#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/01/2013 17:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ακόμα και ο ... διάβολος προκαλεί προβλήματα στον ΤσίπραΣε μια μεγάλη ανατροπή στο εσωτερικό των συνιστωσών, οδηγούν οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Έλλη Στάη. Η αποστροφή του ότι «θα συμμαχούσε ακόμη και με το διάβολο», φέρνει εκνευρισμό σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που φέρονται διατεθειμένοι να έρθουν σε αντιπαράθεση μαζί του για τη στροφή που πραγματοποιεί αλλά και για τις διφορούμενες δηλώσεις του.

Το Αριστερό Ρεύμα που έχει ισχυρή παρουσία στο κόμμα δεν είναι και ιδιαίτερα χαρούμενο με την... ρεβιζιονιστική κωλοτούμπα του προέδρου καθώς κρίνουν ότι δε μπορεί να συμμαχήσουν ακόμη και με τον εχθρό προκειμένου να έρθουν στην εξουσία και να «σώσουν την πατρίδα», όπως είπε ο κ. Τσίπρας.

Οι σκληροί εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι ΑΚΟΕ, "Ρόζα" και λοιποί πρώην ΚΚΕ που δε θέλουν καμιά επαφή με τον κεντρώο χώρο, κατηγορούν τους πασοκογενείς για τη στροφή του κ. Τσίπρα, για τις επαφές τους σε Γερμανία και ΗΠΑ και για τις δηλώσεις του ότι ουσιαστικά δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει τα πάντα, ακόμη κι αυτά που δεν αναφέρονται στη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλούν ακόμη και για πολιτικό τυχοδιωκτισμό, πολύ πριν το πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Διότι πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια «συμμαχία με το διάβολο» αν όχι τυχοδιωκτισμός;

Μάλιστα, η αριστερή πλευρά στην Κουμουνδούρου βάζει στο τραπέζι τη δημοσκοπική υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ουσιαστικά ότι το θολό μήνυμα που εκπέμπει το κόμμα, η παραίτηση από τις αρχές και τις διακηρύξεις για ρήξη με όλους και οι παλινωδίες του Αλέξη Τσίπρα έχουν απογοητεύσει μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων. Η αντιπολίτευση του Τσίπρα ζητά ξεκάθαρες λύσεις και θέσεις κι όχι α λα κάρτ τοποθετήσεις και ψεύτικες ρήξεις την ίδια ώρα που δίνουν διαπιστευτήρια στο «διάβολο» ήτοι στους Γερμανούς και τους Αμερικανούς.

Όπως εκτιμάται, το επόμενο διάστημα ο Τσίπρας δε θα περάσει καλά, ειδικά αν οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ευνοϊκές και τα μηνύματα των ψηφοφόρων δεν είναι καλά μετά τη στροφή στο ρεαλισμό που επιχειρεί ο πρόεδρος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σωτ Μητραλ avatar
  Σωτ Μητραλ 29/01/2013 17:22:51

  Πόσοι σχολιαστὲς ἔγραφαν σ' αὐτὴν ἐδῶ τὴν ἀνάρτηση http://www.antinews.gr/2013/01/24/200676/ ὅτι «ἀνοησίες, δὲν θὰ ὑπάρξει καμία ἐσωτερικὴ σύγκρουση στὸν ΣΥΡΙΖΑ»; Μήπως οἱ περισσότεροι;

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Σωτ Μητραλ 30/01/2013 16:25:12

   Είχα και τότε και έχω την ακριβώς αντίθετη γνώμη με την πλειοψηφία των σχολιαστών, κ. Μητραλέξη, θυμάστε;
   Σύγκρουση εσωκομματική θα υπάρξει, σύντομα. Το σκηνικό μου θυμίζει ΝΔ πριν 1 χρόνο, στον ΣΥΡΙΖΑ αποκρυσταλλώνονται αποκλίνοντες πολιτική στόχοι.
   Η σύγκρουση θα είναι ίσως θεαματική, αλλά χωρίς καμμιά πολιτική ουσία και πραγματικό διακύβευμα για τους πολίτες. Η έξοδος από την Ευρωζώνη ή την ΕΕ είναι πλέον παντελώς αδύνατη, για πολλούς λογους. Και να θελήσει η Ελλάδα να αποχωρήσει, οι εταίροι δεν θα την αφήσουν. Με Σαμαρά, Τσίπρα ή και με τον ίδιο τον "διάβολο" στην πρωθυπουργία.
   Ο κ. Τσίπρας και το στενό επιτελείο που τον συμβουλεύουν το έχουν πλέον εμπεδώσει πλήρως. Πολλοί στο κόμμα του (όπως και πολλοί που ακολουθούν την ΝΔ), δυστυχώς όχι. Γι αυτό και τα πολλά φάλτσα ένθεν και ένθεν.
   Θα έχουμε πολλά να λέμε - όπως σε παλιές ενδοκομματικές διαμάχες του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ, διαμάχες "περι όνου σκιάς".

 2. mlv avatar
  mlv 29/01/2013 17:31:35

  η φραση ανηκει στον μαρξ και ο λενιν την εκανε πιο γνωστη οταν την απεδωσε στον μπεμπελ
  ακριβως ο λενιν ειχε πει..Ελληνιστί: "Λένε πως ο Μπέμπελ είπε: Αν το απαιτεί ο σκοπός, θα κάνουμε συμφωνίες και με τη γιαγιά του διαβόλου του ίδιου. Δίκαιο είχε ο Μπέμπελ, σύντροφοι: αν το απαιτεί ο σκοπός, μπορείτε να κάνετε συμφωνίες ακόμα και με τη γιαγιά του διαβόλου. Αλλά πείτε μου, για ποιον λόγο ήταν απαραίτητες οι συμφωνίες σας με τους Εθνικο-δημοκράτες; Για κανέναν απολύτως. Τα πλεονεκτήματα τέτοιων σχέσων είναι μηδέν. Κι έτσι μου φαίνεται πως αυτό που είπε ο Μπέμπελ ήταν σωστό, αλλά εσείς το καταλάβατε λάθος."
  ο δε μαρξ ειχε πει αρχικα σχετικα με τον διαβολο
  "Στην πολιτική μπορεί κάποιος να συμμαχήσει, για ένα δεδομένο στόχο, και με τον διάβολο τον ίδιο -- μόνο που θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι εξαπατά τον διάβολο, αντί να εξαπατά ο διάβολος τον ίδιο."
  ο τσιπρας ειπε μια ιστορικη φραση που την εχει πει και ο φλωρακης και η αλεκα
  μπραβο στον τσιπρα που τολμα.

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ mlv 29/01/2013 17:36:44

   Όλο το "ζουμί" αυτής της φράσης, είναι το "....μόνο που θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι εξαπατά τον διάβολο, αντί να εξαπατά ο διάβολος τον ίδιο."
   ........Δεν λέω τίποτε άλλο!

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ mlv 29/01/2013 17:39:24

   Eπαινείς τον Τσίπρα, για τη φράση του «ότι θα συμμαχήσει και με το διάβολο αν χρειαστεί».
   Για πες μας τότε, αφού την είχε την ευκαιρία του, στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, γιατί δεν έπραξε σύμφωνα με τα όσα μας είπε εχθές ;
   Έπρεπε να περάσουν οκτώ μήνες για να το αντιληφθεί και να το εμπεδώσει, ότι του δόθηκε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και «συμμαχίας ακόμη και με το διάβολο» ; Και επειδή εκεί στο σύριζα έχουν 8 μήνες διαφορά φάσης, ο ελληνικός λαός τι φταίει να ακούει τα ετεροχρονισμένα παραληρήματά τους για εκλογές ;

 3. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 29/01/2013 18:00:12

  Λέτε ο ανδρεοπαπανδρεϊσμός, μετά την Ελλάδα, να διαλύσει τελικά και τον Σύριζα; Ένα ακόμα μεταθανάτιο επίτευγμα του Ανδρέα Παπανδρέου!

  • IOKLOS ZARAS avatar
   IOKLOS ZARAS @ ΒΙΣ 30/01/2013 23:30:53

   ΜΑΚΑΡΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΛΥΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ 80 ΑΠΟ ΤΟΝ 90 ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ

 4. TasosC avatar
  TasosC 29/01/2013 18:57:53

  Ηuffingtonpost.com.
  "Πόσο καιρό θα αντέξει ακόμα η Ελλάδα πριν κάψουν το Κοινοβούλιο;''
  ''Πόσος χρόνος χρειάζεται μέχρι η ταλαιπωρημένη και τρομοκρατημένη μεσαία τάξη στηρίξει μια χούντα που υπόσχεται ασφάλεια; Κάποιος θα πρέπει να επαναφέρει την τάξη όταν τα γερμανικά χρήματα σταματήσουν να ρέουν διότι σίγουρα δεν θα σπεύσουν οι Γερμανοί στρατιώτες να αποκαταστήσουν την ειρήνη.....'' γράφει ο αρθρογράφος.
  This is Hell Guys.

 5. DebbyTant avatar
  DebbyTant 29/01/2013 19:18:55

  Βρε σεις ο Τσιπρας ειναι Νεος. Τι αναγκη να συμμαχησει με τον Διαβολο. Με τον Χρονο μπορει να συμμαχησει. Και να τον εχει κ στο τσεπακι του. Ο διαβολος εχει ακουστει οτι ριχνει οσους τον πιστευν.

 6. Ραβινος avatar
  Ραβινος 29/01/2013 19:53:07

  Λεει μια μπουρδα ο Αlexis και ασχολουμεθα με την αναλυση της !Ας περιμενουμε λιγο να δουμε τι θα πει ο διαβολος !Τ ο θεμα ειναι οτι ο Αlexis καταλαβε η του το ειπε ο διαβολος αυτοπροσωπως οτι με την agenda που εχει παει κατα κρημνου και προσπαθει να την αλλαξει !Για αν δουμε γιατι ο διαβολος εχει πολλα ποδαρια !

 7. DebbyTant avatar
  DebbyTant 29/01/2013 20:00:30

  Αχ Ραβινε μου εχεις δικιο. Το τι θα πει ο διαβολος εχει το ενδιαφερον.
  Παντως μια απορια την εχω. Γιατι ο διαβολος εχει τοσο ενδιαφερον για τον αλεξη. Χαθηκε να ενδιαφερθει κ για μας η κι εμενα ακομη?
  Επισης τι οφελη μπορει να εχει μια συνεργασια με τον οξαποδω?

 8. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 29/01/2013 20:11:20

  Μια αδιάφορη και προβλέψιμη συνεντευξη ήταν ειδικά στο σημείο όπου κάνει προσκλητήριο συνεργασίας για το καλό της χώρας σε όλες τις δυνάμεις και σε όλους τους χώρους θυμίζει ....τον Τσε!

 9. Jim Bim avatar
  Jim Bim 29/01/2013 20:25:43

  Δείξε μου τον συμμαχο σου, να σου πω ποιος είσαι !!!

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ... ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΣΕ ΣΩΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ..... ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ

 10. alex23 avatar
  alex23 29/01/2013 20:33:30

  μηπως ο διαβολος του κ.τσιπρα φοραει nike, πινει κοκα κολα, τρωει junk-food εχει αλλεργια στις αρκουδες και θελει να εχει δικα του ολα τα οικοπεδα με σπανια και ακριβα υλικα ?

 11. kostas.k avatar
  kostas.k 29/01/2013 23:56:26

  πόσο ανέραστος είναι κάποιος που δεν μειδιά με μιά τόσο δα αμερικανιά ?(μάλλον γεννήθηκε πριν το '74 ?). .. οι αμερικανιές που λέγονται είναι και χαριτωμένες sometimes....όσο γιά το διάβολο, μάλλον τον είδε πρόσφατα από κοντά....και τον εξορκίζει...τέτοια πρωθυπουργάρα έρχεται...! ( όχι συνομιλίες με το Θείο...απευθείας με τον ενδιαφερόμενο....)

 12. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 30/01/2013 05:40:06

  Αλλα λογια να αγαπιομαστε και να δημιουργουμε εντυπωσεις.

 13. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 30/01/2013 16:12:21

  Στο site αυτό, έχω διατυπώσει πολλές φορές τη γνώμη μου, ότι ο χθεσινός και σημερινός ΣΥΡΙΖΑ. ως άθροισμα προγραμματικών θέσεων και ως σύνθεση προβεβλημένων ή "επώνυμων" προσώπων (ιδίως της κοινοβουλευτικής του ομάδας) είναι "παιδική χαρά" (για νήπια προσχολικής ηλικίας).
  Στη γνώμη αυτή επιμένω.
  Και το γεγονος ότι η σημερινή Βουλή των Ελλήνων ως σύνθεση είναι η χειρότερη μεταπολιτευτική, χρεώνεται αναλογικά και στην σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας αυτού του κόμματος.
  Ωστόσο, σε άλλο θέμα - άσχετο με τον ΣΥΡΙΖΑ - αναφέρω επίσης :
  "....την νεοελληνική συγκρουσιακή κατάρα που δαιμονοποιεί τη συναίνεση, αποφεύγει την αναζήτηση κοινών τόπων και συχνά ακυρώνει την απλή λογική. Το σύνδρομο “ή αυτοί ή εμείς”.
  Ο σημερινός "διπολισμός ερσάτζ" - χλωμό υποκατάστατο του άθλιου και καταστροφικού διπολισμού που "φάγαμε στη μάπα" επι 30 χρόνια, δεν οδηγεί πουθενά. Ήταν Η καταστροφή της χώρας.
  Άν ο κ. Τσίπρας, ως "διάβολο" που αποδέχεται ως μελλοντικό πιθανό κυβερνητικό εταίρο, εννοεί το "αντίπαλο δέος" ΝΔ (αυτό υποπτεύομαι !), η δήλωσή του καλοδεχούμενη. Μαρτυρά ρεαλισμό και τόλμη - ίσως ακραία τόλμη, αλλά θα δείξει.
  Η συναίνεση είναι καλό πράγμα. Αρκεί να μην είναι φαύλη. Αρκεί να στηρίζεται σε προγραμματικές, οραματικές και πραγματιστικές συγκλίσεις. Αυτό είναι το ζητουμενο, όχι οι ιδεολογικές μονομανίες.
  Ωστόσο "θέλει δουλειά πολλή". Και άλλους ανθρώπους, όχι αυτούς που βλέπουμε σήμερα στο προσκήνιο να σκούζουν ανορθολογικά.
  Ο διπολισμός και "οι μάχες του φωτός με το σκότος" (δηλαδή "των Αρχαγγέλων με τους διαβόλους") έσβησε μαζί με τις αυταπάτες των δεκαετιών 1980, 1990, 2000.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.