#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/01/2008 23:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αιρετικές σκέψεις με αφορμή το θάνατο του Χριστόδουλου -1

Τώρα λοιπόν που έφυγε ο Χριστόδουλος και όλοι τον πενθούν στην τηλεόραση και τις δηλώσεις του ντυμένοι στα μαύρα, εγώ τον θυμάμαι στα γραφεία του «παλιού» καλού «ΕΤ» να μου τον συστήνει ο μακαρίτης ο Άρης Βουδούρης. Το είχε βάλει και στο ΔΣ του «Ιδρύματος Τύπου», στενοί φίλοι καθώς ήταν. Ο Χριστόδουλος του είχε συστήσει για να δουλέψει στην εφημερίδα εκείνον τον κακομοίρη που έγινε μετά και «διευθυντής» και ύστερα τον διαπόμπευε δημόσια, παρέα με τον Μάκη. Γιατί ποιός ξεχνάει αυτές τις ώρες ότι ο Θεμομακισμός (αυτή η συλλογική δημοσιογραφική ξεφτίλα) πρωτοστατούσε και πριν από τέσσερα χρόνια στη λεγόμενη «βαβυλιάδα», πρωταρχικός στόχος της οποίας ήταν η απαξίωση του Χριστόδουλου. Και είναι τώρα σαν να κλείνει με τον θάνατο του Χριστόδουλου, ένας κύκλος της συστηματικής υπονόμευσης θεσμών και αξιών, που άρχισε το 2004.

Δεν είμαι πιστός Χριστιανός. Αλλά ούτε το παίζω μάγκας. Επειδή μου αρέσει να τρώω αρνάκι το Πάσχα, ψηλά στη λίμνη Πλαστήρα (όπου άρεσε και στον Χριστόδουλο), ορκίστηκα στο στρατό και πήγα και παντρεύτηκα (δύο φορές) στην εκκλησία, όπου βάφτισα και τον γιο μου. Δεν πιστεύω ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι «αγία». Αλλά, ότι κι αν υπάρχει εκεί έξω, η δύναμη της παράδοσης είναι πολύ μεγάλη. Το ίδιο και η δύναμη της Εκκλησίας. Και πιστεύω επίσης ότι σε αυτό ακριβώς θα τον κρίνει η Ιστορία τον Χριστόδουλο. Επειδή ήταν μια χαρισματική προσωπικότητα με μεγάλες ικανότητες και ευρυμάθεια. Και θα μπορούσε να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στο μεγάλο παιχνίδι των θρησκειών και των εθνοτήτων, αν δεν πρόσφερε την ευκαιρία σε κάποιους άλλους να μειώσουν το ανάστημά του και να ευτελίσουν την Ελληνική Εκκλησία τρέφοντας και αναδεικνύοντας γύρω του ένα δυσώδες περιβάλλον.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nikos avatar
  nikos 29/01/2008 00:41:43

  Ο Χριστόδουλος ήταν μια μεγάλη μορφή,
  κι ας λένε ότι θέλουν...

 2. nio avatar
  nio 29/01/2008 01:21:22

  Γιασου ρε fx μονο τα σοροπια μην σε παρουν δεν αντεχεται ο πονος.
  Μεγαλη πενα ρε παιδι μου.... σε ειχα και σε εκτιμιση κρυφο ταλιμπαν

 3. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 29/01/2008 01:52:08

  Που φτάσαμε. Η χαρά της ζωής και η ανθρωπιά να θεωρείται ταλιμπανισμός. Εκτός και αν είναι αστείο. Αλλά και πάλι...

 4. giorgis avatar
  giorgis 29/01/2008 02:08:48

  όταν μιλάς για τον παλιό καλό ΕΤ, προφανώς αναφέρεσαι στον Ελεύθερο Ρύπο έτσι;

 5. Προφήτης avatar
  Προφήτης 29/01/2008 02:30:45

  Φακτορ
  Δεν πιστεύω. Αλλά αισθάνομαι ακριβώς όσα προσωπικά καταθέτεις. Και, είναι πολλοί έτσι άσχετο αν δεν το δηλώνουν.

  Κάτι ακόμα : αποκλειστικά η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία , που σε αυτό δεν έχει καμμία σχέση με τις ομόδοξες ανατολικές-σλαβικές, έχει ενσωματώσει στα τελετουργικά της το 90% της αρχαιοελληνικής παγανιστικής, και είναι μια θρησκεία αγάπης και όχι μίσους όπως το Ισλαμ και ο Καθολικισμός.
  Οι λειτουργοί της δυστυχώς πάσχουν.
  Και, φεύγουν οι καλοί όπως ο Χριστόδουλος, ενώ μένουν οι αχρείοι όπως ο Ζακύνθου.

 6. Factorx avatar
  Factorx 29/01/2008 02:31:56

  1.Άφες αυτοίς ού γαρ οίδασι τι ποιούσι.
  2. Θέλετε να λέμε τα πράγματα όπως σας αρέσουν; Ή όπως τα ζήσαμε, όπως τα ξέρουμε και όπως ίσως είναι;
  3. Το "καλός" ΕΤ ήθελα να το βάλω σε εισαγωγικά για να τον συγκρίνω με τον σημερινό και να κάνω πλάκα, αλλά τα ξέχασα. Αλλα ΝΑΙ εκείνον τον «Ελεύθερο Τύπο», εννοώ, που μας υπενθυμίζεις τώρα πως τον αποκαλούσαν τα πράσινα λαμόγια της εποχής. Τότε που ο Βουδούρης είχε πουλήσει τις άλλες επιχειρήσεις του (το έξερες αυτό;) γιατί ήθελε να παίξει παιχνίδι εξουσίας και δεν ήθελε να τον κατηγορήσουν για διαπλοκή. Κι αυτό κάτι λέει, δεν συμφωνείς; Κι αυτός ήταν ο λόγος που έκανε ένα "εκδοτικο θαύμα" (πρώτος τότε στην κυκλοφορία, με 200.000 φύλλα στο καθημερινό χωρίς ...DVD). Επειδή δεν τα έπαιρνε από τους μεν για να κτυπήσει τους δε. Και οι δημοσιογράφοι εργαζόντουσαν σε ένα πολύ πιο ανεκτικό και ελεύθερο κλίμα και μπορούσαν να γράφουν περισσότερα απο όσα αλλού, αν είχαν στοιχεία για να το αποδείξουν. Και αν θες να ξέρεις εγώ δεν έγραψα ποτέ για τα προσωπικά του Ανδρέα, ούτε για τα κουτσομπολιά με τη Μιμή, γι αυτό και ήμουν ο μόνος απεσταλμένος στο Χέρφηλντ που είχε μαζί του και μια …κοσμικογράφο για να γράφει τα υπόλοιπα πέραν του πολιτικού ρεπορτάζ. Ότι μπορούμε παίρνουμε από αυτήν την ζωή (χωρίς μεγάλους συμβιβασμούς) και ο ΕΤ του Βουδούρη πρόσφερε πολύ περισσότερα στους δημοσιογράφους από κάτι δήθεν προοδευτικές δυνάμεις που έπεσαν στον κρατικό κορβανά σαν ακρίδες.

 7. nio avatar
  nio 29/01/2008 11:04:09

  Τελικα ειναι το κατι που μενει... οπως λεει και ο Τολης, ΧΑΡΑ στις δημοσιες με 4 μερες αργια, καλα μειλαμε Αγιατολαχ Ταλμπανι οχι Χομεινη...Βουδουρης 1 1 4

 8. Laval avatar
  Laval 29/01/2008 13:17:04

  Factor αρκετά θα μας τα πρήξουν 4 μερες με τον "κοιμισμένο" τα κωλοκάναλα,αν ειναι να κανεις και συ το ιδιο παινεύοντας τον πιο αντιδραστικό θρησκευτικό εκπρόσωπο που γνώρισε ο τοπος,τι να πω,ας παει στο διάολο!

 9. giorgis avatar
  giorgis 29/01/2008 13:48:32

  Δεν τον αποκαλούσαν ελεύθερο ρύπο μόνο τα πράσινα λαμόγια, αλλά και κάθε υγιής και αδέσμευτος πολίτης, που αντιδρούσε στη δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας. Εκεί βρίσκεται το σπέρμα του Θεμακισμού, είτε στη light μορφή (Νίνα Βλάχου), είτε στην πιο αποκρουστική (εξώφυλλα Λιάνης, Ο απατεώνας και το τσόκαρο, Στην εντατική ο απατεώνας κτλ.)

 10. giorgis avatar
  giorgis 29/01/2008 13:52:00

  Στα υπόλοιπα για τον "προοδευτικό" τύπο με βρίσκεις απούτως σύμφωνο

 11. vera avatar
  vera 29/01/2008 15:13:06

  Ο χριστόδουλος είχε την αποδοχή του ελληνικού λαού,
  και εξέφραζε την πλειψηφία των Ελλήνων.
  Κυρίως περιθωριακοί τύποι τον βρίζουν σήμερα.
  Πιστεύω, ότι δεν τους έχει βλάψει,
  απλά έχουν διαφορετική θεώρηση.

 12. anna avatar
  anna 29/01/2008 15:18:07

  «Με το σπαθί της διανόησης» είναι ο τίτλος άρθρου της Frankfurter Allgemeine Zeitung με αφορμή το θάνατο του Έλληνα αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου: «Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήταν από το 1998 επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδας. Ιδιαίτερα μορφωμένος και εύγλωττος, οι ομιλίες του διακρίνονταν για την κομψότητα και την σαφήνειά τους.»

 13. Factorx avatar
  Factorx 29/01/2008 15:47:23

  Θα τρελαθούμε τελείως μου φαίνεται. Διευκρινίζω σε όλους τα εξής: Όταν πήγα στον «ΕΤ» , μετά τις αποκαλύψεις στο «Αντί» για το «σκάνδαλο Κοσκωτά» και την «Αγορά του Αιώνα», το 1988, κάποιοι που προφανώς δεν τους θυμάστε έκαιγαν το «Αντί» στο … Σύνταγμα επειδή αποκαλύφθηκε τάχα η «συνωμοσία» μας με τον …Μητσοτάκη. Τον οποίο βέβαια μόνο που δεν τον έχει κάνει στόχο για βελάκια το «Αντί» όλα αυτά τα χρόνια. Πήγα όμως επειδή είχε πολύ μεγάλη κυκλοφορία και άλλο να απευθύνεσαι σε 7.500 αναγνώστες που ήταν τότε η κυκλοφορία του «Αντί» και άλλο σε 200.000. Ο μόνος όρος που έβαλα ήταν να μην πειράζουν τα κομμάτια μου κι ο Βουδούρης το σεβάστηκε. Τα άλλα δεν με ενδιέφεραν, καλώς ή κακώς. Κάνεις ελιγμούς και συμβιβασμούς όταν αγωνίζεσαι για κάτι. Είπαμε, δεν υπάρχει παρθενογέννηση. Δεν το μετανιώνω όμως, παρά τους τόνους της λάσπης που έφαγα από τους αριστερούληδες «συναδέλφους» όλα αυτά τα χρόνια. Μέχρι ..ψυχίατρο είχαν βάλει να γράψει πρωτοσέλιδο στην «Αυριανή» ότι είμαι … «τρελός»., για να αμφισβητηθεί η μαρτυρία μου στο Ειδικό Δικαστήριο. Και όταν στο «Αντί» γράφαμε για τον Κόκκαλη και την Στάζι, μας λοιδορούσαν όλοι, μαζί και η δημοσιογραφάρα των «φακέλων» που έκανε τότε την «πάπια» και τώρα θυμήθηκε ότι έχει κι αυτός ένα έγγραφο της Στάζι, όταν εγώ κατέθεσα όλο το αρχείο για την Ελλάδα στον ανακριτή. Που είναι αυτοί τώρα; Στην τηλεόραση με παχυλούς μισθούς και να τους χαίρεστε. Που είμαι εγώ; Εδώ μαζί σας. Μέχρι τέλους. (Και «sorry» για την φόρτιση)

 14. μάπας avatar
  μάπας 29/01/2008 16:06:51

  εδώ. μη κουνιέσαι με τίποτε.

 15. Factorx avatar
  Factorx 29/01/2008 16:06:57

  Θα τρελαθούμε τελείως μου φαίνεται – 2: Είδατε να εγκωμιάζω πουθενά τον Χρυσόστομο; Σε λίγο θα πείτε ότι υποστηρίζω και τον Μεσαίωνα της Εκκλησίας. Στο κομμάτι αυτό λέω απλώς πως τον γνώρισα. Και ότι ήταν άνθρωπος με ικανότητες, που μπορούσε να κάνει πολλά, αν δεν ήταν δέσμιος αυτού που ήταν επικεφαλής και όλων όσων κουβαλάει μαζί του τόσους αιώνες. Και ότι όλα όσα έγιναν με τα «παραεκκλησιαστικά» δεν έγιναν επειδή κάποιοι συγκινήθηκαν ξαφνικά με τις σεξουαλικές προτιμήσεις των μητροπολιτάδων. Ας πάψουμε να αντιμετωπίζουμε την Εκκλησία μεταφυσικά και να την δούμε ως το πιο παλιό «σύστημα εξουσίας» που υπάρχει. Έτσι, ως εκπρόσωποι του «κόμματος του Θεού» μπορούν κι αυτοί να πηγαίνουν στα μπουζούκια και να ερωτεύονται . Και να μη σαλτάρει το πανελλήνιο κάθε φορά που κάποιος παπάς συλλαμβάνεται να βάζει το χέρι του στο φουστάνι ή το.. παντελόνι των πιστών. Αν όμως τους αντιμετωπίζουμε με βάση τις δικές μας μεταφυσικές αγωνίες, τότε παίζουμε το παιχνίδι τους. Η Εκκλησία δεν ήταν ποτέ τίποτα άλλο, από αυτό που είναι τώρα. Απλώς τώρα μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ, αυτά που προηγουμένως φανταζόμαστε. Και επαναλαμβάνω, για τη δύναμη, του «κόμματος του Θεού»: Πόσοι από εσάς είχαν τα guts να μην πάνε στην εκκλησία για να παντρευτούν;

 16. anna avatar
  anna 29/01/2008 16:25:31

  Συνέχεια από την Frankfurter Allgemeine Zeitung:

  Ο λόγος του Αρχιεπισκόπου δεν ήταν ‘πολιτικά ορθός’:  «Του άρεσε να οξύνει τα πνεύματα με τις ομιλίες του γι’ αυτό και θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τον λόγο του ως μη ορθό πολιτικά.» «Σε μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις τον περασμένο Μάιο, σε συνέδριο για το Ισλάμ, είπε ότι ο διάλογος με το Ισλάμ θα ήταν σκόπιμος μόνον, εάν δεν ξεκινά από την προϋπόθεση ότι χριστιανοί, μουσουλμάνοι και εβραίοι μιλούν για τον ίδιο θεό.
  Επισήμανε ότι οι μουσουλμάνοι απαιτούν να έχουν δικαιώματα ως μειονότητα, αλλά δεν τα εγγυώνται στους άλλους, όταν είναι πλειονότητα: ‘το σύγχρονο Κολοσέο, ο σημαντικότερος τόπος μαρτυρίου των χριστιανών, είναι δυστυχώς οι σημερινές ισλαμικές χώρες.’
  Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ασκούσε κριτική στην τάση παραχάραξης της ιστορίας, όπως την εμφάνιση της οθωμανικής αυτοκρατορίας ως θεματοφύλακα της θρησκευτικής ελευθερίας και της ανοχής: ‘Είναι λυπηρό ότι οι Έλληνες μαθητές μαθαίνουν τώρα μέσω αυτής της παραχάραξης την δήθεν ανεκτικότητα των σουλτάνων, αν και η ανεκτικότητά τους φαίνεται από το γεγονός ότι 6000 Έλληνες ιερείς γύρω στους 100 επισκόπους και 11 πατριάρχες γνώρισαν το σπαθί των Οθωμανών.’»

  «Ο κος Χριστόδουλος έχασε όμως τη σημαντικότερη μάχη της θητείας του:
  έχασε η εκκλησία τον αγώνα της κατά της διαγραφής του θρησκεύματος από τις ταυτότητες.»

  «Παρ’ όλα αυτά με τον θάνατό του δεν χάνουν μόνον οι Έλληνες μία από τις πιο ευφυείς προσωπικότητες.»

 17. alexandra avatar
  alexandra 29/01/2008 17:55:02

  Βέρα, εντυπωσιάστηκα απο τις κάθετες αποόψεις σου σχετικά με το οτι ο Χριστόδουλος ειναι αποδεκτός απο την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και οτι αυτοί που δεν τον παραδέχτηκαν ειναι περιθωριακοί τύποι. Να ειμαι και περιθωριακή και να μην μου το έχει πεί κανείς! Φαίνεται περνάμε τις παρέες μας για την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
  Πιστεύω οτι ηταν διχασμένος ο κόσμος απέναντί του, και οτι ειναι καιρός να συναντήσει η εκκλησία τον 21ο αιώνα. Τέρμα τα Βυζάντια και τα βυζαντινά. Ο Χριστόδουλος διεκδικούσε μερίδιο στην άκηση πολιτικής εξουσίας, κάτι που μου φαίνεται αποκρουστικό. Και καλά έκαναν και τον μάζεψαν.Δεν ειναι ο ρόλος του. Οσο για το άν ήταν πνευματικός ηγέτης, προτιμώ άλλες φωνές και άλλον Λόγο.Πριν απο χρόνια διάβασα ένα βιβλίο του. Δεν βρήκα τίποτε που να με συγκινεί στον λόγο του. Ουτε να με εμπνέει. Ο 10ος και ο 11ος αιώνας,και οι αναφορές στα Πατερικά κείμενα, τι απαντήσεις δίνουν στις αγωνίες των σημερινών ανθρώπων; Μελίρρυτος δογματισμός,λατρεία του Βυζαντίου, και αναφορές σε ενα παρελθόν που απο χρόνια εχουν αναλάβει οι ιστορικοί. Ζούμε ομως μεσα σε εναν τεράστιο κόσμο, πρόβλημα ταυτότητας δεν έχουμε, το αντίθετο, οπότε ας ένδιαφερθούμε και για τις άλλες θρησκείες και τις αλήθειες των άλλων.
  Οσο για το άνν εχει ενσωματώσει παγανιστικές τελετές, ναι ειναι αλήθεια, άλλα πιστεύουμε και άλλα τραγουδάμε.

 18. π.... avatar
  π.... 29/01/2008 18:38:37

  αμην...

 19. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 29/01/2008 21:51:13

  Factorx μετά από τόσα χρόνια στο πεζοδρόμιο θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι η μέθοδος πολέμου των πασόκων της αριστερής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ και των ΣΥΝασπισμών (λίγο διαφέρουν άλλωστε) είναι η συκοφαντία, η απαξίωση του αντιπάλου και η κατάλυση των θεσμών και των κανόνων σε μια κοινωνία για να έχουν ελεύθερο το πεδίο να αλωνίζουν. Που οδήγησε αυτό το βλέπουμε τον τελευταίο μήνα. Παλιότερα τους έβγαινε γιατί ήταν στα πράγματα τώρα δεν τους βγαίνει πλέον.

  Κάνε τη δουλειά σου και μη φορτίζεσαι.

 20. alexandra avatar
  alexandra 29/01/2008 22:37:00

  Γειά σου εξάκτινε
  Μια υπονομεύτρια των θεσμών και των κανόνων της κοινωνίας,υπεύθυνη για όλα τα δεινά της πατρίδας μας, μίασμα δηλαδή. (Ευτυχώς που η Γιάρος έγινε τουριστικό θέρετρο)

 21. Le canard avatar
  Le canard 29/01/2008 22:41:19

  Και μην ξεχνάς Αλεξάνδρα μου ότι τα εγκαίνια στη Γιάρο τα έκανε ο Καραμανλής. Πάει και η Γιάρος, πάει και η Αριστερά μαζί της. Και γιατί να σκεφτόμαστε άλλωστε τη Γυάρο; Σήμερα ζούμε στον αστερισμό της λαϊφ σταϊλ Αριστεράς.

 22. alexandra avatar
  alexandra 29/01/2008 23:09:26

  Δηλαδή ο Καραμανλής έβαλε την ταφόπλακα της αριστεράς; Την έσβησε απο τον χάρτη; Με ένα απλό μυστρί; Και αυτή,χάνοντας πιά τα σύμβολά της συμμάχησε με τον Ζαμπούνη;Γιατί πάντα πίστευα οτι αυτό που εννοούμε αριστερά ή δεξιά ειναι στάση ζωής και οχι συνθήματα, επικοινωνιακά τρύκ, και αντιθέσεις του στύλ, ταγάρι ή γκούτσι. Και σαν τέτοια, δεν τελειώνει. Οσο υπάρχει κοινωνία.

 23. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 29/01/2008 23:30:42

  Νομίζω ότι τη Γυάρο την άνοιξε ο Γεώργιος Παπανδρέου ή εν πάση περιπτώσει κυβερνήσεις του κέντρου.

 24. alexandra avatar
  alexandra 29/01/2008 23:57:10

  Σημασία δεν έχει ποιός την ανοιξε, ποιός την κατοίκησε, ποιός την έχτισε, ποιός την εγκαινίασε.Σημασία έχει οτι αντιπροσωπεύει εποχές ακραίου διχασμού και λογικών εγώ ο καλός, εσύ ο κακός,και το κυνήγι μαγισσών. Πολιτικός Μεσαίωνας, στην αρχή του ψυχρού πολέμου.

 25. Frixos13 avatar
  Frixos13 30/01/2008 02:35:42

  Γιατί δεν λέτε και για τον "Γερμανό" και το ΚΚΕ;

 26. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 30/01/2008 10:09:56

  Αφού θες για το Γερμανό να σου πω. Φίλος έπινε καφέ και μετά από κάποια συγκέντρωση του ΚΚΕ εμφανίστηκε μπροστά του η Αλέκα να μιλήσει με τον κόσμο. Της λέει ο φίλος
  - Το κόλπο με το Γερμανό το κάνατε?
  Σβήνουν οι κάμερες και η Αλέκα απαντάει.
  - Εμείς είμαστε ένα αυτοχρηματοδοτούμενο κόμμα.

  Τα συμπεράσματα δικά σας.

 27. Swell avatar
  Swell 30/01/2008 11:56:21

  Διαβάστε κι ΑΥΤΟ

 28. Le canard avatar
  Le canard 30/01/2008 16:16:51

  Συμφωνώ απόλυτα με Αλεξάνδρα. Η Αριστερά, όπως και οι υπόλοιπες τάσεις, είναι και στάση ζωής, αλλά και ιδεολογικό-πολιτικό ρεύμα που έχει καταγραφεί στην ιστορία. Ως εκ τούτου έχει την πορεία του και -ενδεχομένως- το μέλλον του. Και αυτό είναι το ζητούμενο. Να αποδείξει ότι έχει μέλλον και όχι να απαντά στο λάϊφ στάϊλ του κατεστημένου, με αριστερό λάϊφ στάϊλ. Οσον αφορά τη Γυάρο, συμβολικά λέω για τον Καραμανλή. Ουδέποτε θα μπορούσε να βάλει ταφόπλακα στην αριστερά ο Καραμανλής (ίσως ο Ανδρέας Παπανδρέου...). Η ίδια η Αριστερά βάζει ταφόπλακα στον εαυτό της.

 29. factorx avatar
  factorx 30/01/2008 17:12:08

  «Η μεγαλύτερη πανουργία του Διαβόλου , έγκειται στην ικανότητά του να μας πείθει πως δεν υπάρχει» - Μπωντλαίρ

 30. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 30/01/2008 19:24:44

  Μπορείς να μου πεις Le canard προς ποια κατεύθυνση είναι στάση ζωής η αριστερά? Γιατί το μόνο που βλέπω εγώ, με την εξαίρεση του ΚΚΕ που είναι η πραγματική αριστερά, είναι ένα τεράστιο μπάχαλο στην παρούσα φάση. Και το ξεκαθαρίζω τι εννοώ. Το ΣΥΝ και την αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ.

 31. KaryID avatar
  KaryID 18/06/2009 16:16:03

  τεστ

 32. KaryID avatar
  KaryID 18/06/2009 16:16:50

  τεστ

 33. KaryID avatar
  KaryID 18/06/2009 16:17:11

  τεστ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.