#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/02/2008 01:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αερομαχίες και τηλεοπτικές αερολογίες

Όπως γράφει και ο φίλος μας ο ΝΤΑΝΤΟΝ παρατράβηξε το  καλαμπούρι με τις κοκορομαχίες «μεγαλοεισοδηματιών δημοσιογράφων χωρίς σύνορα και όρια». Ενώ η κυβέρνηση κάνει ως συνήθως την πάπια (επειδή και δικά της μεγαλοστελέχη είναι μπλεγμένα) ο κ. Μάκης κατάφερε να μετατρέψει το θέμα σε δική του υπόθεση με τον Θέμο, χρησιμοποιώντας τον Λυκουρέντζο, τον Λοβέρδο και τον Κοτρώτσο σαν εφαλτήρια. Οι οποίοι φυσικά «μόνο έναν καφέ ήπιαν στο JK με τους Γερμανούς». Αλλά μόνον αυτοί είναι που εμπλέκονται; Γιατί ο κ. Μάκης δεν μας είπε και ποιοι εργάζονται στο περιοδικό που εκδίδει ο εντεταλμένος των γαλλικών Rafale στην Αθήνα; Δεν είναι δημοσιογράφοι αυτοί; Και για τους Έλληνες «φίλους του Σαρκοζί» γιατί δεν μας λένε τίποτα ούτε ο κ. Μάκης, ούτε ο κ. Θέμος. Τα ελικόπτερα που έπαιρναν φωτογραφίες από το σπίτι του Ρουσόπουλου ποιος τα είχε στείλει; Γιατί είπαμε, έχουμε πολλά να του καταλογίσουμε του κυβερνητικού εκπροσώπου. Αλλά αν θέλει κανείς να κάνει σωστό «ρεπορτάζ» πρέπει να είναι δίκαιος με όλους και κυρίως να λέει όλη την αλήθεια. Όχι την μισή.

Ποια είναι αλήθεια; Είναι καταρχήν λάθος να πιστεύει κανείς ότι η κόντρα είναι μόνο μεταξύ Θέμου και Μάκη. Ούτε είναι τόσο μεταξύ Eurofighter – Rafale – F35. Είναι περισσότερο κόντρα μεταξύ μεσαζόντων. Από τη στιγμή που κάποιοι σχημάτισαν την εντύπωση ότι ο Καραμανλής είναι υπερ των Eurofighter άρχισαν και οι κόντρες για το ποιος θα τα πλασάρει καλύτερα. Από εκεί ξεκίνησε και ο πόλεμος εναντίον του κ. Ρουσόπουλου, λόγω της σχέσης του με τον κ. Πατεράκη. Ποιοι όμως τον κάνουν τον πόλεμο αυτόν; Γιατί, για παράδειγμα, δεν μας λένε και για εκείνη τη μεγάλη οικογένεια που επειδή έμαθε καλά τα αυτοκίνητα θέλει τώρα να μάθει και να πετάει; Είχε κανένας από αυτήν την οικογένεια πρόβλημα με κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που το ανέλαβε εργολαβία η μεγαλύτερη εφημερίδα; Όλος ο κόσμος εξάλλου ξέρει ότι η κοινοπραξία EADS είναι γαλλογερμανική. Στην Ελλάδα όμως γιατί ασχολιούνται μόνο με την «γερμανική». Η «γαλλική» πλευρά είναι τιμία; Μήπως αυτή η κόντρα εξηγεί και την προέλευση του εγγράφου του Ομπερμάιερ; Προσέξτε τώρα: Η EADS ελέγχει το 43% της Dassault Aviation που κατασκευάζει το Rafale (!!!). Μ΄ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια λοιπόν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 20/02/2008 12:39:30

  Ο κ. Πολυχρόνης Συγγελίδης δραστηριοποιείται έντονα, εμπορικά, στην κοινωνία.
  Θέλησε και να την καταπλήξει (την κοινωνία), νυμφευόμενος πολιτικό.
  Δεν άκουσε τη μάνα του που είχε έντονες αντιρρήσεις...

  Προφανέστατα η γηραιά κυρία γραδάρισε αμέσως τη Μιλένα και την κατέταξε εκεί που ανήκει : στα τυχοδιωκτικά γύναια.

  Αυτή είναι όμως η μισή αλήθεια. Γιατί μπορεί η Οικογένεια Συγγελίδη να πλήρωσε όλον τον Αρμανι και τον Γκουτσι στη Μιλένα και στην αδερφή της, διατροφές, διαμέρισμα στο Κολωνάκι και άλλα συναφή, αλλά πλημμύρισε το Δημόσιο με αυτοκίνητα Citroen, τής οποίας τυγχάνει αντιπρόσωπος.
  Περιπολικά και άλλα.

  Το πολύ-κροτο διαζύγιο δεν θα προκαλούσε τόσο κρότο αν δεν το αναδείκνυε το «Πρώτο Θέμα» σε συνέχειες, με αποκαλυπτικές λεπτομέρειες που τσαλάκωσαν ανεπιστρεπτί το πολιτικό προφιλ της Μιλένας, δικαίως μεν γιατί είναι σκουπίδι, αδίκως αν δεχθούμε ότι δεν είναι το μόνο.

  Σε μια πράξη που προσιδιάζει μόνο στην δική του ακεραιότητα ο Ζορρο-Μάκης έβαλε, ένα βράδυ στη «Ζούγκλα», την ταφόπλακα στις πολιτικές βλέψεις «του μειράκιου που τόχα βοηθό στην εκπομπή πριν χρόνια, και τόλμησε να μού βγάλει γλώσσα». Ω, ναι, η Μιλένα είχε πολυκύμαντη πορεία.

  Έκτοτε όμως μπήκε στο ψυγείο του αρχηγού Γιώργου και δεν βγήκε ποτέ. Εύλογη η στράτευσή της υπό τον Ευάγγελο και η αγωνιώδης προτροπή της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όταν ο Γιώργος έθεσε θέμα εμπιστοσύνης, «να τον τελειώσουμε τώρα!».

  Φήμες όμως λένε ότι η έκθεση των πεπραγμένων της από το «Θέμα» δεν οφειλόταν μόνο στην άδολη επιθυμία των εκδοτών να ενημερώσουν το εμβρόντητο κοινό για τις αγορές της «σοσιαλίστριας» Μιλένας στις πολυτελείς boutiques του Κολωνακίου.
  Εκείνη την εποχή το εν διαστάσει ζεύγος βρισκόταν σε διαπραγμάτευση για το τι θα έπαιρνε η Μιλένα, η οποία ζητούσε «την Άρτα και τα Γιάννενα». Προφανώς η κοινωνική έκθεση της μιας πλευράς ευνοεί την άλλη.
  Σύμφωνα λοιπόν με άλλες φήμες, η κυρία «λογικεύθηκε» και η Οικογένεια δεν καταστράφηκε από την επιπολαιότητα της επιλογής του γόνου της.

  Από εδώ και πέρα ενσκήπτει το πρόβλημα τού λεγόμενου "μεταπρατικού καπιταλισμού".
  Ο μεταπράτης είναι κοινωνικό παράσιτο.
  Δεν παράγει, δεν δημιουργεί, δεν προσφέρει.
  Μεσολαβεί.

  Και στις μέρες μας αποκτά εξουσία, φήμη και, εξ αυτών, θράσος.
  Αλλά και πολιτικό μερίδιο, χρηματοδοτώντας πολιτικούς.

  Αφού λοιπόν οι Συγγελίδηδες έχουν πουλήσει με επιτυχία αυτοκίνητα γιατί να μην θελήσουν να πουλήσουν και αεροπλάνα.
  Φταίνε μόνον αυτοί ή ένα παντελώς διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που επιτρέπει, αφού δεν τούς κόβει το βήχα, σε εμπόρους και δημοσιογράφους να παίζουν με την Εθνική Άμυνα της χώρας και τους φόρους των υπολοίπων 10 εκατ. κορόιδων ;

 2. Le canard avatar
  Le canard 20/02/2008 14:49:05

  Επί Ακη αυξάνονταν και πλήθαιναν τα τζίπ αρκετών δημοσιογράφων που κάλυπταν το ρεπορτάζ του υπουργείου Αμύνης. Και τότε, παρά τις τεράστιες αγορές οπλικών συστημάτων που έγιναν, δεν είδαμε κάποιες σημαντίκές αποκαλύψεις. Στη συνέχεια, η ΝΔ, νόμισε ότι μπορεί να μην βγαίνουν θέματα έξω, βγάζοντας φιρμάνια και απαγορεύοντας την "ελέύθερη" κίνηση των δημοσιογράφων εντός του υπουργείου Αμύνης. Προφανώς, η σιγή δεν επετεύχθη χάρις σε αυτό το μέτρο. Πρέπει άλλωστε να είναι κανείς πολύ βλαξ για να νομίζει ότι με τις απαγορεύσεις θα εμποδίσει τις αποκαλύψεις. Πόσο μάλλον όταν είναι γνωστό ότι τα θέματα δεν βγαίνουν -μόνον- από τις περατζάδες δημοσιογράφων στα γραφεία και στους διαδρόμους του υπουργείου. Βγαίνουν από τους πολιτικούς, τους στρατιωτικούς και κυρίως από τους μεσάζοντες οπλικών συστημάτων και τις ξένες πρεσβείες. Με τον ίδιο τρόπο αποσιωπώνται τα θέματα. Χάρις στις σχέσεις πολιτικών με τις διευθύνσεις των ΜΜΕ, αλλά και χάρις στις μισθοδοσίες που κόβουν σε μεγάλους και μικρούς "δημοσιογράφους" οι εταιρείες οπλικών συστημάτων. Ετσι, βγαίνουν και οι τζιπάρες. Αραγε, τιο γίνεται κύριε Μεϊμαράκη με εκείνα τα βλήμματα για τα τανκς, Λέοπαρντ;

 3. Nassos avatar
  Nassos 20/02/2008 19:50:17

  Προχώρησε η αγορά τους. Αλλά αφού την έσπασε ανάμεσα σε Γερμανούς και Αμερικανούς...

  http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2007/12/blog-post_6935.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.