#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/01/2013 20:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ακόμα ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σε καίρια κρατική θέσηΗ αξιοζήλευτη θέση του γενικού γραμματέα εσόδων με πενταετή θητεία, απόλυτη ανεξαρτησία και δύναμη, έχει πλέον... καταληφθεί. Νέος γενικός είναι ο νυν γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης ο οποίος κέρδισε όλους τους υπόλοιπους μνηστήρες, όπως π.χ. ο κ. Καραβίτης.

Ωστόσο απορίας άξιο είναι πώς σε ακόμη μια καίρια θέση του κρατικού μηχανισμού, ίσως μάλιστα τη σημαντικότερη από όλες, επιλέγεται ένας άνθρωπος που ήταν επιλογή της κυβέρνησης Παπανδρέου. Και πώς από σύμβουλος του Δ. Σπινέλλη έφτασε μέχρι εδώ.

Γιατί η ΝΔ που κυβερνά αφήνει να συνεχίσει να βρίσκεται στην εξουσία το τελειωμένο ΠΑΣΟΚ;

Το βιογραφικό του κ. Θεοχάρη είναι το εξής:

Ο Χάρης Θεοχάρης κατά την διάρκεια της καριέρας του διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων αλλά δούλεψε και σε νεοσύστατες εταιρίες καινοτομίας (start-up). Είναι κάτοχος διπλώματος MEng στην τεχνολογία λογισμικού (Software Engineering (Hon) - 1993) από το Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου.

Έχει εκτεταμένη εμπειρία στον σχεδιασμό, ανάλυση και προγραμματισμό. Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Lehman Brothers, ηγούμενος της Ευρωπαϊκής ομάδας πληροφορικής μετοχικών παραγώγων της εταιρίας. Ως Διευθυντής Μηχανογράφησης της Ασπίς Πρόνοια ασχολήθηκε με διαχείριση συμβολαίων και προμηθειών, βελτιστοποίηση διαδικασιών και επιλεγμένη εισαγωγή εξωτερικών αναθέσεων (outsourcing).

Υπήρξε σύμβουλος του τότε Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλλη από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι πρόσφατα. Στην θητεία του εκεί, ασχολήθηκε με σειρά έργων όπως την Ενιαία Αρχή Πληρωμής, την Απογραφή Αμειβομένων Δημοσίου κ.α. Για σύντομο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη της θητείας του ως ΓΓΠΣ, διετέλεσε σύμβουλος του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, ασχολούμενος με την παρακολούθηση δράσεων για την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Μανώλης avatar
  Γιάννης Μανώλης 09/01/2013 22:42:44

  ρε παιδιά εφόσον έχει αποδειχτεί ικανός, γιατί να μην τον εμπιστευτεί! Και τι έγινε που ήταν ΠΑΣΟΚ! Μαγκιά του Σαμαρά να επιλέγει με αξιοκρατικά και όχι κομματικά κριτήρια! Όταν αλλάξουμε αυτές τις ριζωμένες νοοτροπίες και πεποιθήσεις θα έρθει η αλλαγή!

 2. nikos asprogeras avatar
  nikos asprogeras 09/01/2013 22:47:23

  ΑΣΠΡΗ ΓΑΤΑ ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

 3. Γλαυξ avatar
  Γλαυξ 09/01/2013 23:05:34

  Ακριβώς έτσι !
  Ικανούς, άξιους, εργατικούς και έντιμους χρειάζεται η πατρίδα. Η κομματική
  ή μη ένταξη του καθενός δεν μας αφορά ή μήπως θα έπρεπε ;

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 09/01/2013 23:19:32

  Τι ακριβως θα πει "ΠΑΣΟΚ";Εχει καμμια σχεση το βιογραφικο αυτο με τους μουσατους πρασινοφρουρους του 1981;
  Πρεπει να καταλαβετε οτι λογω της αβελτηριας της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ ηταν απο το Σημιτη και μετα το κυριο κομμα του καθεστωτος και πολλοι ικανοι ανθρωποι συνεργασθηκαν μαζι του απλα γιατι αυτοι ησαν στην κυβερνηση.
  Το ζητημα δεν ειναι να αρχισει η ΝΔ καποιον καινουργιο αυριανισμο απο την αντιστροφη.Αλλωστε τον αυθεντικο αυριανισμο θα τον εκφρασει ο Τσιπρας.

 5. Σπορέας avatar
  Σπορέας 09/01/2013 23:49:54

  Και πού ακριβώς φάνηκε η ικανότητα του ανδρός?
  Στην χρεωκοπημένη Lehman Brothers ή στην επίσης χρεωκοπημένη Ασπίς Πρόνοια?

  • ΧΑΡΗΣ avatar
   ΧΑΡΗΣ @ Σπορέας 10/01/2013 17:34:45

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Μπορεί όμως να κάνει την έκπληξη επιδή ξέρει καλά τα κόλπα ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ...

 6. Στέργιος avatar
  Στέργιος 09/01/2013 23:59:29

  Ακούτε τι λέτε;
  Ο άνθρωπος ήταν αντιπρόεδρος τής Lehman Brothers!

  Είναι σαν να βάζεις τον Ντομινίκ Στρος Καν να φυλάει το παρθεναγωγείο!

 7. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 10/01/2013 00:24:52

  Πόσο ικανοί, άξιοι, εργατικοί και έντιμοι; Όσο οι Διευθυντές των ΔΟΥ που θέλησε να αντικαταστήσει ο Μαυραγάνης και έκανε πίσω όταν το ΠΑΣΟΚ ξιφούλκησε υπερασπιζόμενο τους "πελάτες" τους;
  Γνωρίζεις πρόσωπα και πράγματα; Αν όχι να σου αναφέρω, για παράδειγμα, ότι σε νομό της Μακεδονίας Διευθυντής της ΔΟΥ είχε τοποθετήθεί ο πασοκικός Αντινομάρχης και Επιθεωρητής, στην ευρύτερη περιοχή, μη εκλεγείς Βουλευτής του κινήματος, που επανήλθε στην εργασία του. Τρέμουν οι πασόκοι μαγαζάτορες και επιχειρηματίες για τους φορολογικούς ελέγχους από τους κομματικούς "συντρόφους" τους. Το παραπάνω παράδειγμα δίνει, ίσως, και την βασική αιτία των ελλειμματικών κρατικών εσόδων.
  Για την συγκεκριμμένη περίπτωση του Θεοχάρη, ευτυχώς που το ΠΑΣΟΚ είναι στριμωγμένο και ο Πρόεδρός του με την πλάτη στον τοίχο, εξ αιτίας της λίστας Λαγκάρντ, και δεν μπορούν να περάσουν τα θέλω τους.

 8. Γιάννης avatar
  Γιάννης 10/01/2013 00:55:38

  δεν έχω κάτι για τον κ. Θεοχάρη αλλά θέλω να ρωτήσω (διαβάζοντας το πλούσιο βιογραφικό του): Η Lehman Brothers στην οποία διετέλεσε αντιπρόεδρος δεν πτώχευσε;
  Το ίδιο δεν συνέβει στην Ασπις στην οποία διετλεσε Διευθυντής Μηχανογράφησης και ασχολήθηκε με διαχείριση συμβολαίων και προμηθειών, βελτιστοποίηση διαδικασιών και επιλεγμένη εισαγωγή εξωτερικών αναθέσεων (outsourcing);
  Πρακτικά λοιπόν έχει ένα Master (και εγώ έχω ) και έχει δουλέψει σε δύο εταιρείες που φαλήρησαν (παίρνοντας στον λαιμό τους πολύ κόσμο) και σε διάφορες κρατικές θέσεις (και εγώ μπορώ με το κατάλληλο σπρώξιμο).
  Μήπως είμαι κατάλληλος για τη θέση του γενικού γραμματέα εσόδων (και δεν το ξέρω);

  • Ἀφροδίτη avatar
   Ἀφροδίτη @ Γιάννης 10/01/2013 09:44:02

   Ὄχι, δὲν εἶσαι, διότι δὲν σὲ ξέρουν οἱ κομματικοί - Πασόκοι και Σαμαρικοὶ ἀντάμα...

   Ὅλα συνέχεια ἀλλάζουνε καὶ ὅλα ἴδια μένουν, φίλε μου...

 9. George avatar
  George 10/01/2013 02:11:15

  Φανταστείτε να μιλούσαμε για την αντίστοιχη θέση του chef executive στο HM revenue and customs της Μεγάλης Βρετανίας και να γινόταν συζήτηση αν θα έπρεπε να την πάρει κοματόσκυλο conservative η labour... Και μόνο που το συζητάμε σημαίνει ότι ζούμε ακόμα στα 50s-80s.

 10. Filio avatar
  Filio 10/01/2013 02:27:43

  Και έστω ότι για τους όποιους λόγους πήρε τη θέση με την αξία του. Γιατί κρατά παράλληλα και το πόστο του ΓΓΠΣ, το οποίο απαιτεί πλήρη απασχόληση σε 24/7? Μήπως πέτυχε να πατάξει τη φοροδιαφυγή όπως ο προκάτοχος (της ιδίας ομάδας...) ή οι άλλοι προκάτοχοί του (που είχαν μαύρα μεσάνυχτα από πληροφορική)? Μήπως οι προσφερόμενες υπηρεσίες του taxisnet έγιναν φιλικές και διαλειτουργικές?

 11. Darki avatar
  Darki 10/01/2013 08:54:11

  Στις επομενες εκλογες ,θα ψηφισει Ν.Δ.

 12. Ραβινος avatar
  Ραβινος 10/01/2013 09:31:47

  Το σοβαροφανες υφος δεν συναδει με τα επιτευγματα του για να ληφθουν υποψη σοβαρα σε μια τετοια επιλογη .Ας αντιπαρατεθει το βιογραφικο του με καποιου αλλου πχ του Ν.Καραβιτη και μετα ας μιλαμε για ''επιτευγματα '' ενος ακαπνου στελεχους μηχανογραφικων συστηματων που στο επιχειρειν αποτελουν τον τελευταιο τροχο της αμαξης της αποτελεσματικοτητας αφου ειναι εντολοληπτες εφαρμογης των αποφασεων των παραγωγικων λειτουργιων των επιχειρησεων και οχι παραγωγοι αποφασεων .Το αιωνιο σφαλμα της ΝΔ ηταν το κομπλεξ που ενοιωθε παντα με οτι ειχε να κανει με την αριστερα και την προσπαθεια προσεταιρισμου των εκπροσωπων της για να εχει να λεει οτι αυτη αποτελει την εξαιρεση του κανονα οτι τα δικα της στελεχη και μονο μπορουν να ενστερνιστουν την φιλοσοφια εφαρμογης της πολιτικης της !Σκεφτειται ναταν το ΠΑΣΟΚ στην θεση της ΝΔ σημερα και εαν θα συζητουσαμε για την επιλογη ενος {ενος και μονο στελεχους της ΝΔ } για μια τετοια θεση .Δεν ξερω εαν ο Σαμαρας εχει γνωση του θεματος {υποθετω πως ναι λογω του επιπεδου της θεσης } αλλα κανει μεγαλο λαθος να συνεχιζει αυτην την τακτικη του συγχωρητεου κομπλεξ απεναντι στην αριστεροσυνη και των αναμενομενων ευσημων για την δηθεν αντικειμενικη επιλογη στελεχων προερχομενων απο το ΠΑΣΟΚ και μονο.Οι τοποθετουμενοι με αυτον τον τροπο με ολον τον αλλο εσμο των στελεχων του ΠΑΣΟΚ {ουκ εστιν αριθμος } που παραμενουν σε κυβερνητικες θεσεις αποτελουν εναν στρατο -μηχανη παραγωγης ρουσφετιων και διευκολυνσεων μια τεχνη που το ΠΑΣΟΚ εχει αναγαγει σε επιστημη .Γι'άυτην την επιλογη η οποια θυμηθειτε με θα αποβει εις βαρος της ΝΔ υπαρχει υπευθυνος και εχει το ονομα Αντωνης Σαμαρας.Απο εδω και περα προσωπικα παυω να νοιωθω την αναγκη να υπερασπιζομαι τις θεσεις της ΝΔ οπου σταθω και οπου βρεθω και θα δειχνω με το δακτυλο το Μαξιμου και τις επιλογες του .Καληνυκτα κ Σαμαρα !

 13. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 10/01/2013 09:41:51

  Από το έτερο πασοκόσκυλο (..που έγινε ΔΕΠ ελέω Σημίτη και λοιπών παντός καιρού συστημικών “καθηγητάδων” του πιο βρώμικου ΑΕΙ της χώρας), καλύτερος φαίνεται

 14. tarzan avatar
  tarzan 10/01/2013 09:45:16

  ...τα δικα μας παιδια ομως .....

 15. Ήράκλειτος avatar
  Ήράκλειτος 10/01/2013 09:49:39

  Ας έφερνε η ΝΔ έναν ικανότερο. Ικανότερο όμως .Με καλύτερο βιογραφικό και κυρίως με αποδείξεις ότι τα καταφέρνει καλύτερα. Αν δεν είχε μια χαρά είναι ο κ Θεοχάρης. Το πρόβλημα θα ήταν αν έβαζαν κάποιον άσχετο πολιτευτή που θα μας έκανε πάλι διεθνώς ρεζίλι. Γι αυτό. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΜΑΡΑ.

 16. Ἀφροδίτη avatar
  Ἀφροδίτη 10/01/2013 09:58:55

  Δύο παρατηρήσεις ἐπὶ τῆς ἐπιλογῆς τοῦ συγκεκριμένου ἀνθρώπου:

  1. Δὲν μπορεῖ ὁ ἴδιος ἄνθρωπος νὰ καταλαμβάνει ΔΥΟ ἐπιτελικὲς καὶ ἄκρως ἀπαιτητικὲς θέσεις. Εἶναι σαφὲς ὅτι κάτι θὰ κάνει ἐλλιπῶς. Καὶ τὸ κράτος μας στὴν παροῦσα φάση χρειάζεται ἐπαγγελματίες full-time στὶς θέσεις αὐτές.

  2. Εἶναι μηχανογράφος καὶ ὄχι φοροτεχνικός. Στὴν θέση αὐτὴν χρειάζεται πρωτίστως ἄνθρωπος ποὺ νὰ ξέρει τὴν ἀγορὰ καὶ τὰ κόλπα τῶν φοροφυγάδων. Εἶναι σὰ νὰ πάρεις τὸν μηχανογράφο μιᾶς ἑταιρείας καὶ νὰ τὸν κάνεις οἰκονομικὸ διευθυντή. Ὁ κ. Θεοχάρης ἐν προκειμένῳ θὰ μποροῦσε νὰ ὑποστηρίζει ἀπὸ πλευρᾶς πληροφορικῆς τὸν γενικὸ γραμματέα ἐσόδων. Οὐσιαστικὰ τὸ κάνει ὡς γ.γ. πληροφοριακῶν συστημάτων.

  • ανιβας avatar
   ανιβας @ Ἀφροδίτη 10/01/2013 11:00:41

   1000+++++
   Aρα κάτι κρύβεται πίσω απ' το διρισμό αυτό, ως συνήθως...

   • Ἀφροδίτη avatar
    Ἀφροδίτη @ ανιβας 10/01/2013 11:40:11

    Εἶμαι βεβαία ὅτι στὸ ἴδιο τὸ Δημόσιο ὑπάρχουν ἄνθρωποι κατάλληλοι γι' αὐτὴν τὴν θέση. Ἀλλὰ οἱ κομματικοὶ πάντα θέλουν δικούς τους ἀνθρώπους. Καὶ μὴν ξεχνᾶτε ὅτι οἱ πραγματικοὶ ἐπαγγελματίες δὲν ἐλέγχονται.

    • kat avatar
     kat @ Ἀφροδίτη 10/01/2013 19:28:36

     Πα ,πα, πα...Θα σε μαλώσω...Ειναι δυνατόν να λες οτι οι κομματικοί θελουν παντα τους δικους τους ?Γιατί?Για να τους ελεγχουν...Αποκλείεται...

 17. Τιμορος avatar
  Τιμορος 10/01/2013 11:03:57

  H Νεα Δημοκρατια δεν εχει αξιόλογους τεχνοκρατες;;;;;;;;;
  Εαν δεν διαλυθεί το βρώμικο ΠΑΣΟΚ δεν θα πάει ,μπροστά ο τόπος.

  • αννιβας avatar
   αννιβας @ Τιμορος 10/01/2013 11:45:33

   ΣΩΣΤΟΣ !!! Αλλά κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει...

 18. Σκαρλάτος Νικόλαος avatar
  Σκαρλάτος Νικόλαος 10/01/2013 19:27:16

  Δεν έμαθα τις μηχανές, αλλά έμαθα καλά τους ανθρώπους, έλεγε στους φίλους του ένας ηλικιωμένος με πείρα, ο οποίος κατεύθυνε μ' επιτυχία μια μεγάλη βιομηχανική μονάδα με πολυάριθμο προσωπικό. Η ικανότητα του ηγέτη φαίνεται απο τη δυνατότητα που έχει να ξεχωρίζει τους ικανούς και να τους επιλέγει για συνεργάτες. Οι άξιοι και ικανοί δεν διακρίνονται απο τα βιογραφικά, αλλά απο την καρδιά, την εντιμότητα και τη λογική.

 19. Ταγμενος avatar
  Ταγμενος 10/01/2013 20:55:41

  Δεν ειναι μόνο άνθρωπος του ΠΑΣΟΚ! Ειναι ακόμη καλύτερο: ήταν Συνεργατης του Παπακωνστντινου!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.