#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/03/2011 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ακριβή μου Υγεία (ΙΙΙ)


Λίγες μέρες πριν ,έγραφα για την “ ευειδή “ νέα Πρόεδρο του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) ,πτυχιούχο της Νοσηλευτικής και το κόστος του ρόλου της ,στις τιμές των φαρμάκων που εισάγονται για την κάλυψη έκτακτων αναγκών ασθενών (κόστος που φυσικά πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία ).

Και “ πριν αλέκτορα φωνήσαι…” αυτά και όχι μόνο ,επιβεβαιώθηκαν από την έγγραφη ανακοίνωση του συλλόγου των υπαλλήλων του Οργανισμού Φαρμάκων που  εστάλη στον κ.Λοβέρδο και δημοσιεύτηκε  προχθές ,σε κυριακάτικη εφημερίδα : “ υπό το πρόσχημα της ανάγκης διατήρησης της εισαγωγικής δραστηριότητας για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών ,το ΙΦΕΤ ,συνεχίζει να λειτουργεί με τρόπο αδιαφανή ,με όρους ευνοϊκούς   και καθόλου ανταγωνιστικούς προς τις υπόλοιπες φαρμακαποθήκες και απασχολώντας αριθμό ατόμων πολλαπλάσιο από αυτόν που απασχολούν οι πλέον κερδοφόρες ιδιωτικές ή συνεταιριστικές φαρμακαποθήκες της ελληνικής επικράτειας ………

Εξαιτίας του απόλυτα αδιαφανούς τρόπου λειτουργίας του ,δεν είναι κανείς βέβαιος ότι η τιμή στην οποία πληρώνει τα εισαγόμενα από το ΙΦΕΤ φάρμακα το Δημόσιο ή ο πολίτης ,είναι πράγματι η συμφερότερη που θα μπορούσε να επιτύχει .Σύμφωνα με τον πρόεδρο των υπαλλήλων του Οργανισμού Φαρμάκων , η χρηματοδότηση του Ι.Φ.Ε.Τ είναι φαινόμενο επαναλαμβανόμενο,με ποικίλα προσχήματα ,πάντοτε με στόχο την κάλυψη των χρεών του που προκύπτουν από τη ζημιογόνο λειτουργία του”.

Σημ. Το ΙΦΕΤ έλαβε κρατική επιχορήγηση 13 εκατομμύρια ευρώ το 2008 και τώρα ζητά 10 εκατομμύρια ευρώ -μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου- από τον μονομέτοχο , που είναι ο Οργανισμός Φαρμάκων.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που κοστίζει στον έλληνα πολίτη .Έγραφα επίσης για το κόστος των μη ενεργειών του Γεν. Γραμματέα του Υπ. Υγείας ,κ. Πολύζου  που βλέπει την υποβάθμιση της υγείας των πολιτών με τη δική του περίεργη οπτική γωνία.

Τώρα μαθαίνουμε από την ίδια εφημερίδα (Real News) γεγονότα που δίνουν απαντήσεις στα όποια ερωτηματικά.

Διαβάζουμε λοιπόν ότι  “στο Ωνάσειο γινόταν πάρτυ διαφθοράς και κατασπατάλησης στην προμήθεια υλικών ,που επιβάρυνε με πολλά εκατομμύρια ευρώ τα ασφαλιστικά ταμεία. Η κατάσταση αυτή αποτυπώνεται στην έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας που παραδόθηκε το 2006 .Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην εν λόγω έκθεση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην περίοδο κατά την οποία διευθυντής του νοσοκομείου ήταν ο νυν Γραμματέας του Υπ. Υγείας , κ. Πολύζος ! (τα θαυμαστικά δικά μου ).

Οι επιθεωρητές επισημαίνουν ότι έγιναν απευθείας αναθέσεις ,που επιβάρυναν τόσο το νοσοκομείο όσο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ειδικότερα …..για το διαγωνισμό του 2001 διαπιστώθηκε ότι και αυτός ο διαγωνισμός για προμήθεια υλικών επεμβατικής καρδιολογίας (βηματοδότες ,απινιδωτές ,υλικά αγγειοπλαστικής ..) έγινε χωρίς τη σύνταξη διακήρυξης και τεχνικών προδιαγραφών όπως προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό προμηθειών .Στην ουσία επρόκειτο για απευθείας ανάθεση…”.

Να όμως ,που αν είναι κανείς τυχερός ,από ελεγχόμενος γίνεται ελεγκτής και μάλιστα προϊστάμενος των επιθεωρητών.

Οπότε τα πορίσματα και οι αναφορές πάνε περίπατο.

Δικαιούται ο κ.  Λοβέρδος να μιλάει από τηλεοράσεως για τιμωρίες και επίορκους αλλά και για θυσίες που ο κόσμος κατανοεί ότι πρέπει να γίνουν για το καλό της πατρίδας;

Την απάντηση  έδωσε - σε γενική ρήση –ο καθηγητής της Πολιτικής Οικονομίας κ. Κ. Μπέης (και καθηγητής τότε του σημερινού Υπουργού Υγείας ) : “ντρέπομαι όταν βλέπω σήμερα υπουργούς που έχουν περάσει από τα χέρια μου !”.

 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΔΕΙΚΤΗΣ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 29/03/2011 10:08:54

  ...ευειδή “ νέα Πρόεδρο του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) , πτυχιούχο της Νοσηλευτικής!!!!!!
  Νοσοκόμα βάλανε; (αφισοκολλήτρια μάλλον ε;)
  Χάθηκαν οι πτυχιούχοι ΑΕΙ;
  Α ρε ΠΑΣΟΚ με την αξιοκρατία σου....

 2. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 29/03/2011 10:21:43

  ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ,
  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ,
  2. ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ,
  3. Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΦΘΑΣΕ ΣΕ ΑΝΗΘΙΚΑ ΥΨΗ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΗ ΑΣΚΗΤΑΙ. Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΘΗΚΕ, ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΠΕΚΡΑΤΗΣΕ ΚΑΘΟΛΙΚΩΣ...
  ΕΤΣΙ, ΤΟ ΟΛΟ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΝ ...ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ (ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΙΟΙ) ΓΙΑΤΙ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ...
  ΤΟ Ι.Φ.Ε.Τ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΤΙΜΩΝ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΚΕΙ ΜΠΑΙΝΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΠΑΛΗΘΕΥΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ "ΒΑΛΑΜΕ ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΗ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ" !!!
  ΟΧΙ ΜΕ ΑΝΟΧΗ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΣΚΩΝ ΤΙΝΩΝ,
  1. Π.Χ. ΠΟΥ ΔΙΕΚΗΡΥΣΣΑΝ (ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ !) ΟΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΟΥΝ ΤΟ Ε.Σ.Υ. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  2. ΄Η Π.Χ. ΠΟΥ ΔΙΕΚΗΡΥΣΣΑΝ ΟΤΙ Ο ΜΑΡΤΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Η DEAD LINE ΤΟΥΣ...
  ΜΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ι.Φ.Ε.Τ., ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ / ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ...

 3. ΑΛΕΞ ΒΕΡΡΟΣ avatar
  ΑΛΕΞ ΒΕΡΡΟΣ 19/12/2011 08:48:03

  Για την "ευειδή" Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΙΦΕΤ έχουν γραφτεί και ακουστεί πολλά...
  Πριν από το ΙΦΕΤ, ήταν στο ΚΕΕΛΠΝΟ και το ονομά της είναι αναμεμειγμένο σε σκάνδαλο και η υπόθεση είναι στα χέρια εισαγγελέα.

  Εκτός από το ΚΕΕΛΠΝΟ βρέθηκε Πρόεδρος στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τώρα τακτικό μέλος στο ΔΣ του ΟΚΑΝΑ !!!

  Για την νοσοκόμα αυτή πολλά θα ακουστούν στο τέλος...
  και όσο για το "ευειδή" μάλλον μούρη πουλάει....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.