#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/05/2013 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αδιάβαστος πάλι ο ΣΥΡΙΖΑΑπανωτές ήττες καταγράφει τις τελευταίες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ κι αυτή τη φορά η ήττα προήλθε μέσα σε 24 ώρες. Την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε την εγκύκλιο για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ώστε πολύτεκνοι, άνεργοι κ.λπ. να απαλλαγούν από το χαράτσι στα ακίνητα για το 2013. Στην απόφαση, όμως, δεν υπήρχε η προσθήκη για την ελάφρυνση όσων πολιτών βρίσκονται στα όρια της φτώχειας ή κινδυνεύουν να γίνουν φτωχοί. Αν θυμάστε είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση δια του Γ. Στουρνάρα και η σχετική ρύθμιση είχε μπει στο πολυνομοσχέδιο.

Αμέσως οι παπαγάλοι και προπαίτες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ορισμένα παπαγαλάκια των media βγήκαν και επιτέθηκαν στην κυβέρνηση. Ότι είναι ανάλγητη, ότι δεν τηρεί τις υποσχέσεις της, ότι η τρόικα την εμποδίζει να πάρει την απόφαση για ανακούφιση των αδυνάτων.

Από το πρωί της Τετάρτης διάφοροι απίθανοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ούρλιαζαν στα κανάλια λέγοντας ψεύτες τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα, χωρίς, ωστόσο, να ξέρουν ότι την ίδια ημέρα το υπουργείο θα εκδώσει την απόφαση. Και μόλις αυτή εκδόθηκε «μούγκα». Χαρακτηριστική κίνηση άλλωστε της Κουμουνδούρου η οποία εξαπολύει επιθέσεις χωρίς επιχειρήματα και κυρίως χωρίς να περιμένει την εξέλιξη.

Για την ιστορία βασική προϋπόθεση για απαλλαγή από το χαράτσι, μείωση αυτού ή περισσότερες δόσεις (ανάλογα με την περίπτωση) είναι το εισόδημα το οποίο πρέπει να είναι έως 6.000 ευρώ για τον άγαμο και 8.000 ευρώ για τον έγγαμο, που προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε ένα από τα προστατευόμενα τέκνα

Στην απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, ορίζεται ότι τα εισοδηματικά αυτά όρια θα πρέπει να τηρούνται οπωσδήποτε για να εξετάζονται από τις εφορίες αιτήματα πολιτών.

Στην απόφαση ορίζεται ότι ο φορολογούμενος μπορεί να ζητήσει την πληρωμή του ΕΕΤΑ σε περισσότερες δόσεις ή τη μείωση του ύψους του, στο μέτρο που είναι αναγκαίο, ή την πλήρη απαλλαγή του από την υποχρέωση καταβολής, εφόσον βρίσκεται σε σοβαρή οικονομική δυσκολία, που ορίζεται ως αδυναμία να εξασφαλίσει τροφή, ενδυμασία, ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση και άλλες αναγκαίες προϋποθέσεις για τη στοιχειώδη διαβίωση του ιδίου ή της συζύγου του και των προστατευόμενων προσώπων.

Προκειμένου να εξετασθεί το αίτημα του φορολογουμένου, θα πρέπει να συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

Α) Το ακίνητο για το οποίο ζητείται η απαλλαγή να ανήκει κατά πλήρη κυριότητα ή επικαρπία ή ποσοστό αυτών στον ή στη σύζυγο ή σε προστατευόμενο πρόσωπο και να αποτελεί την κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία τους.

Β) Ο υποκείμενος σε ΕΕΤΑ, ο ή η σύζυγος αυτού και τα προστατευόμενα πρόσωπα να μην έχουν άλλο ακίνητο, πλην του ακινήτου για το οποίο ζητείται η απαλλαγή, ούτε άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Γ) Η συνολική αξία του ακινήτου να μην υπερβαίνει, κατά το έτος 2012, τις 120.000 ευρώ.

Δ) Η τιμή ζώνης του ακινήτου να μην υπερβαίνει τις δύο χιλιάδες ευρώ.

Ε) Ο φορολογούμενος να προσκομίζει τα απαραίτητα δικαιολογητικά ως προς το επίπεδο των περιουσιακών του στοιχείων και των διαθέσιμων πόρων, προκειμένου να αποδείξει ότι υφίσταται σοβαρή οικονομική δυσκολία υπό την έννοια της παραγράφου αυτής.

ΣΤ) Ο φορολογούμενος να συνυποβάλλει υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, θεωρημένη από αρμόδια αρχή, εφόσον αυτό είναι δυνατό, η οποία περιγράφει τη φύση και τις συνθήκες της ασθένειας, του ατυχήματος ή άλλων γεγονότων που προκάλεσαν τη σοβαρή δυσκολία του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Kostas avatar
  Kostas 16/05/2013 09:36:56

  Πάλι γράφετε ασυναρτησίες .. Ποιος τηρεί αυτα τα γελοία εισοδηματικά κριτήρια ; Μόνο λαθρο και Αλβανοί .. 8000 € ; Σαν τους παιδικους σταθμούς που ειναι τιγκα στους Αλβανούς !! Δεν υπαρχει έλληνας με ένα σπιτάκι που κληρονόμησε να τηρεί αυτα τα ψεύτικα κριτήρια. Στηρίζεται τον ξεπουλήμενο Στουρνάρα ; Απαλλαγή σε όλες τις οικογένειες με τρία παιδιά και πάνω ανεξαρτήτως εισοδήματος

 2. The Camel avatar
  The Camel 16/05/2013 09:51:52

  Κοροιδία. Ολα τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλει κανείς σε συνδιασμό με τα κριτήρια δείχνουν οτι στόχος της κυβέρνησης ήταν η δημιουργία εντυπώσεων γιατί πολυ απλά, λίγους πιάνει και ακόμη λιγότεροι θα μπουν στον κόπο να υποβάλλουν αιτημα για π.χ. 200 ευρώ και να υποστούν την ταλαιπωρία.
  Μπραβο κ. Μαυραγάνη.

  • daresome avatar
   daresome @ The Camel 16/05/2013 10:00:05

   +++++++++++++++++++++

   • yianna avatar
    yianna @ daresome 16/05/2013 10:29:24

    Κατά την άποψή σου πρέπει οι εξαιρέσεις να υπερβαίνουν τον κανόνα? Μα αυτό ζούσαμε μέχρι σήμερα. Κατά τη δική μου άποψη το παραθυράκι ανοίγει στη συλλογή δικαιολογητικών σε φυσικό χαρτί που Κύριος οίδε τι θα αποκαλυφθεί πάλι σε μελλοντικό έλεγχο. Η απουσία μηχανοργάνωσης θα οδηγήσει για άλλη μια φορά στην ανορθολογική εφαρμογή του μέτρου.

 3. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 16/05/2013 10:24:05

  Αυτό που λέμε .... πάταξη της γραφειοκρατίας !!!!
  Δεν υπάρχει ελπίδα γι αυτή τη χώρα.

 4. firiki2010 avatar
  firiki2010 16/05/2013 15:27:46

  Οι εξαιρέσεις από το "χαράτσι" δεν έγιναν για να καταργηθεί. Και δεν λέω πως κάποιος που έχει ένα διαμέρισμα 150.000 € είναι πλούσιος, αλλά υπάρχουν και πολύ χειρότερες περιπτώσεις. Εντάξει... είμαι ανάλγητος, αλλά θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ζούμε σε έκτακτες καταστάσεις. Το ότι είναι λιγότερο έκτακτες από πέρυσι επιτρέπει έστω και αυτές τις λίγες ελαφρύνσεις.

 5. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 16/05/2013 15:43:09

  Βλέπω οι συγχολιαστές πέταξαν την μπάλα στην εξέδρα. Είπαμε να αγαπάτε τον Τσίπρα αλλά να χάνετε τελείως την ουσία της ανάρτησης που δεν αφορά την εγκύκλιο και το ποιοι ωφελούνται όσο το επίπεδο της αντιπολίτευσης του σύριζα, είναι περίεργο για τη διανοητική δυνατότητα του μέσου Έλληνα...

  Για τα υπόλοιπα μαζί σας. Να καταργηθεί το χαράτσι εντελώς για απόρους και πολύτεκνους.

 6. Nik avatar
  Nik 16/05/2013 18:01:31

  Μαζεύτε δικαιολογητικά από το κράτος για να καταθέσετε στο.... κράτος. Η κωμωδία είναι διαρκείας.

  Μια σωστή χώρα θα ήξερε από μόνη της ποιοι εμπίπτουν στις διατάξεις και θα τους απήλλασσε πριν καν το σκεφτούν οι ίδιοι. Γιατί να απαιτείται αίτηση για τα αυτονόητα;

  Το καραγκιοιλίκι του ΣΥΡ συνιστάται ότι ούτε αυτοί βλέπουν τα εξώφθαλμα.

 7. mikros fokion avatar
  mikros fokion 16/05/2013 19:37:21

  Πραγματικά εισοδήματα ή τεκμαρτά; Γιατί, για παραδειγμα για να βγαλεις βιβλιαριο αποριας υπολογιζονται τα τεκμαρτα, το ιδιο για το βοηθημα 300 ευρω σε απορες οικογενειες με μαθητες κλπ...
  Αν μιλαμε για τεκμαρτο εισοδημα εχουμε να κανουμε με την απολυτη κοροϊδια γιατι: 3000 ευρώ τεκμηριο επιβιωσης και αν μενεις σε ενα σπιτι 76 τετραγωνικα (ακομα και αν στο εχουν παραχωρησει δωρεαν) τεκμηριο 3040 ευρω. Αρα συνολο 6040 για τον αγαμο...
  απορος, αλλα το χαρατσι θα το πληρωσει...
  μαλλον θα την γλυτωσουν μονο οσοι δεν μενουν σε σπιτι... αλλα σε παγκακια ή σε βελανιδιες.

 8. παπαδοπουλος ηλίας avatar
  παπαδοπουλος ηλίας 16/05/2013 21:42:50

  Το ζώδιο και ο ωροσκόπος θα λαμβάνονται υπ'όψιν?

 9. barman avatar
  barman 17/05/2013 04:40:10

  Οι φωτογραφίες με τις ομπρέλες, όλα τα λεφτά!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.