#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/06/2011 09:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

'Αδιάβαστη" έστειλε την Τίνα ο Παπακωνσταντίνου"Αδιάβαστη" έστειλε την Τίνα Μπιρμπίλη ο Γ. Παπακωνσταντίνου, λίγα 24ωρα αφ’ ότου πήρε τη θέση της στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Μόλις την Παρασκευή η  «πράσινη» Τίνα άφηνε αιχμές εναντίον της για τις προθέσεις του στο θέμα των αυθαιρέτων. Από το βήμα της Βουλή ο νέος υπουργός έκανε χθες αυτό που τον κατηγόρησε η προκάτοχός του. Ανοιξε το θέμα των αυθαιρέτων προαναγγέλλοντας ρύθμιση που θα τακτοποιηθεί τα κτίσματα αυτά εκτός φυσικά από όσα ακίνητα βρίσκονται σε ρέματα, αιγιαλούς, παραλίες, δάση κ.λπ.

Ότι δηλαδή αρνιόταν να κάνει η Μπιρμπίλη το κάνει ο Παπακωνσταντίνου προσπαθώντας  να πιάσει 1.5 με 2 δις που τόσο ανάγκη έχει η χώρα.

Ξεχνώντας φυσικά τις μεγαλοστομίες του πρωθυπουργού για "πράσινη ανάπτυξη". Το πράσινο γίνεται γκρίζο καθώς τα ταμεία είναι άδεια.

Το δεύτερο σημείο που η «πράσινη» Τίνα είχε στυλώσει τα πόδια ήταν η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το άνοιξε κι αυτό το θέμα ο κ. Παπακωνσταντίνου στέλνοντας στο καλάθι των αχρήστων την πολιτική της πρώην υπουργού.

Το θέμα είναι ότι αφού αυτά τα μέτρα ήταν καλά, γιατί 20 μήνες άφηναν την κ. Μπιρμπίλη να κάνει κουμάντο;

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 22/06/2011 09:46:15

  περιμένω πότε επιτέλους θα ανακοινώσουν το .. Ενεργειακό Μείγμα της χώρας για τα επόμενα χρόνια ...

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 22/06/2011 09:50:25

  Πάμε ολοταχώς για ισπανοποίηση του παραλιακού τοπίου. Εκρκητική οικοδομική "ανάπτυξη" χωρίς κανένα σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, που κατέστρεψε τις ισπανικές παραλίες και τις μετέτρεψε σε τόπους μαζικού τουρισμού εξοχικών κατοικιών.

  • Ernestoche avatar
   Ernestoche @ Αυριανιστής 22/06/2011 11:00:55

   Αυτό πάλι πως το κατάλαβες; Ποιά ανοικοδόμηση; Εδω θα καταργηθεί και η εκτός σχεδίου δόμηση γενικά (έτοιμο τόχει ο Σηφουνάκης το νομοσχέδιο).

   • tpe avatar
    tpe @ Ernestoche 22/06/2011 19:51:08

    Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;;; ΠΛΑΚΑ κάνεις τώρα; Πως θα ξαναδεί στα μάτια τους ψηφοφόρους του ο Σηφουνάκης;
    Για να σοβαρευτούμε λίγο. Εδώ έγινε ο κακός χαμός όταν η "πράσινη" Τίνα πήγε να περάσει τα 20 στρέμματα σε NATURA!
    Σε αυτή τη χώρα το μόνο που μετράει είναι το αυθαίρετο στο οικόπεδο που πήραμε με "κόπο" (ξέρετε τι κόπο θέλει να κάψεις τόσα δάση;)

 3. katalytikos avatar
  katalytikos 22/06/2011 09:57:53

  ¨...Το πράσινο γίνεται γκρίζο καθώς τα ταμεία είναι άδεια.¨.
  Αυτό δεν ισχύει για το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, που διαθέτει για το 2011
  900.000.000 ευρώ!! για ¨..αναπλάσεις¨!!!!!
  Στοιχεία στο:
  http://envthink.blogspot.com/2011/05/blog-post_26.html

 4. anonymous avatar
  anonymous 22/06/2011 10:01:55

  Η Τίνα έκανε δυο καλά.
  1) Ματαίωσε την πολιτική του Σουφλιά για ανοικοδόμηση όλης της Αττικής
  2) Τορπίλισε την οικοδομή. Δε χρειάζεται 2-3 σπίτια ο κάθε Έλληνας τη στιγμή που έχουμε υπογεννητικότητα.

  Τώρα για την πετρελαιοκίνηση είχε άδικο. Έπρεπε να την επιτρέψει με βάση τις εκπομπές καυσαερίων. Για τα αυθαίρετα επίσης είχε άδικο εν μέρει διότι οφείλονται σε κακή πολιτική του κράτους, που δεν επιτρέπει τη νόμιμη δόμηση.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ anonymous 22/06/2011 12:00:19

   Η Τίνα έκανε και τρίτο καλό: Ξεκίνησε τους δασικούς χάρτες.
   Για το τορπίλισμα της οικοδομής δεν είμαι σύμφωνος απόλυτα. Χρειάζεται νόμιμη δόμηση και η νόμιμη και ελεγχόμενη δόμηση ευνοεί την οικοδομική δραστηριότητα. Η παράνομη δόμηση δεν γίνεται επειδή δεν μπορεί ο Έλληνας να χτίζει νόμιμα, γίνεται γιατί υπάρχει το καθεστώς εκτός σχεδίου, με τα 4 στρέμματα, μοναδικό στην Ευρώπη, το οποίο και εδώ θεσπίστηκε μόλις τη δεκαετία του '30. Τα νησιά των Κυκλάδων δεν κινδυνεύουν από την εντός σχεδίου, αλλά από την εκτός σχεδίου δόμηση. Η εκτός σχεδίου δόμηση είναι το απόλυτο εκτροφείο της παρανομίας.

   • ο ξένος avatar
    ο ξένος @ ΒΙΣ 22/06/2011 15:04:45

    Υπάρχουν αυθαίρετα και αυθαίρετα. Εκτός από τα "4 στρέμματα", περιοχές ολόκληρες έχουν οικοδομηθεί αυθαίρετα (εκτός αιγιαλού, δασών κτλ) επειδή οι οικιστικές ανάγκες ιστορικά στην Ελλάδα προηγούνταν πάντα από το κράτος, λόγω της αδυναμίας του να σχεδιάσει οτιδήποτε. Σχέδιο πόλης έχουν ουσιαστικά ελάχιστες περιοχές στη χώρα, όπως π.χ. το παλιό Ψυχικό, γι΄αυτό και το 90% των χτισμένων περιοχών θυμίζει πόλεις της Δυτικής Όχθης.
    Και έρχεται τώρα το κράτος, μετά από τόσες δεκαετίες ανυπαρξίας, να φορολογήσει την...ανυπαρξία του.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ ο ξένος 22/06/2011 16:48:57

     Δεν έχει μόνο το Παλαιό Ψυχικό σχέδιο πόλης. Πάρα πολλές περιοχές στην Αθήνα, ακόμα και στις δυτικές συνοικίες, έχουν καλά σχέδια πόλης από τον 19ο αι. ή τις πρώτες δεκαετίες του 20ού. Τέτοια περίπτωση, π.χ., είναι ο Κορυδαλλός (όχι ο Άνω Κορυδαλλός, που εμπίπτει ολίγον στην κατηγορία Δυτικής Όχθης...). Αν δεις ένα χάρτη της πρωτεύουσας, θα διαπιστώσεις εύκολα ποιες περιοχές έχουν οργανωμένο και καλό ρυμοτομικό, με προβλέψεις για πλατείες, πάρκα κλπ, ποιες στοιχειώδες (δηλαδή μόνο τετράγωνα, όπως η Καλλιθεά λ.χ.) και ποιες είναι....Δυτική Όχθη (Μπραχάμι, για παράδειγμα).

     • tpe avatar
      tpe @ ΒΙΣ 22/06/2011 19:57:30

      +1000
      Δείτε την Ηλιούπολη πχ, το ίδιο κι αυτή. Το 50% τέλειο, το υπόλοιπο υποσαχάρια Αφρική... Αδιέξοδα, σκάλες, κλίσεις 20% κοκ... Γιατί; Γιατί έτσι. Γιατί πήρα οικόπεδο και επειδή ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ χτίζω...

      Οι περίφημες οικιστικές ανάγκες είναι κατά πολύ ψεύτικες. Αλήθεια, γιατί έπρεπε πχ του Ζωγράφου να είναι έτσι όπως είναι; Ποια ήταν η οικιστική ανάγκη το 70?
      Γιατί το Ελληνικό είναι σχεδόν εντάξει κι η Αργυρούπολη ΓΤΠ;

      Ή μήπως να σας θυμίσω πως η Αθήνα σχεδιάστηκε με άλλο τρόπο από τους Βαυαρούς του Όθωνα, τον Τσίλερ, τον Χάνσεν κλπ και τα λαμόγια της εποχής ακύρωσαν το σχεδιασμό;

      Ας αναρωτηθούμε όμως ΟΛΟΙ μας: Αν μας χάριζαν ένα οικόπεδο σε εκτός σχεδίου περιοχή, τι θα κάναμε; Προσωπικά, ΔΕΝ το δεχόμουν. Αλλά εγώ φορούσα ζώνη όταν δεν είχε beeper.

  • Κοινὸς νοῦς avatar
   Κοινὸς νοῦς @ anonymous 22/06/2011 16:49:20

   Τὶ θὰ πεῖ "τὸ κράτος δὲν ἐπιτρέπει τὴ νόμιμη δόμηση"; Εἶσθε σοβαρός; Δηλαδή, ὅλες οἱ οἰκοδομὲς ποὺ κτίζονται ἐπὶ χρόνια στὴν Ἑλλάδα εἶναι παράνομες;

   Ἁπλῶς τὸ κράτος δὲν ἐπιτρέπει - καὶ καλὰ κάνει - στοὺς αἰώνιους "ἔξυπνους" νὰ παρανομοῦν, νὰ καταστρέφουν τὸ μοναδικὸ τοπίο τῆς Ἑλλάδος καὶ νὰ πλουτίζουν εἰς βάρος τῶν ὑπολοίπων ἡμῶν κορόϊδων ποὺ ἀγοράζουμε νόμιμες κατοικίες καὶ οἰκόπεδα.

   Ἂν εἶχαν ἴχνος σεβασμοῦ πρὸς τὸ Σύνταγμα καὶ τοὺς νόμους οἱ πολιτικοί μας οὔτε κἄν θὰ διενοοῦντο νὰ προτείνουν νομιμοποιήσεις αὐθαιρέτων, ποὺ ἄλλωστε εἶναι καὶ ἀπολύτως παράνομες. Ἀλλὰ ἐπειδὴ το μόνο ποὺ τοὺς ἐνδιαφέρει εἶναι ἡ καρέκλα, γι' αὐτὸ θὰ καταντήσουν τὴν ὡραιότερη χώρα τῆς Εὐρώπης, μία ἀχανῆ τριτοκοσμικὴ Λούτσα - μὲ τουρίστες ποὺ θὰ ἔρχονται γιὰ ξεσάλωμα στὴν χώρα τῆς ἀνομίας....

   • tpe avatar
    tpe @ Κοινὸς νοῦς 22/06/2011 20:00:43

    Συμφωνώ απόλυτα. Αρκεί να δει κάποιος από το παράθυρο του αεροπλάνου, όταν αυτό πλησιάζει στο Ελ Πάσο, ε... Ελ. Βενιζέλος ήθελα να πω, πως είναι η Αττική από κάτω. Και πως είναι πψ η Ρώμη.
    Ή ακόμα, ακόμα, τα Τίρανα!

    Για να μην πάω πιο βόρεια, έτσι; Σε όλη την Ευρώπη βλέπεις ξεκάθαρα που μπορεί και που δεν μπορεί κάποιος να χτίσει. Στην Ελλάδα, αυτό που βλέπεις είναι το απόλυτο χάος. Σε προϊδεάζει "θετικά", δεν μπορώ να πω...

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ tpe 22/06/2011 20:47:37

     Τα Τίρανα μην τα συζητάς καλύτερα...Εκτός από το μέρος που ρυμοτόμησαν οι Ιταλοί, το υπόλοιπο είναι το απόλυτο χάος. Και το πώς αναπτύσσονται, άστο...Η αυτοκτονία του πολεοδόμου. Μπροστά τους η Αθήνα είναι παράδεισος της πολεοδομίας. Μόνο το Ηράκλειο της Κρήτης τα συναγωνίζεται (χαχα).

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ tpe 22/06/2011 20:51:38

     Αυτό που βλέπεις ως το απόλυτο χάος στην Ελλάδα, και ορθά, είναι το αποτέλεσμα της εκτός σχεδίου δόμησης, τίποτα άλλο.

  • aneu avatar
   aneu @ anonymous 22/06/2011 18:19:52

   καλα μεγαλε ακυρο αυτο για την οικοδομη.
   αν εχεις καποιον στην οικογενεια σου στον χωρο για
   ρωτησε τον να σου πει.
   εχει αναστεναξει η οικοδομοι.60% κατω ειναι
   και αντι το κρατος να δωσει μια ωθηση προς τα πανω
   εδινε προσ τ κατω.αρα που ειδες εσυ το καλο δεν ξερω.
   400 επαγγελματα εχει η οικοδομη και αυτην την στιγμη
   υποφερουν ολοι

 5. Πητ avatar
  Πητ 22/06/2011 10:02:00

  Με "τακτοποίηση" λεφτά δεν μαζεύουν. Μόνο η νομιμοποίηση θα αποδώσει. Νομικούς έχουν, να πιέσουν και τους δικαστές και όλα θα πάνε καλά.

  • Κοινὸς νοῦς avatar
   Κοινὸς νοῦς @ Πητ 22/06/2011 16:54:11

   Τὶ θὰ πεῖ "νὰ πιέσουν τοὺς δικαστές";

   Νὰ πιέσει ἡ ἐκτελεστικὴ ἐξουσία τὴν δικαστική;

   Αὐτὰ εἶναι πρακτικὲς χούντας.

   Ντροπή νὰ λέγονται τέτοια πράγματα σὲ χώρα τῆς ὁποίας ὁ λαὸς βγαίνει στὶς πλατεῖες γιὰ νὰ ὑπερασπίσει τὸ Σύνταγμα.

   • tpe avatar
    tpe @ Κοινὸς νοῦς 22/06/2011 20:01:12

    Γιαυτό και το μεσοπρόθεσμο βγήκε "συνταγματικό";

 6. ataktos avatar
  ataktos 22/06/2011 10:04:25

  ποια "αστερία του πενταγράμμου" στην Ενέργεια αυτές της μέρες ..τα οικονόμησαν χοντρά από την αύξηση Οριακής Τιμής Ρεύματος και της αθρόες εισαγωγές από την Τουρκιά(....5.εκ. ημερησίως) .... πάντα υπάρχουν.... χρυσές ευκαιρίες για τα ...."αστέρια μας"

 7. madprof avatar
  madprof 22/06/2011 10:21:29

  Καρυωτακιστές μας ωθούν να γίνουμε από Καβαφιστές οι Γκρίζοι χρήσιμοι ηλίθιοι, κατά την ρήση του πολύ εύστοχου όπως πάντα Κ. Ζουράρι !.

 8. hotdog avatar
  hotdog 22/06/2011 22:28:58

  ΔΕν έχεις κι άδικο! ...και να φανταστείς πως την "σήκωσε" από το γυμναστήριο, να τη κάνει υπουργό, όχι από κανένα πολιτικό φυτώριο!

 9. όνομα avatar
  όνομα 22/06/2011 23:12:50

  Πώς θα "ξεχωρίσει" τα αυτά που βρίσκονται σε ρέματα, αιγιαλούς, παραλίες, δάση αφού τα τελευταία ΔΕΝ έχουν καθοριστεί στο σύνολό τους;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.