#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/12/2013 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αιθαλομίχλη: «αβάντες» της κυβέρνησης στο ΣΥΡΙΖΑ;Οι μέρες των Χριστουγέννων και των γιορτών αποτυπώνουν με έναν πολύ πιο ανάγλυφο τρόπο ότι οι εικόνες «των αθλίων» του Βίκτορος Ουγκώ ή οι εικόνες κοινωνικής εξαθλίωσης που περιγράφονται στα βιβλία του Ντίκενς προ δύο αιώνων και περισσότερο είναι μάλλον εικόνες απ’ το μέλλον. Είναι εικόνες των δικών μας ημερών. Το παράδειγμα της αιθαλομίχλης που συνδέεται με την πολιτική που ακολουθείται στο πετρέλαιο θέρμανσης, είναι ένα μόνο απ’ τα πιο χαρακτηριστικά σημεία των καιρών μας, των καιρών της οικονομικής κρίσης.

Κάπου εδώ αρχίζουν οι κωμικοτραγικές εικόνες στη διαχείριση του προβλήματος που από πολιτική άποψη θα μπορούσε εν είδη υπερβολής να πει κανείς ότι η κυβέρνηση κάνει αβάντες στο ΣΥΡΙΖΑ.

Για παράδειγμα τι νόημα έχει να συσκέπτονται οι συναρμόδιοι υπουργοί για το θέμα και το δια ταύτα αυτών των συσκέψεων να είναι τελικά οι κυβερνητικές εκκλήσεις προς τους πολίτες να κάνουν λελογισμένη χρήση του όποιου καύσιμου υλικού πλην του πετρελαίου θέρμανσης για να περιοριστούν οι περιβαλλοντικές και άλλες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Τι είδους αντιμετώπιση είναι αυτή που επαφίεται στην ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη το πρόβλημα και κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι υπάρχει πραγματική αδυναμία χρήσης πετρελαίου θέρμανσης από μεγάλο τμήμα του πληθυσμού και των νοικοκυριών; Είναι θα λέγαμε στα όρια της πρόκλησης οι δηλώσεις Μανιάτη για χρήση καθαρής ενέργειας απ’ τους πολίτες.

Κάπως έτσι η κυβέρνηση «δίνει πάσες» στο ΣΥΡΙΖΑ να την κατηγορεί για «θράσος και υποκρισία» σημειώνοντας ότι «Ενώ η κυβέρνηση αρνείται επίμονα να δεχθεί τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, την ίδια στιγμή κάνει συστάσεις στους πολίτες να μην ανάβουν τα τζάκια γιατί αυξάνονται τα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα. Τι τους προτείνει αλήθεια; Να παγώνουν οικειοθελώς

Μάλιστα συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Και σαν να μην έφτανε αυτό, μιλάει για παροχές δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος μόνο όταν ξεπεραστούν τα ανώτερα επιτρεπτά όρια των σωματιδίων, ενώ λογικά δωρεάν ρεύμα θα πρέπει να δοθεί εξαρχής στους πολίτες για να ζεσταθούν, ώστε να προληφθεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης. Πρόκειται για παραλογισμό».

Ο παραλογισμός όμως αφορά τόσο την κυβέρνηση όσο και το ΣΥΡΙΖΑ. Για μεν την κυβέρνηση γιατί πράγματι ισχύουν αυτές οι πλευρές της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά απ’ την άλλη και η αξιωματική αντιπολίτευση είτε δημαγωγεί συνειδητά είτε έχει άγνοια των δεδομένων. Δεν μπορεί να υπάρξει παροχή δωρεάν ρεύματος σε κανέναν πολίτη γιατί η ΔΕΗ λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν ήταν πλήρως κρατική η ΔΕΗ και γενικότερα η ενέργεια. Ωστόσο αυτό αντίκειται της ελεύθερης αγοράς και του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί αθέμιτου ανταγωνισμού. Και εδώ αρχίζει η υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ιδιαίτερα του τμήματος εκείνου του ΣΥΡΙΖΑ που ομνύει στο «ευρωπαϊκή στροφή του Τέξας».

Όμως αυτά τελικά καταλήγουν να είναι ψιλά γράμματα μπροστά στην οργή για τους υπεύθυνους και ο πολίτης ψάχνοντας από κάπου να πιαστεί, στρέφεται σε αυτόν που μιλάει όσο είναι δυνατό περισσότερο για τα προβλήματά του και προτείνει έστω και ρητορικά κάτι διαφορετικό απ’ το ισχύον. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το δημοσκοπικό τοπίο γεμάτο αιθαλομίχλη για την παρούσα κυβέρνηση.

Κάλχας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 26/12/2013 10:25:19

  Το είπαμε πολλές φορές η αιθαλομίχλη είναι επίτευγμα των ικανών πολιτικών μας
  οι ίδιοι ήταν και είναι τα τελευταία 25 χρόνια.
  Τώρα σειρά έχει η κατάργηση των PC και η επαναφορά των γραφομηχανών και των χειρογραφικών μεθόδων.

 2. parsifal avatar
  parsifal 26/12/2013 10:47:24

  Η αποστροφή του κ.Στουρνάρα περί λαθρεμπόρων κλπ για να δικαιολογήσει την εξωμοίωση των τιμών πετρελαίου κινήσεως και θερμάνσεως αποδεικνύει μια ακόμη φορά την αποτυχία του ελληνικού κράτους να υπάρχει ως κράτος.
  Είμεθα ανίκανοι να συλλάβωμε και να πατάξωμε την λαθρεμπορία, συνεπώς "μέτρα" επι δικαίων και αδίκων, παγώστε ολοι, αρρωστήστε απο αιθαλομίχλη αδιάφορο, στην εποχή που κάθε smartphone εχει gps με ακρίβεια μέτρων, που tag id, ανιχνευόμενες ουσίες ακόμη και στο αίμα, εποχή που η τεχνολογίες ελέγχου και καταγραφής οργιάζουν σε βαθμό ανησυχίας για τις προσωπικές ελευθερίες, ο ελληνικός "καραγκιόζ μπερντές - κράτος" αδυνατεί να ελέγξει μερικούς αλήτες "επιχειρηματίες", βυτιοφορείς, πρατηριούχους κ.α.
  Αυτή είναι η ουσία και οχι οι αβάντες στον ΣΥΡΙΖΑ. Φαντάζεστε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους ελέγξει εαν προκύψει το θέμα ;
  Δεν είναι θέμα κόμματος αλλα αποτυχίας κράτους και κοινωνίας.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ parsifal 26/12/2013 13:29:43

   Να'σαι καλά Parsifal, τα είπες όλα!

 3. θηραία avatar
  θηραία 26/12/2013 12:09:32

  Στις πόσες αυτοκτονίες. στους πόσους νεκρούς από αναθυμιάσεις και καμένα σπίτια από αυτοσχέδια συστήματα θέρμανσης, στις πόσες καρκινογενέσεις από αιθαλομίχλη, όλα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης, κάμπτεται η στείρα, τεχνοκρατική, μονοδιάστατη οικονομική πολιτική, που δεν διαφένεται σύντομα να αλλάζει την καθημερινότητα μας προς το καλύτερο;
  Οι αριθμοί μπορεί να ευημερούν, αλλά όχι κι οι άνθρωποι...
  Πόσες θυσίες αδυνάμων θα απαιτηθούν ακόμη, ώστε να θεμελιωθούν οι προσωπικές άκαμπτες πολιτικές καριέρες;

  • daresome avatar
   daresome @ θηραία 26/12/2013 16:19:37

   @ Θηραία, στις ερωτήσεις που θέτεις, η απάντηση είναι "δεν υπάρχει όριο" .... Τους είναι παντελώς αδιάφορο ...

   • θηραία avatar
    θηραία @ daresome 26/12/2013 19:16:11

    Αρα, ζούμε σε μία κοινωνία, όπου έχουν απαξιωθεί κι οι βασικότερες αξίες, όπως αυτή της ζωής.... Σε ένα σύστημα όμως, χωρίς φραγμούς, όπου μόνη αξία είναι οι αριθμοί κι οι τεχνοκρατικές πρακτικές, τελικά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
    ...και κάτι τέτοιο, ξέρουμε όλοι που οδηγεί!

    • daresome avatar
     daresome @ θηραία 27/12/2013 17:26:19

     Δυστυχώς έτσι είναι .. ήρθε ο καιρός να το συνειδητοποιήσουμε όλοι και να μην τρέφουμε άλλες αυταπάτες για δήθεν "σωτήρες". Μέγιστη μέριμνά μας δεν θα πρέπει να είναι άλλη από το πώς θα απαλλαγούμε απ΄όλους αυτούς που - αλώβητοι στη γυάλα τους - απαξιώνουν τη ζωή και την ύπαρξή μας... Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ή εμείς ή αυτοί ..

 4. Jimakos avatar
  Jimakos 26/12/2013 12:47:54

  Παραλογισμος είναι, να γίνεται λόγος για δωρεάν ρεύμα. Παραλογισμός είναι να θεωρείς οτι όποιος είναι στο κοινωνικό τιμολόγιο, έχει και τζάκι. Ο κίνδυνος από την αιωρούμενη βλακεία και λαικισμό είναι μεγαλύτερος των σωματιδίων.

 5. Eva avatar
  Eva 26/12/2013 13:32:20

  Να μην ξεχνάμε και την αιθαλομίχλη παραγωγή βορείων προαστείων και όχι μόνο,
  που ανάβουνε το τζάκι για ατμόσφαιρα-ενώ μια χαρά αυτόνομη θέρμανση έχουν
  και κλιματισμό κλπ κλπ.
  Και ω ναι,....... κι αυτοί καίνε ότι βρούν (πχ παλαιό ξηλωμένο...πάτωμα).
  Στα ταπεινά δυάρια και τριάρια των συνοικιών της Αθήνας συνήθως δεν έχουν τζάκι.

 6. Στέργιος avatar
  Στέργιος 26/12/2013 14:22:22

  Πνίγονται οι πόλεις στην αιθαλομίχλη και το επιχείρημα τής κυβέρνησης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα είναι ότι οι πλούσιοι των βορείων προαστίων ανάβουν τα τζάκια τους για ατμόσφαιρα, λες και δεν τα άναβαν τις προηγούμενες χρονιές.

 7. helios avatar
  helios 26/12/2013 14:44:22

  Στο μεταξύ ο εποικισμός της Ελλάδας συνεχίζεται κανονικότατα,χθες μόνο εισέβαλαν στην Ελλάδα σχεδόν 200 λαθροεισβολείς,η χώρα έχει ουσιαστικά παραδοθεί.

  Αν διαβασει κανεις τα καθημερινα δελτια τυπου απο αστυνομια,λιμενικο κλπ… μεχρι και 100 λαθρομεταναστες την ημερα συλλαμβανουν,οποτε η εισβολη συνεχιζεται κανονικοτατα.
  Προσθεστε σε αυτους και εναν αριθμο που τα καταφερνει να μπουκαρει και μενει ασυλληπτο.
  Ουτε μια δεκαετια δεν μας μενει αλλο και φοβαμαι πολυ οτι προκειται για μη αναστρεψιμη κατασταση.

  • Δαρβινος avatar
   Δαρβινος @ helios 26/12/2013 18:20:37

   Πολυ ευστοχο το σχολιο σου. Eιναι προφανες οτι οι λαθρομεταναστες ευθυνονται για την αιθαλομιχλη.

   • helios avatar
    helios @ Δαρβινος 26/12/2013 21:19:03

    Αυτό κατάλαβες αγαπητέ; Συγχαρητήρια κερδίζεις ένα πακέτο μελομακάρονα.
    Στο θέμα της αιθαλομίχλης έχω αναφερθεί (αρνητικά και με προτάσεις το τι μπορεί να γίνει) πολλές φορές τις τελευταίες μέρες στα διάφορα προηγούμενα άρθρα.
    Η αιθαλομίχλη αποτελεί μια πραγματικότητα και η μη αντιμετώπιση της δίνουν «αβάντες» της κυβέρνησης στο ΣΥΡΙΖΑ(και όχι μόνο).
    Ο εποικισμός και λαθρομετανάστευση αποτελούν επίσης μια πραγματικότητα και η μη αντιμετώπιση και αυτού του φαινομένου δίνουν «αβάντες» της κυβέρνησης στη Χ.Α..

    Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με δύο πραγματικότητες πάρα πολύ επικίνδυνες και καταστροφικές για τον τόπο μας και η κυβερνησή μας σφυρίζει αδιάφορα.

 8. ERASMUS avatar
  ERASMUS 26/12/2013 16:48:45

  Σταματήστε να παραμυθιάζετε τον κόσμο και να τον τρομοκρατείτε για να αγοράσει πετρέλαιο και όχι ξύλα για να παρει το κρατος τον φορο απο το πετρελαιο ... !!!!! Καμία ρύπανση δεν έχει αυξηθεί ... τα αιωρούμενα δεν έχουν υπερβάσεις και η συνολική ρύπανση σε σχέση με το 2004 έχει μειωθεί έως 30% λόγω μείωσης της λειτουργίας των εργοστασίων και των πετρελαιοκίνητων οχημάτων ... Ανοιχτε τα μάτια σας και διαβάστε τις μετρήσεις του ΥΠΕΚΑ .... ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ..... ΕΛΕΟΣ .... ΑΝΟΙΧΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ........

  http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=490&language=el-GR

  • Δαρβινος avatar
   Δαρβινος @ ERASMUS 26/12/2013 18:25:51

   Nαι, αφου το λεει το ΥΠΕΚΑ ετσι θα ειναι. Το νεφος που βλεπουμε με τα ματια μας και που μυριζουμε με τη μυτη μας οφειλεται σε αντικατοπτρισμο και σε οσφρικες παραισθησεις. Πραγματικα, ολη η φασαρια γινεται για να μας παρασυρουν καποιοι ωστε να θελουμε να αγοραζουμε πετρελαιο. Ευτυχως ομως η κυβερνηση κραταει υψηλα τον φορο ωστε να μας αποτρεπει απο σπαταλες που βλαπτουν τον οικογενειακο μας προϋπολογισμο.

 9. tpe avatar
  tpe 26/12/2013 17:33:56

  Ας δώσουν κίνητρα για αλλαγή σε άλλα συστήματα θέρμανσης.

  • helios avatar
   helios @ tpe 27/12/2013 01:19:14

   αυτο φωναζω και εγω,
   ο πραγματικος τους στοχος ειναι η μειωση της καταναλωσης πετρελαιου ωστε να μειωθουν οι εισαγωγες του ,υπαρχουν λοιπον απιστευτες ελληνικες πατεντες στο θεμα της θερμανσης που θα μπορουσαν να επιδοτηθουν και να επωφεληθουν ολοι:καταναλωτες,περιβαλλον,παραγωγη,επιχειρησεις και το ιδιο το κρατος, αλλα δεν θελουν εχουν βαλει ως στοχο να εξαφανισουν εναν ολοκληρο λαο.

 10. epifanios avatar
  epifanios 26/12/2013 19:36:13

  η αιθαλομιχλη ειναι η σταγονα που ξεχειλισε το ποτηρι
  ο λαιμος μας ειναι σα να εχουμε καπνισει 3 πακετα τσιγαρα, δεν μπορουμε να αναπνευσουμε

  προβλεπω οτι η κυβερνηση του σαμαρα θα την πληρωσει πολυ ασχημα αυτη την αιθαλομιχλη

 11. Art of War avatar
  Art of War 27/12/2013 00:09:58

  Δεν ξέρω για σας , αλλά εγώ από την επόμενη εβδομάδα που θα μου τελειώσουν τα ξύλα που πήρα το Νοέμβρη , θα αρχίσω να καίω ότι βρω , και το εννοώ αυτό γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει σεντ στο πορτοφόλι για πετρέλαιο και για 1500 ευρώ στο εισόδημα επιπλέον, δεν μπαίνω στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ , αλλά και να έμπαινα ΔΕΝ τους εμπιστεύομαι για το δωρεάν ρεύμα που διατυμπανίζουν , γιατί καταρχάς δεν πείσανε τον κόσμο το τζάμπα ρεύμα πως θα προκύπτει και στην τελική οι τύποι είναι εντελώς ΑΝΑΞΙΌΠΙΣΤΟΙ , οπότε για να μην μου στοιχίσει το ρεύμα ο κούκος αηδόνι , κάθε βράδυ θα ξαμολιέμαι στους κάδους και θα γίνεται σκούπα......
  Υ.Γ.
  φορμάικες και νοβοπάν μου είπανε κάτι γνωστοί πως είναι το κάτι άλλο για το τζάκι!!

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Art of War 27/12/2013 00:51:47

   Μόνο, να μην καπνίσει το τζάκι όταν τα καις, γιατί πέθανες...

   • Art of War avatar
    Art of War @ ΠΗΛΕΑΣ 27/12/2013 01:40:03

    τελικά η απο πείνα θα πάμε ή απο καρκίνο......

    • ΠΗΛΕΑΣ avatar
     ΠΗΛΕΑΣ @ Art of War 27/12/2013 16:50:06

     Τί θλίψη! Ενώ εξασκώντας την Τέχνη του Πολέμου πεθαίνεις, τουλάχιστον, ρομαντικά!
     Επαυξάνω!

 12. George avatar
  George 27/12/2013 05:46:50

  Το συριζα θα αυξάνει από δω και πέρα την διαφορά μια και φάνηκε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί κι αυτός επικράτησε ως η εναλλακτική. Από μόνο του αυτό θα του δίνει δυναμική όπως έγινε με τον ΓΑΠ το 09. Οι αβάντες που δίνει η κυβέρνηση είναι στη ΧΑ μια και με τις δηλώσεις ρίχνει αλάτι στις πληγές. Προκαλεί έτσι οργή κι αποστροφή, βούτυρο στο ψωμί κάποιων....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.