#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/10/2012 17:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αισιόδοξος ο Στουρνάρας μετά τη σύσκεψη στο ΜαξίμουΑυτή δεν ήταν σύσκεψη, αλλά… μαραθώνιος οινοποσίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Πάνω από 6,5 ώρες κράτησε το μίνι υπουργικό το οποίο έγινε προκειμένου να προετοιμαστεί το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα μέχρι την Τρίτη το βράδυ ώστε την Τετάρτη το Γιούρογκρουπ με τηλεδιάσκεψη να πάρει την απόφαση για εκταμίευση της δόσης.

Σίγουρα θα χρειάστηκαν πολλά… ούζα για να ληφθούν αποφάσεις σε ένα Σάββατο γεμάτο για την κυβέρνηση, αλλά όπως όλα δείχνουν ούτε οι εκκρεμότητες τέλειωσαν ούτε ο Φώτης Κουβέλης έχει ακόμη πεισθεί και το θρίλερ συνεχίζεται. Βγαίνοντας από το Μαξίμου ζαλισμένος ο Γ. Στουρνάρας είπε ότι  «έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος σε σχέση με τις 89 δράσεις» και ότι τα μέτρα θα πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν θα έρθουν σε ένα νομοσχέδιο τα μέτρα, με δεδομένη την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τα εργασιακά, ο υπουργός Οικονομικών είπε: «Νομίζω ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να έρθουν σε ένα νομοσχέδιο».

Αυτό μπορεί να σημαίνει κι ένα παράθυρο για να μην είναι ένα το νομοσχέδιο.

Σε ερώτηση για το τι θα παρουσιάσει η ελληνική πλευρά στο Εurogroup της 31 Οκτωβρίου ο υπουργός απάντησε ότι «θα παρουσιάσουμε την πρόοδο που έχει γίνει.»

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος αποχωρώντας από τη σύσκεψη δήλωσε: «Έχουμε συνεργασία για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της κυβέρνησης ούτως ώστε μέχρι το Eurogroup της Τετάρτης να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και να έχουν προωθηθεί προς την Βουλή όλες οι διατάξεις που πρέπει να έχουν ψηφιστεί».

«Το υπουργείο Εργασίας, εκτός ότι ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής, έχει να υλοποιήσει και το μεγαλύτερο νομοθετικό έργο», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης.

«Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αυτό να ολοκληρωθεί μέσα στους πολύ περιορισμένους χρόνους που απαιτούνται. Η ελληνική κυβέρνηση θα είναι απόλυτα συνεπής και αξιόπιστη ακόμα και σε αυτό», τονίζει ο υπουργός Εργασίας.

Η ουσία είναι ότι στην κυβέρνηση τρέχουν να προλάβουν ώστε να κλείσουν όλα τα μέτωπα το ταχύτερο δυνατόν. Ο πρωθυπουργός φέρεται να έστειλε αυστηρό μήνυμα στους υπουργούς που εμπλέκονται στο πακέτο μέτρων ώστε να τελειώνουν με τις προτάσεις τους για τα μέτρα που θα ψηφιστούν.

Πάντως, υπάρχει κι ένα ενδεχόμενο να μην κλειστεί η συμφωνία για τα μέτρα ούτε την επόμενη εβδομάδα με ότι αυτό συνεπάγεται για το χρονοδιάγραμμα που έχουν θέσει οι ξένοι δανειστές.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Enzo avatar
  Enzo 27/10/2012 18:23:48

  Νομίζω ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να έρθουν σε ένα νομοσχέδιο.

  Προχτές ήταν σίγουρος τώρα λέει νομίζω .
  Χεχεχεχε

 2. nikos avatar
  nikos 27/10/2012 19:56:47

  Αυτός πάντα λέει ότι είναι αισιόδοξος. Τι έχει να χάσει;

 3. Βασίλης Γκιώνης avatar
  Βασίλης Γκιώνης 27/10/2012 20:20:34

  Μετά τα ψώνια κάτσαμε να πιούμε έναν καφέ σήμερα. Εγώ παρήγγειλα έναν ελληνικό διπλό. Η γυναίκα Freddo.

  Δεν μας έφεραν μία απόδειξη παρόλο που πήγαμε μαζί στο μαγαζί, καθίσαμε μαζί και παραγγείλαμε μαζί αλλά μας έφεραν δύο διαφορετικές αποδείξεις.
  Οι αποδείξεις δεν γράφανε επάνω ακριβώς το είδος του καφέ.
  Η μία απόδειξη έγραφε:
  ΚΑΦΕΣ 3,50 €, ΦΠΑ, ΣΥΝΟΛΟ κτλ.
  Η άλλη απόδειξη έγραφε:
  ΚΑΦΕΣ 3,80 €, ΦΠΑ, ΣΥΝΟΛΟ κτλ.
  Η μία απόδειξη έγραφε 09:36 ώρα και η άλλη 11:51 ώρα.
  Όταν πήγαμε εμείς ήτανε 15:30...

  Για ποιά μέτρα συζητάμε λοιπόν εδώ...
  Εδώ πρέπεινα έρθουνε 45 Τρόικες όχι μία...
  Είναι λίγη μία Τρόικα για εμάς...
  Να έρθουνε 45 Τρόικες και να υπογράψουμε και 50 μνημόνια!
  Και να μας φέρουνε κι επιτηρητές, κι επίτροπους και τεχνοκράτες, να είμαστε κανονικότατα υπό ξένη διοίκηση, προτεκτοράτο κάποιας πολιτισμένης χώρας γιατί αλλιώς δεν συμμορφωνόμαστε με τίποτε...

 4. ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ avatar
  ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ 27/10/2012 20:46:43

  Λες και τα μέτρα αφορούν τον Στουρνάρα και τους υπολοίπους του υπουργικού συμβουλίου;Είναι ικανοί να τα περάσουν με μια πρόταση σε ένα άρθρο το Σύνταγμα της Ελλάδας έχει γίνει κιλότα και οι λειτουργίες του κοινοβουλίου για τα πανηγύρια.

 5. nikos avatar
  nikos 27/10/2012 21:23:41

  Είμαι πολυ αισιόδοξος και εγώ, γιατι επιτέλους το "πασει θυσία" στο Ευρώ γίνεται πραγματικότητα. Θέλω θυσίες , πολλές και ασηκωτες . Ετσι κλειδώνω με το Ευρώ. Ετσι με αγαπάνε οι Γερμανοί φίλοι μας και με χτυπούν φιλικά στην πλάτη. Κάθε φορά που μου χαμογέλανε γίνομαι αισιόδοξος πιο πολυ και σε ανταπόδοση θέλω και άλλες θυσίες.
  Και ο Φώτης στο τέλος ναι θα πει. Είμαι αισιόδοξος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.