#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/05/2011 09:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αιγαίο, ψυχολογικός πόλεμος και προβοκάτσιεςΠολύς λόγος εγινε για τις ... αιμοβόρες δηλώσεις του Namik Kemal Zeybek, προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος DP της Τουρκίας, που ούτε λίγο ούτε πολύ απείλησε να πάει με βάρκα (!) να ελευθερώσει τα «κατεχόμενα» απο τους Ελληνες «τουρκικά εδάφη» του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά (βλ. σχετική ανάρτηση antinews) και δεν θα εκρινα σκόπιμο να σχοληθώ εάν την σκυτάλη δεν παρελάμβανε η γνωστή για την ροπή της στις προβοκάτσιες “Hurriet”, που διεδραμάτισε ανάλογο ρόλο στην κρίση των Ιμίων.

Βλέπομε οτι μετά απο μία σχετική ανάπαυλα – σίγουρα οχι γιατί αλλαξαν στρατηγική – το τουρκικό «βαθύ κράτος» του οποίου ο πολύς κ. Zeybek είναι επιφανής εκπρόσωπος θέτει εκ νέου θέμα νομικού καθεστώτος των δυο νησιών, εστω και εάν αυτή την φορά το τουρκικό ΥΠΕΞ αποφεύγει μεν την ευθεία αμφισβήτηση, αφήνει δε ανοικτή την πόρτα ...στο μέλλον !

Το ζήτημα εχει παρελθόν : Υπερπτήσεις 100 μ. επάνω απο τα σπίτια, «προειδοποιήσεις» απο το ραντάρ της Daca σε εναέρια μέσα της FRONTEX να εγκαταλείψουν «πάραυτα» τον «τουρκικό εναέριο χώρο» επάνω απο τα δυο νησιά – αλλως θα ...καταρριφθούν !- καθώς και δηλώσεις περί «εποικισμού» απο την Ελλάδα δυο «ακατοίκητων» νησιών με «αδιευκρίνιστη»πληθυσμιακή σύνθεση. Το τελευταίο επιχείρημα υποστηρίχθηκε εμπρακτα μέσω της ... ενισχυμένης αποστολής λαθρομεταναστών με την αμέριστη συνδρομή της τουρκικής Ακτοφυλακής οπως διεκρίβωσε η ιδια η FRONTEX.

Tι μπορεί να σημαίνει η ανακίνηση του μετά απο την επι μήνες επικέντρωση στο Καστελόριζο και τα πετρέλαια της «Ανατολικής Μεσογείου» κατά Νταβούτογλου; Τι σημαίνει η αναπαραγωγή απο την “Hurriet” απιθανοτήτων διανθισμένων με καταγγελίες οτι ακουσον – ακουσον οι «κατοχικές ελληνικές Αρχές εκτισαν και νέο Ιερό Ναό» ?

Μήπως μυρίζει στημένο επεισόδιο a la Ιμια  με «δημοσιογράφους» της ΜΙΤ η  κάποιο «προσαραγμένο» σκάφος που θα πρέπει να τύχει συνδρομής απο το τουρκικό MRCC της Σμύρνης ως «αρμόδιο» κατά τους τούρκους για Ερευνα – Διάσωση στην περιοχή;

Ο Zeybek και η Hurriet δεν διστάζουν να αναφερθούν στις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων για να αμφισβητήσουν το υφιστάμενο νομικό καθεστώς, προφανές απο τους αεροναυτιλιακούς χάρτες οπως το φύλο ΤΡC – G 3B με την ενδειξη “Agathonissi – Greece” (χάρτης 1).

Τι αναφέρουν ομως οι συνθήκες;  Η Τουρκία ισχυρίζεται οτι μόνο τα ονομαστικώς αναφερόμενα νησιά των Δωδεκανήσσων εχουν «σαφές» νομικό καθεστώς, οπως π.χ. η Κώς, η Κάλυμνος κ.α. Η πλειάδα των νησιών και νησίδων που δεν αναφέρονται ονομαστικώς ... είναι «γκρίζες ζώνες» !

Το σόφισμα αυτό ισχυσε για την προβοκάτσια που  εξελίχθηκε σε κρίση των Ιμίων και αποτελεί «σταθερά» των τουρκικών κινήσεων στην περιοχή.

Είναι ετσι; Η Τουρκία αμφισβήτησε την Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 που ανεφέρετο στην εννοια της «εξαρτήσεως» των μικρών νησιών απο τα μεγαλύτερα (και ονομαστικώς αναφερόμενα) και τα οποία απεδόθησαν (τότε) στην Ιταλία. Η αμφισβήτηση οδήγησε στην σύσταση διερευνητικής ομάδος που με το πρωτόκολλο της Αγκυρας του 1932 ορισε γεωγραφικά μια “ligne de demarcation”, μια «διαχωριστική γραμμή» που υλοποιείτο με “waypoints” σε σημερινή ορολογία. Τα σημεία αυτά ηταν αποστάσεις απο επιλεγμένα γεωγραφικά σημεία (φάροι – ακρωτήρια) των υπ’οψη νησιών και οριζαν μια σαφή οριογραμμή ανάμεσα στα δυο κυρίαρχα κράτη (βλ. χάρτη 2).

Η οριογραμμή περιγράφεται σαφώς στο πρωτόκολλο της Αγκυρας μεταξύ Ιταλίας – Τουρκίας και προφανώς εξακολουθεί να ορίζει τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος (διαδόχου Κράτους στην Ιταλική κυριαρχία σύμφωνα με την συμφωνία των Παρισίων του 1947) και Τουρκίας. Οι Τούρκοι, με μεσαιωνική καλογερίστικη μαεστρία αμφισβητούν τον «διεθνούς ισχύος» χαρακτήρα του πρωτοκόλλου και απαιτούν «νέα» διαπραγμάτευση, οπου βεβαίως τον πρώτο λόγο εχει η «γεωλογική» αντίληψη περί «αποκεκομμένων ακατοίκητων νησιών επικαθημένων επί τουρκικής υφαλοκρηπίδος», ο εστί μεθερμηνευόμενον είναι ...τουρκικά !

Οι προκλήσεις, οι υπερπτήσεις, οι εκφοβιστικές δηλώσεις οπως του ψευδο- Αττίλα Zeybek εχουν ακριβώς αυτό τον σκοπό : Σε συνδυασμό με την αθλια συμπεριφορά του ελληνικού κράτους και την εγκατάλειψη των νησιών, ομού με την συγκέντρωση τριτοκοσμικών – ισλαμικών στοιχείων μέσω λαθρομεταναστεύσεως να φύγουν οι λιγοστοί κάτοικοι και να ανοίξει ο δρόμος για «διεθνοποίηση» του ζητήματος, προβοκάτσια, μονομερή επέμβαση για «αρωγή» στον ... κατεχόμενο πληθυσμό, σύγκρουση και επέμβαση των «ψύχραιμων» τρίτων για διαπραγματεύσεις με γνωστή κατάληξη :

“No ships, no troops, no flags”…Tα παραπάνω αποδεικνύουν τον αδιάσπαστο πυρήνα της τουρκικής ρεβιζιονιστικής στρατηγικής στην περιοχή, με δόσεις «κρύου – ζεστού», με χρήση κρατικής – στρατιωτικής ισχύος η τεχνικών ψυχολογικού πολέμου και σύγχρονου γεωπολιτικού παιγνίου με ΜΜΕ και διαδίκτυο.

Εμείς τι κάνομε ? Υπήρξε η συνήθης «ψύχραιμη» και «αψογη» δήλωση του κ. Δελαβέκουρα περί «ακραίου εθνικιστικού παραληρήματος» και μετά η συνήθης αδιαφορία.Αρκεί η δήλωση ? Μήπως «ζεσταίνεται» καλοκαιρινή προβοκάτσια, καταστροφική μεταξύ αλλων για το προσδοκώμενο τουριστικό boom ?

Η εμπειρία απο πολυετείς  προκλητικές υπερπτήσεις, η ανησυχία απο κινήσεις οπως η παραγγελία νέων αποβατικών σκαφών και στόλου μεταφορικών ελικοπτέρων κ.α. επιτάσσουν προφανώς την θωράκιση των δυο νησιών για κάθε ενδεχόμενο. Ειδικά στον τομέα της αεράμυνας καθώς ευρίσκονται εκτός βελληνεκούς των ΑΑ οπλων της Σάμου και της Κώ, ενώ η παρουσία εστω και βραχέως βελληνεκούς αντιαεροπορικών βλημάτων στο Αγαθονήσι και η χρήση προειδοποιητικού εγκλωβισμού των υπεριπταμένων αεροσκαφών θα μπορούσε να στείλει ενα μήνυμα αποφασιστικότητος και απέναντι αλλά και εκεί που πρέπει... Σε οποιους ορέγονται μοιρασιές του Αιγαίου και αντιπαθούν «πλοία, στρατό και σημαίες» ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΧΩΡΟ.

Με δεδομένη την ανάγκη θωρακίσεως, πρέπει επίσης να δοθεί εμφαση στην ΠΡΟΛΗΨΗ προβοκάτσιας. Αυξημένη επιτήρηση με ολα τα ενδεδειγμένα μέσα ωστε να προληφθεί σε αστυνομικό επίπεδο (Λιμενικό Σώμα) π.χ. κάποια «απόβαση» ΜΙΤατζήδων – δημοσιογράφων, ωστε να αποτραπεί η μεταγενέστερη στρατιωτικοποίηση του πιθανού προβλήματος.

Στα Ιμια, η αστοχία της αστυνομικής ενέργειας και η  αμεση ισχυρή στρατιωτικοποίηση (συγκέντρωση μεγάλων μονάδων του Στόλου), το πέρασμα δηλαδή σε ετοιμότητα για γενικευμένη στρατιωτική σύγκρουση των δυο χωρών ερριξε νερό στον μύλο της Τσιλέρ. Η Ελλάδα για λόγους που δεν είναι του παρόντως ΔΕΝ είναι Ισραήλ. Το Ισραήλ μετά την στρατιωτικοποίηση θα πέρναγε στα ...περαιτέρω και σίγουρα δεν θα απέσυρε την σημαία του.

Τα επεισόδια αυτά, που μπορεί να εχουν δυσάρεστη εξέλιξη δεδομένης και της διεθνώς δυσχερούς θέσεως της χώρας μας προλαμβάνονται με ΑΓΡΥΠΝΗ παρουσία αστυνομικού επιπέδου δυνάμεων και αρτιας τεχνικής επιτηρήσεως, κάτι που ΔΕΝ συμβαίνει αυτήν την στιγμή, μετά την εγκληματική εγκατάληψη του δικτύου επιτηρήσεως του Αγαίου, την καθήλωση των σκαφών και των εναερίων μέσων του Λ.Σ. και την γενικότερη δημοσιονομική πολιτική σε θέματα ασφάλειας.

Οι δηλώσεις Zeybek, τα δημοσιεύματα της Hurriet και η γεμάτη υπονοούμενα τοποθέτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ πρέπει να κτυπήσουν συναγερμό στους αρμοδίους : Οταν ξεσπάσει η κρίση, μεσούντος του θέρους και των «μπάνιων του λαού» θα τρέχωμε πάλι να σβήσωμε την φωτιά με φρεγάτες και ακατάλληλα ελικόπτερα ...

Parsifal

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 15/05/2011 09:30:09

  Για μια ακόμα φορά σ' ευχαριστούμε για την ανάλυση.

 2. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 15/05/2011 09:33:08

  Η ουσία είναι μία αγαπητέ Parsifal
  H Τουρκία ξέρει από εξωτερική πολιτική, ενώ τα δικά μας καλόπαιδα .........αντε μην πω καμιά βαριά κουβέντα.

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 15/05/2011 09:45:32

  Parsifal, ωραία τα λες και συμφωνώ, αλλά μη φέρνεις σαν παράδειγμα το Ισραήλ διότι θα σε περιλάβουν οι συνήθεις "Εβραιοφάγοι" που καραδοκούν!
  Δυστυχώς, στα εθνικά μας θέματα, δεν είμαστε Ισραήλ.

  • parsifal avatar
   parsifal @ Strange Attractor 15/05/2011 11:49:42

   Σωστή η παρατήρηση, αλλά ακόμη και αυτοί θα πρέπει να παραδεχθούν οτι το Ισραήλ γνωρίζει τι εστί εθνικό συμφέρον και πώς το υπερασπίζομε !

 4. ΙΑΣΩΝ avatar
  ΙΑΣΩΝ 15/05/2011 10:18:04

  Καταπληκτικη αναλυση.Αμεση καταργηση του ΦΠΑ στα ανατολικα νησια του αρχιπελαγους, παλλαικη αμυνα κατα τα προτυπα της Κυπρου οπου ολοι εχουν στα σπιτια τους πληρη στρατιωτικη εξαρτηση και ατομικο οπλισμο,εγκλωβισμο στα radar των τουρκ αεροσκαφων.Ειναι δυνατον να μιλαμε για αγονες γραμμες στη μητρα του Ελληνισμου που ειναι το ΑΙΓΑΙΟ?

 5. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 15/05/2011 10:20:59

  Δείτε τη "σταδιοδρομία" του τύπου και θα καταλάβετε. Αρριβίστας των κομμάτων της τουρκικής ακροδεξιάς που ψάχνει για κοινό.. Μην ψαρώνετε. Τον Ερντογάν θέλουν να πιέσουν, γιατί έχει εκλογές σε λίγες μέρες και θα τους διαλύσει. Το βαθύ κράτος της Τουρκίας σπαρταρά και ψάχνει διέξοδο στην αδυναμία μας.

  Σκεφθείτε επίσης την πιθανότητα ο τύπος να τα λέει σε συνεργασία με κανένα hedge fund για να τρομάξουμε πως θα μείνουμε αβοήθητοι. Εάν η Τουρκία προξενήσει κρίση στο Αιγαίο, έχουμε τον ιδανικό λόγο να κάνουμε προσωρινή στάση πληρωμών, δηλαδή, μεταξύ άλλων, να τινάξουμε στον αέρα διάφορα ευρωπαϊκά ασφαλιστικά ταμεία και κεφάλαια. Λόγια του αέρα για εσωτερική κατανάλωση των Γκρίζων Λύκων. Δείτε τη "σταδιοδρομία" του τύπου και θα καταλάβετε.

 6. armagedon avatar
  armagedon 15/05/2011 10:22:49

  ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΙΣΡΑΗΛ.ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

  • man8os avatar
   man8os @ armagedon 15/05/2011 10:30:05

   +++++

 7. anonymous avatar
  anonymous 15/05/2011 10:56:56

  Το θέμα τον Ιμίων δεν είναι Ελληνοτουρκική διαφορά αλλά Ελληνοαμερικανική διαφορά. Ειδικότερα:
  Ο ανθύπατος Μπέρνς αμέσως μετά την κρίση είχε δηλώσει ότι η Αμερική δεν πρόκειται να αναγνωρίσει εθνική κυριαρχία σε ακατοίκητες νησίδες. Υποπτεύομαι πως υπάρχει θέμα στον Ειρηνικό όπου μάλλον οι Κινέζοι πρέπει να διεκδικούν μερικά τέτοια.
  Τι σκαρφίστηκαν λοιπόν οι αμερικάνοι. Ανακίνησαν θέμα στα Ίμια, πήραν το καθεστώς των γκρίζων ζωνών και θα το εξάγουν αλλού στον Ειρηνικό ή όπου τους ενδιαφέρει.

  Το ζήτημα έχει μια τρύπα. Με βάση τα νομικά, δεν υπάρχει ακίνητο πράγμα που να μην ανήκει κάπου ή σε ιδιώτη και όσα δεν ανήκουν σε ιδιώτη ανήκουν σε κράτος. Τα Ίμια ανήκουν στην Ελλάδα και η Ελληνική κυριότητα επί αυτών αποδεικνύεται από τους Ιταλικούς χάρτες. Το μόνο ζήτημα που υφίσταται είναι ότι βραχονησίδες τύπου Ίμια μάλλον δεν έχουν υφαλοκρηπίδα. Έχουν όμως χωρικά ύδατα.

  Αν δεν ξεκαθαριστούν τα παραπάνω ότι και να λέμε, όσο και να κλαίμε, άκρη δεν πρόκειται να βγάλουμε διότι αντί να χτυπάμε το γάιδαρο (Αμερικάνους) χτυπάμε το σαμάρι.

 8. Αθωος Περαστικος avatar
  Αθωος Περαστικος 15/05/2011 11:39:18

  Εγγραφα που αποκαλυφθηκαν προσφατα απο το wikileaks και αφορουν την αλληλογραφια μεταξυ Ελλαδος-ΗΠΑ και ΗΠΑ -Τουρκιας σχετικα με τις υπερπτησεις πανω απο Αγαθονησι και Φαρμακονησι, δειχνουν οτι οι ΗΠΑ θεωρουν τα δυο αυτα νησια ελληνικα. Μαλιστα η απαντηση-παραινεση των ΗΠΑ στους Τουρκους ηταν τοσο ξεκαθαρη για τα δυο αυτα νησια, που οι Τουρκοι εμειναν εκπληκτοι.

 9. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 15/05/2011 12:40:46

  ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΙΣΟΔΙΟ,ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.ΟΥΤΕ 55 ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ.

 10. ierofantis avatar
  ierofantis 15/05/2011 13:52:18

  Γειά σου Πάρσιφαλ.

  Τα συγχαρητήριά μου για άλλη μια φορά για τις αναλύσεις αλλά και για τον αγώνα αφύπνισης που κάνεις για τα εθνικά θέματα.

  Οι δηλώσεις του κυρίου Ζειμπέκ, είναι σίγουρα ενοχλητικές. Εικάζω όμως ότι γίνονται με γνώμονα την ικανοποίηση του εσωτερικού ακροατηρίου της Τουρκίας εν όψει γενικών εκλογών.

  Το σίγουρο είναι ένα.

  Μετά την αναταραχή στο μουσουλμανικό κόσμο της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, αλλά και μετά την διαφαινόμενη ρήξη ή πάγωμα των σχέσεων, για να είμαι πιο ακριβής, μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, μεγάλο τουριστικό ρεύμα από τις βορειοευρωπαϊκές χώρες και το Ισραήλ, είναι πολύ πιθανό να διοχευετεί - αν δεν έχει γίνει ήδη - στην ελληνική τουριστική αγορά.

  Δεν αποκλείω λοιπόν οι σχετικές ανόητες δηλώσεις του εν λόγω κυρίου, να εντάσσονται σε ένα καλοσχεδιασμένο σχέδιο ψυχολογικών επιχειρήσεων με σκοπό τον περαιτέρω κλονισμό της ήδη παραπαίουσας οικονομίας μας, μέσω του τουρισμού, που καλώς ή κακώς, την δεδομένη συγκυρία, και ανεξάρτητα από τις λοιπές παλινωδείες της κυβέρνησής μας, είναι μάννα εξ ουρανού και πρέπει να διαφυλαχθεί παντί τρόπω.

  Θέλει προσοχή και για έναν άλλο λόγο.

  Εκτιμώ ότι η μακροπρόθεσμη στρατηγική που έχει υιοθετηθεί κατά το δόγμα Νταβούτογλου, για μηδενικά προβλήματα της Τουρκίας με τους γείτονές της (πλην Ελλάδος βεβαίως - βεβαίως) μάλλον δεν αποδίδει.

  Η αναταραχή στον μουσουλμανικό κόσμο, ενδέχεται να φέρει στο προσκήνιο δυνάμεις φονταμενταλιστικές και αντιδυτικές με συνακόλουθο αποτέλεσμα, αυτό να ασκήσει πίεση στη ρητορία της Τουρκίας, που προσπαθεί ασμένως να καρπωθεί ρόλο ηγέτιδας δύναμης σε αυτή τη περιοχή.

  Αυτή η μετατόπιση της τουρκικής πολιτικής προς τα ανατολικά πράγματα και η υιοθέτηση μιας πιο ριζοσπαστικής ισλαμιστικής ρητορείας ενδέχεται να τη φέρει σε αντίθεση με παραδοσιακούς δυτικούς της συμμάχους (ΗΠΑ - Ισραήλ), οι οποίοι δεν βλέπουν αναγκαστικά με καλό μάτι αυτές τις ενέργειές της.

  Προ του κινδύνου να απολέσει οριστικά το παιχνίδι η Τουρκία ενδέχεται να παίξει το παιχνίδι της έντασης με την χώρα μας. Είναι δοκιμασμένο παίγνιο, ιδίως όταν οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται ότι α) είμαστε οικονομικά αδύναμοι, β) δεν διαθέτουμε ψυχολογία ρήξης αλλά συνδιαλλαγής και γ) διαβλέπουν την ύπαρξη ηγεσίας ριψάσπιδων και φοβισμένων.

  Η διατήρηση του αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεών μας και του ηθικού τους είναι μείζον θέμα.

  Η ακολουθούμενη πολιτική της σημερινής κυβέρνησης στον τομέα αυτό είναι τραγική.

  Ορθώς επισημαίνεις τους κινδύνους και συμπαρατάσσομαι μαζί σου.

  Και πάλι τα συγχαρητήριά μου

 11. Προφήτης avatar
  Προφήτης 15/05/2011 14:18:06

  Η τραγωδία της Ελλάδας.
  Οι parsifal γράφουν άρθρα, αντί να βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, και οι δρούτσες ασκούν εξωτερική πολιτική.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Προφήτης 15/05/2011 14:21:15

   Καλησπέρα Προφήτη μου.

   Αμα δεν έχεις μαλλί τίγκα στη μπριγιαντίνη, λόρδωση στην κορμοστασιά και υφάκι, δεν πας μπροστά σε αυτό τον τόπο...

 12. Προφήτης avatar
  Προφήτης 15/05/2011 14:20:10

  parsifal, ξέχασα, αν και νομίζω υπονοήθηκε, τα συγχαρητήριά μου

 13. sawas avatar
  sawas 15/05/2011 15:34:57

  Parsifal για ακόμη μια φορά εξαίρετος στην ανάλυση και στην κατάθεση προτάσεων.

  Έχω όμως μια απορία. Η Τουρκιά αμφισβητεί ευθέως τα σύνορα μας άλλα και ευθέως τα σύνορα της ΕΕ. Είναι έτσι η όχι?

  Όταν υπεγράφη η συνθήκη ένταξης στην ΕΟΚ έγιναν ορισμένες συμφωνίες όπως πχ. για το νομικό καθεστώς του Αγίου Όρους καθώς (φαντάζομαι και για τα ελληνικά σύνορα. Η Ε.Ε. πια σύνορα έχει? Ποια αναγνωρίζει? Ποια όχι?

  Γιατί δεν επεμβαίνει η υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής (Catherine Ashton) (παλιότερα ο Javier Solana) της ΕΕ?

  Υπάρχει μια απάντηση: Αλλιώς δεν θα αγοράζαμε τα όπλα τους!!! αλλά μου φαίνεται πως από το 81 και μετά αντί να διεθνοποιήσουμε το θέμα το περιορίσαμε στην αμιγώς ελληνική του διάσταση για εσωτερική κατανάλωση και χειραγώγηση της κοινής γνώμης!

 14. A.M. avatar
  A.M. 15/05/2011 16:45:06

  Εξαιρετική ανάλυση!
  (ειδικά για άσχετους με τέτοια ζητήματα σαν και μένα)

  Ο κανόνας πάντως λέει ότι αν δεν τους κάνεις εσύ ψυχολογικό πόλεμο θα σου κάνουν αυτοί. αν δεν τους τρέχεις θα σε τρέχουν.
  Και αναρωτιέμαι τι μας εμποδίζει να τρέχουμε εμείς τους Τούρκους;
  «Λιγότερα κιλά» είμαστε, «ελαφρύτερη κατηγορία» παίζουμε, είμαστε ιδανικοί για να τους ζαλίσουμε με το γύρω - γύρω και να μην ξέρουν ποτέ από πού θα τους έρθει.

 15. parsifal avatar
  parsifal 15/05/2011 17:20:33

  Eυχαριστώ απαντας, είναι παρήγορο και ελπιδοφόρο το γεγονός οτι υπάρχουν ευήκοα ωτα για τα εθνικά θέματα !

 16. Pluto avatar
  Pluto 16/05/2011 07:34:55

  Πολύ καλό Parsifal.
  Οτι δεν θα γίνει τίποτα από ΥΠΕΞ, ΥΕΘΑ, Δημόσιας Τάξης,κλπ με το γνωστό πρόσχημα "μην προκαλούμε/μην επιβαρύνουμε" το ξέρεις,δυσκολεύεσαι να το χωνέψεις αλλά that is that που θά λεγε και ο GAP.....

 17. Έκπληκτος avatar
  Έκπληκτος 16/05/2011 16:29:31

  Διαβάζω πολύ καιρό αυτό το ενδιαφέρον σάιτ.
  Διαπιστώνω σήμερα ότι τελικά υπάρχουν πολλοί "πυροβολημένοι" Έλληνες.
  Πόλεμο βλέπει ο ένας, προβοκάτσια ο άλλος. Και γιατί;
  Για τη δήλωση ενός περιθωριακού!
  Φαντάσου δηλαδή τι θα γινόταν αν τα τουρκικά ΜΜΕ ασχολούνταν και αναδείκνυαν τόσο τις δηλώσεις ...Καρατζαφέρη και εκπροσώπων της ...Χρυσής Αυγής!
  Αντί να εστιάσουμε στο βούρκο που βυθιζόμαστε ...χαράσσουμε εθνική (?) πολιτική, ορμώμενοι από "απειλές" ηλιθίων.
  Είμαι Έλληνας που εργάζομαι τα τελευταία 4 χρόνια στην Σμύρνη.
  Αν έχετε ακόμη την άποψη ότι οι Τούρκοι είναι ...Ελληνοφάγοι, θα σας συνιστούσα να επισκεφθείτε σύντομα κάποια τουρκική πόλη.
  Είμαι βέβαιος ότι, όσοι εκστομίζετε αυτά τα φανταστικά σενάρια και δίνετε βάση σε δηλώσεις ακραίων μειοψηφικών στοιχείων, ούτε στην Τουρκία έχετε πάει, μήτε Τούρκο έχετε γνωρίσει.
  Ανοίξτε τα μάτια σας.
  Ο εχθρός είναι αλλού.

 18. μουρίνιο avatar
  μουρίνιο 16/05/2011 22:10:30

  'Εκπληκτε, πραγματικά μας άφησες έκπληκτους με τις μπαρούφες σου. Ο Τούρκος διαχρονικά προσποιείται τον ταπεινό και φιλήσυχο γείτονα, που ανέχεται τη διαφιρετικότητα, αλλά αν πας να του αμφισβητήσεις την πρωτοκαθεδρία ή έστω τον εκνευρίσεις, θα σε ξεσκίσει σε χρόνο dt. Περιμένει καιροσκοπικά να βρεθείς σε θέση αδυναμίας και τότε σου αποδεικνύει τις πραγματικές του προθέσεις. Ζεις 4 χρόνια εκεί και αποκοιμήθηκες για τα καλά.
  Για ρώτα π.χ. πώς συμπεριφέρθηκαν στους Έλληνες αξιωματικούς του ΝΑΤΟ και στις οικογένειες τους το 1955 στη Σμύρνη, όπου κατοικείς, και μετά κάνε επικριτικά σχόλια...

 19. Έκπληκτος avatar
  Έκπληκτος 18/05/2011 01:08:43

  "Ο Τούρκος διαχρονικά προσποιείται τον ταπεινό και φιλήσυχο γείτονα...".
  Επειδή προφανώς πέρα από γνώστης της διεθνούς και ελληνοτουρκικής σκηνής είσαι και ψυχαναλυτής λέω να σωπάσω.
  Αν με αυτά που γράφεις πιστεύεις ότι εγώ αποκοιμήθηκα, κι εσύ είσαι ...ξυπνητός, θα προτιμήσω να συνεχίσω τη σιέστα μου.

  Καλή τύχη στο ταξίδι της άγνοιας που σε διακατέχει

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.