#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/11/2013 11:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αισιοδοξία για συμφωνία με τρόικα... έστω και με χρονοκαθυστέρησηΚυριακή κοντή γιορτή για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τις τελευταίες δύο ημέρες παίζονται πολλά παιχνίδια με τη στάση της Ελλάδας απέναντι στον Τόμσεν και την παρέα του.

Το δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Βήματος πριν από δύο ημέρες, το οποίο ανέφερε διαλόγους Στουρνάρα – Τόμσεν που… δεν έγιναν ποτέ, έβαλε «φωτιά στα τόπια». Κι αυτό διότι παρουσίαζε μια εικόνα που έδειχνε τον κ. Τόμσεν να απειλεί, να χτυπάει το χέρι στο τραπέζι και να λέει ότι θα πάρουμε μέτρα θέλουμε δε θέλουμε.

Ωστόσο, οι πληροφορίες του antinews κάνουν λόγο για μια συνάντηση που ήταν σε γενικές γραμμές καλή, αλλά είχε ένα βασικό στοιχείο. Ο κ. Τόμσεν άφησε να εννοηθεί ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή και ίσως κρατήσει πολύ. Ίσως να μην υπάρξει συμφωνία μέχρι το επόμενο Γιούρογκρουπ. Πληροφορίες, επίσης λένε ότι η τρόικα ήρθε με άγριες διαθέσεις να κάνει σκληρή διαπραγμάτευση αλλά ότι η κυβέρνηση ήταν προετοιμασμένη να τους αντιμετωπίσει με στοιχεία για την οικονομία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην κυβέρνησης και ειδικά στο οικονομικό επιτελείο εκφράζουν την αισιοδοξία θα υπάρξει συμφωνία χωρίς να μπουν προαπαιτούμενα για οριζόντια μέτρα. Τα πολύ καλά στοιχεία για τα έσοδα, το πρωτογενές πλεόνασμα και η επιστροφή στην ανάπτυξη από του χρόνου είναι τα ατού της κυβέρνησης. Πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει σχετικά με το ασφαλιστικό, γι’ αυτό και οι τροικανοί ζήτησαν ορισμένες μέρες προθεσμία για να μελετήσουν στα στοιχεία που τους έδωσε ο Γ. Βρούτσης.  Μικρότερο είναι το πρόβλημα με το χαρτοφυλάκιο του κ. Μητσοτάκη, ήτοι τις απολύσεις και διαθεσιμότητες

Από το περιβάλλον του κ. Στουρνάρα εκφράζεται η απόλυτη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει συμφωνία διότι η τρόικα βλέπει με καλό μάτι όσα έχουν γίνει στα δημοσιονομικά.

Πάντως, παρ’ ότι υπάρχει η εντολή Σαμαρά για να τελειώνουμε γρήγορα και να ξεκουμπιστούν οι τροικανοί, δυστυχώς αυτό μάλλον δεν θα γίνει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές θα πάνε τη συζήτηση για μετά το Γιούρογκρουπ της 14ης Νοεμβρίου αφού δόση του ενός δις που εκκρεμεί δεν είναι μεγάλη. Μεγάλες είναι οι δόσεις του Δεκεμβρίου κι εκεί θα υπάρξει η πίεση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στέργιος avatar
  Στέργιος 09/11/2013 13:25:32

  Κάθε φορά το ίδιο τροπάριο.
  Πριν έρθει η τρόικα, τα ΜΜΕ αναλαμβάνουν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο με ποδόσφαιρο, συλλήψεις, δίκες, δολοφονίες κλπ. Όταν έρχεται η τρόικα, η κυβέρνηση τάχα διαφωνεί και συγκρούεται με την τρόικα, μετά τα βρίσκουν τάχα συμβιβαζόμενοι, και μόλις φύγει η τρόικα, τα ΜΜΕ αναλαμβάνουν έναν νέο γύρο καλλιέργειας κοινωνικού αυτοματισμού (σε αυτήν τη φάση είμαστε στο κάτοικος τής πόλης versus κάτοικος της υπαίθρου), του οποίου έπονται εξωφρενικά νέα μέτρα. Με το που σαστίζει ο κόσμος με τα νέα μέτρα, έρχεται η προμελετημένη διόρθωση: "Δεν θα αυξηθεί κατά 500% ο φόρος χρήσης τουαλέτας στα σπίτια των Ελλήνων, αλλά μόνο κατά 25%". "Εντάξει τότε, άμα είναι μόνο 25%..." λέει ο κόσμος...
  Και περιμένουμε τον έλεγχο τού επόμενου τριμήνου...

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Στέργιος 09/11/2013 19:33:34

   Οί ὲντιχοισμένες ντολάπες στό Βέλγιο ὰνύπαρκτες! Ό λόγος: added property tax value!!!!!!!!!

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 09/11/2013 13:28:44

  «Μόλις ένας νέος Πρόεδρος ανέβει στην εξουσία, σε μία υποανάπτυκτη χώρα, δέχεται την επίσκεψη ενός Οικονομικού Εκτελεστή και η συνάντηση εξελίσσεται κάπως έτσι: Ο Οικονομικός Εκτελεστής βάζει το χέρι του στην αριστερή τσέπη και λέει: «Κύριε Πρόεδρε, στην τσέπη αυτή έχω δύο εκατομμύρια δολλάρια για εσάς και την οικογένειά σας, αν δεχθείτε να παίξετε το παιγνίδι μας.» Μετά βάζει το χέρι του στη δεξιά του τσέπη και λέει: «Εδώ έχω ένα όπλο και μία σφαίρα με το όνομά σας αν δεν παίξετε το παιχνίδι μας. Σκεφθείτε καλά τι θα κάνετε και να έχετε υπ’ όψιν τι συνέβη σε όσους αρνήθηκαν.»

  «Η Προφητεία του Κόνδορα και του Αετού»
  … Καθώς άφηνα πίσω μου την πόλη Shell, περνούσα το υδροηλεκτρικό φράγμα και κατευθυνόμουν ψηλά, προς τις Άνδεις, από το μυαλό μου δεν έλεγε να ξεκολλήσει η διαφορά ανάμεσα σε όσα είχα δει και ακούσει στη διάρκεια της επίσκεψής μου αυτής στο Εκουαδόρ (Ισημερινό) και σε εκείνα τα οποία είχα συνηθίσει να συναντώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Απ’ ό,τι φαινόταν, οι φυλές του Αμαζονίου είχαν πολλά να μάς διδάξουν. Παρά την εκπαίδευση μας, παρά τις ατέλειωτες ώρες διαβάσματος και τηλεόρασης, μάς έλειπε μία συναίσθηση που εκείνοι με κάποιον τρόπο είχαν βρεί. Οι σκέψεις μου αυτές, μού έφεραν στον νου την «Προφητεία του Κόνδορα και του Αετού», που είχα ακούσει πολλές φορές, σε όλη τη Λατινική Αμερική, καθώς και παρόμοιες Προφητείες που έχω ακούσει σε ολόκληρο τον κόσμο.

  Σχεδόν σε κάθε πολιτισμό που γνωρίζω, υπάρχει μία Προφητεία που λέει ότι στα τέλη του 1990, ο κόσμος μπήκε σε μία περίοδο μεγάλων μεταβολών. Σε μοναστήρια των Ιμαλαΐων, σε ιερές τοποθεσίες της Ινδονησίας, σε καταυλισμούς Ινδιάνων της Βόρειας Αμερικής, από τα βάθη του Αμαζονίου ως τις κορυφές των Άνδεων και τις αρχαίες πόλεις των Μάγια στην Κεντρική Αμερική, έχω ακούσει να λένε ότι η εποχή που ζούμε αποτελεί μία ξεχωριστή στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας και ότι όλοι εμείς γεννηθήκαμε τον καιρό αυτό, επειδή έχουμε να φέρουμε εις πέρας μία αποστολή. Οι τίτλοι και οι λέξεις της κάθε Προφητείας διαφέρουν ελαφρά μεταξύ τους: Νέα Εποχή, Τρίτη Χιλιετία, Εποχή του Υδροχόου Αρχή του Πέμπτου Ήλιου. Παρά τη ποικιλία στην ορολογία, όλες αυτές οι δοξασίες παρουσιάζουν πολλά κοινά σημεία.

  «Η Προφητεία του Κόνδορα και του Αετού», αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Σύμφωνα με αυτήν, την αυγή του χρόνου, η ανθρώπινη κοινωνία διασπάστηκε σε δύο κομμάτια που το καθένα ακολούθησε διαφορετικό μονοπάτι: εκείνο του Κόνδορα (που εκπροσωπεί τη καρδιά, τη διαίσθηση και τη μυσταγωγία), και εκείνο του Αετού (που εκπροσωπεί το μυαλό, τη λογική και την ύλη). Τη δεκαετία του 1490, συνεχίζει η Προφητεία, τα δύο μονοπάτια θα συνέκλιναν και ο Αετός θα οδηγούσε τον Κόνδορα στα πρόθυρα της καταστροφής. Έπειτα, πεντακόσια χρόνια αργότερα, τη δεκαετία του 1990, μία νέα εποχή θα ξεκινούσε. Μία εποχή στην οποία ο Κόνδορας και ο Αετός θα είχαν την ευκαιρία να ενωθούν ξανά, να πετάξουν μαζί στον ίδιο ουρανό, ν’ ακολουθήσουν το ίδιο μονοπάτι. Αν ο Κόνδορας και ο Αετός αποδεχθούν αυτή την ευκαιρία, θα δημιουργήσουν τους πιό ξεχωριστούς απογόνους που όμοιούς τους, δεν έχει γνωρίσει ποτέ ξανά ο κόσμος.

  «Η Προφητεία του Κόνδορα και του Αετού», μπορεί να ερμηνευθεί σε πολλά επίπεδα. Σύμφωνα με τη πιό συνηθισμένη ερμηνεία, προβλέπει το μοίρασμα της γνώσης των ιθαγενών φυλών και της τεχνολογίας του δυτικού κόσμου, την εξισορρόπηση του Γιν με το Γιανγκ, το γεφύρωμα των Βορείων και Νοτίων Πολιτισμών. Πιό ισχυρό όμως, είναι το μήνυμα που στέλνει σχετικά με τη συνείδηση: Αυτό που μάς λέει είναι πως έχουμε εισέλθει σε μία εποχή στην οποία μπορούμε να ωφεληθούμε από τους πολλούς διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους βλέπουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο, καθώς και ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους τρόπους αυτούς, ως σκαλοπάτια προς υψηλότερα επίπεδα αντίληψης. Μπορούμε στ’ αλήθεια να ξυπνήσουμε, να εξελιχθούμε σε ένα είδος με περισσότερη συνείδηση.

  Οι Άνθρωποι-Κόνδορες του Αμαζονίου δείχνουν να θεωρούν αυτονόητο πως εάν πρόκειται να θέσουμε ερωτήματα σχετικά με το τι σημαίνει να είναι κανείς Άνθρωπος, στη νέα αυτή χιλιετία και σχετικά με τη δέσμευσή μας να αξιολογήσουμε τις προθέσεις μας για τις επόμενες δεκαετίες, τότε πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας και να αντικρύσουμε τις συνέπειες των πράξεών μας
  – των πράξεων του Αετού – σε τόπους όπως το Ιράκ και το Εκουαδόρ. Πρέπει να πιέσουμε τους εαυτούς μας να ξυπνήσουν. Ειδικά εμείς, οι πολίτες του πιό ισχυρού έθνους που πέρασε ποτέ από την ιστορία, πρέπει να πάψουμε να ασχολούμαστε τόσο πολύ με την έκβαση των σήριαλ και των ποδοσφαιρικών αγώνων, με τους τριμηνιαίους ισολογισμούς και με τον Δείκτη Dow Jones και να επαναξιολογήσουμε το Ποιοί είμαστε και Ποιό επιθυμούμε να είναι το μέλλον των παιδιών μας. Αν δεν σταθούμε, αν δεν θέσουμε στους εαυτούς μας τα σημαντικότατα αυτά ερωτήματα, διατρέχουμε θανάσιμο κίνδυνο.»

  ~Τζων Πέρκινς: «Εξομολόγηση Ενός Οικονομικού Δολοφόνου» (αποσπάσματα)
  Σελίδες: 10, 344–346. Εισαγωγή Ελληνικής Έκδοσης: Στέλιος Κούλογλου
  © Εκδόσεις Αιώρα 2007 – Μτφρ: Βασίλης Αθανασιάδης

 3. Mariana avatar
  Mariana 09/11/2013 19:31:17

  Άντε βρε παιδιά να συμφωνήσουμε μη θυμώσουν και μας κόψουν τη "βοήθεια".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.