#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/03/2011 09:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ακριβή μου Υγεία (ΙΙ)Μερικά  απλά ερωτηματικά

Πόσο κοστίζουν οι 30  νέοι διορισμοί ,μετατάξεις και οι σχετικές υπερωρίες των συνεργατών* του Υπ. Υγείας κ .Λοβέρδου;

( βλ. Der Spiegel  , επιβράβευση κομματικών παραγόντων).

Πόσο κοστίζει η τοποθέτηση της ευειδούς νοσηλεύτριας(!) ,ως Προέδρου στο  Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας και με ποιες ειδικές γνώσεις καλείται να συνεισφέρει  στις εισαγωγές φαρμάκων ( και με  ποιες τιμές ; ) για κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών ασθενών ;

Πόσες φορές και με ποιο κόστος έχει εκπονηθεί αυτός ο έρημος Χάρτης Υγείας που ανήγγειλε ο Υπ. Υγείας κ. Λοβέρδος πρόσφατα ( ή Χάρτα Υγείας επί Ν.Δ) ;

Πόσο κοστίζει η ουσιαστική ανυπαρξία διοικητικού έργου στον Εθν.  Οργαν. Φαρμάκων

- του Προέδρου του κ. Ι. Τούντα ; (ο οποίος στο site του Nea ygeia , διαφήμιζε φαρμακευτικές εταιρείες ,μέχρις ότου το αποκάλυψε ο τύπος. Το γεγονός αυτό συνιστά σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ ελεγκτή  -Ε.Ο.Φ-και ελεγχομένου –εταιρειών - και αποτελεί ευθεία παραβίαση των ευρωπαϊκών και εθνικών νόμων).

-της αναπληρώτριας καθηγήτριας διατροφολογίας  κ. Μ. Σκουρολιάκου  (Α. Αντιπρόεδρος) η οποία ταυτόχρονα εργάζεται στο Ιασώ , ενώ λέγεται ότι εξακολουθεί να συμμετέχει σε ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο ευρύτερο αντικείμενο του φαρμάκου ; (οι νόμοι περί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης δεν ισχύουν ; )

-του πολιτικού μηχανικού κ. Π. Βασιλάκη (Β. Αντιπρόεδρος) ,με κανενός είδους γνώση και εμπειρία στο φάρμακο ;

Και συνολικά …πόσο κόστισαν ή θα κοστίσουν και στο μέλλον οι επιλογές τους στη Δημόσια  Υγεία ;

 

Πόσο κοστίζει η μη υλοποίηση της λίστας φαρμάκων ,στη συνολική φαρμακευτική δαπάνη ; ( προεκλογική εξαγγελία της Κυβέρνησης , ανακοίνωση κ. Ξενογιαννακοπούλου , μετέπειτα ανακοίνωση κ.Λοβέρδου ,δηλαδή και οι δύο υπουργοί Υγείας ).

Πόσες μειώσεις μισθών και συντάξεων θα γίνουν ακόμα για να καλύψουν την πλήρη ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων περικοπής σπατάλης υγειονομικού υλικού στα νοσοκομεία ;

Πόσο κόστισε στον φορολογούμενο ασθενή  και πόσο στα ασφαλιστικά ταμεία η καθυστερημένη και λανθασμένη “ανακοστολόγηση φαρμάκων” στο Υπ. Εμπορίου ; (με συνεργασία εξωτερικού συμβούλου εταιρεία , που δεν είχε καμία σχέση και εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο ,αλλά εξαιρετικά φιλικές σχέσεις με υψηλόβαθμο στέλεχος του ίδιου υπουργείου και του οποίου η μητέρα σχετίζεται με το Ι.Σ.Τ.Α.Μ.Ε )

Mήπως λόγω αυτής της αποτυχίας επιβλήθηκε τελικά πλαφόν εξόδων για τα φάρμακα στα νοσοκομεία ; (έτσι και υπερβεί κάθε νοσοκομείο το πλαφόν εξόδων φαρμάκων  που του έχει αυθαίρετα καθορισθεί ,δεν μπορεί να χορηγήσει ούτε ασπιρίνη  σε νοσηλευόμενο !)

Είναι τυχαίο -και πόσο θα κοστίσει- ότι το Δ.Ν.Τ. το non paper που συνέταξε για τις αποκλίσεις από τα υπογραφέντα στο μνημόνιο , σχετικά με τα θέματα φαρμάκων και του τομέα Υγείας γενικότερα ;

Πόσο υπολογίζεται και πώς ,το κόστος του χάους που έχει προκληθεί στα νοσοκομεία ,σύμφωνα με έγγραφη καταγγελία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής ;(βλ. και σχετική επιστολή διευθύντριας νοσοκομείου απόσπασμα της οποίας δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες ,με την οποία εξηγεί ότι λόγω ανεξόφλητων τιμολογίων φαρμάκων προς φαρμακευτική εταιρεία ,ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ιδιωτικά φαρμακεία να εξυπηρετήσουν ασθενείς ,δίνοντας το φάρμακό τους που είναι απαραίτητο για τη συνέχιση της θεραπείας τους. Κυρίως πρόκειται για αντικαρκινικά φάρμακα!)

 

Πόσο κοστίζει ο μισθός και τα  λοιπά επιδόματα του Γεν Γραμματέα Υπ. Υγείας (που δεν προσλήφθηκε με το open gov ) , o oποίος δηλώνει επίσημα ότι το μόνο πρόβλημα που εντοπίζει στα νοσοκομεία ,είναι η έλλειψη οργάνωσης( μετά από 15 και πλέον μήνες στη θέση του).

Μήπως ο «ειδικός» στην αποτίμηση των υγειονομικών συστημάτων  και πιθανός αντικαταστάτης του κ. Λοβέρδου ,κ. Μόσιαλος  μπορεί να μας πει  πόσο τελικά κοστίζουν όλες αυτές οι κυβερνητικές παλινωδίες και η έλλειψη στρατηγικών επιλογών ;

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΔΕΙΚΤΗΣ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. pikras57 avatar
  pikras57 23/03/2011 09:30:18

  ..σήμερα άκουσα έκλεισαν ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη από έλλειψη προσωπικού(!)....
  ...επεμβάσεις αναβάλονται....
  ....Κατάθλιψη και στην υγεία...

  Η Υγεία στα επίπεδα του 1960!!!!

 2. Λιζα Αλεξίου avatar
  Λιζα Αλεξίου 23/03/2011 09:50:05

  Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στην λήψη φαρμάκων ακόμα κι όταν υπάρχει συνταγή γιατρού από νοσοκομείο, έχουν εισαχθεί μαϊμού φάρμακα, επειδή έχουν λιγότερο κόστος,τα φάρμακα όμως αυτά προκαλούν αλλεργίες,(ποιός ξέρει και τί άλλο) αντί δηλ να θεραπεύσουν επιδεινώνουν την υγεία του ασθενούς.

 3. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 23/03/2011 09:50:39

  ΤΟ Ι.Φ.Ε.Τ. ΚΑΙ Ο Ε.Ο.Φ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΑΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ,
  1. ΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΄Η ΜΗ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ,
  2. ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ,
  3. ΕΙΤΕ ΣΕ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΚΛΙΝΙΚΕΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΔΡΕΣ ΄Η ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.
  ΑΛΛΑ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΄Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΛΗΜΜΕΛΩΣ, ΕΣΚΕΜΜΕΝΩΣ ΄Η ΜΗ...
  ΤΟ Ε.Σ.Υ. ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΑ, ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΒΟΥΝ ΩΦΕΛΙΜΑ. ΟΙ ΔΕ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΝ ΠΟΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ, ΚΑΙ ΕΔΩ, ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΡΟΘΥΜΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΚΑΡΠΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ...ΓΙΟΥΝΑΝΙΣΤΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΟΥ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΝΑ ΤΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ...). ΑΠΟΜΕΝΕΙ Η ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΓΙΑ ΕΝΑ Ε.Σ.Υ. ΠΟΥ ΔΟΜΗΘΗΚΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ, ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ "Ο ΘΕΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΗ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΓΗ''.

 4. an.vorinos avatar
  an.vorinos 23/03/2011 10:41:24

  Δηλαδη η ευειδια αποτελει μειονεκτημα? Ας μη ξεχναμε με το Πασοκ ολα ειναι πραγματοποιησημα. Καλυτερα νεος ευειδης πλουσιος και Πασοκ παρα ασχημος γερος πτωχος κα ΝΔ.

  • μετρό-στάση γουδί avatar
   μετρό-στάση γουδί @ an.vorinos 24/03/2011 09:09:09

   ακόμα καλύτερα για την σύγχρονη ελληνίδα: " χοντρός -πλούσιος και γέρος"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.