16/05/2009 13:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αδιαφορούν οι Έλληνες για τις ευρωεκλογές

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 16/05/2009 13:25:08

  Αδιαφορούν και ¨οι πρώτοι ευρωπαίοι πολίτες¨ , δηλαδή οι έλληνες μετανάστες που ζούν σε χώρες της Ε.Ε. Στην Γερμανία βία το 30 % εξ αυτών δηλώθηκε στους εκλογικούς καταλόγους για ψηφίσει στις κατά τόπους προξενικές αρχές...

  Αλλά γενικότερα ο ¨μετανάστης¨είναι ένα Α-πολιτικό όν -ένα ¨HOMO ECONOMICUSM¨. Στο θέμα αυτό θα επανέλθω...

 2. lady girl avatar
  lady girl 16/05/2009 14:43:27

  @ NTANTON
  Λίγο ρατσιστή σε βρίσκω

  @
  Φακτορα
  Τώρα την άνοιξη ζευγαρώνουν οι μελισούλες. Δεν πας να βρεις τη Μάγια, γιατί πολύ στο γυμνό το έχεις ρίξει και ανησυχώ για σένα (τα σπυρια βρε παιδί μου).

 3. ataktos avatar
  ataktos 16/05/2009 14:45:02

  Έμαθαν οι περισσότεροι να βολεύουν τα παιδιά σκυλιά κλπ και περιμένουν ανυπόμονα για ένα τηλεφωνώ πάντως είναι ξύπνιοι και βλέπουν Σάκη

 4. Factorx avatar
  Factorx 16/05/2009 15:00:41

  @lady girl: έχεις τηλέφωνο;

 5. Καραμήτρος avatar
  Καραμήτρος 16/05/2009 15:16:35

  Φάκτορα μην μασήσεις, συνήθως δημοσιεύεις καλές φωτό, αν και γιά την πολιτική μας πραγματικότητα είναι ... σόφτ!

 6. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 16/05/2009 15:27:11

  ¨lady¨,

  Έχω την εντύπωση πως λειτουργείς με πολλά ¨κλισέ¨ σαν ¨ερμηνευτικά εργαλεία¨. Και τα ¨κλισέ ¨ σε οδηγούν σε πολλούς ¨ρατσιστικούς¨ αυτό-αποκλεισμούς από το ¨διαφορετικό¨.

  Τα έβαλες και με τον Factora και όλόυς τους συνανθρώπους μας τους ¨με τα σπυράκια¨ που κάνουν ¨μάτι¨.

  Θα έλεγα πως έχεις μια ρατσιστική διάθεση ενάντια στον δημιουργικό αυνανισμό...και με την έννοια αυτή πλήττεις την ηδονή της φαντασίας σε καιρούς δύσκολους που κυκλοφορούν πολλές πνευματικές και σωματικές ιώσεις.

  Πολύ-λίγο ρατσιστής..., ποιά είναι η ποιοτική διαφορά ; Πουλάς την διανοητική σου μεζούρα ;

 7. Τηλέμαχος avatar
  Τηλέμαχος 16/05/2009 16:10:42

  @1 ενώ δεν διαφωνώ επί της ουσίας μ' αυτό που λες, να προσθέσω μία πληροφορία. Εγώ κατοικώ στο εξωτερικό. Στην πόλη μου δεν υπάρχει Ελληνικό προξενείο ή πρεσβεία. Πρέπει να πάρω άδεια για μία μέρα ώστε να πάω στις κοντυνότερες ελληνικές αρχές (με τις ουρές δεν προλαβαίνω να το κάνω σε μισή εργάσιμη μέρα δηλαδή). Η διαδικασία αίτησης για να ψηφίσει κανείς προβλέπει να πάει ο εκλογές αυτοπροσώπως κάποια συγκεκριμένα χαρτιά. Εγώ τους έστειλα όλα τα χαρτιά που απαιτούνται με μία συνοδευτική επιστολή λέγοντας ότι δεν μπορώ να θυσιάσω μία ημέρα άδειας για να κάνω απλά την αίτηση. Θα ήθελα όμως να ψηφίσω. Μου επέστρεψαν ολόκληρο τον φάκελό μου με τρεις δικές τους λέξεις και υπογραμμισμένη τη λέξη "αυτοπροσώπως".

  Πώς να πάω να ψηφίσω λοιπόν; Σε άλλες χώρες μπορείς να επιστολή στις αρχές να πάρεις μέχρι και διαβατήριο! Χωρίς να δεις ούτε έναν υπάλληλο. Και εμείς δεν μπορούμε ούτε να κάνουμε μία απλή αίτηση για την υποχρεωτική ψήφο!

  Άρα δεν είναι μόνο οι "απολίτικοι μετανάστες", είναι και η έλλειψη διευκολύνσεων και το ελλαδικό γραφειοκρατικό σύστημα που επιβιώνει και στις αρχές μας στο εξωτερικό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.