Ακροδεξιοί διεκδικούν την «πελατεία» της Χρυσής Αυγής
17/03/2014 13:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ακροδεξιοί διεκδικούν την «πελατεία» της Χρυσής Αυγής

Καταδικάζουν τις «εγκληματικές πράξεις» του κόμματος Μιχαλολιάκου

Έχουν ως σήμα τον μαίανδρο, είναι εθνικιστές, υποδέχονται τελευταίως μέλη που έχουν αποσκιρτήσει από τη Χρυσή Αυγή, διαθέτουν πολυτελή γραφεία 300 τ.μ. σε περιοχή-φιλέτο της Αθήνας (που κανένα άλλο κόμμα δεν διαθέτει σήμερα), εμφανίζονται ως αντισιωνιστές και εναντίον του νεο-οθωμανισμού. Επιδιώκουν επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, τιμούν τις εμφυλιοπολεμικές επετείους, έχουν χρίσει υποψηφίους στις δημοτικές εκλογές, ανακοινώνουν σε λίγες ημέρες 42 υποψηφίους για τις ευρωεκλογές και διαθέτουν (αν και το κρύβουν) και χρηματοδότες.

Ακόμη, όπως γράφει το ΒΗΜΑ, καταδικάζουν τις «εγκληματικές πράξεις» της Χρυσής Αυγής, κυνηγούν όσους έχουν απομείνει στον σκληρό πυρήνα της, δεν θέλουν μετανάστες στην Ελλάδα, απλώνουν δίκτυα συνεργασίας και προς άλλα εθνικιστικά κόμματα, καθώς και σε οργανώσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Δεν διαθέτουν, κατά δήλωσή τους, ούτε ομάδες κρούσης ούτε τάγματα εφόδου. Δεν κρύβουν όμως ότι είχαν πρωταγωνιστήσει στα επεισόδια που έγιναν το καλοκαίρι για τη ματαίωση του διαγωνισμού ανάθεσης της ανέγερσης ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό. Τότε είχε πέσει πολύ ξύλο αλλά - περιέργως - δεν είχε συλληφθεί κανένας από αυτούς.

Από το ΕΝΕΚ στο Ελληνικό Μέτωπο

Ποιοι είναι τέλος πάντων αυτοί οι νεο-εθνικιστές που ευελπιστούν να μπουν σφήνα στη Χρυσή Αυγή και κυρίως από πού αντλούν τα οικονομικά τους; Πρόκειται για το κόμμα Εθνικό Μέτωπο που ιδρύθηκε από μέλη που προέρχονται κυρίως από τη Χρυσή Αυγή αλλά και από το Ελληνικό Μέτωπο, του οποίου πρόεδρος παλαιότερα ήταν ο κ. Μάκης Βορίδης. Συμμετέχουν επίσης στο κόμμα αυτό ενεργά στελέχη της πιο ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης της δεκαετίας του '80, του ΕΝΕΚ, με τον πρώην αρχηγό του κ. Πολύδωρο Δάκογλου. Ο Δάκογλου εμφανίζεται και σήμερα συχνά στις συγκεντρώσεις του Εθνικού Μετώπου. Υπενθυμίζεται ότι το Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα (ΕΝΕΚ) είχε το 1982 προκαλέσει σοβαρά αιματηρά επεισόδια με τους ΟΝΝΕΔίτες στου Μακρυγιάννη.

Ο «αρχηγός» τους, όπως τον αποκαλούν, ή, επισήμως όπως τον ονομάζουν, ο «γενικός γραμματέας» του κόμματος κ. Μάνος Κώνστας δηλώνει ως επάγγελμα τις γραφικές τέχνες αλλά παράλληλα πλασάρεται και ως εκδότης. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τον κ. Βορίδη στην περίφημη φωτογραφία με το τσεκούρι. Τότε ο κ. Κώνστας, το 1986, ήταν στέλεχος της Νεολαίας ΕΠΕΝ και είχε συμμετάσχει και αυτός στα επεισόδια με τους αριστεριστές στη Νομική Σχολή. Ο υπεύθυνος του Οργανωτικού ονομάζεται Γ. Βεργιάνης, ο οποίος δηλώνει ότι εργάζεται στο μάρκετινγκ, και σημαντικό ρόλο στην οργάνωση παίζουν ακόμη ο πατρινός επιχειρηματίας Ν. Μπογονικολός, ο δικηγόρος κ. Ι. Σίμος, καθώς και ο πρώην αρχισυνδικαλιστής των σεκιουριτάδων κ. Φώτης Γιαβρούτας (παλαιό μέλος της Χρυσής Αυγής). Υποστηρικτής τους είναι και ο χουντικός κ. Κ. Πλεύρης. «Είναι καλά παιδιά, είναι εθνικιστές, τους υποστηρίζω θερμά, αλλά δεν τους χρηματοδοτώ» λέει.


«Εμείς είμαστε αντίθετοι στη Χρυσή Αυγή και στις μεθόδους που χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί. Το κόμμα που έχει δημιουργήσει ο Μιχαλολιάκος δεν έχει καμία σχέση με τον εθνικισμό, είναι εθνικιστές-μαϊμούδες και κυρίως ξεκίνησαν ως ναζιστές. Δεν θέλουμε να έχουμε ούτε έχουμε ως τώρα καμία σχέση μαζί τους, κυρίως με τον Μιχαλολιάκο με τα ναζιστικά πιστεύω του. Εμείς υπηρετούμε τον ελληνικό εθνικισμό, ουδέποτε είχαμε σχέση με τον ναζισμό και με την ιδεολογία των SS». Λένε ακόμη ότι αυτοί πρώτοι χρησιμοποίησαν ως σήμα τον μαίανδρο, όταν ο κ. Μιχαλολιάκος και η παρέα του χρησιμοποιούσαν ως σήμα τον κέλτικο σταυρό και τις γερμανικές ρούνες. Υποστηρικτής όμως του Εθνικού Μετώπου είναι και ο πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής κ. Δ. Ζαφειρόπουλος, ο οποίος σε πρόσφατες συνεντεύξεις του δεν αρνήθηκε τα εθνικοσοσιαλιστικά πιστεύω του.

Μ. Βορίδης: «Χαμένοι στο Διάστημα»

Εν όψει των ευρωεκλογών το Εθνικό Μέτωπο αναζητεί συμμαχίες. Έχουν χρίσει υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης τον προερχόμενο από τον ΛΑΟΣ Γ. Κουριανίδη. Ως πρόσφατα ήταν συνομιλητής τους και ο Ν. Νικολόπουλος, ο οποίος μάλιστα είχε προσφέρει τη θέση του αντιπεριφερειάρχη στο ψηφοδέλτιό του για την Περιφέρεια Αττικής στον κ. Κώνστα. Αυτό ίσως να εξηγεί και την εμφάνιση του κ. Κώνστα σε τηλεοπτικές εκπομπές που διατηρεί ο πρώην βουλευτής της ΝΔ.

Στην Καλαμάτα στηρίζουν τον παλαιό χρυσαυγίτη Γ. Δημητρούλια, ο οποίος είχε αποσκιρτήσει καταγγέλλοντας τις μεθόδους της Χρυσής Αυγής ιδρύοντας δικό του εθνικιστικό κόμμα, την Ελληνική Δράση.

Πάντως τον καλύτερο χαρακτηρισμό τον δίνει ο κ. Βορίδης, ο οποίος πάντως δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση μαζί του, αν και ορισμένοι στην ευρύτερη δεξιά παράταξη έλεγαν ότι είχε στο παρελθόν: «Είναι καλά παιδιά, σοβαροί επαγγελματίες, αλλά έχουν χαώδη ιδεολογία. Δεν διαθέτουν σαφή προσανατολισμό, είναι σαν χαμένοι στο Διάστημα, είναι μικροί σε πολιτικό ανάστημα και δεν έχουν καμία δυνατότητα να παίξουν σε αυτή τη φάση πολιτικό ρόλο».

Ωστόσο ο κ. Βορίδης διατηρεί σχέσεις με παλαιά στελέχη του πάλαι ποτέ Ελληνικού Μετώπου, του οποίου ήταν πρόεδρος προτού προσχωρήσει στον ΛΑΟΣ, ενώ άλλα μέλη του βρέθηκαν στο Εθνικό Μέτωπο.

http://www.tovima.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 17/03/2014 15:44:01

  Η παρουσία του Δ. Ζαφειρόπουλου κάνει το όλο εγχείρημα εξαιρετικά ύποπτο και αποτελεί ισχυρότατη ένδειξη ότι κατευθύνεται το όλο πράγμα (και αυτό όπως και η Χ.Α.) από "αλλού".

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ Διογένης 17/03/2014 18:46:43

   Με τον Μάνο, τον Γιώργο, την Μαρία και άλλα παιδιά είμασταν μαζί στην ΝΕολαία Προοδευτικών. Συνεχώς διωκόμενοι από την ΝεοΔημοκρατική "δεξιά", Τιμούσαμε τους Νεκρούς τους Έθνους από τους ΚουΚουΕδες. Η πραγματικότητα του τότε είναι ότι ή εσύ θα έσπαγες κεφάλι ή θα σου έσπαγαν το κεφάλι. Αν δεν ήμουν φαντάρος, θα ήμουν εμπρός από τον Βορίδη, "σιδερωμένος"! Αυτό που θα ήθελα αγαπητέ κατά τα άλλα Διογένη, να μου εξηγήσεις το " Η παρουσία του Δ. Ζαφειρόπουλου κάνει το όλο εγχείρημα εξαιρετικά ύποπτο". Τι τρέχει με τον Μήτσο???

 2. NEMESIS avatar
  NEMESIS 17/03/2014 19:36:03

  Δεν το εχουν ρε παιδια, ειναι προφανες. Ειναι αστοι, οι αλλοι ειναι απο παντου, μιλουν καθε γλωσσα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.