#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/02/2010 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ακούσατε τίποτα για επιχειρήσεις, golden boys και λοιπούς χρυσοκάνθαρους ;Επί εβδομάδες η κινδυνολογία πήγαινε σύννεφο: Η χώρα καταστρέφεται, η οικονομία καταρρέει, το ΔΝΤ έρχεται, βάλτε πλάτη κόσμε και άλλα τέτοια. Έτσι όλοι μας μπολιαστήκαμε μέσω των Media φυσικά, σ' αυτήν την κινδυνολογία, οπότε ακόμη και το “φωτιά και τσεκούρι” που μας περιμένει αντιμετωπίζεται σχεδόν με απάθεια. Κάτι η Μενεγάκη που κλείνει τις “τρύπες” της κυβέρνησης, κάτι που δεν έχουμε βάλει ακόμη το χέρι στην τσέπη (αλλά θα το κάνουμε λίαν συντόμως, αν και δε θα βρίσκουμε τίποτε εκεί) όλα μας φαίνονται ακόμη ρόδινα. Μοιάζει με την αναλαμπή του ετοιμοθάνατου λίγο πριν έλθει ο Χάρος να τον πάρει. Ο πρωθυπουργός το γνωρίζει καλά αυτό το παιχνίδι. Επιχείρησε να βάλει στο φιλότιμο τους Έλληνες, να τους κάνει κοινωνούς της κρίσης, λες και αυτοί φταίνε που η οικονομία είναι κατεστραμμένη.

Γενικό πάγωμα μισθών στο δημόσιο, μείωση επιδομάτων 10%, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ακριβότερα καύσιμα για όλους, φόροι στα ακίνητα και άλλα πολλά και “τσουχτερά” που θα διευκρινιστούν με το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ακούσατε τίποτε για τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες, για τα golden boys, τους βουλευτές και τους υπόλοιπους χρυσοκάνθαρους της εξουσίας;

Μήπως ακούσατε αν θα πληρώσουν αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στο γκρεμό;

Ακόμα, μήπως ακούσατε αν θα επιβληθεί φόρος στις επιχειρήσεις ή τις τράπεζες για να μειωθεί το έλλειμμα ή να χρηματοδοτηθούν τα ταμεία;

Ακούσατε με ποιο τρόπο θα αξιοποιηθεί η τεράστια δημόσια περιουσία, αν θα ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα ή αν θα χτυπηθούν οι συντεχνίες;

Όχι, δεν τα ακούσατε διότι το σόου είχε συγκεκριμένους θεατές. Τους ξένους οίκους και τις αγορές που θέλουν να χυθεί αίμα, ζητούν θυσίες για να μας αφήσουν ήσυχους.

Και κάτι ακόμη. Έπρεπε να περάσουν τρεις μήνες για να κάνει η κυβέρνηση αυτά που είχε σχεδιάσει εξ' αρχής; Οι προεκλογικές δεσμεύσεις πάνε όλες στο βρόντο. Άλλωστε η εξουσία κατακτήθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. akermos avatar
  akermos 03/02/2010 09:24:11

  =”Γέλωσιν οι πλουτούντες ήθη πενήτων , ράκη γαρ ορώσιν και ουχί τόλμην”.

 2. socrates avatar
  socrates 03/02/2010 09:25:55

  Η καθυστέρηση του ΓΑΠ στη λήψη αποφάσεων για την οικονομία μας μα έχει ΗΔΗ κοστίσει μιά περιουσία.
  Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς το αυξημένο κόστος δανεισμού σε σύγκριση με την εποχή πριν από τις εκλογές θα μας κοστίσει (μέχρι στιγμής) τουλάχιστον 2,3 δισ. ευρώ παραπάνω.
  Εάν, μάλιστα, δεν πέσουν τα σπρέντς και συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό μέχρι το καλοκαίρι, είμαστε τελειωμένοι.
  Η κατάσταση θα γίνει εντελώς μη αναστρέψιμη, πάμε για πτώχευση.

 3. ΙΔ avatar
  ΙΔ 03/02/2010 10:17:59

  Μα ο ανιψιόs του Ρότσιλντ και μακρινόs εξάδελφοs του Τζέφρυ δεν έγραψε τίποτε για τουs τραπεζίτεs ούτε για τα golden boys .Eνοώ βέβαια τον Μάρξ.

 4. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 03/02/2010 10:21:02

  Δεν είναι "κατεστραμμένη" η οικονομία. Τουλάχιστον όχι ακόμη. Μην παίζουμε το παιχνίδι της κυβέρνησης. Καταστρέφεται από την αδράνεια του ΓΑΠ και τη ρητορική "είμαστε στα πρόθυρα της χρεωκοπίας".

 5. popolaros avatar
  popolaros 03/02/2010 10:33:06

  Ο ΓΑΠ επέλεξε αντί να είναι αρεστός σε αυτούς που τον ψήφισαν, να είναι αρεστός στους διάφορους οίκους και τα κοράκια της διεθνής τραπεζικής μαφίας.
  Προκειμένου να ανέβει η αξιοπιστία του στους φιτς,πριτς και κιτς, επιλέγει να γίνει αναξιόπιστος στους Έλληνες.
  Από το 'Λεφτά υπάρχουν', πήγαμε πριν 2 ημέρες στο καταπληκτικό 'Λεφτά υπήρχαν'.
  Το στημένο παιχνίδι με τα spreads, το πήραμε χαμπάρι κύριοι.
  Στημένη μπαρούφα σαν την νέα γρίπη, ώστε να έχετε πάτημα για νεοφιλελεύθερη πολιτική που δεν έχουμε ξαναδεί.
  Και η κυβέρνηση είναι σοσιαλιστική..χαχα.
  Σήκω Ανδρέα να δεις το γόνο πως τα έκανε.

  • Fotini avatar
   Fotini @ popolaros 04/02/2010 08:06:11

   @ popolaros

   "η αξιοπιστία του στους φιτς,πριτς και κιτς, " ειπες. Κι' εγω καπου εχω ακουσει αυτη την εκφρασι. . .νομιζω στα τετραγωνακια του Alter. Μηπως, λεω, μηπως εισαι. . .

 6. Pikis avatar
  Pikis 03/02/2010 10:49:28

  Μερικούς εδώ του ενοχλεί η καθυστέρηση του ΓΑΠ σε αποφάσεις. Το ότι ο "καταλληλότερος" Κ.Καραμανλής έπαιζε playstation 5 χρόνια δεν σας πείραξε καθόλου; Το πρόβλημα είναι ότι όποιος είναι στην εξουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αφεντικών του (εγχώριων και ξένων). Τον πολίτη των 800-4000 ευρώ τον έχουν γραμμένο (ξέρετε που).

  • πρασινάλογα avatar
   πρασινάλογα @ Pikis 03/02/2010 11:29:16

   Βρε πικι, τί πίνεις και δεν μας δίνεις;
   Είσαι με τα καλά σου;
   Για τα 12,5 δισ καταθέσεις που έχουν φύγει από την Ελλάδα το τελευταίο τετράμηνο φταίει πάλι ο Καραμανλής ή οι διαρροές του Παπακωνσταντίνου ότι θα φορολογήσει τις καταθέσεις;
   Για τα 2,5 δις που μας έχει ήδη κοστίσει το αυξημένο σπρέντ φταίει ο Καραμανλής;
   Για το ότι δεν έχουν ακόμη διοριστεί κάμποσοι γενικοί γραμαμτείς υπουργείων φταίει ο Kαραμανλής;
   Έλεος, δεν έχει καθόλου δική σου σκέψη, ότι σου λένε οι φυλλάδες και τα κανάλια τα καταπίνεις αμάσητα;

 7. maria avatar
  maria 03/02/2010 10:50:36

  Γιατί συνεχίζουμε να τους ανεχόμαστε όλους και δεν βρίσκεται ένας πατριώτης- μπροστάρης να τον ακολουθήσουμε να πάρουνε και οι 300 φύλλο πορείας; Τα μέτρα του Γιώργου Μπίντελμπεργκ είναι μέτρα μ΄/.ονιμα με την υπογραφή των Βρυξελλών, τίποτα δεν θα πάρει πίσω και τις εξεταστικές θα πληρώσουμε και τους αμείωτους μισθούς αυτών όλων και επενδυτικό πρόγραμμα δεν θα γίνει.Το μάρμαρο να το πληρώσουν οι κατέχοντες και τα λαμόγια που τα ξέρουν όλοι χωρίς ΣΔΟΕ

 8. kanis avatar
  kanis 03/02/2010 10:55:15

  Aπό το '96 και μετά κάθε κυβερνηση γίνεται
  δεξιότερη της προηγουμένης, με όρους κοινωνικούς νοούμενη!
  Το ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ είναι πολιτικός διαχωρισμός άνευ σημασίας,
  από το θάνατο του Ανδρέα και εντεύθεν,τουλάχιστον!

 9. donaE avatar
  donaE 03/02/2010 11:00:55

  Επρεπε να περασουν τρεις μηνες για να μπορεσουν να κερδοσκοπησουν με την ησυχια τους οι ενδιαφερομενοι και να μας φορτωσουν και αλλο χρεος.
  Εχουμε πεσει σε εθνικη καταθλιψη σαν λαος και δεν αντιδραμε.
  Ακομα και η διαφθορα αυτο σημαινει: παραιτηση απο την διεκδικηση και αποδοχη του μοιραιου,παραιτηση.

 10. Κεραυνός avatar
  Κεραυνός 03/02/2010 11:56:17

  Σωστά δέν υπάρχει μόνο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην κυβέρνηση του Καραμανλή με τον Σημίτη (προς το χειρότερο εννοείται) αλλά και μεταξύ 1ης & 2ης κυβέρνησης του Σημίτη.
  Η 2η έμοιαζε πολύ σε αυτή του Καραμανλή.

 11. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 03/02/2010 12:33:56

  Μας τέλειωσε τελικά ο επίκουρος ή μετονομάσθηκε σε κεραυνό;;;Αφού ρε καρντάσια,είσθε ξενέρωτα εδώ μέσα,γιατί δεν πάτε να ψαρέψετε στα βοθρολύματα των διάφορων τρωκτικών,πρέςς,κλπ,.Μαζόχες είσθε;Οταν είσαι μαθημένος μιά ζωή στο ρεμπέτικο,τι ψάχνεις στο Μέγαρο και στη Σκάλα;Σας αναγνωρίζουμε πάντως τα αλτρουιστικά σας αισθήματα:Θέλετε να μας διασκεδάσετε.Ευχαριστούμε,αλλά δεν θα σας ξαναβρούμε στους μπαξέδες.Ματαιοπονείτε.

 12. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 03/02/2010 13:33:25

  Για την κατάσταση που φτάσαμε, γεννιέται ένα μεγάλο ερώτημα:
  Ποιος φταίει και ποιος τελικά θα την πληρώσει;
  Φταίει λοιπόν το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο που συντηρείται και αναπαράγεται από ένα αποτυχημένο θεσμικό πολιτικό σύστημα.
  Θα την πληρώσει φυσικά μόνο ο λαός και θα την γλυτώσουν οι πολιτικές ελίτ και τα κρατικοδίαιτα παράσιτα. Η προστασία τους είναι το ίδιο το πολιτικό σύστημα.
  Αυτό τουλάχιστον φάνηκε καθαρά από τα λόγια του κ. Παπανδρέου. Καμία νύξη για πολιτικές αλλαγές.
  Εμείς όλοι, ως σύγχρονοι άνθρωποι του διαδικτύου πρέπει να περάσουμε στην ελληνική κοινωνία ένα σύνθημα:
  Αυτή τη φορά δεν θα την πληρώσει μόνο ο λαός. Αυτή τη φορά θα αλλάξει μαζί και το πολιτικό σύστημα.
  Η κρίση μας δίνει και αυτή την ευκαιρία. Αν τη χάσουμε και διατηρηθεί αλώβητο το ίδιο διεφθαρμένο και σάπιο πολιτικό σύστημα, θα είμαστε μόνο εμείς οι χαμένοι.

 13. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 03/02/2010 13:50:43

  Από τα ρητορικά ερωτήματα που τέθηκαν, θέλω να σταθώ στο εξής:

  "...αν θα ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα ή αν θα χτυπηθούν οι συντεχνίες;"

  Και περιμένω να δω, αν οι νεοφιλελεύθεροι της υπόθεσης θα εξακολουθούν να απαιτούν με ζέση την ικανοποίηση των συγκεκριμένων αιτημάτων, ή αν αρκέστηκαν στις μισθολογικές περικοπές. Όχι τίποτε άλλο, αλλά να δούμε τελικά μήπως κάποια -υποτίθεται δομικά- στοιχεία της νεοφιλελεύθερης σκέψης δεν είναι παρά ο "φερετζές" που καλύπτει την πραγματική στόχευση, η οποία (ως συνήθως) είναι οι μισθωτοί.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Αυριανιστής 03/02/2010 13:54:20

   Με την ευκαιρία, να συμπηρώσω και κάτι για τις συντεχνίες που ΠΟΤΕ δεν χτυπιούνται: γνωρίζετε ότι η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών έχει βγάλει φετφά, στον οποίο αναγράφει με τον πιο κατάπτυστο τρόπο, επί λέξει ότι "οι πελάτες ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να ζητούν αποδείξεις"; (!!!)

   Εκεί έχουμε φτάσει, με το κράτος-γιουσουφάκι των μικρών και μεγάλων συμφερόντων. Να καθορίζουν οι συντεχνίες, με φετφάδες, ποια είναι και ποια δεν είναι τα δικαιώματα των πολιτών!

 14. Άφατος avatar
  Άφατος 03/02/2010 14:11:25

  Πολύ σωστά. Εκτός από τους πολίτες (που και εμείς έχουμε μερίδιο ευθύνης με αυτούς που εκλέγουμε άρα πρέπει να υποστούμε επίσης τις συνέπειες) να πάνε να βγάλουν τα σπασμένα από τις βίλες του Πρωτόπαππα, του Ρουσόπουλου, του Σουφλιά, από τις δεξιώσεις του Τσοχατζόπουλου και των λοιπών αρπακτικών. Να μπει επιτέλους ένα φρένο στις πισίνες και τις βίλες των κλεφτών.

 15. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 03/02/2010 20:19:14

  Οχι βέβαια γιατί τώρα το Ταμείο είναι δικό τους.
  Φωνάζουν όταν είναι από έξω όχι όταν κρατούν το βάζο με το μέλι....

 16. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 03/02/2010 23:12:59

  πάντως αν βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη, κάτι θα παάσουμε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.