#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/03/2011 08:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ακριβή μου Υγεία !Όσοι αναρωτιούνται αν υπάρχουν Εθνικοί Στόχοι Υγείας στη χώρα μας ,μπορεί να βρουν κάποιες απαντήσεις στις ακόλουθες διαπιστώσεις και απόψεις ή και να έχουν κοινά ερωτηματικά :

Η χώρα μας θα πετάξει σε πρώτη φάση , 3.200.000 αντιγριπικά εμβόλια Η1Ν1 λόγω του ότι λήγουν σταδιακά (22-2-2011).

( σε χωματερές ή με υψηλό κόστος επανεξαγωγής , για καταστροφή σε ειδικές μονάδες του εξωτερικού;).

Άραγε γιατί η Δικαιοσύνη δεν ασχολήθηκε με το ποιός ,πότε και βάσει ποιών στοιχείων έδωσε τις αρχικές και τις επιπλέον παραγγελίες ;

Κανείς ακόμα ως σήμερα ,δεν πήρε κάποια απάντηση από επίσημα χείλη ,γιατί τελικά η τότε Υπουργός κα Ξενογιαννακοπούλου δεν ακύρωσε  τουλάχιστον την επιπλέον παραγγελία .

Η Γερμανία , που δεν έχει τα δικά μας οικονομικά προβλήματα , ακύρωσε μεγάλο μέρος τέτοιων παραγγελιών και για το λόγο ότι  η ασφάλειά τους  δεν ήταν επαρκώς τεκμηριωμένη.

Η πρόσφατη εποχιακή γρίπη ,διαφορετική εν μέρει από αυτή του 2009-2010 κατά τους ειδικούς ,έφερε στο προσκήνιο πάλι την ανάγκη για εμβολιασμούς με το νέο εποχικό εμβόλιο.

Tην ίδια στιγμή η κοινή γνώμη βομβαρδιζόταν από πληροφορίες εφημερίδων και τηλεοπτικών μέσων , για τον αριθμό των θανάτων από τη νέα γρίπη( 60 ,80 ,ή 100 κατά άλλους ).

Αλλά και η νοσηλευόμενοι στις μονάδες εντατικής θεραπείας δεν ήταν σίγουρα περισσότερο τυχεροί ,αν και πώς κατάφεραν να εξασφαλίσουν κρεβάτι ,αφού ένας στους τέσσερις νοσηλευόμενους πέθαινε!

 

Ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος σε  πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε ότι το Υπ. Υγείας βρίσκεται 100% εντός των στόχων του μνημονίου.

Για τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ είναι γνωστό ότι  ,το μνημόνιο απαιτεί περικοπές του ποσοστού του Α.Ε.Π. που αφορά στην Υγεία ,από 10% σε 6%.

 

Ετοιμάστηκε ήδη αρνητική λίστα φαρμάκων ,δηλαδή εκείνων που δεν αποζημιώνει κανένα ασφαλιστικό ταμείο. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται αντιβηχικά σιρόπια ,αντιφλεγμονώδη .

Ο κατάλογος δεν εκδόθηκε ως τώρα, γιατί τρέχουν και δεν φτάνουν οι εταιρείες που θεωρούν ότι θίγονται ,προκειμένου να επιτύχουν την αφαίρεση του δικού τους φαρμάκου από τη λίστα.( η θετική λίστα τι απέγινε;).

 

 

Ποιό τελικά είναι το σχέδιο για την Υγεία ;

Μήπως ότι αν νοσήσουν οι έλληνες πολίτες ,τα επόμενα 20 χρόνια:

-θα νοσηλευθούν σε συνενωμένες νοσοκομειακές μονάδες με περικοπές στο ελάχιστο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας (ελέω Δ.Ν.Τ)

-θα πληρώσουν τα φάρμακά τους οι ίδιοι (όπως άλλωστε έγινε και πρόσφατα με τις απεργίες φαρμακοποιών και γιατρών ) , ή στην καλύτερη περίπτωση ,θα τρέχουν οι συγγενείς τους στους ασφαλιστικούς οργανισμούς να εγκρίνουν και να παραλάβουν φάρμακα που δεν χορηγεί στον νοσηλευόμενο το νοσοκομείο , μόνο και μόνο  γιατί έχει υπερβεί το μηνιαίο και κουτσουρεμένο πλαφόν εξόδων για φάρμακα.

-θα τρέχουν στα κανάλια για να κλείσουν ραντεβού με τους γιατρούς του ενιαίου φορέα υγείας που πρόσφατα ψηφίστηκε

-θα  συνεχίσουν να πληρώνουν τα σπασμένα παρελθόντων ετών για τις υπερκοστολογημένες προμήθειες  των νοσοκομείων.

Αν δεν φτάνει ο μισθός ή η σύνταξή τους για τη θεραπεία τους , να ξέρουν ότι κακώς ζουν ακόμα ( το είπε ο Υπουργός Υγείας ,ότι δηλαδή αυξήθηκε το προσδόκιμο επιβίωσης στη χώρα μας και αυτό είναι δυσβάσταχτο για τα ασφαλιστικά ταμεία ).

 

Φοβάται κανείς ή ελπίζει (;)  ότι αν ξεσηκωθούν  και οι εξηντάρηδες ,εβδομηντάρηδες και τους πάρουν με τις πέτρες (τα γιαούρτια κοστίζουν) ,μπορεί να μη γίνει το θαύμα ,αλλά βρε αδερφέ ,θάχουν τουλάχιστον εκτονώσει και χωρίς κόστος ,τμήμα του θυμού τους ,που και αυτός βλάπτει την υγεία!

Υγειονομικός Ανεμοδείκτης 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 05/03/2011 09:30:15

  Πλήρης ηλεκτρονικός έλεγχος συνταγογράφησης, η πρωτοβάθμια ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ στους ιδιώτες (εκατοντάδες φορές πιό φτηνή απ'τη δημόσια) με ελεύθερη επιλογή γιατρού (έτσι κι αλλιώς θα μας επιβληθεί σε δυό τρία χρόνια με το στανιό ), δευτεροβάθμια επίσης στους ιδιώτες ωστε τα εργαστήρια των Νοσοκομείων να δουλεύουν αποκλειστικά για τους νοσηλευομένους τους - φυσικά και με πλήρη και αυστηρό έλεγχο των παραπεμπτικών που εκδίδονται και ΟΧΙ των αποδείξεων που κόβουν τα ιδιωτικά εργαστήρια.

  Όσο για το περίφημο ΕΣΥ... αφήστε το στην τύχη του να το βουλιάξει εντελώς η ΕΙΝΑΠ (ή όπως διάολο τη λένε), όπως καλή ώρα διέλυσε η ΟΛΜΕ τα σχολεία και οι καθηγητές τα Πανεπιστήμια - με αποτέλεσμα να στέλνουν η Παπαρήγα και η Κανέλη τα παιδιά τους στο Αμερικανικό κολλέγιο ! Αφήστε τα ταμεία να κάνουν ελεύθερα συμβάσεις με τις κλινικές, πολύ φτηνότερα κοστίζει, σκεφτείτε λίγο οτι βγαίνει (επίσημα) 35.000 ανα κλίνη, ανα ημέρα νοσηλείας στο Νοσ. Μεσσολογγίου !

  Ξέρω, ξέρω... Μάνος, Αδριανόπουλος, ξέρω ! Κοιμόμουν χρόνια κι εγώ πάνω σ'αυτά τα μαξιλάρια - ΕΣΥ, δωρεάν δημόσια Παιδεία, η Δεή δημόοσια γιατί είναι "ενέργεια", ο ΟΤΕ στο κράτος, τα λιμάνια δημόσιο αγαθό, τα τραίνα άν ιδιωτικοποιηθούν "θα τρακέρνουν", η ΕΘΕΛ "δέν χαρίζεται σε ιδιώτες", οι καρόδρομοι γεμάτοι κάτουρα και μισοσαπισμένα πτώματα σκυλιών που λέγονται ΠΑΘΕ ανήκουν μόνο στο λαό κι όχι στον Μπόμπολα - κοιμόμουν, δέ λέω, όμως δέν θα πεθάνω κι όλας επάνω τους !

  • Misha avatar
   Misha @ τσώφλι πασατέμπου 05/03/2011 11:31:34

   Τσώφλι

   Δεν είναι λύση το πουλάω και ιδιωτικοποιώ και μάλιστα σε καιρό κρίσης.
   Το κόστος της υγείας οφείλεται στο αλισβερίσι με τις φαρμακευτικές και τη δωρεάν περίθαλψη και νοσηλεία εκατομμυρίων λαθρομεταναστών.

   Το ιδιωτικό σύστημα υγείας που προτείνεις ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Μόνο στην Αμερική , όπου πεθαίνουν σαν σκυλιά οι ανασφάλιστοι.

   Mόνο εδώ με την αγαστή συμπαιγνία κράτους , υπάρχουν τοσα ιδιωτικά νοσοκομεία , όσα πουθενά αλλού στην Δ.Ευρώπη, ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΜΩΣ!

   Η λύση δεν είναι απλή , αλλά με βεβαιότητα πρέπει να είναι προς την ακριβώς αντιθετη κατεύθυνση απο τή νεοφιλελευθερη που προτείνεις και η οποία ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΠΟΥΘΕΝΑ !

   Κατά τη γνώμη μου, το κράτος οφείλει να κάνει, σε ένα μοντέλο «Ωνασείου» ή «Ερρίκος Ντυνάν», μονάδες παραγωγής αναλώσιμων , όπως υπήρχαν στο παρελθόν. Οροί, γάζες, σύριγγες και λοιπό υλικό που αγοράζεται σήμερα πανάκριβα από ιδιώτες, μπορεί να παρέχεται στα νοσοκομεία με υποπολλαπλάσιο κόστος.
   Να κοπεί το κέτερινγκ και τα συνεργεία υπεργολάβων καθαρισμού από τα νοσοκομεία και να επαναλειτουργήσουν τα μαγειρεία με συμβασιούχους εργαζόμενους που θα ρίξουν κατά πολύ το κόστος λειτουργίας.
   Και άλλες παρεμβάσεις προς αυτ΄την κατεύθυνση...
   ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ άλλη επιλογή προς την κατεύθυνση της εναποθεσης της δημόσιας υγείας στα χέρια των Κοντομηνάδων και των Αποστολόπουλων , οδηγεί ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ σε περαιτέρω υποβάθμιση της ήδη τριτοκοσμικής δημόσιας περίθαλψης.

  • YΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΔΕΙΚΤΗΣ avatar
   YΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΔΕΙΚΤΗΣ @ τσώφλι πασατέμπου 05/03/2011 18:03:32

   Τσώφλι πασατέμπου
   για να γίνει πλήρης ηλεκτρονική συνταγογράφηση ,πρέπει να το θέλουν τουλάχιστον τρεις πλευρές
   το κράτος
   οι φαρμακοβιομήχανοι
   οι γιατροί - φαρμακοποιοί
   είναι βέβαιο οτι οι δύο πρώτοι ,σε αγαστή συνεργασία ,το καθυστερούν όσο μπορούν.
   Τα ταμεία δεν άχουν ακόμα ταυτοποιήσει -και δεν έχει υπάρξει σχετική μέριμνα-τους γιατρούς της κάθε ειδικότητας.
   Άς ρωτήσει κάποιος επίσημα ,πόσα χρήματα έχουν δαπανηθεί ως σήμερα για σκανάρισμα συνταγών του Ο.Γ.Α. του Ι.Κ.Α. κ.λ.π. ......και μετά τι έγινε.....απολύτως τίποτα.

 2. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 05/03/2011 16:14:51

  To κράτος πρέπει πάνω από όλα να προνοήσει για την περίθαλψη των εκατομμυρίων αλλοδαπών που θα φιλοξενήσει τα επόμενα χρόνια. Τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν.

 3. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 05/03/2011 20:20:03

  ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΩΣΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΚΙΟ Σ ΧΕΔΙΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΗ ΤΙΠΟΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ.
  ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ BUSINESS...
  ΑΥΤΟΥΣ,
  1. ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ,
  2. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΡΟΥΜΕ - ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.
  ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ?
  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ, ΜΟΝΟΛΕΚΤΙΚΟ ΜΑΛΙΣΤΑ !
  ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙ Η ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ, ΣΚΟΠΙΜΟΥ ΄Η ΜΗ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ?
  ΓΙΑΤΡΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΗ-ΣΥΣΤΟΛΗ-ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ-ΟΔΥΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ.
  ΕΑΝ ΓΙΝΩΝΤΑΙ Π.Χ. 30.000 ΔΙΚΕΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ΞΕΡΕΤΕ Μ Ι Α ΟΠΟΥ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ???
  ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΘΩΩΣΗ ΠΑΝΤΙ ΤΡΟΠΩ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΤΟΥ ? ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΗ ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ?
  ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΒΑΛΗΣ ΤΑΞΗ ΟΤΑΝ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΙΝΑΙ,
  1. ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ,
  2. ΠΟΛΥΠΛΟΚΑΜΗ,
  3. ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ.
  ΜΗ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΜΕΤΡΑ, ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΕΓΙΝΕ ΕΞΑΛΛΑΓΗ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ,
  1. ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ,
  2. ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ,
  3. ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ,
  4. ΟΥΤΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΣ, ΓΙΑ ΑΥΤΑ...
  ΣΥΝΕΠΩΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ...
  ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΝΕΙ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ...
  ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΘΟΥΜΕ 'ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ Σ' ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ" !
  Η ΓΝΩΣΗ ΕΔΩ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ...

 4. YΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΔΕΙΚΤΗΣ avatar
  YΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΔΕΙΚΤΗΣ 06/03/2011 20:32:28

  Ξενοφώντα
  συμφωνώ αλλά δεν πιστεύω οτι φτάνει μόνο να αναγνωρίζει κανείς το πρόβλημα ,πρέπει κάποιοι να κάνουν και κάτι
  Για παράδειγμα ,να βρεί έναν τρόπο ο Σαμαράς , αν θέλει να πείσει ,να ελεγχθούν αξιόπιστα όχι μόνο τα " στολισμένα "βιογραφικά αλλά η πραγματική εργασιακή εμπειρία ,ο πρότερος έντιμος βίος και τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποκτηθεί ,πριν περιλάβει στις λίστες των υποψηφίων βουλευτών λαμόγια που απλώς περιμένουν την ώρα και το θήραμα ,ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια.Θα μου πείς βέβαια οτι οι χρηματοδότες θα πιέσουν π.χ. για τον επόμενο υπουργό υγείας να είναι υπάκουο παιδί όσο και ο Λοβέρδος.
  Στο χέρι του κάθε ηγέτη είναι να πεισει για οτι επαγγέλεται στη δικαιοσύνη ,στην υγεία ,στη δημόσια διοίκηση κ.λ.π

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.