κεφαλογιάννης.
  Αν αυτή είναι η ΝΔ καληνύχτα, δεν την σώζει ούτε το καταστατικό ούτε ο ...Αντώνης.

  ΥΓ

  το έχω γράψει είμαι δεξιός δεν ψηφίζω ΛΑΟΣ αλλά δεν ψήφισα και ΝΔ ούτε το 2007 ούτε και το 2009 για ότι δεν έκανε.
  Πως θα ελκύσει όλους εμάς που απλά κάτσαμε σπίτι το συνονθύλευμα που ακούει στο όνομα σύνεδροι; Θα πάω να ψηφίσω ΝΔ την επόμενη φορά όταν θα έχουν εκλέξει αρχηγό οι παραπλανηθέντες, οι άτυποι σύμβουλοι, οι μαυρισμένοι, οι αιωνόβιοι φεουδάρχες;
  Αν δεν ανοίξουν τις πόρτες όχι για να μπει η βάση αλλά για να βγουν στη βάση την άλλη φορά θα είναι στο -20....

 11. παράξενος avatar
  παράξενος 11/10/2009 11:58:48

  Καλά δεν κάνει σε κανέναν εντύπωση, πως το ίδιο "σύστημα" εξουσίας που στήριξε Γιώργο Παπανδρέου το τελευταίο διάστημα, δηλαδή Αμερικανική Πρεσβεία, Βαρδινογιάννης, , Μπόμπολας, Κόκκαλης, Ψυχάρης (δηλαδή Ρέστης και το εγχώριο εβραικό λόμπι) κ.λ.π και διάφορα πειθήνια όργανα τους όπως ο Χατζηνικολάου, πάνε τώρα να επιβάλουνε και την Ντόρα στην άλλη πλευρά;
  Είναι βέβαιο πως Θέλουνε να έχουν σίγουρο το κεφάλι τους, εάν σε κάνα δίμηνο πάρουμε τον Giorgo με τις... ντομάτες!

 12. adv avatar
  adv 11/10/2009 12:09:48

  Ξεχάσατε ότι στο γκάλοπ αυτό η Ντόρα κερδίζει όλους τους υποψήφιους και μάλιστα τον Σαμαρά με την μεγαλύτερη διαφορά;

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ adv 11/10/2009 12:15:25

   Τότε γιατί η Ντόρα είναι η μόνη που δε θέλει να ψηφίσει η βάση?

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Κώστας Θ. 11/10/2009 12:29:18

    Διοτι αλλο βαση και αλλο ψηφοφοροι.
    Η εντυπωση που εχω ειναι οτι η Ντορα υπερεχει στα στελεχη,χανει ομως στα γραμμενα μελη του κομματος και ξαναειναι μπροστα στους ψηφοφορους που περιλαμβανουν μεγαλα αστικα στρωματα φιλελευθερου προσανατολισμου με μικρο ενδιαφερον για την πολιτικη που ψηφιζουν Νεα Δημοκρατια χωρις να ασχολουνται με τα κομματικα.
    Αλλα η ψηφοφορια απο τη βαση δεν τους περιλαμβανει (θα ψηφισουν 500-600 χιλιαδες γραμμενοι και οχι 2-2,5 εκατομμυρια).Θα πει κανεις αφου δεν θελουν και ειναι απολιτικοι ας μην ελθουν.Ψηφιζουν ομως στις γενικες εκλογες.Η ΝΔ δεν ειναι....κομμουνιστικο κομμα και εχει αναγκη ακριβως αυτους τους αστικους λιγο πολιτικοποιημενους ψηφους.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ ψυχραιμια 11/10/2009 12:39:15

     ανοιχτή ψηφοφορία; ανοιχτή σε όποιον θέλει να ψηφίσει; Με 1-2 εκατομ ψήφους, ποιός θα τολμήσει να πει «φαόυλ»;

    • Κώστας Θ. avatar
     Κώστας Θ. @ ψυχραιμια 11/10/2009 12:43:09

     Από τους ψηφοφόρους που αναφέρεσαι, μόνο κάποιοι θα κάνουν τον κόπο να πάνε να ψηφίσουν,αυτοί που νοιάζονται παραπάνω. Και ανάμεσα σε αυτούς, οι παραδοσιακοί δεξιοί/καραμανλικοί είναι πλειοψηφία.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ ψυχραιμια 11/10/2009 12:48:48

     Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να είναι ανοιχτό και αδιάβλητο να σταματήσει η φαγωμάρα. Νομίζεις θα γκρινιαζω εγώ αν από 2,5 εκατ. ΝΔάτες και «φίλοι» το 55% ψήφίσει Ντόρα; Μπορεί να ψηφίσω Ποπάϋ αργότερα, αλλά δεν θα γκρινιάζω.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ ψυχραιμια 11/10/2009 12:59:42

     Εχεις δικιο αλλα προσεξε πως την πατας αν αντιγραφεις τους αντιπαλους σου.Αυτη τη στιγμη κυριαρχει το παραδειγμα του ΠΑΣΟΚ πριν δυο χρονια και ωθει προς την εκλογη απο τη βαση.Συμφωνω και εγω γιατι δεν γινεται αλλιως.Ομως τι συμβαινει αν ο υποψηφιος της βασης (π.χ. Σαμαρας) ειναι πιο απωθητικος στα στρωματα του life style που ψηφιζουν απολιτικα ΝΔ απο τη Ντορα;Τα χανεις και μενεις για παντα αντιπολιτευση.
     Το ΠΑΣΟΚ εχει αλλη σχεση με τους οπαδους του γιατι βασιζεται σε συνδικατα,οργανωσεις κλπ. που δεν εχει η ΝΔ στον ιδιο βαθμο.Εκτος αν ο Σαμαρας μετατρεψει τη ΝΔ σε κομμα λαικων και εργατικων αγωνων (λεμε και καμμια κοτσανα να περασει η ωρα).

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Κώστας Θ. 11/10/2009 12:45:47

    H Θοδωρα ειναι των οξέων, οχι της βασης. Αγραμματε.

    Ποσα χρονια εκανες το Δημοτικο? 12? σαν το Ζηκο?

    ΠΠ

    • mesaios daktylos avatar
     mesaios daktylos @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/10/2009 14:05:35

     Λαθος ΠΠ. Η θεοδώρα είναι ίζημα άλατος. Θα το διαπιστώσεις όταν μετά τις εσωκομματικές εκλογές θα μείνει ' στήλη άλατος', κάτι σαν την γυναίκα του Νωε.

  • Κασσάνδρα avatar
   Κασσάνδρα @ adv 11/10/2009 12:15:49

   στο γκάλοπ...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ adv 11/10/2009 12:15:51

   δεν το ξεχάσαμε, χώρια από την σαθρή μεθοδολογία (πχ προϋποθέτει ότι οι άλλοι «υποψήφιοι» αυτόνομα είναι διχασμένοι και οι οπαδοί τους θα μοιραστούν αναλογικά, και δημιουργεί λαγοειδή ρήγματα) -- εκτός από όλα αυτά, υπάρχει και αυτή η φούσκωση στο εντερικό σύστημα.

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/10/2009 12:39:40

  Αρθρο του Σαμαρα.
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_11/10/2009_333003
  Αποκαθηλωση του Λουλη και του Παυλοπουλου λεγεται το αρθρο.
  Καταλαβε επιτελους οτι η σταση της κυβερνησης περυσι το Δεκεμβριο ηταν ολεθρια και επληξε τον πυρηνα του κομματος που ειναι φιλησυχοι ανθρωποι και νοικοκυραιοι.Αν εκανε και ο ιδιος την κριτικη του για το οτι φροντισε να μη συλληφθουν τα "παιδια" που ειχαν καταλαβει το ανακαινισμενο Εθνικο Θεατρο και το περιποιηθηκαν καταλληλως θα ηταν καλυτερα.Φοβοταν ομως και αυτος μην τον πουν δεξιο και αυταρχικο.

 14. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 11/10/2009 13:01:34

  H οικογένεια Βαρδινογιάννη τάχθηκε με την Ντόρα. Από την στιγμή που η Όλγα Κεφαλογιάννη πηγε στο στρατόπεδο της σημαίνει ότι έχει την έγκριση της οικογένειας. Η Ντόρα έχει μαζί της και τον ΔΟΛ(αυτό τώρα είναι καλό;) και τον ΣΚΑΙ του κουμπάρου της Β.Μαρινάκη.
  Η...

  Ντόρα θα έχει την υποστήριξη των ΜΜΕ αλλά το παιχνίδι θα έχει ενδιαφέρον αν αποσυρθεί τελικά ο Αβραμόπουλος και μείνουν μόνο οι δύο μονομάχοι. Σαμαράς και Ντόρα.

  http://troktiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_4370.html

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Κασσάνδρα 11/10/2009 13:18:02

   Όλοι λοιπόν, γαλάζιοι, πράσινοι, ροζ, κόκκινοι, πάμε κατά της διαπλοκής : Σαμαρας.
   Πάλι το λιγότερο κακό.

 15. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/10/2009 13:05:35

  Αρκει να δει κανεις τι παιζει το STAR για να καταλαβει : η Ντορα εχει μαζι της το life style,το ειπαμε.Αναμενεται ομως συντριπτικη υπεροχη του Σαμαρα στα παιδια του κατηχητικου.

 16. Προφήτης avatar
  Προφήτης 11/10/2009 13:11:50

  Οι Δεξιά έχει ένα πρόβλημα : τους δεξιούς.
  Όσα λέει ο Σαμαράς είναι πολιτικά αυτονόητα αλλά το ότι δεν έγιναν προσέκρουε στον τύπο, τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία των δεξιών.
  Και δεν γνωρίζουν να προβάλλουν και νοιώθουν πολύ "κύριοι" για να γίνουν προπαγανδιστές.

  Η προπαγάνδα απαιτεί λίγη ή πολλή ξετσιπωσιά.
  Οι δεξιοί δεν την έχουν, συγκριτικά με τους πασόκους.

  Αν οι γυφτοπασόκοι είχαν ολοκληρώσει π.χ. το Πέταλο του Μαλιακού, το οποίο "κλωθογύριζαν" 20 χρόνια με διαρκείς μελέτες από τις οποίες μάσαγαν, και το οποίο, ναι, ολοκλήρωσε ο Σουφλιάς, θα μάς είχαν τρελλάνει στην προβολή.
  Εδώ ο Λαλιώτης πήγαινε τους συνταξιούχους βόλτα επίδειξης στο Μετρό.

  Επίσης, ο Αντωνάκης δεν μιλάει για την εγκατάλειψη των αρχών της κοινωνικής δεξιάς, πολιτικό κατάλοιπο του σιχαμένου μητσοτακισμού.
  Όλοι γνωρίζουν για την φοβερή ακρίβεια. Δεν μπορούσαν να δώσουν κατώτατη σύνταξη 500 € στους οικονομικά αδυνάμους και να κατακτήσουν εσαεί τις καρδιές τους;
  Για τα γραφεία του Άρη περίσσευαν;
  Θα τα δώσει τώρα η Μπατζελή και η ΝΔ θα δει εξουσία του Αγίου...

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Προφήτης 11/10/2009 13:22:59

   Ποσοοο μα ποσοοο δικο εχεις !!
   "Η προπαγάνδα απαιτεί λίγη ή πολλή ξετσιπωσιά.
   Οι δεξιοί δεν την έχουν, συγκριτικά με τους πασόκους."

   Οι εστω, "Δεξιοι", εχουν μαθει στην αναμονη και την αυτονοητη επιβραβευση. Ισως τα πολλα χρονια στην εξουσια τους αποκοιμησαν τα προπαγανδιστικα γονιδια. Το εργο κατ αυτους εφοσνο φαινεται γιατι να το διαφημισω? Να γινω γραφικος? σε ανοητους απαυθυνομαι? μηπως τους προσβαλλω εαν τους το διαλαλλω καθημερινα? με θεωρησουν τπτ κομπλεξκο?

   και παει λεγοντας..

   Εδω ακομη και ο "καιρος" "ηθελε" την Πετρουλα του..!

   Υπαρχει λυση. ιδεα Πρασινη αλλα σκαλωσε στο ΔΕΞΙΟ ΓΑΠΠ..!! ειδες πως το δενω το σχολιο σου ???

   θα κανω ΠΟΣΤ τωρα π μου το θυμισες..

   Προπαγανδιστη και ξετσιπωτε προφητη.


   ΠΠ

  • Κασσάνδρα avatar
   Κασσάνδρα @ Προφήτης 11/10/2009 13:30:13

   Ο Αντωνάκης είναι κατά της νεοφιλελεύθερης πολιτικής

 17. Ioannis avatar
  Ioannis 11/10/2009 14:33:40

  Είναι φανερό ότι οί δημοσκόποι , οί δημοσιογράφοι καί τά Μέσα Μαζικής Εξαπατήσεως, ''στήνουν'' τό ίδιο σατανικό παιχνίδι
  πού έπαιξαν μέ τίς έκλογές. Γιατί άν μέ τό ΓΑΠ τά πράγματα σκουραίνουν, μέ ΓΑΠ καί Ντόρα... σέ πεθαίνουν.

 18. ΑΡΗΣ Θ avatar
  ΑΡΗΣ Θ 11/10/2009 22:38:32

  Κατ΄αρχήν απεχθάνομαι και θεωρώ αππολύτως ανόητο και ανευ ιδεολογικού περιεχομένου τον διαχωρισμό σε "μητσοτακικούς" και "καραμανλικους" (το έχω ξαναγράψει και θα συνεχίσω να το επαναλαμβάνω μέχρι κάποιος να μου αποδείξει το αντίθετο)
  Από κει και πέρα η ανάρτηση έχει προφανή .. αριθμητικά λάθη.
  Πως είναι η "οροφή" της Μπακογιάννη 30%, όταν σύμφωνα με την δημοσκοπηση ο "ντορικός" Μειμαράκης παίρνει 14,7% και ο ως συνήθως (επιεικώς) ακαθορίστων τάσεων Αβραμόπουλος άλλο τόσο?
  Και βεβαίως ο "καραμανλισμός" (ό,τι αυτό και να σημαίνει) είναι το συντριπτικά πλειοψηφούν ρεύμα στη ΝΔ αλλά τι συμβαίνει και ο υποτίθεται αυθεντικότερος εκφραστής του βρίσκεται σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στο 16%?
  Δεν λέω ότι η δημοσκόπηση είναι αναγκαστικά αξιόπιστη , αλλά τα ευρήματα της χρησιμοποιεί και ερμηνεύει η ανάρτηση.
  Όσο για το ότι την αρχηγία θα πάρει όποιος κερδίσει την πλειοψηφία των "καραμανλικών" είναι απλώς αυτονόητο. Ο γνησιότερος εκφραστής του ο Καραμανλής ακόμα και τώρα θα έπαιρνε αν είχε αντίπαλο 99,8%. Το θέμα είναι να ερμηνεύσουμε τι γίνεται και κάποια στιγμή αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο οι "καραμανλικοί" να ψηφίσουν Μπακογιάννη όπως πριν από πολλά χρόνια επέλεξαν Μητσοτάκη και όχι Στεφανόπουλο.

 19. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 11/10/2009 22:51:20

  1. Toυ Μεϊμαράκη το ποσοστό μην το χρεώνεις στην Ντόρα. Αυτός έχει επιρροή στον κομματικό μηχανισμό που κατά πλειοψηφία είναι προς τον Καραμανλή. Οι ντορικοί είναι ήδη στην Ντόρα.
  2.Ο Μητσοτάκης είχε βγει λόγω υποστήριξης Αβέρωφ(α ρε Βαγγέλη..). Αλλιώς δε θα έβλεπε αρχηγία ούτε στον ύπνο του.

 20. ti le re file avatar
  ti le re file 11/10/2009 23:24:58

  Και -εως τωρα- κανεις δε μιλησε για τη SIEMENS...
  Για να δουμε...

 21. protiv avatar
  protiv 12/10/2009 02:14:32

  Τι σημαίνει Καραμανλισμός;

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ protiv 12/10/2009 08:30:27

   Το αντίθετο του Μητσοτακισμού

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ protiv 12/10/2009 09:05:34

   Ασαφης ιδεολογια που περα απο τα στοιχεια προσωπολατρειας προς τον Καραμανλη τον Α' σημαινει χρηστη διοικηση,μια σχετικη προταξη του εθνικου συμφεροντος απεναντι στα ατομικα και αποδοχη του δυτικου κοινωνικοοικονομικου προτυπου με προσμιξεις κοινωνικης πολιτικης για τους οικονομικα αδυνατους.
   Μονο που εκτος απο την ιδεολογια απαιτειται και η πραξη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.