14/07/2010 22:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αιχμές Βερελή κατά Χριστοδουλάκη και Τσοχατζόπουλου για την Siemens

Αιχμές εναντίον πρώην «συντρόφων» του άφησε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Χρήστος Βερελής κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens. Για τον ίδιο ωστόσο διαβεβαίωσε πως δεν υπέγραψε καμία σύμβαση ή συμφωνία ή τροποποίηση συμφωνίας στις οποίες να υπάρχει έστω και ελάχιστη συμμετοχή της Siemens.

Αναφερόμενος στον τότε υπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης, ο κ. Βερελής είπε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία ανάμιξη στο θέμα των προγραμματικών συμβάσεων, και μάλιστα ότι ο ίδιος είχε την άποψη να χρησιμοποιήσει το δημόσιο το όπλο της έκπτωσης στις συμβάσεις προκειμένου να υποχρεωθεί η Siemens αλλά και όποια άλλη εταιρεία έτσι ώστε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. «Επεκράτησε όμως τότε η άποψη του τότε Υπουργού Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη, ότι εάν κηρύτταμε έκπτωτη την κοινοπραξία Siemens τότε θα επλήττετο η αξιοπιστία των ναυπηγείων». Διευκρίνισε όμως ότι  η άποψη του κ. Χριστοδουλάκη οφειλόταν στο χαρακτήρα και την αντίληψή του…!

Στη συνέχεια άφησε υπονοούμενα και εναντίον του Α. Τσοχατζόπουλου περιγράφοντας τις πιέσεις που ασκούσε το Υπουργείο Ανάπτυξης (υπουργός Α. Τσοχατζόπουλος) και τις διαβεβαιώσεις που παρείχε πως θα αναμορφωθούν οι προγραμματικές συμβάσεις.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα, ο κ. Βερελής αναγνωρίζει ότι η μέθοδος των προγραμματικών συμβάσεων ήταν πολύ κακή και δεν υπηρέτησαν τους στόχους που είχαν καθοριστεί για την υπογραφή τους. «Κατά τη γνώμη μου» ανέφερε ο κ. Τζαβάρας «ο κ. Βερελής παραδέχτηκε τα ολέθρια αποτελέσματα που επέφερε η άλωση του δημόσιου τομέα από αλλοδαπά και πολυεθνικά συμφέροντα». Σύμφωνα με τον κ. Τζαβάρα υπάρχει έγγραφη διαβεβαίωση, μετά την υπογραφή της συμφωνίας ΕΤΒΑ HDV τον Οκτώβριο 2001 για τα ναυπηγεία και εν όψει της πληρωμής τιμήματος τον Μάιο του 2002 όπου τρείς υπουργοί Βερελής, Τσοχατζόπουλος και Χριστοδουλάκης διαβεβαιώνουν τη Γερμανική εταιρεία ότι θα ασκήσουν τα δικαιώματά τους στους επιβλέποντες οργανισμούς ώστε να αρθούν οι δυσκολίες και να αναμορφωθούν οι προγραμματικές προς όφελος της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 14/07/2010 22:55:09

  ότι έτσι ήταν ..να συμφωνήσω .. αλλά δίχως πολιτική κάλυψη του Σατανά Σημιτη .. ήταν αδύνατο...

  • 30ς δρομος για τον κορυδαλλο avatar
   30ς δρομος για τον κορυδαλλο @ ataktos 15/07/2010 08:47:09

   τα βατοπαιδια ομως δεν χρειαζόταν πρωθυπουργική κάλυψη ..ε?

 2. ataktos avatar
  ataktos 14/07/2010 22:59:01

  και όταν λέμε .. πολιτική .. αυτό...σημαίνει η γυναίκα η.. μαύρο χρήμα

 3. 30ς δρομος για τον κορυδαλλο avatar
  30ς δρομος για τον κορυδαλλο 15/07/2010 08:46:07

  α ρε ΑΚΗ σε εχει βαλει ο σιωνισμος και η παγκοσμιοποιηση στο ματι-οπως και τον κωστακη-γιατι εισαι παοκ και πατριωτης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.