#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/11/2013 06:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αδιάλλακτη και προκλητική η ΤρόικαΣα να μην πέρασε μια μέρα από τότε που η τρόικα έφυγε για να επανέλθει στην Αθήνα. Σα αν μην πέρασαν οι δραματικές ημέρες που περνά η Ελλάδα με τη δολοφονία τριών νέων παιδιών και την άνοδο του εξτρεμισμού.

Λες και οι δανειστές μας δεν βλέπουν ότι τα όρια έχουν προ πολλού εξαντληθεί. Ούτε καταλαβαίνουν από τις βάσιμες πλέον προβλέψεις ότι η λήψη νέων μέτρων θα σημάνει ταυτόχρονα και κατάρρευση της κυβέρνησης και πολιτική κρίση.

Δείχνουν να μην έχουν καταλάβει πόσο καλά είναι τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία. Τα παραθέτουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι τροικανοί τα αμφισβητούν. Λες και δεν ξέρουν να διαβάζουν ούτε τις εκθέσεις του ΔΝΤ και της Κομισιόν που διαβλέπουν σταδιακή ανάκαμψη της Ελλάδας και επιστροφή στην ανάπτυξη. Σα να θέλουν να γυρίσουν πίσω τη χώρα και να την έχουν μόνιμα σε δεσμούς.

Κάνοντας μια… σούμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα κι ενόψει του κρίσιμου διημέρου, οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι ειδικά οι κ. Τόμσεν και Μαζούχ εμφανίζονται αδιάλλακτοι και ενίοτε και προκλητικοί.

«Μα θα έχουμε μεγάλο πλεόνασμα και τα έσοδα πηγαίνουν εντυπωσιακά», τους λένε οι Έλληνες.

«Πάρτε κι άλλα μέτρα», στο ίδιο μοτίβο οι τροικανοί. Λέγεται μάλιστα ότι είναι τέτοιο το ύφος τους που έχει εκνευρίσει αφάνταστα υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Παρά το γεγονός ότι είναι φανερή η πρόοδος της οικονομίας και παρ’ ότι και οι ίδιοι βλέπουν ότι οι Έλληνες πληρώνουν τους φόρους τους και γεμίζουν τα ταμεία, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, οι τροικανοί έχουν «κολλήσει σα βελόνα». Άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών, άρση ομαδικών απολύσεων, νέο ασφαλιστικό με περικοπές συντάξεων, ξαφνικό θάνατο στην αμυντική βιομηχανία, νέες απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Αυτές είναι οι απαιτήσεις τους και μένει πλέον να δούμε που θα καταλήξει η διαπραγμάτευση. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι δε θα δεχθεί άλλα μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα αλλά και να κλείσει η κουβέντα πολύ σύντομα γιατί η παράταση της αβεβαιότητας κάνει κακό στη χώρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία σε όλα τα θέματα και πιθανότατα αυτή να γίνει σε… δόσεις. Να φύγει η τρόικα και να υπάρχουν εκκρεμότητες που θα λυθούν εν ευθέτω χρόνο. Πάντως, όσο η τρόικα βρίσκεται στην Αθήνα τόσο θα παραλύουν τα πάντα.

Μένει να δούμε πια θα είναι η συνολική απάντηση της κυβέρνησης στις προκλήσεις του Τόμσεν και της παρέας του. Πάντως, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και κάποιος πρέπει να μαζέψει τους τροικανούς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 07/11/2013 07:48:20

  Mα απαντήσατε μόνοι σας: "θα υπάρξει συμφωνία σε όλα τα θέματα και πιθανότατα αυτή θα γίνει σε… δόσεις. Θα φύγει η τρόικα και θα υπάρχουν (λίγες)εκκρεμότητες που θα λυθούν εν ευθέτω χρόνο. Οπως δηλαδή και τις προηγούμενες φορές. Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός?
  Αλλωστε τώρα, όπως δήλωσε κατηγορηματικά, ούτε ο Τσίπρας φεύγει απο την ΕΕ και το ευρώ...

 2. Mariana avatar
  Mariana 07/11/2013 07:49:03

  Δεν αντιλαμβάνομαι τους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να δείχνουν "κατανόηση". Για ποιό σκοπό βρίσκονται εδώ? Μας αγαπάν? Έγιναν ανθρωπιστές οι άνθρωποι του χρήματος? Ποια είναι η αποστολή τους? Αν δε θέλουμε να δούμε την αλήθεια κατάματα, πώς θα την αντιμετωπίσουμε? Με προσευχή?

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Mariana 07/11/2013 17:01:42

   Μακάρι να το κάναμε. Θα έλυνε πολύ εύκολα όλα τα μεγάλα θέματα. Αλλά βλέπεις η παιδεία μας συγχρονίστηκε με την ανάλογη της δύσης και πήγαμε στην ειδωλολατρεία του υλισμού, απλά τον βαφτίσαμε πρόοδο (απάντηση στις 2 τελευταίες ερωτήσεις).

 3. ΧΚΟ avatar
  ΧΚΟ 07/11/2013 08:35:59

  Δεν ανησυχώ....η υπεύθυνη και αδέσμευτη Κυβέρνηση θα "διαπραγματευτεί" για να εφαρμόσει τους Νόμους & ΠΝΠ που έχει εγκρίνει και να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει....

  Πόσο δούλεμα; Κάθε φορά "διαπραγματευόμαστε" και μετά ψηφίζουμε και εφαρμόζουμε....

  Ζήτω οι αντάρτες των παραθύρων ...τώρα που "ταχτοποιήθηκαν" και οι άδειες των "εχθρικά" διακείμενων ΜΜΕ ....

 4. ΝΚ avatar
  ΝΚ 07/11/2013 08:50:05

  Υπάρχει μία τραγική παρανόηση τα τελευταία 3 χρόνια στη χώρα.

  Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήρθαν για να μας φτιάξουν κρατος.

  Θέλουν να πάρουν πίσω καποια από τα δανεικά. Δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε πιθανότατα η μόνη χώρα που πήγε το ΔΝΤ και δεν μειώθηκε το δημόσιο.

  -Θες κύριε να κάνεις 17 χρόνια για ένα χωράφι στα δικαστήρια; Καλώς;
  -Θες να κόψεις τις συντάξεις και όχι τον αριθμό βουλευτών; Δικό σου θέμα.
  -Θες να κόψεις νοσοκομεία και όχι επιδοτήσεις σε ΜΚΟ; Δικό σου θέμα.

  Τα λεφτά μας θέλουμε πίσω, εσύ μας κάλεσες.

  Όταν το καταλάβουμε θα μιλάμε πιο λογικά.

 5. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 07/11/2013 09:19:18

  1)"Σα να μην πέρασε μια μέρα από τότε που η τρόικα έφυγε για να επανέλθει στην Αθήνα. Σα αν μην πέρασαν οι δραματικές ημέρες που περνά η Ελλάδα με τη δολοφονία τριών νέων παιδιών..."

  Μα ο εκπρόσωπος της κυρίας Μέρκελ το είπε καθαρά: ¨Η άνοδος της βίας στν Ελλάδα καμία σχέση δεν έχει με την λιτότητα" (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).


  2)"εμφανίζονται αδιάλλακτοι και ενίοτε και προκλητικοί.........Ζητούν Άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών, άρση ομαδικών απολύσεων, νέο ασφαλιστικό με περικοπές συντάξεων, ξαφνικό θάνατο στην αμυντική βιομηχανία, νέες απολύσεις στο δημόσιο τομέα"

  Που είναι το παράξενο; Ακόμη και στο αντινιούζ υπάρχουν αρθρογράφοι και σχολιαστές με τέτοιες πάνω κάτω θέσεις.

 6. Valter avatar
  Valter 07/11/2013 11:04:06

  Θα ήταν καλό να μας εξηγήσει ο αρθρογράφος που βλέπει το κακό στις απαιτήσεις που κατά αυτόν η τρόικα έχει κολλήσει.

  1. Άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών.
  Είναι αυτονόητο ότι κάποια στιγμή οι πλειστηριασμοί πρέπει να αρθούν, δεν είναι δυνατόν να πούμε "όσα συμβόλαια έχουν υπογράψει οι Έλληνες πολίτες με τράπεζες δεν ισχύουν". Αυτό δεν το ισχυρίζεται ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορούμε και πρέπει να συζητάμε για ένα δίχτυ προστασίας για φτωχούς δανειολήπτες , αλλά το να μην αρθούν οι πλειστηριασμοί δεν έχει καμία λογική γιατί κοστίζει πολλά λεφτά.
  Αν θέλετε να μην γίνει κανείς πλειστηριασμός τότε πείτε μας ποιος θα πληρώσει τα δισεκατομμύρια για να μην χρεοκοπήσουν οι τράπεζες και μαζί και η χώρα. Αυτοί που δεν δανείστηκαν? Αυτοί που δανείστηκαν και πλήρωσαν κανονικά τις δόσεις?
  Δεν είναι άδικο?

  2. Άρση ομαδικών απολύσεων.
  Μα ομαδικές απολύσεις γίνονται κάθε μέρα και ονομάζονται χρεοκοπία επιχειρήσεων. Κανείς δεν απολύει ομαδικά επειδή δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει σήμερα. Απολύεις γιατί δεν βγαίνεις , αν δεν σου επιτραπεί να απολύσεις θα κλείσεις και θα απολυθούν όλοι.
  Αν απαγορεύεις τις μαζικές απολύσεις μεγαλώνεις την ανεργία μιας και οδηγείς επιχειρήσεις στο κλείσιμο αντί για το λεγόμενο downsizing. Ο λόγος που εδώ δεν επιτρέπονται ή επιτρέπονται κάτω από εντελώς ειδικές συνθήκες είναι γιατί σαν φράση ακούγεται άσχημα και ακόμα πιο άσχημα ακούγεται για έναν πολιτικό η φράση "ψήφισε την απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων".
  Η τρόικα ζητάει ένα απόλυτα λογικό μέτρο που εμείς δεν το ψηφίζουμε γιατί ακούγεται κάπως!

  3. Το ασφαλιστικό είναι αγκάθι σε όλες τις χώρες της δύσης , σχεδόν καμία δυτική χώρα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει μακροπρόθεσμα στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους πολίτες της στο θέμα της ασφάλισης. Αν λοιπόν η Γερμανία είναι όσο αφορά το ασφαλιστικό μακροπρόθεσμα χρεοκοπημένη η ήδη χρεοκοπημένη Ελλάδα τι τύχη έχει? Καμία.
  Αναγκαστικά οι συντάξεις θα έρθουν σε επίπεδα που μπορεί να σηκώσει η οικονομία. Αυτό μπορεί να γίνει με δυο τρόπους , ή με έξοδο από το ευρώ και πληρωμή των συντάξεων σε πληθωριστικό νόμισμα ή με αλλαγή του ασφαλιστικού τώρα. Διαλέγουμε και παίρνουμε.
  Η τρόικα μας ζητάει μόνο να πάρουμε τώρα κάποια αποσπασματικά μέτρα περικοπών για να βγούν τα νούμερα του χρόνου, όχι να κάνουμε τον τελικό εξορθολογισμό που μας περιμένει.

  4. Ξαφνικός θάνατος πολεμικής βιομηχανίας.
  Η Ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει κανένα πραγματικό σχέδιο που μπορεί να κάνει την πολεμική βιομηχανία κερδοφόρα. Αν θέλετε να τους πληρώνουμε για να κάθονται όπως τους πληρώναμε για να κάθονται δεκαετίες τώρα να μας το πείτε ανοιχτά.
  Τα λόγια για την στρατηγική σημασία της κάθε ζημιογόνου εταιρείας είναι δωρεάν και τα έχουμε χορτάσει μέχρι τώρα.
  Ακόμα θυμάμαι σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο να προσπαθεί να μας πείσει ότι το να έχουμε εθνικό αερομεταφορέα είναι στρατηγικής σημασίας. Τα χρόνια πέρασαν, ο αερομεταφορέας έπαψε να είναι εθνικός και δεν πάθαμε τίποτα από αυτό, αλλά πληρώσαμε την μπαρούφα περί στρατηγικής σημασίας 3 δις ευρώ!

  5. Απολύσεις στο δημόσιο.
  Το δημόσιο της Ελλάδας δεν είναι ούτε μεγάλο , ούτε μικρό , ούτε τίποτα , είναι απλά πέραν των οικονομικών της δυνάμεων.
  Όταν το καταλάβουμε αυτό θα καταλάβουμε ότι όποιος ζητάει απολύσεις στο δημόσιο ζητάει το αυτονόητο.
  Σε τελική ανάλυση όταν ο ιδιωτικός τομέας έχει πληρώσει την κρίση με τέτοιο τρόπο το να υπάρχουν απολύσεις στο δημόσιο έχει και συμβολική σημασία , δεν είναι δυνατόν η μίση Ελλάδα να νιώθει ότι πετιέται στον Καιάδα για να σωθεί η άλλη μισή!

  • Κοτών κλαμπ avatar
   Κοτών κλαμπ @ Valter 07/11/2013 15:48:05

   Τι να σου εξηγήσουνε ακριβώς εσένα άνθρωπέ μου; Εσύ σε λίγο θα στηθείς έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και θα κρεμαστείς από τα παντελόνια του Τόμσεν, παρακαλώντας να σου επιτρέψει να του φιλήσεις τα πόδια μ' ευγνωμοσύνη!
   Δε χρειάζεσαι εξηγήσεις εσύ. Ευχέλαιο χρειάζεσαι :-)

  • Nic avatar
   Nic @ Valter 07/11/2013 18:13:45

   Valter? Από το ψευδόνυμο και μόνο καταλαβαίνει κανείς......

   • Valter avatar
    Valter @ Nic 07/11/2013 19:23:34

    Vladimir Peric "Valter" , Σέρβος αντιστασιακός ενάντια στους Γερμανούς στο Sarajevo.
    Η φωτογραφία του avatar είναι η προτομή του.
    Δεν το πέτυχες ...

 7. Nic avatar
  Nic 07/11/2013 18:17:59

  Μην ανησυχείτε. Η κυβέρνηση έχει 43 σημεία συμφωνημένα σαν οδηγό συγκυβέρνησης. Κάποιο από αυτά λέει όχι άλλα μέτρα. Και ο πρωθυπουργός το είπε άλλωστε στον Πρετεντέρη προχθές. Δεν φαντάζομαι να το ξέχασε τόσο γρήγορα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.