17/02/2009 13:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αδύναμοι πολιτικοί και αδίστακτα συμφέροντα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 17/02/2009 14:58:52

  Μήπως κάποιος απο εδώ μέσα έτυχε να διαβάσει ή έστω να δεί την σύμβαση για την κατασκευή της υποθαλάσσιας αρτηρίας στην Θεσσαλονίκη-Θερμαϊκό μεταξύ Μπόμπολα και ελληνικού δημοσίου;

  Θα συνιστούσα να την πάρουν στα χέρια τους μόνο όσοι έχουν τόσο γερά νεύρα, όσο για να μήν πάνε να πέσουν στην θάλασσα και να πνιγούν ή - και θα ήταν προτιμότερο - να καθαρίσουν αμφοτέρους επ'ωφελεία και μόνο του ελληνικού λαού.

  ΓΙΑΤΙ

  και ο πλέον μεροληπτικός δικαστής - υπάρχει άραγε και τέτοιο είδος; - με ανα χείρς την σύμβαση αυτή θα ομολογήσει και θα υπογράψει ότι, ο κατα τα άλλα αξιότιμος κύριος ΥΠΕΧΩΔΕ είναι υπάλληλος του Μπόμπολα στενά συνδεδεμένος με την επιχείρησή του και μπορεί όλα τα άλλα να μήν τα ακούει και να μήν τα αντιλαμβάνεται λόγω κουφαμάρας, αλλά την φωνή τους αφεντικού του καί την ακούει και την σέβεται.

  Γιατί, πώς αλλιώς στην σύμβαση αυτή αναφέρεται ότι, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ κυκλοφοριακό δέν μπορεί να αλλάξει και να βελτιωθεί στην πόλη, η οποία ήδη πάει να σκάσει, άν δεν ερωτηθεί απο τους αρμόδιους και υπεύθυνους φορείς της πόλης και των ΟΤΑ και άν δεν συμφωνήσει το αφεντικό.

  Διαφορετικά η ποινική ρήτρα σε κάθε μή συμφωνουμένη αλλαγή σε μονοδρομήσεις, αλλαγές λεωφορειολωρίδων, αλλαγές φωτεινών σηματοδοτών, δημιουργίες ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων και αλλαγές μονοδρομήσεων θεωρούνται αυθαίρετες (!!!) και συνεπάγονται και βαρύνουν το ελληνικό δημόσιο με ποινικές ρήτρες διπλάσιες ή και μεγαλύτερες του κόστους του έργου (!!!).

  Δέν γνωρίζω, άν ο κύριος ΥΠΕΧΩΔΕ δεσμεύεται και με τους άλλους εργολάβους για τα άλλα έργα του Υπουργείου του με τον ίδιο τρόπο. Επίσης δέν γνωρίζω, άν την σχέση αυτή την γνωρίζει ο Κ.Κ.

  Άν όμως την ή και τίς γνωρίζει, τότε τα προηγούμενα σκάνδαλα, γνωστά, υποψιαζόμενα και άγνωστα ωχριούν μπροστά σ'αυτήν την σχέση.

  Αναζητείστε τις συμβάσεις για να βεβαιωθείτε διά του λόγου το αληθές, αλλά και για να μήν σας παραμυθιάζει κανείς με τα επιτεύγματα, των οποίων έχουμε την άμεση ανάγκη, αλλά που δέν συμβαδίζουν οικονομικά με την κρίση που έχουμε μπροστά μας.

  Κλείνω με την ευχή το έργο αυτό να διαγραφεί απο την ατζέντα και να ακυρωθεί αυτή η ... φαγόντειος σύμβαση ύστερα απο την επέμβαση του Λιάπη στο θέμα της υποθαλάσσιας αρτηρίας στον Θερμαϊκό, όπου η εν λόγω σύμβαση ακυρώθηκε μεν με το πρόσχημα των διατηρητέων κτισμάτων μέσα στον ΟΛΘ, αλλά στην ουσία επειδή τόσο ο κύριος ΥΠΕΧΩΔΕ όσο και ο εργολάβος μάλλον εκ των υστέρων πληροφορήθηκαν ότι, δίπλα στην υποθαλάσσια αρτηρία υπάρχει και θα υπάρχει βόμβα μεγατόνων, τοποθετηθείσα απο τον τότε ΥΠΕΧΩΔΕ Λαλιώτη, που μεταφέρει υπο πίεσιν φυσικό αέριο μέχρι και στην Χαλκιδική και η βόμβα αυτή είναι θεμελιώμένη οικεί και ως έτυχεν πίσω απο τα μπλόκια της παλιάς παραλίας της Θεσσαλονίκης, τα οποία κουνιούνται και στην πιο μικρή μπουκαδούρα, καθώς έχουν θεμελιωθεί εκεί που βρίσκονται επι τουρκοκρατίας.

  Συνεχίζω το κλείσιμο με την ευρύτερη διαπίστωση ότι, ο Κ.Κ. ή δεν ξέρει πλέον τί του γίνεται, ή ξέρει αλλά δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς. Πέραν αυτού ο κύριος Κ.Κ. , άν μελετήσει κανείς τας γραφάς του δημοτικού συμβουλίου αλλά και της ιστορίας της μελέτης αυτού του έργου, δέν είναι καθόλου άμοιρος ευθυνών για το σημερινό του κατάντημα.

  ΠΕΛΙΑΣ

 2. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 17/02/2009 15:05:07

  @2,
  Εξαρτάται πως προσδιορίζεις τη λέξη "μάγκας".
  Διότι μέχρι σήμερα "μάγκας" θεωρείται, αυτός που έχει τις καλύτερες άκρες στο σύστημα "ανακατονομής".
  Όσον αφορά την Ολυμπιακή, ποιος μίλησε για σκάνδαλο.
  Ήταν απόλυτα "νόμιμες" οι ενέργειες που έφθασαν τα πράγματα μέχρι εδω, δεν συμφωνείς;
  Μου δίνεις και το πάτημα να εκμεταλευθώ και εγώ με απ΄ευθείας διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση το "άγονο" του διαγωνισμού για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής μαυ.

 3. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 17/02/2009 16:07:24

  Η μεγαλύτερη παρανομία είναι ο νόμος τους. Και το τελευταίο που δυστυχώς θα παραγραφεί, είναι η ψήφος εμπιστοσύνης που τους δίνει ο λαός. Γιατί αυτός πάντοτε την πληρώνει, νομίζοντας από πάνω ότι "βολεύεται". Όσοι θελένουν ξυραφάκια, για να ξυρίσουν τα πόδια τους, υπάρχουν στα περίπτερα. Τις νέες θέσεις εργασίας στη Λεωφόρο Συγγρού εκπονεί το οικονομικό επιτελείο των καταλληλότερων, του κόμματος που έχει το προβάδισμα και όλης της "αξιοπρεπούς καλής κοινωνίας".
  Όσο αφορά τις ουσίες, επικοινωνήσατε με Κεφαλογιάννη.

 4. τούνελ avatar
  τούνελ 17/02/2009 16:11:07

  ΠΕΛΙΑΣ: αν σε παρηγορεί θα σε πληροφορήσω ότι η ηλεκτρομηχανολογική μελέτη ήταν έτοιμη από το 2003-2004 και μέχρι σήμερα δεν έχει ποντιστεί ούτε πέδιλο που λέει ο λόγος.

 5. Helmut avatar
  Helmut 17/02/2009 16:58:06

  Ήταν απόλυτα “νόμιμες” οι ενέργειες που έφθασαν τα πράγματα μέχρι εδω, δεν συμφωνείς;


  Και ως γνωστόν, ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό...

 6. theo1611 avatar
  theo1611 17/02/2009 17:01:27

  @Anonymous

  Ποιός διαγωνισμός?

  Η πώληση κρατικής εταιρείας είναι πλειοδοτικός διαγωνισμός.

  Πως ο συγκεκριμένος διαγωνισμός κατέληξε μειοδοτικός? (όπως αποδείχθηκε από αυτά που ακολούθησαν)

 7. αλογοσκουφιτσα avatar
  αλογοσκουφιτσα 17/02/2009 17:45:28

  ²Πελιας
  Τι να σου κανει ο ΚαΚας, οταν τελικα μετα χρησης και αυτης της γλωσσας κωγαλαλων επιτελους εννοησε οτι στη βαση της ΕΕ ειναι ανεπιθυμητος και πως ολοι εκει οι οφιτσιουχοι μετα την ενδειξη του βελους εξοδου του,
  αναμενουν με την καθοδο του λαου στις καλπες τον καινουριο αρχηγο;;;
  Βγαλτε τα γυαλια η βαλτε ακουστικα για καλυτερη ενημερωση.

 8. αλογοσκουφιτσα avatar
  αλογοσκουφιτσα 17/02/2009 17:47:58

  ²Πελιας
  Τι να σου κανει ο ΚαΚας, οταν τελικα μετα χρησης και αυτης της γλωσσας κωγαλαλων επιτελους εννοησε οτι στη βαση της ΕΕ ειναι ανεπιθυμητος και πως ολοι εκει οι οφιτσιουχοι μετα την ενδειξη του βελους εξοδου του,
  αναμενουν με την καθοδο του λαου στις καλπες τον καινουριο αρχηγο;;;

 9. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 17/02/2009 18:06:25

  Σε τόσο μικρό άρθρο τόσοι ΑΛΗΘΕΙΑ .Συγχαρητήρια .

 10. Factorx avatar
  Factorx 17/02/2009 18:35:11

  Δείτε και άλλο σημερινο:

  Το Μάιο θα γίνει η δημοπράτηση του έργου «Νέοι Αυτοκινητόδρομοι Αττικής», ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, παρουσιάζοντας τον αναθεωρημένο και τελικό σχεδιασμό των έργων. Όπως διευκρίνισε, αν δεν υπάρξουν σοβαρά προβλήματα με ενστάσεις, τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του έτους με την ανακήρυξη του αναδόχου και το σύνολο του έργου -μήκους 62,355 χλμ. και προϋπολογισμού 1,658 δισ. ευρώ- υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του 2014. Ωστόσο, προβλέπονται και ενδιάμεσες προθεσμίες και ορισμένα τμήματα θα παραδοθούν νωρίτερα, όπως, π.χ. το τμήμα προς Ελληνικό και αυτό προς την παραλιακή λεωφόρο στο ύψος της Αγίας Μαρίνας.
  Το έργο θα κατασκευαστεί με σύμβαση παραχώρησης. Συνοπτικά περιλαμβάνει την κατασκευή οδικού άξονα από την Κατεχάκη στο σημείο που είναι το στρατόπεδο Σακέτα, μέχρι την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, που θα διέρχεται από την Ηλιούπολη, Αργυρούπολη και το Ελληνικό και κατά 85% θα είναι υπόγεια σήραγγα.

 11. theo1611 avatar
  theo1611 17/02/2009 19:45:23

  Αδίστακτα συμφέροντα (υπό την προστασία αδύναμων πολιτικών)

  Ελληνική κατασκευστική εταιρεία προκειμένου να διαφεντέψει κοινοπρακτικό σχήμα με συμμετοχή και μεγάλης ευρωπαϊκής εταιρείας (που κατείχε την τεχνογνωσία) σε διαγωνισμό της ελληνικής επικράτειας επιστράτευσε το ακαταμάχητο επιχείρημα της αδυναμίας προσκόμισης των εγγυήσεων που απαιτούνται από την ξένη εταιρεία.

  Η απάντηση από την ξένη εταιρεία ήταν αφοπλιστική!!! Είμαστε 100% θυγατρική της Εμπορικής Τράπεζας της χώρας μας (6πλάσια σε μέγεθος από την Ελλάδα). Άντε γειά!!!

 12. theo1611 avatar
  theo1611 17/02/2009 19:54:58

  Ο Factorx μας έβαλε δύσκολα σ' αυτό το post!!!

  Και έπεσε μουγκαμάρα!!!

  Πάντα τέτοια (που και που βέβαια) φάκτορα!!!

 13. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 17/02/2009 20:32:40

  μπράβο factorx!

 14. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/02/2009 21:14:31

  Οι πάντες θεωρουν ως συνταγη για τις περιοδους μεγάλης οικονομικης κρίσης τα δημοσια εργα για να αναθερμανουν καπως την οικονομία.Το ΠΑΣΟΚ συνεχως διαμαρτυρεται οτι δεν ειναι αρκετα και περικοπτεται το ΠΔΕ.
  Τη δεκαετια του 30 ο Ρουζβελτ έβαλε εργατες να κανουν μεχρι και αχρηστα εργα για να απασχολούνται.
  Δεν υπαρχει άλλη διεξοδος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.